aktivni-kiseonik-za-lice
Kozmetika za lice

Aktivni kiseonik za lice: prednosti i upotreba

Aktivni kiseonik za lice je sve popularniji jer u trenu pruža osveženje licu. Kako se koristi, zbog čega i kome je namenjen? Ovde ćete naći odgovore.

Malo je preparata u prodaji koji imaju dejstvo nalik aktivnom kiseoniku. Ovde se radi o jednom potpuno jedinstvenom proizvodu, koji je izuzetno efikasan kada je dezinfekcija kože u pitanju i pravilno funkcionisanje njenih ćelija. Zašto se mnogi okreću ovom preparatu kada se bore sa problematičnom kožom lica?

Da je kiseonik neophodan za život i opstanak svih živih bića, verujemo da ste do sada već upoznati. Osim što dobar deo svakodnevno unosimo disanjem, malu količinu unosimo i putem hrane. Kako je to nedovoljno za sve metaboličke procese, u ljudskom organizmu ga ima sve manje, a potrebe su sve veće. Za posledicu imamo ubrzano starenje koje je vidljivo na svim segmentima tela, ukjučujući i kožu.

Lekari su još u toku prošlog veka sasvim slučajno otkrili preparat koji je danas poznat pod nazivom aktivni kiseonik.

Saznajte više o njemu!

Šta je aktivni kiseonik?

 

Aktivni kiseonik je preparat (najčešće u obliku spreja) koji ima sve veću upotrebu kada je čišćenje lica u pitanju.

A šta ga čini posebnim?

Ono zbog čega je aktivni kiseonik za lice tako delotvoran je zbog ozona koji spada u jaka dezinfekciona sredstva.

Ozon je gas bledo- plave boje, koji kada se pretvori u tečno stanje vrlo pozitivno deluje na kožu lica. Nekada davno kiseonik se u obliku koji koristimo danas u kozmetici masovno upotrebljavao za dezinfikovanje bolnica, jer deluje efikasno protiv gram pozitivnih i gram negativnih bakterija . Da je delotvoran na koži lica i tela otkriveno je sasvim slučajno kada je primećeno da značajan efekat ostavlja u lečenju rana i posekotina. Od tada, njegova upotreba je sve veća u kozmetici i dermatologiji.

Kako su bakterije i mikroorganizmi glavni uzročnici upala i infekcija na koži, njihovim uklanjanjem radite dosta na prevenciji svih vrsta bubuljica. Osim što se koristi za kao dezinfekciono sredstvo, značajan efekat ostavlja i kada je podmlađivanje lica u pitanju.

Aktivni kiseonik deluje kao hrana ćelijama kože, što doprinosi njihovom bržem obnavljanju.

Tretmani aktivnim kiseonikom su vrlo efikasni, jer bakterije i mikroorganizmi u vrlo kratkom vremenskom periodu nestaju sa površine kože, uključujući i mrtav sloj ćelija. Na taj način, oslobađaju se nove ćelije da izađu na površinu i adekvatno se regenerišu.

Pored aktvnog kiseonika i ovo je sjajno! Toliko sjajno da Jovana svima priča o tome. Ona je sasvim prirodno uklonila bubuljice sa svog lica i sada konačno ima čistu kožu o kakvoj je dugo maštala. Kako je to postigla, pročitajte u njenoj priči koja se nalazi na ovom linku: https://lepolice.com/bubuljice-su-bile-uporne-ali-ima-resenja/

Dejstvo aktivnog kiseonika na kožu lica

 

Tretman aktivnim kiseonikom je poput brzinskog pilinga lica. Nakon ovog tretmana koža lica je lepa, zdrava i mekana na dodir. Ova tečnost se veoma lako nanosi na kožu i vrlo efikasno uklanja sve vrste bakterije. Kada eliminišete bakterije, koža lica dobija lep i ujednačen ten.

Ne samo da ćete izgledati zdravije, već ćete izgledati i odmornije. Sama boja kože biće tonirana, bez dubokih, tamnih podočnjaka.

Evo kako još možete osvežiti umornu kožu bez sjaja.

Pored bakterija, rešićete se i nekih vrsta gljivica koje mogu biti uzrok zapaljenja na koži.

Pojačan rad lojnih i znojnih žlezda je nešto što ne možemo da sprečimo, jer onda dolazi do zapušavanja pora i još gore situacije. Tu na snagu stupa aktivni kiseonik, jer on efikasno uklanja nakupljenu masnoću na licu. On deluje i na površinskom delu kože štiteći je od nečistoća i mikroba, i dodatno se upija negujući je i iznutra. Idealan je za kožu lica tokom leta, kada mnogo vremena provodimo na plaži. Sa njim ste potpuno sigurni da vam je koža uvek dezinfikovana.

Kao što vidite, aktivni kiseonik ima višestruku primenu pa tako deluje i na uzročnike akni i mitisera na licu. Akne su ipak jedan od najozbiljnijih problema sa kožom lica i zahtevaju mnogo strpljenja u lečenju.

Ako su akne i vaš problem, na linku saznajte dodatne informacije o lečenju oboljenja kože lica pod nazivom Acne vulgaris.

Dermatolozi često prepisuju razne vrste preparate na bazi benzoil- peroksida ili jakih antibiotika, a nekako zaboravljaju jednostavnije preparate, poput aktivnog kiseonika. Istina je da značajan efekat možete postići i prirodnim aktivnim kiseonikom, ako problem sa aknama nije kulminirao.

Najdelotvorniji je aktivni kiseonik sa čajnim drvetom, jer ova kombinacija sastojaka umiruje upale na koži i pomaže joj da uspostavi prirodnu ravnotežu, bez suvišnih masnoća.

Ako imate normalan ili kombinovan tip kože, ovaj preparat je idealan za vas. Osim što će vas rešiti bubuljica, aktivni kiseonik ima i blagi anti-age efekat. Rezultati su mnogo bolji ako koristite aktivni kiseonik zajedno sa hijaluronskom kiselinom. Koža lica će vam za vrlo kratko vreme svakodnevnog korišćenja biti elastičnija i zategnutija, sa ublaženim borama. To je zato što tečni kiseonik pojačava cirkulaciju u koži, omogućava bolju ishranu kože, te ćelije kože bivaju bolje snabdevene hranjivim sastojcima.

Evo zašto je hijaluronska kiselina za lice bez bora potpuno nezamenljiva.

Kako se upotrebljava aktivni kiseonik za lice?

 

Aktivni kiseonik se upotrebljava uvek na prethodno očišćenu kožu lica. Ako imate preparat u spreju, jednostavno isprskajte lice aktivnim kiseonikom i ostavite da deluje oko petnaestak minuta. Ostavite preparat da se samostalno osuši na koži.

aktivni kiseonik u spreju

Ne bi trebalo nanositi druge preparate na kožu barem pola sata po nanošenju, kako bi lice dobro upilo sve i u potpunosti iskoristilo preparat.

Da biste videli rezultate potrebno je da ovaj preparat koristite minimum dva puta dnevno, dakle ujutru i uveče, a najviše četiri puta u toku dana. Najjednostavnija je upotreba raspršivanjem iz spreja, ali za veće upale možete i da ga natopite gazu ili parče vate i ostavite na licu dok se ne osuši.

U pitanju je zaista univerzalno sredstvo koje je poželjno imati stalno pri ruci.

Aktivni kiseonik i čajno drvo – najbolja kombinacija

 

Sinergija ova dva sastojka je možda i najbolja kombinacija za upotrebu u svrhu čiste kože bez akni.

Dejstvo kiseonika i esencijalnog ulja čajnog drveta stvaraju jak antiseptik i antimikrobno sredstvo koje čisti kožu i štiti je od spoljašnjih štetnih uticaja.

Upravo zato nije ni čudo što se često mogu naći preparati koji sadrže upravo ove sastojke u jedinstvu i koriste se za kožu sklonu aknama. Međutim, treba imati na umu da ponekada ovaj sklop može biti malo jači i izazvati iritacije na osetljivoj koži. Tada nije loše potražiti neko slično rešenje ali i za suvu kožu sklonu iritacijama.

Primena aktivnog kiseonika u profesionalnim tretmanima

 

U kozmetičkim salonima, aktivni kiseonik se sve više koristi kao ključni sastojak u raznovrsnim tretmanima lica i tela, nudeći impresivne rezultate u pogledu podmlađivanja kože, poboljšanja njenog tonusa i teksture, te smanjenja vidljivosti bora i finih linija. Profesionalni beauty tretmani koji uključuju aktivni kiseonik obično se fokusiraju na dubinsko čišćenje kože, hidrataciju i regeneraciju, koristeći napredne tehnike za maksimiziranje apsorpcije kiseonika u koži. Ovi tretmani stimulišu proizvodnju kolagena, poboljšavaju cirkulaciju i pomažu u detoksikaciji kože, čime se postiže zdraviji, svežiji i mladolikiji izgled. Možete očekivati vidljiva poboljšanja nakon samo nekoliko sesija, uključujući smanjenje akni i drugih kožnih nepravilnosti, kao i opšte poboljšanje stanja kože. Zahvaljujući ovim prednostima, tretmani aktivnim kiseonikom postali su popularan izbor među osobama koje traže efikasna, ali neinvazivna rešenja za negu kože.

Termalna voda ili aktivni kiseonik?

 

Prvo je neophodno da znamo koje su razlike između termalne vode i kiseonika koji je naša tema. Termalna voda je zapravo neka vrsta mineralne prirodne vode (neki tvrde sa prirodnih izvora). Smatra se da ova voda sadrži mnoštvo minerala i sastojaka koji bogate lice hranjivim materijama a ujedno ga i čiste i štite. Takođe se dobija u bočicama sa raspršivačem, pa je i korišćenje ova dva sastojka slično.

Iz ovoga možemo zaključiti da je zapravo namena i upotreba slična, i da je u pitanju samo slobodan izbor korisnika za šta će se opredeliti. Aktivni kiseonik je možda za nijansu jači „čistač“ jer eliminiše mikrobe i spoljašnje agente koji mogu biti uzrok bubuljicama.

Za šta sve možete koristiti aktivni kiseonik?

 

Kada je upala na koži prisutna ili imate otvorenu ranu od bubuljice, probajte aktivni kiseonik kako biste sprečili pojavu ožiljaka. Istina je da je ovo jedno od najboljih sredstava za uklanjanje ožiljaka od bubuljica.

Moćno sredstvo protiv ožiljaka

 

Aktivni kiseonik je popularno sredstvo za tretiranje otvorenih rana na licu. Za razliku od medicinskog alkohola ili joda, kada se nanese direktno na ranu, ne izaziva bol. Ako imate ogrebotine ili posekotine na koži lica, ili ranice od bubuljica i želite da izbegnete stvaranje ožiljka, probajte da je tretirate aktivnim kiseonikom. On efikasno zaustavlja krvarenje i sprečava ponovno otvaranje rane. Smiruje predeo oko rane i potpomaže njeno brže zarastanje.

Nakon otpadanja kraste, treba nastaviti sa njegovom upotrebom, da biste se osigurali da neće ostati ožiljak. Potrebno je da radite na prevenciji problema na koži lica, kako se ne biste ponovo susreli sa infekcijama na koži.

Bez brige, ovaj preparat je potpuno bezbedan za svakodnevnu upotrebu.

Efikasno leči opekotine

 

Opekotine su nešto što nam se svakako sa vremena na vreme dešava koliko god se trudili da ih izbegnemo. Ako vam se desi opekotina na koži lica, to ume da bude vrlo bolno. Srećom, preparati na bazi tečnog kiseonika u vrlo kratkom vremenskom periodu uklanjanju bol. Deo na licu možete poprskati rastvorom, a ako je veća površina oštećena, možete i da sipate rastvor u posudu i nekoliko puta u toku dana zaronite lice u posudu.

Za potpuno oklanjanje ožiljaka od opekotina, potrebna je duža upotreba aktivnog kiseonika.

Da upotreba aktivnog kiseonika nije ograničena samo za žene, dokazuju i mnogi muškarci koji redovno koriste ovaj preparat kao sredstvo za posle brijanja. Zašto je aktivni kiseonik dobro rešenje nakon brijanja, otkrivamo u nastavku.

Uklanja iritacije na koži nakon depilacije

 

Depilacija lica, ali i tela spada u obaveznu rutinu žena, ali i muškaraca. Kako je to jedan bolan i neprijatan proces, na koži se mogu pojaviti crvenilo i peckanje. Koliko god se trudili, jednostavno nije moguće izbeći neki vid iritacije posle depiliranja. Ona se uglavnom pojavljuje zbog bakterija koje se nalaze na koži. Nebitno je da li depilirate pazuhe, noge ili obične nausnice, mogućnost infekcije postoji.

Kako posle depiliranja na koži ostaju sitne ranice, golim okom često nevidljive, potrebno vam je nešto delotvorno da dezinfikuje kožu. Da ne biste trošili novac na skupe preparate, možete da probate aktivni kiseonik. U kratkom vremenskom periodu, umiriće iziritiranu kožu.

Aktivni kiseonik za rozaceu

 

Rozacea je specifično stanje kože koje se odlikuje crvenilom u takozvanim „zakrpama“ odnosno flekama na kojima su vidljivi kapilari. Sklonije su joj žene nego muškarci i ne zna se tačan razlog pojavljivanja.

Tretmani postoje kao i određeni topikalni kremovi koji je mogu umanjiti ali njih je najbolje da prepiše i preporuči dermatolog, jer rozacea nije nešto što bi trebalo lečiti na svoju ruku. Neki iskusnici kažu da su im kod ovog problema pomogli tretmani sa aktivnim kiseonikom, međutim stručna lica to nisu potvrdila, i ipak je kod ovakvih problema najbolje slušati  njihove savete.

Čišćenje lica aktivnim kiseonikom

 

Pored preparata koji sadrže kiseonik, postoje tretmani za čišćenje lica upravo ovim sastojkom. U pitanju je bombardovanje lica aktivnim kiseonikom koji se kroz specijalni alat koji radi pod pritiskom. Na taj način se kiseonik insertuje u dublje slojeve kože, ali i čisti lice dubinski od nečistoća. Ovaj tretman i osvežava i zateže kožu uklanjajući slojeve spoljašnjih zagađivača poput smoga ili duvanskog dima.

Flogocid i aktivni kiseonik za lice

 

Pobornici i korisnici aktivnog kiseonika za lice često razmišljaju i o flogocid masti koja je na prirodnoj bazi, kao rešenje za nesavršenosti na licu. Ipak, kiseonik čisti i deluje kao uništitelj uzroka akni, a flogocid ima ono „after“ dejstvo. Jedno sa drugim u isto vreme ne idu nije preporučljivo da se koriste jer jedno da kažemo odmašćuje i čisti, a drugo zamašćuje ali pomaže regeneraciju. Flogocid je zapravo odličan za zarastanje bubuljica odnosno rana od istih ili omekšavanja ožiljaka. Ipak treba se posavetovati sa stručnim licem pre delovanja i mazanja jer flogocid je ipak mast namenjena prvobitno u veterinarske svrhe, tek kasnije se proširila i na humanu medicinu.

Do sada smo vam predstavili neke od načina za spoljašnju dezinfekciju kože aktivnim kiseonikom. A da li ste znali da ovaj preparat možete upotrebiti za unutrašnju dezinfekciju usta?

Dezinfekcija usana

 

Povremeno ispiranje usne šupljine tečnim kiseonikom olakšaće vam mnoge probleme sa sluzokožom usana i desni. Delotvoran je i kod blagih upala grla. Kada osetite bol u grlu, odmah reagujte i na prskajte sprej aktivnog kiseonika. Sačekajte malo da deluje i trebalo bi da u kratkom vremenskom periodu osetite poboljšanje. Za lečenje upale grla, potrebno je da bar četiri puta dnevno na prskate sprej.

Zapravo, neki stručnjaci kažu da su terapije koja kombinuju i aktivni kiseonik među svoje medikamente, značajne za smanjenje kožnih oboljenja. Kombinacije sastojaka mogu da deluju i na ekcem, psorijazu pa čak i na neke patogene ćelije melanoma.

Mere opreza kod upotrebe aktivnog kiseonika

 

Kako je u pitanju medicinsko sredstvo, pre upotrebe aktivnog kiseonika, poželjno je da se posavetujete sa svojim lekarom ili farmaceutom.

aktivni kiseonik u flašici

U principu, ne postoje neka posebna ograničenja kod upotrebe ovog preparata. Oni koji imaju problem sa povišenim krvnim pritiskom imaju tendenciju da ispoljavaju nuspojave zbog ovog proizvoda. Nagli skokovi i padovi krvnog pritiska jedna su od najčešćih nuspojava kada je upotreba aktivnog kiseonika u pitanju. To za posledicu može imati zujanje u ušima i vrtoglavice. Ako bolujete od hipertenzije, potrebna je doza opreza kod upotrebe ovog preparata.

Dešava se da se korisnici ove tečnosti žale na glavobolju, zamagljivanja vida i pospanost, ali ovo nije naučno dokazano. Tek kad isključite druge razloge za ove simptome, možete da posumnjate da je tome doprineo aktivni kiseonik.

Tretmani aktivnim kiseonikom u trudnoći?

 

Svaka trudnica treba da povede računa o tretmanima koje želi da radi u toku trudnoće jer mnogi od njih mogu imati nepovoljna dejstva. Imajući to u vidu, nije na odmet da se pre bilo kakvih tretmana ili proizvoda posavetujete sa svojim lekarom, a to se odnosni i na aktivni kiseonik. Kako on nije preporučljiv osobama sa problemima sa krvnim pritiskom, ili srčanim problemima, ni za trudnice možda nije najbolji izbor jer su upravo one sklone varijacijama pritiska. Dakle, pre akcije – provera drage trudnice, jer nikad ne znate koje vaše redovne rutine više nisu tako bezazlene kao pre trudnoće!

Obratite pažnju kada koristite aktivni kiseonik za lice i u kombinaciji sa nekim drugim preparatom. U prodaji se često može naći kao mešavina sa čajnim drvetom ili hijaluronom.

Najbolji aktivni kiseonik za lice

 

Kako je popularnost tretmana sa aktivnim kiseonikom rasla, rastao je i dijapazon proizvoda koji ga sadrže. Zbog toga sabrali smo po koju reč o nekim poznatijim:

Viva ster

 

Ovo je proizvod koji sadrži aktivni kiseonik dobijen iz persirćetne kiseline za razliku od vodonik peroksida, hlora ili alkoholnih jedinjenja iz kojih je često izdvajan, a to znači da ne bi trebao da šteti koži. Koristi se kao dezinfekciono sredstvo i može se nanositi na razne delove kože ali i sluzokože tela.  Ima ga u većim drogerijama i u apotekama. Postoje 3 varijante:

  • sa mentom
  • aktivni kiseonik i aloe vera
  • bez mirisa

Cena mu je oko 400 rsd za 200 ml.

Oksigen

 

Oksigen tečni kiseonik je jako dezinfektivno sredstvo koje se može koristiti samo u te svrhe ali i u svrhe osvežavanja i čišćenja kože. Smatra se i da ubrzava cirkulaciju na perifernom nivou pa se može reći da daje jedar izgled koži. Ima ga u apotekama i specijalizovanim prodajnim mestima.Sadrži aktivni kiseonik 0,04%. Cena mu je oko 425 rsd

Akvabent

 

Aktivni kiseonik Akvabent je super lak za korišćenje, prosto nanesete maramicu ili tanku tkaninu na kožu zatim naprskate preparat i ostavite da se upije. Na taj način čistite kožu, osvežavate je i dajete joj revitaliziran izgled. Ima ga u apotekama u bočicama od 200ml, cena mu je oko 500 rsd.

Maxlab aktivni kiseonik sa srebrom

 

Ova kombinacija sa srebrom deluje regenerišuće na ćelije kože lica pomažući in da se oporave i regenerišu. Srebro inače ima dugu istoriju u susprezanju bakterioloških razbuktavanja i dezinfikovanju i u ovoj sintezi daje jako dezinfekciono sredstvo. Na ovaj način se uništavaju bakterije i mikrobi a koža se ujedno i oporavlja malo brže. Ima ga online ili u apotekama. Cena mu je oko 390 rsd.

Prevent point

 

Još jedan brend tečnog kiseonika u vidu spreja. Možete ga nabaviti po drogerijama ili online, cena mu je oko 520 rsd za 120 ml.

Aktivni kiseonik za lice – iskustva

 

Naš savet je da za prvu primenu aktivnog kiseonika na licu, potražite savet svog dermatologa. Svaki sledeći put, znaćete šta od nuspojava možete da očekujete, ako ih uopšte bude bilo. Stvar je svakako individualna. Možda baš ovo sredstvo vašoj koži prija i imate sa njim izvrsne rezultate.

Uostalom, da pogledamo iskustva ljudi sa upotrebom aktivnog kiseonika za negu kože lica:

Nina

„U mojoj torbi za plažu obavezno se nalazi i jedan ovakav sprej. Konkretno koristim Viva ster aktivni kiseonik za lice i mogu vam reći da je ovaj proizvod nezamenljiv. Koliko god volela more, plažu i svakodnevno sunčanje, istina je da mi je koža lica u toku leta najosetljivija. Ovaj aktivni kiseonik neutrališe sve nakupljene nečistoće na koži u toku dana. Sa njim znam da je moja koža uvek dezinfikovana i što je najvažnije vrlo brzo spremna za nanošenje drugih sredstava za negu. Ne odričem se ni šminke u toku leta. Uz ovaj preparat zaboravite na znoj, zapušene pore i tragove krema za sunčanje. Više ne brinem o bubuljicama posle povratka sa letovanja. Znam da je moja koža zaštićena i sveža i svake godine dugo uživam u Suncu.“

Saša

„Koža lica mi je često bila iritirana posle brijanja. Bilo je perioda u životu kada sam nosio bradu upravo zbog toga. Mislio sam da nema rešenja, dok od supruge nisam dobio savet da probam preparat pod nazivom Oksigen sprej za lice. U pitanju je aktivni kiseonik koji ona često upotrebljava za negu kože, kako lica, tako i tela. Rešio sam da je poslušam i nakon brijanja na prskam ovaj preparat. Uveravala me je da ne može da mi naškodi, iako sam imao i par posekotina. Nakon nanošenja, u jednom trenutku crvenilo se bilo pojačalo (čuo sam da je to normalno, jer se povećava cirkulacija kože), ali ubrzo nakon toga koža se smirila. Ni traga od crvenila i iritacija na koži. Baš sam prijatno iznenađen ovim preparatom. Od sada je uvek uz mene, pri svakom brijanju.“

Mina

„Još od puberteta imam problem sa aknama na licu. Probala sam toliko preparata, među njima i aktivni kiseonik. Iako je bilo davno, sećam se da je bilo vrlo malo efekata ili ga uopšte nije bilo. Meni konkretno aktivni kiseonik nije pomogao. Rešenje za problem sa aknama sam našla u prirodno pravljenim maskama za lice sa aspirinom. Posle svakog nanošenja koža lica mi je bila preporođena. Količina masnoće je bila manja, a i bubuljice su se vremenom povlačile.“

 

Iskoristite ovaj jedinstveni preparat koji je zaista prilagođen svačijem džepu i svakom tipu kože i izvucite maksimum iz njega,

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *