anti age tretmani
Bore

Ovi anti-age tretmani čuvaju mladost na vašem licu

 Godine ne moraju da budu vaši neprijatelji. Uz pravi izbor anti-age tretmana podarićete vašem licu svežinu i održati mladoliki izgled.

Starenje je neizbežan proces u ljudskom životu. Međutim, ne brinu nas toliko godine koliko nas uznemiravaju primetni znakovi starenja. Koža prva manifestuje svaku promenu, javljaju se bore, pege, ožiljci.

Zahvaljujući revolucionarnim otkrićima iz oblasti kozmetike i primene nekog od sledećih anti age tretmana, vaše lice zračiće svežinom i krepkošću.

PRP  tretmani za podmlađivanje lica

 

Poslednjih godina PRP tretman je postao sve popularniji. 

Ako ste u potrazi za prirodnom, sigurnom i efikasnom procedurom održavanja mladalačkog izgleda kože PRP anti age tretman može biti upravo ono što tražite.

O čemu se zapravo radi?

Ovaj anti age tretman koristi samo prirodne sastojke koji se nalaze u telu – plazmu iz krvi bogatu trombocitima pomoću koje se stvara kolagen i elastin unutar kože.

Trombociti iz krvi leče oštećeno tkivo, a u sastavu sa hijaluronskom kiselinom kožu čine glatkom, toniranom i osveženom. 

Nema potrebe da osećate strah od neželjenih reakcija, jer ih nema. Najčešće prijavljene privremene nuspojave su crvenilo, oticanje, modrice, osetljivost, utrnulost. Na kožu nanesite hladne obloge od gela i otoci će proći. 

Za optimalne rezultate preporučuje se da se urade najmanje 3 tretmana. Jedan PRP anti age tretman traje oko 45 minuta.

Ne smete koristiti alkohol niti lekove za razređivanje krvi poput aspirina. Za povećanje efikasnosti delovanja izbegavajte direktno izlaganje suncu, vruću vodu, naporne vežbe kao i dodirivanje na mestu ubrizgavanja 24 sata nakon tretmana. 

Deluje bizarno? Onda probajte prirodne opcije. Vesna nam je otkrila kako se ona rešila znakova starenja sa lica i njena anti-age metoda je krajnje jednostavna i bezbolna. Rezultati? Fantastični su, a da je tako možete se uveriti i sami ako pročitate njeno lično iskustvo na ovom linku: https://lepolice.com/moje-iskustvo-prirodno-sam-obrisala-bore-sa-lica/

Dermaroller – kućni anti age tretman

 

Evo jednog anti age tretmana koji uz malo vežbe možete sprovoditi sami kući.  Popularnost je stekao poslednjih godina kao pristupačan, efikasan i relativno neinvazivan tretman kože. 

Šta je dermaroler i kako deluje?

Ovaj minijaturni valjak sa mnogo sitnih igala nežno se kotrlja preko kože na koju je prethodno naneta krema.

Male rupice iz igala stvaraju mikrokanale koji omogućavaju proizvodima za negu kože, kao što su moćni serumi ili kreme protiv bora, da prodru u dublje slojeve kože da bi dali snažnije rezultate. Čitav proces traje oko 20-30 minuta i potpuno je bezbolan. Da biste postigli zaista efikasne rezultate za kontinuirano stvaranje kolagena i elastina biće vam potrebno više od jednog tretmana.

Prema savetima stručnjaka postupak ne bi trebalo da obavljate ukoliko je koža upaljena, iritirana bubuljicama ili ekcemom. 

Ako se odlučite da tretmane sprovodite sami, birajte serume protiv bora koji imaju aktivne sastojke poput peptida i hijaluronske kiseline obogaćene vitaminom B5.

Prvi korak jeste čišćenje lica nekim blagim sredstvom i nanošenje pilinga. Zatim nanesite serum i krenite da prelazite valjkom  laganim pokretima.

Budite posebno oprezni kada prelazite preko usana i ispod očiju jer su ova područja jako osetljiva.

Veliki broj tutorijala sa ovom tematikom vam može biti od pomoći. 

Nakon upotrebe dermaroler operite pod mlazom tople vode, a zatim dezinfikujte alkoholom. Upotreba prljavog dermarolera može prourokovati oštećenja kože, jer bakterije pomoću sićušnih iglica mogu prodreti duboko u kožu i izazvati pojavu gljivica i  bakterija. Tretmane možete sprovoditi nekoliko puta nedeljno.

Za postizanje optimalnih rezultate potrebno je menjati dermaroler novim nakon 10-12 korišćenja. 

Mezoterapija je popularan anti-age tretman

 

profesionalni anti age-tretmani

 

Ukoliko ste hrabri i ne pitate za cenu mladalačkog izgleda ovaj tretman za podmlađivanje lica idealan za vas.

Ovom tehnikom ubrizgavaju se injekcijama enzimi, vitamini, hormoni i biljni ekstrakti za podmlađivanje i zatezanje kože.

Hijaluronska kiselina ispunjava prostor između kolagenskih vlakana i zadržava vodu, zahvaljujući kojoj je koža otimalno hidrirana. Zahvaljujući boljoj prokrvljenosti koža dobija bolje snabdevanje kiseonikom, svetlija je i zdravija. 

Ideja mezoterapije je da rešava osnovne probleme kao što su slaba cirkulacija i upale koje uzrokuju oštećenja kože. Nedelju dana pre početka primene ovog anti age tretmana ukida se korišćenje aspirina da bi se smanjio rizik od krvarenja i modrica. Injekcije se daju u srednji sloj kože na svakih 7-10 dana. Ako vaša koža počne da se poboljšava tretmani će se vršiti jednom u dve nedelje ili jednom mesečno. 

Sigurno vas zanima da li je i koliko ovaj anti-age tretman bolan?

Injekcije nisu jako bolne. Daju se u srednji sloj kože sa veoma tankom iglom. Ako pacijent ima nizak prag osetljivosti na bol, može se primeniti anestezija specijalnom kremom. Nakon tretmana obavlja se masaža kojom se postiže ravnomerno raspoređivanje sastojaka ubrizganih u kožu. 

Sledeće što vas može zanimati jeste kako ćete izgledati nakon tretmana?

Trenutni rezultati  jesu povećana elastičnost kože, čvrstoća i sjaj kože. Dugoročnom primenom biće obnovljena glatkoća i gustina kože

Fleksibilna priroda anti age tretmana mezoterapijom znači da su dodaci sve više uobičajeni. Reč je o koktelima koji su formulisani sa sastojcima koji pomažu da se izblede ožiljci ili da se smanji neželjena pigmentacija. Tako na primer hijaluronska kiselina u kombinaciji sa malom količinom botoksa rezultira dugotrajnijim zatezanjem kože. 

Primena tretmana preporučljiva je u jesen, zimu ili rano proleće, jer sunčeva svetlost može uzrokovati promenu boje na mestu uboda injekcija.    

Hijaluronski fileri kao tretman za podmlađivanje lica

 

Ako želite da znaci starenja nestanu na vašoj koži, onda su hijaluronski fileri pravo rešenje za vas. To su gelovi koji se sastoje od čistih kristala hijaluronske kiseline. Ubrizgavaju se u kožu pomoću tankih igala i služe za osvežavanje, oporavak i podmlađivanje kože. Pošto je hijaluronska kiselina već prisutna u koži oni su potpuno bezopasni.

Svrha ovih anti age tretmana je da pomažemo sopstvenoj koži kompenzirajući vremenom izgubljene sastojke. 

Tretman traje od 10- 30 minuta sa lokalnom anestezijom tako da je potpuno bezbolan i mogu ga koristiti i muškarci i žene. Najčešće se hijaluronski fileri koriste za punjenje bora oko očiju, na čelu , tragova starenja iznad i ispod usana, korekcije jagodica ili punjenje obraza. Na mestu ubrizgavanja može doći do crvenila ili blagog oticanja. Bez obzira na ove prateće nuspojave, pozitivan efekat je vidljiv odmah nakon ovog anti age tretmana. 

Tretman za podmlađivanje lica kiseonikom

 

Evo još jedne male tajne očuvanja lepote, a da pri tom ne morate imati bankovni račun u stilu slavnih.

Reč je o tome da koža preko kiseonika dobija neophodne aktivne sastojke koji mogu sadržati od osnovnih hidratizirajućih do fantastičnih materija kao što su hijaluronska kiselina, antioksidanti i peptidi.

Ovom fensi tehnikom u kožu se isporučuje pod pritiskom kiseonika poseban serum koji sadrži ciljanu mešavinu hijaluronske kiseline, biljnih ekstrakta i vitamina.  Smanjuje se pojava finih bora i linija, a istovremeno povećava ukupna hidratacija. Koža izgleda svetlije i sjajnije. Prvo se na kožu poprska serum, a zatim se preko posebnog uređaja emituje kontinuirani protok od 90 do 95% čistog kiseonika pod hiperbaričnim pritiskom. Kiseonik je prirodno antibakterijski i ima efekat hlađenja i smirivanja. Infuzija se oseća kao eksplozija hladnog vazduha na koži, sa blagim pritiskom, ali bez neugodnog osećaja. 

Anti age tretman botoksom

 

Jedna od napoznatijih metoda za ublažavanje znakova starenja jeste botoks.

Botoks je neuromodulator koji direktno deluje  na motorne neurone radi smanjenja mišićne aktivnosti. To je lek koji se ubrizgava u mišiće lica zbog čega lice izgleda opušteno i glatko.  Efekti su privremeni tako da će vam sigurno trebati ponovni tretmani. 

Ako ste se pitali kako deluje botoks evo odgovora.

Botoks funkcioniše tako što blokira signale od nerava koji navode mišiće da se grče.

Usporavanje korišćenja ovih mišića sprečiće razvoj dubokih bora. Mali tretmani i održavanje tokom vremena rezultiraće mnogo prirodnijim dugoročnim rezultatima.

Stručnjaci se slažu da je najbolje vreme za početak korišćenja ovog anti age tretmana pre nego što se bore pojave na koži dok lice miruje bez obzira na to da li imate 25 ili 35 godina. Pojava bora na određenom delu lica rezultat je većeg korišćenja nekih mišića u odnosu na druge.

Efekti korišćenja biće najizraženiji 10-15 dana nakon ubrizgavanja.  Telo polako upija proizvod što znači da se njegovi efekti postepeno troše tokom tri do četiri meseca.  Ovaj anti age tretman nije preporučljiv ukoliko imate osetljivu kožu, bolujete od bakterijske infekcije, dijabetesa ili neke virusne infekcije poput herpesa. Od trenutka kada zakažete termin izbegavajte sunčanje i depilaciju nedelju dana pre tretmana. Neposredno pred tretman uklonite šminku sa lica. Budite oprezni sa kožom nekoliko dana nakon tretmana jer se ujedno skida i zaštitni sloj kože. Ne izlažite kožu suncu, koristite zaštitne kreme čak iako je oblačno vreme. Za najbolje rezultate preporučuje se serija od 6 tretmana  u razmaku od 10 do 14 dana. 

Face lifting anti age tretman

 

Prirodni proces starenja vremenom postaje sve više vidljiv. Prirodni gubitak kolagena dovodi do opuštene kože sa smanjenom elastičnošću, promenama teksture i bora na koži. 

Primenom ovog neverovatnog anti age tretmana možete ublažiti znakove starenja i to bez operacija. Ova metoda je idealna za sve vas koji nemate puno slobodnog vremena ili ne želite da se borite sa rizicima koje nosi klasična hirurgija. Tretman daje trodimenzionalno podizanje i ponovno modeliranje lica. Može da se personalizuje i prilagodi različitim tipovima i problemima sa kožom kao što su suvoća, tamni krugovi ili oštećenja od sunca. Za postizanje najboljih rezultata treman možete kombinovati  sa ultrazvukom, jonizacijom i mikro strujama. Ovom metodom izaziva se kontrakcija kolagena kao i ponovna proizvodnja kolagena što dovodi do omekšavanja linija i bora, kao i vidljivog zatezanja kože.  

Dermapen anti age tretman

 

Dermapen anti age tretman poznat je i kao kolagenska indukciona terapija koja pomaže svima onima koji žele da smanje pojavu ožiljaka od akni, rana i ublaže sam proces starenja kože.  Koristi se i kod operacije kapaka i uklanjanja sunčevih pega.

Dermapen deluje tako što sitnim iglicama podstiče vašu kožu da napravi više kolagena. Novo tkivo imaće bolju i finiju teksturu, a sama koža biće čvršća. 

Najčešća nuspojava je manja iritacija kože ili crvenilo. Ukoliko primetite modrice, krvarenje ili neki oblik infekcije obavezno se javite dermatologu. Ovaj oblik anti-age tretmana nije preporučljiv trudnicama, onima koji imaju neki oblik kožne bolesti poput psorijaze ili ekcema ili otvorene rane. 

Nakon tretmana biće vam neophodna krema za sunčanje zbog povećane osetljivosti kože. 

Kriolift anti age tretman

 

Želite da koži vratite čvrstinu, sjaj i da smanjite vidljivost bora? I totalno ste neodlučni koji anti age tretman izabrati. U slučaju da imate strah od injekcija postoji posebno rešenje za vas. 

Tretman krioterapije koristi hladnoću kako bi stimulisao kožu lica, smanjio pore i zategnuo kožu. Koristi se revolucionarna hemikalija koja brzo hladi površinu kože do 18 stepeni celzijusa.

Brza promena temperature od vrele do hladne u krvnim sudovima i kapilarima stimuliše prenos kiseonika unutar ćelija.

Pokazalo se da je veoma efikasan lek za podmlađivanje stvarajući dugotrajne rezultate sa samo jednom sesijom. Uglavnom se nanosi na lice i ruke. 

Saznajte nešto više o borama i uzrocima njihovog nastanka!

antiage tretman

 

Hemijski piling

 

Ovaj tretman za podmlađivanje uključuje nanošenje pilinga spravljenog od kiselina i enzima na kožu. Njime se uklanja gornji sloj mrtvih ćelija i na mešavina sastojaka pilinga deluje vidljivo na smanjenje otvorenih pora, uklanjanja mrtvih ćelija kože, akne i fleke na koži.

Evo šta možete očekivati ako se odlučite za ovaj anti age tretman:

  • Vaša koža biće podmlađena i svetlija
  • Smanjenje zapaljenja uzrokovanih aknama
  • Hidrirana i hranjena koža
  • Na ovaj način biće stimulisana proizvodnja kolagena

Tretman za podmlađivanje lica puževima

 

Možete li zamisliti žive puževe na vašem licu? Iskreno, za mene je to skupa cena lepote.  Ali, mnogi na to gledaju samo kao na brigu o koži. Ukoliko ne želite da idete pod nož ili vam se ideja o iglama čini neugodnom ovo je alternativa.

O čemu se zapravo radi?

Sluz puževa sadrži proteine, antioksidante i hijaluronsku kiselinu koja  je sastojak humektanta koji hidratizuje spoljni sloj kože.

Postoje podaci koji pokazuju da kreme koje sadrže sluz puža zapravo pomažu u poboljšanju izgleda finih linija i bora i oštećenja od sunca. Sastojci zatežu kožu dok se suše.

Naučni savetnik francuske farmaceutske kompanije napisao je istoriju ove supstance.  Drevne ličnosti poput Hipokrata bili su zagovornici lekovitih svojstava puževa. Francuski medicinski prirućnik iz 18.veka sadrži odlomak o gnječenju puževa u smesu koja se koristi za crvenilo kože. 

Vreme će pokazati da li je u ovo vredno ulagati ili su puževi samo još jedan prolazni hir u službi lepote.

Laserski anti age tretman lica

 

Ovo je tehnika usmeravanja kratkih snopova svetlosti na koži precizno uklanjajući sloj po sloj. Dva tipa lasera koji se najčešće koriste su ugljen dioksid i erbijum. Jedna od prednosti erbijuma jeste minimalno sagorevanje okolnog tkiva. Samim tim i vreme oporavka je brže. 

Tretiraju se bore oko usta i očiju, plitki ožiljci od akni, bradavice.  Ako lekar leči samo delove lica postupak će trajati oko 30-45 minuta. Tretman celog lica traje do dva sata i može se raditi u opštoj anesteziji. 

Ako ste pušač treba prekinuti sa pušenjem dve nedelje pre i posle tretmana. 

Posle laserske procedure lekar će zaviti tretiranu površinu. Normalno je ukoliko se pojavi oticanje i u tom slučaju mogu pomoći obloge od leda. Područja zaceljuju 10 do 21 dan u zavisnosti od težine tretmana. Posebno je važno da koristite kremu za sunčanje i proizvode za dodatnu hidratizaciju kože.  

Potencijalni rizici koji se mogu javiti kod ovog anti age tretmana jesu rizici od opekotina usled toplote lasera, promene u pigmentaciji kože ili bakterijska infekcija. 

Briga i nega kao najbolji anti age tretman!

 

Briga o koži može usporiti proces starenja. Da bi vaša koža bila zdrava pridržavajte se ovih saveta:

  • Koristite kreme protiv bora
  • Održavajte kožu hidriranom
  • Uklanjajte šminku redovno pred spavanje
  • Jedite dobro izbalansiranu, zdravu hranu. 

Anti-age tretmane odložite što više!

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.