krema za fleke na licu
Kozmetika za lice, Fleke i pege

6 najboljih krema za fleke na licu

Recite zbogom tamnim flekama! Istražite najbolje kreme za fleke na licu koje će vašu kožu učiniti besprekorno lepom.

Kako izabrati najbolju kremu protiv fleka na licu?

 

Da biste uspeli da izaberete pravu kremu za fleke na licu prvo treba da saznate šta su one i zašto se javljaju. Kada to sve saznate, lako ćete na osnovu određivanja vrsta fleka na licu odrediti i vrstu kreme za fleke.

Ipak, još po nešto je važno da znate pre kupovine.

Dobro je da znate koje sastojke krema treba da sadrži, kao i koji stvarno deluju na fleke na koži.

Prirodne supstance koje čine kremu uvek najbolji izbor!

Kada su početni saveti rečeni, vreme je i da se bacimo na rasvetljavanje slučaja koja je krema za fleke na licu najbolja i kako napraviti dobar izbor!

Šta su fleke na licu?

 

Problem fleka na licu je estetski, praktično bezazlen. Imam osećaj da tamne mrlje govore ‘’Hej, ja sam tu kao dokaz da si se izborila sa infekcijom, budi zahvalna na tome’’. Ne, ne želim da budem zahvalna! Hoću ujednačen ten lica!

U borbi protiv fleka na licu, važno je razumeti različite vrste fleka i pronaći odgovarajuću kremu za svaku od njih.

1. Fleke od bubuljica: Nakon zarastanja bubuljica, često ostaju tamne fleke. Za njihovu negu koriste se kreme koje sadrže sastojke poput ekstrakta sladića, rabarbare, aminokiselina, pantenola i vitamina E, koji pomažu u oporavku kože, vraćajući joj elastičnost i smanjujući vidljivost fleka.

2. Staračke fleke: Ove fleke su znak starenja i dugotrajnog izlaganja suncu. Kreme namenjene za staračke fleke često sadrže sastojke poput amino-kiselina, vitamina E, masline i sladića, koji pomažu u izbeljivanju, zatezanju i podmlađivanju kože.

3. Hiperpigmentacija: Ovaj tip fleka nastaje kada koža proizvodi višak melanina, što dovodi do tamnih mrlja na određenim delovima kože. Hiperpigmentacija može biti izazvana hormonskim promenama, kao što su trudnoća ili menopauza. Kreme namenjene za hiperpigmentaciju obično sadrže sastojke koji regulišu proizvodnju melanina i štite kožu od slobodnih radikala.

Za svaki tip fleka, odabir prave kreme je ključan. Ove kreme trebaju biti formulisane da odgovaraju specifičnim potrebama vaše kože, pružajući efikasan tretman i vidljivo poboljšanje izgleda kože.

Zašto nastaju fleke na licu?

 

Najčešći uzroci fleka na licu uključuju:

  1. Izlaganje suncu: UV zraci mogu stimulisati prekomernu proizvodnju melanina, što dovodi do hiperpigmentacije.
  2. Hormonalne promene: Trudnoća, pilule za kontracepciju i hormonska terapija mogu uzrokovati melazmu.
  3. Starenje: Staračke pege su česta pojava kod starijih osoba zbog dugotrajne izloženosti suncu.
  4. Akne: Ožiljci od akni mogu ostaviti tamne mrlje.
  5. Genetska predispozicija: Neki ljudi su genetski skloni razvoju fleka na koži.
  6. Upale ili povrede kože: Mogu izazvati postupalnu hiperpigmentaciju.

Kako deluju kreme za fleke na licu?

 

Kreme za mrlje na koži deluju po jednostavnom principu: prekidaju dalji nastanak melanina unutar dubljih slojeva kože.

Zahvaljujući kremi, nove, tek nastale ćelije imaju normalnu količinu melanina u sebi. To znači da fleke blede i nestaju vremenom. Ono što razlikuje kremu od drugih metoda izbeljivanja lica jesu još neke sposobnosti. Pored izbeljivanja krema za fleke na licu hidrira kožu. Pruža joj svežinu i neophodan sjaj.

Aktivni sastojci u kremama za fleke na licu igraju ključnu ulogu u tretmanu i prevenciji hiperpigmentacije. Ovi sastojci su formulisani tako da ciljano deluju na proizvodnju melanina, pigmenta koji daje boju koži. Efikasnost ovih krema zavisi od koncentracije i kombinacije aktivnih sastojaka, što ih čini esencijalnim delom svakodnevne nege kože sklone hiperpigmentaciji.

Pravilnim izborom kreme možete pospešiti nastanak kolagena, nanoseći je na celo lice. Što znači da ćete se pored fleka od bubuljica rešiti tamnih podočnjaka.

Kako bi postigli pravilne efekte i kremom uklonili fleke u najkraćem roku, morate izabrati prave aktivne sastojke.

Vesna ih je dobro izabrala! Tako dobro da se prirodnim putem rešila fleka i tamnih podočnjaka, ali i bora na licu. Zanima vas kako? Pročitajte njenu priču na ovom linku: https://lepolice.com/moje-iskustvo-prirodno-sam-obrisala-bore-sa-lica/

Koji su glavni aktivni sastojci kreme za fleke na licu?

 

Pri izboru kreme za fleke na licu budite svesni da ćete je koristiti svakodnevno. Svakodnevnim nanošenjem pogrešne kreme možete učiniti medveđu uslugu sebi, iritirati kožu lica i narušiti Ph vrednost. Zato je najbolje čitati deklaraciju i uveriti se da je krema prirodna!

 

krema protiv fleka na licu

 

Izbegavajte kreme koje u sebi sadrže veštačke mirise, parabene i veliku količinu konzervansa.

Hidrohinon  je glavni sastojak većine krema za izbeljivanje. Pojavio se na globalnom tržištu ali stručnjaci su zabrinuti, nije prirodan i može ostaviti neželjene efekte na koži lica. Menja sutrukturu ćelije pa ukoliko koristimo kremu sa ovim sastojkom dugo možemo izazvati pojavu novih tamnih mrlja. Zašto rizikovati kada možemo da izaberemo prirodnu kremu sa vitaminima?

Prirodnu kremu za fleke na koži lica možete koristiti svakodnevno, čak dva puta dnevno. To će poboljšati stanje kože, vratiti joj neophodnu vlažnost i ujednačiti ten lica.

Krema za fleke na licu ne treba da pecka, svrbi ili stvara crvenilo. To je još jedan razlog više za čitanje deklaracije. Prirodni sastojci su se pokazali kao najbolje rešenje, kontraindikacije su svedene na minimum.

Hijaluronska kiselina

 

Hijalurosnka kiseline je sastavni deo našeg organizma. Nalazi se u kostima, zglobovima i unutar drugog sloja kože. Njena glava funkcija jeste povezivanje proteina i čuvanje vode. Ukoliko se direktno izlažete UV zračenju koža će gubiti vodu. Nekako u mladosti koža lakše podnosi sunčanje pa brže povrati hidriranost, ipak fleke nećete izbeći. Hijaluronska kiselina iz kreme za fleke pružiće vam dodatnu hidrataciju i podstaći će nastanak kolagena.

Stvoriće se nove, zdrave ćelije kože pa će one prepune melanina otpasti.

Nakon tridesete godine života telo proizvodi manje hijaluronske kiseline. Nadoknadićete je zahvaljujući pravilnom izboru kreme. Regenerisaće kožu pružajući joj neophodnu vlažnost.

Hijalurosnka kiselina je odlična baza kreme za fleke na licu, ipak potrebni su nam i ekstrakti biljaka.

Ekstrakti biljaka

 

Ekstrakti pojedinih biljaka smanjiće proizvodnju tamnog pigmenta unutar kože lica.

Pre svega, to su ekstrakti sladića i rabarbare.

Ne deluju agresivno na kožu u toku samog procesa, pa su odlično rešenje protiv fleka. Usporavaju vezivanje melanina ali ujedno hrane kožu lica. Poboljšavajući teksturu kože i čvrstinu, vraćajući nam neophodnu elastičnost lica. Aktivni sastojci biljaka zaštitili su kožu od napada slobodnih radikla u toku procesa uklanjanja tamnih mrlja. Mogu sprečiti prevremeno starenje kože i odličan su dodatak prirodnoj kremi protiv fleka.

To nije sve!

Neodermyl

 

Neodermyl deluje kao prirodna zamena za kolagen. Kada dospe do dubljih slojeva kože, telo ga prepoznaje i otpočinje regeneraciju lica. Vremenom, usled starenja, koži je sve teže da proizvodi veće količine kolagena. Pronađite kremu sa neodermyl-om i budite bez brige.

Čemu kolagen ukoliko našem licu nedostaju amino kiseline? Bez njih se ne možemo uspešno izboriti sa mrljama na licu.

Aktivne amino kiseline

 

Potrebne su nam amino kiseline. Na tržištu se već odavno nalaze kreme za fleke za aktivnim amino kiselinama.

Zahvaljujući njima ubrzaće se sam proces nestajanja, odnosno izbeljivanja fleka na licu. Nakon nanošenja kreme sa aktivnim amino kiselinama videćete prve rezultate. Koža je mekana na dodir i sam ten lica je lepši.

Za kraj, potrebni su nam aktivni sastojci koji će sprečiti dalja oštećenja kože i nastanak novih fleka na licu!

Vitamin E

 

Na nekim kremama za fleke na licu primetićete da je naglašen vitamin E. To znači da ga ima u većoj koncetraciji i da će pružiti koži regeneraciju. Jača zaštitnu barijeru kože lica sprečavajući oštečenja usled spoljašnjih uticaja. Shea buter ja takođe bogat vitaminom E. Ukoliko se nalazi u vašoj kremi pružiče joj osvežvajući prijatan miris.

Pantenol i antipirinska krema predstavljaju alternativne tretmane za fleke na licu.

Pantenol: Poznat kao pro-vitamin B5, pantenol se često koristi za tretman suve i iritirane kože. Iako nije primarno namenjen za fleke na licu, pantenol može pomoći u njihovom smanjenju zahvaljujući svojim hidratantnim svojstvima i sposobnosti da pospešuje regeneraciju kože.

Antipirinska krema: Ova krema se obično koristi za ublažavanje crvenila kože izazvanog suncem, a sadrži antipirin koji ima regenerativna, zaštitna i hidratantna svojstva. Međutim, antipirinska krema nije specifično usmerena na uklanjanje tamnih fleka izazvanih viškom melanina.

Oba tretmana mogu doprineti opštem poboljšanju izgleda kože i smanjenju nekih vrsta fleka na licu, ali su manje specifični u delovanju na pigmentacijske promene u odnosu na kreme koje su direktno formulirane za tu svrhu

Pitali smo se da li ima razlike između krema za fleke od sunca i krema za fleke od bubuljica? U konsultaciji sa stručnjacima saznali smo sve neophodne informacije. Podelićemo ih sa vama u narednom delu teksta.

Krema za fleke na licu od sunca

 

Pojava fleka od sunca i fotostarenje lica su čest problem današnjice. Globalno zagrevanje je odigralo glavnu ulogu i uticalo na povećanje štetnih UV zračenja. Ukoliko ste ljubitelj sunčanja koža će lučiti više melanina kako bi se zaštitila od oštećenja. Preterano lučenje melanina i bezuspešan pokušaj zaštite od jakog i štetnog zračenja rezultira flekama na licu. Sa druge strane neki od nas imaju osetljivu kožu, beličastog tona i ne pada nam na pamet da se sunčamo, ma koliko želeli!

Ipak  pojavljuju se fleke od sunca, manje, u vidu pega ali svakako primetne. Bez obzira na veličinu i boju fleka koža je suva i sklona pucanju nakon UV zračenja. Obratite pažnju na izbor kreme prilikom uklanjanja mrlja. Potrebna nam je krema koja u sebi sadrži veću koncetraciju hijaluronske kiseline. Zahvaljujući njoj koža će povratiti neophodnu vlažnost.

Zaštita od sunca igra ključnu ulogu u prevenciji fleka na licu koje nastaju usled izlaganja suncu. Preterano izlaganje UV zracima može izazvati povećanje proizvodnje melanina, što dovodi do stvaranja tamnih fleka i hiperpigmentacije. Korišćenje krema sa zaštitnim faktorom (SPF) pomaže u zaštiti kože od štetnih UV zraka, čime se smanjuje rizik od pojave novih fleka. Osim toga, kreme sa SPF-om pomažu u očuvanju zdravlja kože, sprečavajući njeno prerano starenje i oštećenje koje može dovesti do dugoročnih problema sa kožom. Stoga je redovno nanošenje kreme sa zaštitnim faktorom neophodno za sve koji žele da očuvaju zdrav i ujednačen ten, posebno tokom sunčanih dana

Pitate se šta je sa flekama od bubuljica?

Krema za fleke na licu od bubuljica

 

Bez obzira na vrstu bubuljica jaka infekcija ostavlja ožiljke za sobom. Ukoliko imate sreće i niste se susreli sa rupicama od akni, problem ćete rešiti prirodnim kremama. Stručnjaci još jednom navode pravila izbor aktivnih sastojaka kreme! Nakon infekcije nisu nam potrebne veštačke supstance koje mogu iritirati kožu lica.

Potrebno je vreme da se koža oporavi od akni i povratiti svoj imunitet.

Birajući kreme za fleke na licu  koje u sebi sadrže vitamin C i vitamin E pospešićete  regeneraciju kože.

Susreli smo se sa pregršt krema za fleke. Na nekima od njih naznačeno je da su za fleke od bubuljica. Na drugima opet piše da su namenjene za uklanjanje fleka od sunca. Takve kreme imaju veću količinu određenog sastojka i nanose se direktno na promenjenu regiju. Nešto bolji izbor jesu prirodne kreme za fleke, koje se nanose na čitavo lice!

Prirodna krema za fleke na licu

 

Prirodne kreme za fleke na licu imaju kao što sam naziv kaže prirodnu strukturu. Neželjena dejstva zahvaljujući prirodnim sastojcima svedena su na minimum. Izbeći ćete peckanje lica i crvenilo!

Prirodne kreme za fleke na licu nude brojne prednosti, naročito za osobe sa osetljivom kožom. One obično sadrže manje agresivne sastojke i konzervanse u odnosu na konvencionalne kreme, što smanjuje rizik od iritacija i alergijskih reakcija. Prirodni sastojci kao što su biljni ekstrakti i esencijalna ulja deluju blago, ali efikasno, pomažući u smanjenju vidljivosti fleka bez oštećenja ili preopterećenja kože. Osim toga, prirodne kreme često sadrže antioksidanse, vitamine i minerale koji neguju kožu i poboljšavaju njen opšti izgled i zdravlje.

A domaće kreme? Daju li rezultata?

 

U vezi sa domaćim lekovima za pigmentacijske mrlje, postoje mnogi mitovi koji se često smatraju efikasnim rešenjima, ali nemaju naučnu osnovu.

Na primer, često se pominje korišćenje sode bikarbone i limuna za posvetljivanje pigmentacijskih mrlja, međutim, za takve metode nema naučnih dokaza.

Stručnjaci preporučuju izbegavanje ovakvih domaćih metoda jer mogu uzrokovati dodatnu iritaciju i oštećenje kože. Umesto toga, preporučuju se proizvodi čija je efikasnost potvrđena i koji su posebno formulisani za tretman pigmentacijskih mrlja.

Kako bi iskoristili pun kapacitet prirodne kreme moramo je upotrebljavati pravilno!

Kako se koristi krema za fleke na licu?

 

Kremu za fleke na licu nanosite na čisto lice. Koristite je dva puta dnevno. Važno je očistiti lice od šminke i drugih nečistoća, kako bi koža upila aktivne sastojke.

 

krema protiv fleka na licu

 

Ne treba vam velika količina , dovoljna je na vrh jagodice uzeti malo proizvoda.

Lagano razmazujte kružnim pokretima po licu.

Prvi vidljivi rezultati mogu se primetiti nakon nekoliko nedelja redovne upotrebe.

Cena i iskustva sa kremom za fleke na licu

 

Korisnice naglašavaju redovnu primenu kreme kao značajnu pri uklanjanju fleka.

Budite istrajni i nemojte preskakati nanošenje kreme pred odlazak u krevet. Koža se u toku noći regeneriše pa će aktivni sastojici brže i bolje delovati. Sa druge strane, neke od korisnica, nakon nanošenja lice masiraju rolerom od žada. Pospešuje cirkulaciju i pruža osećaj svežine!

Izdvojili smo za vas nekoliko krema za fleke na licu koje korisnice hvale i koje smo i sami isprobali!

Najbolje kreme za fleke na licu

 

Kako ne bi trošili vreme i novac u isprobavanju različitih krema za fleke na licu, pripremili smo za vas listu najboljih krema. Nadamo se da će biti od koristi!

 

najbolja krema za fleke na licu

Neborela krema za fleke na licu

 

Neborela krema za fleke na licu ima laganu teksturu, lepo se razmazuje i brzo upija. Možete je nanositi na celo lice jer će pored fleka smanjiti vidljivost podočnjaka i sitnih bora na koži lica.

Ova krema je na biljnoj bazi i sa njom ste sigurni da je ono što nanosite na kožu pun pogogak. Ekstrakti sladića i rabarbare sprečavaju vezivanje tamnog pigmenta, a samim tim i fleke blede. Možete je poručiti putem interneta na ovom linku: neborela.com

Cena: 1890 rsd

Eucerin krema protiv fleka

 

Eucerin Anti-Pigment Dnevna krema SPF 30 je posebno formulisana za borbu protiv hiperpigmentacija, uključujući tamne fleke i staračke pege. Ova krema sadrži patentirani sastojak Thiamidol, koji efikasno smanjuje proizvodnju melanina, ključni uzrok hiperpigmentacija. Redovna upotreba ove kreme dovodi do vidljivog smanjenja veličine i intenziteta fleka, kao i poboljšanja ujednačenosti i sjaja kože. Prvi rezultati su uočljivi već nakon dve nedelje upotrebe, a kontinuiranim korišćenjem, koža postaje sve bolje hidrirana i sjajna​​​​.

Posebno se preporučuje za normalnu i suvu kožu.

Cena: 1640 rsd

Dr Colić krema za fleke na licu

 

Glavni sastojak ove kreme je alfa-arbutin, koji ima svojstvo izbeljivanja. Krema nam dolazi u klasičnom pakovanju,gušće je strukture i prijatnog mirisa. Korisnice navode da je vrlo koncetrovana pa je nanosite u tankom sloju na čisto i dezinfikovano lice.

Cena je 1900 rsd

Redupretin krema za fleke

 

Redupretin je krema namenjena i onima sa staračkim pegama i onima sa nesavršenostima na licu poput fleka na nausnicama ili od sunca. Ona sadrži voćne kiseline, salicilnu kiselinu, između ostalih sastojaka, ali se njeno korišćenje ne preporučuje duže od mesec dana. Tada je potrebno napraviti pauzu na neko vreme. Ovu kremu možete pronaći u drogrijama i on line prodaji.

Cena: 1100 rsd

Vichy idealia pro krema za fleke na licu

 

Vichy Liftactiv B3 krema je dizajnirana za borbu protiv znakova starenja i spoljnih faktora kao što su zagađenje i UV zraci. Ova krema efikasno smanjuje hiperpigmentacijske fleke, bore i poboljšava tonus kože. Sadrži NIACINAMID B3, LHA, piling sastojke i UV filtere, pružajući 48-časovnu hidrataciju, čineći kožu čvršćom i blistavijom. Formulacija je hipoalergena i testirana na osetljivoj koži pod dermatološkom kontrolom.

cena: 4010 rsd

Nivea krema za fleke na licu

 

Sadrži LUMINOUS630® koji predstavlja revolucionarni sastojak u tretmanu pigmentacijskih mrlja. Razvijen nakon desetogodišnjeg istraživanja, ovaj sastojak je testiran na više od 50,000 aktivnih supstanci kako bi se pronašlo najefikasnije rešenje za hiperpigmentaciju. LUMINOUS630® deluje ciljano na ćelijskom nivou kože, posvetljuje postojeće pigmentacijske mrlje i redovnom upotrebom reguliše proizvodnju melanina, sprečavajući pojavu novih mrlja.

Cena: 2500 rsd

Kako sprečiti fleke na licu?

 

Preventivni saveti za hiperpigmentaciju su ključni za održavanje ujednačenog tena i smanjenje pojave tamnih fleka na licu.

Prvo i najvažnije, svakodnevno korišćenje kreme za fleke, ukoliko znate da ste genetski skloni njihovoj pojavi.

Zatim, upotreba krema sa zaštitnim faktorom (SPF) štiti kožu od štetnih UV zraka koji mogu izazvati hiperpigmentaciju.

Izbegavanje direktnog sunčevog zračenja, posebno tokom najjačeg intenziteta sunca, pomaže u smanjenju rizika od fleka.

Takođe, upotreba proizvoda sa antioksidansima, kao što su vitamin C i E, može pomoći u borbi protiv slobodnih radikala i sprečavanju oštećenja kože.

Na kraju, redovna hidratacija kože i izbegavanje agresivnih kozmetičkih tretmana koji mogu izazvati iritaciju, doprinose očuvanju zdravog i ujednačenog tena.

Krema za prekrivanje fleka za licu

 

Na posletku, da pomenemo i ove vrste krema, koje trenutno rešavaju problem.

Tonirani fluidi su odličan način za prekrivanje pigmentacijskih mrlja dok istovremeno pomažu u tretiranju ovog problema. To su razne BB i CC kreme. Oni ne samo da pružaju estetsko rešenje za ujednačavanje tena, već i sadrže sastojke koji ciljano deluju na uzroke hiperpigmentacije.

Tonirani fluidi često sadrže hidratantne sastojke i UV zaštitu, što pomaže u prevenciji novih mrlja. Njihova lagana formula omogućava koži da diše, a istovremeno nudi dovoljno pokrivenosti da učini mrlje manje vidljivim. Prilikom izbora, važno je pronaći nijansu koja najbolje odgovara vašem prirodnom tonu kože.

Krema za fleke na licu pružiće vam besprekoran ten! Nabavite svoju i izbrišite fleke sa lica.

 

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *