povećanje usana hijaluronom
Usne

Povećanje usana hijaluronom na 3 načina!

Da li je povećanje usana hijaluronom pravo rešenje za problem tankih usana? Sve o ovom popularnom tretmanu naći ćete u ovom tekstu!

Svakodnevno vidimo poznate ličnosti u medijima i ne možemo da ne primetimo volumen njihovog tela. Kažemo „tela“ jer zbog svog posla uklanjaju bilo koji nedostatak dodajući volumena svojoj zadnjici, grudima, obrazima, usnama i kosi. Ipak, kada se reflektori ugase i sagledamo stvari realno, dolazimo do zaključka da je manje – više. Zato, ukoliko se i vi odlučite na korekcije birajte bezbolne metode sa trajnim rezultatima, koje ne izazivaju negativne efekte. Predstavljamo vam najefikasniju metodu prirodnog povećavanja usana ovim specifičnim sastojkom.

Povećavanje usana hijaluronom namenjeno je i starijim damama. Nakon dvadeset pete godine naše telo počinje da stari. Koža gubi kolagen što dovodi do gubitka volumena usana. Nakon četrdesete godine dobijamo ‘’tužan izraz lica’’ i tonus naših usana opada. Počinjemo da izbegavamo crveni karmin.

Povećanje usana hijaluronom je idealno rešenje. Vratiće vašim usnama volumen i svežinu. Pored toga hidriraće ih i učiniti mekanim na dodir.

Ovo povećanje može se raditi na čak 3 načina!

Jedan sjajan i bezbolan način koristila je Tamara! Ona je uspela da poveća svoje usne bez igle i sada su one pune volumena i lepe, ružičaste boje. Presrećna je jer je izbegla igle i bol, a kako je uspela, pročitajte i sami u njenoj priči koja se nalazi na ovom linku: https://lepolice.com/moje-usne-su-sada-senzualne-i-pune/

Hijaluronski fileri za usne deluju ovako!

 

Hijaluronska kiselina je prirodna supstanca koja se nalazi u našem telu. Njena koncentracija najveća je u koži, očima i kostima.

Ukoliko gledamo hemijski sastav hijaluronske kiseline ona je zapravo šećer. Pripada grupi glikozaminoglikana čija je osobina vezivanje vode u organizmu. Zahvaljujući hidrataciji koju pruža koži lica pomaže pri nastanku kolagena koji usporava starenje. Pored elatističnosti kože i borbe protiv bora, štiti nas od UV zračenja i negativnih uticaja okoline, a itekako utiče i na volumen naših usana.

Nivo hijaluronske kiseline u našem telu zavisi od godina, načina života, konzumacije cigareta, alkohola i fizičke aktivnosti. Ipak, ne morate menjati svoj život iz korena kako bi došli do preko-potrebnog hijalurona. On se može ‘’ubaciti’’ u vaš organizam, odnosno u problematičnu regiju. U ovom slučaju, povećanje usana ovom supstancom je ono na šta ciljamo!

Kako je ova kiselina sastavni deo našeg organizma potpuno je bezbedna za popunjavanje usana. Predstavlja jedini prirodan način uvećavanja usana na duži vremenski period.

Hijaluronska kiselina popunjava pore na usnama čineći ih većim. Dobijate jasne ivice usana i napokon se možete razdvojiti od olovke za usne.

Hidrira usne  dajući im zdravu, ružičastu boju. Vaše lice izgleda vedrije i mlađe. Kada vam ubrizgaju hijaluronske filere primetićete da su bore u uglovima usana nestale. Jednako dobro se rešava bora i vraća koži elastičnost, što je još jedna njegova osobina.

Efekti povećanja usana hijaluronom mogu trajati od 6 meseci do 24 meseca.

Nakon tog vremena, hijaluronski fileri potpuno se apsorbuju u organizmu i usne se moraju ponovo popuniti . Brzina apsorbacije zavisi od gustine hijalurona odnosno kvaliteta. Dobro se raspitajte pre odabira salona, pored kvaliteta filera jednako je važna stručnost kozmetičara. Najbolje je birati salone u kojima lekari ubrizgavaju hijaluron u usne kako bi bili bezbrižni.

Znatiželja i briga su ono što preovlada terajući nas da se raspitamo o samom procesu povećavanja usana hijaluronom. Bacite pogled na naredne redove i saznajte šta vas očekuje iza zatvorenih vrata odabranog salona.

hijaluron za usne

 

Povećanje usana hijaluronskim filerima

 

Pomenuli smo da je važno birati stručno osoblje za tretman uvećavanja usana hijaluronskom kiselinom. Hajde onda da se posvetimo procesu popunjavanja, korak po korak.

Sam proces popunjavanja usana je jednostavan i traje dvadesetak minuta.

Par nedelja pre tretmana morate lepo negovati usne. Ne možete doći sa ispucalim i suvim usnama jer tretman neće biti uspešan.

Najbolje je hidrirati usne dve nedelje pre tretmana. Med se dobro pokazao kao prirodni sastojak za brzu hidrataciju jer sadrži vitamin B koji regeneriše kožu. Ukoliko niste alergični možete ga koristiti pred odlazak na spavanje ili može postati vaša jutarnja rutina. Namažite usne medom, ostavite par minuta da upije. Možete se zasladiti ostacima meda sa usana ili ga isprati toplom vodom.

Pre samog tretmana hijaluronskom kiselinom koji će uveličati vaše usne, uradite piling usana. Ovim jednostavnim činom odstranićete nečistoće i mrtve ćelije sa usana. Možete se poslužiti suvom četkicom za zube tako što ćete njome blago istrljati usne. Vaše usne su sada spremne za dodatni volumen!

 

Vrste hijaluronskih filera za usne

 

Sigurno vam je poznato da postoji više vrsta filera za usne, pa čak i više vrsta ovih hijaluronskih, Najpoznatiji su Juvederm i Restyline fileri na bazi hijalurona.

  • Juvederm je specifičan zbog širokog spektra primene jer on aktivno deluje na kolagen u koži. On se koristi i za popunjavanje bora i borica oko usana, ali i za modelovanje usana kao i za popunjavanje drugih nesavršenosti na licu. Ovo je ujedno i najpopularniji filer za usne, i najčešći izbor mnogih žena.
  • Restyline je filer na bazi hijaluronske kiseline koji se ne sme koristiti za mlađe od 21 godine. Smatra se da tada može dovesti do nekih iritacija poput oticanja i crvenila. Dakle primenjuje se na nešto zrelijoj koži, ali daje definisan i prirodan izgled usana, pa je zato takođe vrlo čest izbor pri tretmanima ove vrste.

 

Kako izgleda tretman povećavanja usana hijaluronom?

 

Greška koja se dešava prilikom uvećanja usana jeste estetske prirode. Često se viđaju usne sa prevelikim volumenom koje ne izgledaju prirodno. Zato je važno da se upoznate sa samim koracima procedure da bi ste znali šta da očekujete.

U zavisnosti od oblika lica specijalista preporučuje volumen usana. Nekom je najbolje popuniti gornju usnu, nekome donju, a kod nekih pacijentkinja se ravnomerno popunjavaju.

Odgovor na pitanje  kako popuniti usne zavisi od vaših godina koje utiču na trenutni volumen usana i oblika lica. Ipak, imate sreće. Sa hijaluronskim filerima možete eksperimentisati. Hijaluron iz filera se vremenom apsorbuje u tkivu , tako da iznova možete menjati oblik usana, od tretmana do tretmana. U većini salona možete dobiti besplatnu konsultaciju sa lekarom i preporuku pre zakazivanja tretmana.

Kako bi dobili prirodan izgled usana nakon povećanja usana hijaluronom, neophodno je dobro poznavanje anatomije. Savršene usne su pune, zaobljene sa izraženim kupidnovim lukom.

Stručnjaci kažu da gornja usna treba da bude veća od donje za 1,6 do 2% jer sve iznad toga izgleda veštačko.

Meri se rastojanje između gornje usne i nosa sa rastojanjem donje usne i brade. Idealno bi bilo imati jednako rastojanje.

Tonus celog lica opada te nakon četrdesete morate uzeti u obzir celokupan oblik lica pre tretmana. Volumen lica pada i trougao lepote lica se menja, što dovodi do vizuelno tanjih usana i umornog izgleda. U suprotnom možete previše povećati usne i dobiti patkasti izgled.

Kako se hijaluron razgrađuje, najbolje je ići korak po korak. Prvo blago povećati usne hijaluronom, a zatim ih dopunjavati ako treba, pri svakom narednom tretmanu.

Kada ste se dogovorili oko oblika, prelazi se na sledeću fazu tretmana. Prvo se na usne nanosi anestezija koja deluje sat dva. Radi se o blagoj anesteziji u obliku kreme koja se razmazuje po usnama i ima takozvano trenutno dejstvo.

Hijaluronski fileri se ubrizgavaju uz ivicu usana klasičnom tankom iglom ili takozvanom šupljom iglom – kanilom.

Kod starijih žena se pre samog ubrizgavanja hijaluronskih filera u usne moraju popuniti bore u ugovima usana. Primenjuje se drugačija tehnika i usne se dopunjuju na tačno određenim mestima, odnosno tačkama, kako bi se podigao njihov volumen i ujedno bore učinile manje vidljivim.

Sam proces ubrizgavanja filera nije bolan. Celokupan tretman traje 15 do 20minuta.

Nakon tretmana nije vam potreban dugoročan oporavak. Može se desiti da su vam usne blago otečene nekoliko dana nakon povećanja usana hijaluronom. Stručno lice će vam predložiti adekvatne obloge koje držite na usnama dva do tri puta dnevno. Ne smete se preterano izlagati UV zračenju. Najbolje je prvih mesec dana  izbegavati saunu i solarijum.

Krajnji izgled, odnosno željeni izgled, usana dobijate kada se hijaluron lepo rasporedi u porama a za to je potrebno najviše nedelju dana.

Pre nego što se odlučite za ovu, saznajte koje sve metode povećavanja usana postoje.

 

Korekcija usana hijaluronom

 

Što se korigovanja usana tiče, ono se takođe može uraditi filerima. Prvo je neophodno uraditi iste korake koji su opisani u prethodnom delu teksta, dakle napraviti razmeru lica i eventualne nesavršenosti na usnama. Ukoliko postoji određeni problem na nekom delu usne u vidu ožiljka, fleke ili takozvanog „potonuća tkiva“ (kada je deo usne nesrazmerno manji i tanji od ostatka) tada se pravi poseban plan ubrizgavanja i korekcija količine filera. Naravno, sve te proračune radi stručno lice na konsultacijama i zatim vas savetuje šta bi bilo najbolje rešenje. Ukoliko ne postoji određen problem već želite promenu oblika usana, i to je moguće odraditi filerima u nekoj određenoj meri. Na primer imate izražen kupidonov luk, a želeli bi ste usne potpuno oble, bez luka, fileri to mogu da omoguće. Međutim treba uzeti u obzir da je uvek najbolje rešenje pratiti prirodne crte usana jer sve drugo lako može dati plastičan i veštački izgled.

 

Procedura povećavanja usana hijaluronom je u svakom salonu ista, ali šta je sa kvalitetom? Kako izabrati filere i salon? Kako biti siguran u stručnost  i kvalitet? Kako to sve uklopiti u svoj budžet?

Nije nam bilo teško da proverimo umesto vas i potrudimo se da pronađemo adekvatne odgovore na pitanja.

 

Povećavanje usana hijaluronom cena

 

Preporuka je ključna pri odabiru salona u kom ćete raditi ovaj specifični tretman usana. Obratite pažnju na higijenu samog salona. Pri samom ulasku u salon pregledajte čistoću podova, pulta, zidova. Nije ključno za sam tretman, ali svakako će, kako se već to kaže, onaj ko brine o sebi spolja brinuti i iznutra.

Na zidovima salona pronaći ćete pohvalnice i diplome. Bacite oko na njih kao i na knjigu utisaka koja je obično u uglu čekaonice. Pri obilasku salona najviše nam je značilo iskustvo žena iz čekaonica koje redovno dolaze na tretman. Svojim savetima doprineli su u donošenju odluke. Učinile su da se osećamo sigurnije. Možete da odustanete u bilo kom trenutku i potrađite novo mesto.

Govorimo vam ovo jer je važno obratiti pažnju da li je zamenjena igla i da li je osoblje adekvatno obučeno,  spremno za intervenciju.

Najbolje je birati salone u kojima rade doktori. Izbegavajte polu-stručna lica koja imaju sertifikate sa obuka. Na taj način suzbićete svaku šansu za kontra-indikacije.

Kada razmišljate o ceni imajte na umu to da se ovaj tretman uvećavanja usana ne radi često. Hijaluronski fileri prvi put traju 6 do 9 meseci nakon čega se ova kiselina razgrađuje u organizmu. Sledeći tretman trajaće duže a već nakon trećeg ubrizgavanja možete biti mirni naredne dve godine.

Cene su slične u svim salonima pa se možete usredsrediti na kvalitet. Povećavanje usana hijaluronskim filerom koštaće vas od 200 do 300e, a u cenu je uračunata konsultacija pre tretmana i kontrola nakon.

Ukoliko vas strah od igle i belog mantila prati od detinjstva nudimo vam pouzdano rešenje u vidu hijaluron pen-a.

hijaluronski fileri za usne

 

Hijaluron pen za povećavanje usana bez igle

 

Popunjavanje usana hijaluronom danas, na sreću, ne mora podrazumevati iglu. Hijaluronskom olovkom možete popunjavati bore na čelu i upotpuniti izgled usana. Povećava volumen usana dajući im prirodan sjaj.

 

Pre par godina hijaluronske olovke počele su da se koriste u Južnoj Koreji. Pokazale su se toliko dobro da su danas rasprostranjene po čitavom svetu.

Namenjena je za unosešenje hijalurona u kožu bez igle. Kako je u obliku olovke lako se aplicira na kožu, uz pritisak. Mala količina pritiska dovoljna je i svakako bolja od igle. Hijaluronska kiselina ostaje na koži, upija se popunjavajući pore. Efekat je dugoročan, a sam proces traje nekoliko minuta.

Hijaluron pen možete koristiti ne obazirući se na starosno doba. Namenjen je svima i potpuno je prirodan te nema negativnih efekata. Mlade devojke će njime upotpuniti svoj večernji izgled osećajući se sigurnije. Za starije dame ovo idealan način osvežavanja lica. Izgledaćete vedrije i par godina mlađe.

Bezbolna metoda koja daje dugoročne efekte naravno ima svoju cenu. U prvi mah, bili smo iznenađeni. Cena hijaluron pen-a se kreće od 150 do 350 e , zavisno od kvaliteta.

Srećom postoje prirodne , pristupačnije, metode koje daju jednako dobre rezultate, a podrazumevaju povećanje usana hijaluronom!

Zanima vas o čemu se radi? Čitajte onda dalje!

Serumi za povećanje usana sa hijaluronom

 

Danas na našem tržištu možete naći prirodne preparate, odnosno serume koji trenutno povećavaju usne.

Serumi sastavljeni od velike količine hijaluronske kiseline hidriraju, povećavaju i konturišu usne.

Birajte serume koji u sebi sadrže mlečnu kiselinu, pčelinji vosak, shea buter i masline – ali pre svega veliku količinu hijaluronske kiseline. Istraživali smo i to!

Zahvaljujući ovakivim serumima,  dobićete željeni izgled usana koji će vas pratiti tokom celog dana. Serume možete koristiti dva puta dnevno i odlični su u zimskom periodu jer štite vaše usne od spoljašnjih uticaja.

Vaš novčanik će vam biti zahvalan jer se cena seruma krece od 1500 do 2000dinara.

Povećavanja usana hijaluronom – iskustva

 

Od detinjstva zavodljive i pune usne bile su moja želja. Ustručavala sam se da pitam žene kako dolaze do punijih usana, sve dok se nisam sprijateljila sa Jovanom. Pored pravog prijateljstva dobila sam pravo blago u vidu saveta. Jovana je isprobala razne metode povećavanja usana na svojoj koži i ja želim da podelim sa vama njeno iskustvo:

‘’U ranim dvadesetim nisam se razdvajala od seruma za povećavanje usana. Pre nego što nanesem karmin stavim serum na usne i on ih lepo oblikuje. Osvojili su me jer obično nakon skidanja šminke moje lice bude suvo. Ruž isuši usne i one se perutaju i kao da gube jasne ivice. Serum je štitio moje usne i sprečavao ovaj problem. Nanosila sam ga svakodnevno ujutru i uveče i štitio je usne od spoljašnjeg uticaja dajući im volumen i elastičnost. Nakon par godina, odlučila sam se ipak za trajno popunjavanje usana hijaluronskom kiselinom. Obilazila sam salone i osećala veliki strah pre tretmana. Skupila sam hrabrost, novac i krenula u akciju. Danas imam usne na kojima mi žene zavide. Izgledaju prirodno i jedro. Dobila sam jasne ivice usana koje su lepo naglašene.

Nakon prvog tretmana efekat je trajao 5 meseci. Bila sam skeptična ali ipak uradila sam još jedan tretman. Taj korak dao je dugoročnije rezultate i hijaluron u usnama traje već godinu i po dana. Dakle, može se reći da sam pobornik povećavanja usana hijaluronskim filerima! Redovno radim piling usana i zahvaljujući hijaluronu one su uvek hidrirane i mekane. ‘’

Iskustva žena govore u korist hijalurona odnosno filera, onda kada su bile duboko nezadovoljne izgledom njihovih prirodnih usana. Pre i posle efekat ovog tretmana je uvek najvidljiviji kod onih koji nisu bili blagosloveni punoćom i srazmernim oblikom usana. Tada su i iskustva pozitivna i izgled prirodan, nenapadan. Međutim mnoge od nas nismo zadovoljne izgledom usana čak i ako su one pune i lepog oblika, i želimo više, a tada fileri možda i nisu najbolja opcija, već nešto prirodnije što neće za rezultat imati ogromna usta koja nisu privlačna.

Kako je hijaluron sastavni deo našeg organizma možete povećati njegov efekat na kožu zdravom ishranom. Magnezijum je neophodan za stvaranje hijaluronske kiseline i možete se pronaći u zelenom povrću kao što je španać, brokoli i kupus. Ima ga u bobičastom voću i bananama ukoliko niste veliki ljubitelj povrća. Vitamin C će pospešiti stvaranje kolagena koji će uticati na smanjenje bora i generalno poboljšati izgled kože. Odvojte par minuta više i pripremite zdrav obrok za sebe!

Pored zdrave ishrane radite na svom samopuzdanju i ostanite pozitivni. Nema lepših usana od usana nasmejane žene!

 

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.