povećanje usana
Usne

Povećanje usana: svi načini na jednom mestu!

Povećanje usana je sve češće na spisku estetskih zahvata u lekarskim ordinacijama. Da li je baš neophodna operacija usana i kako sve možete povećati usne, saznaćete baš u ovom tekstu.

Neke od nas su rođene sa lepim, izraženim usnama, dok ima i onih dama koje nisu imale toliko sreće. Kako je imati lepe usne danas postao „must have” mnogim mladim ženama, interesovanje za moguće načine njihovog povećanja je sve veće.

Ako uzmemo u obzir da se volumen usana sa godinama smanjuje, žene svih životnih doba se interesuju za ove metode kako bi im povratile nekadašnji izgled i lepotu. I dok su one hrabrije među nama spremne da se podvrgnu pravim estetskim zahvatima, dobar deo žena bira manje bolne načine za njihovo povećanje.

Načina za povećanje usana ima mnogo, pa smo ovim tekstom želeli da ih predstavimo sve na jednom mestu.

Na koje načine možete povećati usne?

 

Uvećanje usana je najčešći estetski zahvat. I dok neki žele samo povećanje usana, drugi su zainteresovani za promenu celokupnog oblika.

Po lekarima, najbolji kandidati za izvođenje nekog vida korekcije usana su upravo osobe sa asimetričnim, tankim usnama.

Kod njih je najlakše izvršiti korekciju, jer se radi o povećanju i menjanju oblika gornje, ali i donje usne.

Jedan od najmanje bolnih i najčešće izvođenih načina je povećavanje usana hijaluronskim filerima. Ali ima i nešto skroz bezbolno. Tamara je zahvalna što je probala ovo, jer je uspela da poveća usne bez operacije i one su sada pune i izgledaju sjajno. To isto možete probati i vi, a o čemu se radi, saznajte na ovom linku: https://lepolice.com/moje-usne-su-sada-senzualne-i-pune/

Povećenje usana hijaluronskim filerima

 

Hijaluronski fileri poznati su kao anti aging tretmani koji se na licu koriste za uklanjanje bora oko usana, ali možete ih upotrebiti i za njihovo povećanje.

 

povećanje usana filerima

 

Ovo je vrlo popularna metoda iz razloga što su rezultati trenutni, a sam tretman potpuno bezbedan za upotrebu.

Naime, u pitanju su injekcije, putem kojih se hijaluronska kiselina ubrizgava u većoj ili manjoj meri. Kako je ovo potpuno prirodan preparat koji se inače nalazi u ljudskom telu, nema bojazni od kontraindikacija.

Jedina mana hijaluronskih filera je što se jako brzo troše, pa ih je potrebno sa vremena na vreme dodavati.

Oni u proseku traju šest meseci, a retko mogu trajati i do godinu dana.

Nakon intervencije, usne su fino popunjene i dobijaju na volumenu. Izgledaju potpuno prirodno, pa mnogi neće ni primetiti da ste ih radili, ako ne preterate. Može se primećivati samo da ste se prolepšali.

Sa hijaluronskim filerima se češće vrši oblikovanje usana, a ne sam volumen, pa je namenjen prvenstveno onim damama koje žele da ponovo vrate mladalački izgled usnama.

Povećanje usana hijaluronom radi se u lokalnoj anesteziji, u proseku traje do pola sata, sa malo ili nimalo neprijatnosti. Odmah nakon tretmana se možete vratiti svojim dnevnim aktivnostima.

Jedino što je preporučljivo je izbegavanje nanošenja kozmetičkih proizvoda po završetku tretmana, uključujući i šminku.

Retko se dešava da pacijenti ispoljavaju alergijske reakcije pri ubrizgavanju hijaluronskih filera. Ovo je jedan od razloga zašto žene, ali sve više i muškarci biraju upravo ovu metodu povećanja usana.

Povećanje usana silikonima

 

Nekada vrlo popularni, silikoni za usne su svakako trajnije rešenje za povećanje usana od hijaluronskih filera, ali se u praksi manje koriste.

Za njih se odlučuju oni koji su čvrsto odlučili da trajno promene oblik i veličinu usana.

U pitanju je hiruška intrervencija kojom se u usne ubacuju mekani, lako prilagodljivi implanti, popularni silikoni. Silikoni se retko pomeraju i vrlo malo troše, pa kada ih jednom ubacite, trajno ste promenili izgled usana.

Ako ne budete zadovoljni rezultatima, jedino rešenje za njihovo uklanjanje je nova hiruška intervencija koja podrazumeva njihovo uklanjanje.

Povećanje usana silikonima se izvodi pod lokalnom ili na zahtev pacijenta, opštom anestezijom. Otvaranje usana podrazumeva pravljenje malih rezova na gornjoj, donjoj ili obe usne. Kada lekar proceni da je dovoljno mesta, vrši se ugradnja.

Veličina implanta zavisi od želje pacijenta, a najčešće su u oblika cevčice. Kada hirurg proceni da ih je postavio na odgovarajuće mesto, vrši zatvaranje rezova.

Hirurško povećanje usana je vid operacije, pa nakon tretmana treba očekivati oticanje i neku vrstu neprijatnosti. Potrebno je da prođe nekoliko dana kako bi silikoni legli na svoje mesto i prilagodili se novoj sredini. Možete očekivati i manju vrstu bola koju možete lako kontrolisati lekovima. Nakon nedelju dana, potpuno se možete vratiti svojim uobičajenim aktivnostima.

A zašto sve manje lekara preporučuje povećanje usana biopolimerom?

Otkrivamo u nastavku.

Povećanje usana biopolimerom

 

Biopolimer ili tečni silikon nema mnogo pristalica među lekarima, a u nekim zemljama je potpuno  zabranjen. Punjenje usana biopolimerom spada u nedovoljno ispitane metode.

U pitanju je supstanca koja je nalik uljima za masažu lica i tela. Iz razloga što je tečnog agregatnog stanja, nakon ubacivanja u usne, često dolazi do njegovog pomeranja što je jedna od ozbiljnijih mana.

Nakon izvesnog vremena, usne punjene biopolimerom mogu da izgledaju neujednačeno. Punije su ka spoljašnjim ivicama, dok u sredini ostaju prazne. Nekada može doći i do komplikacija, odnosno stvaranja granuloma oko biopolimera. Organizam često ne reaguje dobro na ovo strano telo.

Za razliku od ove metode, metoda povećanja usana masnim tkivom spada u jednu od najbezbednijih metoda za korekciju usana.

Povećanje usana sopstvenim masnim tkivom

 

Mogućnost nastanka komplikacija kod ove vrste povećanja usana je svedena na minimum, jer se koristi masnoća pacijenta iz drugih delova tela radi povećanja usana.

Najčešće se uzimaju masne naslage sa bokova, stomaka ili butina, retko iz ruku, pa se vrši popularni „transfer” u usne.  

Ovaj metod povećanja usana se nešto ređe koristi iz razloga što zahteva vreme da se masne naslage najpre skinu, u dovoljnoj količini sakupe, a potom i prečiste, kako bi bile spremne za upotrebu. Proces najćešće nije bolan, ali poput hijaluronskih filera nije trajan, što se može smatrati manom.

Neće se sva količina prebačenih masnih ćelija „primiti” u usnama.

Prvih šest meseci dolazi do gubitka nekih masnih ćelija, kada taj proces staje i ono što ostaje je pravi volumen koji se ne menja.

Povećanje usana prirodnim putem

 

Da priroda ima rešenje za sve nije više tajna, pa tako je i sa povećanjem usana. Ako niste pristalica korekcija kod stručnjaka i volite da stvari preuzimate u svoje ruke, evo par trikova i za vas.

Da nisu u pitanju samo trikovi i da ove stvari stvarno rade, možete da testirate i da se lično uverite. Ono što najpre možete da probate je piling usana.

Piling usana dovoljno je obavljati jednom, do dva puta nedeljno. Nakon redovnog pranja zuba, četkicom za zube istrljate i usne. Na četkicu možete naneti i malu količinu paste za zube, poput zrna graška.

Četkanjem usana, poboljšava se cirkulaciju krvi što omogućava da usne budu mekše, zategnutije i punije.

Pasta na bazi peperminta blago peče osetljivu sluzokožu usana, pa vodite računa da ne preterate. Kada se umijete, videćete da usne izgledaju vizuelno veće i da su potpuno osvežene.

Usne možete pilingovati i maskom na bazi meda i smeđeg šećera. Med hrani ispucalu sluzokožu, dok šećer uklanja izumrle ćelije. Rezultati su podjednako dobri kao i tretman četkicom za zube.

Do punijih usana možete doći i upotrebom različitih eteričnih ulja. Posebno delotvorno je ulje cimeta za povećanje usana. Odlično je za poboljšavanje cirkulacije u usnama. Možete ga koristiti samostalno, a možete i par kapi dodati u svoj standardni balzman za usne.

Nakon primene možete osećati blago peckanje koje vrlo brzo nestaje. Idealno je za sve one koji obožavaju miris i ukus cimeta, jer ne samo da ćete uživati u njegovom mirisu, već ćete i povećati usne potpuno prirodno.

U svrhe povaćanja usana možete upotrebiti eterično ulje peperminta. Ono čini da usne blago oteknu od ljutine, što je idealno za sve koji žele trenutno veće usne.

Efekti upotrebom eteričnih ulja nisu dugoročni, ali traju i po nekoliko sati.

Mnoge kozmetičke kuće da bi zadovoljile potrebe svojih klijenata prave specijalne kreme i seruma za povećanje usana. O čemu je reč, otkrivamo vam u redovima koji slede.

Povećanje usana kremom 

 

U pitanju su proizvodi namenjeni nezi i povećanju usana u kućnim uslovima.

Kreme za povećanje usana su uglavnom na bazi hijaluronske kiseline koja vizuelno popunjava usne i opušta napete mišiće usana.

Ovi preparati često sadrže i kapsaicin, komponentu koju inače možete naći u ljutim papričicama. On deluje tako što zagreva i blago pecka osetljivu sluzokožu i na taj način puni usne krvlju, kako bi postigli bolju cirkulaciju usana. Često se ovim preparatima dodaje i mentol za dodatni efekat hlađenja, opojan miris i zavodljiv izgled usana.

Jedan takav preparat poznat je pod nazivom Lipolea i pravi je koncentrovani serum za povećanje usana.

U pitanju je specijalna formula na prirodnoj bazi koja može biti vaš tajni adut za punije usne. Odlična kombinacija aktivnih sastojaka prisutna je u serumu, kao što je nezamenljiva hijaluronska kiselina koja daje punoću i volumen, a pored nje, tu su i nezamenljivi gliceridi masline ako želite vrhunsku hidrataciju i negu. Shea buter umiruje kožu usana, dok pčelinji vosak stvara zaštitni sloj i poravnava njihovu teksturu. Kaprilni gliceridi dobijeni iz kokosa daju opojan miris i svilenkastu mekoću usnama, dok je mlečna kiselina zaslužna za sjaj. 

Evo još jedne metode za uvećanje usana bez injekcija i hemikalija. Probajte uvećanje usana vakumom.

Povećenje usana vakumom

 

U svetu je sve popularnija metoda – trenutno povećavanje usana vakumom. Sa tim u vezi, postoji nekoliko preparata koje možete naručiti za prirodno povećanje usana.

Fullips je jedan od proizvoda za uvećanje usana vakumom. Proizvod je oblika čaše i poželjno ga je koristiti pre nanošenja šminke. Jednostavno, stavite uređaj na usne, čvrsto držite i lagano počnite isisavati vazduh iz njega. Nastavite dok se ne napravite vakum, a da ste uspeli, znaćete po tome što proizvod bude čvrsto stajao na usnama bez pomoći ruku. Ponavljajte postupak dok ne postignete željeni rezultat.

Kako radi povećavanje usana vakumom?

Uz pomoć uređaja postiže se povećavanje cirkulacije u usnama, tačnije krv se ubrzano upumpava u usta, gde trenutno ostaje.

Dakle, u pitanju je povećanje usana bez igle!

Ne morate baš odmah da kupujete vakum uređaje. Da biste probali povećanje usana vakumom, dovoljno je da nađete jednu manju čašu iz vaše kuhinje.

Povećanje usana čašom

 

Adekvatna zamena za vakum spravu može biti jedna obična čašica za rakiju. Da biste iskoristili ovaj metod, poželjno je da na usne nanesete deblji sloj vazelina ili neke kreme za lice. Potom, usne ubacite u čašicu i uvlačite vazduh kako bi se stvorio vakum. Časicu držite nekoliko minuta. To je sva mudrost ove metode. Ponavljajte postupak svakodnevno za primetne rezultate.

Vodite računa da ne preterate u jednom danu i da na neki način ne povredite lice. Moguće je ovom metodom stvoriti podliv krvi ili modrice,  zato oprez ako koristite neke od ovih spravica, uključujući i čašu.

Povećanje usana moguće je postići i pravim kozmetičkim preparatima. Bez obzira što su u pitanju trenutni rezultati, ne zanemarujte moć – šminke.

Vizuelno povećanje usana šminkom

 

Ovo već nije tajna i verujemo da je svaka žena upoznata sa povećanjem usana šminkom. Razlika je samo u tome što su neke veštije, a neke malo manje vešte u tome.

Šta izdvaja one koje znaju šta rade kada se šminkaju od potpunih amatera?

Ono što vam vaš šminker neće reći je da za puniji izgled usana potrebno da ocrtate usne svetlom olovkom, po mogućstvu olovkom boje kože. Za bolji efekat, možete vrlo malo da pređete linuju usana. Važno je samo da lepo oivičite usta, kako bi efekat bio potpun. Da bi usne dobile na veličini, nakon olovke, nanesite neutralni ruž, a potom i sjaj za usne. Sjaj se nanosi samo na srednji deo usana, nikako na krajeve.

Ako se pitate koliko novca treba izdvojiti za uvećanje usana, odgovor upravo sledi.

Ruž za povećanje usana

 

Ružem možete postići efekat većih usana, a sve zahvaljujući širokoj paleti boja koje postoje. Pa, ukoliko želite da usne izgledaju veće, birajte nešto svetlije tonove. Tamni ruževi smanjuju usne, pa crnu, ljubičastu i zelenu izbegavajte. Crveni ruž je dozvoljen, jer ako se pravilno nanese, može se postići efekat većih usana. 

Ne zaboravite i sve nijanse roze, pink, bež, kajsija, jer uz pravilno nanošenje olovke za usne, svaka boja može biti pun pogodak!

Sjaj za povećanje usana 

 

Ukoliko ne želite trajno povećanje usana, jedno od rešenja je upravo i samo sjaj. Sećate se onih finih, masnih teksura koje čine usne vizuelno većim? Gotovo bez razloga su ih potisnuli mat ruževi kada su se pojavili, jer su sjajevi dobro rešenje za male usne.

Efekat sjaja čini da usne izgledaju veće, lepše, izazovnije. Još ako sjaj sadrži sastojke koji hlade i osvežavaju sluzokožu usana, onda je u pitanju pun pogodak. Zašto? Zato što supstance poput mentola poboljšavaju cirkulaciju u kapilarima, ostavljajući usne savršeno nahranjenim, crvenim i i punim, a sve to bez boje. Najčešće su sjajevi za veće usne providni, a ako vam je do boja, eksperimentišite sa ruževima za usne, ali šminkanje uvek finiširajte sjajem.

Pročitajte i kako povećati usne šminkom.

Vezbe za povećanje usana

 

Oko usana se nalazi veliki broj mišića. Da nije tako, bore oko usana se ne bi stvarale. Pušači vrlo dobro znaju o čemu je ovde reč. Srećom, tim probemima je moguće stati na put, ako se mišići oko usana redovno vežbaju. Osim što će vas rešiti bora, pomoći će vam da prirodno povećate usne.

Produženo izgovaranje samoglasnika A, E, I, O, U, jedan je od načina da usne budu u formi. Zadržavanje vazduha (napumpavanje obraza) isto. Pokušajte da premeštate vazduh sa jedne na drugu stranu. Otvarajte usta što više i odmarajte donju vilicu. Sve su ovo trikovi kako da usne budu prirodno veće i lepše, a i potpuno je besplatno!

Ako se pitate koliko novca treba izdvojiti za pravo ili trajno uvećanje usana, odgovor upravo sledi.

Povećanje usana – cena

 

Nekada je povećanje usana bilo dostupno samo estradnim ličnostima, a danas je situacija potpuno drugačija. Cene su prilagođene i ljudima koji se ne bave javnim poslom, a koji iz nekog razloga žele da ulažu u svoj izgled.

 

trajno povećanje usana

 

Pa, tako ako se odlučite za ubrizgavanje hijaluronskih filera ili ugradnju silikona u usne, biće vam potrebno od 200 do 400 €. Cena nije nedostupna kao pre nekoliko godina, ali nije ni mala. Za nešto plići džep, svoje pakovanje seruma za povećanje usana možete nabaviti za svega dve hiljade dinara. Odluku prepuštamo vama!

Da čujemo kakva su generalno iskustva ljudi koji su vršili korekciju usana na neki način.

Iskustva sa povećanjem usana

 

Iskustva ljudi koji su se podvrgli nekom tretmanu povećanja usana su obično pozitivna. Promene se primećuju odmah nakon prvog tretmana, a za nešto bolji efekat, potrebno je biti uporan i odabranu metodu koristiti redovno.

Izbor načina za povećanje usana je svakako veliki, pa nema razloga da ostanete nezadovoljni . Bilo da je u pitanju hiruška intervencija ili neka druga manje invazivna metoda, nemojte odustajati dok ne budete zadovoljni rezultatima.

Jedna metoda ne isključuje drugu, pa ako niste zadovoljni izgledom usana, probajte nešto drugo. Mi smo vam nabrojali sve metode uvećanja usana.Možda nešto od gore nabrojanih načina i vama pomogne da dođete do usana kakve želite.

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *