maderoterapija lica
Nega kože

Maderoterapija lica za svež izgled u trenu!

Maderoterapija lica učiniće vaš izgled svežim i odmornim. Ukloniće vidljive znake starenja i izjednačiti ten lica. Zato, saznajte sve tajne ovog tretmana i isprobajte maderoterapiju lica što pre!

Šta je maderoterapija lica?

 

Na prvi pogled ova tema nas je nasmejala. Znamo da se za ovaj tretman koriste oklagije. Pa kako to onda mislite maderoterapija lica? Treba da dozvolimo nekome da izoklagija naše lice?

Nakon što smo isprobali ovakav tretman, zaljubili smo u njega. Već  posle prvog tretmana bore na licu su bile manje, lice je izgledalo sveže i rumeno!

Znatiželja nas je i dalje proganjala i popričali smo sa stručnjacima koji su nam objasnili šta se to u toku maderoterapije dešava unutar kože lica.

Poznato vam je da se naše telo razvija i raste do dvadeset pete godine života. Nakon toga , elastičnost lica se smanjuje. Elastičnost lica opada posebno kod žena, jer se nivo hormona menja. Na licu se najčešće nakon tridesete godine pojavljuju bore na čelu. Važno je krenuti na vreme sa pravilnom negom i sprečiti nastanak dubokih bora .  Prirodne kreme za lice regulisaće Ph vrednost kože i sprečiti dalji nastanak bora.

Ipak, to nije dovoljno!

Kako vreme prolazi, a posebno za pripadnice lepšeg pola koje imaju više od 40 godina, tonus lica znatno opada, poprimamo tužan i umoran izgled lica. Ovakav proces, koji je potpuno prirodan naziva se obrnutim trouglom. Linija usana se spušta ka bradi, jagodice i obrazi gube svoj tonus. Masaža lica ovde može biti od koristi i pospešiti rumenilo lica. Za potpune rezultate potrebno nam je tretman koji će delovati jače od masaže, dubinski masirati tkivo i vratiti koži elastičnost lica.E baš to radi maderoterapija lica.

Ukoliko se ujtru budite sa nadutim podočnjacima i otečenim licem, maderoterapija će vaš izgled učiniti svežim i odmornim. Nije čarobna već se pravilnim korišćenjem oklagija za lice izbacuje višak vode i toksina iz kože lica. Lošom ishranom, pušenjem ili konzumacijom previše alkohola isušujemo kožu i ona gubi elastičnost.

Maderoterapija lica će izvući sve negativne supstance iz kože, učinivši lice rumenim.

Sama maderoterapija lica predstavlja tretman lifne drenaže. Dublji slojevi kože bivaju masirani, koža luči manje sebuma izgledajući lepše i zategnutije. Podstiče se stvaranja proteina, kolagena i elastina pa koža postaje zategnutija.  Ipak, na pomen limfne drenaže upalila se crvena lampica uz pitanje ‘’Boli li ovaj tretman?’’

Da li je maderoterapija lica bolna?

 

Imamo lepe vesti, tretman lica drvenim oklagijama je potpuno bezbolan.

Osećali smo se prijatno na prvom tretmanu maderoterapije, opustila nas je i rasteretila um od svakodnevnih problema i obaveza. Zaljubili smo se u maderoterapiju lica jer pored fizičkih blagodeti na koži lica, pozitivni deluje na psihu.

Sam tretman lica drvenim oklagijama traje od 20 do 30 minuta. Kako bi postigli potpuni efekat, potrebno je uraditi set tretmana . On se sastoji najčešće od deset do dvanaest tretmana.

Nakon prvog tretmana lica drvenim oklagijama, ten kože lica je bio lepši, obrazi rumeni i smanjila se jutarnja nadutost lica. Ipak, kako bi smanjili duboke bore i povratili elastičnost lica morali smo da izdvojimo novac za celokupan tretman. Kasnije možete ići jednom u mesec dana na maderoterapiju lica kako bi održali dobijene rezultate.

Ako vam ovo deluje previše zahtevno, ili biste radije da se sami pozabavite svojim licem, onda obratite pažnju na Vesnino iskustvo. Ona se rešila naduvenog lica, podočnjaka, bora i svih znakova starenja prirodnim putem i prezaodvoljna je. O tom njenom iskustvu, pročitajte više na ovom linku: https://lepolice.com/moje-iskustvo-prirodno-sam-obrisala-bore-sa-lica/

Kome je namenjena maderoterapija lica?

 

masaža lica oklagijama

Namenjena je svima nama koji želimo da pospešimo elastičnost kože, umanjimo duboke bore i smanjimo nadutost lica. Stručnjaci je predstavljaju kao jedinstven anti-age tretman, koji je za razliku od botoksa lica potpuno bezbolan.

Ne može izazvati kontraindikacije i nema nikakvih negativnih efekata nakon samog tretmana. Zaboravite na crvenilo ili iritirano lice! Nakon maderoterapije ten je ujednačen i obrazi dobijaju prirodno rumenilo. Pospešuje se protok krvi kroz kožu pa izgledamo odmornije.

Ipak, maderoterapija lica se ne preporučuje trudnicama. Jednostavno, u toku trudnoće nivo hormona je drugačiji, a limfnom drenažom istiskujemo višak sebuma. Vaše telo je oprezno u toku trudnoće i reaguje na svaku promenu bila pozitivna ili negativna. Drenažu može doživeti agresivno, pa vam u toku trudnoće preporučujemo klasičnu masažu lica ili još bolje vežbe za lice. Zato, saznajte sve o takozvanom fejsbildingu za lice.

Maderoterapijom lica pospešuje se stvaranje kolagena koji regeneriše koža pa fleke na licu postaju manje vidiljive

Dobro, tretman je bezbolan i vrlo efikasan ali kakve su to oklagije za lice?

Oklagije za maderoterapiju lica

 

Maderoterapija je tretman koji se koristi od davnina, sam naziv nastao je od španskih reč i u bukvalno prevodu bi značila ‘’tretman drvetom’’. Do sada smo kroz tekst provlačili frazu ‘’drvene oklagije’’ ali jasno vam je da stručnjaci ne koriste klasičnu kućnu oklagiju.

Biraju se specijalizovane drvene oklagije jer su najprirodnije i ne mogu izazvati alergijske reakcije.

Zapravo, reč je o malim drvenim spravama koje su napravljene prema obliku lica. U zavisnosti od zemlje u kojoj se izvodi tretman razlikuju se oklagije. Pitate se zašto? Razlog je krajnje jednostavan, azijatkinje, crnkinje i belkinje nemaju iste crte lica. Ipak, jedna stvar se ne menja! Oklagije za maderoterapiju napravljene su od bukovog drveta.

Imamo nekoliko vrsta oklagija za maderoterapiju lica. Koriste se prema tačno određenom redosledu i pokretu.

Kako se radi maderoterapija lica?

 

Maderoterapiju lica izvode stručnjaci koji su obučeni za korišćenje različitih vrsta oklagija. Pokrete izvode u zavisnosti od protoka limfe u koži lica.

Obično se tretman oklagija izvodi ka gore, čime se lice zateže i smanjuje vidljivost bora na koži lica.

Takozvani tretman drvetom obuhvata tretman samog lica, vrata i dekoltea. Tretman vrata primenjuje se kako bi se smanjile sitne bore na vratu i rešava nas ružnog podbratka. U toku maderoterapije područja dekoltea istiskuju se svi toksini na površinu pa koža postaje meka i nežna na dodir.

Sam tretman maderoterapije lica odvija se prema jasnim pravilima, odnosno tačkama, u zavisnosti od vrste oklagije koja se koristi. Pre nego što odete na tretman, očistiti lice od svakodnevne prljavštine i mikroba. Ne morate raditi piling lica tik pred tretman maderoterapije, ali možete lice očistiti kamilicom. Kamilica deluje antiseptično i uklanja mikrobe sa površine kože. Ukoliko niste njen miljenik i ne želite da skidate prljavštinu tupferom natopljenim u kamilicu, dezinfikujte lice aktivnim kiseonikom.

Kada u salonu legnete na sto predviđen za masaže i maderoterapije lica primetićete da ne možete početi  tretman bez nanošenja seruma na kožu lica.

Ukoliko bi se maderoterapija radila na suvoj koži ne bi dobili adekvatne rezultate, bila bi bolna i krajnje neefikasna.

Prvi put smo dopustili kozmetičarki da koristi svoj serum i nanese ga na kožu našeg lica. Ipak, važno je biti siguran u sastojke proizvoda jer je on zaslužan za regeneraciju kože. Donosili smo svoju prirodnu kremu koja smanjuje bore i ujednačava ten. Na taj način učinili smo tretman prijatnim i pospešili efekte maderoterapije.

Kako bi dobili potpune efekte i imali sjajnu kožu lica birajte prirodne kreme. Izdvojte vreme, pročitajte deklaraciju proizvoda. U toku maderoterapije podstiče se stvaranje kolagena. Ukoliko izaberete kremu sa hijaluronskom kiselinom koja hrani kožu i takođe podstiče stvaranje proteina ubili ste dve muve jednim udarcem. Dobićete trajnije i vidljivije efekte!

Hijaluronska kiselina jeste neophodna, ali nije dovoljna. Amino kiseline iz kreme pospešiće metabulizam kože i povećati njenu čvrstinu i elastičnost. Vitamin E iz prirodnih kreme sprečava starenje i propadanje kože lica.

Zahvaljujući maderoterapiji lica, krema će dopseti do dubljih slojeva kože i pružiti joj preko potrebnu svežinu.

Jedna od takvih, prirodnih krema za lice, jeste Neborela.

Ulja za masažu mogu dobro uticati na kožu, nahraniti je i pružiti joj svež i ujednačen ten. Prirodno kokosovo ulje može biti vaš saveznik u maderoterapiji lica ukoliko imate normalnu ili suvu kožu lica.

Nešto masnijoj koži sklonoj aknama, više prija ulje sandalovine.

Kako bi se potpuno opustili i uživali u toku tretmana maderoterapije lica opisaćemo vam ga do detalja.

Korak I: Rebrasta oklagija za maderoterapiju lica

 

Rebrasta oklagija za maderoterapiju lica predstavlja prvi korak nakon hidratacije lica odnosno nanošenja prirodne kreme ili ulja na kožu.

Rebrasta oklagija je neravna ima brazde po sebi i između njih duboka udubljenja.

Karakteristični su pokreti na samom početku terapije ovom oklagijom. Obično su jasni, ka gore, prateći protok limfe unutar kože lica. U zavisnosti od vaših godina i tipa kože lica stručno lice će birati rebrastu oklagiju. Variraju od rebrastih oklagija sa bodljama do rebrastih oklagija sa malim tek vidljivim izbočinama.

Iako na samom početku tretmana, počeli smo da se opuštamo i polako tonemo u neki polu san. Što znači da je tretman bezbolan i da smo uživali u njemu.

Korak II: Švedske posude za sukciju

 

Kada specijalista uzme švedske posude za sukciju znajte da ste već na polovini maderoterapijaskog tretmana. Švedske posude za sukciju imaju narodski izraz, nama lakši za upotrebu, švedske šolje.

Švedske šolje za lice nimalo ne liče na oklagije, imaju oblik kancelariskog pečata. Njima ne udaramo lice, iako liče na pečat. Naprotiv, specijalista ih vuče prateći konture lica, ka gore, i vrši dubinsku masažu tkiva.

Stvaraju vakum na tretiranom području lica i omogućavaju koži da izbaci toksine i višak sebuma na površinu.

Ukolimo imate problem sa nadutim i tamnim podočnjacima ili sakupljanem vode na licu, tretman švedskim šoljama biće ključan. Nakon par tretmana maderoterapije budićete se odmorni i zaboravićete na hladne obloge za podočnjake i podbulo lice.

Korak III: Tabla za konturisanje

 

Tabla za konturisanje je drvena daska koja je zaslužna za nestanak bora sa kože lica. Stručnjaci je zovu tablom za konturisanje jer se pri korišćenju prate jasne linije, odnosno konture lica. Posebno se dobro pokazala u smanjenju vidljivosti bora na teže dostupnim mestima, odnosno bora oko usana i sitnih bora oko očiju.

Pored uklanjanja bora ubrzaće metabolizam kože i lepo rasporediti već nanetu prirodnu kremu za lice. Pružiće licu savršenu završnicu tretmana pri kojoj prirodna krema potpuno upija i ten lica postaje ujednačen.

Vidimo da maderoterapija lica ima jasan tok i stručnjake koji je izvode. Naredno pitanje koje nam se nameće je sasvim logično.

Može li se ovakav tretman izvoditi kod kuće?

Kako bi on izgledao?

Maderoterapija lica kod kuće

 

drvena oklagija za lice

 

 

Maderoterapija lica kod kuće nije preporučljiva. Lice je područje sa najviše limfnih kanala, koje je osetljivo i reaguje na najmanju promenu iz spoljašnje sredine.

Pored toga što je zaštitna barijera vaše kože jaka i želite da ispeglate nekoliko bora i sprečite dalji nastanak istih, odlučite se za salon.

Kozmetički salon mora biti proveren!!!

Birali smo ga po preporuci i obavezno pregledali da li je čist i uredan. Ukoliko se prijatnije osećate kod kuće, imamo rešenje za vas!

Reč je o roleru od žada koji je izjednačio ten našeg lica i pružio nam dodatnu svežinu. Redovnim korišćenjem smanjio je vidljivost bora. Iako nije jak poput maderoterapije lica svakodnevnim rolanjem pospešićete regeneraciju kože. Stvara se novi kolagen koji jača kožu lica i čini je otpornom na spoljašnje uticaje.

Dakle, maderoterapija lica nije za igru.

Želite da naučite ovu godinama čuvanu veštinu?

Pronašli smo mnogobrojne kurseve koje održavaju specijalisti. U proseku traju od mesec dana do tri meseca i nakon savladavanja istih možete postati specijalista maderoterapije lica. Potrebno vam je malo hraborsti, ušteđevine i želja za sticanjem novih veština!

Kada smo već pomenuli novac, za tretman maderoterapije lica potrebno je izdvojiti određenu sumu.

Cena maderoterapije lica i iskustva

 

Želeli smo da odemo na tretman maderoterapije lica pripremljeni i raspitivali smo se o cenama tretmana. Najčešće se cena po tretmanu maderoterapije lica kreće od 400 do 600 dinara. Ipak, preporučiće vam paket tretmana kako bi postigli trajne efekete.

Paket tretmana maderoterapije lica sačinjen je od 10 maderoterapija. U salonu koji smo mi izabrali svaka 11 ili 22 maderoterapija lica je besplatna. Na nju se dolazi nakon mesec dana od završetka  10 terapije radi peglanja finih, sitnih bora. Stručnjaci su nam preporučili tretmane u razmaku od nedelju dana.

Iskustvo korisnica je najvažnije pri donošenju odluke. Prenosimo vam Nedino iskustvo na osnovu kojeg  smo se odlučili za maderoterapiju lica:

‘’Imam 42 godine i duboke bore na čelu. Činili su me nesigurnom iako nikad nisam imala problema sa kožom lica. Ton moje kože je svetao i to još više ističe pomenute bore. Koristim prirodne kreme koje mom licu vraćaju svežinu i sprečavaju nastanak novih bora.

Ipak, kako ukloniti stare, već nastale bore sa kože lica?

Bila sam skeptična ali ipak isprobala maderoterapiju lica. Nakon prvog tretmana lice je izgledalo sjajnije i mekše na dodir. Posle par tretmana, u razmaku od nedelju do dve dana, koža je povratila elastičnost i bore su se smanjile. Maderoterapija lica je pozitvno uticala na moju psihu, osećala sam se rasterećeno i odmorno. Iskreno, to je razlog više zbog koje jedva čekam naredni tretman! ‘’

Tretman lica drvetom u svetu je odavno prihvaćen kao brzo i bezbolno rešenje protiv opuštanja i prevremenog starenja kože lica. Nama je prijao! Nakon tretmana osećali smo se lepše i odmornije.

Kako je na vas uticala? Koja su vaša iskustva sa tretmana maderoterapije lica? Voleli bi smo da ih podelite sa nama.

Stoga, isprobajte ovu čudotvornu metodu što pre i pišite nam!

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *