nocna krema
Kozmetika za lice

Noćna krema za lice je važna, a ovo treba znati pre kupovine!

Znate li da je noćna krema za lice podjednako važna kao i dnevna? Dobar deo regeneracije kože obavlja se noću, pa je bitno da naučite da odaberete pravu!

Noć predstavlja idealno vreme za nanošenje preparata za lice, jer tada mirujemo i koža ima vremena da upije lekovite sastojke. Kada spavamo, organizam odmara i regeneriše se.

Mnogi prave grešku, pa dnevnu kremu koriste uveče. Istina je da dnevna krema ne može da zadovolji sve potrebe vaše kože tokom noći.

Ono što se dešava na koži u toku noći je i povećano lučenje sebuma, pa se koža dodatno masti. Zato gledajte da uveče izbegavate da nanosite teške, masne kreme. One mogu da vam naprave dodatni problem sa kožom lica. Ujutru ćete imati mnogo više posla, u smislu da će umivanje duže trajati, a nećete biti zadovoljni efektom.

Ako odete u drugu krajnost, pa posle redovne večernje higijene ne nanesete ništa na lice, suočićete se sa suvom, ispucalom kožom. I tokom noći, koži je potrebna redovna doza hidratacije.

Iz tog razloga, kozmetička industrija je napravila čitavu paletu proizvoda prilagođenih za noćnu negu. Među njima je i noćna krema za lice.   

Razlika između dnevne i noćne kreme

 

Kako je koža organ koji se susreće sa najviše spoljašnjih uticaja, ona najbrže i propada. Srećom, na ćelije  kože može da se utiče, te često možemo da podstaknemo njihovu regeneraciju.

Dnevna krema za lice mora najpre da hidrira kožu i da je štiti od štetnog uticaja čestica prašine i raznih prljavština sa kojima je koža u svakodnevnom dodiru. Takođe, dnevna krema za lice treba da sadrži visok SPF faktor da bi zaštitila kožu od štetnog dejstva ulta- violetnog zračenja. Na taj način štitimo kožu od prevremenog starenja. Dakle, dnevna krema štiti kožu od svakodnevnih izazova sa kojima se koža susreće.

Noćna krema se, kao što i sam naziv kaže, nanosi pred odlazak na spavanje. Kako je to period kada se ceo organizam regeneriše, ista stvar se dešava i sa kožom lica. Dolazi do opuštanja svih nervnih stanica i mišića lica. Ovo je idealan trenutak da koža upije sve delotvorne sastojke iz kreme.

Noćne kreme za lice obiluju regenerativnim sastojcima, na prvom mestu antioksidansima, vitaminima, mineralima i mnoštvom anti-age sastojaka.

Noćna krema može vrlo efikasno da vas oslobodi crvenila i fleka na koži, a i bore će vremenom nestati.

Ovde saznajte više o flekama na koži i uzrocima koji ih izazivaju.

Vesna je u zadnji čas shvatila značaj pravilne nege kože. Zahvaljujući tome, uspela je da svoje lice, koje je bilo puno bora, fleka i podočnjaka, potpuno oporavi. Verovali ili ne – to je uradila potpuno prirodno. Lako je, pa i vi možete tako. O čemu se tačno radi, pročitajte na ovom linku: https://lepolice.com/moje-iskustvo-prirodno-sam-obrisala-bore-sa-lica/

Krema za noć deluje protiv bora

 

noćna krema za lice upotreba

 

Noćne kreme su koncentrovanije koenzimom Q 10, nego dnevne kreme. Ovaj prirodni antioksidans zadovoljava hidratacijske potrebe vaše kože tokom noći. Dobra noćna krema je i dodatno obogaćena vitaminima koji takođe imaju antioksidativna svojstva. To su vitamini E i C, koji nas štite od uticaja slobodnih radikala. Idealna kombinacija sastojaka predstavlja odličnu preventivu kada je nastanak bora i nepravilnosti na koži u pitanju.

Pored koenzima Q 10, noćne kreme sadrže i visok procenat hijaluronske kiseline. Ona ima sposobnost da ukoni postojeće bore i da spreči nastanak novih. Redovnom upotrebom noćne kreme uočićete kako postojeće bore polako nestaju. I ne samo bore, već i ostale nepravilnosti na koži lica.

Naučno je dokazano da se noću povećava proizvodnja kolagena u koži. Ako želite da se rešite bora oko očiju i usana, nabavite svoje pakovanje noćne kreme za lice. Stimulacijom stvaranja kolagena u koži, povećaćete hidrataciju lica. Time ste dosta uradili kada je prevencija nastanka bora u pitanju.

Upotreba krema za predeo oko očiju se takođe preporučuje uveče, pred spavanje. Aktivni sastojci ovih krema bolje deluju tokom noći. Ujutru svi želimo da se probudimo sveži, odmorni i regenerisani. I naravno bez podočnjaka.

Bonus trik: Otkrijte kako ukloniti podočnjake prirodnim putem.

Kako odabrati odgovarajuću kremu za noćnu negu, verovatno je nešto što ste se oduvek pitali. Da vidimo kojih pravila treba da se pridržavate kada je izbor noćne kreme u pitanju.

Najbolja noćna krema

 

Pravila koje važi kada kupujete noćnu kremu za lice su ista kao i kada kupujete kremu za dnevnu negu. Potrebno je da odaberete kremu koja odgovara vašem tipu kože. Neće vam odgovarati krema za masnu kožu, ako imate izrazito suvu kožu ili obrnuto. Zato kada kupujete noćnu kremu, najpre odredite svoj tip kože, pa na osnovu toga napravite izbor.

Koja krema će se pokazati kao najbolja za vas, teško je unapred proceniti. U moru proizvođača koji u svojoj paleti imaju kreme za noćnu negu, teško je odabrati onaj pravi. Kod nas u apotekama ili drogerijama možete naći noćne kreme kompanije Nivea, Eucerin, Vishy, Ziaja.

Možete da pokušate sa proizvođačem čiju dnevnu kremu koristite, mada to ne mora da bude pravilo. Ako vam krema za dnevnu negu odgovara, ne znači da će vam odgovarati i njihovi proizvodi za noćnu negu. Najbolje bi bilo da par proizvoda namenjenih vašem tipu kože testirate, pa da onda napravite konačan izbor.

Godine su takođe važan faktor, kada je odabir kreme za noćnu negu u pitanju.

Kada ste u dvadesetim ili tridesetim, birajte hidratantne kreme sa negujućim sastojcima. Nešto kasnije, kada počnu četrdesete biće vam potrebne kreme koje imaju anti- age sastojke, na prvom mestu visok procenat hijalurona.

Da li će se neki preparat pokazati kao najbolja krema za lice za vašu kožu, saznaćete nakon nekoliko meseci upotrebe, kada uočite prve rezultate što je jedino moguće nakon malo duže primene.

Noćna krema za suvu kožu

 

 

Kao i dnevna, noćna krema za lice treba da dovoljno hidrira i vlaži kožu lica. Suva koža je sklona pucanju i perutanju. Pravilnom i adekvatnom negom moguće je sprečiti pojavu alergija, iritacija i crvenila tako karakterističnih za suv tip kože.

Birajte kreme dodatno obogaćene uljima koja imaju umirujuća svojstva. To mogu biti arganovo, kokosovo ili maslinovo ulje, kao i ulje čajevca ili aloja vere. Ne dozvolite suvoj koži da se opusti i povratite joj nekadašnju elastičnost i zategnutost.

Pre nego nanesete noćnu kremu za lice, ne umivajte lice agresivnim sredstvima koja mogu dodatno da isuše kožu. Neka za čišćenje lica uveče vaš izbor bude nekoliko kapi prirodno ceđenog ulja, koje će dodatno da razmekša kožu.

Ako imate masnu kožu lica, vaša noćna nega se suštinski mnogo razlikuje od noćne nege suve kože.

Čega treba da se pridržava osoba sa masnom kožom pre spavanja?

Noćna krema za lice za masnu kožu

 

Ako imate masnu kožu, znate koliko je teško izboriti se sa njom. Pitanje na koje svi žele odgovor sa nešto masnijom kožom lica je kako joj povratiti normalnu PH vrednost. Dodatna opreznost je potrebna u toku noći, jer se koža pojačano znoji i dodatno masti dok spavamo.

Kao i tokom dana, za noćnu negu masne kože koristite kreme blage teksture, bez uljanih dodataka. Gledajte da kreme budu obogaćene vitaminima, prvenstveno C i E koji će je dodatno nahraniti. To što se masna koža jako brzo i pojačano masti, ne znači da joj nije potrebna nega, kao i mnoštvo hranjivih sastojaka.

Na masnoj koži se sporije javljaju bore, mada to ne mora da bude pravilo. Gledajte da noćna krema za masnu kožu sadrži i neophodne sastojke koji će da vas štite od ubrzanog starenja. Ne dozvolite da vam se bore oko usana i očiju pojave pre vremena.

Noćna nega za problematičnu kožu

 

Ako vam je koža sklona bubuljicama, osipu, alergijama i iritacijama može se reći da imate problematičnu kožu lica. Ona je sama po sebi teška za održavanje i zahteva kombinaciju više proizvoda odjednom. Morate biti oprezni kada birate proizvode za svakodnevnu negu, pa i šta stavljate na lice tokom noći.

Iskustva pokazuju da su se kreme na bazi glicerina dobar izbor za problematičnu kožu lica. U nekim slučajevima, to može biti i krema na bazi vazelina, ali samo ako nemate izrazito masnu kožu. Čak i ako koristite preparate poput masti ili gela za bubuljice, na zdrave predele kože ne zaboravite da nanesete noćnu kremu za lice.

Kako je problematična koža specifična, birajte preparate bez boja i mirisa. Ako nakon nanošenja neke kreme za lice osećate peckanje i svrab, odmah skinite proizvod sa lica. Do iritacija i infekcija na licu najčečće dolazi kada postoje sitne ranice i pukotine na koži. 

Jedno je sigurno, svaka dobra noćna krema za lice treba da sadrži retinol.

Noćna krema sa retinolom

 

U toku noći su dozvoljeni svi oni proizvodi koje bi preko dana trebalo da izbegavate. Retinol je jedan od preparata kome ne prijaju suncevi zraci. Kada počnete da primenjujete ovaj preparat, može da se desi da  imate fotosenzitivne reakcije. To ne znači da treba da odustanete od njegove upotrebe, već ga možete nanositi noću u vidu kreme.

Retinol se dobija iz vitamina A i zauzima važno mesto kada je nega kože u pitanju. On dokazano sprečava posledice starenja kože i zato je često u sastavu noćnih krema za lice. On utiče na metabolizam kože. Potpomaže rast novih ćelija kože i direktno utiče na regeneraciju.

Sa upotrebom preparata na bazi retinola ne bi trebalo početi pre tridesete godine. To je otprilike period kada ćete uočiti pojavu prvih bora i nepravilnosti na koži.

U kombinaciji sa retinolom u kremama za noćnu negu, nezaobilazan sastojak je i koenzim Q 10.

Noćna krema za lice sa koenzimom q10

 

Koenzim Q 10 se prirodno nalazi u koži kao antioksidant koji telo samo proizvodi, pa ne čudi što se mnogo preparata za negu lica bazira baš na ovom proizvodu. Noćna krema sa koenzimom Q 10 moćno je rešenje koje može da vam pomogne da usporite procese starenja kože.

Kako se regeneracija kože dobrim delom obavlja noću, noćne kreme sadrže čak deset puta više koenzima Q 10 nego kreme za dnevnu negu. To zvuči prilično obećavajuće. Nema razloga da ne nabavite pakovanje kreme za noćnu negu lica čiji se sadržaj bazira baš na ovoj važnoj supstanci.

Ako vam se ipak desi da ostanete bez noćne kreme ili želite neku prirodnu alternativu, hajde da vidimo šta možete iskoristiti kod kuće i kako da sami napravite svoje pakovanje noćne kreme za lice.

Prirodna noćna krema

 

noćna krema za lice

 

Ako pripadate onima koji vole da eksperimentišu u kuhinji, možete da probate i prirodno pravljene recepte za domaću noćnu kremu za lice. Odmah da napomenemo da su svi prirodni preparati za lice ograničenog vremenskog trajanja, jer ne sadrže konzervans.

Ali, zato i volimo prirodne proizvode, zar ne? Baš zbog toga što su oslobođeni hemijskih dodataka. Ako kremu budete na adekvatan način čuvali, nema razloga da ne potraje neko vreme. Čak i da se pokvari, recept je lak, pa ako vam se svidi, možete često da ponavljate pravljenje.

Za ovaj recept će vam biti potrebna jedna kašika kisele pavlake, isto toliko maslinovog ulja, ružine vodice i tečnog glicerina. Sastojke dobro izmešajte i kada ste dobili kremastu smesu, sadržaj sipajte u neku staru kutiju od kreme.

Mlečna kiselina, hranjivi sastojci maslinovog ulja i negujući glicerin potkrepiće potrebe jedne noćne kreme za lice. Ružina vodica će kremi dodati prijatan miris. Ova količina kreme će vam biti dovoljna za nedelju dana ako pakovanje čuvate u frižideru.   

Ako vam ovo zvuči komplikovano, hajde da vidimo koliko otprilike novca treba izdvojiti za jednu dobru noćnu kremu.

Cena kreme za noć

 

Ako nas pitate, za kremu koju ćete koristiti uveče pred spavanje, ne bi trebalo da štedite novac. To je preparat u koji zaista vredi uložiti, jer će vam se svakako isplatiti. Polovinu svog života provodimo spavajući, pa nema razloga da tada zaboravimo na negu kože. A i zašto da ne iskoristimo taj period kada se celo telo regeneriše.

Za jednu dobru noćnu kremu za lice, trebalo bi da izdvojite od osamsto do hiljadu i petsto dinara. Ako uzmemo u obzir sve prednosti korišćenja noćne kreme, verujemo da je cena pristupačna. Ako vam ovo deluje preskupo, a vi pokušajte sa prirodno pravljenim kremama za lice.

Raspitajte se o prirodnoj kozmetici. Prirodni proizvodi su istovremeno nežni i jako koncentrovani kako bi uklonili konkretne probleme koje imate sa kožom. Ne potcenjujte moć prirode. Do noćnih krema na bazi prirodnih sastojaka koje možete doći ako se malo bolje raspitate u svojoj apoteci ili drogeriji, a možete ih naći i na internetu. Prirodna kozmetika je ipak najbolji izbor za vašu kožu, bilo da se radi o noćnoj ili dnevnoj nezi. Ne verujte nam na reč, već se uverite i sami!

 

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.