hladne obloge za podočnjake
Oči

Hladne obloge za podočnjake deluju brže nego što mislite!

Muče vas tamni kolutovi ispod očiju? Naduvene oči koje svrbe? Hladne obloge za podočnjake su onda prava stvar!

Koža oko očiju je tanja u odnosu na ostatak tela. Prvi sloj kože uvek štiti kožu od spoljašnjih uticaja, zatim dolazi drugi i treći sloj. Masno tkivo ima veliku ulogu u odbrani i teksturi kože. Oko naših očiju gotovo da nema masnog tkiva, koža je tanka i krhka.

Posebno se ističe predeo ispod očiju na kom je koža toliko tanka da se provide krvi sudovi. Međusobno povezani krvni sudovi zaslužni su za boju naših podočnjaka. Pitate se zašto nam oči ponekad oteknu? Pored krvnih sudova u predelu ispod oka nalaze se limfne žlezde. Žlezde usled spoljašnjih utucaja mogu da oteknu. Tada dobijamo izgled umornih i naduvenih očiju.

Kako deluju hladne obloge za podočnjake?

 

Znate kada je pravo vreme za promenu?

Onog trenutka kada odustanete od prekrivanja podočnjaka, kada znate da će ih puder učiniti još vidljivijim.

Kada vam se čini da korektor samo dodatno ističe vaše natečene i umorne oči. Kada stanete pred ogledalo i zapitate se da li samo vi to vidite?

E tada! Tada probajte hladne obloge za podočnjake!

Hladne obloge deluju jednokratno. Idealne su za korišćenje ujutru, pred šminkanje.

Nije vam potrebno mnogo vremena za sam tretman, samo nekoliko minuta i par stvari iz kuhinje. Volimo da ih primenjujemo uz jutarnju kafu i zaista nam pomažu da se osećamo svežije.

Hladne obloge utiču na smanjenje podočnjaka, otklanjaju nadutost i za nijansu menjaju boju podočnjaka.

Kako podočnjaci nastaju usled proširenja krvnih sudova i smanjenog protoka krvi hladnoća iz obloga pospešiće cirkulaciju. Krvni sudovi će se skupiti i krv će brže proticati. Krv se neće dugo zadržavati u predelu ispod očiju i samim tim neće biti tamnih kolutova.

Držite ih par minuta na očima i to će biti dovoljno da spadne otok odnosno nadutost. Trebaće vam malo više vremena i strpljenja što se tiče boje. Ukoliko želite da uklonite boju podočnjaka tretman morate ponavljati redovno.

Proverite kako sve nastaju podočnjaci i koje vrste podočnjaka postoje.

Istina, hladnoća baš ne prija uvek, posebno ne na očima. Da ne pričamo da ove tehnike nisu naročito praktične ako ste na putu na primer. Vesna je pronašla nešto praktičnije, prirodno, a efikasnije. Ona se kune da joj je to sasvim obrisalo podočnjake i bore sa lica i svima to preporučuje. O čemu se radi, saznajte i vi iz njene priče koja se nalazi na ovom linku: https://lepolice.com/moje-iskustvo-prirodno-sam-obrisala-bore-sa-lica/

Šta to možemo pronaći u kuhinji a učiniće nam toliku uslugu i napokon nas rešiti tamnih kolutova?

Led kao hladna obloga za podočnjake

hladne obloge za oči

 

Da razjasnimo na početku, led nikako ne smete stavljati direktno na oči!

Koža oko očiju je tanka . Led uzet direktno iz zamrzivača, lepi se za kožu i može doći do iritacije i crvenila. Ukoliko ga stavite direktno na oči on će brže i jače delovati na cirkulaciju. Cilj nam je da deluju na prvi sloj kože i zato ga uvijamo u tkaninu. Direktnom primenom prodire do trećeg sloja kože i isušuje kožu. Pravi vam dodatnu štetu i nećete iskoristiti njegove potencijale.

Kako se koristi led za podočnjake?

Korisnice kažu da im je najpraktičniji led iz posude za led, jer je lepog jasnog oblika i  lakši za primenu. Uvijte jednu kocku leda u tanku tkaninu i prislonite ispod očiju. Držite minut-dva i led će polako krenuti da se topi. Pređite par puta preko kapaka ukoliko su natečeni. Tretman treba primenjivati najviše tri, četri minuta i nakon njega naneti hidratantnu kremu. Nakon tretmana neće biti jutarnjeg otoka očiju niti nadraženih kapaka koji svrbe.

Korisnicama je lakše da tretiraju područje ispod jednog oka pa zatim područje drugog, pa ukoliko žurite imamo još bolje predloge.

Zaleđene kašike kao hladan oblog za podočnjake

 

Uveče pre spavanja ostavite dve supene kašike u frižideru (ne u zamrzivaču!) . Kada se probudite, pre nanošenja dnevne šminke prislonite kašike uz oči.

Korisnice kažu da je praktičnije okrenuti ih naopako i prisloniti zaobljeni deo na kapke. Možete ih pomerati kako vam odgovara u zavisnosti od nivoa nadutosti i veličine podočnjaka. Držite ih do pet minuta na očima a zatim ostavite da ‘’odmore’’. Razbudićete se u trenu i imamti brze rezultate.

Kašike možete zalediti u zamrzivaču ali onda obavezno stavite tkaninu preko njih.

Hladni tupferi  kao hladne obloge za podočnjake

 

Hladni tupferi su blaža i prijatnija metoda što se tiče hladnoće. Ne morate ih pomerati, savršenog su oblika te ih možete samo prisloniti na oči. Lepo prijanjaju i ostaće na mestu dok ih sami ne uklonite. Pokrivaju celu problematičnu regiju odmah privremeno vas rešavajući problema.

Kako se koriste?

Ostavite ih u frižideru sat dva pre tretmana. Možete ih držažati na očima desetak minuta.

Ukoliko vam je dosadilo da  izigravate ledenu kraljicu igrajući se sa frižiderom svratite do najbliže drogerije po hladnu kremu za podočnjake.

Hladna krema za podočnjake

 

Hladna krema za podočnjake kao da sagleda više strana problema i pristupa ozbiljne rešavanju.

Sastoji se od vitamina koju utiču na regeneraciju kože i njenu pigmentaciju. Pogledajte da li krema sadrži vitamin E i vitamin A jer su oni neophodi za trajnu regeneraciju područja oko očiju.

Kreme za podočnjake smanjuju proširene krvne sudove i ujedno hrane kožu podstičući stvaranje kolagena. Najčešće u sastavu imaju hijaluronsku kiselinu. Hijaluronska kiselina se prirodno nalazi u našem telu i pomaže u borbi sa slobodnim radikalima. Ukoliko se dodatno nanosi kao sastojak kreme utiče na pore, te smanjuje bore oko očiju.

Ekstrakt sladića u kremama za podočnjake utiče na povezivanje tamnih tonova kože. Kako smanjuje povezivanje tamnog pigmenta, odnosno melanina u koži, tako izbeljuje tamne krugove oko očiju i izjednačava ih sa vašim tenom.

Pogledajte da li krema sadrži shea buter koji hidrira kožu i potpomaže imunom sistemu kože u borbi protiv upala. Smanjuje nadutost područja oko očiju i pospešuje stvaranje kolagena.

Kreme oko očiju treba da sadrže prirodnu zamenu za kolagen jer ga koža tokom godina sve manje proizvodi.

Hladna krema za podočnjake može se koristiti svakodnevno. Važno je da ostavlja prijatan osećaj nakon korišćenja kao i u toku korišćenja. Ukoliko vas oči nakon upotrebe svrbe ili osećate peckanje prekinite sa korišćenjem . Birajte prirodne kreme kako bi ste izbegli negativne efekte. Možete ih pronaći na internetu, u apotekama i drogerijama po vrlo pristupačnim cenama.

Ovo je definitivno najbrži način za uklanjanje podočnjaka. Hladna krema je laka za upotrebu ali se mora nanositi redovno kako bi postigli vidiljive i trajne rezultate.I da se razumemo – hladna krema za podočnjake je krema sa aktivnim sastojcima protiv podočnajaka koju držite u frižideru. Ništa drugo!

Najveća prednost je što je namažete i nosite dok obavljate druge stvari tokom dana, a za druge obloge morate izdvojiti malo vremena za sebe.

Ukoliko vi možete da izdvojite još malo vremena za sebe, opustite se i uživate u mirisu čaja. Pripremilo smo za vas prirodne obloge za uklanjanje podočnjaka.

Prirodne hladne obloge za podočnjake

 

led za podočnjake

 

Prirodne metode za uklanjanje podočnjaka možete primenjivati ujtru i uveče pred odlazak na spavanje. Prijatnog su mirisa i dodatno će vas opustiti. Potrebne sastojke pronaćićete u kuhinji i zato krenite sa primenom što pre.

Hladan krastavac za uklanjanje podočnjaka

 

Krastavac sadrži antioksidanse koji pospešuju cirkulaciju i utiču na regeneraciju kože. Prodiru do dubljih sloje kože i pospešuju stvaranje kolagena. Tanka koža oko očiju vremenom može postati otpornija na spoljašnje uticaje.

Krastavac sadrži fitonutrijente koji smanjuju crvenilo kože oko očiju. Fitonutrijenti su voćni bilji antioksidansi koji nas štite od bolesti. Pored toga što poboljšavaju imuni sistem čine kožu otpornijom na spoljašnje uticaje.  Najbolje efekte ćete dobiti ukoliko oblogu od hladnog krastavaca primenjujte ujtru.

Dobar je za korišćenje u toku zime jer je tada koža dodatno isušena. Krastavac sadrži dosta vode u kojoj se nalaze vitamine B i A, mangan i folna kiselina. Voda i minerali hidriraju kožu, dajući osećaj svežine.

Kako se koristi?

Krastavac držite u frižideru, isecite na kolutove i stavite na oči. Možete ga držati dvadesetak minuta. Osećaćete se sveže i odmorno.

Hladan krompir kao obloga za podočnjake

 

Krompir možete koristiti slično kao krastavce. Naručito je dobar u otklanjanju fleka sa kože lica a može pomoći u smanjenju nadutosti očiju i otklanjanju podočnjaka.

Pored skroba sadrži vinsku kiselinu, jabučnu i limunsku. Zajedničko dejstvo ove tri kesline u krompiru nije zanemarljivo.oUostalom, pročitajte kakve sve kiseline za lice postoje. Savršen je za izbeljivanje kože i ožiljaka na licu. Kiseline deluju na prvi sloj kože i ujednačuju ten.

Ukoliko se kolutovi krompira stave na predeo očiju, uticaće na kožu i vremenom izbledeti tamne kolutove.

Kiseline nisu jedina blagodet krompira u njemu se nalazi vitamin K koji pospešuje regeneraciju kože. Utiče na smanjenje upala i ‘’podebljava’’ prvi sloj kože čineći ga otpornijim na spoljašnje uticaje.

Kako se koristi?

Izrendajte krompir, ostavite ga par sati u frizideru ili sat vremena u zamrzivaču. Uzmite gazu ili tanku tkaninu i uvijte hladan krompir. Lepo prijanja uz vaše oči i dobro se pokazao kod smanjivanja nadutosti očiju.

Poseban efekat ima na boju podočnjaka, ujednačiće ten i učiniti podočnjake gotovo neprimetnim.

Ukoliko nemate vremena za rendanje možete ga iseći kao krastavac, u kolutove, i direktno prisloniti na oči. Oblogu držite 10 do 15 minuta.

Mleko kao prirodna metoda uklanjanja podočnjaka

 

Mleko je poznatno po tome što neguje i hidrira kožu. Sadrži visok nivo kalcijuma te je dobro za rast i razvoj dece. Mleko za negu lica pomaže kod uspostavljanja pravilne Ph vrednosti kože. Jednako je delotovnorno kod uklanjanja podočnjaka.

Ovako se koristi!

Umočite vatu u hladno mleko, ocedite je i prislonite na oči. Ove hladne obloge za podočnjake možete držati duže, recimo 20 minuta.

Pored toga što će pomoći u otklanjanju kolutova ispod očiju hidriraće kožu oko očiju i tako usporiti nastanak bora.

Čaj kao prirodna metoda uklanjanja podočnjaka

Kesice čaja lek su za različite boljke, od gripa sve do infekcija očiju. Rešavaju estetske probleme i redovnim korišćenjem mogu ukloniti vaše podočnjake.Zajedno sa taninom, fitonutrijenti smanjuju otok očiju.

Kamilica ne sadrži kofein, te je lagana i neće stvoriti nikakve iritacije.

Evo kako od čaja napraviti hladne obloge za podočnjake:

Skuvajte čaj od kamilice i ostavite kesice da se ohlade u frižideru. Hladne kesice stavite na oči i ostavite da deluju desetak minuta. Nakon korišćenja, očekujte da se nadutost smanji i ostaje vam lagan osećaj na očima, kao posle dobre dremke.

Možete koristiti i crni čaj ali budite oprezni . Sadrži kofein te će mnogo agresivnije delovati na kožu.

Kofein izrazito dobro deluje na podočnjake. Pospešuje cirkulaciju krvi u kapilarima ispod očiju. Dobra prokrvljenost utiče na boju podočnjaka i oni postaju svetliji. Kofein u kremama takođe može uticati na smanjenje nadutosti područja oko očiju i podočnjake ograničavajući zadržavanje krvi u tom području. Koža oko očiju je izrazito tanka. Kofein sadrži antioksidanse koji sprečavaju slobodne radikale da prodru duboko u kožu. Sprečavajući njihovo dejstvo na kožu, smanjuje upale i sprečava nastanak bora. Držite oblogu pet do deset minuta i ukoliko osetite peckanje prestanite sa primenom hladnih obloga od crnog čaja.

Prednosti i mane hladnih obloga za podočnjake

 

Koleginica sa posla, Jovana, svakod dana izgleda sveže i odmorno. Uvek sam se pitala kako postiže sve i ona mi je uz kafu na pauzi otkrila neke od svojih trikova. Prenosim vam njeno iskustvo:

“ Imam troje dece, posao, muža i kuvanu hranu. Jasno vam je da nemam kućnu pomoćnicu, iako bih volela Esmeraldu iz neke španse sapunice. Šali na stranu, potreban mi je odmor.

Borim se sa podočnjacima još od fakulteta. Smanjila sam unos soli i povećala unos C vitamina. Primetila sam da su mi oči nisu natečene, ali podočnjaci su ostali na svom mestu. Hladne obloge koristila sam dok sam bila student jer sam imala više slobodnog vremena. Deluju odmah i zaista daju dobre rezultate. Nakon njih korektor lepo prekrije ostatke tamnih krugova i izgledate svežije. Ipak, ja nemam više živaca za to. Nakon svoje 25 godine počela sam da koristim prirodne kreme protiv podočnjaka. Jedna od ovih krema pomogla mi je u smanjenju kolutova oko očiju.Biram kreme koje u sebi sadrže prirodne sastojke jer imaju višestruku namenu. Koža mi je osetljiva i ne volim da eksperimentišem. Najviše mi je pomogla krema protiv bora koja sadrži vitamin E, antioksidante i ekstrakte biljaka. Ekstrakt masline najdelotvornije je u otklanjanju tamnih krugova oko očiju, a svi ostali prirodni sastojci deluju kao zamena za kolagen i ojačavaju imunitet kože. Redovna hidratacija i povećan unos vode zajedno sa kremom učinila je čudo.

Nisam izbacila korektor iz upotrebe, ali na posao mogu da dođem i bez njega. Pronašla sam trajno rešenje koje je jednostavno za korišćenje. Prve efeke videla sam posle mesec dana korišćenja. ‘’

Nastanak tamnih kolutova najčešće nije razlog za uzbunu. Za njihov nastanak odgovornim smo sami. Mislimo na stil života koji vodite i manjak sna. U retkim slučajevima podočnjaci mogu biti znak obolenja bubrega ili anemije. Hajde da vidimo šta sve utiče na pojavu podočnjaka i pokušamo da za nijansu živimo zdravije.

Stres

 

Stres najviše utiče na našu kožu. Zaslužan je za pojavu bubuljica, upala ali i za podočnjake. Stres pomaže slobodnim radikalima da probiju imuni sistem naše kože i polako je menjanju. Nedovoljno sna usled stresa na poslu ili školi utiče na buđenje sa nadutim očima i pojavu tamnih, gotovo crnih podočnjaka. Odmarajte što više, provodite vreme u prirodi i odlazite ranije na spavanje. Hladne obloge za podočnjake su dobro privremeno rešenje, ali radite na trajnom!

Životne navike

 

Kada kažemo ‘’životne navike’’ mislimo na pušenje i prejedanje. Osećamo stres i telo prirodno želi da ga se oslobodi. Ukoliko ne kanališemo negativnu energiju kroz fizičku aktivnost najčešće posežemo za porocima. A kako oni deluju?

Alkohol i cigarete šire krvne sudove, utiču na pojavu podočnjaka. Dakle, emotivni stres takođe stvara kolutove ispod očiju i kvari lepotu našeg lica. Kapci su natečeni a podočnjaci žućkaste boje. I ovde hladne obloge za podočnjake privremeno rešavaju problem, ali ništa dok ne promenite navike!

Starenje i preterano izlaganje UV zracima

 

Pitate se zašto smo ove dve stvari svrstali zajedno? Preterano izlaganje UV zračenja sprečava telo da pravi kolagen. Nedostatak kolagena u našem organizmu dovodi do gubitka volumena kože lica i pojave bora. Jasno nam je da je koža ispod očiju tanka i da zbog toga ima manje kolagena, dodatni gubitak čini je gotovo providnom. Dobijamo podočnjake ružičaste boje, odnosno krvni sudovi se provide.

Hladne obloge mogu oporavti kožu lica od UV zračenja. Ostaviće osećak svežine i smanjiti crvenilo kože oko očiju. Delovaće na podočnjake ružičaste boje sužavajući krvne sudove.

Ružičasti kolutovi oko očiju će nestati a kako se ne bi više pojavljivali koristite prirodne kreme koje će štititi vašu kožu od UV zračenja. Hidratacija je takođe bitna, nakon UV zračenja koža se suši i puca. Kapci počinju da svrbe ukoliko je koža dehidrirana. Koristite kreme za hidrataciju nakon hladnih obloga i postićićete pun efekat lepe i negovane kože lica bez podočnjaka.

Alergije i hladne obloge za podočnjake

 

Ukoliko vas svrbi koža, lice postaje suvo u određenom delu godine, curi vam nos i svrbe vas oči patite od alergija. Najbolje je posetiti stručnjake koji će testovima odrediti na šta ste to tačno alergični. Alergije slabe naš imuni sistem i iscrpljuju telo. Ne možete ih se trajno rešiti, ali pravilnim metodama koje će vam stručnjaci propisati možete smanjiti dejstvo alergena. Udarac na imuni sistem prvo se vidi na koži lica. Dolazi do stvaranja podočnjaka i kesica ispod očiju. Odmarajte oči što više, ne izlažite ih preterano naporima i hidrirajte telo.

Hladne obloge vam ne mogu pomoći u borbi sa alerijama. Mogu smanjiti otok i kesice ispod očiju, ali svaki susret sa alergenom iznova će irtirati oči.

Pravo rešenje za alergije nalazi se u antihistaminicima. Antihistaminici su lekovi za alergiju koji sprečavaju upalne procese, ubijajući alergene direktno u telu. Konzumirajte ih uz preporuku lekara jer ima nekoliko vrsta i samo stručna lica mogu odrediti koji će biti naučinkovitiji.

Sada znamo da postoji par vrsta podočnjaka i da možemo prepoznati razloge nastanka po njihovoj boji. Menjanem životnih navika napravićemo velike blagodeti za celo telo. Hiriruški zahvati su brze metode ukoliko ne želite da se zamarate tamnim kolutovima. Kako je oporavak nakon njih težak i dug, negativni efekti mogući, preporučujemo vam prirodnu metodu hladnih obloga za podočnjake.

Pored toga, probajte i ove prirodne načine uklanjanja podočnjaka!

Prikrivanje podočnjaka nije rešenje. Pristupite problemu ozbiljnije i rešite ga se na duži vremenski period. Umerena ishrana, čvrst san i pozitivan pogled na svet učiniće vaš život lepšim.

Hladne obloge za podočnjake pružiće vam trenutno olakšanje. Pridržavajte se proverenih metoda hladnih obloga. Nemojte stavljati led direktno na kožu i nemojte skraćivati proces zamrzavanja. Kad govorimo o skraćivanju procesa mislimo na stavljanje zamrznutog mesa umesto leda na oči ili potapanja kesice čaja u hladnu vodu. Pronađite dodatnih pola sata za sebe i rešite se podočnjaka lagano.

 

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *