duboke bore
Bore

Uklonite duboke bore! Treba samo izabrati način! 

Duboke bore na licu nisu razlog za očajanje, možete ih se rešiti prirodnim metodama i izgledati desetak godina mlađe! Rešenja su pred vama, pa ćete nakon ovog teksta odahnuti.

Svakodnevne brige većini vas ne dopuštaju da se odmorite i zadržite nekoliko minuta više pred ogledalom. Tek kada oduvamo pregršt svećica na torti, shvatimo da starimo i da naše lice vapi za dodatnom negom.

Nije važan broj. Duboke bore se nekome pojavlju u tridesetim, a nekome u šezdesetim godinama života.

Nepravda!

Kao takvu, važno ju je razrešiti i pronaći način da izgledate sveže i mlado. Pitate se kada su se tačno toliko produbile sitne bore na vašem licu i šta ih je nateralo na to?

Razlika između dubokih bora i sitnih linija na licu

 

Vama svaka bora izgleda strašno i duboko, što je razumljivo.

Sitne bore se javljaju već nakon dvedesetpete godine života, kada prestajemo da rastemo. Pušenje, nepravilan način ishrane i generalno brz tempo života ubrzaće gubljenje proteina iz ćelija. Naš zaštitni sloj kože postaće manje otporan na spoljašnje uticaje i mimikom lica izvaćemo blago opadanje tonusa kože i pojavu sitnih, finih bora. Drugi ljudi oko vas neće ih primećivati. Tek kada izađete na prirodnu svetlost i sa sobom ponesete ogledalo, primetićete fine linijice oko uglova usana i na čelu. Nekima od vas, neće se ni tada prikazati! Zato morate napraviti ljutitu facu, podignuvši obrve ili se radije nasmejte. Mimikom lica izvaćete pomeranje mišića i površinskog sloja kože i primetićete obrise starenja. Takve promene nazivamo sitnim linijama na licu.

Svaka druga bora, javlja se nešto kasnije i naziva dubokom borom.

Duboke bore primećuju se iz daljine pa ćete drugima izgledati par godina starije.

Vesna nije mogla da prihvati svoje bore. Bile su duboke i htela da njeno lice pošto-poto bude opet zategnuto. Uspela je u toj nameri potpuno prirodnim putem i bezbolno.O čemu se radi, pročitajte u njenom ličnom iskustvu na ovm linku: https://lepolice.com/moje-iskustvo-prirodno-sam-obrisala-bore-sa-lica/

Razlozi produbljivanja sitnih linija ponovo leže u vašem načinu života i rutini nege lica. Hajde da to malo bolje objasnimo!

Zašto nastaju duboke bore?

duboke bore na licu

Nivo kolagena unutar ćelija opada na godišnjem nivou, što je prirodno. Zajedno sa njime, pore se šire pa kao takve postaju ranjive. Slobodni radikali iz spoljašnje sredine dodatno uništavaju kolagen i elastin i produbljuju fine linije na vašem licu. Duboke bore posledica su ovog procesa, ali imamo dodatne razloge koji podstiču nastanak.

U kakvoj je vezi čišćenje lica i nastanak dubokih bora?

 

Kada svakodnevno čistimo površinski sloj kože prirodnim losionima, uklanjamo ostatke šminke i dezinfikujemo kožu. Par kapi nanetih na tupfer, dovoljno je da ubije bakterije sa površine epitela i spreči nastanak potkožnih bubuljica. To je samo jedan od problema koje rešava čišćenje lica pred odlazak u krevet!

Kada se štetni sastojci šminke nakupe u porama, koža ne može da diše. Nema snage za regeneraciju i razvoj, pa umesto da stvara nove proteine, konstatno gubi stare. Primetićete da izgledate umorno i čak se možete buditi sa podočnjacima.

Nekoliko godina nepravilne nege, dovešće vas do dubokih bora u tridesetim!

Prava noćna mora, zar ne?

Zato, je najbolje krenuti na vreme i sprečiti pojavu brazdi. Pogledajte kako pravilno negovati lice u dvadesetim.

Stručnjaci preporučuju dubinsko čišćenje lica jednom do dva puta mesečno. Omogućiće vam svež izgled i ujednačen ten. Pored toga što uklanja mrtve ćelije i prljavštine, prirodno će izbeliti lice i rešiti vas ožiljaka od akni. Bukvalno treba da ispratite par koraka, kao što je otvaranje pora parenjem lica i nanesete omiljeni piling! Ne oduzima puno vremena. Ukoliko nakon njega nanesete hidratantnu kremu vi ste bezbrižni.

Dehidratacija kože i nastanak dubokih bora

 

Vaša koža gubi vodu, ćelije postaju osetljive i često nas lice svrbi ili se peruta. Unosite minimum dve litre vode dnevno, koje će uticati na celokupan organizam. Sprečiće dehidrataciju kože koja produbljuje sitne linije, stvarajući duboke bore na licu.

Osetljivoj koži nije dovoljna čaša vode više, morate je direktno i dodatno hidrirani. Glicerin je popularno sredstvo, koje za kratak vremenski period čini lice nežnim na dodir. Prikuplja vodu iz spoljašnje sredine i hrani vaše lice. Nešto blaža varijanta, koja nema kontraindikacija jeste hijaluronska kiselina. Imam zadatak da sačuva postojeće čestice vode unutar ćelija i očuva mladalački izgled lica! Možete ih pronaći u prirodnim kremama za lice, koje treba nanositi svakodnevno.

Budite iskreni, koliko ste puta svesno dehidrirali kožu lica?

Preterano sunčanje i nastanak dubokih bora na licu

 

Naravno da nam je potrebna dnevna svetlost, proleće je idealno vreme u kom treba nadoknaditi vitamin D. Ojačaće imunitet vašeg lica i učiniti vas svežim i odmornim! Kada dođe leto izbegavajte višesatno ležanje na plaži, bez adekvatne zaštite.

Štetni UV zraci narušavaju zaštitnu barijeru kože i stižu do unutrašnjosti ćelija. Telo se trudi da se odbrani pa troši kolagen i elastina, stvarajući melanin. Ko rezultat procesa najpre vidite tamnu kožu lica i čitavog tela. Nakon par dana, epitel počinje da se ljušti i peruta, odnosno koža biva potpuno dehidrirana. Prođe nekoliko godina i zaređate nemarna letovanja pa primetite duboke bore oko usana, očiju i bore na čelu.

Dakle, štitete svoje lica adekvatnim kremama i odmarajte u hladu.

Usput, saznajte kako izabrati pravu kremu sa zaštitnim faktorom!

Kada smo već kod leta, okrepljujući napici mogu biti zdrav i pravilan izbor!

Nepravilna ishrana i nastanak dubokih bora na licu

 

Gazirani sokovi i masna hrana podstiču stvaranje veće količine sebuma na površini kože. Vaše lice vremenom će postati problematično i masno, pa ćete biti skloni različitim vrstama bubuljica. Konstantno napadnute pore, šire se i dolazi do gubljenja elastičnosti lica.

Kada se koža rasteže i gubi svoj tonus, trenutne blage pore se produbljuju i postaju izražene.

Dakle, često u žurbi zaboravimo na važnost pravilnog i zdravog obroka, što doprinosi stvaranju dubokih bora na licu. Ipak, nije moguće svakodnevno pripremiti crveno meso, salatu, supu ali možete iscediti limun. Limunada je bogata vitaminom C koji regeneriše kožu lica. Ukoliko niste ljubitelj kiselog, sok od paradajiza može biti pravi izbor!

Pomenula sam elastičnost lica, slikovito tegljenje pora i zatim nastanak dubokih bora na koži. Sve promene su međusobno povezane, ali to ne treba da vam stvara paniku!

Duboke bore ili opuštena koža u čemu je razlika?

 

Istina je da duboke bore ne dolaze same od sebe, dodatno ih naglašava opuštena koža lica. Dakle, mogu se pojaviti u kasnim tridesetim, ali tako da su vaši obrazi idalje zategnuti. Ostaćete srećnici sve do kasnih četrdesetih, kada dolazi do opuštanja celokupnog lica.

Elastičnost lica polako opada, mišići gube svoj tonus i lagano ih gravitacija vuče ka dole. Sigurno ste primetili da većina dama u pedesetim obraze naglašava rumenilom, kako ne bi delovali ispijeno. Upravo se to dešava, jagodice gube oblik dok se usne spuštaju ka bradi. Lagano gubite jasnu liniju kupidonovog luka i sam volumen usana. Duboke bore su u tim trenucima dodatno naglašene i ne prate direktno ovaj proces. Jednostavno ako vodite brz tempo života, one će vas dočekati mnogo ranije. Često genetika učini svoje, pa  dame dobijaju duboke bore na licu tek u šezdesetim! I da, svim im zavide na tome.

Znamo  kako nastaju, ali kako zaboga izgledaju te duboke bore na licu?

Gde nastaju duboke bore?

 

Još jedna razlika između sitnih i dubokih bora, jeste u mestu nastanka. Sitne bore na licu mogu ispunjavati bilo koju zonu lica. Zato su možda zahvalnije duboke bore, kao jasne brazde. Meni je bar lakše da se borim sa njima.

Duboke bore na čelu

 

Bore na čelu prvi su znak starenja, dodatno ih podstiče mimika vašeg lica. Obično se ne pojavljuju postepeno, već jednostavno primetite odmah duboku horizontalnu liniju na čelu. Ipak, možete biti bezbrižni do pedesetih, retko se duboke bore na čelu pojavljuju ranije. Postoji i druga vrsta ovakvih bora, koja vam govori ‘’ne ljuti se, ne ljuti se, neće me biti ako se samo smešiš’’.

Duboke bore između obrva

 

Bore između obrva bukvalno nastaju kada se ljutite i mrštite, mada stručnjaci naglašavaju da ih nikotin dodatno podstiče. Mogu učiniti da izgledate umorno i kako su vertikalne trebaće vam više vremena da ih uklonite. Odmah ispod njih su nešto manje vidljive duboke bore. Ne treba ih zanemariti!

Duboke bore oko očiju

 

Kad kažem manje vidljive, mislim pre svega na površinu koju zauzimaju. Duboke bore oko očiju pojavljuju se tik uz ivicu vašeg oka i prate liniju slepoočnice. Ujedno ih nazivaju borama smejalicama, jer kada se glasno smejete podižete obraze ka očima i eto nama dosadnih linija.

Bore oko očiju zaista su prve duboke bore na našem licu, koje se stvaraju u tridesetim godinama. Nisu razlog za očajanje, uskoro ćemo pričati o rešenjima koja pružaju mladalački izgled lica!

Ali, ne još! Sve dok se ne posvetimo najslađem delu lica!

Duboke bore na obrazima

 

Obrazi su mekani deo lica koji pleni svojom lepotom od malena. Zaista, rumeni obrazi čine da izgledate prijatno i odmorno! Zato je potpuno razumljivo što želimo da zadržimo njihov volumen što duže.

Tek kada se tonus obraza potpuno opusti, odnosno mišići lica izgube formu eto nam pogužvane kože i dubokih linija na obrazima! Važno je krenuti na vreme sa pravilnom negom i aktivirati mišiće obraza fejbildingom! Zahvaljujući vežbama, možete održati i punoću svojih usana.

Duboke nazolabijalne bore

 

Evo još jednog tipa dubokih bora, koje govore da živite lep i pozitivan život. Bore oko usana prate vaš luk usana i mogu otići toliko daleko, da čak isprate sredinu vašeg nosa. Takva bora, je izrazito duboka i ističe vaš nos i krajeve usana! Sve druge linije, jesu doboke ali dosta kraće.

Evo još nekih saveta za sjaj kože i mladalački izgled lica!

Kako ukloniti duboke bore?

 

Kada se postavi pitanje kako se rešiti dubokih bora na licu, svaki stručnjak pitaće vas da li se plašite igala. Kakve su vaše reakcije na PRP tretman i generalno, nove tretmane lica. Ukoliko niste sigurni i ne želite da rizikujete možete se podmladiti prirodnim metodama.

Maska za duboke bore

 

uklanjanje dubokih bora

 

Prirodna maska za bore treba da sadrži kokosovo ulje, koje je bogato masnim kiselinama. Utiče regenerativno na kožu lica, podstičući stvaranje kolagena. Kako bi nadoknadili izgubljene vitamine i ojačali zaštitni sloj kože u kašiku kokosovog ulja dodajte pola kašike soka od limuna. Ukoliko je vaša koža normalna možete dodati belance, dok je za suvu kožu preporučljiv pantenol. Pomešane sastojke držite na koži lica do 15 minuta, osetićete blago zatezanje jagodica i čela što je znak da maska deluje.

Ipak, preporučena smesa nije jedina i ne mora da znači da će prijati vašoj koži. Zato je najbolje  da pogledate sve načine pripreme prirodnim maski protiv bora!

U razgovoru sa prijateljicama shvatila sam da većina njih nema volje da priprema masku i da radije stavlja na lice tečne sastojke! Što je to što je tečno i lepo razmazivo a uklanja duboke bore na licu?

Ulje za duboke bore na licu

 

Evo vama vitamina E, D i koenzima A u jednoj maloj, nepovidnoj bočici. Zaista, ulja imaju koncetrovan sastav i potrebno vam je svega nekoliko kapi za nanošenje na lice. Postoji čitav spisak isprobanih ulja za duboke bore na licu i među njima se izdvaja arganovo.

Arganovo ulje je pravi anti-age tretman, navode stručnjaci. Njegova prednost leži u tome što ne iritira suvu i osetljivu kožu lica, već joj vraća elastičnost i sjaj. Može smanjiti crvenilo i sprečiti dejstvo slobodnih radikala. Najpre deluje preventivno i možete ga nanositi na kožu kako bi sprečili produbljivanje bora. Ukoliko želite da se potpuno oslobodite dubokih bora na licu, važno je biti strpljiv.

Uljima treba oko šest meseci i više kako bi regenerisala unutrašnje slojeve kože!

Saznajte sve o dejstvu prirodnih ulja na bore!

Naravno, deluju brže pri uklanjanju infekcija na licu, pa mogu biti odličan izbor prilikom sušenja akni. Uglavnom sve vrste bubuljica troše nakupljen kolagen unutar ćelija, pa ukoliko imate problematičnu kožu bore na licu će se brže produbiti. Potrebna su vam jača sredstva, koju kožu čine zategnutom za dva do tri meseca.

Serum za duboke bore

 

Serum za duboke bore osvaja na prvi pogled, svojim pakovanjem. Kada ga otvorite primetićete pipetu za izvlačenje dve do tri kapljice. Bukvalno vam je toliko dovoljno za dnevnu negu i uklanjanje dubokih bora sa lica. Većina seruma sadrže veliku količinu vitamina E koji regeneriše kožu lica. Usput, se tu mogu naći čestice vlakna kolagena kao u kolagen kapima za lice.  Birajte prirodnu osnovu seruma. Alkoholi, prerađena ulja i mirisi mogu narušiti Ph vrednost kože i dodatno istaći vaše godine.

Kreme za duboke bore

 

Krema za duboke bore ima višetruku ulogu, ukoliko je izaberete mudro. Naime, štiti površinski sloj kože od oštećenja i popunjava bore na površini epitela. Koža kapaka i generalno koža oko očiju, vremenom postaje sve tanja i osetljivija.

Jeste li vi hrabri, volite li da isprobavate nove stvari?

Peglanje dubokih bora na licu

 

Jesmo prešli na drugačiji tretman, ali se teško odvajamo od blagodeti hijalurosnke kiseline za kožu lica. Naime, popunjavanje dubokih bora moraju izvršiti stručnjaci ili plastični hirurg. Uzima se hijaluronska kiselina koju svakako imamo unutar kože i kostiju kako bi se popunile duboke bore na licu.

Proverite čitav proces peglanja bora, budite upućeni pre odlaska u salon!

Praktično, stručnjak ispunjava brazde hijaluronskim filerima čineći vas nekoliko godina mlađim.

Prednost peglanja dubokih bora ogleda se u odmah vidljivim rezultatima!

Tretman se može vršiti pod lokalnom anestezijom i podrazumeva korišćenje igli, slično kao i botoks.

Botoks za duboke bore na licu

 

rešenje za duboke bore

 

U unutrašnje slojeve vaše kože ovog puta ubrzgavaju se adekvatni proteini botoksa koji će je učiniti zategnutom. Zapravo, botoks je najprepoznatljiviji način uklanjanja dubokih bora sa lica!

Ipak, ne smatra se prirodnim jer proteini trenutno sprečavaju rad mišića. Praktično zatežu mišiće lica i ostavljaju ih u neprirodnom položaju, pa nećete moći da se mrštite. Pomalo je smešno, ali zaista ljudima ćete morati da objašnjavate svaki osećaj jer je mimika svedena na minimum.

Razmislite još jednom da li vam je botoks neophodan. Pogotovo danas, kad nam se nudi mnogo prirodniji način uklanjanja dubokih bora sa lica.

Laser za duboke bore na licu

 

Laser za bore je idealno rešenje ukoliko ne želite da vas bockaju. Dakle, ne izazva bol i daje brze rezultate. Laserski zraci različitih boja podstiču ćelije na rad. Ubrzava se cirkulacija pa vitamini prodiru unutar kože i podstiču stvaranje kolagena i elastina. To čini vašu kožu zategnutom i otpornijom na spoljašnje uticaje!

Jedina mana ovakvog tretmana može biti cena, koja se kreće od 200e pa na gore. Kako bi zadržali postignute efekte, nanosite prirodne kreme na lice. Sačuvaće vas od slobodnih radikala i održati mladolikim.

Sada možete da odahnete jer znate da duboke bore na licu nisu veliki problem! Postoje načini da postanu manje vidljive, pa i da nestanu.

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *