vitamin c za lice
Nega kože

Vitamin C za lice: prednosti i pravilna upotreba

Vitamin C za lice oporavlja kožu. Vaše lice će blistati, ali samo ako naučite da ga koristite pravilno. Zato naredne redove čitajte pažljivo!

Vitamin C, odnosno l askorbinska kiselina,  poznat nam je od malena, nema osobe koju kao dete nisu upoznali sa blagodetima limuna i drugim citrusa koji će zahvaljujući ovom vitaminu sprečiti prehladu, grip i ojačati imunitet tela. Danas je zasijao kao dodatak kozmetičkim preparatima i kremama za lice jer regeneriše kožu lica.

Pa kako se on to koristi za negu?

Danas pričamo o tome.

Zašto licu treba vitamin C?

 

Putem ishrane i suplemenata određena količina vitamina C zadržava se u organizmu i stiže do kože lica putem krvi. Ipak, ovaj vitamin  potreban je svakoj ćeliji u telu kako bi ojačao celokupan imunitet i mala količina stiže do kože lica. Zato stručnjaci preporučuju direktno nanošenje ovog vitamina na kožu.

Koži lica potreban je vitamin C kako bi ojačao zaštitni sloj kože i učinio ga otpornijim na spoljašnje uticaje.

Bakterije će teže dospevati do dubljih slojeva kože a potkožne bubuljice postaće deo prošlosti. Kako ubrzava regeneraciju kože, nove ćelije će se stvarati brže tako da može umanjiti problem sa flekama i hiperpigmentacijom. Ćelije pune melanina otpadaju i stare. Zamenjuju ih normalne ćelije tako da postignete ujednačen ten!

Dakle, vitamin C za lice može biti prva pomoć i odlična preventiva za problematičnu kožu!

Ne samo to!

Uz pomoć proizvoda sa vitaminom C smanjuje se starenje lica. On podstiče stvaranje kolagena, pa koža biva jedrija, čvršća i manje sklona boranju.

No, evo konkretnih primera upotrebe i oko čega sve pomaže.

Vitamin C za bubuljice

 

Bubuljice delom nastaju zbog nepravilnog čišćenja lica, hormonskog disbalansa ili oslabljenog imuniteta kože. Kako vitamin C čini kožu otpornijom na spoljašnje uticaje, jačajući same ćelije, odlična je preventiva za nastanak svih vrsti akni.

Primer:

Kada se na lice nanosi maska od limuna ona ima u sebi veliku količinu vitamina C tako da sužava pore. Kroz zatvorene pore bakterije i druge nečistoće teže prolaze, pa se infekcija na licu ne pojavljuje. Naravno, na već postojeće akne ne smete naneti limun, jer ih kiselina može dodatno nadražiti!

Pa šta onda raditi? Rešenje je da koristite proizvode namenjene borbi za aknama.

Marija se i pored redovnog čišćenja lica i nanošenja prirodne maske susrela sa bolnim, crvenim bubuljicama! Lice joj je bilo otečeno i bolno sve dok nije pronašla prirodno rešenje, koje ju je preporodilo! Svima pokazuje rezultate sa ponosom. Danas ima besprekoran ten bez akni, a i vaš može biti takav ako isprobate njen trik. Kako je to tačno postigla pogledajte na sledećem linku: https://lepolice.com/nemam-vise-bubuljice-na-licu/ .

Vitamin C može dati licu dodatnu snagu tako da se ubrza zarastanje bubuljica. Ne koristi se čist vitamin C, jer može biti suviše jak za lice pod infekcijom. Zato je najbolji u kombinaciji sa drugim aktivnim sastojcima seruma za bubuljice.

Vitamin C protiv bora

 

Vitamin C za lice odlična je potpora prilikom održavanja tonusa kože, bez obzira na godine. Učvršćuje kolagenske strukture koje čine lice zategnutim i elastičnim.

Ukoliko na vreme počnete da ga nanosite na kožu odložićete nastanak dubokih bora. Kada su bore već tu važno je izabrati adekvatnu kremu sa vitaminom C ili serum, koji će podstaknuti lice na regeneraciju i stvaranje novih proteina. Održaćete lice elastičnim i sprečiti potpuno opuštanje obraza. Uz druge hidratatne materije, vitamin C smanjiće vidljivost bora na licu, tako da zadržite mladalački sjaj kože!

Vitamin C za izbeljivanje lica

 

Znam da su fleke i ožiljci od akni ozbiljan problem. Ipak, pre nego što krenete da izbelite lice jakim hemijskim tretmanima, setite se da nam priroda pruža vitamin C za lice koji deluje izbeljujuće. Ukoliko koristite ovaj proizvod pravilno i redovno on će podstaći ćelije da se pokrenu i regenerišu.

Postoji studija koja govori da vitamin C blokira dalju proizvodnju melanina koji boji ćelije u tamno, čineći ten neujednačenim. Dovodi proteine u ravnotežu u unutrašnjosti lica, čineći ten blistavim, a kožu zdravom!

Naravno, uvek možete pripremiti i domaću masku ili neki drugi način da izbelite kožu lica!

Vitamin C i njegova uloga u stvaranju kolagena?

 

 

Vitamin C podstiče sintezu kolagena tako da nastaju novi proteini, koji čine lice zategnutim ali i otpornim na spoljašnje uticaje.

Ćelije stvaraju dodatna kolagenska vlakna kada imaju dovoljnu količinu vitamina C unutar sebe, tako da imate jak zaštitni sloj koji spašava lice od starenja.

vitamin c za lice prednosti

Ovaj vitamin je najjači antioksidans koji, da slikovito kažem, čini ćelije sigurnim u sebe tako da se razvijaju i rastu. Sve to se ogleda na površini lica i vi napakon uživate u blistavo čistoj koži! Ostalo je još samo da izaberete adekvatan preparat sa vitamom C, kako bi postigli pozitivne efekte.

Tečni vitamin C za lice

 

Sam vitamin C pronaćićete u najbližoj apoteci u tečnom obliku. Takav se koristi i meša u laboratorija kako bi nastale kreme za lice i drugi proizvodi. Ukoliko niste kozmetolog i korišćenje čistih supstanci nije vaša struka, nemojte se igrati!

Tečni vitamin C za lice ne treba nanositi na kožu tako čist i nerazblažen jer je jak.

Možete napraviti  dodatne probleme sa kožom i jako crvenilo, tako da je poseta dermatologu neophodna!

Dakle, vaše lice potpuno će oporaviti tečni vitamin C samešan sa drugih hranjivim materijama i to rukom stručnjaka.

Vitamin C u prahu za lice

 

Vitamin C u prahu za lice nalazi se u maskama za regeneraciju kože , ponovo napominjem pomešan sa drugim hranjivim sastojcima. Određena količina praha budi unutrašnje slojeve lica i deluju preventivno sprečavajući pojavu akni.

Ukoliko već imate bubuljice na licu tečna struktura poput gela sa vitaminom C, bolji je izbor jer će za svega par dana u potpunosti suši akne! Vitamin C u prahu za lice kao deo maski pomože u borbi sa hiperpigmentacijom i dubokim ožiljcima od bubuljica.

Ponavljam kao papagaj da je potrebno da vitamin C mešaju stručnjaci, koji umeju tačno da odrede dozu koja odgovara vašem tipu kože, a evo i zašto!

Koji procenat vitamina C koristiti koži lica?

 

Kako bi vitamin C prijao koži stručnjaci dodaju 10-20% u kozmetičke preparate.

Takav procenat dovoljan je u maskama za lice ali i bilo kom drugom preparatu kojim želite da regenerišete kožu.

Manje od 3%  vitamina C teže prolazi kroz pore, tako da će biti potrebno više vremena za oporavak kože. Doze koje premašuju 20%  u samom  proizvodu nisu dozvoljene i ne smeju se nanositi na lice. Mogu izazvati jako crvenilo kože, otok i svrab tako da je poseta dermatologu neophodna.

Naravno, kako kozmetički proizvodi prolaze niz testiranja pre nego što dođu u rafove prodavnica u njima je izmera tačna količina vitamin C za regeneraciju lica. Problem može nastati u kućnim uslovima, prilikom nestručnog mešanja vitamina C u prahu ili u tečnom obliku. Zato nemojte preuzmati rizik!

Kako se koristi vitamin C za lice?

 

Kako bi vitamin C dospeo do samih ćelija, potrebno je očistiti lice i otvoriti pore losionom ili micelarnom vodom. Blagim sredstvom uklonite bakterije, višak sebuma i nečistoće koje se lepe na kožu tokom dana! Pore će se otvoriti i prihvatiti veliku količinu hranjivih materija i vitamina C za lice.

Potrebno je nekoliko minuta da vitamin C upije u kožu. Ćelije ga žele i potreban im je kako bi proizvodile nove proteine, tako da ga usisavaju u svoju unutrašnjost! Ipak, stručnjaci naglašavaju da je potreban oprez.

Vitamin C direktnim nanošenjem na kožu čini imunitet jakim ali trenutno lice postaje fotosenzitivno.

Ukoliko nanesete kozmetički preparat sa jakom  koncetracijom vitamina C ujtru na kožu, nemojte se izlagati suncu. Može se stvoriti crvenilo, tako da obrazi počnu da vas peckaju.

Zato je najbolje nanositi ga pred spavanje. Budićete se sveži i odmorni spremni za dnevne obaveze!

Vitamin C ampule za lice

 

Vitamin C ampule za lice su namenjeni koži koja stari i na kojoj se pojavljuju duboke bore. Jaka koncetracija vitamina C pomešana je sa hijaluronskom kiselinom koja hidrira kožu. Ovakav spoj je dobitna kombinacija koja zateže mrežu proteina u drugom sloju kože, tako da redovnom upotrebom vrati volumen obraza i smanji vidljivost dubokih bora na čelu.

Pogledajte više o ampulama za lice!

Ampule sa vitaminom C nanose se ciklično na lice, pet do sedam dana, a zatim je koži potreban odmor. Za bore oko očiju potrebno vam je blaže, hidrirajuće sredstvo koje vas ujedno štiti od hladnoće i vetra tokom zime!

Krema za lice sa vitaminom C

 

Svakodnevnim nanošenjem kreme sa vitaminom C na područje oko očiju zaštitićete osetljivu kožu od isušivanja ali i nastanka sitnih bora.

Koža oko očiju dva puta je osetljivija u odnosu na obraze i čelo, pa kao takva vapi za dodatnom pažnjom.

Nanesite kremu sa vitamonom C kružnim pokretima kako bi ubrzali cirkulaciju i sprečili nastanak tamnih podočnjaka. Ukoliko imate suvu kožu lica sklonu perutanju upravo je krema sa vitaminom C može spasiti. Učiniće lice mekanim i nežnim, tako da ne brinete o ekcemu  i crvenilu obraza tokom zime.

Tokom PMS-a direktno na bubuljice nanesite serum sa vitaminom C. Pogodan je i za druge vrste akni, bez obzira na vaš tip kože!

Vitamin C serum za lice

 

vitamin c za lice upotreba

 

Serum za lice sa vitaminom C nanesite direktno na bubuljicu, čim je primetite na obrazima ili bradi. Naravno, najpre blagim i hranjivim sredstvom očistite lice kako bi vitamin C mogao da prodre kroz pore  i ubrza zarastanje bubuljica.

Nećete morati da brinete o flekama od akni i ožiljcima jer vitamin C daje snagu ćelijama, tako da se one brže bore sa infekcijom. Veća količina proteina ubrzava zarastanje akni i njihov nestanak sa lica, za svega nekoliko dana!

U narednom periodu važno je održavati kožu hidriranom i jakom, kako se bubuljice ne bi ponovo pojavile. Tokom procesa jačanja imuniteta kože,  maske sa vitaminom C pravi su izbor!

Maska za lice od vitamina C

 

Maske za lice sa vitaminom C za svega desetak minuta hidriraju kožu, čineći obraze mekim i nežnim.

Idealne su u toku zimskih dana kada suva koža lica traži dodatnu pažnju. Masnoj koži sklonoj aknama jednako prijaju jer vitamin C jača spoljašnji sloj kože štiteći ga od infekcije.

Ukoliko ste se dugo borili sa ozbiljnim oblicima bubuljica i napokon dobili bitku, vitamin C maska za lice daće dodatnu snagu koži. Tako da obrazi budu jedri, a čitavo lice  sveže, bez brige o novim vrstama bubuljica.

Čitajući forume saznajem da neke od dama mešaju gel aloe vere sa određenom količinom vitamina C u prahu. Iskreno vam ne bih to preporučila jer ovaj vitamin nije za igru. Velika količina istog može upaliti kožu, tako da danima budete očajni.

U drogerijama pronalazim mnogobrojne maske sa vitaminom C u mešavini sa biljkama i način nanošenja me je oduševio! Reč je o maskama u maramici koje prislanjate uz prethodno očišćeno lice. Za svega nekoliko minuta maramica osvežava vašu kožu i hrani je vitaminom C za lice tako da blistate

Pomažu li suplementi koži lica?

Vitamin C tablete za lice

 

Tablete vitamina C aporbuju se kroz krvotok jačajući celokupan imunitet. Ukoliko ste malokrvni zajedno preporučuju se zajedno sa gvožđem jer pospešuju njegovo vezivanje i daju snagu organizmu. Tada ih prepisuje lekar u skladu sa vašom krvnom slikom! Pitate se da li u tim trenucima utiču pozitivno na vašu kožu? U kojoj meri?

Vitamin C tablete za lice možete kupiti bez recepta u apoteci, ali nemojte prekoračivati preporučenu dozu. Imajte na umu da će probleme sa kožom lica najbolje rešiti lokalno nanošenje preparata sa vitaminom C i poseta dermatologu.

Ove tablete jesu korisne, ali nisu direktno povezane samo sa kožom lica.

Vitamin A i C ulje za lice

 

Vitamin A i C ulje za lice pronalazim u većim drogerijama. Čitajući iskustva korisnica dolazim do zaključka da je nekim od njih pomoglo prilikom regeneracije kože i neutralisanja hiperpigmentacije nastale prekomernim sunčanjem u toku leta.

Ne treba ga nanositi na kožu koja je oštećena usled UV zračenja. Tek kada se opekotine povuku i izleče zahvaljujući receptu stručnjaka, a za sobom ostave fleke koje ne prolaze nekoliko meseci nanesite ovo ulje. Stvaraće se nove, zdrave i jake ćelije sa uravnoteženom količinom melanina unutar sebe!

To je još jedna prednost vitamina C za lice koju sam ostavila za kraj, kako bi vas iznenadila!

Najbolji proizvodi sa vitaminom C za lice

 

Evo i spiska nekih proizvod sa C vitaminom koje možete probati

  • Balea vitamin C za lice ( serumi i krema)
  • Garnier vitamin C 2u1 serum krema
  • L’Oreal Paris Revitalift Clinical vitamin C

  • Dr Viton vitamin C serum
  • Bioten vitamin C dnevna krema
  • Revox B77 vitamin C 20%
  • Daytox vitamin C
  • La roche posay vitamin C 10%

Iskustva korisnika sa vitaminom C za lice

 

Dame sa suvom kožom lica oduševljene su maskom u maramici sa vitaminom C koja dubinski hidrira lice. Masnoj koži radije prijaju jače strukture koje sprečavaju pojavu akni ali i isušuju postojeće bubuljice poput seruma sa vitaminom C za lice!

Ono što me posebno raduje jesu iskustva muškaraca, koju su oduševljeni preparatima sa vitaminom C. Napokon pronazale kremu koja sprečava preranu pojavu bora i hidrira lice, a pritom nema jak miris. Ostaje na koži prijatna nota iz prirodne kreme za lice, dok je vitamin C potpuno neutralan. Mogu da se opuste i uživaju u danu pred sobom a ujedno imaju hidriranu i nežnu kožu!

Koji preparat sa vitaminom C za lice je vama omiljen?

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *