kriolift tretman lica
Nega kože

Kriolift tretman za trenutno podmlađivanje lica

Ovo je kozmetički tretman koji slavne ličnosti koriste pred važne nastupe. Hladi, a radi! Zablistajte i vi uz kriolift tretman lica!

Varate se ako mislite da su dame sa crvenog tepiha prelepe po ceo dan svakoga dana.One jednostavno imaju pravo oružje za lepotu kad god im je potrebno. A ovo stvarno deluje brzo.

Ima dana kad se zgužvamo bez obzira na godine. Lice izgubi onu svežinu i vitalnost koja zrači. Kad je ovako, šminka teško pomaže u skrivanju tužnog sivila koje vas je zaposelo.

Mnogo je razloga zašto lice stari, umorno je i bez sjaja. Neću se ovde baviti tom temom. Pronaći ćete razloge kod nas na sajtu

Šta biste dali da postoji čarobni način da na brzinu ponovo sinete.

Kriolift lica obećava upravo takav efekat.

Znate mene: nipošto neću grlom  jagode. Dok ne izvrnem na postavu svaku sitnicu, ne dam ni pare ni minuta svog truda za bilo koji tretman.

Zato, hajdemo redom.

Šta je kriolift tretman za lice

 

Mrzim kad mi je hladno. A vi?

Ipak, ne bih imala ništa protiv da malo zamrznem protok vremena na svom licu ili , bolje rečeno, da malo zavrtim sat unazad pa onda sve zamrznem.

 

krioterapija lica

 

Kriolift samim svojim nazivom sugeriše nešto vrrrrlo hladno pa još ima lifting efekat.

Kriolift je kozmetička procedura  koja nudi trenutni lifting efekat, omekšava kožu, eliminiše površinske bore, redukuje duboke bore.

Nakon kriolifta na licu su vidljivi dugotrajni podmlađujući efekti.Ovo je brza, efikasna i potpuno bezbedna kozmetička procedura.

Predstavlja neinvazivnu metodu face liftinga.

Izvodi se tzv. cool lifting sondom koja na lice nanosi moćni mlaz azota vrlo niske temperature i pod velikim pritiskom u kombinaciji sa visokom koncentracijom atomski sitnih čestica aktivnih materija.

Aktivne materije su: počev od hijaluronske kiseline, preko vitamina A, E, C, B, K, zatim su tu koenzimi, elastin, kolagen, minerali.

Petominutna terapija učiniće da vam lice izgleda 10 godina mlađe.

Kako deluje krio lift tretman?

 

Proces primene krio (hladne) terapije prouzrokuje skupljanje krvnih sudova. Ovo je način da se ćelijama kože dovede veća količina kiseonika kao i da se podstakne produkcija elastina i kolagena. I jedno i drugo su zaslužni za mladost i blistavost kože.

 

 

 • Kombinacija hladnoće i visokog pritiska primenjena na koži prouzrokuje intenzivno prodiranje aktivnih materija.
 • Intenzivno hlađenje kože usled koga dolazi do kontrakcija krvnih sudova pojačava prokrvljenost i skupljanje pora.

To vam je isti samo intenzivniji efekat kao kada šetate na mrazu ili izmasirate lice kockicom leda. Sigurno ste primetile da vam je lice nakon zimske šetnje rumeno, zategnuto i osveženo.

Kada nakon toga uđete u toplu sobu, krvni sudovi se brzo rašire a vi se zarumenite. Vaše lice tada puca od kiseonika.

Priliv kiseonika u kožno tkivo i još plus aktivnih materija koje se ubacuju pod pritiskom, čini da lice povrati blistavu svežinu, mladalačku živost i ružičastu boju tena.

Kriolift lica čini da vam i usne izgledaju punije.

Ovaj tretman lica može biti od koristi i osobama koje imaju neka kožna oboljenja. Na primer, može redukovati znake atopijskog dermatitisa.

Pojedini izvori podržavaju ideju da krioterapija može smanjiti proizvodnju sebuma i tako umanjiti probleme sa masnom kožom lica što bi značilo pre svega redukciju akni, bubuljica i mitisera.

Međutim, ova istraživanja su rađena na miševima i ne postoji validan dokaz da su tvrdnje tačne. Ukoliko isprobate krioterapiju lica, obratite pažnju da li se stanje vaše masne kože popravlja ili ne.

Budimo poštene, kliknule ste na ovaj tekst jer želite da se podmladite. Ili, ako ste još mlade, bojite se da bi se bore mogle nastaniti na vašem licu.

Sve vam je oprošteno, jer svaka od nas se oseća isto. I to je ljudski.

Samo, sa ili bez kriolifta lica potrebno vam je neko sigurno i lako rešenje za svaki dan.

Neke žene ga imaju i zato blistaju bez obzira na godine. Ima ga i jedna Lila. Ona je izabrala da svoje lice neguje svaki dan, umesto povremenih odlazaka na tretmane kao što je kriolift. Rezultati su očaravajući. Uspela je značajno da podmladi izgled lica. I vi možete tako „zalediti“ vreme.  Ona je podelila svoju tajnu sa vama na sledećem linku: https://lepolice.com/dobila-sam-bitku-sa-borama/

Na vama je da izaberete, a možete i da kombinujete.

Prednosti kriolift tretmana za lice

 

Ova kozmetička procedura se na sajtovima deramatologa reklamira kao revolucionarna metoda trenutnih efekata i gotovo bez mane.

Prednosti krioliftinga lica su mnogobrojne. Evo najvažnijih:

 • Potpuno je bezbolan
 • Umanjuje bore i uklanja fine linije
 • Dubinski hidrira
 • Umanjuje nadutost
 • Smanjuje upale
 • Smanjuje pore
 • Deluje opuštajuće
 • Može biti od pomoći čak i kod glavobolje
 • Stimuliše proizvodnju kolagena i elastina u koži
 • Daje trenutne rezultate
 • Umanjuje vidljivost diskoloracija
 • Efekat je dugotrajan
 • Popravlja elastičnost kože
 • Ujednačuje ten
 • Podmlađuje kožu
 • Popravlja teksturu kože
 • Ne zahteva period oporavka
 • Relativno bezbedna metoda
 • Kratko vreme trajanja terapije (15-30 minuta)

Preporučeno je da se kriolift lica radi jednom nedeljno u kontinuitetu od 6 nedelja kako biste dobili pune rezultate.

Nakon ovog inicijalnog paketa trebalo bi odraditi jedan tretman mesečno za održavanje mlađe i čvršće kože.

Kako se izvodi krioift lica?

 

Sigurna sam da ćete potražiti neki snimak. I sama sam to uradila kako bih videla sa čim imam posla.

Evo kako izgleda procedura:

Trajanje procedure zavisi od toga šta vaš terapeut nudi pod kriolift uslugom.

Ovde ću vam opisati proceduru koja sadrži ceo niz koraka, ali mi se čini da na manje ne bi trebalo ni pristati. Izuzev kad u pet do dvanaest shvatite da morate da se ulepšate na brzinu.

Prvi korak – dubinsko čišćenje lica

 

Prvo ćete skinuti sav nakit.

Zatim sledi, kako dermatolozi vole da kažu dvostruko čišćenje lica. Sastoji se od uklanjanja šminke i svih nečistoća. Poenta je da koža lica bude potpuno čista i pore prohodne.

Neki praktikuju i parenje lica pre samog tretmana i limfnu drenažu.

Drugi korak – ultrazvučni piling

 

Namenjen je uklanjanju barijere na koži u vidu mrtvih ćelija koje be sprečile prodor aktivnih materija u dublje slojeve.

Ovim pilingom se omekšava koža i uklanjaju se mitiseri.

Ne brinite, ovaj deo procedure je nežan i potpuno bezbolan.

Treći korak- dermaroler

 

Prelaženje dermarolerom preko lica ima za cilj da stimuliše proizvodnju kolagena i obezbedi bolje prodiranje aktivnih materija u kožu.

Četvrti korak – nanošenje seruma

 

Na ovako pripremljeno lice i vrat se nanosi serum za lice protiv bora koji obično sadrži hijaluronsku kiselinu, ali može sadržati i druge aktivne materije. Šta je vašem licu potrebno odlučiće dermatolog.

Peti korak – kriosonda

 

Prethodni koraci, osim četvrtog, predstavljaju pripremu koja kožu čini prijemčivom za najbolje efekte hladne terapije.

Temperatura tečnog azota koji se emituje iz sonde direktno na lice je -15 stepeni.

Otprilike kao kada biste lice stavili u komoru zamrzivača.Osećaj je veoma dobar i ni malo neprijatan

 • Sonda za hladnu elektroforezu umiruje crvenilo nastalo prethodnim koracima u tretmanu i ubacuje u ćelije kože aktivne materije uz pomoć galvanske struje.
 • Tokom masaže sondom dodaje se po potrebi još seruma sa aktivnim materijama.

Šesti korak-nega lica

 

Nakon završene krioterapije na lice se nanosi hidratantni preparat i sredstvo za zaštitu od UV zraka.

Nakon tretmana može biti još blagog crvenila, ali koža je glađa, jedrija, pore su gotovo nevidljive. Narednih nekoliko dana koža je svetljija, čvršća.

Tretman se može raditi jednom nedeljno mada ima i salona koji daju drugačje preporuke.

Ovo bi bio opis malo kvalitetnije procedure koja kao što ste videli uključuje dodatne korake koji rade na popravljanju kvaliteta kože.

Skraćena verzija koja je najčešća kada vam treba „sad za sad“ rešenje podrazumeva: temeljno čišćenje lica, nanošenje hranljivog seruma i masažu krio sondom.

Ovo se radi onda kad za sat vremena treba da izgledamo „boli glava“ i nemamo vremena za pilinge i slične stvari koje će ostaviti crvene tragove kozmetičkog tretmana. Na primer ako imate naduvene podočnjake ili umorne oči onda će se terapeut posebno fokusirati na tu zonu lica koju treba popraviti.

Ovom ledenom masažom zatežu se konture lica dok se istovremeno drenira nakupljena tečnost koja izaziva nadutost lica.

Kriolift plus svetlosna terapija

 

Na nekim mestima sam pronašla da se kriolift kombinuje i sa svetlosnom terapijom. Zvuči zanimljivo. Zagovornici ove vrste kozmetičkog podmlađivanja lica kažu da zelena svetlost uklanja tame fleke dok crvena podstiče proizvodnju kolagena.

Svaka boja ima svoj terapeutski efekat. Bilo bi zanimljivo prepustiti se magičnoj igri boja na nekom finom kozmetičarskom otomanu.Nakon svetlosti sledi jedna dobra hranljiva maska za lice.

Posle ovakvog tretmana koji zaista neće trajati samo 10 minuta vaše lice bi trebalo da bude zaista blistavo bez tamnih kolutova oko očiju, jedre kože, mladalačkih kontura i sve ono što smo već rekli.

Primena aktivnih materija, pritisak  i temperatura se automatski kontrolišu tako da je proces udoban i bezbedan.Nakon kriolift terapije nije potrebna nikakva posebna nega ili mere predostorožnosti.

Šta možete očekivati nakon krioliftinga lica?

 

Ovo je brza i laka kozmetička procedura sa malo ili ni malo perioda oporavka. Moći ćete nakon tretmana izaći iz ordinacije i nastaviti sa svojim dnevnim aktivnostima.

Trebalo bi da odmah uočite pozitivne promene u izgledu svog lica baš kao kada ste se vratili iz šetnje po veoma hladnom vremenu. Inicijalni rezultati bi trebalo da vam potraju nekoliko nedelja.

Što češće ponavljate krioterapiju to će i rezultati biti vidljiviji i trajniji. Vremenom lice stiče bolju teksturu i postaje čvršće.

Kako se pripremiti za kriolift tretman lica

 

Prvi deo pripreme treba da bude vrlo ozbiljan odabir kozmetičkog salona u kome ćete zakazati tretman. Budite oprezni. U vreme kada sve više poslova obavljamo online, skloni smo da zakažemo telefonom na broj koji smo našli na nekom sajtu.

Odvojite vreme da odete do dermatološke ordinacije ili već salona koji ima kriolift lica u svojoj ponudi. Važno je da upoznate tehničara, porazgovarate, procenite i stručnjaka ali i solidnost i higijenu prostora. Ukoliko vam je bilo šta sumnjivo, potražite drugog.

Kada ste izabrali salon treba znati i sledeće:

 • Ukoliko ste ubrizgali botoks ili druge vrste filera, morate sačekati da prođe najmanje 2 nedelje od intervencije pre no što odete na kriolift lica
 • Pijte dosta vode nekoliko dana pred tretman kako bi vam koža bila što bolje hidrirana.
 • Izbegavajte agresivne pilinge kao i upotrebu novih preparata koji bi vam mogli iritirati kožu.
 • Najbolje je da na tretman dođete bez šminke ili sa vrlo malo nje, kako biste skratili vreme čišćenja lica pred proceduru.

Kome je namenjen kriolift tretman za lice?

 

Kriolift tretman je pogodan za osobe oba pola i bilo koje starosne dobi. Generalno je bezbedan.

 

kriolifting lica

Namenjen je osobama umornog opuštenog i beživotnog lica.

On osvežava ten i vraća koži vitalnost.Može biti dobar tretman kada ste umorni, pod stresom, neispavani ili nakon bolesti.

Uopšte, kada želite da na brzinu dodate svežinu svom licu, ovo bi mogla biti dobra metoda.

Može li se izvesti kriolift lica kod kuće?

 

Verujem da ste probali led za lice. Ukoliko niste, krajnji je čas.

Masaža lica kockicom leda ujutru nakon čišćenja lica i umivanja podstiče cirkulaciju, sužva pore i vraća boju našem tenu.

Ima sličan efekat kao kriolift lica samo manjeg intenziteta i bez ubacivanja aktivnih materija u kožu.

Svakako će učiniti da izgledate svežije, da vam nadutost lica splasne i da se podočnjaci i tamni kolutovi smanje.Ovom triku možete pribeći i pred izlazak. Led će zatvoriti i pore pa će koža biti glađa i blistavija.

Pored kockica leda, na tržištu postoje da se kupe i krio maske za lice kao i ledeni roleri za masažu lica.

Ove ledene maske su natopljene hijaluronskom kiselinom, zamrznete, prekrijete lice, odstoji prema uputstvu i eto ga – osvežena koža za tren.

​Nedostaci kriolifta lica

 

Nedostatkom bismo mogli smatrati ograničenja u primeni.

Na primer:

 •  trudnice ne bi trebalo da se podvrgavaju krioliftu lica.
 • osobe koje pate od alergije na hladnoću takođe nisu kandidati za ovu vrstu face liftinga.

Privremeno možete osetiti peckanje i trnjenje lica usled jako niske temperature.

Moguće su privremene ili trajne diskoloracije kože. Ovome su sklonije osobe tamnijeg tena.

Iskustva sa krioliftnigom

 

A evo i šta kažu oni koji su probali ovaj tretman:

Jelena:

„Vrlo prijatno i opuštajuće iskustvo. Nakon završetka koža mi je bila glatka i blistava. Bore manje vidljive i kompletan utisak stvarno pozitivan.“

 

 

Mina:

„Nakon napornog perioda izgledala sam baš umorno. Na preporuku kozmetičarke zakazala sam termin. Dobar je osećaj kad vam ledena sonda prelazi preko lica. Nekako, kao da neka hladna pegla ispegla sve nepravilnosti. Stvarno mi je pomoglo da trenutno popravim svoj izgled. Povremeno odlazim na krolift kad ocenim da je mom licu neophodan.

Ipak, od kada sam našla savršenu prirodnu kremu za lice sve manje su mi potrebni tretmani u salonu.“

Cena kriolift tretmana

 

U proseku, za jednu seansu je potrebno platiti oko 4000 dinara. Ipak, ovo neka vam bude samo orjentacija. Može biti i više u zavisnosti od aktivnih materija koje se koriste, da li su uključeni pripremni tretmani kao piling, dermaroler i slično ili ne.

Ukoliko vam neki salon nudi vrlo jeftin kriolift lica budite oprezni. Stručno osoblje u dobrim salonima zna da naplati svoju uslugu.

Ukoliko niste spremni da platite za kvalitet – odustanite, jer ipak je vaše lice u pitanju.

Alternativa krioliftu lica

 

Ukoliko pogledate sajt bilo koje dermatološke klinike shvatićete da je toliko različitih tretmana za podmlađivanje i popravljanje stanja lica da prosto ne znate koji odabrati.

Vaš izbor će zavisiti od količine novca i vremena koje možete da potrošite ali pre svega od specifičnosti vaših potreba i zahteva tretmana.

Svakako vam je potrebna svakodnevna nega koja radi isti posao.

Cilj nam je da jednostavnom rutinom održimo sveže, zategnuto lice bez bora, podočnjaka i tamnih fleka.

Ovo se najbolje postiže prirodnim bioaktivnim kremama koje kožu svakodnevno snabdevaju aktivnim materijama koje je čine otpornom na znakove starenja i umora.Samo tako vaša koža neće morati da čeka povremene kozmetičke tretmane u vidu kriolifta ili neke druge procedure.

Drage moje, razumem vašu potrebu da ponekad posegnete za nekim sofisticiranim kozmetičkim tretmanom koji obećava brze efekte. Ipak, imajte na umu da pravilnu negu kvalitetnim prirodnim prepartima ne može da zameni ni jedan kozmetički tretman.

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *