krema protiv bora za muškarce
Bore

Najbolja krema protiv bora za muškarce

Ako vas interesuje koja krema protiv bora za muškarce je ona prava i da li tu uopšte ima neke podele na muške i ženske kreme – samo skrolujte dalje! Otkrićemo vam sve!

Muškarci kao i žene imaju probleme sa kožom lica koje sa sobom nose godine, ali i način života, pa im je, logično, potrebna nega! 

Ali, postavlja se pitanje…

Da li je potrebna posebna krema za bore za muškarce?

 

Bore su neminovni vesnik godina i prolaznosti vremena i pojavljuju se i kod muškaraca i kod žena. 

Kako muškarci inače imaju deblju kožu od žena, i luče više sebuma, njihovoj koži su potrebni malo jači preparati.

Bore kod muškaraca se stvaraju u srednjim dvadesetim i tridesetim godinama, na istim regijama kao i kod osoba ženskog pola.

Nega je svakako važna i kod jednih i kod drugih, ali kod krema za bore nema neke razlike.

Preparat treba da bude snažan, delotvoran, da deluje na molekularnom i ćelijskom nivou i da popravi stvar sa borama. 

Još ako je ta krema sa prirodnim sastojcima, momci, na pravom ste putu!

Ćelije kože lica sa vremenom smanjuju proizvodnju kolagena i gube na čvrstini i elastičnosti. Tako je i kod muškaraca, pa bi krema za njihove bore morala da ima sastojke koji stimulišu regeneraciju i funkciju kolagena koji je zaslužan za peglanje bora.

Dobro je i da preparati za bore kod muškaraca sadrže hijaluronsku kiselinu koja hidrira i na molekularnom nivou menja ćelije tako da one popunjavaju već postojeće bore i sprečavaju nove u nastanku.

Dakle nije nužno da se kupuje krema za bore sa naznakom “za muškarce”! Slobodno se možete poslužiti kremom za bore od vaše devojke ili žene, ili kupiti snažnu i delotvornu formulu iz prirode kao Vesna. Ona se patila sa borama i probala je sve i svašta i uvek imala nezadovoljavajuće rezultate. Slučajno je naišla na rešenje koje joj je izbrisalo godine sa lica i ispeglao bore snažnim delovanjem prirodnih sastojaka. Oduševljena je. Izgleda mlađe, a sve je postigla jako jednostavno. Na koji način, saznajte iz njenog iskustva koje se nalazi na ovom linku: https://lepolice.com/moje-iskustvo-prirodno-sam-obrisala-bore-sa-lica/

Nega muške kože

 

muška krema protiv bora

 

Svaki muškarac treba da ima određenu rutinu u negovanju kože lica, mada je to retko.

Ako želite da izbegnete mitisere, akne, prevremeno stvaranje bora, suvu i osetljivu kožu, naoružajte se preparatima i izdvojite malo vremena momci! 

Evo nekih saveta kako, šta i kojim redom da dođete do negovane kože lica bez bora:

Čišćenje lica

 

Prvi i najvažniji korak jeste čistoća kože. Treba vam snažno sredstvo kao na primer gel za čišćenje lica da bi uklonili sve nečistoće. Ako koristite sapun, trebali bi da prestanete jer oni često isušuju kožu i stvaraju perutave pečate na licu. Osim toga, suva koža je sklonija boranju.

Bilo bi dobro da sredstvo za čišćenje lica sadrži prirodne sastojke poput kamilice, meda, mente. Uvek čitajte deklaraciju tražite prirodne sastojke i naznake da je bez parabena, alkohola i sulfata.

Postupak radite tako da prvo skvasite lice, nanesete preparat i trljate lice nežno i u kružnim pokretima i na kraju isperete.

Važno je da sušite kožu čistim peškirom, a ne već korišćenim, da se ne bi dogodio ponovni transfer bakterija.

Bakterije izazivaju prevremeno starenje kože jer se ćelije lica troše i propadaju gubeći elastičnost boreći se protiv upala koje izazivaju bakterije. 

Hidratacija

 

Pored pravilnog čišćenja lica, i muškarci bi trebalo da redovno hidriraju kožu. To se najbolje postiže uz hidratantne kreme ili losione, ali da budu bazirani na vodi, jer muška koža lica luči više sebuma nego ženska.

Momci mogu da koriste i serume za lice za dubinsko hranjenje lica. Serumi se brzo upijaju a deluju dubinski na ćelijskom nivou zaključavajući vodu unutar kože lica.To je možda i najpraktičnije za muškarce jer se brzo nanose, još brže upijaju i daju odlične rezultate.

Najbolji preparati su oni sa prirodnim sastojcima i to sa :- Shea maslacem, vitaminom E, malinovim ili kokosovim uljem, hijaluronom.

Znate li da je pravilno hidrirana koža i do sedamdeset dva posto manje podložna stvaranju novih bora?

Zato obavezno posvetite pažnju hidriranju lica i neka krema za bore za muškarce ima sjajnu sposobnost hidratacije!

Preparati za bore za muškarce

 

Nakon hidratacije, nanose se kreme za bore za muškarce. One su delotvorne i pomoći će da se odagna umor i linije koje su nastale usled stresa i godina.

Svako želi da što duže zadrži svež i zategnut izgled lica, pa i muškarci čak i ako to neki neće da priznaju.

 Prirodni sastojci su ključ za delotvornu kremu protiv bora, pa birajte takve!

Brijanje i bore?

 

Muškarci imaju jednu krucijalnu razliku od žena, a ne samo onu da su oni sa Marsa, a to je upravo brijanje lica.U postupku kojim muškarci uklanjaju malje sa lica koriste različite preparate kao na primer gel ili pena za brijanje i žileti. Tokom brijanja koža lica se često iziritira i postaje sklona sitnim crvenim bubuljicama od brijanja. Tada je dobro da muškarci nanesu losion koji pored umirujućeg dejstva ima i dezinfekcioni uticaj.

Brijanje spada u gotovo svakodnevnu rutinu svakog muškarca, a kako oštećuje kožu, ona postaje podložna pojavi bora. 

Kreme protiv bora za muškarce su odlična hidratacija, a i treba da postanu deo svakodnevne nege lica , pa je super da je nanosite nakon brijanja. Em će hraniti kožu, em će lice biti bez bora! Dupla pobeda!

Bore na licu kod muškarca

 

Godine donose ozbiljnost i mudrost ali i oslabljenje tonusa kože i pojavu bora kako kod žena tako i kod muškaraca.

Na muškom licu se bore najčešće prvo pojavljuju oko očiju i na čeonoj regiji, a zatim i oko usana, pojavljuju se i na bradi i oko brade ali se teže uočavaju zbog malja koje tamo rastu,

Prve bore kod muškaraca se javljaju između dvadesete i tridesete godine.

Bore oko očiju kod muškarca

 

Bore oko očiju su obično sitne linije koje se stvaraju usled mimičkih pokreta lica, i one nastaju među prvima.

Koža oko očiju je tanja i stoga je podložnija boranju. Usled različitih faktora kao što su mimika, genetika, pušenje nepravilna nega lica, bore oko očiju će se, kod muškaraca, pre izraziti.

Redovna hidratacija lica, kreme protiv bora za muškarce, ali i masaže lica pomoći će da se bore oko očiju muškaraca smanje i ublaže.

Bore na čelu kod muškaraca

 

Čelo je regija na kojoj se pojavljuju dublje horizontalne bore. Njih je potrebno tretirati sa više strpljenja jer im je potrebno malo više vremena da se umanje.

Kod muškaraca one su često veoma izražene i bilo bi dobro da se preduhitre. To možete uraditi hidratacijom, redovnom i pravilnom negom lica, i naravno kremama koje su namenjene za bore.

Ako se na vreme posvetite nezi lica i bore sa čeone regije će se kasnije izraziti i biće blage.

Ako već imate bore na čelu onda pokušajte da ih rešite snažnom i delotvornom kremom za bore od prirodnih sastojaka!

Vrste krema za bore za muškarce

 

Kako je tržište inače šarenoliko što se ovakvih preparata tiče, izdvajamo neke kreme koje mogu biti od pomoći za naše jače polovine koje drže do sebe i žele da obrišu godine sa lica.

Prirodne kreme protiv bora za muškarce

 

Tvrdim da je rešenje svega u prirodi pa tako i bore mogu da se unište prirodnim sastojcima!

Kada u jednom preparatu imate Shea buter, aktivne sastojke masline, vitamine.. znajte da ste našli odličan eliksir koji će vašu kožu učiniti lepom i zategnutom. Svaki od ovih sastojaka dubinski hrani kožu lica, čak i osetljivu nakon brijanja kod muškaraca.

Umanjiće bore i izbrisati godine sa lica i odgovaraju svakom tipu kože. Ako ima još i neko hranjivo i hidrirajuće ulje kao kokosovo i ekstrakte tropskog bilja rezultati će biti brzo vidljivi.

Hidratantna krema protiv bora za muškarce

 

U hidrataciji je ključ za bore. Da li ste znali da je hijaluron sastavni deo ćelija muške i ženske kože i da se on sa vremenom smanjuje?

To znači da se zbog smanjenja hijalurona u ćelijama vlažnost gubi, i ćelije prestaju da budu elastične. Dakle, potrebno je nadomestiti tu stavku u ćelijama da bi bore bile eliminisane.

Najbolje kreme protiv bora koje su hidratantne treba da sadrže hijaluronsku kiselinu koja će postići pravu vlažnost kože koja će održati gipkost i elastičnost i najvažnije mladolikost!

Krema protiv bora za muškarce 35+

 

Sve kreme za zreliju i zrelu kožu bilo da su 35+ ili 50+ sadrže obilje vitamina i minerala koje tokom života opadaju. Dakle cilj takvih krema je da popune rezerve esencijalnih elemenata koji se nalaze u koži lica i da tako održavaju elastičnost i zategnutost lica kako kod žena tako i kod muškaraca.

Često sadrže kalcijum, arganovo ulje, kolagen.Rezerve ovih elemenata se smanjuju kako starimo i njihov nedostatak u ćelijama kože lica čini da ono bude naborano. Kako se to dešava u zrelijem dobu i nakon trideset godina, ove kreme treba koristiti nakon tog životnog doba.

Najbolje kreme za bore za muškarce

 

anti age krema za muškarce

 

Kao što smo već pomenuli, nema posebne razlike između krema za bore za žene i muškarce. Važno je samo da budu snažne u svom delovanju. Takođe je veoma važno da sadrže obilje prirodnih sastojaka. Izabrali smo neke iz široke ponude koje bi svojim sastavom mogle da budu odlične za muška lica!

Neborela – prirodna univerzalna krema 

 

Neborela je krema protiv bora koja uspešno deluje i na smanjenje podočnjaka i fleka na licu. Jedan proizvod koji je objedinio blagotvorno dejstvo na čak tri veoma važna problema koje godine nose sa sobom.

Tajna njene delotvornosti je u njenim sastojcima koji su specifični i posebno birani, a što je najvažnije prirodni su.Svaki od ovih sastojaka je zadužen za revitalizaciju kože i mladolik izgled lica.

Kombinacija specifičnih elemenata u velikoj koncentraciji ima odličan uticaj na kožu lica i rezultati su jako brzo vidljivi. Lice će biti zategnuto i glatko, elastično i zdravo već nakon par nanošenja.

Sve u svemu jedan odličan proizvod! Neborela se nabavlja isključivo preko interneta, na istoimenom sajtu neborela.com

Nivea for men

 

Nivea je kozmetički mogul koji ima čitavu paletu proizvoda za negu muške kože.Među njima je DNAge krema za muškarce koja je zadužena za umanjivanje bora.

Ova krema sadrži kolagen koji je zadužen za popunjavanje bora i ako deluje sa ćelijskog nivoa uglavnom je veoma efikasan. DNAge nivea je krema koja hidratizuje kožu lica i pruža joj zaštitu u toku dana.

Jedna pogodnost ovog preparata je što se brzo upija i ne oduzima puno vremena za nanošenje.

Postoji i noćna varijanta ove kreme koja ima jednako delovanje.

Oriflame krema protiv bora za muškarce

 

Oriflame je kozmetika koja se može kupiti isključivo kataloški i vremenom se proširila na ceo svet. Većina proizvoda je solidnog kvaliteta pa tako i linija nege muške kože.

Krema protiv bora za muškarce iz Oriflame linije NovAge zapravo ne postoji već postoje hidratantni NovAge serum za lice, gel protiv starenja i okoloočna krema iz iste serije.

Obe su bazirane na hidrataciji lica. Sadrži aktivne sastojke Baobaba koji je odličan u saniranju nabora na licu.

Ovi preparati čuvaju vlažnost lica i podstiču regeneraciju kože muškaraca na ćelijskom nivou.

Bilo koji od ovih nabrojanih krema za bore muškarce možete naći na netu i sami istražiti, problem je jedino u transparentnosti sastojaka, jer kod nekih se sve vidi i detaljno je napisano, a kod nekih baš i ne.

Izbor je velik i zbog toga je izuzetno važno da znate kojem tipu kože vaše lice pripada i da obavezno čitate deklaracije i opise proizvoda!

Kreme i preparati protiv bora za muškarce su lako dostupni i mogu se naći u svakoj bolje snabdevenoj apoteci ili drogeriji. Ili možete pretražiti net, jer je tako sve dostupno uz par klikova. 

Cene su im u rasponu od hiljadu petsto do više hiljada dinara.

Iskustva korisnika su različita. Uvek najpozitivnijih ima na preparatima koji su bazirani na prirodnim sastojcima. Nekada se dogodi da u kozmetičkim proizvodima ima parabena i sulfata kao i alkohola koji jako loše utiču na kožu pa se korisnicima pojavljuju iritacije i razne neugodnosti.

Uvek birajte pažljivo i posvetite pažnju istraživanju proizvoda pre korišćenja!

Muškarci su često karakterisani “ne lickavi” što bi značilo da ne vole da vode posebnog računa o nezi kože tela i lica. Voda, sapun peškir i gotovo. Eventualno brijanje.

Ali nije baš tako.

Srećom vremena se menjaju i sve je više onih koji posvećuju pažnju nezi i zdravlju svoje kože kao i izgledu lica. Kada je potrebno tako malo vremena i par dodatnih preparata zašto bi gubili priliku da izgledate negovano, mladoliko i sveže? Jednostavno je i lako i vaša “muška” koža će vam biti zahvalna!

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *