bore na čelu
Bore

Bore na čelu – kako ih ukloniti i podmladiti lice?

Muči vas pitanje kako ukloniti bore na čelu? Nema potrebe za skupim operacijama! Nudimo vam prirodna rešenja koja će vas ostaviti bez teksta.

Činimo sve kako bi hidrirale lice, sprečile upalne procese i bubuljice ne odustajemo i vremenom postajemo sve uspešnije pronalazeći kozmetiku koja odgovara našem tipu kože. Trudimo se da poboljšamo celokupno zdravlje organizma. Rezultati ne izostaju i taman kada se opustimo susrećemo se sa prvim borama.

Svi naši dotadašnji problemi sa kožom su nestali, ostaje nam samo jedno pitanje ‘’Kako ukloniti bore na čelu?’’

I šta sad s njim?

Promene u središnjem delu kože dovode do nastanka bora. Posle četrdesete godine koža usporeno proizvodi proteine koji su joj potrebni kako bi ostala zategnuta. Nakon četrdesete godine ponestaje elastina i kolagena u koži. Elastin je jednako raspoređen u koži držeći tkivo ravnomerno raspoređenim što odaje utisak zategnute kože, ali kako ga ima sve manje tkivo se nejednako grupiše odnosno degeneriše.

Kolagen pokušava da pomogne i smiri situaciju ali pod uticajem slobodnih radikala koji nas napadaju iz spoljašnje sredine, to je uzaludan posao.

Prve bore nastaju na čelu i tražite načine kako da ih uklonite.

Poroci kao što su alkohol i cigarete utiču na ubrzano starenje kože i pojavu prvih bora, i ima još mnogo razloga zbog kog se stvaraju bore na čelu, ali hajmo, korak, po korak, da sredimo novonastale bore!

Kako?

Čitajte dalje!

 Kako nastaju bore na čelu?

 

bore na čelu uzrok

 

Slobodni radikali predstavljaju sve uticaje spoljašnje sredine i loše ishrane, a u kombinaciji sa preteranim izlaganjem sunčevoj svetlosti oni se aktiviraju i usporavaju regeneraciju tkiva. U središnjem delu kože slobodni radikali podstiču enzime koji sagorevaju masti i u procesu sagorevanja stvaraju kiseline koje nisu dobre za kožu. Ove kiseline prave upalne procese koji stvaraju bubuljice najčešće ostavljajući ožiljke na koži.

Dakle, ako želite ukloniti bore na čelu, potrebno je nekako stati na put ovom procesu! Kako bi smo što duže sačuvali zategnutu kožu sprečivši upale, neophodno je voditi računa o ishrani, koja bi trebala da bude vitaminska, da sadrži što manje masti i ugljenih hidrata. Pisali smo ovde o važnosti vitamina za kožu.

Postoji jedan prirodan proces koji ne možemo sprečiti i koji se stručno naziva glikacijom. Unutar našeg organizma dolazi do vezivanja proteinskih molekula za molekule šećera odnosno fruktozu. I to ne bi bilo loše po nas da u ovom procesu učestvuju enzimi. Kako nema enzima, šećeri se vezuju za protein i utiču na smanjenje elastičnosti same ćelije.

Ćelije gube elastičnost i čvrstoću i ubrzavaju starenje kože i gubitak volumena kože.

Ne smemo zaboraviti da je ipak starenje kože prirodni proces i da pojava prvih bora na čelu zavisi i od genetskih predispozicija. Starenje kože se dešava usled smanjenja hijaluronske kiseline i dovodi do dehidratacije, a zatim i do opuštanja kože. Opuštena koža pada na dole, vuče je gravitacija i stvaraju se bore na čelu.

Možete prihvatiti bore, a možete i dati sve od sebe da one nestanu. Vesna nije mogla da prihvati svoje bore. Zato je uporno tražila način da ih se reši. Uspela je u toj nameri i to prirodnim putem. Njene bore su se ispeglale, ali ne samo to. Uklonila je i ostale znakova starenja sa kože, kao što su fleke i podočnjaci. Svoje iskustvo nesebično deli sa svima. Podelila ga je i sa nama. Njenu priču ćete naći na ovom linku: https://lepolice.com/moje-iskustvo-prirodno-sam-obrisala-bore-sa-lica/

Bore na čelu mogu biti i mimičke. Preterano mrštenje, podizanje očnih kapaka i slični pokreti koji aktiviraju mišiće ovog dela lica i boraju čelo, trebalo bi da svedete na minimum.

Kako ukloniti bore na čelu?

 

Zašto nastaju bore mrštilice?

Moje lice ne izgleda srećno, šta da uradim sa borama na čelu?

Hiljadu pitanja postavljenih pred ogledalom.

Bore na čelu mogu biti prve bore koje se pojavljuju na licu, a odmah iza njih su bore oko očiju. Bore na čelu stvaraju utisak da ste tužni ili ljuti. Ovakav utisak se pojačava nakon četrdesete godine kada se pore proširuju i bore postaju dublje i vidljivije.

Prvo što poželimo jesu brza rešenja. Ipak hajde prvo da se osvrnemo na prirodne metode uklanjanja bora zbog kojih će vam telo zahvaljivati.

Hidratacija lica protiv bora na čelu

 

U bilo kojoj životnoj dobija najvažnija je hidratacija. Sačinjeni smo od vode sa dodatkom začina kako već ja volim da se našalim. Našem telu potrebna je voda za normalno funkcionisanje, a kako je koža naš najveći organ njoj je neophodna.

Čim telo dehidrira ono kreće da izvlači vodu i to najpre iz kože, naša koža postaje suva i podložna pucanjima. Dehidratacija crpi naš organizam, a opšte je poznato da koža sve pamti.

Zahvaljujući preskočenoj čaši vode vek zategnute kože se smanjuje.

Dakle hidratacija je prva stvar u procesu smanjenja bora, a obavezno kod sebe morate imati dobru hidratantnu kremu.

Imunitet dehidrirane i suve kože je oslabljen što utiče na rano pojavljivanje bora na čelu. Pogledajte kako treba da izgleda nega suve kože.

Dovoljno nam je par minuta dnevno za hidrataciju lica. Preporučujemo vam koksovo ulje koje se nanosi u tankom sloju, najbolje pred spavanje. Kokosovo ulje omekšava kožu ispunjavajući sve razmake odnosno pore, stvarajući glatku površinu. Može se koristiti svakodnevno i namenjeno je za sve tipove kože.

Ukoliko imate problematičnu kožu preporučujemo vam da ga mešate sa par kapi čajevca. Kokosovo ulje omekšava kožu ispunjavajući sve razmake odnosno pore stvarajući glatku površinu. Može se koristiti svakodnevno i namenjeno je za sve tipove kože.

Gimnastika lica u borbi protiv bora na čelu

 

Naveliko se priča o tome kako je fizička aktivnost neophodna za zdravlje našeg organizma. A šta je sa borama na čelu?

Postoje vežbe koje za svega par minuta svakodnevnom upražnjavanja daju primetne rezultate. Otkrijte više o fejsbildingu.

Evo i par vežbi koje možete primeniti baš na ove bore i baš odmah!

  • Prevlačite kažiprstom i palcem kožu lica od nosa ka obrvama sve do slepoočnica. Štipkajmo lice od nosa pa sve do sredine čela. Proces ponavljajte dva do tri puta dnevno. Ova vežba iziskuje svega par minuta a ukoliko vam deluje smešno setite se kako se su najpre ismejavali Kegelovim vežbama, a koliko su zapravo neophodne.

Masaža lica umanjiće pojavu bora i uticaće da se osećate odmornije i lepše. Saznajte kako pravilno masirati lice.

uklanjanje bora na čelu

Pravilna ishrana pomaže uklanjanje bora na čelu

 

Zdrava ishrana obogaćena najpre žitaricama, mlečnim proizvodima i voćem od suštinskog je značaja za naš imunitet.

Proteini utiču na stvaranje kolagena u koži a vlakna iz povrća doprinose njenom sjaju.

Duvanski dim i pušenje utiču na sušenje kože dok alkohol utiče na proširenje pora i dehridrataciju organizma. Najbolje bi bilo otarasiti se poroka jednom zauvek.

Čvrstim snom u borbi protiv bora na čelu

 

Važna stavka u odgovoru na pitanje zašto nastaju, ili još bolje kako se osloboditi bora na čelu – jeste nedostatak sna.

Redovan kvalitetan san pomaže telu da se regeneriše podmlađujući kožu i stvarajući nove ćelije.

Položaj u kom spavamo takođe utiče na nastanak bora. Bilo bi dobro da spavamo na leđima kako ne bi ‘’gužvali lice’’ o jastuk , odnosno pritiskali i onemogućavali koži da diše.

Krema protiv bora na čelu

 

Cilj nam je da smanjimo bore na čelu. Svesni smo da potpuni efekat ne možemo postići menjajući svoje loše navike i menjajući svoju dnevnu rutinu. Zato nam pomažu kreme za bore ali ne treba preterivati uvek nam je prioritet da su organske.

Samo kreme na prirodnoj bazi mogu uticati na lice pozitivnom , ostavljajući za sobom dugoročne efekte.

Tržište je prenatrpano proizvodima te vam izdvajamo neke od sastojka koje treba da sadrži kvalitetna krema odnosno kreme sa najboljim učinkom u borbi protiv bora na čelu.

  • Vitamin E – neophodan za svež izgled kože pomaže u sprečavanju promena kože i prevremenog starenja.
  • Hijaluronska kiselina – pospešuje prirodnu regeneraciju ćelija vraćajući im zategnutost i prvobitni oblik. Utiče na vlažnost kože i neophodna je u nezi suve i oštećene kože.
  • Neodermyl-zamenjuje kolagen koji posle četrdesete godine organizam sve manje proizvodi. Pošto ga nema, neophodan nam je neodermyl koji zamenjuje kolagen sprečavajući dalje opuštanje kože.
  • Ekstrakti biljaka – imaju ga gotovo sve kreme protiv bora. Doprinose mirisu krema i pomaže pri uklanjanju fleka odnosno hipermigmentacije lica.

Bore na čelu mahom nastaju posle 40-te. Otkrijte koje su kreme najučinkovitije za negu kože nakon četrdesete  godine.

Botoks protiv bora na čelu

 

Deluje po principu ubrizgavanja pročišćenih proteina u mišiće kako bi sprečili njihove preterana kontrakcije kroz mimiku a samim tim se onemogućila pojava bora. Ubrizgavaju se u mišiće lica, tamo gde je najveća šansa za nastanak bora. Moguće ga je ubrizgavati u postojeće bore kako bi se smanjila njihova vidljivost.

Specifičnost botoksa ogleda se u tome da se radi tek nakon četrdesete godine i vrlo je postojan.

Kako on otežava mimiku lica ne preporučuje se u preteranim količinama i treba ga koristiti samo kod najupornijih bora. Uklanja bore na čelu ali se uglavnom preporučuje kod vertikalnih bora koje najteže nestaju.

Botoksom se ne otklanjaju bore donjeg dela lica i pre tretmana koža ne sme biti previše izlagana i oštećena sunčevim zracima.

Tretman botoksa je u nekoliko proteklih godina znatno napredovao te se danas ne dobija plastični izgled lica. I dalje je mimika lica otežana ali lice izgleda normalno, nije naduvano i plastično. Generalno ovaj tretman je siguran ukoliko se vrši u proverenim klinikama. Nakon tretmana morate nastaviti sa prirodnim metodama i korišćenjem krema protiv bora kako bi rezultat bio održiv duži niz godina.

Peglanje bora na čelu

 

Dobro, hajde ipak da se odlučimo za tretman koji neće stiskati naše mišiće i onemogućavati normalne pokrete odnosno mimiku. Peglanje bora na čelu je sve popularniji metod koji ne boli. Vrlo je ugodan i namenjen osoba koje žele da zadrže prirodan izgled lica.

Radiotalasni lifting kože za peglanje bora na čelu

 

Ovo je prirodna metoda proizvodnje kolagena. Neke od prethodnih redova posvetili smo kolagenu kao glavnom i odgovornom proteinu u procesu nastanka bora. Vremenom on se gubi iz srednjih slojeva kože ali zalihe kolagena ostaju u trećem odnosno najdubljem sloju.

Radiotalasima se utiče na sve slojeve kože, naime talasi dopiru do kolagena u najdubiljim slojevima i pospešuju njegovo lučenje. Postizanjem kontrakcija kolagena on se umnožava i obnavlja kožu.

Ovaj tretman preporučljiv je za osobe koje imaju problem sa zadržavanjem vode u telu. Izvlači svu nakupljenu vodu sa kože lica utičući i na toksine koji zajedno sa vodom napuštaju vaš organizam.

Prema iskustvima , za potpun efekat potrebno je tri do pet tretmana radiotalasima.

Kolagen možete nadoknaditi i kolagenskim kapima.

Bore na čelu – kako ih ukloniti na prirodan način?

 

Jovanino iskustvo u peglanju bora na čelu može da vam pomogne:

‘’Plašim se bilo kog hirurškog zahvata i trudim se da pratim trendove i biram najbolje. Pod naboljim smatram organsko jer sam tada sigurna da neće izostati svi negativni efekti.

Vodim i vodila sam borbu sa borama na čelu od svoje 43 godine života. Kao majka troje dece nemam dovoljno vremena, ni novca da se potpuno posvetim sebi. Čitala sam o peglanju bora i rešila da redovno koristim kremu protiv bora i makar jednom mesečno priuštim sebi masažu lica. Dva puta dnevno mažem prirodnu kremu protiv bora, najviše mi je odgovara da to bude ujtru i uveče pred spavanje. Kada nisam bila u mogućnosti da odem na masažu sama sam masirala lice kružnim pokretima počev od korena nosa pa do slepoočnica. Kao dodatak masaži koristim med. Dobro se  pokazao u maskama za lice!  

Prve rezultate videla sam nakon dva meseca, horizontalne bore na čelu su se znatno smanjile. Ne znam da li ovaj tretman stručnjaci nazivaju peglanjem ali ja svakako volim da se našalim kada me pitaju kako sam se rešila bora na čelu I kažem da sam ih ispeglala uz gomilu veša jutros. ‘’

Mladalačke bore na čelu

 

Ono što devojka od dvadesetak godina očekuje kada se pogleda ogledalo jeste preplanuo ten, lep odmoran izgled lica bez podočnjaka i poneka bubuljica u onim danima. Nikako vam ne trebaju bore na čelu,  šta više, ne znate kako da se nosite sa njima.

Kako ih prekriti, prva je stvar koja vam pada na pamet. Bore na čelu ne prekriva ni dnevna, a bogami ni scenska šminka. Pali vam se crvena lampica u glavi i pitate se zašto i kako baš vama? Pre nego što okrivite genetiku i uznemirite baku i mamu- udahnite. Evo otkud mladalačke bore na čelu!

Prekomerna izloženost suncu

 

Izlaganje suncu bez zaštitnog faktora isušuje kožu i najpre stvara iritaciju a kasnije za sobom ostavlja fleke. Kako je koža dehidrirana pore se otvaraju a pod uticaje okolne sredine odnosno toksina one se i produbljuju. Produbljene otvorene pore stvaraju tj predstavljaju mladalačke bore na čelu. Spadaju u grupu horizontalnih čeonih bora.

Kreme sa zaštitnim faktorom štite nas od pojave mladalačkih bora na čelu.

Nepravilna nega

 

Koliko ste puta kupile prejaku kremu ili sredstvo za čišćenje lica? Koliko je puta takvo sredstvo stvorilo dodatnu iritaciju ili u najgorem slučaju infekciju?

Bore na čelu se javljaju kada se koža nepravilno neguje. Svaki put kada legnete sa šminkom ili koristite preparat pogrešan preparat za lice. Birajte organske preparate jer oni ne izazivaju negativne reakcije, neguju i hidriraju kožu.

Prenosimo vam Isidorino iskustvo sa mladalačkim borama na čelu:

‘’Kremu protiv bora treba koristiti nakon 25 godine kada naše telo prestaje da se razvija i raste. Nikada nije suviše rano! Usled stresa i neadekvatnog čišćenja lica pojavile su mi se mladalačke bore na čelu. Uspela sam da ih se rešim dobrim izborom hidratantne kreme za lice na prirodnoj bazi koju koristim dva tri puta dnevno. Dva puta dnevno koristim i kremu protiv bora koja takođe ima organsku osnovu i bez koje verujem ne bih bila zadovoljna rezultatima. ‘’

Vrste bora na čelu

 

Pokreti lica najviše utiču na stvaranje bora na čelu, grimasa koju najčešće pravimo ostaje vidljiva u vidu tankih linija.

Horizontalne bore na čelu

 

Kažu da kada se horizontalne bore prostiru sredinom čela previše brinemo.

Ukoliko se spuštaju ka korenu nosa mogu da znače da se previše naprežemo u toku rada najčešće za računarom.

Budite oprezni sa horizontalnim borama. Mogu se pojavljivati i kao upozorenje da treba da smanjite unos šećera i mlečnih proizvoda.

Vertikalne bore na čelu

 

Nastaju od korena nosa šireći se ka sredini čela. Kaže se da vertikalne bore odaju osobu na visokoj poziciji. Smatra se da su osobe sa ovakvom vrstom bora najčešće borbene i daju sve od sebe na poslu.

Ma kakav utisak odavale, ne sumnjam da želite da ih se rešite!Na njih se najbolje deluje masažom lica dok se mišići lica opuštaju i odmaraju.

Mimične bore na čelu

 

Kako se osloboditi ovih slatkih bora. Koliko god ih mrzeli ove bore su mi najslađe. Pokazuju vaš karakter, moto vašeg života. Najčešći izrazi lica ostaju zapamćeni. Potrebno je negovati lice kremama protiv bora kako bi ublažili ove bore i poboljšali izgled naše kože.

 

Šta je najvažnije u borbi protiv bora na čelu

 

Zvuči otrcano, ali najvažnije je zavoleti sebe. Starenje je prirodan proces kao i rađanje i svakako je stvar u kojoj trebamo naučiti da uživamo. Stoga ne treba žuriti, ne treba rešavati probleme preko noći.

Redovnom negom kože postižemo rezultate na duži vremenski period.

Biranjem prirodnih preparata ne štedimo novac ali svaki put poštedimo prvi sloj kože od neželjenih efekata i delovanja hemikalija.

Bore na čelu tretirajte kremama koje su svakako neophodne ali uz njih primenjujte još neku prirodnu metodu poput vežbi i sigurni smo da rezultati neće izostati. Pitanje ‘’Kako ukloniti bore na čelu?’’ postaće deo prošlosti.

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *