puder obrve
Oči

Puder obrve: kako se rade, cena i iskustva

Puder obrve su potpuni hit!  Uvek uredne, lepo oblikovane i jasne – ali da li su pravi izbor za vas? Sve što treba znati o njima, sada je pred vama!

Obrve, iako mali deo lica, izuzetno su važne. Lepo oblikovane i guste obrve daju licu okvir i zaista mogu da nas prolepšaju. Isto tako, tanke, retke i slabe obrve, mogu do te mere da vas naruže, koliko god da imate lepe crte lica. Zbog toga, ne čudi sve veće interesovanje za nove tehnike iscrtavanja obrva u salonima lepote. Već smo vam predstavili japansko iscrtavanje obrva, koje je već malo gurnuto u stranu, a sve zahvaljujući novoj metodi ulepšavanja obrva, a to su puder obrve.

Kako se prolepšati i izgledati bolje, a ipak ostati prirodan, pitanje je koje muči sve pripadnice lepšeg pola. Kako napraviti malu promenu, a da ona utiče pozitivno na celokupan izgled? Ukoliko i vas muče ova pitanja, možda je puder obrve tehnika za vas.

Šta možete da očekujete ako odete na tretman i koja je cena puder obrva, čitajte u redovima koji slede.

Šta su to puder obrve?

 

puder obrve tretman

 

Ukoliko redovno iscrtavate obrve olovkom ili ih doterujete senkama, onda možete da naslutite o čemu se radi i o kakvom efektu govorimo. Govorimo o savršeno iscrtanim obrvama, koje odgovaraju vašoj simetriji lica. Ništa slično nadogradnji obrva!

Puder obrve su blago osenčene i iscrtane obrve trajnom šminkom.

Ipak, dobar deo dama ne želi našminkane obrve preko dana, već samo u specijalnim prilikama. Odlaskom na jedan ovakav tretman nema nazad. Zato uvek treba dobro razmisliti pre odlaska na tretmane, a možda i dati šansu vašim prirodnim obrvama da porastu.

Ana je imala izuzetno tanke i retke trepavice, a o obrvama da i ne govorimo. Gotovo da su bile neprimetne. Još davno je preterala u njihovom čupanju i do pre par meseci nije uspevala da ih oporavi. Nije poklekla trendovima i želela je prirodno rešenje za svoje obrve i trepavice. Ipak se radi o osetljivom delu lica, svašta može da krene naopako. Pronašla je prirodni preparat koji joj je vratio samopouzdanje i pomogao da njene obrve ponovo izrastu. Za divno čudo, bile su gušće nego ranije. Njena priča može i vama pomoći da rešite problem i možete je pročitati na: https://lepolice.com/tanke-trepavice-i-obrve-pretvorila-sam-u-guste/

Puder obrve, sa druge strane, nije moguće dobiti u kućnim uslovima i za njihovu izradu morate otići u salon. U pitanju je senčenje obrva tako da izgledaju dosta prirodno ( što nije slučaj sa crtanjem) , ako se uradi kako treba. Evo, šta tamo možete da očekujete ako odete na jedan ovakav tretman trajne šminke obrva.

Postupak izrade puder obrva

 

Ovi tretmani za iscrtavanje obrva su sve popularniji. Mikropigmentacija obrva nekad zna da deluje veštački, a teže je naći majstore koji se time bave. Osim toga, proces zarastanja je predug.

Puder obrve su jednostavniji i pristupačniji tretman za tetoviranje obrva, a evo kako izgledaju ovi tretmani.

Pre svega potrebno je da skinete sve tragove šminke na obrvama. Za svaki slučaj, stručnjak za obrve će još jednom dezinfikovati alkoholom za lice ovo područje, kako bi se uverio da je potpuno čisto i bezbedno za rad.

Odmah na početku ćete dobiti i lokalnu anesteziju u vidu gela.

Tretman nije bolan, ali može biti neprijatan, pa je anestezija tu da spreči nadraživanje nervnih završetaka.

Nakon toga, sačeka se nekih petnaestak minuta, a potom se prelazi na iscrtavanje obrva. Ovaj korak je izuzetno važan, jer od njega zavisi kako će vam obrve na kraju izgledati. Jako je važno da budete otvoreni i da komunicirate sa stručnjakom, jer u suprotnom možete dobiti oblik obrva koji ne želite. Treba imati poverenja u profesionalce i prepustiti im da odrade samostalno željeni oblik, ali ukoliko vam se ne dopada i imate primedbe, slobodno recite.

To su vaše obrve i vi ćete ih nositi određeno vreme, pa je vrlo važno da budete zadovoljni.

Kad postignete dogovor, prelazi se na popunjavanje obrva. Koristi se aparatić sa malom iglicom, koji ostavlja tragove u obrvi u vidu tačkica. Popunjavanje obrve nije duboko, već se boja stavlja na površinski sloj kože – epidermis. To je jedan od razloga zašto puder obrve traju kraće, nego npr. japansko iscrtavanje obrva.

Proces traje oko 2 sata.

Tehnika popunjavanja obrva je takođe zanimljiva.

Obrve se blago senče, tj. početak se radi nešto ,,slabije” (bleđe), a kraj je tamniji i oštriji. Zbog toga se puder obrve drugačije nazivaju ombre obrve, jer su blago nijansirane.

Boja koju ćete dobiti na kraju tretmana je prejaka i to nije vaša finalna boja. Tek kroz par nedelja ćete videti krajnji rezultat rada.

Proces zarastanja i prihvatanje boje traje oko 30 dana i izgleda ovako:

1.Dan – obrve izgledaju tačno onako kako ste želeli.

2. Dan – obrve će postati tamnije, jer koža polako počinje da prihvata boju.

 3-5 dan –  primetićete perutanje i ljuštenje što je deo procesa zarastanja kože

6-7 dana –  možda ćete primetiti da se obrve čine kao da su se potpuno skinule, jer je koža apsorbovala boju koja joj je bila potrebna.

10-15 dana – I koža će konačno prihvatiti pravu boju i izbaciti višak pigmenta. Tada će vam se činiti da se obrve „vraćaju“.

Od 15-30 dana –epiteli kože će i dalje zarastati i apsorbovati neke delove pigmenta.

Nakon 4 nedelje radi se korekcija obrva,  kako biste dodali boju gde se nije dobro primila.

Deluje kao dugo vremena da konačno dobijete obrve iz snova, koje su opet – nacrtane?

Naš savet je da pre toga probate serum za rast trepavica i obrva i tako podstaknete rast svojih dlačica i imate prirodan izgleda koji ćete s vremena na vreme samo pincetom doterati.

Na šta posebno obratiti pažnju?

 

Kao i kada je neka druga vrsta tretmana u pitanju, od suštinske važnosti je da odete na tretman u proveren salon i kod profesionalca u ovom poslu. Na taj način ćete izbeći komplikacije do kojih može doći. Jedna od stvari koje mogu da budu posledica loše odrađenih puder obrva je da budu previše tamne ili pak previše svetle.

Na taj način biste izgledali veštački, što je nešto što svakako želite da izbegnete.

Puder obrve su tu da podrže vaš prirodan izgled.

Već smo napomenuli da svojim obrvama treba da budete zadovoljni, pa ukoliko je oblik pogrešan ili predebeo, to može da narušava vaš izgled. Istina je da svi koji idu na tretmane obrva žele deblje obrve, ali treba imati meru. Ne stoji svima jedan isti tip obrva, pa ne bi trebalo po svaku cenu da ih odradite, samo zato što su moderne.

Kada se rade puder obrve?

 

Ne postoje ograničenja kada su puder obrve u pitanju. Možete ih odraditi u bilo kom godišnjem dobu, ali su npr. proleće i jesen idealno vreme. Temperatura je umerena, pa ne postoji mogućnost da na bilo koji način oštetite kožu nakon tretmana.

Obično je preporuka da se nakon tretmana izbegava sunčanje i boravak u solarijumu, kao i sva druga mesta gde je previše toplo, poput sauna ili teretana. Generalno je potrebno izbegavati prekomerno znojenje ove regije, kako bi se koža nakon tretmana što pre oporavila.

Bar dve nedelje nakon tretmana morate se pridržavati ovih pravila i adekvatno negovati ovu regiju.

Održavanje puder obrva 

 

Možda vam odmah nakon tretmana obrve deluju previše tamno, ali treba da znate da će kroz nedelju dana doći do ljuštenja kože na obrvama i da ćete finalnu boju videti tek kroz nekoliko nedelja. Zbog toga, kožu obrva treba pravilno održavati, kako bi prošla neoštećeno i kako ne biste zaradili krastice. Jedan od razloga je i da bi se boja što bolje primila.

  • Prvih nedelju dana dozvoljeno je blago kvašenje obrva tuferom i mlakom vodom. Samo kratko navlažite obrve. Možete primetiti da vam se boja pomalo skida, odnosno da ima tragova boje na tuferu, ali to je u početku normalno.
  • Tada počinjete da koristite kremu za zaštitu pigmenta. Obično je preporuka da se koristi bela Bepanten krema.

Pantenol krema za negu puder obrva

 

Bepanten krema u sebi sadrži pantenol, koji je odličan za zarastanje rana, uključujući i one koje nastaju od bubuljica. Možete je pomešati sa mašću istog naziva, ali Bepanten mast nije dobra zamena. Suvišne masnoće ne odgovaraju taze odrađenim puder obrvama, pa ih izbegavajte.

Nanosi se vrlo mala količina ove kreme, tek da održavate kožu vlažnom. Nikako ne bi trebalo nanositi gust, beli sloj kreme, a ako vam se to slučajno desi, tuferom ili vatom uklonite viškove. Neki stručnjaci preporučuju i upotrebu vazelina, ali svakako je pantenol bolje rešenje.

Posle prvih nedelju dana, obrve će se proljuštiti. Ovo ume da zabrine, ali treba da znate da je normalno i da prolazi kroz nekih četrdeset osam sati. Nakon toga, mogu se stvoriti krastice, koje nikako ne bi trebalo da skidate, jer na tim mestima će se stvoriti rupice u obrvi. Dakle, samo malo strpljenja i pustite ih da same otpadnu.

U nekim slučajevima se preporučuje i upotreba antibiotika u obliku kreme. Većina stručnjaka želi maksimalno da vas zaštiti od mogućih komplikacija. Ne bi bilo uopšte prijatno da zbog ulepšavanja i estetike zaradite bakterijsku infekciju kože.

Puder obrve korekcija

 

Na prvu korekciju boje i oblika idete nakon mesec dana od prvog tretmana. Do tada bi trebalo da se koža obrva potpuno oporavila, a vi dobili boju kakvu ste zamislili. Ta boja može i da ostane, ali većina žena napravi bar malu korekciju, kako bi im obrve malo duže potrajale.

 

puder obrve procedura

 

Shvatite ovaj odlazak kod stručnjaka kao kontrolni i on je obično uračunat u cenu samog tretmana, odnosno ne naplaćuje se naknadno. Tada je moguće korigovati boju obrva u tamniju ukoliko niste zadovoljni ili vrlo malo prepraviti oblik.

Koliko traju puder obrve?

 

Možda ste pomislili da ćete na ovaj način trajno rešiti sve probleme sa retkim i tankim obrvama, ali moraćemo da vas razočaramo. Trajna šminka obrva nije neograničenog trajanja i prvobitan efekat se vremenom mora dorađivati.

Puder obrve u najboljem slučaju traju do godinu dana, kada već počinju da blede i kada je potrebno dodati boje.

Godinu dana ne razmišljati o obrvama zvuči super. Za to vreme je najbolje raditi na pospešivanju rasta vaših prirodnih obrva, kako ne biste stalno morali na nove tretmane. Trikova za brži rast obrva ima toliko, pa iskoristite neki od njih da ih skroz obnovite.

Ovo je još jedna mana puder obrva u odnosu na japansko iscrtavanje obrva, koje može potrajati nešto duže. Dosta stvari, naravno, zavisi i od samog salona, izbora pigmenata i garancije koju stručnjak za obrve daje.

U moru tretmana za obrve, kako odabrati onaj pravi? Tako što ćete realno sagledati prednosti i mane svakog tretmana pojedinačno.

Šta je bolje: puder obrve ili japansko iscrtavanje obrva?

 

Tetovaža obrva, japansko iscrtavanje, puder obrve, samo su neki od načina da dođete do lepih, urednih obrva. Kako je japansko iscrtavanje ili microblading bio potpuni bum kada se pojavio, ostaje da sagledamo da li su puder obrve nadmašile njegovu popularnost.

Odgovor na pitanje koja od ovih tehnika je bolja nije lak, jer svaka od njih ima svojih prednosti. Ukoliko želite nešto duže rezultate, recimo da je japanska metoda iscrtavanja bolji izbor. Sa druge strane, japansko iscrtavanje vremenom menja boju, pa je to izražena mana ovog tretmana.

Kozmetičari, odnosno umetnici koji se bave iscrtavanje obrva blagu prednost daju puder obrvama zbog nešto prirodnijih rezultata. Ukoliko težite umerenom izgledu, puder obrve su metoda izbora.

Ukoliko baš nemate obrve, moguće je ove dve tehnike i kombinovati. Osnova je ipak puder tehnika, dok se poneka dlačica microbladingom može docrtati za još bolje rezultate.

Puder obrve – cena

 

Ukoliko odlučite da na ovaj način ulepšate svoje lice, spremite se da izdvojite malo više novca. Puder obrve u proseku koštaju oko 60 – 80 evra. Ukoliko napravimo poređenje sa japanskim iscrtavanjem, primećujemo da je tretman duplo jeftiniji, pa je i to možda jedan od  razloga zašto se žene više odlučuju za ovu varijantu.

Praksa pokazuje da nakon japanskog iscrtavanja, sledi puder tehnika. Možda je slučajnost, jer se japansko iscrtavanje nešto pre pojavilo. Svakako možete ove tehnike probati i obrnutim redosledom.

Iskustva ipak govore da je najbolje imati prirodno lepe obrve bez potrebe da ih radite u salonu. Onda kada vas priroda nije nagradila lepim obrvama, uvek postoje prirodni preparati koji pospešuju njihov rast i takođe vas mogu dovesti do sjajnih rezultata.

Evo, šta naše čitateljke kažu, koliko su zadovoljne puder tehnikom.

Puder obrve – iskustva

 

Obično se jako iznenadimo kada pogledamo fotografije pre ili posle bilo kog tretmana. Kada su obrve u pitanju, razlika je uvek drastična. Da ste bili kod pravog make-up umetnika, znaćete po tome što je promena uvek u vašu korist.

Reakcija oduševljenja je ono što možete da očekujete, kako kod bliskih ljudi, tako i kod sebe. Činjenica da nakon toliko vremena ponovo imate obrve, na prvi pogled će vas kupiti.

To je jedan od razloga što većina ljudi završava ove kurseve i obuke za puder obrve i microblading. Činjenica da možete da vratite osmeh na lice nekome sitnicom (što obrve jesu) privlači, kako potencijalne mušterije, tako i umetnike. Oprema je, sa druge strane, lako dostupna, pa uz malo veštine, znanja i iskustva, možete postati pravi stručnjak za obrve.

Najbolje je da uopšte nemate potrebu da se raspitujete o različitim tehnikama iscrtavanja obrva i da su vaše prirodne obrve očuvane.

Prirodne ili veštačke obrve?

 

Odgovor je više nego jasan: Najbolje je sačuvati svoje prirodne obrve, jer je to najtrajnije rešenje i investicija koja se najviše isplati.

Različitim tehnikama iscrtavanja obrva (uključujući i puder tehniku) samo se ,,imitiraju” prirodne obrve.

Našminkane i nacrtane obrve ostavimo za svečanije prilike, a preko dana održavajmo prirodne obrve zdravim i sjajnim. Uz redovnu negu npr. ricinusovim uljem za trepavice i obrve, nema razloga da se prirodne obrve dodatno dorađuju!

Sa druge strane, malo ulepšavanje obrva ne može da škodi. Birajte uvek pametno, kako biste vi lično bili zadovoljni odrazom u ogledalu.

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *