krema za fleke na licu
Fleke i pege, Kozmetika za lice

Najbolja krema za fleke na licu. Top lista!

Možda niste znali ali krema za fleke na licu pružiće vam besprekoran ten u najbržem mogućem roku. Ukoliko više nemate strpljenja i volje da prekrivati fleke na licu, na pravom ste mestu. Saznajte koji su aktivni sastojci kreme za fleke? Kako se koristi? Zašto je tako brza, odnosno delotovorna? Odgovori slede.

Šta radi i kako deluje krema za fleke na licu?

 

Problem fleka na licu je estetski, praktično bezazlen. Imam osećaj da tamne mrlje govore ‘’Hej, ja sam tu kao dokaz da si se izborila sa infekcijom, budi zahvalna na tome’’. Ne, ne želim da budem zahvalna! Hoću ujednačen ten lica!

Mrlje na licu nastaju nepravilnim, agresivnim ceđenjem bubuljica ili usled preteranog izlaganja UV zračenju. Prirodnim metodama se oslobođamo akni ali u toku samog procesa koža luči više proteina. To je sa jedne strane super, jer nam je kolagen potreban. Neophodan je pošto podstiče regeneraciju i zarastanje kože. Elastin je još jedan protein prisutan u unutrašnjim slojevima kože. Zaslužan je za mladačaki izgled lica, drži kožu zategnutom pružajući joj neohpodnu vlažnost. Dakle, ukoliko ga ima više, kasnije ćemo se susresti sa prvim borama.

Da nije sve tako bajkovito dokazuje nam melanin.

Prilikom lečenja bubuljica ili prekomernog sunčanja koža luči više melanina. Imamo sreće pa uglavnom to radi pametno, samo na promenjenom području. Ćelije kože nakon povlačenja infekcije i pretrpljenog oštećenja ostaju preplavljene melaninom što rezultita tamnim flekama na licu. Zdravlje nije ugroženo, fleke su potpuno bezbedne. Ipak ružne su, teško se prikrivaju korektorima i želimo da nestanu!

Sada kada ste se uverili da  fleke nastaju usled hiperpigmentacije, odnosno da ne postoje samo staračke fleke na licu pređimo na stvar!

Pre nego što vam odgovorimo na pitanje kako deluju kreme za fleke na licu, želimo da vam kažemo da smo isprobali još neke metode izbeljivanja lica. Recimo, pokušali smo da izbelimo lice limunom. Prepun je vitamina C ali dodatno isušuje kožu. Nakon nanošenja potrebna nam je hidratantna krema.

Dosadilo nam je cedimo voće i prikupljamo antioksidanse i vitamine! Zašto to nije uradio neko pre nas? Onda smo saznali da postoje kreme za fleke. O da, stručnjaci su pomešali aktivne supstance umesto nas!

Kreme za mrlje na koži deluju po jednostavnom principu: prekidaju dalji nastanak melanina unutar dubljih slojeva kože.

Zahvaljujući kremi, nove, tek nastale ćelije imaju normalnu količinu melanina u sebi. To znači da fleke blede i nestaju vremenom. Ono što razlikuje kremu od drugih metoda izbeljivanja lica jesu još neke sposobnosti. Pored izbeljivanja krema za fleke na licu hidrira kožu. Pruža joj svežinu i neophodan sjaj. Pravilnim izborom kreme možete pospešiti nastanak kolagena, nanoseći je na celo lice. Što znači da ćete se pored fleka od bubuljica rešiti tamnih podočnjaka.

Koristimo je svakodnevno i omiljena nam je u toku zime. Nanosimo je ujutru pred odlazak na posao jer deluje poput zaštitnog sloja, sprečavajući oštećenja kože usled hladnoće i vetra.

Usput, pogledajte zašto je pravilna nega lica u toku zime neophodna!

Kako bi postigli pravilne efekte i kremom uklonili fleke u najkraćem roku, morate izabrati prave aktivne sastojke. Vesna ih je dobro izabrala! Tako dobro da se prirodnim putem rešila fleka i tamnih podočnjaka, ali i bora na licu. Zanima vas kako? Pročitajte njenu priču na ovom linku: https://lepolice.com/moje-iskustvo-prirodno-sam-obrisala-bore-sa-lica/

Koji su glavni aktivni sastojci kreme za fleke na licu?

 

Pri izboru kreme za fleke na licu budite svesni da ćete je koristiti svakodnevno. Svakodnevnim nanošenjem pogrešne kreme možete učiniti medveđu uslugu sebi, iritirati kožu lica i narušiti Ph vrednost. Zato je najbolje čitati deklaraciju i uveriti se da je krema prirodna!

 

 

Izbegavajte kreme koje u sebi sadrže veštačke mirise, parabene i veliku količinu konzervansa.

Hidrohinon  je glavni sastojak većine krema za izbeljivanje. Pojavio se na globalnom tržištu ali stručnjaci su zabrinuti, nije prirodan i može ostaviti neželjene efekte na koži lica. Menja sutrukturu ćelije pa ukoliko koristimo kremu sa ovim sastojkom dugo možemo izazvati pojavu novih tamnih mrlja.Zašto rizikovati kada možemo da izaberemo prirodnu kremu sa vitaminima?

Prirodnu kremu za fleke na koži lica možete koristiti svakodnevno, čak dva puta dnevno. To će poboljšati stanje kože, vratiti joj neophodnu vlažnost i ujednačiti ten lica.

Krema za fleke na licu ne treba da pecka, svrbi ili stvara crvenilo. To je još jedan razlog više za čitanje deklaracije. Prirodni sastojci su se pokazali kao najbolje rešenje, kontraindikacije su svedene na minimum.

Hijaluronska kiselina

 

Hijalurosnka kiseline je sastavni deo našeg organizma. Nalazi se u kostima, zglobovima i unutar drugog sloja kože. Njena glava funkcija jeste povezivanje proteina i čuvanje vode. Ukoliko se direktno izlažete UV zračenju koža će gubiti vodu. Nekako u mladosti koža lakše podnosi sunčanje pa brže povrati hidriranost, ipak fleke nećete izbeći. Hijaluronska kiselina iz kreme za fleke pružiće vam dodatnu hidrataciju i podstaći će nastanak kolagena.

Stvoriće se nove, zdrave ćelije kože pa će one prepune melanina otpasti.

Nakon tridesete godine života telo proizvodi manje hijaluronske kiseline. Nadoknadićete je zahvaljujući pravilnom izboru kreme. Regenerisaće kožu pružajući joj neophodnu vlažnost.

Hijalurosnka kiselina je odlična baza kreme za fleke na licu, ipak potrebni su nam i ekstrakti biljaka.

Ekstrakti biljaka

 

Ekstrakti biljaka smanjiće proizvodnju tamnog pigmenta unutar kože lica.

Ne deluju agresivno na kožu u toku samog procesa, pa su odlično rešenje protiv fleka. Usporavaju vezivanje melanina ali ujedno hrane kožu lica. Poboljšavajući teksturu kože i čvrstinu, vraćajući nam neophodnu elastičnost lica. Aktivni sastojci biljaka zaštitili su kožu od napada slobodnih radikla u toku procesa uklanjanja tamnih mrlja. Mogu sprečiti prevremeno starenje kože i odličan su dodatak prirodnoj kremi protiv fleka.

To nije sve!

Neodermyl

 

Neodermyl je prirodna zamena za kolagen. Kada dospe do dubljih slojeva kože, telo ga prepoznaje i otpočinje regeneraciju lica. Vremenom, usled starenja, koži je sve teže da proizvodi veće količine kolagena. Pronađite kremu sa neodermyl-om i budite bez brige.

Čemu kolagen ukoliko našem licu nedostaju amino kiseline? Bez njih se ne možemo uspešno izboriti sa mrljama na licu.

Aktivne amino kiseline

 

Potrebne su nam amino kiseline. Na tržištu se već odavno nalaze kreme za fleke za aktivnim amino kiselinama.

Zahvaljujući njima ubrzaće se sam proces nestajanja, odnosno izbeljivanja fleka na licu. Nakon nanošenja kreme sa aktivnim amino kiselinama videćete prve rezultate. Koža je mekana na dodir i sam ten lica je lepši.

Za kraj, potrebni su nam aktivni sastojci koji će sprečiti dalja oštećenja kože i nastanak novih fleka na licu!

Vitamin E

 

Na nekim kremama za fleke na licu primetićete da je naglašen vitamin E. To znači da ga ima u većoj koncetraciji i da će pružiti koži regeneraciju. Jača zaštitnu barijeru kože lica sprečavajući oštečenja usled spoljašnjih uticaja. Shea buter ja takođe bogat vitaminom E. Ukoliko se nalazi u vašoj kremi pružiče joj osvežvajući prijatan miris.

Pitali smo se da li ima razlike između krema za fleke od sunca i krema za fleke od bubuljica? U konsultaciji sa stručnjacima saznali smo sve neophodne informacije. Podelićemo ih sa vama u narednom delu teksta.

Krema za fleke na licu od sunca

 

Pojava fleka od sunca na koži lica je čest problem današnjice. Globalno zagrevanje je odigralo glavnu ulogu i uticalo na povećanje štetnih UV zračenja. Ukoliko ste ljubitelj sunčanja koža će lučiti više melanina kako bi se zaštitila od oštećenja. Preterano lučenje melanina i bezuspešan pokušaj zaštite od jakog i štetnog zračenja rezultira flekama na licu. Sa druge strane neki od nas imaju osetljivu kožu, beličastog tona i ne pada nam na pamet da se sunčamo, ma koliko želeli!

Ipak  pojavljuju se fleke od sunca, manje, u vidu pega ali svakako primetne. Bez obzira na veličinu i boju fleka koža je suva i sklona pucanju nakon UV zračenja. Obratite pažnju na izbor kreme prilikom uklanjanja mrlja. Potrebna nam je krema koja u sebi sadrži veću koncetraciju hijaluronske kiseline. Zahvaljujući njoj koža će povratiti neophodnu vlažnost.

Pitate se šta je sa flekama od bubuljica?

Krema za fleke na licu od bubuljica

 

Bez obzira na vrstu bubuljica jaka infekcija ostavlja ožiljke za sobom. Ukoliko imate sreće i niste se susreli sa rupicama od akni, problem ćete rešiti prirodnim kremama. Stručnjaci još jednom navode pravila izbor aktivnih sastojaka kreme! Nakon infekcije nisu nam potrebne veštačke susptance koje mogu iritirati kožu lica.

Potrebno je vreme da se koža oporavi od akni i povratit svoj imunitet.

Birajući kreme za fleke na licu  koje u sebi sadrže vitamin C i vitamin E pospešićete  regeneraciju kože.

Susreli smo se sa pregršt krema za fleke. Na nekima od njih naznačeno je da su za fleke od bubuljica. Na drugima opet piše da su namenjene za uklanjanje fleka od sunca. Takve kreme imaju veću količinu određenog sastojka i nanose se direktno na promenjenu regiju. Nešto bolji izbor jesu prirodne kreme za fleke, koje se nanose na čitavo lice!

Prirodna krema za fleke na licu

 

Prirodne kreme za fleke na licu imaju kao što sam naziv kaže prirodnu strukturu. Neželjena dejstva zahvaljujući prirodnim sastojcima svedena su na minimum. Izebećićete peckanje lica i crvenilo!

Nanosimo ih na celo lice i pored uklanjanja fleka rešile su nas dosadnih podočnjaka. Nakon nanošenja lice je mekano i hidrirano. Čitajući forume došli smo do zaključka da većina dama bira prirodnu kremu jer pored fleka umanjuje nastakan novih bora na licu. Aktivne amino kiseline deluju na stvaranje kolagena koji je direktno povezan sa mladačakih izgledom bez bora!

Kako bi iskoristili pun kapacitet prirodne kreme moramo je upotrebljavati pravilno!

Kako se koristi krema za fleke na licu?

 

Kremu za fleke na licu nanosimo na čisto, dezinfikovano lice. Koristimo je dva puta dnevno i naravno ne radimo svaki put piling lica. Važno je očistiti lice od šminke i drugih nečistoća.

 

krema protiv fleka na licu

 

Ne treba vam velika količina prirodne kreme za lice. Uzimajte prstohvat kreme i lagano razmazujte kružnim pokretima po licu. Kada imamo više slobodnog vremena nakon nanošenja kreme masiramo lice kašikama. Masaža kašikama opušta , pospešuje upijanje kreme i prodiranje aktivnih sastojaka do dubljih slojeva kože. Isprobajte je što pre!

Znamo koliko je naporno odlučiti se, pogotovo kada imate problematičnu kožu lica. Prenosimo vam iskustvo drugih korisnica pri korišćenju prirodne kreme za fleke na licu.

Cena i iskustva sa kremom za fleke na licu

 

Korisnice naglašavaju redovnu primenu kreme kao značajnu pri uklanjanju fleka.

Budite istrajni i nemojte preskakati nanošenje kreme pred odlazak u krevet. Koža se u toku noći regeneriše pa će aktivni sastojici brže i bolje delovati. Sa druge strane, neke od korisnica, nakon nanošenja lice masiraju rolerom od žada. Pospešuje cirkulaciju i pruža osećaj svežine!

Izdvojili smo za vas nekoliko krema za fleke na licu koje korisnice hvale i koje smo i sami isprobali!

Najbolje kreme za fleke na licu

 

Kako ne bi trošili vreme i novac u isprobavanju različitih krema za fleke na licu, pripremili smo za vas listu najboljih krema. Nadamo se da će biti od koristi!

 

najbolja krema za fleke na licu

Eucerin krema za fleke na licu

 

Eucerin anti-pigment krema namenjenje je uklanjanju fleka sa lica. Prilikom svakodnevnog korišćenja pruža koži osećaj svežine i hidriranost. Jedna od karakteristika ove kreme je faktor 30, odnosno zaštita od negativnog UV zračenja. Krema štiti od daljih oštećenja kože lica i sprečila nastanak novih fleka.

Neborela krema za fleke na licu

 

Neborela krema za fleke na licu ima laganu teksturu, lepo se razmazuje i brzo upija. Možete je nanositi na celo lice jer će pored fleka smanjiti vidljivost podočnjaka i sitnih bora na koži lica. Ova krema je na biljnoj bazi i sa njom ste sigurni da je ono što nanosite na kožu pun pogogak. Ekstrakti sladića i rabarbare sprečavaju vezivanje tamnog pigmenta, a samim tim i fleke blede. Možete je poručiti putem interneta na ovom linku: neborela.com

Dr Colić krema za fleke na licu

 

Glavni sastojak ove kreme je alfa-arbutin, koji ima svojstvo izbeljivanja. Krema nam dolazi u klasičnom pakovanju,gušće je strukture i prijatnog mirisa. Korisnice navode da je vrlo koncetrovana pa je nanosite u tankom sloju na čisto i dezinfikovano lice.

Vichy idealia pro krema za fleke na licu

 

Vichy idealia pro krema za fleke na licu spada u nešto skuplje kreme. Možete je pronaći u većim drogerijama i apotekama. Lepog je mirisa ali je ipak bitnije proveriti sastav same kreme. Deluje na sve tipove fleka na licu i namenjena je svakom tipu kože lica.

Šta čekate? Krema za fleke na licu pružiće vam besprekoran ten! A ako želite da podelite Vaša iskustva, ostavite ih u komentaru!

 

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.