anti age tretmani
Bore

Najbolji anti aging tretmani koje možete probati

 Godine ne moraju da budu vaši neprijatelji. Anti aging tretmani o kojima ćemo govoriti mogu podariti vašem licu svežinu i održati mladoliki izgled.

Starenje je neizbežan proces u ljudskom životu. Međutim, ne brinu nas toliko godine koliko nas uznemiravaju primetni znakovi starenja. Koža prva manifestuje svaku promenu, javljaju se bore, pege, ožiljci.

Zahvaljujući revolucionarnim otkrićima iz oblasti kozmetike i primene nekog od sledećih anti age tretmana, vaše lice zračiće svežinom i krepkošću.

PRP tretmani za podmlađivanje lica

 

Poslednjih godina PRP tretman je postao sve popularniji.

Ako ste u potrazi za prirodnom, sigurnom i efikasnom procedurom održavanja mladalačkog izgleda kože PRP anti age tretman može biti upravo ono što tražite.

O čemu se zapravo radi?

Ovaj anti aging tretman koristi samo prirodne sastojke koji se nalaze u telu – plazmu iz krvi bogatu trombocitima pomoću koje se stvara kolagen i elastin unutar kože.

Trombociti iz krvi leče oštećeno tkivo, a u sastavu sa hijaluronskom kiselinom kožu čine glatkom, toniranom i osveženom.

Nema potrebe da osećate strah od neželjenih reakcija, jer ih nema. Najčešće prijavljene privremene nuspojave su crvenilo, oticanje, modrice, osetljivost, utrnulost. Na kožu nanesite hladne obloge od gela i otoci će proći.

Za optimalne rezultate preporučuje se da se urade najmanje 3 tretmana. Jedan PRP anti age tretman traje oko 45 minuta.

Pre procedure, ne smete koristiti alkohol niti lekove za razređivanje krvi poput aspirina. Za povećanje efikasnosti delovanja, nakon procedure izbegavajte direktno izlaganje suncu, vruću vodu, naporne vežbe kao i dodirivanje na mestu ubrizgavanja 24 sata nakon tretmana.

Deluje bizarno? Onda probajte prirodne opcije.

Vesna nam je otkrila kako se ona rešila znakova starenja sa lica i njena anti-age metoda je krajnje jednostavna i bezbolna. Rezultati? Fantastični su, a da je tako možete se uveriti i sami ako pročitate njeno lično iskustvo na ovom linku: https://lepolice.com/moje-iskustvo-prirodno-sam-obrisala-bore-sa-lica/

Dermaroller – kućni anti aging tretman

 

Evo jednog anti age tretmana koji uz malo vežbe možete sprovoditi sami kući.  Popularnost je stekao poslednjih godina kao pristupačan, efikasan i relativno neinvazivan tretman kože.

Šta je dermaroler i kako deluje?

Ovaj minijaturni valjak sa mnogo sitnih igala nežno se kotrlja preko kože na koju je prethodno naneta krema.

Male rupice iz igala stvaraju mikrokanale koji omogućavaju proizvodima za negu kože, kao što su moćni serumi ili kreme protiv bora, da prodru u dublje slojeve kože da bi dali snažnije rezultate. Čitav proces traje oko 20-30 minuta i potpuno je bezbolan. Da biste postigli zaista efikasne rezultate za kontinuirano stvaranje kolagena i elastina biće vam potrebno više od jednog tretmana.

Prema savetima stručnjaka postupak ne bi trebalo da obavljate ukoliko je koža upaljena, iritirana bubuljicama ili ekcemom.

Ako se odlučite da tretmane sprovodite sami, birajte serume protiv bora koji imaju aktivne sastojke poput peptida i hijaluronske kiseline obogaćene vitaminom B5.

Prvi korak jeste čišćenje lica nekim blagim sredstvom i nanošenje pilinga. Zatim nanesite serum i krenite da prelazite valjkom  laganim pokretima.

Budite posebno oprezni kada prelazite preko usana i ispod očiju jer su ova područja jako osetljiva.

Veliki broj tutorijala sa ovakvom anti aging tematikom vam može biti od pomoći.

Nakon upotrebe dermaroler operite pod mlazom tople vode, a zatim dezinfikujte alkoholom. Upotreba prljavog dermarolera može prouzrokovati oštećenja kože, jer bakterije pomoću sićušnih iglica mogu prodreti duboko u kožu i izazvati pojavu gljivica i  bakterija. Tretmane možete sprovoditi nekoliko puta nedeljno.

Za postizanje optimalnih rezultata potrebno je menjati dermaroler novim nakon 10-12 korišćenja.

Mezoterapija je popularan anti-age tretman

 

Ukoliko ste hrabri i ne pitate za cenu mladalačkog izgleda ovaj tretman za podmlađivanje lica idealan za vas.

 

profesionalni anti age-tretmani

 

Ovom tehnikom ubrizgavaju se injekcijama enzimi, vitamini, aminokiselina, hormoni i biljni ekstrakti za podmlađivanje i zatezanje kože.

Hijaluronska kiselina ispunjava prostor između kolagenskih vlakana i zadržava vodu, zahvaljujući kojoj je koža optimalno hidrirana.

Ideja mezoterapije je da rešava osnovne probleme kao što su slaba cirkulacija i upale koje uzrokuju oštećenja kože.

Nedelju dana pre početka primene ovog anti aging tretmana ukida se korišćenje aspirina da bi se smanjio rizik od krvarenja i modrica. Injekcije se daju u srednji sloj kože na svakih 7-10 dana. Ako vaša koža počne da se poboljšava tretmani će se vršiti jednom u dve nedelje ili jednom mesečno.

Sigurno vas zanima da li je i koliko ovaj anti-age tretman bolan?

Injekcije nisu jako bolne. Daju se u srednji sloj kože sa veoma tankom iglom. Ako pacijent ima nizak prag osetljivosti na bol, može se primeniti anestezija specijalnom kremom. Nakon tretmana obavlja se masaža kojom se postiže ravnomerno raspoređivanje sastojaka ubrizganih u kožu.

Sledeće što vas može zanimati jeste kako ćete izgledati nakon tretmana?

Trenutni rezultati  jesu povećana elastičnost kože, čvrstoća i sjaj kože. Dugoročnom primenom biće obnovljena glatkoća i gustina kože.

Fleksibilna priroda anti age tretmana mezoterapijom znači da su dodaci sve više uobičajeni. Reč je o koktelima koji su formulisani sa sastojcima koji pomažu da se izblede ožiljci ili da se smanji neželjena pigmentacija. Tako na primer hijaluronska kiselina u kombinaciji sa malom količinom botoksa rezultira dugotrajnijim zatezanjem kože.

Primena tretmana preporučljiva je u jesen, zimu ili rano proleće, jer sunčeva svetlost može uzrokovati promenu boje na mestu uboda injekcija.

Hijaluronski fileri kao tretman za podmlađivanje lica

 

Ako želite da znaci starenja nestanu na vašoj koži, onda su hijaluronski fileri pravo rešenje za vas. To su gelovi koji se sastoje od čistih kristala hijaluronske kiseline. Ubrizgavaju se u kožu pomoću tankih igala i služe za osvežavanje, oporavak i podmlađivanje kože. Pošto je hijaluronska kiselina već prisutna u koži oni su potpuno bezopasni.

Svrha ovih anti age tretmana je da pomažemo sopstvenoj koži kompenzujući vremenom izgubljene sastojke.

Tretman traje od 10- 30 minuta sa lokalnom anestezijom tako da je potpuno bezbolan i pogodan je i za muškarce i žene. Najčešće se hijaluronski fileri koriste za punjenje bora oko očiju, na čelu , tragova starenja iznad i ispod usana, njima se radi korekcija jagodica ili punjenje obraza.

Na mestu ubrizgavanja može doći do crvenila ili blagog oticanja. Bez obzira na ove prateće nuspojave, pozitivan efekat je vidljiv odmah nakon ovog anti age tretmana.

Tretman za podmlađivanje lica kiseonikom

 

Evo još jedne male tajne očuvanja lepote, a da pri tom ne morate imati bankovni račun u stilu slavnih.

Reč je o tome da koža preko kiseonika dobija neophodne aktivne sastojke koji mogu sadržati od osnovnih hidratizirajućih do fantastičnih materija kao što su hijaluronska kiselina, antioksidanti i peptidi.

Ovom fensi tehnikom u kožu se isporučuje pod pritiskom kiseonika poseban serum koji sadrži ciljanu mešavinu hijaluronske kiseline, biljnih ekstrakta i vitamina.  Smanjuje se pojava finih bora i linija, a istovremeno povećava ukupna hidratacija. Koža izgleda svetlije i sjajnije.

Prvo se na kožu poprska serum, a zatim se preko posebnog uređaja emituje kontinuirani protok od 90 do 95% čistog kiseonika pod hiperbaričnim pritiskom. Kiseonik je prirodno antibakterijski i ima efekat hlađenja i smirivanja. Infuzija se oseća kao eksplozija hladnog vazduha na koži, sa blagim pritiskom, ali bez neugodnog osećaja.

Anti aging tretman botoksom

 

Jedna od najpoznatijih metoda za ublažavanje znakova starenja jeste botoks.

Botoks je neuromodulator koji direktno deluje  na motorne neurone radi smanjenja mišićne aktivnosti. To je lek koji se ubrizgava u mišiće lica zbog čega lice izgleda opušteno i glatko.  Efekti su privremeni tako da će vam sigurno trebati ponovni tretmani.

Ako ste se pitali kako deluje botoks evo odgovora.

Botoks funkcioniše tako što blokira signale od nerava koji navode mišiće da se grče.

Usporavanje korišćenja ovih mišića sprečiće razvoj dubokih bora. Mali tretmani i održavanje tokom vremena rezultiraće mnogo prirodnijim dugoročnim rezultatima.

Pojava bora na određenom delu lica rezultat je većeg korišćenja nekih mišića u odnosu na druge.

Efekti korišćenja biće najizraženiji 10-15 dana nakon ubrizgavanja.  Telo polako upija proizvod što znači da se njegovi efekti postepeno troše tokom tri do četiri meseca.

Ovaj anti age tretman nije preporučljiv ukoliko imate osetljivu kožu, bolujete od bakterijske infekcije, dijabetesa ili neke virusne infekcije poput herpesa.

Od trenutka kada zakažete termin izbegavajte sunčanje i depilaciju nedelju dana pre tretmana. Neposredno pred tretman uklonite šminku sa lica. Budite oprezni sa kožom nekoliko dana nakon tretmana jer se ujedno skida i zaštitni sloj kože. Ne izlažite kožu suncu, koristite zaštitne kreme čak iako je oblačno vreme.

Za najbolje rezultate preporučuje se serija od 6 tretmana  u razmaku od 10 do 14 dana.

Face lifting anti age tretman

 

Prirodni proces starenja vremenom postaje sve više vidljiv. Prirodni gubitak kolagena dovodi do opuštene kože sa smanjenom elastičnošću, promenama teksture i bora na koži.

Primenom ovog neverovatnog anti age tretmana možete ublažiti znakove starenja.Tretman daje trodimenzionalno podizanje i ponovno modeliranje lica. Može da se personalizuje i prilagodi različitim tipovima i problemima sa kožom kao što su suvoća, tamni krugovi ili oštećenja od sunca.

Za postizanje najboljih rezultata treman možete kombinovati  sa ultrazvukom, jonizacijom i mikro strujama. Ovom metodom izaziva se kontrakcija kolagena kao i ponovna proizvodnja kolagena što dovodi do omekšavanja linija i bora, kao i vidljivog zatezanja kože.

Saznajte više o fejsliftingu.

Dermapen anti age tretman

 

Dermapen anti aging tretman poznat je i kao kolagenska indukciona terapija koja pomaže svima onima koji žele da smanje pojavu ožiljaka od akni, rana i ublaže sam proces starenja kože.  Koristi se i kod operacije kapaka i uklanjanja sunčevih pega.

Dermapen deluje tako što sitnim iglicama podstiče vašu kožu da napravi više kolagena. Novo tkivo imaće bolju i finiju teksturu, a sama koža biće čvršća.

Najčešća nuspojava je manja iritacija kože ili crvenilo. Ukoliko primetite modrice, krvarenje ili neki oblik infekcije obavezno se javite dermatologu. Ovaj oblik anti-age tretmana nije preporučljiv trudnicama, onima koji imaju neki oblik kožne bolesti poput psorijaze ili ekcema ili otvorene rane.

Nakon tretmana biće vam neophodna krema za sunčanje zbog povećane osetljivosti kože.

Kriolift anti age tretman

 

Želite da koži vratite čvrstinu, sjaj i da smanjite vidljivost bora? I totalno ste neodlučni koji anti age tretman izabrati. U slučaju da imate strah od injekcija postoji posebno rešenje za vas.

Tretman krioterapije koristi hladnoću kako bi stimulisao kožu lica, smanjio pore i zategnuo kožu. Koristi se revolucionarna hemikalija koja brzo hladi površinu kože do 18 stepeni celzijusa.

Brza promena temperature od vrele do hladne u krvnim sudovima i kapilarima stimuliše prenos kiseonika unutar ćelija.

Pokazalo se da je veoma efikasan lek za podmlađivanje stvarajući dugotrajne rezultate sa samo jednom sesijom. Uglavnom se nanosi na lice i ruke.

Saznajte nešto više o borama i uzrocima njihovog nastanka!

antiage tretman

Hemijski piling

 

Ovaj tretman za podmlađivanje uključuje nanošenje pilinga spravljenog od kiselina i enzima na kožu. Njime se uklanja gornji sloj mrtvih ćelija i na mešavina sastojaka pilinga deluje vidljivo na smanjenje otvorenih pora, uklanjanja mrtvih ćelija kože, akne i fleke na koži.

Evo šta možete očekivati ako se odlučite za ovaj anti age tretman:

 • Vaša koža biće podmlađena i svetlija
 • Smanjenje zapaljenja uzrokovanih aknama
 • Hidrirana i hranjena koža
 • Na ovaj način biće stimulisana proizvodnja kolagena

Tretman za podmlađivanje lica puževima

 

Možete li zamisliti žive puževe na vašem licu? Iskreno, za mene je to skupa cena lepote.  Ali, mnogi na to gledaju samo kao na brigu o koži. Ukoliko ne želite da idete pod nož ili vam se ideja o iglama čini neugodnom ovo je alternativa.

O čemu se zapravo radi?

Sluz puževa sadrži amino kiseline, antioksidante i hijaluronsku kiselinu koja  je sastojak humektanta koji hidratizuje spoljni sloj kože.

Postoje podaci koji pokazuju da kreme koje sadrže sluz puža zapravo pomažu u poboljšanju izgleda finih linija i bora i oštećenja od sunca. Sastojci zatežu kožu dok se suše.

Naučni savetnik francuske farmaceutske kompanije napisao je istoriju ove supstance.  Drevne ličnosti poput Hipokrata bili su zagovornici lekovitih svojstava puževa. Francuski medicinski priručnik iz 18.veka sadrži odlomak o gnječenju puževa u smesu koja se koristi za crvenilo kože.

Vreme će pokazati da li je u ovo vredno ulagati ili su puževi samo još jedan prolazni hir u službi lepote.

Laserski anti age tretman lica

 

Ovo je tehnika usmeravanja kratkih snopova svetlosti na koži precizno uklanjajući sloj po sloj. Dva tipa lasera koji se najčešće koriste su ugljen dioksid i erbijum. Jedna od prednosti erbijuma jeste minimalno sagorevanje okolnog tkiva. Samim tim i vreme oporavka je brže.

Tretiraju se bore oko usta i očiju, plitki ožiljci od akni, bradavice.  Ako lekar leči samo delove lica postupak će trajati oko 30-45 minuta. Tretman celog lica traje do dva sata i može se raditi u opštoj anesteziji.

Ako ste pušač treba prekinuti sa pušenjem dve nedelje pre i posle tretmana.

Posle laserske procedure lekar će zaviti tretiranu površinu. Normalno je ukoliko se pojavi oticanje i u tom slučaju mogu pomoći obloge od leda. Područja zaceljuju 10 do 21 dan u zavisnosti od težine tretmana. Posebno je važno da koristite kremu za sunčanje i proizvode za dodatnu hidratizaciju kože.

Potencijalni rizici koji se mogu javiti kada je lasersko anti age tretiranje u pitanju jesu rizici od opekotina usled toplote lasera, promene u pigmentaciji kože ili bakterijska infekcija.

Poseban vid ove vrste anti age tretmana pruža laserska hirurgija. 

Biološki tretman lica

 

Biološki tretman lica podmlađuje suvu, oštećenu kožu koja je pretrpela oštećenja od sunca i susreće se sa flekama na licu. Kao takav, ovaj tretman podrazumeva piling lica koji uklanja mrtve ćelije kože i prirodnu masku za lice, koja hrani suvu kožu vitaminom C i velikom količinom antioksidanasa.

Reč je o prirodnom anti age tretmanu koji se sprovodi u nekoliko koraka.

 • Kada dođete kod kozmetičara on će vam najpre blagim sredstvom ukloniti šminku i nečistoće iz pora.
 • Zatim će uraditi piling kako bi uklonio mrtve ćelije kože i pospešio upijanje aktivnih sastojaka prirodne maske. Može se uraditi i ultrazvučno čišćenje lica.
 • Nanosi se prirodna maska na lice koja dubinski hidrira kožu i koja je zasnovana na prirodnim sastojcima.

Ukoliko vodite bitku sa dubokim borama stručnjak uz pomoć lasera unosi koncetrovani serum za regeneraciju lica u unutrašnjost vaše kože i za kraj vrši masažu lica. Pre izlaska iz salona preporučljivo je da nanesete svoju omiljenu hidratantnu kremu na kožu!

Cilj biološkog tretmana lica je podmlađivanje kože na prirodan način uz hranjive sastojke koji će podstaći zaglađivanje bora i pospešiti tonus umorne kože. Ukoliko imate masnu kožu lica u sam tretman se uključuju voćne kiseline, koje sa sobom odnose višak sebuma i sprečavaju pojavu potkožnih bubuljica na licu.

Radiotalasni lifting lica

 

Radiotalasni lifting se smatra komfornim anti age tretmanom, koji je potpuno bezbolan i za njega je potrebno izdvojiti oko 45 minuta. Ovaj tretman vrše isključivo lekari, posebnim uređajima koji emituju radiotalase u dublje slojeve vaše kože.

Radiotalasi iz aparata prodire do drugog sloja kože i podstiču ćelije na pokret. Drugi sloj kože se zagreva i počinje da stvara veće količine proteina, kolagena i elastina. Gusta mreža kolagena i elastina u unutrašnjosti našeg lica zadužena je za mladalački izgled, a ovaj tretman je tu kako bi je učvrstio bez obzira na vaše godine.

Rezultati radiotalanog liftinga lica i vrata traju godinu dana i nakon tog perioda preporučljiv je odlazak na korekciju. Već nakon prvog tretmana primeti se znatna razlika, duboke bore postaju manje vidljive a sitne bore oko očiju i usana mogu potpuno nestati. Tretman vas može osloboditi i nadutih podočnjaka, tako da izgledate sveže i odmorno.

Miolifting lica

 

Miolifting lica je jedini anti age tretman koji jača mišiće lica i na taj način zateže vašu kožu tako da izgledate do pet godina mlađe. Stručnjaci kroz vašu kožu ispuštaju niskofrekventnu struju koja deluje na mišiće, jačajući ih i stvarajući bolji tonus kože.

Ujedno ove biološke struje podstiču stvaranje proteina u unutrašnjosti lica što dovodi do svežeg izgleda i zaglađuje postojeće bore. Tretman obuhvata samu stimulaciju kolagena, jačanje mišića lica ali i limfnu drenažu kože.

Za sam tretman morate izdvojiti oko sat vremena na svaka dva do tri dana. Kako bi koža bila blistava potrebno je do deset tretmana u razmacima od nekoliko dana. Savetuje se održavanje postignutih rezultata na svakih nekoliko meseci.

Anti aging tretmani lica- pravilnik

 

Kada se odlučite za anti age tretman morate biti spremni da ispoštujete jasnu proceduru oporavka koju propisuju stručnjaci. Ona podrazumeva pravilnu negu lica i kontrole, koje nikako ne treba izbegavati.

Nakon anti age tretmana moguće je crvenilo lica i otok koji spada za nekoliko sati ili nekoliko dana (u zavinosti koji ste tretman podmlađivanja izabrali). Ukoliko vaše lice otekne morate se posavetovati sa stručnjakom i izbegavati nanošenje šminke. Zato odlazak na anti age tretman treba isplanirati do detalja i ostaviti sebi prostora za oporavak. Dame se zato često odlučuju za podmlađivanje lica u toku godišnjeg odmora.

Anti-age tretmani podmlađivanja lica mogu se izvršiti na svim tipovima kože, bez obzira na vaše godine. Ipak, nisu univerzalni i zato je pre primene potreban pregled. 

Možete se odlučiti na podmlađivanje lica u četrdesetim ali i u sedamdesetim godinama života. Jedino što je neophodno jeste da vaše lice bude čisto kada odete na tretman, ukoliko se borite sa infekcijom odnosno bubuljicama na licu najpre ih morate izlečiti. Takođe, ranice na koži moraju zarasti pre odlaska na tretman podmlađivanja.

Ipak, najbitnije pravilo je da tretmane ne radite kod bilo koga. Prema pravilniku, samo ovlašćeni i certifikovani stručnjaci smeju da rade anti age tretmane.

Briga i nega kao najbolji anti aging tretman!

 

Briga o koži može usporiti proces starenja. Da bi vaša koža bila zdrava pridržavajte se ovih saveta:

 • Koristite kreme protiv bora
 • Održavajte kožu hidriranom
 • Uklanjajte šminku redovno pred spavanje
 • Jedite dobro izbalansiranu, zdravu hranu.

Anti-age tretmane odložite što više!

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *