limfno dreniranje podočnjaka
Oči

Limfna drenaža podočnjaka: postupak i prednosti

Limfna drenaža podočnjaka vas može osloboditi nadutih i tamnih kesica ispod očiju. Sve što treba da uradite je da ispratite korake iz narednih redova. Nije teško, a garantuje svež izgled!

Postoje različite vrste uklanjanja podočnjaka: od hiruških metoda i zahtevih procesa pa sve do nanošenja kozmetičkih preparata na lice. U celokupnoj ponudi najbolje je pronaći jednostavan, a zdrav način uklanjanja kesica ispod očiju, koji garantuje zdravlje i održava lice svežim!

O da, mislimo na limfnu drenažu podočnjaka i krajnje je vreme da saznate sve o njoj.

Šta je limfna drenaža podočnjaka?

 

Kada se pogledamo u ogledalo vidimo tamne i nadute podočnjake, ali zapravo ispod kože imamo niz limfnih kanala koji su zaduženi za prenos tečnosti. Unutar kanala se pored vode nakupljaju i druge materije pa pored vitamina i minerala, imamo i toksine. Kada se cirkulacija lica uspori, protok materija kroz limfne kanale takođe postaje sporiji i to se ogleda na tankoj koži ispod očiju – budite se nadutih kapaka i sa tamnim podočnjacima.

 

limfna drenaža podočnjaka kod kozmetičara

 

Kada su stručnjaci otkrili šta se dešava u unutrašnjim slojevima kože i šta uzrokuje određene vrste podočnjaka, logično su došli do pitanja kako potaknuti protok limfe i ubrzati cirkulaciju. Nakon mnogobrojnih istraživanja došlo se do zaključka da je limfna drenaža idealna za uklanjanje podočnjaka.

Njome se pokreće mirkocirkulacija i limfa počinje brže da struji, tako da izgledate sveže i odmorno. Pritom dovodi se veća količina vitamina i minerala u unutrašnje slojeve kože oko očiju što je čini jačom i otpornijom.

Pravilnim izvođenjem limfne drenaže se izvlače toksini iz limfnih kanala, odnosno dubljih slojeva kože vašeg lica. Nakupljene negativne čestice iz okoline, ali i negativne čestice koje se sakupljaju ukoliko pušite, pijete ili unosite masnu hranu, biće izbačene i osećaćete se bolje i opuštenije. Sačuvaćete kožu od prevremenog starenja, jer će napokon odahnuti od raznog smeća koje se taložilo unutar nje i izgledaće sveže.

Kada odgovaram na pitanje o tome šta je limfna drenaža podočnjaka, moram da kažem da ona predstavlja jasne pokrete ruku, kojima zapravo masirate kožu ispod očiju.

Nije kao klasična masaža lica, jer pokreti podstiču limfne čvorove i limfne žlezde da izbace toksine, ali i ubrzaju prenos tečnosti tako da se ona ne zadržava ispod očiju i stvara ružne podočnjake.

U borbi sa podočnjacima morate znati da niste jedini. Vesna je godinama u nazad vodila bitku sa ružnim kolutovima ispod očiju. Činili su njeno lice starijim i teško ih je prekrivala šminkom. Koliko god korektora nanela, uvek su se videli . Međutim, uspela je da pronađe fantasično rešenje za podočnjake. Oni su nestali, kao rukom odnešeni u rekordnom roku. Ona se dugo mučila i uspela da vrati svežinu svog lica, a isto možete i vi! Pogledajte tajnu njenog uspeha na sledećem linku: https://lepolice.com/moje-iskustvo-prirodno-sam-obrisala-bore-sa-lica/ .

Kome je namenjena limfna drenaža podočnjaka?

 

Limfna drenaža podočnjaka namenjena je svima, bez obzira na godine! Tu je za sve ljude koji se bore sa tamnim ali i nadutim krugovima ispod očiju. Postoje i drastični slučajevi podočnjaka na koje se žale dame u starijim godinama i koji čine gornji kapak crvenim i otečenim- u ovom slučaju takođe pomaže limfna drenaža.

U dvadesetim će vas osloboditi tamnih krugova i razbuditi, pogotovo ukoliko je radite sami kod kuće, u jutarnjim časovima. Dame u četrdesetim navode da ih limfna drenaža opušta i pokreti kozmetičara tokom tretmana toliko relaksiraju da zaborave na probleme.

Muškarci jednako obožavaju tretman limfne drenaže podočnjaka, zato što se u svega nekoliko pokreta ruku oslobađaju umornog izgleda lica. Kako ne mogu da stavljaju korektor za podočnjake na lice, a većinu mrzi da nanose svakodnevno kreme za podočnjake, ovo je najednostavnije rešenje kojim zadržavaju lepotu svog lica!

Limfna drenaža nadutih podočnjaka

 

Naduti podočnjaci nastaju usled nakupljanja tečnosti u predelu očiju i najteže se prekrivaju šminkom.

Kako bi kesice ispod očiju nestale, treba podstaknuti mikrocirkulaciju uz limfnu drenažu podočnjaka.

Dubinska masaža podstiče limfne kanale da se prošire, a tečnost da se kreće, tako da se lepo rasporedi . Uz redovnu limfnu drenažu podočnjaka nadute kesice ispod očiju potpuno nestaju. Ovaj tretman obožavaju dame u šezdesetim godinama života jer se unutar njihove kože prave ‘’đžepovi masti’, vidljivi kao beli viseći podočnjaci. Njih se mogu osloboditi hiruškim zahvatom ili limfnom drenažom podočnjaka, tokom koje će se pokrenuti regeneracija tanke kože ispod očiju.

Kada se borite sa nadutim podočnjacima morate biti oprezni prilikom izvođenja limfne drenaže, jer natečenim očima ne prija jak stisak. Pokrete ruku morate uskladiti tako da prijaju koži ispod očiju. Zato je najbolje prepustiti stručnjacima limfnu drenažu nadutih podočnjaka.

Nadutim podočnjacima defitnitivno dolazi kraj uz ovaj tretman, ali šta je sa tamnim kolutovima ispod očiju?

Pomaže li limfna drenaža kod tamnih podočnjaka?

 

Limfna drenaža će podstaknuti protok krvi u unutrašnjim slojevima kože tako da tamna boja podočnjaka polako nestaje. Kako bi je se potpuno rešili potrebno je voditi zdrav život i izbegavati loše navike koje ih stvaraju.

Ponekad tamni podočnjaci nastaju usled nakupljanja toksina i lošeg načina života, pa negativne čestice limfna drenaža može doslovno isterati iz vašeg organizma. To znači da ćete izgledati svežije sve dok se ne vratite nepravilnom i brzom načinu života, koji ne prija organizmu.

Za potupni nestanak tamnih kolutova pored limfne drenaže podočnjaka potrebno je hidrirati lice uz adekvatnu prirodnu kremu za podočnjake. Meka i negovana koža sa dobrom cirkulacijom izgledaće sveže, tako da zaboravite na svakodnevno nanošenje korektora i pudera na lice.

Prilikom izvođenja limfne drenaže tamnih podočnjaka možete koristiti masažer za limfnu drenažu i nešto jače pokrete ruke, kako bi razbudili unutrašnje slojeve lica i pokrenuli regeneraciju!

Kako se izvodi limfna drenaža podočnjaka?

 

Limfna drenaža podočnjaka izvodi se uz prijatne pokrete ruku i preporučujem vam da posetite stručnjaka.

 

limfna drenaža podočnjaka procedura

 

Doktori ali i poneki kozmetolog nudi tretman limfne drenaže podočnjaka i kada stručnjaka pronađete u svog gradu, prošetajte do njega i konsultujte se oko samog tretmana. Stručnjaci poznaju lice do tančina i preciznim pokretima prelaze preko limfnih kanala, tako da tretman bude zadovoljavajuć. Naravno, možete izvoditi limfnu drenažu i kod kuće. Zogan masaža je u neku ruku upravo takav tretman..

Limfna drenaža podočnjaka ne preporučuje se osobama koje imaju bolesti limfnih kanala, probleme sa štitnom žlezdom i trombozu.

Takođe, stručnjak na osnovu broja vaših godina i opšteg stanja kože određuje broj pokreta koji će vas osloboditi podočnjaka. Postupak traje od petnestak minuta pa sve do sat vremena.

Ukoliko se odlučite da izvodite tretman limfne drenaže podočnjaka kod kuće, morate ga izvoditi uzastopno nekoliko dana kako bi podočnjaci potpuno nestali. Vremenom ćete uskladiti stisak sa potrebama svoje kože, ali ne dozvolite sebi da se dekoncetrišete i budete previše grubi sa kožom oko očiju.

Tri, dva jedan:  evo koraka koje treba ispratiti prilikom limfne drenaže lica kod kuće:

KORAK I: Dubinsko čišćenje lica

 

Dubinsko čišćenje lica neophodno je pre same limfne drenaže podočnjaka kako bi se pore otvorile i kako bi se koža opustila. Kada kažem opustila mislim na parenje lica koje je sastavni deo dubinskog čišćenja kože i koje opušta i razbuđuje.

Pripremite kožu na masažu i uklanjanje visećih i tamnih podočnjaka, uz parenje lica kamlicom i temeljno čišćenje prirodnom maskom.

Savet plus: Ukoliko su podočnjaci suviše tamni moraćete da radite limfnu drenažu nekoliko dana uzastopce, tada je dovoljno samo ujtru prebrisati lice tupferom natopljenim u omiljeno mleko za čišćenje lica ili losion. Jednom nedeljno izvršite dubinsko čišćenje kože!

KORAK II: Nanošenje hranjivih materija u vidu kreme ili seruma na kožu oko očiju

 

Kako bi dodatno nahranili kožu lica i podstakli regeneraciju kože oko očiju a posebno nestanak tamnih podočnjaka, nanesite prirodnu kremu ili serum za podočnjake. Proizvod treba da bude bogat vitaminom E, vitaminom A ali i aloe verom, kokosovim uljem ili hijaluronskom kiselinom koja hidrira kožu. Takav kozmetički preparat će omogućiti  lakše klizenje prstiju, tako da masaža ne bude previše gruba.

U proseku je potrebno zrno prirodne kreme za jedno oko, odnosno jednu stranu lica. Kada kažem zrno mislim na veličinu zrna graška. Nemojte čekati da krema upije, odmah krenite sa limfnom drenažom podočnjaka.

KORAK III: Masaža obrva i slepoočnice

 

Pokrenute cirkulaciju u gornjem delu očiju nežnim pokretima koji prate luk obrva. Sa tri prsta prelazite preko obrve sve do sredine slepoočnice. Ovakvi pokreti razbudiće unutrašnje slojeve kože i pokrenuti cirkulaciju, pripremajući vas na najvažniji korak u limfnoj drenaži lica kod kuće.

KORAK IV: Masaža samih podočnjaka

 

Masaža samih podočnjaka podrazumeva pokrete koji prate sam koren nosa i udaljavaju se od njega, prateći donji kapak. Ovog puta koristite četiri prsta, tako da prekrijete celokupne podočnjake. Ispratite pomeniti pravac sve do sredine slepoočnice.

Od sredine slepoočnice spuštate potez na dole, ka ključnim kostima i limfnim čvorovima i tako faktički „izdrenirate“ nakupljen višak tečnosti i toksine.

Pokrete treba ponavljati u pauzama od po desetak sekundi. Najbolje je dužinu trajanja masaže povećavati postepeno: prvog dana izvodite je pet minuta, a zatim povećavajte na sedam, osam i deset sve dok podočnjaci ne postanu svetliji.

Izvođenje limfne drenaže lica kod kuće je jednostavno ali i manje efikasno u odnosu tretmane stručnjaka. Međutim, nudi nam se inovativni masažer koji će zameniti vaše ruke i neutralisati podočnjake kod kuće!

Masažer za limfnu drenažu podočnjaka

 

U kućnim uslovima je mnogo lakše uraditi limfnu drenažu podočnjaka uz adekvatan masažer, sačinjen od dragog kamena. Drogerije nude masažere od rozenkvarca ali i roler od žada i oni su krajnje jednostavni za upotrebu.

Uhvatite odabrani roler za dršku i zatim, manji okrugli deo rolajte prateći donji kapak odnosno tik ispod njega. Pokrete treba ponavljati pet do deset puta, kako bi se mikrocirkulacija ubrzala i kako bi se oslobodili tamnih i nadutih podočnjaka. Odlična su zamena za ruke, pogotovo kada ste početnik koji može previše stisnuti kožu i ostaviti masnice i crvenilo za sobom.

Takođe, odličan način da odradite limfnu drenažu lica i podočnjaka jeste i gua sha masaža.

Iskustva

 

Čitajući iskustva sa limfnom drenažom podočnjaka dolazim do zaključka da dame obožavaju masažere, odnosno rolere za lice koji smanjuju kesice ispod očiju. Dame u najboljim četrdesetim godinama života, kunu se u profesionalnu limfnu drenažu podočnjaka koja pospešuje cirkulaciju, neutrališe tamne podočnjake ali i umanjuje nastanak dubokih bora, kako kažu.

Jedno je sigurno! Sva iskustva sa limfnom drenažom podočnjaka propagiraju zdravu ishranu i redovan san. Ljudi bez obzira na godine govore kako ih je menjanje životnih navika uz ovaj tretman dovelo do blistavog i nežnog lica. Nakon tretmana kožu oko očiju neguju prirodnom kremom, koja je održava mladom i vedrom.

A sada trk do ogledala, izvedite pokrete limfne drenaže podočnjaka i zablistajte!

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *