bubuljice kod odraslih
Bubuljice

Pobedite bubuljice kod odraslih! Vreme je za čistu kožu! 

Zašto se javljaju bubuljice kod odraslih kada odavno nisu u pubertetu? Saznajte uzrok a zatim i najlakši način da ih se rešite zauvek!

Ukoliko čitate ove, sigurna sam da vam je dosta akni na licu. Crvene bubuljice se ne pojavljuju samo u pubertetu ali vi ne morate biti glavni dokaz pomenutog procesa. Staćete na put infekciji uz naše praktične savete i upoznati se sa mogućim razlozima njenog nastanka. Imaćete čiste i meke obraze i svež izgled celokupnog lica!

Pre svega, želim da vam kažem da se opustite.

Akne na licu ima devedeset posto ljudi, tačnije javljaju se svakome u nekom periodu života.

Neko preskoči pubertetske bubuljice ali ga se dokopaju nešto kasnije. Neko ih ima neprestano. Marija je bila od onih kojima bubuljice nisu nestale sa izlaskom iz puberteta. Mrzela ih je, a nije dugo nalazila izlaz. Nedavno je otkrila nešto što joj je spasilo lice. Prirodnim putem rešila se bubuljica i svih njihovih tragova. Pričala nam je o tome! Pročitajte i vi šta to uništava bubuljice na ovom linku: https://lepolice.com/nemam-vise-bubuljice-na-licu/

Okidači za nastanak bubuljica kod odraslih, razvoj i predugo zadržavanje na licu su pred vama.

Uzrok nastanaka bubuljica kod odraslih

 

Nastanak bubuljica kod odraslih kao što smo rekli, jeste česta pojava. Tezu potvrđuju i stručnjaci sa Američkih univerziteta. Odraslima podrazumevamo vas koji ste tek izašli iz puberteta i još uvek rastete i razvijate se. Zatim, tu su nešto zrelije dame i muškarci koji su u tridesetim ili najboljim, laskavim četrdesetim godinama života.

Susrećete se sa crvenim potkožnim bubuljicama, ili belim, gnojnim aknama?

Hajde, skupite hrabrosti i saznajte gde grešite. Ponekad vaše ponašanje može biti glavni okidač za razvoj bubuljica kod odraslih, kao i tip kože lica i hormonski disbalans.

Evo najčešćih razloga:

Masna koža lica kao uzrok bubuljica na licu kod odraslih

 

Masna koža lica svakodnevno luči visok nivo sebuma, što stvara crvene potkožne bubuljice.

Sam sebum na površini kože lica ima zaštitnu ulogu. Štiti  od spoljašnjih uticaja i ne dopušta vašem licu da se isuši usled vetra, hladnoće ili prejakog UV zračenja. Dakle, normalna količina sebuma nam je neophodna!

Kada lojne žlezde krenu prekomerno da rade, stvara se gusta smesa poput voska koja sprečava kožu da diše. Nema gde da ode, sliva se među pore zapušavajući ih i vremenom meša sa bakterijama. Bakterije iz spoljašnje sredine nataložene u gustoj, smesi masti  i polako krče put do dubljih slojeva kože i stvaraju infekciju. Nastaju bolne, crvene bubuljice  kod odraslih kojima je potrebno lečenje!

Adekvatnom negom i ishranom možete umiriti lojne žlezde, što znači da ćete prevetivno sprečiti nastanak akni kod odraslih.

Nepravilna ishrana i akne kod odraslih

 

Masna hrana i rafinisani šećeri pokreću homorne koji aktiviraju rad lojnih žlezda. Znate šta se dalje dešava? Čak i normalnoj koži lica smeta dodatna količina sebuma pa se pojavljuju akne kod odraslih. Masnoj koži biva sve gore i da može da govori, vrištala bi ‘’Jedi zdravo!’’.

Ukoliko nas pratite redovno pročitali ste tekst koji govori kako se pravilnom ishranom osloboditi akni. Trik je u vitaminima koje nam pruža limun, jabuka, banana, zeleno povrće, crveno meso i drugi proizvodi.

Sa druge strane, brza hrana ima kiselu Ph vrednost koja se prenosi kroz krvotok. Remeti rad hormona pa do naše kože stižu signali da nešto nije u redu. Kako bi se sačuvala, odnosno sačuvala svoju Ph vrednost ,koža lica počinje da luči veliku količinu sebuma koja dalje izaziva bubuljice.

Ovaj proces posebno utiče na odrasle, jer teže varimo masnu hranu!

Ipak, ne mora hamburger da podstakne razvoj akni kod odraslih.

Da li ste sladokusac? Kažu da je upravo slatko ono što je okidač za bubuljice na licu kod odraslih!

Unutar čokolade se nalazi mleko i prerađeni šećeri koji brzo putuju kroz krvotok. U minimalnom roku dospevaju do ćelija kože lica i usporavaju stvaranje proteina. Tačnije, rafinisani šećeri usporavaju sagorevanje unutar ćelije što slabi imunitet kože lica. Podložniji smo slobodnim radikalima i česticama prašine iz spoljašnje sredine i eto nama svih vrsta bubuljica! Pripazite i na mleko iz bele i mlečne čokolade. Prerađeno sadrži minimalnu količinu kalcijuma i ne morate ga dobro podneti.

Pogledajte kako čokolada utiče na vaše lice!

Istraživanja stručnjaka pokazuju da mleko tera ćelije da rastu. Njihova veličina se uvećava, praktično se rastežu, a nemaju dovoljno vitamina. Njihova površina slabi, pa slabi i zaštitna barijera kože. To vam dokazuje, da je vreme da smanjite slatkiše i jedete čokoladu u što manjim količinama!

Zapitajte se šta vas tera da konzumirate slatkiše i brzu hranu. Nedostatak vremena ili je to vaš način da se opustite?Pronađite zdraviji ventil i prestanite da se nervirate!

A kad smo kod ventila…

Stres uzrokuje nastanak akni kod odraslih

 

U današnje vreme glavni je okidač za nastanak bolesti, pa tako i problematične kože lica. Istraživanja dokazuju da se osobe u dvadesetim izrazito nerviraju što direktno utiče na izgled našeg lica. Pojavljuju se bolne bubuljice!

Kada se iznervirate ili brinete, cirkulacija je ubrzana. Primetili ste da vam ubrzano lupa srce i jednostavno ne možete da stojite u mestu? Stres koji osećate šalje signale žlezdama da luče više hormona. Kortizol i adrenalin dopiru do drugog sloja kože i aktiviraju ćelije koje luče proteine. Ipak, ne uspevaju da naprave zdrav i jak kolagen već minijaturne proteinčiće koji remete rad lonjih žlezda. Eto nama viška sebuma koji zapušava pore i može izazvati bubuljice kod odraslih.

Problem postaje gori jer kada ste pod stresom nesvesno dodirujete lice ili češkate obraze i prenosite na hiljade čestica prašine i bakterija. Remetite Ph vrednost lica i umesto da se opustite, imate problem više u vidu akni. Samim tim dodatni stres usled nezadovoljstva izgledom svog lica!

Ponekad iz najbolje namere, umesto da umirite kožu lica izazovete crvenilo, svrab i bubuljice od stresa!

Nepravilna nega lica

 

Pogrešna nega podrazumeva jaka sredstva za čišćenje kože.

Potrebni su vam prirodni proizvodi koji neće poremetiti Ph vrednost lica.

Čitajte deklaracije, velika količina alkohola pospešuje upijanje vitamina ali isušuje kožu lica. Veštački mirisi i boje koje čine proizvod primamljivim mogu oštetiti zaštitnu barijeru kože i zadržavaju se dugo na površini. Čestice nus proizvoda iz kozmetike remete kožu pa nastaju različite vrste akni na licu. Kada smo mladi naše lice nekako trpi nus produkte ali se zaštitna barijera oštećuje, što se naručito vidi u tridesetim, kada svaki takav proizvod može biti izazivač akne kod odraslih.

Saznajte više o štetnim sastojcima u kremama za lice.

Velika količina kreme naneta na lice takođe može zapušiti pore. Budite umereni! Ponekad je manje više. To dokazuju prirodni losioni za čišćenje lica koji uklanjaju nakupljenu prljavštinu u dva poteza. Nekoliko kapljica nanetih na tupfer biće dovoljno, usput će i nahraniti kožu odraslih potrebnim vitaminima.

Uvek proverite novi proizvod na koži podlaktice i prve dve nedelje pratite njegovo dejstvo. Ukoliko vas obrazi peckaju ili koža na nosu zateže prekinite sa korišćenjem! Nije vam potreban i može stvoriti akne kod odraslih.

Kada smo kod čišćenja , jeste li danas prebrisali ekran svog telefona?

Bubuljice kod odraslih od mobilnog telefona

 

Akne nastaju jer se uređaj greje, a bakterija na njegovoj površine usled toplote razmnožavaju. Kada ga prislonimo uz obraze, prenosimo milione mikroorganizama na površinski sloj kože. U zavisnosti od razvijenosti vašeg imuniteta kože, pojavljuju se bubuljice kod odraslih. Lice pokušava da se izbori sa nekoliko bubuljica na obrazima i gubi vitamine i minerale.

Čistite dezinfikacionim sredstvima površinu telefona svakodnevno kako ne bi umorili kožu, usporili regeneraciju i imali bubuljice na licu.

Imajte na umu ukoliko svakodnevno koristite telefon da slušalice u toku priče mogu biti dobar izbor!

Saznajte jednim klikom  sve o bubuljicama od mobilnog telefona i o sredstvima za dezinfikaciju istog!

Postoji još faktora za nastanak bubuljica kod odraslih, ali zamislite to – nisu univerzalni!

Razlozi nastanka bubuljica kod odraslih žena

 

Pripadnice lepšeg pola dodatno iritiraju bubuljice i sigurna sam da pokušavate da ih prekrijete korektorom. Korektori za akne nude trenutno rešenje i osvežiće vaš izgled na par sati. Morate biti odgovorne i pravilno skinuti ostatke korektora pred spavanje. Inače, može stvoriti još dosadnih i ružnih bubuljica na licu!

Osim toga, akne kod odraslih žena izaziva i ovo:

Nepravilno skidanje šminke

 

Kada naneste puder neke njegove čestice odlaze duboko do pora i tu se sadržavaju. Nakon napornog dana koža lica želi da se regeneriše u toku noći. To ne može da uradi, jer ne može da diše! Zato je važno ukloniti sitne čestice korektora, rumenila, pudera iz dubokih pora. Prirodnim losionima možete očistiti lice i dopustiti mu da ojača. Nove ćelije će se stvoriti u toku noći i sprečiti pojavu kozmetičkih akni kod odraslih.

Proverite kako pravilno skinuti šminku sa lice i pružiti mu željeni izgled.

Ukoliko su bubuljice i dalje tu, proverite nivo hormona u organizmu!

To je sledeći uzrok!

Hormonski poremećaj

 

Danas se hormosnki disbalans leči, adekvatnom terapijom. Nema potrebe da trpite bubuljice na licu usled poremećaja rada štitne žlezde ili jajnika. Policistične jajnike danas ima svaka treća dama, navode stručnjaci. Preterano lučenje estrogena dovodi do povećanja količine sebuma na površini kože.

Nadbubrežne žlezde takođe mogu lučiti hormone koji ponekad upale koren dlake ili samu lojnu žlezdu. Nastaju bubuljice kod odraslih pa je licu neophodna dodatna nega!

Ne paničite na prvu loptu, možda je sa vašim zdravljem sve u redu. PMS kao prirodan proces isto može izazvati poneku bubuljicu na licu. Pred mentruaciju nivo hormona je povećan pa se odrasle dame bude sa aknom na bradi ili obrazu!

Pred menstruaciju smo posebno razdražljive. Nivo hormona u organizmu se povećava što najčešće stvara upalu u unutrašnjim slojevima kože lica. Pojavljuje se bubuljica na bradi ili nekoliko bubuljica na čelu. Šta god da je, proćiće za nekoliko dana!

Važno je ne cediti hormonske bubuljice! Pojavljuju se čak i u četrdesetim kada se pojavljuju simptomi predmenopauze. Znam da nisu prijatne i ponekad vrlo bolne pa ću vam u narednom delu teksta otkriti na koji način ih se možete rešiti!

Ali, složićete se da su pre toga i muškarci zaslužili trenutak pažnje!

Razlozi nastanka bubuljica kod muškaraca

 

bubuljice kod odraslih muškaraca

 

Jedan od okidača nastanka bubuljica kod odraslih muškaraca jeste prekomerno znojenje. Čestice znoja se slivaju niz čelo sa vlasi kose a sa sobom nose bakterije i druge prljavštine. Kako je sredina mokra, lakše prodiru unutar pora i vremenom se stvara infekcije. Zato je važno pravilno i redovno umivati lice toplom vodom! Znojnica takođe može poslužiti ukoliko se bavite sportom.

Kako najnoviji trend puštanja brade deluje na vašu kožu?

Brada može biti okidač za nastanak bubuljica kod odraslih na obrazima.

 

Na vlasima brade skuplja se prašina i koža otežano diše. Vremenom se menja Ph vrednost lica što remeti zaštitnu barijeru kože. Ukoliko primetite da vas lice svrbi skratite bradu. Redovnim održavanje i skraćivanjem sprečićete pojavu bolne infekcije, odnosno bubuljica kod odraslih.

Međutim, i tu valja biti oprezan, jer često je brijanje uzrok akni kod odraslih. Saznajte zato sve o bubuljicama posle brijanja.

Posebnu pažnju treba obratiti na kožu lica u toku zime. Prirodna krema vam je potrebna svakodnevno kako se koža ne bi isušila i popucala. Svakodnevno nošenje kape i šala može spasiti kožu od isušivanja ali i napraviti problem!

Nošenje sintetičkih kapa uzrokuje bubuljice kod odraslih

 

Ova navika stvara kondenzaciju znoja  između kože koja je topla i spoljašnje hladne sredine. Stvaraju se kapljice znoja dok sintetički materijal deluje kao magnet za prljavštine. To je jedan od glavnih razloga nastanka bubuljica na čelu, koje su izražene i utiču na vaše samopouzdanje.

Izaberite prirodne materijale koji su pre svega udobni i neće izazivati crvenilo i svrab!

Sa druge strane, možete posvetiti nekoliko minuta sebi i saznati kako pravilno negovati lice u toku zime. Pravilnom negom možete zaštiti kožu.

Koje su boje vaše akne?

Vrste akni kod odraslih

 

Dermatolog je stručnjak koji će odrediti tačno i precizno vrstu akni sa kojom se borite. Ali , jeste li znali da se prema boji takođe mogu svrstati?

Ne možete ih pravilno izlečiti ukoliko ne prepoznate o kojoj akni kod odraslih je reč.

Nudimo vam jednostavan opis svake vrste bubuljca , pa bacite pogled.

Komedoni kod odraslih

 

Komedoni predstavljaju bubuljice u boji kože koje su u dubljim slojevima. Odnosno, bezbojnu potkožnu bubuljicu koja se još uvek nije upalila. Ne moraju biti bolne, ali su svako brimetne izbočine na obrazima i čelu

Važno je problemu pristupiti ozbiljno, kako se komedon ne bi zacrveneo i prerastao u nešto ozbiljnije potkožne akne!

Potkožne bubuljice kod odraslih

 

Potkožne bubuljice nisu retka pojava i obično su znak nepravilnog čišćenja kože lica. Nerviraju vas jer su crvene i izražene i to je njihov prvi stadijum. Kako se infekcija širi postaju bolne na dodir, svrbe i ruše vaše samopouzdanje!

Mislite da nema gore od crvenih tački na licu?

Gnojne bubuljice kod odraslih

 

Gnojna bubuljica predstavlja mešavanu sebuma i prljavštine u unutrašnjem sloju kože. Tik ispod površine nakupljena smesa postala je gusta i izazvala infekciju. Susreli ste se sa sitnim belim bubuljicama na obrazima ili svega par velikih belih bubuljica na bradi?

Jasno je da ih ne želite na obrazima, kao ni mitisere na nosu!

Mitiseri kod odraslih

 

Za mitisere stručnjaci kažu da predstavljaju najpre estetski problem. Crne tačkice se vide na dnevnoj svetlosti i teško prekrivaju šminkom. Srećna vest je ta da se mitiseri kod odraslih ne pretvaraju u potkožnu bubuljicu i ne stvaraju dodatnu iritaciju. Osim ukoliko ih nepravilno iscedite! Zato je bolje rešiti ih se brzo i efikasno flasterima za mitisere, u svega dva poteza.

Najvažnije je preventivno obratiti pažnju na ishranu, biti aktivan i pravilno čistiti lice kako bi izbegli bubuljice kod odraslih. Ako se ipak pojave, nemojte čekati da se razviju i pretvore u Akne conglobata. Izlečite ih prirodnim metodama pre toga!

Lečenje bubuljica kod odraslih

 

bubuljice kod odraslih lečenje

 

Imajte na umu da je pravilna ishrana prva i osnovna stvar kada rešite da se oslobite akni. Čitavom organizmu potrebni su vitamini. Za našu kožu važan je vitamin C koji će pospešiti zarastanje bubuljica i umiriti lice. Pronaćićete ga u limunu i drugim citrusima koji će vas osvežiti!

Čitajući forume saznala sam da su se mnogo oslodobili akni u odraslom dobu zahvaljujući prirodnim serumima protiv bubuljica!

Prirodni serum protiv bubuljica kod odraslih

 

Prirodni serum podrazumeva smesu aktivnih sastojaka velike koncetracije. Jedna bočica trajaće vam dugo jer vam je potrebno svega par kapi za svakodnevno nanošenje. Neki od stručnjaka nazivaju ga eliksirom u bočici!

Može vas izlečiti dosadnih bubuljica u odraslom dobu za svega dve do tri nedelje. Praktično već nakon prvog nanošenja osetićete olkašanje. Nema svraba niti bola, a crvenilo polako nestaje sa lica. Zato se vredi upoznati sa svim blagodetima seruma protiv bubuljica!

Trik je u tome da pronađete prirodan serum koji neće izazvati negativne efekte. Pored vitamina i minerala, aloe vere iz seruma umiriće infekciju i pružiti vašoj koži svežinu. Cink deluje direktno na bubuljicu, sušeći je i ubrzavajući njeno zarastanje. Zajedno sa drugim prirodnim sastojcima pospešuje regeneraciju dubljih slojeva kože lica. Kombinujte ih sa prirodnim maskama i rezultati neće izostati!

Prirodne maske protiv akni kod odraslih

 

Prirodne maske su tu kako bi dodatno nahranili kožu lica. U borbi sa bubuljicama izgubula je neophodne vitamine i proteine. Kako bi se obnovila i kako bi sprečili pojavu ožiljaka od akni, nanosite prirodnu masku jednom nedeljno.

Čitajte deklaraciju, ukoliko pronađete masku sa probiotikom ojačaćete površinski sloj kože. Probiotske bakterije ubijaju loše na površini kože i omogućavaju nam ujednačen ten. Što znači da će sprečiti nove upale i pružiti vašem licu odmor.

Jeste li znali da ih možete napraviti i kod kuće?

Prirodna maska od meda za lečenje akni kod odraslih

 

Med ima višestruke blagodeti za čitav organizam. Jača imuni sistem što se ogleda u besprekornom tenu kože lica. Redovno ga konzumirajte i namažite krišku hleba što pre, ukoliko niste alergični.

Ima antiseptično dejstvo, ubija bakterije i druge mikrobe sa površine kože lica. Očistite lice prirodnim losionom i nanesite med u tankom sloju. Nakon desetak minuta primetićete da je smanjio upalu i da vas lice ne svrbi! Vreme je da ga isperete sa kože lica i ponovite postupak za nedelju dana.

Prirodna maska od meda pružiće licu svežinu i sjaj a može  sprečiti i širenje potkožnih bubuljica. Alergični na med hvale jogurt i redovno nanose na kožu lica!

Prirodna maska od jogurta za lečenje akni kod odraslih

 

Jogurt sadrži dobre, probiotske bakterije koje ubijaju negativne čestice i suzbijaju upalu. Pored toga, hladi lice i pruža vam trenutan osećaj svežine. Jednostavno nanošenje i brzo upijanje čine ga omiljenim sredstvom za umirenje, dosadnih i bolnih bubuljica kod odraslih!

Isprobajte ga i vi! Usput, saznajte sa kojim prirodnim sastojcima možete mešati i pripremati masku od jogurta.

Salicilna kiselina za lečenje akni kod odraslih

 

Salicilna kiselina je jedan od sastojaka lekova protiv bolova kao što je aspirin. Izuzetno je dobra za našu kožu i možete je pronaći u sastavu krema i preparata za čišćenje lica. Dopire do dubljih slojeva kože i ubrzava zarastanje akni.

Stručnjaci je preporučuju odraslima ukoliko imate problema sa gnojnim bubuljicama. Kada je nanesete na kožu lica ona rastvara sebum, razređuje ga omogućavajući koži da diše. U unutrašnjim slojevima lica podstiče zarastanje bubuljica pa će učiniti vaš ten lepšim. Pronađite losion ta čišenje lica sa salicilnom kiselinom, kremu ili sapun. Čista salicilna kiselina može oštetiti vašu kožu, dok će pomešana sa drugim aktivnim sastojcima osvežiti ten!

Da, da čudno zvuči ali sapunima možemo umiriti kožu lica i sprečiti pojavu novih bubuljica kod odraslih!

Sapuni za lečenje akni kod odraslih

 

Danas su vaši neseseri prepuni kozmetičkih preparata, ali sigurna sam da niste znali vas sapun može spasiti akni u odraslom dobu.

Deluje umirujuće na površinski sloj kože lica i reguliše njegovu Ph vrednost što znači da će umiriti crvenilo izazvano potkožnim bubuljicama i smanjiti upalu.

Trenutno će vam pružiti osećaj olakšanja i sprečiti svrab. Namenjen je masnoj koži lica jer će umiriti lučenje sebuma kod odraslih. Kako bi ispunio navedene zadatke morate biti promoćurni prilikom izbora sapuna za lice.

Glicerol iz sapuna izvlači masnoće na površinu kože i na taj način sprečava pojavu novih akni kod odraslih. Birajte prirodne sapune koji u sebi sadrže aloe veru. Biljka aloe vere odnosno gel iz nje deluje umirujuće i ujednačava ten lica. Eterična ulja iz sapuna ubijaju mikrobe i pospešuju zarastanje akni kod odraslih. Ukoliko pronađete sapun sa ricinusovim uljem u sebi napravili ste pravi izbor!

Ako ne, nabavite ricinusovo ulje u apoteci i nanesite ga direktno na kožu lica.

Ricinusovo ulje za akne kod odraslih

 

Ricinusovo ulje je jedino ulje koje deluje blago na kožu lica i može se nanositi na prede oko očiju. Aktivni sastojci izvučeni iz biljke ricinusa pospešuju regeneraciju kože lica. Redovnim nanošenjem jačate imunitet lica i pospešujete stvaranje kolagena.

Ujedno predstavlja povoljan i svima dostupan način lečenja akni kod odraslih. Pitate se u kom procentu ga trema mešati i da li se može čisto ulje nanositi na kožu lica? Odgovori su tu, pogledajte sve blagodeti ricinusovog ulja.

Ukoliko su akne uznapredovale i zakažu sve prirodne metode, odlazak kod dermatologa je najbolje rešenje. Propisaće vam antibiotike koji će vam pružiti olkašanje!

Antibiotici za lečenje akni kod odraslih

 

Ukoliko na vreme ne posvetite pažnju svom licu u odraslom dobu, infekcija se može proširiti. Obično se bubuljice pojavljuju sistematski, po takozvanoj T zoni lica. Pravilnom negom i prirodnim metodama lečenja možete ih se osloboditi!

Primetili ste da počinju da se šire? Možda je vreme da posetite dermatologa koji će vam prepisati adekvatnu terapiju. Antibiotike ne smete uzimati na svoju ruku ali uz recept i savesno korišćenje mogu vam pomoći. Regulisaće lučenje sebuma i pospešiti zarastanje bubuljica kod odraslih.

A sada, upoznajte sa najnovijim trendom!

Lasersko uklanjanje akni kod odraslih

 

Laser deluje pametno, odnosno njegovi zraci smanjuju lučenje sebuma. Usporavaju rad lojnih žlezda i sprečavaju pojavu bubuljica. Kada je infekcija tu, stručnjaci laserom pospešuju stvaranje kolagena. Novi proteini unutar ćelija umiruju infekciju koja ubrzo potpuno jenjava. Koža se ubrzano regeneriše i postaje mekana i nežna na dodir!

Lasersko uklanjenje akni rade stručnjaci u dermatološkim ordinacijama ili većim kozmetičkim salonima. Nekima od nas idalje deluje filmski ali je danas sve zastupljenije. Može vam pomoći ali ne može zameniti pravilnu negu lica i redovnu hidrataciju prirodnim serumima.

Dakle, bubuljice kod odraslih mogu se javiti, ali i nestati. Pravilnom negom lica učinićete ten blistavim. Krajnje je vreme je da zasijate!

 

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *