masaža lica kašikama
Bore, Nega kože

Masaža lica kašikama briše bore i podočnjake!

Masaža lica kašikama pružiće vam odmor i relaksaciju, ujednačiti ten lica i smanjiti vidljivost bora. Isprobajte je što pre!

Stručnjaci propagiraju različite masaže lica kao neophodne nakon 30 godine života. Neke od masaža su vrlo zahtevne i traže stručan tretman u nekom od salona. Naš izbor bila je masaža lica kašikama. Oduševila nas je i zato smo odlučili da vam prenesemo naše iskustvo.

Kako se izvodi? Koje su prednosti masaže lica kašikama? Može li nas osloboditi dubokih bora?

Pogledajte naredni deo teksta! Verujemo da ćete nakon njega postati pravi stručnjak za masažu lica kašikom.

Masaža lica kašikama i njene prednosti!

 

Po završetku fakulteta i svih školskih obaveza primetila sam prve znakove starenja na svom licu. U šali bih pitala prijateljice kako će izgledati naša lica kada budemo imale decu, muža i hiljadu poslovnih obaveza nad glavom? Iako se šalimo na svoj račun zapravo nam nije do smeha. Istraživali smo dosta o starenju kože lica i prihvatili ga kao normalan životni proces.

Ipak, kada nakon 25 godine života blago opadne elastičnost kože lica i ona nije više prirodno rumena, poslednja stvar koju treba da uradimo jeste da očajavamo!

Mlade smo i ovo je idealan period kada treba krenuti sa primenom krema protiv bora i povratiti izgubljeni procenat elastičnosti kože lica. Pored kreme za bore masaža lica pružiće nam ujendačen ten.

Izabrali smo masažu lica kašikama jer ju je lako savladati i može se izvoditi kod kuće.

Dubinski masiramo lice i pospešujemo stvaranje kolagena u dubljim slojevima kože. Više proteina unutar  kože popravlja tonus lica pa je čak i tanka koža oko očiju zategnutija i lepša.

Kašikama za lice pospešujemo cirkulaciju, dobijajući zdrav rumeni izgled obraza. Krvni sudovi se šire, smanjujući pore. Ovakav proces predstavlja idealan trenutak za nanošenje hidratantne kreme. Zahvaljujući dobroj prokrvljenosti hrani kožu lica čineći je otpornom na spoljašnje uticaje. Ostavimo elastičnost kože po strani, najvše muke su nam zadale prve bore na licu.

Pitate se da li ih je masaža kašikama uklonila?

Nastavite da čitate i saznaćete!

Masaža lica kašikama protiv bora na licu

 

kašike za masažu lica

 

Prve bore na čelu su najčešće horizontalne, teško se prekrivaju puderom i zahtevaju puno pažnje.

Redovnom masaža lica kašikama pomaže da smanjimo njihovu vidljivost i dalje produbljivanje.

Pored bora na čelu, tretman je smanjio nastanak sitnih bora u uglovima usana i bora oko očiju.

Usled prodora slobodnih radikala i prljavštine pore na koži se proširuju pa elastičnost kože opada. Nastaju bore kojih želimo da se rešimo! Kašikama praktično peglamo bore. Iz dubokih pora unutar kože istiskuju se nečistoće dok se sa druge strane pospešuje stvaranje proteina i elastičnosti kože lica.

Sama masaža lica kašikama pružila nam je osećaj svežine i opuštanja. Kako bi postigli bolje efekte nakon tretmana kašikama nanosili smo kremu protiv bora na lice.

Pošto je cirkulacija pospešena krema će brže dopreti do dubljih slojeva kože.

Obratite pažnju na deklaraciju! Nisu vam potrebni konzervansi i hemikalije u dubljim slojevima kože među proteinima. Birali smo prirodnu kremu koja u sebi sadrži hijaluronsku kiselinu. Hijalurosnka kiselina se već nalazi u našem organizmu ali kako starimo ona gubi svoja svojstva. Zahvaljujući kremi koža će postati zategnuta, nežna i meka na dodir.

 Neborela nas je osvojla u kombinaciji sa masažom lica kašikama! Zahvaljujući ekstraktima biljaka, a posebno ekstraktu sladića pruža prijatan opuštajući miris.

Potrebno vam je svega par minuta za nanošenje kreme i još par za masažu lica kašikama. Nakon nedelju dana videli smo prve rezultate, bore na čelu bile su manje izražene!

To nije sve!

Podočnjaci se pojavljuju bez obzira na godine i čine lice umornim i starijim. Stali smo im na put zahvaljući tretmanu. Želite da smanjite nadutost kapaka i takozvane viseće podočnjake? Onda je ovaj tekst namenjen vama!

Lila je imala isti problem. Lice se opustilo, izgubilo čvrstinu i javili su se nabori i podočnjaci zbog kojih je bila očajna. Činili su je starijom od njenih vršnjakinja i to joj je stvaralo komplekse. A znate šta? Sve je to rešila prirodnim putem, bezbolno brzo i lako. Pročitajte i vi kako! https://lepolice.com/dobila-sam-bitku-sa-borama/

Pre nego što krenete u rešavanje pomenutog problema, pogledajte sve o kesicama ispod očiju.

Masaža kašikama protiv podočnjaka

 

U toku masaže kašikama zapazićete zanimljiv potez koji nas rešava nadutih podočnjaka. Naime, kašike mogu delovati kao hladne obloge na kapke i kožu oko očiju. Smanjiće vidljivost tamnih krugova i pospešiti protok krvi.

Imamo nadute podočnjake, odnosno višak vode se u toku noći nakuplja ispod očiju. Mogu biti  bolni ali pravilnom masažom kašikama viseći podočnjaci nestaju za svega par minuta. Nije magična, nećemo vas lagati. Ovako dobrom efektu doprinela je prirodna krema za podočnjake. Ponovo smo iskoristili Neborelu koja zahvaljujući amino kiselinama i drugim prirodnim sastojcima umanjuje vidljivost fleka na licu i smanjuje podočnjake.

Odlučili ste se da isprobate masažu lica kašikama?

Pitate se kada ćemo preći na stvar, otkrivši pravilan postupak tretmana? Ne, tako brzo. Bar ne dok ne objasnimo kakve kašike treba birati i u čemu je njihova važnost!

Kakve se kašike koriste za masažu lica?

 

Kako bi postigli pravilan efekat i ujednačili ten lica, smanjili vidljivost podočnjaka i dubinu bora moramo praviti pametne izbore! Svaka oštra ivica kašike ili grub potez ostaviće posledice. Može doći do stvaranja masnica ili ogrebotina. Zato, izdvajamo za vas nekoliko tipova kašika. U zavisnosti od veština koje steknete tokom vremena biraćete kašike za masažu lica.

Drvene kašike za masažu lica

 

masaža lica drvenim kašikama

 

Drvo se koristi u masažama još odavnina. Posebnu primenu pronašlo je u maderoterapiji lica, koja je nešto ozbiljniji tretman protiv bora. Ipak, odlučili smo se za masažu drvetom kod kuće, odnosno drvenim kašikama.

Drvene kašike prodaju se kao takozvane kašike za med. Najčešće su napravljene od bukovog drveta. Dakle, potpuno prirodan materijal koji ne izaziva negativne reakcije na koži lica. Nešto su lakše za primenu u odnosu na porcelanske kašike. Tako nam se bar čini pri korišćenju, jer su lagane pa ako pritisnemo i napravimo grublji pokret neće ostaviti vidljive ožiljke.

Ipak nisu najdelotvornije, zato se izveštite što pre i budite hrabriji. Pređite na porcelanske kašike za masažu lica.

Porcelanske kašike za masažu lica

 

Porcelanske kašike za masažu lica nisu ništa drugo nego kašike za čaj. Da, da kašike za čaj koje najčešće dobijamo u kineskim kompletima sa šoljom. Lepo klize niz kožu lica ali su znatno teže.

U toku korišćenja morate biti nežni kako ne bi došlo do oštećenja kože odnosno modrica.

Male su, tako da je to jedna od prednosti na samom početku masaže kašikama. Možete lepo pristupiti svakom kutku lica, posebno regiji oko očiju koja je osetljiva.

Osećate se spremnim za pravu, profesionalnu masažu kašikama? Otiđite do kuhinje po velike supene kašike!

Klasične metalne kašike za masažu lica

 

Supene kašike, odnosno metalne su odlične ukoliko želite da ih u toku masaže koristite kao hladne obloge za podočnjake. Pokazale su se kao najdelotvornije, jer vrše dubinsku drenažu lica i pružaju osećaj svežine.

Pri odabiru budite pažljivi. Kašika ne sme da ima oštre ivice, treba da bude zaobljena. Klasična, plića kašika za supu bila je pravi izbor.

Posvetite pažnju narednom delu teksta, objasnićemo postupak masaže lica kašikama.

Jeste li spremni?

Postupak masaže lica kašikama

 

Pre početka masaže lica kašikom moramo očistiti lice od šminke i drugih nečistoća. Izbegavajte agresivna sredstva, blagi piling biće dovoljan. Naš omiljeni izbor jeste piling zobenim pahuljicama. Namenjen je svima, bez obzira na tip kože lica.

Ukoliko ste u žurbi i nemate vremena za pripremanje pilinga imamo rešenje. Rukavica za čišćenje lica može biti pravi izbor! Uklanja nečistoće u svega par poteza, otvarajući pore i pripremajući lice za masažu kašikama.

Proverite kako deluje rukavica za lice .

Dakle, nakon dubinskog čišćenja lica i skidanja šminke spremni ste za masažu kašikom.

Kašike su prethodno služile za jelo, naravno, verujemo da temeljno perete sudove ali potrebna im je dezinfikacija.

Uzimamo 4 kašike, kako bi mogli da ih menjamo u toku masaže lica.

Na sve četri nanosimo aktivni kiseonik koji ubija bakterije sa kašika. Nemate aktivni kiseonik kod kuće? Budite bez brige. Natopite vatu alkoholom i prebrišite kašike. Kada se osuše spremni ste za naredni korak.

Naredni korak obuhvata pripremu ulja za masažu lica kašikama.

Ne možemo masirati lice kašikama bez uljane podloge. Došlo bi do trenja i potpunog oštećenja epiderma.

Ulje ima višetruku ulogu, hidriraće kožu lica i pospešiti elastičnost kože. Kako bi uljem nahranili lice birajte ga prema tipu kože lica.

Imam  suvu kožu lica, koristila sam kokosovo ulje. Kokosovo ulje u sebi sadrži mlečne kiseline koje regenerišu suvu kožu sklonu pucanju. Nije preporučljivo za masnu kožu lica jer može sprečiti izlazak sebuma na površinu i delovati poput zida. Zato, birajte maslinovo ulje .

Saznajte sve blagodeti maslinovog ulja za kožu.

Lagano zagrevamo ulje na tihoj vatri. Pripazite na toplotu, ulje nikako ne sme biti vrelo. Gotovo minut dovoljan je da se ulje zagreje, odnosno bude optimalne temperature za primenu.

Potrebna vam je čaša ulja, jer kašike treba umočiti u toplo ulje. Ostavite ih da odstoje nekoliko minuta i zagreju se.

Ovakav proces sprovodimo kada koristimo metalne i porcelanske kašike za masažu lica. Ukoliko izaberete drvene kašike njih ne ostavljamo u ulju. Naprotiv, omiljeno ulje za lice nanosimo kužnim pokretima na kožu. Nije ga potrebno zagrevati.

Umesto ulja, možete koristiti prirodnu kremu protiv bora i masirati lice kašikama od drveta.

 

Sada kada smo sve pripremili za masažu kašikom predstavljamo vam sam proces masaže korak po korak:

1. korak:

 

Prvi potez namenje je borbi sa podočnjacima! Potpuno je različiti od celokupne masaže lica i zahteva dve nove kašike.

Pri uklanjanju nadutih podočnjaka koristili smo metalne kašike jer najduže zadržavaju hladnoću.

Metalne kašike ostavite u frižideru da odstoje 15 do 20 minuta. Zatim, prednji delo kašike (deo kojim zahvatate supu naprimer) prislonite na zatvoreno oko. Deluje kao hladna obloga i ublažiće vidljivost podočnjaka. Nakon 3 do 5 minuta videćete rezultate! Oči nisu natečene i izgledamo sveže i odmornije.

Nakon ovoga iskoršćene kašike možete potopiti u toplo ulje. Pri daljem tretmanu koristićemo drugi deo kašike, odnosno donji ispupčeni deo!

2. korak:

 

Drugi potez odnosi se na regiju čela, odnosno ovde se borimo sa borama na čelu. Laganim potezom od korena nosa pa do kraja obrve vučemo kašiku prethodno natopljenu uljem. Zatim, prelazimo na predeo tik iznad obrve. Ponavljamo pokret, od sredine čela ka slepoočnici.

Neka pokreti kašikom budu lagani prvo sa jedne strane čela. Potrebno nam je par minuta i pratimo nekoliko linija. Kako bi prešli celo čelo najčešće ga delimo u četri linije za masažu. Svaki put ponavljamo isti pokret, vučemo kašiku od sredine čela ka slepoočnici.

Pređite na drugu stranu čela i lagano završite sa drugim potezom u masaži lica kašikom!

3. korak:

 

Jeste treći ali nismo maknuli od regije čela. Šta je sa dubokim borama, takozvanim mrštilicama? Nastaju ukoliko previše vremena provodimo pred računarom i odaju utisak namćoraste osobe. Zato je važno pozabaviti se tretmanom ove regije lica!

Toplom mokrom kašikom od ulja masiramo lice od korena nosa ka kosi. Pratimo jasnu liniju ka gore, odnosno korenu kose. Budite blagi i pređite regiju korena nosa, odnosno regiju između obrva, sredinu čela i sam završetak lica tik do korena kose.

4. korak:

 

Odnosi se na slepoočnice. Zahvaljujući ovom potezu smanjićemo nastanak bora u regiji oko očiju, zato bacite se na posao!

Zategnite gornji kapak ali ne stavljajte toplu kašiku direktno na njega. Zapravo lagano pravite liniju od kraja oka ka korenu kose. Ovaj pokret je kratak i intenzivan. Sama regija slepoočnice nije velika pa ne iziskuje preterani trud.

Masaža kašikama ove regije pružila nam je opuštanje i osećaj mira i relaksacije. Palo nam je na pamet da masiramo slepoočnicu kružnim pokretima. Prija i još bolje opušta čitavo telo ali nema nikakve efekte u zatezanju bora i vraćanju elastičnosti koži lica.

5. korak:

 

Praktično smo završili sa masažom kašikama gornjeg dela lica. Ipak. potrebno je vratili elastičnost tankoj koži ispod očiju. Upozoravamo vas da svaki grublji pokret može ostaviti ogrebotine i masnice u ovoj osetljivoj regiji lica. Nismo pominjali , u toku masaže kada se kašike osuše ili osetite da nisu dovoljno nauljena potopite ih ponovo u toplo ulje. Zapravo, zato smo na početku stavili 4 kašike u ulje kako bi mogli neizmenično da ih koristimo!

Peti potez izvodimo od nosa, pored samog donjeg kapka ka korenu kose. Spuštamo se lagano do sredine obraza, ali kašiku vučemo uvek isto. Od nosa ka korenu kose. Ovo je najvažniji deo lica u toku masaže kašikama i pravilnim tretmanom ujednačićemo ten i pospešiti cirkulaciju. Odnosno, rumeni obrazi su zagarantovani!

6.korak

 

Kako smo pospešili cirkulaciju prateći jasnu liniju od nosa do sredine obraza i korena kose, početka ušiju sada ćemo preći istu regiju nešto drugačije. Povratićemo volumen koži lica, odnosno elastičnost.

Krećemo od vilične kosti ka očima i slepoočnici. Najpre masiramo jednu stranu lica kašikom a zatim i drugu.

Ukoliko pogledate video tutorijale primetićete da koriste dve kašike. Kada se izveštite možete istovremeno masirati i levi i desni obraz. Zašto da ne?  Dakle, vučemo kašiku jasnim potezom ka gore preko obraza do slepoočnice i očiju. Imamo nekoliko linija i za svega par minuta izmasirali smo ovaj predeo lica.

Šesti potez je važan jer sprečava opadanje elastičnosti kože i stvaranje obrnutog trougla. Tačnije spuštanje obraza i usana ka dole.

Proverite sve o trouglu lepote lica.

Kada smo kod usana krenimo na masažu sitnih bora oko njih!

7. korak:

 

Odnosi se na predeo lica iznad gornje usne, odnosno kupidonovog luka. Kašika je velika za ovaj deo lica i zato smo se poslužili malim trikom.

Dršku kašike umočili smo u toplo ulje.

Postavimo je vodoravno i pravimo pokrete ka gore. Precizno od kupidnovog luka ka nosu. Na taj način sprečavamo stvaranje pomenutog obrnutog trougla i zadržavamo mladalački izgled!

8. korak:

 

Podrazumeva masažu malog dela lica, od ugla donje usne do početka brade. Kašiku prislanjamo uz kraj donjeg dela usne i povlačimo ka viličnoj kosti. Budite nežni, ovde nisu potrebni jaki pokreti. Izmasiraćete ovu regiju u svega dva do tri poteza!

Prelazimo na masažu brade kašikom. Pogledajte kako!

9. korak:

 

Bradu masiramo jednostavno, kružnim pokretima kašike.

Ujedno je naš omiljeni deo u toku ovog procesa jer nas potpuno opušta!

10. korak:

 

Desetim potezom izbacićemo toksine iz kože i pružiti joj neophodnu hidrataciju. Masiramo kašikom predeo ispod vilične kosti duž vrata sve do početka dekoltea. Pokreti su jednostavni, vučemo kašiku od gore ka dole. Biće vam potrebno više vremena kako bi ste izmasirali vrat i dekolte ali isplati se. Ujedno možemo smanjiti podbradak.

Ovim pokretima završavamo masažu lica kašikom. Ispiramo lice toplom vodom i nanosimo kremu protiv bora.

Pitate se da li je nanošenje kreme previše jer smo koristili ulja u toku masaže? Naprotiv, cirkulacija je pospešena i krema će brže i bolje delovati na bore i sprečiti njihov dalji nastanak.

Sama masaža lica kašikama, na prvi pogled, čini se komplikovano. Nije vam potrebno više od 10 minuta za celokupan tretman.

Pokrete ponavljajte najviše 5 puta a samu masažu izvodite redovno.

Ako vam se ovo sa kašikama ne dopada, onda ne propustite da probate šta može roler od žada! Najbolje bi bilo posvetiti se tretmanima dve nedelje, recimo svako veče pred odlazak u krevet. Na taj način dobili smo najbolje efekte! Koža lica bila je zategnutija i nežna na dodir.

Kakva su vaša iskustva sa masažom kašikama? Pišiti nam, iščekujemo odgovore.

 

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *