mimičke bore
Bore

Šta su mimičke bore i kako ih izbrisati sa lica zauvek?

Da li ste znali da mimičke bore nastaju kao posledica ekspresije lica? Mišići u licu koji su zaduženi za grimase poput ljutnje, smeha, tuge su direktni uzročnici mimičkih bora, ali ne brinite! Ima i za to rešenja! Saznali smo sve o tome za vas!

Šta su to mimičke bore?

 

Mimičke bore su one koje nastaju usled facijalnih ekspresija odnosno pokreta lica kojima iskazujemo emocije, stanja ili jednostavno mimiku!

Znate ono kad namignete kako se namreška koža oko oka, ili kada se iznenadite pa se čelo nabere, a obrve skoče do kose? Ili kada se smejete od srca pa se oči zatvore i usta rastvore da se svi zubi vide?! E to je mimika, i nažalost ostavlja neminovne posledice u vidu mimičkih bora!

To znači da se pokreti lica odnose, ne samo na izraze lica, već i na lepotu i mladolikost.

To su pokreti lica koji se ne mogu izbeći, njima se služimo instinktivno i od samog rođenja. Nažalost kože prva pokazuje znake prolaznosti vremena i zbog neprestanog korišćenja mimike lica, među prvima se stvore mimičke bore.

One su prisutne kao prve bore i javljaju se čak i pre tridesete godine. 

Javljaju se na karakterističnim mestima kao što su čelo, regije oko obrva, očiju i usana.

Da li ste znali da se u licu nalazi veliki broj mišića, a čak dvadeset ih je potrebno upotrebiti samo za jedan osmeh!? 

Svaki od njih se kontrahuje i sa sobom povlači kožu lica i usled čestog korišćenja dolazi do stvaranja mimičkih bora!

Po čemu su mimičke bore posebne?

 

Mimičke bore najviše karakterišu regije na kojima se pojavljuju i to da će se pojaviti kod svakoga pre ili kasnije.Njihova pojava je vrlo izvesna jer se stvaraju prirodnim pomeranjem lica. 

Dakle, ne postoji osoba koja može da ih spreči, one će se pojaviti hteli mi to ili ne!

Ukoliko se često mrštite, eto njih u vidu bora ne čelu ili bora između obrva. Ako se često smejete pojaviće se bore oko očiju ili nazolabijalne bore. Pre ili kasnije, one će doći.

Još jedna karakteristika mimičkih bora jeste da dok su u procesu nastajanja, dok je osoba mlada, one se pojavljuju sporadično i samo kada je u upotrebi određena ekspresija. To znači da će se na primer uz osmeh izraziti tanke linijice bora oko očiju, ali kada grimasa nestane, i one će se izgubiti. Ali kako se u toku dana mišići na našem licu kontrahuju i do petnaest hiljada puta oblikujući mimičke izraze, i mimičke bore se produbljuju i postaju izraženije.

Ali ne brinite, postoje načini da se umanje i ublaže!

Vesna  je dugo vodila borbu protiv bora, ali ostalih znakova starenja kao što su podočnjaci i fleke na licu. Bila je već na korak od odustajanja i prihvatanja sudbine da će bore uvek biti tu, kada se desilo pravo otkrovenje i rešenje njenih problema! Prirodno rešenje za njene muke je bilo samo par klikova od nje, i pokušala je sa tim na nagovor prijateljice! Sada je ona zadovoljna žena koja izgleda nekoliko gofina mlađe! Njen trik može i vama pomoći da uklonite mimičke bore. Saznajte kako je ona uspela da podmladi lice klikom na link: https://lepolice.com/moje-iskustvo-prirodno-sam-obrisala-bore-sa-lica/

Zašto nastaju mimičke bore?

 

Odgovor na ovo pitanje je jednostavan i samo im ime kaže! Zbog mimike lica koja je sastavni deo prirodnog ponašanja osobe.

 

mimičke bore uzrok

 

Da bi se izrazila emocija i stanje čoveka prave se grimase i mimika lica, gestikulacija rukama ili telom, i to su sve prirodne pojave ljudskog tela.Tako su i mimičke bore neminovna i potpuno prirodna pojava koja je glavna posledica pokreta mišića lica.

Naravno da postoji i genetska predispozicija za njihovo jače ili slabije izražavanje, odnosno vidljivost.

Takođe postoji i niz spoljašnjih faktora koji utiču na brže pojavljivanje mimičkih bora. To su pušenje, preterano izlaganje štetnim UV zracima, solarijumi, loša ishrana, manjak unosa vode u organizam.

Kada se više loših faktora uklope sa prirodnim tokom stvaranja mimičkih bora, njihovo prisustvo će biti zagarantovano.

Gde se najčešće pojavljuju ove bore?

 

Mimičke bore se najčešće javljaju na predelu čela, oko očiju, na korenu nosa i između obrva, kao i u nazolabijalnoj regiji.

 Kada razmislite koji se delovi lica nabiraju pri ljutnji ili smehu, dobijete tačne regije gde će se pojaviti ili su se već pojavile mimičke bore!

Mimičke bore na čelu

 

Neke od najdubljih bora krase baš čelo, i nekada ih je teško ukloniti.

Mimika čela je svakodnevna, bilo pri smehu, mrštenju ili čkiljenju kada vam sunce ide u oči.

Dakle mimičke bore na čelu su čest i uporan problem, ali postoje načini da se one umanje i preduprede.

Pošto znamo da se mišići čela često koriste i da će za rezultat imati mimičke bore na čelu, možemo pokušati da obratimo pažnju i manje koristimo mimiku čela.

To je poprilično teško, ali ne i neizvodljivo.

Možete se poslužiti nekom masažom za opuštanje mišića i kože na čelu, koja će imati relaksirajući ali i oporavljajući uticaj na kožu čela, pa će bore biti manje.

Kreme protiv bora su uvek dobra opcija za mimičke bore na čelu, posebno kada se utrljavaju kružnim pokretima, što je ujedno i stimulišuća masaža za umanjivanje bora. To su vam dve muve jednim udarcem, u najboljem mogućem smislu za lepotu i mladolikost lica!

Mimičke bore usne regije

 

Na ovoj regiji su mimičke bore česte i obuhvataju nazolabijalne bore.

U zrelijem dobu, kao deo mimičkih bora, pojavljuju se i marionetske bore.

Hidratacija je ključna u umanjivanju izražajnosti mimičkih bora usne regije. Bilo bi najbolje da se nakon dubinskog čišćenja lica nanosi dobra hidratantna krema, a pred spavanje krema za bore uz blagu masažu usne regije.

Pokrete usana i regije oko usta ne možemo izbegavati niti pokušati da umanjimo. Govor, smeh, pokreti pri hranjenju ili pijenju su neizostavni i ne možemo pokušati da ih ublažimo ili smanjimo. Zato možemo da se posvetimo negovanju te regije i umanjimo pojavu i izraženost mimičkih bora oko usana.

Mimičke bore oko očiju

 

Najpoznatije mimičke bore oko očiju se nazivaju još i vranine noge ali i bore smejalice.

To je ona mrežica satkana od bora koja se stvori u uglovima očiju kada se smejete ili žmirkate usled jakog sunca.Nisam sigurna da li bi baš rešenje za smanjenje ovih bora bilo umanjivanje smejanja, to bi bila prevelika cena za mladolikost, ali postoje drugi načini da se one umanje.

Dobar serum za hidrataciju lica i blaga masaža okoloočne regije je super preventiva ali rešenje za mimičke bore oko očiju.

Oblozi sa blagotvornim sastojcima za bore i podočnjake su takođe odlično rešenje za mimičke bore oko očiju.

Potrebno je strpljenje i trud, ali se na kraju isplati jer ćete zadržati i smeh i mladolikost!

Mimičke bore između obrva

 

Postoje neki ljudi koji su prosto skloni mrštenju, i kao da im lice prirodno tako stoji. Ja sam iz te grupe, a i moja tata, a vrlo smo vedre i vesele osobe. 

Dakle bore između obrva su zagarantovane onima koji se često mršte, bilo namerno ili ne!

Može se trenirati i uvežbavati da se takav pokret umanji, te da se tako umanje i mimičke bore između obrva.Ali ako ste iz ove prirodno mrgudne grupe, možete se poslužiti uljima iz prirode kao što su maslinovo ulje ili kokosovo, i svakodnevno masirati tu regiju.Tako ćete opustiti mišiće oko obrva, revitalizovati kožu i umanjiti bore.

Najbolje je ako u mlađim danima primetite da imate mršteću mimiku i da pokušate da je umanjite i tretirate hidratantnim kremama ili kremama za bore još u mladim danima kada su bore samo problem budućnosti.

Kako ukloniti mimičke bore na prirodan način?

 

Ovo je najbitnije pitanje o mimičkim borama- kako ih se rešiti? 

Prvo moramo da znamo šta su da bi smo mogli da im se prikrademo i isprašimo ih sa lica zauvek!

Kao i uvek rešenja postoje i to od prirodnih elemenata lako dostupnih i još lakših za korišćenje u svojoj kućnoj kozmetičkoj fabrici!

Maska sa grejpfrutom

 

Maska za lice od prirodnih elemenata za sve vrte mimičkih bora je toliko jednostavna za napraviti, ali i za koristiti da prosto morate da probate da je napravite. A možete i da probate kakvog je ukusa nećete se pokajati!

Potrebno vam je:

  • 100 gr grčkog jogurta
  • pola jednog grejpfruta
  • dve kašike meda
  • par kapi maslinovog ulja

Ukusni voćni jogurt? Da! Ali je i odlična maska koja smanjuje mimičke bore sa svih regija lica!

Pomešajte 100gr jogurta i meso polovine grejpa (dok budete vadili meso iscuriće i sok, i to ide u masku), dve kašike meda i maslinovo ulje. Kada dobijete finu smesu biće relativno retka, pa je nanosite četkom na lice i slobodno u više slojeva. Kada se maska nanese ostavlja se da deluje oko pola sata i ispira se mlakom vodom.

Mlečna kiselina iz jogurta će dubinski hraniti kožu lica i delovati na ćelije da se povrate i popune bore. Med je nutririvno bogata stavka ove maske koja pomaže revitalizaciju i hidrataciju kože. Grejpfrut će voćnom kiselinom delovati na ćelijskom nivou i buditi kolagen u koži, stimulisati umnožavanje ćelija kože te tako popuniti i zagladiti bore.

Ako vam nešto preostane može u frižider, a može i i da se pojede dok čekate da maska odradi svoje. Baš super zar ne!

Masaža za smanjenje mimičkih bora

 

Postoje razne masaže lica koje deluju na bore, jedna od najpoznatijih je Zogan masaža, ali mi ćemo se posvetiti jednoj jednostavnoj, staroj i delotvornoj koju možete raditi sami kod kuće.

Masaža toplim kašikama!

Da, da kašikama kojima jedete supu! 

Vrlo je jednostavna a pored opuštajućeg efekta ispeglaće i bore!

Metalnu kašiku zagrejte, ne da se ucrveni, već da bude topla toliko ipak možete da je držite i da vam ta toplota prija.

Umočite kašiku u kokosovo ulje.

  • Krenite od čela trljajući ispupčenim delom kašike, gore dole preko celog čela.
  • Tada pređite na predeo obrva i očiju. Prelazite preko obrva od unutrašnjeg dela prema repu obrve do slepoočnica, pa okolo preko podočnjaka i to ponovite barem tri puta.
  • Zatim pređite na predeo između obrva pa niz nos do njegovog vrha. Isto ponovite barem tri puta.
  • Obraze i nazolabijalne bore masirajte od nozdrva do uglova usana pa na gore ka slepoočnicama, preko obraza.
  • Bradu i usne masirate posebno blago pritiskajući kašiku na usne i prevlačeći preko njih, isto važi i za bradu.

Kašiku možete dodatno zagrevati ako se previše ohladi.

Ovakva masaža stimuliše cirkulaciju, pospešuje rast i razvoj ćelija vraćajući koži elastičnost i gipkost i smanjujući mimičke bore

Kada se malo izveštite u pokretima, masaža kašikama neće samo umanjiti bore već pružiti opuštajući tretman kao u kozmetičkom salonu.

Krema za mimičke bore

 

Naravno da se uz svaki tretman lica bilo da je piling, maska na licu, masaža, treba završiti nanošenjem adekvatne kreme za bore, koja će upotpuniti ceo proces!

Dobra krema za bore koja je na bazi prirodnih elemenata koji deluju dubinski i na molekularnom nivou je uvek dobra opcija za borbu protiv mimičkih bora.

Ako je krema za bore bogata obiljem aktivnih sastojaka koji su prirodni, znajte da će imati odličan efekat na sve pa i na mimičke bore!

Ako priključite tretmanu i masku koja je specijalno napravljena da se bori protiv znakova starenja, budite sigurni da rezultati neće izostati!

Tretmani i procedure koje uklanjaju bore izazvane mimikom

 

Tretmani koji su najpopularniji među osobama koji žele da se reše mimičkih bora su botoks i hijaluron fileri.

 

bore izazvane mimikom

 

Tretmani botoksom direktno deluju na bore ali i na mišiće koji se pokreću pri mimičkim pokretima lica, pa se takve bore teže i vraćaju.U takvom tretmanu se botoks ubrizgava direktno u bore i popunjava ih ali i paralizuje mišiće u licu.

Jedini problem kod ovakvih tretmana je što se dobija zamrznut izraz lica, odnosno plastičan izgled jer se mišići ne pomeraju, osmeh bez osmeha, ljutnja bez mrgođenja. Prosto neprirodno izgleda.

Hijaluronski fileri nemaju taj „smrz efekat“, popunjavaju bore i redefinišu izgled lica. Nedostatak ovakve intervencije jeste u trajnosti koja je relativno kratka, odnosno trebalo bi na godišnjem nivou primenjivati korekcije.

Igle i bockanje nikako nisu moj favorit, ali izbor je samo vaš.

Mimičke bore su nešto što krasi svačije lice i pokazuje godine i uspomene vašeg života. Ali ako uspomene mogu da se vide na fotografijama i dragim poklonima, proživljavamo ih kroz sećanja, zašto da dozvolimo da se vide i na licu?

Uz malo posvećenosti i strpljenja i pravu kremu ili masku lako možemo uspomene evocirati kroz druge stvari, a ne pogledom na mimičke bore!

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *