bubuljice od mobilnog telefona
Bubuljice

Da! Bubuljice od mobilnog telefona su stvarne!

Da li ste znali da su možda baš bubuljice od mobilnog telefona te problematične tačke na obrazima? Niste ni mogli da pretpostavite, ali sve češći uzrok problematične kože lica jesu upravo mobilni telefoni. A kako se od njih ne odvajamo, dobro čitajte ovaj tekst.

Tehnologija je sastavni deo našeg života i zahvalni smo na tome, jer nam zaista olkašava svakodevnicu i pruža osećaj komfora. Mobilni telefoni su svakodnevno uz nas i sve teže se odvajamo od njih. Pojava novih trendova u tehničkoj industriji, sve većih telefona sa boljim performansama i sve češća kupovina istih, naterala je stručnjake da istraže njihov uticaj na organizam. Nećemo vam pričati o zračenju već o direktnom uticaju na kožu vašeg lica!

Jeste li se ikad zapitali da li je novonastala akna od mobilnog telefona?

Kako je to uopšte moguće?

Posavetovali smo se sa dermatolozima koji su bili ljubazni i odgovorili na pitanje ‘’ Mogu li mobilni telefoni uzrokovati akne? ‘’. Prenosimo vam njihovo a sada i naše znanje, jer ste zaslužili čistu i negovanu kožu lica!

Mogu li mobilni telefoni uzrokovati bubuljice?

 

Kada smo ovo pitanje postavili stručnjacima, došli smo do informacije da se u svetu uveliko priča o problemu nastanka akni usled korišćenja mobilnog telefona. To nipošto nema veze sa zračenjem i mobilnim uređajem kao takvim, već sa česticama koje se nalaze na njemu. Nije mi bilo jasno na šta tačno misle pa sam zatražila detaljna objašnjenja.

Pogledavši realno svoju svakodnevnicu (što i vi treba da uradite) shvatila sam da telefon ostavljam na različitim mestima. Najpre odlazimo sa njim na posao ili fakultet, spuštamo ga na katedru ili radni sto. Dodirujemo različite papire, odlazimo do toleta i usput se nekoliko puta javljamo na telefon. Na našim rukama ostaje hiljade mikroorganizama kada dotaknemo, na primer, samo jednu kvaku i prenosimo ih dalje na druge predmete.

Najčešći predmet koji nam je potreban i na koji ih prenosimo jeste mobilni telefon!

Zvuči konfuzno na prvi pogled, ali budite realni i sagledajte širu sliku!

Mobilni telefon prislanjamo uz lice kada pričamo ili jednostavno otkucamo brzu poruku pa počešemo čelo ili dotaknemo obraze i eto razloga za nastanak iznenadne, crvene potkožne bubuljice.

Koga tog trena okriviti za njen nastanak?

To su razne bakterije koje izazivaju akne, ali i ovo.

Mikroskopske grinje sa površine telefona napadaju kožu lica!

 

Kada bi nekoliko hiljada puta uvećali mikroskopske grinje, videli bi životnjicu paukolikog izgleda, sa osam nogu i telom poput čiode. Brzo se kreću i vrlo su aktivne! Pronalazimo ih u čaršavima i jastučnicama koje nisu redovno luftirane i prane, ali i na bilo kojoj radnoj površini. Teško opstaju na koži prekrivenoj odećem, jer im je potrebna otvorena sredina sa konstantnim dotokom svežeg vazuha.

Ima li šta idealnije od lica?

Nisu toliko strašne kada uzmemo u obzir istraživanja stručnjaka koja kažu da ih svakako imamo stotinjak na koži lica. Ipak u toku dana se nakupljaju na mobilnom telefonu i kada ga prislonimo uz obraz eto njima selidbe! Na hiljade novih mikroskopih grinja dospeva na kožu l i hrani se mrtvim ćelijama. U toku dana one miruju na licu, tačnije unutar pora. Kada se opustimo i zaspimo hrane se mrtvim ćelijama kože i razmnožavaju. Zaštitna barijera lica je jaka i male napasti ne uspevaju da je probiju već umiru na površini epiderma.

Proces umiranja mikroskopskih grinja nije radosna vest,jer se oslobađaju toksini koji naruđavaju Ph vrednost kože lica. Budimo se sa crvenilo i potkožnim bubuljicama na čelu!

To nije sve. Ukoliko se pojavila crvena bubuljica sa belim vrhom bakterije sa površine mobilnog telefona mogu biti glavni krivac!  Reč je o gnojnoj bubuljici koja je bolna i teško se prekriva korektorom.

Jovana je dugo imala bubuljice na obrazima. Počela je da vodi računa o tome koliko je njen telefon čist i izbegavala je da ga prislanja na lice. Ipak,ono što je je pomoglo je nešto sasvim prirodno što je dodala u svoju rutinu. Bubuljice i mitiseri su se povukli, a koža je postala čista i blistava. Jovana je sada presrećna, a svoje iskustvo je podelila sa vama. Naći ćete ga na ovom linku: https://lepolice.com/bubuljice-su-bile-uporne-ali-ima-resenja/

Kako bakterije sa površine telefona deluju na kožu lica?

 

bubuljice od telefona

 

Bakterije nisu uvek ozloglašene. Imajte u vidu da postoje dobre bakterije koje regulišu Ph vrednost kože lica. To su takozvani probiotici za lice.

Šta je sa drugom vrstom bakterija?

Nemojte nositi telefon sa sobom u tolet, nemojte menjati pelenu detetu pa dodirivati telefon! Ipak, imamo loše vesti – to nisu jedini stvari koje bakterije dovode na površinu vašeg mobilnog uređaja.

U  našoj torbi ili bilo kom mestu nalazi se niz različitih vrsta bakterija. Kako ih privlači toplota uređaja nakupljaju se na ekranu mobilnog telefona. Jasno vam je šta se dalje dešava. Nas najčešće hitno pozove neko i prislanjamo ekran direktno uz obraz prenoseći pomenute mikrobe na kožu.

U toku istraživanja dermatolozi su došli do zaključka da je Propinionbacterium acnes ili P. Acnes čest stanovnik kože našeg lica. Nepravilna ishrana, nakon direktnog prenosa sa mobilnog telefona na lice, i brz način života ostavljaju zaštitnu barijeru kože ranjivom. Pore su otvorene i bakterijama je dostupan ulazak u dublje slojeve kože, gde razaraju kolagen i stvaraju infekciju.

Sa gnojnim bubuljicama susrešćete se bez obzira na tip kože lica i godine starosti! Nešto kasnije posvetićemo pažnju načinima lečenja , koji će vašem licu povratiti svežinu i sjaj.

Pričali ste preko mobilnog telefona a onda primetili da vas lice svrbi?

Pokušajte da zanemarite svrab (odnosno ne češite se) i isperite lice vodom, ukoliko niste u mogućnosti iskoriste maramice za čišćenje lica. Pružiće vam odličnu preventivu i sprečiti razvoj gljivične infekcije.

Kako gljivice sa površine mobilnog telefona deluju na kožu lica?

 

Da, da na žalost stalnim dodirivanjem mobilnog telefona na njegovoj površini se mogu nakupiti gljivice iz spoljašnje sredine. Prvi znak gljivične infekcije jeste pomenuti svrab i bol kože lica. Najčešće se pojavljuje na obrazima, jer u toku priče preko mobilnog uređaja prenosimo štetočine. Imajte na umu da se mogu dalje preneti dodirom na čelo, nos ili bilo koji drugi deo tela!

U zavisnosti od vrste gljivica stvoriće se crveni pečati na licu koje dodatno irtira UV zračenje. Odlazak kod dermatologa  je jedno od najboljih rešenja.

Sada vidite da nije mobilni telefon čarobni štapić zlog čarobnjaka pa stvara komedone. Naprotiv, nečistoće iz spoljašnje sredine se nakupljaju na njemu i mi ih prenosimo dalje na kožu lica!

Pitali smo se šta kada bubuljice od mobilnog telefona nastanu? Da li daljim korišćenjem uređaja štetimo koži lica?

Da li su mobilni telefoni loši za kožu?

 

Proces korišćenja mobilnog telefona koji podrazumeva direktno prislanjanje uz obraze jeste štetan za kožu lica.

Posebno za kožu koja je pod upalom, navode stručnjaci. Svetlost mobilnog telefona i samo zagrevanje usled korišćenja deluje na kožu, jer bakterije koje su stvorile akne vole toplotu. Unutrašnji sloj kože se zagreva i stvara odlično mesto za njihovo razmnožavanje. Ubijaju kolagen i druge proteine što dovodi do smanjene elastičnosti lica i širenja bubuljica na bradu i druge delove kože.

Ipak, odahnite!

Ne tražimo od vas da prekinete da pričate mobilnim telefon!

Obratite pažnju na način korišćenja i pravilno dezinfikujte telefon! Više o tome pročitajte u narednom delu teksta.

Kako sprečiti bubuljice od mobilnog telefona?

 

 

Nastanak bubuljica od mobilnog telefona sprečite korišćenjem i povezivanjem slušalica.

Na taj način smo sprečavate direktno dodirivanje kože i ekrana uređaja i smanjujete šansu za nastanak akni. Ipak, nismo bili potpuno sigurni!

Bićemo iskreni, infekcija se pojavila i dovela nas do ludila. Dermatolozi su nam objasnili da korišćenje slušalica u toku razgovora jeste neophodno, ali nije dovoljno. Kuckamo poruke, listamo društvene mreže i zatim neopranim rukama popravljamo šminku ili pomeramo pramen kose. Na taj način prenosimo bakterije, gljivice i mikroskopske grinje na površinu epiderma i ostavljamo im prostor za razvoj i stvaranje različitih vrsta akni.  Sprečili smo njihov nastanak radilalnom metodom čišćenja mobilnog telefona.

Kako pravilno očistiti mobilni telefon od mikroba?

 

akne od mobilnog telefona

 

Ukoliko volite da ubijate vreme šetajući po drogerijama sigurno ste primetili da postoje sredstva za čišćenje mobilnih telefona. Mala bočica sa raspršivačem po ceni od 300 do 500 dinara je primamljiva, pa ukoliko rešite da je isprobate budite pažljivi. Tečnost iz raspršivača ne nanosimo direktno na površinu uređaja. Na taj način možemo oštetiti tanku plastiku telefona i doprineti stvaranju plavih mrlja po ekranu što nam svakako nije cilj.

Naprskajte kupljeno sredstvo na pamučnu krpu i zatim detaljno prebrišite telefon.

Pročitaćete na poleđini kupljenog proizvoda da ga treba koristit dva do tri puta nedeljno, mi smo mnogo temeljniji pa mobilni telefon čistimo svakodnevno.

Imate osetljivu kožu sklonu crvenilu?

Budite oprezni prilikom kupovine dezinfekcionih sredstava, jaka koncetracija aktivnih supstanci i njihovo nanošenje na uređaj može izazvati bubuljice na licu.

Bezbednije je posvetiti nekoliko minuta više sebi i svom mobilnom uređaju i napraviti dezinfikacioni rastvor kod kuće.

Priprema dezinfikacionog rastvora za čišćenje mobilnog telefona kod kuće

 

Potrebni sastojci:

  • Pola šolje izopropilnog alkohola
  • Pola šolje destilovane vode
  • Prazna bočica sa pumpicom

 

Izopropilni alkohol uklanja sitne nečistoće poput prašine ali se uspešno bori i sa mikroskopskim životinjicama, ubijajući ih u mestu. Zvuči grubo i pomalo smešno kada tako kažemo, ali zaista deluje! Možete ga pronaći u apoteci po pristupačnoj ceni, do 100 dinara.

Nemojte koristiti običan alkohol jer je mnogo agresivniji i može naneti trajna oštećenja ekranu vašeg mobilnog telefona.

Sa druge strane, destilovana voda je tu da skine masnoće sa uređaja što znači da ćete imati mnogo čistiju kameru i bolje slike! Pomešajte navedene sastojke i sipajte u staru, iskorišćenu bočicu sa pumpicom. Čistite telefon redovno, nanoseći rastvor na pamučnu krpu, lagano kružnim pokretima. Sprečićete nastanak bubuljica i vaše telo će vam biti zahvalno!

Na žalost, nismo bili promoćurni na početku i bubuljice su se pojavile na koži našeg lica. Razume se da smo redovno čistili telefon kako ne bi raširili infekciju i stvorili još veće probleme ali bilo nam je potrebno rešenje za već nastale akne.

A sada, najvažnije!

Kako ukloniti bubuljice od mobilnog telefona?

 

Pristupite novonastalom problemu ozbiljno i zaboravite na ceđenje bubuljica! Nepravilnim ceđenjem ćete dodatno oštetiti kožu lica i dovesti do stvaranja ožiljaka od bubuljica. Potreban vam je prirodan proizvod koji će isušiti akne i regulisati Ph vrednost kože.

Pronašli smo rešenje za bubuljice od mobilnog telefona u vidu prirodnog losiona za bubuljice. Kako bi losion bio što efikasnije važno je čitati deklaraciju. Izbegnite proizvode sa velikom koncetracijom  alkohola unutar sebe i umesto toga birajte ekstrakte biljaka. Šafranka je bila naš izbor jer deluje poput mlečne kiseline regulišući nivo sebuma unutar kože. Ukoliko koža luči manje sebuma smanjiće se širenje infekcije i dalje pojavljivanje potkožnih bubuljica. Ekstrakt smole povratiće koži lica elastičnost i sprečiti dalji prodor mikroorganizama. Uz savete stručnjaka došla sam do seta protiv bubuljica koji u sebi sadrži sve što mi treba. Losion i gel pravljeni na prirodnoj bazi. Pružili su mom licu ujednačen ten i lagano, posetpeno isušili bubuljice. Moja preporuka je Aknolin tretman protiv bubuljica koji se naručuje na ovom sajtu:www.ovotaris.com/aknolin

Redovna primena losiona protiv bubuljica umanjiće infekciju, pa će akne postepeno nestajati. Pravilnom ishranom možete ubrzati proces regeneracije i pružiti licu osećaj svežine. Izbegavajte masnu hranu i unosite što više zelenog povrća koje će ojačati imunitet celokupnog organizma. Vitamini nas pokreću i leče i kao takve ne može ih ništa zameniti.

Saznajte sve o ishrani protiv akni.

Odmarajte što više i budite pozitivni!

Uz redovno čišćenje mobilnog telefona i pravilnu negu lica bubuljice su postale deo prošlosti! Kako na vas utiču nove tehnologije? Koliko vremena provodite sa svojim mobilnim telefonom? Da li ste ljubitelj društvnih mreža ili više volite razgovor?

Na kraju, najvažnije pitanje na koje željno iščekujemo odgovor, kako je ovaj uređaj uticao na vaše lice?

 

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *