peglanje bora na licu
Bore

Tehnike za peglanje bora: tajne mladolikosti

Pronađite najefikasnije metode za peglanje bora. Besprekorna koža je moguća, kao i mladalački izgled, uz ove savete.

Onda kada odlučite da je došlo vreme za peglanje bora na licu, najvažnije je da raspolažete svim bitnim činjenicama. Neko će se na ovaj korak odlučiti čim pređe tridesetu, druge žene će u pedesetim opeglati jednu ili dve bore. Sve je stvar izbora, ali i količine bora na licu.

Međutim, sigurno je da će svaka od nas će imati mnogo nedoumica, jer, naravno, nije svejedno koji tretman ćemo izabrati i kome ćemo poveriti svoje lice.

 • Da li peglanje bora boli?
 • Da li lice otiče nakon tretmana?
 • Da li se javlja crvenilo?
 • Koji su prirodni načini da bez igle i lasera opeglamo bore?
 • Kako opeglati duboke bore?
 • Koliko sve to košta?

Pitanja je bezbroj i na sve njih treba da imate prave odgovore ukoliko i kada rešite da objavite rat borama. Pa da počnemo…

Da li ste znali da posle 25.godine koncentracija kolagena u koži opada  za 1% godišnje?

Saznajte sada kako to utiče na pojavu bora.

Pre svega, zašto se javljaju bore?

 

Neizbežan proces starenja svakako su i bore na našem licu. Koža postepeno gubi svoju punoću, volumen i elastičnost, sve manje je hidrirana, pa usled toga kreću da se se javljaju bore. Prvo oko usana i oko očiju, a kako godine prolaze, sve su vidljivije i bore na čelu, vratu…

Normalno je da poželimo da ih nekako ispeglamo.

Ukoliko ste pre pojave prvih bora, već tamo oko 25.godine, počeli da ih tretirate, da vodite računa koje proizvode koristite, da mažete redovno kremu protiv bora, onda ćete možda uspeti da usporite starenje kože. Međutim, genetika, stres, brz život, loša ishrana, nedostatak vode u organizmu, štetno sunčevo zračenje, sve su to faktori koji će usloviti da se bore pojave pre ili kasnije.

Bitan sastojak kože je i kolagen, on gradi našu kožu, omogućava joj da ima volumen i elastičnost.  Manjak kolagena dovodi do toga da koža postaje opuštenija, smežurana i suvlja, pa su bore sve uočljivije.

One žene koje imaju masnu kožu mogu u neku ruku da budu zahvalne na tome, jer usled viška sebuma bore se sporije javljaju, a time i potreba za peglanjem bora. Tako da, eto prednosti masne kože u odnosu na suv tip kože.

Peglanje bora vs. popunjavanje bora

 

Kada želimo da se rešimo bora, često nam nije bitno da li se radi o peglanju, zatezanju, popunjavanju… Bitno je da one nestanu ili da ih ublažimo da ne budu toliko uočljive.

Postoji nekoliko antiaging metoda koje se koriste kako bi lice ponovo postalo glatko, zategnuto i bez bora.

Tako, na primer, hijaluronski fileri i botoks služe nam da popunimo bore, da u suštini, delujemo na njih dubinski kako ne bi bile toliko vidljive.

Sa druge strane, laserski tretmani pegalaju bore više nego što ih popunjavaju, jer se koža zateže laserima i bore se ispravljaju.

Ne brinite, pojasnićemo u nastavku sve o prednostima i manama ovih tretmana.

Svi oni u suštini poravnavaju kožu. Duboke bore lakše je popuniti, a teže ispeglati. Rezultat je u svakom slučaju ispeglana koža bez neravnina!

Bore se mogu opeglati i prirodno.

Proces traje malo duže, ali je efikasan, bezbolan i proveren.

Lila se uverila na svom licu. Oduševljena je, jer je za kratko vreme uspela da se reši dubokih brazdi na svom licu. Sada kada njih nema, izgleda mnogo mlađe. Kako je to postigla, saznajte iz njenog iskustva koje se nalazi na ovom linku:https://lepolice.com/dobila-sam-bitku-sa-borama/

Peglanje bora hijaluronskom kiselinom

 

Kada govorimo o tretmanima koji imaju za cilj da opeglaju i uklone bore sa našeg lica, jedan od najčešćih jeste upravo onaj koji podrazumeva nadoknađivanje hijaluronske kiseline u koži. Zbog čega?

Hijaluronska kiselina je sastavni deo kože, obezbeđuje joj hidrataciju, elastičnost i punoću. 

Kako se smanjuje procenat ove kiseline , usporava se efikasnost ćelija, one slabije vezuju vodu, koža je suvlja i javljaju se bore. Zato brojne kreme i serumi protiv bora sadrže hijaluronsku kiselinu. Onda kada rešimo da krema sa hijaluronom nije dovoljna, možemo se odlučiti da uklonimo bore ubrizgavanjem takozvanih hijaluronskih filera.

Evo nekoliko osnovnih stvari koje morate da znate pre nego što se odlučite za ovakav korak peglanja bora.

 • Prvo, najvažnije, jeste da ovaj i svaki drugi sličan tretman na svom licu radite samo kod proverenih stručnjaka, dermatologa i estetskih hirurga. To moraju biti sertifikovane klinike i medicinske ustanove koje se bave estetskom hirurgijom i invazivnim tretmanima na licu;
 • Peglanje bora hijaluronskim filerima važi za jednu od najefektnijih metoda. To je nehirurška intervencija popunjavanja udubljenja nastalih u koži hijaluronskom kiselinom, hijauronskim filerom. Koži se vraća hidratantnost, čvrstina i volumen i bore se bukvalno ravnaju.
 •  Ovom tretmanu mogu se podvrgnuti svi. I mlade devojke kojima se tek javljaju prve borice, ali i žene i muškarci u zrelim godinama koje bi da ispeglaju duboke bore;
 • Ovim postupkom mogu se peglati sve bore na licu, bore oko očiju, usana, na čelu, između obrva… Efekti su vidljivi od godinu do godinu i po dana;
 •  Postoje različiti fileri hijalurona, a kako napreduje estetska medicina, tako se i ova oblast peglanja bora razvija. Fileri su sada dovedeni do te mere da se odmah razgrađuju pod kožom, sjedinjuju se sa tkivom i tako brzo i efikasno zatežu bore;
 • Tretman peglanja bora hijaluronom traje oko 15 minuta i gotovo je bezbolan. Mogu se javiti blagi otoci i tačke od uboda, crvenilo i blagi hematomi, ali to prolazi nakon nekoliko dana;

Cena ovakvih tretmana obično iznosi oko 200 evra po jednom ml hijaluronske kiseline koji se ubrizgava. Primera radi, za peglanje jedne veoma duboke boru na čelu nekada je potrebno ubrizgati i do 2 ml hijaluronske kiseline, a za one slabije vidljive bore dovoljno je i 0,5 ml hijlurona.

Hijaluronom se mogu tretirati čak i podočnjaci. Pročitajte: Hijaluron za podočnjake bolji od operacije!

Botoks za peglanje bora

 

Ovaj tretman dermatolozi nazivaju još i čarobnim štapićem za bore, pa ne čudi što je botoks toliko zastupljen i tražen. Postupak je bezbedan  pod uslovom da ga radi lekar specijalista sa iskustvom.

Zanimljivo je da se botoks koristi od 1980.godine u oblasti oftalmologije i neurologije, a od 1987.godine počinje i njegova primena u tretmanima za uklanjanje bora. Ukoliko želite da se podvrgnete tretmanu botoksom i na taj način ispeglate bore, ove činjenice treba da znate:

 •  Botoks je zapravo pročišćeni protein Botulinum toxin A. Proizvode ga bakterije clostridium botulinum;
 • Ubrizgava se u specifične mišiće lica, na taj način se sprečava njihovo preterano grčenje i onemogućava se nastajanje i produbljivanje bora, a ublažavaju se postojeće. U prevodu, blokira se rad mišića koji učestvuju u mimici lica i stvaranju bora;
 • Botoks pomaže prilikom peglanja sledećih bora: dubokih bora na čelu i u korenu nosa, brazde između obrva, bore oko očiju i usana, bore na nosu i oko nosa, bore smejalice, bore iznad gornje usne, kao i bore na vratu. Ono što botoks neće rešiti jesu bore nastale uled oštećenja kože suncem;
 • Nakon pregleda tokom kojeg lekar treba da ustanovi na kojim mestima će se naneti botoks, sama procedura peglanja bora traje nekoliko minuta. Botoks se ubrizgava tankim iglama, a tretman je bezbolan;
 • Rezultati su vidljivi nakon nekoliko dana, a efekat traje od 4 do 6 meseci, nakon čega se tretman može ponoviti negraničeno puta;
 • Kao nus pojave mogu se javiti glavobolja, kao i modrice na mestu uboda koje prolaze vrlo brzo.

Cena peglanja bora botoksom je različita u zavisnosti od dela lica koje se tretira. Tako, na primer, botoks za uklanjanje bora na čelu košta oko 300 evra, botoks regije oko očiju oko 250 evra.

Peglanje bora laserom

 

Ukoliko se plašite igle, onda je peglanje bora laserom stvoreno za vas. Lekari specijalisti  koriste posebne medicinske lasere najnovije tehnologije kako bi regenerisali epiderm i doveli do momentalnog zatezanja kože.

 • Tretamani laserom zatežu kožu lica, vrata i dekloltea, peglanju plitke i duboke bore, podmlađuju kožu, zatežu podbradak i vraćaju mladalački izled;
 • Postupak je potpuno bezbolan, a rezultati su vidljivi nakon dan, dva;
 • Može se raditi jedan ili nekoliko tretmana, u zavisnosti od stanja kože;

Ukoliko se pitate koja je cena, znajte da peglanje bora laserom nije nimalo jeftina metoda . Po jednom tretmanu, u zavisnosti od regije koja se tretira i lasera koji se koriste, treba izdvojiti od oko 300 do 550 evra.

Peglanje bora krvnom plazmom

 

Da, dobro ste pročitali. Sve popularniji tretman među jeste upravo peglanje i zatezanje kože sopstvenom krvlju, odnosno krvnom plazmom.  Tretman se naziva još i PRP (Platelet rich plasma), odnosno, podmlađivanje krvnom plazmom.

 

peglanje bora

 

Kako ovaj tretman izgleda?

Odlazite na kliniku i nakon konsultacije sa lekarom, izvade vam nekoliko epruveta krvi. Ta krv se potom stavlja u poseban aparat gde se centrifugira kako bi se iz nje izdvojili trombociti koji otpuštaju faktore rasta, a odbacili leukociti i eritrociti. Tako dobijena tečnost, potom se ubrizgava u lice pacijenta i pegla bore.

 • Ova procedura ima za cilj da poboljša hidriranost i prokrvljenost kože, kako bi ona dobijala više kiseonika i samim tim izgledala svežije i zategnutije;
 •  Kontroliše se starenje kože i peglaju bore;
 • Održava se tonus i svežina kože.
 • Postupak traje oko 15 minuta, a cena mu je oko 200 evra.

A da li ste čuli kako holivudske dame peglaju svoje bore?

Saznajte odmah.

Holivudski lifting za lice bez bora

 

Nazvan je ovako upravo zato što mu se podrvgavaju mnoge holivudske lepotice. Reč je o neinvazivnoj estetskoj proceduri za uklanjanje bora i zatezanje kože.

U lice se ubrizgava hijaluron u kombinaciji sa peptidnim mezokoktelima, kako bi koža bila podmlađena. Za hijaluron smo već objasnili koliko je važan za kožu, a peptidi su sastavljeni od amino kiselina i uloga im je da ubrzaju proizvodnju kolagena u koži.

Ovaj tretman peglanja bora košta oko 200 evra.

Mezoterapija i peglanje bora

 

 

Peglanje bora sopstvenim masnim tkivom

 

Duboke bore oko nosa ili na čelu, kao i različite asimetrije na licu, mogu se rešiti zahvatom koji se naziva  nano lipofiling i liposkulptura. Zahvat se radi po lokalnom anestezijom tako što se uzima potrebna količina masnog tkiva iz na primer stomaka, a zatim se sitnim ubodima to masno tkivo ubrizgava u željene delove lica. Postupak traje od 45 do 90 minuta, oporavak traje dan ili dva.

Ovakvi tretmani koštaju oko 500 evra.

Mezoterapija

 

Mezoterapija za peglanje bora je neinvazivna procedura koja se sve više koristi za osvežavanje i obnavljanje kože. Ova terapija podrazumeva injektiranje koktela od različitih aktivnih supstanci, uključujući hijaluronsku kiselinu, vitamine, minerale i druge hranjive sastojke, direktno u srednji sloj kože (mezoderm). Ovaj tretman se primenjuje na tretiranim područjima, obično lica, kako bi se smanjile bore i fini linije, poboljšala tekstura kože i podstakao prirodni proces obnove kolagena.

Mezoterapija je efikasna jer omogućava precizno ciljanje problema na koži i pruža hranljive sastojke direktno tamo gde su potrebni. Hijaluronska kiselina, na primer, može poboljšati hidrataciju kože, dok vitamini i minerali pružaju dodatnu podršku zdravlju i elastičnosti kože. Takođe, mezoterapija za peglanje bora nema značajnu downtime (vreme oporavka) i može se izvoditi brzo, čime se minimiziraju ometanja u svakodnevnom životu.

Ova terapija je popularna kod osoba koje žele blistavu i mlađu kožu, ali ne žele da se podvrgnu invazivnim procedurama poput hirurškog zatezanja kože. Mezoterapija može biti siguran i efikasan način da se postigne svež izgled kože bez potrebe za dugim periodom oporavka. Pre nego što se odlučite za ovu proceduru, uvek se konsultujte sa licenciranim dermatologom ili stručnjakom za negu kože kako biste utvrdili da li je odgovarajuća za vaše potrebe i tip kože

Peglanje bora prirodnim putem

 

Uvek se pitamo šta je to što možemo iskoristiti iz prirode kako bismo imali lepu i zategnutu kožu bez bora.

Za početak, za peglanje bora možete koristiti neku od ovih maski, premda one nisu toliko brze i efikasne kao tretmani!

1.Maska sa kokosovim uljem

 

Kokosovo ulje je među najzdravijima na svetu, prebogato je antioksidansima koji usporavaju starenje, bori se protiv bora i staračkih pega. Sadrži vitamine važne za kožu,  E i C, hidrira kožu, vraća joj elastičnost. Možete napraviti masku od kokosovog ulja, limuna i belanceta. Koristite je dva puta nedeljno i videćete ubrzo rezultate.

2.Maska od pirinča

 

Pirinač, najvažniji saveznik Japanki u borbi protiv starenja. Ova biljka usporava starenje ćelija kože i doprinosi njihovoj bržoj regeneraciji, a bogat je vitaminima iz grupe B. Evo jedne maske: pomešajte kašiku pirinčanog brašna sa malo meda i jogurta, pa nanesite na lice. Ostavite da deluje 20 minuta, zatim isperite. A ukoliko imate fleke na licu, pirinčana voda će vam pomoći da rešite ovaj problem.

3. Laneno seme protiv bora

 

Seme lana sadrži vitamin E, esencijalne aminokiseline, među kojima i omega – 3 masnu kiselinu, kao i fitoestrogen koji poboljšava strukturu kože.  Skuvajte jednu kašiku lanenog semena, procedite i prohlađenu smesu nanesite na lice. Nakon pola sata skinite masku i umijte se.

A ovde saznajte sve o efikasnim maskama protiv bora na licu.

Masaža za peglanje bora

 

Još jedan od odličnih načina da se rešite bora jeste i masaža lica . Ovakvu masažu možete obavljati i same.

 

peglanje bora prirodnim putem

Rukama nežno povlačite kožu lica od dole ka gore kako bi se postigao efekat zatezanja i peglanja.

Bitno je da se fokusirate na predeo oko očiju, usana, na čelo i obraze, jer su upravo tu bore najvidljivije.

E sada, najvažnije je da adekvatno  negujete svoje lice, da delujete preventivno i što duže odložite pojavu bora.

Verovatno znate koliko je odabir odgovarajuće kreme protiv bora važan.

Krema za peglanje bora

 

Ova metoda provereno daje prirodan izgled licu, kao ni jedna druga.

Na tržištu postoji veliki broj krema za 30+, 40+, 50+, ali na vama je da izaberete onu koja će vam najviše odgovorati i zaista delovati dubinski na bore. Sastojci koje svaka efikasna krema protiv bora treba da sadrži svakako su kolagen, koenzim Q10, hijaluronska kiselina, retinol, peptidi, vitamini…

Ukoliko birate prirodnu kremu protiv bora, nećete pogrešiti ukoliko se odlučite za onu koja podstiče proizvodnju kolagena, revitalizuje kožu i zateže je.

Ne zaboravite da koristite i odgovarajuću noćnu kremu koja će delovati dubinski, osvežiti i nahraniti kožu. Takođe, uvrstite u svoju svakodnevnu negu i antirid kremu za bore oko očiju. Možete početi da je koristite nakon 20.godine, kako biste odložili pojavljivanje borica oko očiju.

Olovka za peglanje bora

 

Postoji jedan uređaj koji obećava da će vam pomoći povratiti mladalački izgled, ukloniti bore smejalice, bore na čelu i oko usana. Ova olovka za masažu koristi vibracije kako bi nežno stimulisala kožu lica, pomažući joj da povrati svoju vitalnost i smanji napetost. Za najbolje rezultate, preporučuje se upotreba uz kreme i serume protiv bora.

Idealno je koristiti je dva puta dnevno, ujutro i uveče zajedno s ostalim proizvodima za negu kože. Vibracije iz olovke pružaju opuštajući osećaj, čineći ovaj mini spa tretman prijatnim i relaksirajućim iskustvom.

Naravno, prirodne kreme,  maske i pilinzi protiv bora uvek su vaši saveznici, a peglanje bora svim metodama koje smo naveli ipak je nešto o čemu treba dobro razmisliti.

Po koja borica na licu nije ništa strašno, a naravno, ukoliko one utiču na vaše samopuzdanje i želite da ih se rešite, pažljivo birajte tretmane. Do tada, delujte preventivno i učinite sve što je do vas da odložite pojavu bora i potrebu za njihovim peglanjem.

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *