masaža lica protiv bora
Nega kože

Kako masaža lica protiv bora čuva mladolikost!

Znate li da masaža lica može pomoći da izgledate mlađe? Saznajte zašto se preporučuje masaža lica protiv bora i kako se sve izvodi.

To ne znači da vam odmah savetujemo da morate da odete kod stručnjaka na profesionalni tretman. Mnogo toga možete da odradite sami kada je masaža lica protiv bora u pitanju. Potrebno je samo malo veštine i par spretnih ruku.

Prednosti masaže lica protiv bora

 

Masaža lica donosi niz prednosti vašoj koži, bez obzira da li je vršio stručnjak ili vi sami kod kuće. Već nakon prve masaže primetićete blistav ten, rumenije obraze i naprosto ćete izgledati sveže i odmorno.  Jasno je da to nije sve što ovaj tretman lepote ima da ponudi!

Limfna drenaža lica

 

Masaža lica podstiče limfne čvorove u dubljim slojevima kože da se oslobode viška vode i toksina. Praktično određenim vrstama masaže lica vi detoksikujete kožu i sprečavate jutarnju nadutost, viseće podočnjake i umoran izgled.

Naše telo sadrži niz limfnih čvorova i kanala koji su zaslužni za protok tečnosti unutar tela. Veliko broj limfnih čvorova nalazi se na vašem licu i unutar njih se tokom vremena nakupljaju različite štetne materije. Upravo ove štetne materije masaža lica može da izbaci stimulacijom protoka limfe.

Saznajte sve  prednostima limfne drenaže lica.

Bolja prokrvljenost kože lica

 

Stimulacijom dubljih slojeva kože vi podstičete mikrocirkulaciju tako da krv brže struji kroz vaše lice. Dobra cirkulacija sa sobom donosi veću količinu kiseonika i vitamina ćelijama kože, tako da vaš ten postaje ujednačen i blistav!

Dobra cirkulacija preduhitriće nastanak podočnjaka u jutarnjim časovima, a uz redovnu masažu područja oko očiju mikrocirkulacija će biti na zavidnom nivou tako da tamni kolutovi zauvek nestanu.

Peglanje bora na licu

 

Glavna prednost masaže lica jeste peglanje bora na potpuno prirodan način. Vi specifičnim pokretima podstičete ćelije da se pokrenu, doslovno budeći kožu. Počinje da se stvara veća količina proteina koji održava elastičnost lica na zavidnom nivou.

Pravilnom masažom lica vi održavate tonus mišića i odlažete stvaranje mlitave kože, spuštanje obraza i gubljenje volumena vaših usana usled starenja!

Kada početi sa masažom lica?

 

Nema prepreka za masažu lica- možete uživati u njoj tokom dvadesetih ali i tokom bilo koje decenije života. Masaža lica preporučljiva je svima, devojkama tokom puberteta ali i damama u zrelim godinama.

Cilj je uživati u samom procesu masaže i osetiti kako opušta celokupno telo oslobađajući vas stresa a ujedno čineći vaše lice lepim.

Kome se ne preporučuje masaža lica protiv bora?

 

Masaža lica se ne preporučuje ljudima koji imaju problema sa limfnim sistemom i susreli su se sa bolestima limfnog sistema. Takođe, ukoliko imate infekciju na koži lica najpre morate pravilno negovati kožu i isušiti bubuljice.

Upaljenoj koži sa aknama neće prijati masaža lica, može ga dodatno irtirati. Ukoliko ste imali nedavno operaciju ili bilo kakvu hirušku intervenciju na licu, koži je potrebno vreme za oporavak i nemojte je masirati.

Kako pravilno masirati lice?

 

Ukoliko nanosite kremu za lice, niste ni svesni da svakodnevno obavljate masažu lica. Da, tako je. Mazanje kreme takođe je način da kožu svog lica stimulišete, ako ništa drugo, ono bar da bolje upije proizvod koji ste joj naneli, a korist od toga nije mala.

Masaža lica, kažu, treba uvek da ide na gore, suprotno sili zemljine teže. Kožu treba blago povlačiti na gore, zato što se tako, u stvari, ona suprotstavlja prirodnom padu u želji da bude zategnuta. To je ono o čemu treba razmišljati i prilikom nekih običnih pokreta, kao što je utrljavanje krema.

Prava masaža lica je poseban tretman,  kome treba posvetiti određeno vreme i koji će vam i te kako pomoći da se osećate i izgledate bolje. Kada kažemo da se osećate bolje, mislimo na psihičke koristi opuštanja nerava, koje donosi masaža lica. To je nešto što je, ponekad, samo po sebi dovoljno da ovaj tretman nikada ne preskočite.

Druga stvar koju sigurno dobijate masažom lica jeste i manje oticanja u predelu oko očiju jer višak vode ume da vas naduje, učini podbulima, tako da je i to veoma velika korist jer se masažom otklanja višak vode i lice, samim tim, deluje odmornije i svežije.

Najbolje je kada se masaža ne radi „na suvo“, već kada se dodaju u igru i neki moćni aktivni sastojci protiv bora! E tada su rezultati pun pogodak!

Lila je upravo tako uspela da se reši bora, fleka i podočnjaka sa lica. Sada izgleda nekoliko godina mlađe. Prezadovoljna je svojom tehnikom i svima je rado otkriva. Otkrila je i nama. Njeno lično iskustvo naći ćete na ovom linku: https://lepolice.com/dobila-sam-bitku-sa-borama/

Ono što je važno kada krenete da zaista masirate lice je da najpre obavite tretman čišćenja lica. Uklanjanje prljavštine, sloja odumrlih ćelija sa lica, poboljšaće efekte same masaže. Mnogi kozmetičari preporučuju i piling lica. Kada je lice dezinfikovano, spremno je da upije kremu ili ulje za lakšu masažu.

Ako imate masnu kožu lica, trebalo bi da izbegavate upotrebu ulja za masažu lica. Previše ulja može još više da umasti kožu, a to ne želite. Masna koža podložnija je upalama i bubuljicama od suve kože.

Za početak, otkrićemo vam sve tajne manuelne masaže lica.

Manuelna masaža lica protiv bora

 

Manuelna masaža lica je vrlo praktična jer se izvodi rukama. Kada vam nisu pri ruci aparati i pomoćna sredstva za masažu , oslanjamo se na ono sa čim uvek možemo da raspolažemo.

 

manuelna masaža lica

 

Prsti na rukama su vaš najbolji alat za masažu lica protiv bora.

Ako već imate izražene bore, najbolje je da probate metodu cirkularne masaže.

Ovaj tip masaže lica spada u manuelnu masažu lica i podrazumeva da izvodite nežne kružne pokrete rukama. Kožu lica treba povlačiti odozdo na gore da biste postigli efekat zatezanja. Na ovaj način se borimo sa silom gravitacije koja neminovno vuče kožu na dole.

Kada izvodite masažu lica protiv bora usredsredite se na predeo oko očiju, usana, čelo i obraze, jer su na njima posledice starenja najvidljivije.

Kada kružite, jer to i podrazumeva cirkularni način, kružite uvek u istom pravcu, trudeći se da istisnete i ispumpate sve potkožne nabubrele delove, najčešće ispunjene vodom, iz vaše kože. To je jedna od najvažnijih stvari prilikom manuelne masaže. Iako masaža ne može nikada biti loša, ako je obavljate, neka to onda bude onako kako treba i kako je za kožu najučinkovitije.

 

 

Kada razmišljamo o manuelnoj masaži, najčeće nam pada na pamet predeo oko očiju, pošto on i jeste najizazovniji kada su bore u pitanju. Međutim, predeo oko usana takođe je podložan borama, jer se tu javljaju takozvane „pušačke bore”, onda „bore smejalice”, ali i linije sa obe strane obraza do nosa, koje nastaju usled otvaranja usta.

I kada su ove bore u pitanju, takođe je važno da pokušavate i na njih da utičete, tako što ćete blagim pokretima na gore povlačiti svoju kožu, opet se suprodstavljajući sili zemljine teže koja je vuče.

Saznajte ovde kako ukloniti bore oko usana.

Osim kružnih pokreta, možete izvoditi i tapkanje.

Metoda tapkanja se pokazala kao vrlo efikasna za uklanjanje bora. Ovaj metod će poboljšati cirkulaciju kože i stimulisati rast novih ćelija.

Izvodi se tako što se desni obraz tapka desnom rukom, a levi obraz levom rukom. Kožu lica tapkate ili jagodicama ili spoljašnjom stranom prstiju, kako vam je zgodnije.

Metodu tapkanja najbolje je da primenjujete ujutru posle buđenja, jer je tada cirkulacija kože najslabija, a može vam biti od pomoći ako želite ekspresno buđenje!

Tapkati lice je poželjno i kada nanosite dnevnu ili noćnu kremu, ali i kada nanosite kremu za okoloočnu regiju. Prilikom nanošenja kreme na podočnjake naročito je važno da ne razvlačite kožu, da je ne vučete, jer to može imati kontraefekat. Treba da je tretirate tako što blago utapkavate kremu jagodicama prstiju, kako bi se ona bolje upila i bolje iznegovala ovu regiju, inače veoma osetljivu i zahtevnu za negovanje.

Zogan masaža lica protiv bora

 

Zogan masaža lica je pravi hit u svetu. Naziva se još i japanska masaža lica.Oni koji praktikuju ovaj vid masaže tvrde da uz pomoć zogan masaže možete zategnuti lice i ispeglati bore. Ona stimuliše limfnu drenažu i cirkulaciju krvi u koži lica. Takođe, ova metoda otklanja toksine iz kože što za posledicu ima lepši i svežiji izgled.

Ako odaberete zogan masažu lica, važno je da na lice nanesete kremu ili ulje. Nikada je ova masaža ne radi bez podmazivanja kože, jer može doći do oštećenja.

Osnovni pokret zogan masaže podrazumeva da pritisnete prstima obe ruke predeo tačno ispod slepoočnica, pored spoljnjeg dela uva. Nežno pritiskajući spuštajte prste niz lice i vrat do ključne kosti. Ovaj pokret treba ponoviti tri puta.

Ako želite da se rešite bora na čelu, pritisnite jagodicama kažiprsta, srednjeg prsta i domalog prsta sredinu čela. Držite tako tri sekunde, a zatim cik-cak pokretima pomerajte prsta od sredine čela ka slepoočnicama.

Za uklanjanje nazolabijalnih bora, stavite obe ruke na bradu. Pritisnite sa tri prsta sredinu brade. Držite tako nekoliko sekundi. Održavajući isti pritisak, pomerajte prste ka unutrašnjim uglovima očiju izbegavajući same usne.

Ova metoda je vrlo praktična, jeftina i što je najvažnije, pokriva sve oblasti na licu. Dovoljno je da se malo informišete o ovoj metodi i spremni ste da se sami uhvatite u koštac sa ozbiljnim problemom kakav su bore na licu.

A jeste li čuli za masažu lica kašikama?

Masaža lica kašikom

 

Masaža lica kašikom se izdvojila kao vrlo popularna poslednjih godina. Možda je to zbog jednostavnosti izvođenja, a vidljivim efektima nakon redovne primene.

Za ovu masažu će vam biti od koristi izbočeni deo kašike.  Kašiku pokrećete po masažnim linijama na obrazima. Izvodite kružne pokrete na bradi, ispod kapaka, na obrvama i čelu, pa dalje od vrata do brade i opet nazad na lice i obraze.

Ovaj vid masaže poboljšava cirkulaciju kože i nakon redovne primene može vam pomoći da ublažite sitne bore oko očiju i usana.

Osim što je vrlo jednostavna, masaža lica kašikama je i potpuno besplatna. Nema razloga da ona ne bude deo vaše redovne dnevne prakse.

Masaža lica protiv bora sa kašikama bi trebalo da traje minimum deset minuta sa pauzama.

Da bi bilo pravih efekata, masaža  ne bi trebalo da bude ni prekratka, ni preduga.

Gua Sha masaža lica

 

Gua Sha masaža lica budi unutrašnjost kože sve do samog tkiva, peglajući fine linije na koži i podstačinjući cirkulaciju tako da izgledate jedro i sveže.

Ovaj tip masaže lica podrazumeva korišćenje masažera od prirodnih materijala, sa kojima treba biti uvežban. To znači da ovu masažu ne treba izvoditi kod kuće jer suviše jaki pokreti mogu iziritari vašu kožu.

Blaža varijanta kućne Gua Sha masaže lica jeste tretiranje kože uz roler od žada.

Koliko bi trebalo da traje tretman masaže lica protiv bora?

Koliko traje masaža lica?

 

Bilo da ste se odlučili za manuelnu masažu, zogan masažu lica ili masažu kašikama, da bi masaža bila delotvorna, optimalno je da traje dvadesetak minuta. Za to vreme možete da ponovite dovoljan broj serija tapkanja ili kružnih pokreta. Na svakih minut, dva trebalo bi da napravite pauzu i opustite mišiće.

Imajte stalno na umu da bi masaža lica trebalo da vam bude ugodna i prijatna. Tolerišite malu neprijatnost, samo ako se posle nje osećate dobro i odmorno.

Masaža ne bi trebalo da bude potpuno bezbolna. Mali vid neprijatnosti je u početku poželjan, ako tek počinjete da praktikujete ovu tehniku. Mišićima lica, kao i svim ostalim grupama mišića, potrebno je redovno vežbanje i navikavanje na masažu. Zato se opustite, jer iz ovog tretmana možete imati samo benefite.

Tapkanjem i masiranjem lica postižete bolju prokrvljenost, samim tim, funkcionisanje vaše kože je mnogo bolje. Mišiće lica je potrebno pokretati što ćešće, kao što je za dobro funkcionisanje tela potrebno da bude u treningu. Time ćete održati vitalnost i bore će biti manje vidljive.

Šta koristiti za masažu lica?

 

Osim manuelne masaže lica protiv bora koju bi trebalo da praktikujete svakodnevno, možete da iskoristite i neka aparate koji su specijalizovani za masiranje lica.

 

masiranje lica protiv bora

 

I u tom smislu stručnjaci napreduju, pa na tržištu možete naći mnogo aparata za masažu lica. U prodaji se najčešće nalaze:

  • Masažer za lice
  • Vakum za lice
  • Roler za lice

Masažer za lice može biti elektronski, a može raditi i uz pomoć baterija. Elektronski masažeri emituju crveno ili plavo svetlo, koji mogu da potpomognu zarastanje rana na koži i otklanjanje bubuljica. Takođe, možete podesiti rad masažera na topao ili hladan režim rada.

Blago zagrevanje koje proizvodi masažer može doprineti opuštajućem efektu. Uz to, pomoći će vašoj koži da lakše upije prethodno naneti proizvod. Vibracije masažera su prijatne i ne štete koži lica.

Hladan režim rada masažera može se koristiti za predeo ispod i oko očiju. Ako želite da ukonite bore na ovom delu lica i neugodne podočnjake, pritisnite hladan način rada. Hladnoća dovodi do skupljanja krvnih sudova što će vas rešiti tamnih kolutova oko očiju. Masažer za lice možete koristiti i na koži vrata i dekoltea.

Ovde možete saznati više o uklanjanju podočnjaka.

Vakum za lice je idealan preparat za poboljšavanje cirkulacije krvi, limfe, kao i zaubrzavanje metabolizma. Nakon upotrebe vakuma za lice, koža je bolje snabdevena kiseonikom, osvežena i podmlađena. Face cupping je jedna takva masaža.

Još jedan jako popularan proizvod za masažu lica protiv bora je roler za lice. Korisnici ovog proizvoda tvrde da je ovo najbolje sredstvo za limfnu drenažu. Naduvenost lica je upravo posledica lošeg rada limfnog sistema koji je zaslužan za protok tečnosti u koži. Nagomilavanje vode i otpadnih materija učiniće vase lice umornim i otečenim.

Redovnom upotrebom rolera možete pomoći koži lica da se podmladi, osveži i da pospeši stvaranje hijaluronske kiseline koja nas štiti od starenja.

Naveli smo vam neke potpuno besplatne načine za masažu lica kod kuće. Koliko vam novca treba ako ipak rešite da se maksimalno opustite, prepustite rukama profesionalca i da masaža lica povremeno bude pravi ugođaj za vas?

Masaža lica cena

 

Ako rešite da praktikujete masažu lica protiv bora kod kozmetičara, neće vam trebati puno novca za to. Cene se obično kreću između petsto i hiljadu i petsto dinara. Ako vam ovo zvuči primamljivo, počastite sebe povremeno jednim tretmanom. Čak i ako to bude jednom nedeljno, osetićete razliku.

Šta kažu oni koji redovno praktikuju neki vid masaže lica?

Iskustva sa masažom lica

 

Oni koji su sami praktikovali masažu lica, tvrde da im je lice svežije i da izgleda mlađe. Ovo zvuči dovoljno ubedljivo da i sami probate da je izvodite.

 

 

Koža lica voli dodir, pa osim efekta podmlađivanja, opustićete se. Da čujemo šta kažu mladi koji imaju prve probleme sa kožom lica i koji su probali masažu lica protiv bora:

Ana

Kao neko ko praktikuje jogu, znam da smo u stanju da telo podmladimo i držimo u formi. Ista stvar je i sa licem. Zelela sam da i njega podmladim. Joga vežbe za lice mi nisu strane, ali htela sam da probam još nešto. Sve što dolazi iz dalekog Japana je praktično i mudro. Uostalom, Japancima ne možemo pročitati godine na licu. Zato sam se odlučila za zogan japansku masažu. Iako sam odavno čula za nju, tek od nedavno sam počela redovno da je praktikujem. Osim što me opušta, stvarno otklanja i bore. Uostalom, probajte i sami se uverite.

Marko

Nisam verovao da ću biti od onih koji će preporučivati masažu lica protiv bora, ali tako je. Spadam u grupu muškaraca koja je tek odnedavno shvatila da godine ostavljaju trag na mom licu. Odlučio sam da se pokrenem, nabavim kremu protiv bora i počnem. Ne znam konkretno šta je upalilo, da li krema na bazi hijaluronske kiseline ili sama manuelna masaža lica protiv bora. Znam samo da su kao kombinacija odlični. Planiram da nastavim sa praktikovanjem i to bih svima preporučio.

Zato, ne gubite vreme i odaberite i vi neki vid masaže lica protiv bora za vas. Mi smo sigurni da se nećete pokajati.

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *