ranice od bubuljica
Bubuljice

Uklonite ranice od bubuljica na prirodan način!

Ubrzajte zarastanje ranice od bubuljica i sprečite pojavu ožiljaka i fleka na licu uz savete iz narednih redova. Predstavljamo vam prirodne načine za to!

Zaista, rane od bubuljica više ne moraju da budu bauk!

Kako nastaju ranice od bubuljica?

 

Kada se bubuljica raspukne može se stvoriti ranica na površini kože lica. Ranice od bubuljica mogu da budu duboke i površinske u zavinosti od jačine infekcije.

Ukoliko ste se borili sa cističnim aknama one mogu u jeku infekcije pući, tako da stvore bolnu ranu na obrazima ili čelu. Zato se preporučuje da se na vreme krene sa pravilnom negom lica, kako bi se cistične bubuljice umirile. U većini slučajeva je potrebna poseta dermatologu i lečenje antibioticima.

Niste otišli na vreme kod lekara i vaša cistična bubuljica je pukla?

Ranice od cističnih bubuljica duboke i da ostavljaju ožiljke i fleke od akni za sobom. Kada bubuljica pukne koža se, da kažemo slikovito, razlistava i dublji slojevi ostaju otvoreni. Tada izlazi gnoj i prljavština koja je stvorila infekciju, a odmah iza njih nailaze čestice krvi. Krv je zapravo poželjna, jer kada crvena krvna zrnca dođu u dodir sa vazduhom ona se zgrušavaju i stvaraju krastu. Ona zatvara ranicu od bubuljica tako da koža može da se regeneriše. Ujedno krasta sprečava prodor bakterija i drugih nečistoća unutrašnje slojeve kože i sprečava novu infekciju na licu. Zato ćemo mi u narednim redovima predstaviti najbrži put do stvaranja krastice, odnosno put ka izlečenju ranica od akni!

Ne stvaraju samo cistične akne ranice od bubuljica.

Potkožne bubuljice takođe mogu pući i na površini lica napraviti ranicu, koja je bolna i krvava. Obično su nešto pliće ali takođe mogu za sobom ostaviti rupice od akni i fleke, tako da treba ubrzati zarastanje rupica od potkožnih bubuljica.

Marija je imala problem sa crvenim, potkožnim bubuljicama. Nije ih cedila, pronašla je brzo i prirodno rešenje koje je ubrzalo njihovo zarastanje. Akne su sa Marijinog lica nestale u rekordnom roku – bez bola, bez ranica i komplikacija. To rešenje može pomoći i vama. Zaista je jednostavno!  Pogledajte o čemu se radi na sledećem linku: https://lepolice.com/nemam-vise-bubuljice-na-licu/ .

Ukoliko jedna od vaših akni pukne može se stvoriti takozvana otvorena ranica na licu, vreme je da saznate sve o njoj.

Otvorene ranice od bubuljica

 

otvorene ranice od bubuljica

 

U prirodi tela jeste da kada akna pukne ispusti dovoljnu količinu krvnih zrnca koja će za nekoliko minuta stvoriti krasticu. Ukoliko se odmah ne stvori debela i čvrsta krasta, primetićete tanak, braonkast sloj na koži lica. Dakle, prirodno je da rana bude otvorena nekoliko minuta, a zatim lagano zarasta.

Ponekad dolazi do komplikacija, usled jake infekcije lica i ranica od bubuljica može ostati otvorena i po nekoliko dana. Obično iz nje konstantno izlazi gnoj .Otvorena ranica od bubuljica koja ne zarasta kroz nekoliko sati ili dan dva, traži dodatnu pažnju.

Ranice od bubuljica su neprijatne, izazivaju peckanje i svrab kože.

Često se dešava i da ranica zaraste, stvori se tanka krastica i zatim se ona pokida.  U tom slučaju ranica od bubuljice postaje ponovo otvorena. Proces zarastanja kreće iznova.

Tinejdžeri su obično nestrpljivi  i otkidaju po nekoliko puta krasticu, tako da ranica od bubuljica ostaje otvorena. Može se proširiti i mogu je napasti bakterije. Tada se pojavljuju vodene kraste, ispod kojih je gnoj. Tada može biti potrebna poseta dermatologu, a često su neophodni i kortikosteroidi (nikako ih ne uzimajte na svoju ruku).

Hteli vi to da priznate ili ne, bubuljice uglavnom pucaju usled nepravilnog ceđenja!

Ranica nakon ceđenja bubuljica

 

Crvene i bolne bubuljice narušavaju samopouzdanje, tako da poželimo što pre da ih se rešimo. Ceđenje akni čini se najprimamljivijim, ali ga ne treba izvoditi u kućnim uslovima. Najbolje je posetiti kozmetičara koji ume da proceni koja je bubuljica sprmrena za ceđenje.

Ukoliko iscedite tvrdu bubuljicu koja nije bila spremna za ceđenje, ostaviće za sobom otvorenu ranicu. Rekli smo već da može da traje danima i stvori novu infekciju na koži lica. Sa ceđenjem zrelih bubuljica takođe je potrebno biti oprezan i pažljiv. Jak pritisak ne prija zreloj akni i umesto da raspršite samo nju, možete povrediti i okolnu kožu. Bubuljica može početi da krvari,  stvoriće se široka rana kojoj je potrebna dodatna pažnja kako bi zarasla.

Kada naučite pravilno da cedite bubuljice istisnućete nepoželjan sadržaj iz unutrašnjosti kože. Pojaviće se minimalna količina krvi i za nekoliko minuta stvoriti krasta od bubuljice.

Kraste od bubuljica

 

Kada iz ranice, što je sasvim prirodno, potekne krv, trombociti u dodiru sa vazduhom postaju tvrda i stvaraju krasticu. Ovaj hemijski proces mešanja vazduha sa trombocitima i stvaranja krastice od bubuljica sprečava dalje gubljenje krvi. Ujedno štiti dublje slojeve kože lica od prašine, bakterija i drugih negativnih čestica iz spoljašnje sredine.

Sigurna sam da ste čuli kao deca da ne treba dirati kraste! Moram da vam kažem da je to velika istina! Ukoliko se otkine postojeća krasta iznova ćete pokrenuti proces stvaranje iste ali sada sa dubljom ranicom od bubuljica. Kako je ranica dublja, može ostaviti za sobom rupice od bubuljica i učiniti kožu vašeg lica neravnom.

Pitate se šta to crvena krvna zrnca tera na pokret i stvara krasticu od bubuljica na vašem licu?

Mešavina kalcijuma, vitamin K i proteina iz krvi pokreće proces stvaranja krastice i zarastanja ranica od bubuljica. Sada vam je jasno da je za lepotu lica neophodna dobra krvna slika i jak imunitet čitavog tela. Ukoliko svakodnevno unosite zdrave namernice u krvi ćete imati dovoljno vitamina i minerala, tako da se regeneracija lica ubrza!

Jasno je da želite da izlečite ranice od bubuljica, ali pre nego što nanesete bilo šta na kožu kako bi ubrzali regeneraciju uradite sledeće!

Čišćenje ranica od bubuljica na licu

 

Kako se ranice od bubuljica ne bi upalile i kako bi što pre zarasle treba ih pravilno očistiti. Možete iskoristiti moć svog omiljenog prirodnog sredstva za čišćenje kože lica. Važno je da unutar njega nema veštačkih materija koje bi iritirale kožu.

Dezinfekcija lica je u ovom slučaju poželjna.

 Potrebno je prebrisati kožu jednom do dva puta dnevno, kako bi uklonili nečistoće i ubrzali zarastanje ranica od akni.

Neki od stručnjaka toplo preporučuju rastvor borne kiseline, koji se može kupiti u najbližoj apoteci. Naglasite da vam je potreban za spoljašnju upotrebu na koži lica, kako bi vam dali adekvatnu koncetraciju rastvora. On može dezinfikovati ranice od bubuljica, ubiti bakterije i podstaknuti kožu na stvaranje krastice.

Nemojte preskakati ovaj korak!

Ukoliko ne očistite lice, nanošenje bilo kog proizvoda za regeneraciju kože nema svrhu. Zato najpre uklonite nečistoće i možete izlečiti ranice od bubuljica na prirodan način.

Sad još samo da vam otkrijem i na koji način!

Nastavite dalje!

Kako izlečiti ranice od bubuljica na prirodan način

 

Nakon dezinfekcije lica, treba hidrirati kožu . Ukoliko bi se koža samo dezinfikovala bez dalje nege, isušila bi se i došlo bi do dodatnog pucanja ranica od akni što bi usporilo proces regeneracije vašeg lica.

Kako su ranice otvorene potrebna im je posebna pažnja i ne treba eksperimentisati za grubim maskama za lice. Pripremite osvežavajuću masku za lice iz narednih redova, koja će bružiti trenutno olakšanje vašoj koži. Ona može neutralisati svrab i peckanje na površini kože ali i ubrzati regeneraciju i stvaranje krastice od bubuljica. Isprobajte je najpre na manjoj površini kože i ukoliko vam ne prija odmah isperite sa lica!

Dakle…

Prirodna maska za lice od aloe verom i nevenovim uljem

 

Aloe vera hidrira lice i trenutno hladi kožu, tako da se zahvaljujući njoj može neutralisati peckanje ranice od bubuljica.

Uz redovno nanošenje ovo maske za lice koža će biti nežna na dodir i pritom se može ubrzati zarastanje ranice od bubuljica.

Nevenovo ulje je tu kako bi neutralisalo bakterije i može sprečiti pojavu otoka i bola ranice od akni. Sigurna sam da vam je poznata krema od nevena, koja sadrži do 5% procenata nevenovog ulja u sebi i dolična je za negu rana, ispucale i suve kože lica.

Potrebno je pomešati dva kašike gela aloe vere sa pet kapi nevenovog ulja. Smesu treba dobro izmešati i naneti na prethodno očišćenu kožu. Ovu masku možete koristiti čim se ranica od bubuljice pojavi kako bi trenutno umirili kožu.

Kako bi se ubrzalo stvaranje krastice od bubuljica licu su potrebni vitamini i minerali. Čitajući saznajem da je najbolje nadoknaditi ih nanošenjem prirodne kreme za lice. Ovog puta ne treba isprobavati različite maske na koži jer neki od sastojaka može biti suviše koncetrovan i irtirati otvorene ranice od akni.

Prirodna hidratantna krema za ranice od bubuljica

 

Koža treba da bude hidrirana kako bi ranice od bubuljica što pre nestale sa lica. Iskoristite prednosti prirodne kreme sa hijaluronskom kiselinom. Hijaluron ubrzava regeneraciju lica i već se nalazi u unutrašnjosti naše kože, tako da je ne može irtirati. Ukoliko krema sadrži aloe veru i vitamin E pružiće trenutno olakšanje. Izbeći ćete naporan svrab lica i krastica će se mnogo brže oformiti.

Hidratantna krema ima dodatnu ulogu prilikom nege kože koja ima otvorene ranice od bubuljica na sebi. Ona će stvoriti zaštitni sloj na koži i sprečiti isušivanje lica usled vetra i hladnoće, ali i prodor bakterija do unutrašnjih slojeva kože. Moći ćete da funkcionište normalno tokom dana i izađete napolje kad god poželite.

Kreme iz narednih redova takođe su se pokazale efikasnim.

Pantenol krema za ranice od akni

 

Pantenolska kiselina se u dodiru sa kožom pretvara u koenzim A koji regeneriše unutrašnje slojeve kože i daje im dodatnu snagu. Ova krema se pokazala efikasnom prilikom regeneracije rana na samom telu, pa je za ranice od bubuljica više nego preporučljiva!

Saznajte sve o pantenolu za bubuljice.

Može se naneti dva do tri puta dnevno na celo lice i ima višestruki efekat kao i hidratantna krema. Zaštitiće vas od spoljašnjih uticaja i učiniti kožu nežnom na dodir.

I dalje pričamo o kremama koje mogu izlečiti ranice od bubuljica, ali se kreme iz narednih redova ne nanose na celo lice!

Cinkova mast za lečenje ranica od bubuljica

 

Jedan deo dama hvali cinkovu mast za lečenje ranica od bubuljica. Ima istine u tomu, cink može stvoriti zaštitni sloj i ubija bakterije tako da koža može na miru da se regeneriše. Nanosi se mala količina masti, jednom dnevno, direktno na ranice od akni. Sporo upija ali već nakon nekoliko dana možete videti poboljšanje na svom licu, odnosno krastice od akni.

Određeni procenat ljudi ima izrazito osetljivu kožu, a u sastavu cinkove masti se mogu naći i prerađena ulja. Ona ne prijaju osetljivoj koži lica i mogu stvoriti dodatno crvenilo i pospešiti svrab ranice. Zato čitajte deklaracije cinkovih masti ili jednostavno, radije birajte krema sa hijaluronskom podlogom.

Hidrociklin za ranice od bubuljica

 

Hidrociklin mast je žute boje i pakuje se u male tubice. Možete je kupiti u apotekama, bez recepta, ali vam to ne preporučujem. U sebi sadrži određenu grupu kortikosteroida koji mogu ubrzati regeneraciju kože. Mast je namenjena lečenju kože lica i tela, to jeste istina, ali je ne treba koristiti bez preporuke i nadzora lekara!

Tu smo kako bi istražili celokupnu temu o lečenju ranica od bubuljica i odgovorili na sve nedoumice!

Vazelin za kraste od bubuljica je dobar ili loš izbor?

 

rane od akni

 

Vazelin je u suštini naftna prerađevina, po svom hemijskom sastavu. Može da očuva čestice vode i spreči potpuno isušivanje lica u toku zimskih dama. Ipak, iskustva govore da ga ne treba nanositi na ranice od bubuljica niti na kraste od akni. On će ovlažiti oštećenu regiju kože i održati je vlažnom na nekoliko sati. Neće nahraniti kožu kao što to radi hidratatna krema i stvoriti zaštitni omotač.

Kako je koža konstatno vlažna na njoj se mogu nastaniti bakterije i inficirati ranicu od bubuljice.

Konstantna vlažnost nije dobra ni za krastice od akni, mogu se navlažiti i otpasti pre vremena tako da za sobom ostave duboke ožiljke. Dakle, bez vazelina!

Da li šminka irtira ranice od bubuljica?

 

Ranice od bubuljica moraju biti čiste, odnosno dezinfikovane kako bi se što pre pojavila krasta. Jasno je da izrazito crvene i da ruše samopouzdanje, ali ako želite da ih izlečite što pre ne nanosite šminku.

Nanošenjem pudera i korektora učinićete ten blistavim na nekoliko sati, ali se ranice od akni mogu upaliti.

Zato se odreknite korektivne kozmetike na nekoliko dana i izlečite ranice od bubuljica na pravilan način!

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *