rupice od akni
Bubuljice

Rupice od akni uklonite uz ove savete!

Zašto nastaju rupice od akni i da li postoji način da se ne pojave? Saznajte efikasne tretmane i savete koji će im stati na put.

Danas se i muškarci i žene susreću sa upalim ožiljcima na licu, odnosno rupicama od akni. Pre nego što pomislite da ste jedini na svetu kome su ostali ožiljci od bubuljica pogledajte slike slavnih ličnosti. Ne mislimo na fotošopirane selfije sa Instagrama, nego na one paparazzo fotografije.  Imaju rupice od akni?

O da, svi se susrećemo sa aknama u nekom periodu života. Vrlo često ostaju rupice koji ruše samopouzdanje.

Uzrok nastanka rupica od akni

 

Na samom početku priče moramo krenuti od same suštine problema odnosno –  bubuljica.

rupice od akni na licu

Većina nas se susrela sa nekom vrstom bubuljica!

Ukoliko ste srećnik kog su zaobišle pubertetske bubuljice usled rasta i razvoja čitavog organizma i većeg nivoa hormona, budite zahvalni. Bilo bi sjajno da se ovde završi celokupna priča o ovim napastima, ali u dvadesetim godinama usled stresa, najčešće nepravilne ishrane i smanjenje fizičke aktivnosti dolazi do pojave gnojnih bubuljica.

Gnojne bubuljice su čest problem mladih i nekako do dvadeset i pete , s obzirom da se telo i dalje razvija i raste, brže nestaju. Neke od nas prate tokom celog života.

Jovana je imala baš takav problem. Njene bubuljice su bile toliko uporne da su je dovodile do očaja. Nije ih se rešila sve dok nije pronašla prirodno rešenje koje joj je bukvalno spasilo lice. Koža joj je sada čista. Nema ni traga od bubuljica i nove se ne pojavljuju. Kako je to postigla, saznajte na ovom linku: https://lepolice.com/bubuljice-su-bile-uporne-ali-ima-resenja/

Dobro, prirodnim načinima lečenja možemo se osloboditi bubuljica sa lica.  Potrebno je strpljenje i trud.

Glavni i odgovorni krivac za nastanak rupica od akni jeste nasilno ceđenje bubuljica!

Potkožne bubuljice su crvene i bolne na dodir. Najčešća pomisao je da se unutar takve bubuljica nalazi gnoj. Šta drugo nego iscediti ga?

Eto greške, ključne za nastanak rupica od akni. Potkožna bubuljica je upaljena žlezda unutar kože koju pritiskanjem još više irtiramo. Upala se širi na okolno tkivo pa se stvari dodatno komplikuju. Ne bi bilo toliko strašno da se upala širi po površini kože. Na žalost, ona se širi i ka unutrašnjosti. Prodire dublje kroz tkivo sprečavajući stvaranje kolagena.

Potkožna bubuljica teže zarasta i iza sebe može ostaviti rupu u koži.

Kako ne bi došlo do ožiljaka na licu, pogledajte kada je dozvoljeno i kako pravilno cediti bubuljice.

A šta je sa gnojnim bubuljicama? Zašto nam nakon njih ostaju rupice na licu? ‘’

Pravilnim skidanjem šminke i čišćenjem lica sprečićemo nastanak gnojnih bubuljica. Višak prljavštine pomešan sa sebumom i uljima dovodi do začepljenja pora unutar kože lica. Ponekad pomešana smesa ode duboko unutar pore, stvarajući infekciju. Kao rezultat procesa imamo gnojne bubuljice po licu.

U ovom slučaju nasilno ceđenje gnojne bubuljice ne mora biti uzrok nastanku rupice. Gnojna bubuljica može sama od sebe da pukne, na koži ostaje rana koja vremenom zarasta. U zavisnosti od količine kolagena koja se stvara u našoj koži zavisi i sam proces zarastanja rane.

Smanjena količina kolagena usporava zarastanje i ostavlja za sobom duboke rupice od bubuljica.

Uvek najbolje tretirati gnojne bubuljice prirodnim preparatima kako bi se sasušile i nestale. Imajte u vidu ulje čajevca, dobro se pokazalo u borbi sa bubuljicama na licu!

Važan uzrok rupica na koži lica je pogrešno zarastanje bubuljica.

Prirodno je da organizam želi što pre da zaceli ranu. Kolagen regeneriše kožu , ali ukoliko ga je malo (što smo već spomenuli) dolazi do nepravilnog zarastanja. Ostaju udubljenja u koži. Jedina i sasvim opravdana želja u tom trenutku  je – osloboditi se rupica na licu!

Kako ukloniti rupice od bubuljica?

Rupice od akni koje nisu previše duboke nestaju za par meseci. Sa druge strane, neke od njih ostaju i vas  celog života!

Trajni ožiljci ostaju na obrazima i slepoočnici ali napokon ćete im stati na put!

Tretmani protiv rupica od bubuljica

 

Mnogo rupica od akni napraviće vam rošavo lice.

Jedan od načina da rešite taj problem su određeni kozmetički tretmani.

Hemijski piling

 

Hemijski piling je jedna od najefikasnijih metoda u borbi protiv rupica od akni. Ovaj tretman uključuje primenu specijalizovanih hemijskih rastvora na kožu, koji nežno uklanjaju gornje slojeve oštećene kože, omogućavajući da se nova, zdravija koža regeneriše.

Hemijski piling može varirati po jačini, od blagih formula koje ciljaju samo površinski sloj kože, do dubokih pilinga koji prodire u dublje slojeve. Ovaj postupak ne samo da pomaže u smanjenju vidljivosti rupica od akni, već i poboljšava opšti ten kože, smanjuje hiperpigmentaciju i doprinosi sveukupnom sjaju kože.

Ovaj tretman treba da obavlja stručno osoblje i da je neophodna odgovarajuća nega kože nakon tretmana kako bi se osigurali najbolji rezultati i izbegle komplikacije.

Mikrodermoabrazija

 

Mikrodermoabrazija je popularan dermatološki tretman koji se koristi za ublažavanje rupica od akni, pružajući glađu i zdraviju kožu. Ovaj neinvazivni postupak deluje putem fine abrazije, kojom se uklanja gornji sloj kože, potičući regeneraciju i stvaranje novih, zdravih ćelija kože.

Mikrodermoabrazija efikasno smanjuje vidljivost rupica od akni tako što izravnava teksturu kože i poboljšava njenu elastičnost. Dodatno, ovaj tretman stimuliše proizvodnju kolagena, ključnog proteina za očuvanje mladalačkog izgleda i zdravlja kože.

Pacijenti često primete poboljšanja ne samo u smanjenju rupica, već i u opštem izgledu i sjaju kože. Mikrodermoabrazija je posebno efikasna kada se kombinuje sa redovnom negom kože i pravilnom hidratacijom, čime se maksimizira njena efikasnost i doprinosi dugoročnom zdravlju kože

Uklanjanje rupica od akni laserom

 

Laserska terapija predstavlja naprednu i sve popularniju metodu u tretmanu rupica od akni. Ovaj postupak koristi fokusiranu lasersku svetlost za precizno ciljanje oštećenih područja kože, stimulišući proizvodnju kolagena i podstičući proces prirodne regeneracije kože.

Laserski tretmani mogu biti ablativni, koji uklanjaju gornje slojeve kože, ili neablativni, koji deluju dublje bez uklanjanja površinskog sloja. Oba pristupa pomažu u smanjenju dubine i vidljivosti rupica, čineći kožu glađom i ujednačenijom. Laserska terapija je posebno efikasna jer omogućava kontrolisanu i preciznu primenu, s minimalnim vremenom oporavka u odnosu na druge invazivnije procedure. Važno je izabrati kvalifikovanog dermatologa ili kozmetičkog stručnjaka za ovaj tretman, kako bi se osigurala sigurnost i efikasnost postupka.

Nakon tretmana, koža može biti osetljiva i zahteva posebnu negu, uključujući zaštitu od sunca i hidrataciju.

Navedeni tretmani mogu biti bolni i stvoriti kontraindikacije.

Zašto se izlagati riziku kada su nam prirodne metode na dohvat ruke?

Prirodno uklanjanje rupica od akni 

 

Prirodne metode u retkim slučajevima izazivaju negativne efekte. Pored toga, ujedno hrane kožu lica štiteći je od dehidratacije i spoljašnjih uticaja. Začudićete se,  jer sastojke iz narednog dela teksta imate u kući.

Da, da oduvek su vam bili na dohvat ruke!

Uklanjanje rupica od akni limunom

 

Limun je prirodni antioksidans koji ubija bakterija i pruža koži lica svežinu. Preporučuje se masnoj koži lica, jer će pokupiti višak sebuma i time sprečiti dalji nastanak bubuljica. Limunska kiselina deluje direktno na rupice od akni i fleke na koži lica.

Pospešuje stvaranje kolagena, uklanja stare oštećene ćelije kože izjednačavajući ten lica.

Za razliku od hemijskog pilinga koji u sebi sadrži limunsku kiselinu, ali deluje agresivno, ovde imamo vitamin C. Limunska kiselina sa vitaminom C deluje nežno na kožu lica ujedno je hraneći.

Limun izbeljuje lice i uklanja rupice od bubuljica ali nemojte preterivati!

Kako se koristi?

Iscedite pola limuna i natopite tupfere u sok. Lagano tupferima prelazite problematičnu regiju lica, mesta sa rupicama od akni i ostavljamo limun da deluje. Nakon što se sok limuna potpuno osuši, lice isperite toplom vodom i nanesite hidratantnu kremu. Nanošenje kreme je bitan potez, jer koža lica nakon upijanja limuna može biti suva i gruba na dodir.

Spremili smo za vas još nekoliko prirodnih načina za borbu za rupicama od bubuljica.

Uklanjanje rupica od bubuljica kokosovim uljem

 

Kokosovo ulje dobija se ceđenjem i fermentacijom ploda palme kokosa. Unutar sebe sadrži pregršt masnih kiselina koje su zaslužne za regeneraciju kože lica. Guste je strukture, prodire unutar pora i trenutno čini lice glatkim.

Preporučljivo je za suvu i normalnu kožu lica. Nanosi se u maloj količini na celo lice, poput prirodne kreme. Potrebno mu je par sati da potpuno upije i dopre do dubljih slojeva kože lica. Zato ga nanesite uveče pred spavanje.

Pored mlečnih kiselina u kokosovo ulju nalazi se vitamin E.

Pogledajte više o kokosovom ulju za lice! 

Imate problematičnu kožu lica? Želite prirodnu metodu koja neće biti agresivna? Isprobajte aloe veru za lice.

Uklanjanje rupica od akni aloe verom

 

Aloe vera je čudotvorna biljka koja je našla svakodnevnu primenu u različitim tretmanima lepote. Pored lepog mirisa, gel aloe vere pruža vam hidrataciju čuvajući čestice vode unutar kože. Možete ga nanositi direktno na rupice od akni. Laganom masažom lica doprinećete boljoj apsorpciji hranjivih materija. Kao idealno sredstvo za masažu poslužiće vam roler od žada!

Dovoljno je da gel aloe vere odstoji 15 minuta na vašem licu. Nanosite ga svakodnevno, ostavljajući da potpuno upije.

Upoznajte se sa svim blagodetima aloe vere.

 Pokušajte da napravite maske za uklanjanje rupica od bubuljica, mešajući limun sa aloe verom. Redovnom primenom ten postaje lepši i rupice od akni manje vidljive.

Ipak, ako nemate toliko strpljenja, želite brže rezultate i prirodan proizvod, ovo što sledi je rešenje!

Krema za rupice od bubuljica

 

Krema za rupice od bubuljica bila je dobar izbor jer ne morate da pravite masku od prirodnih sastojaka. Stručnjaci su uradili to umesto vas, sastavivši kremu. Kako bi bili sigurni da je krema odgovarajuća čitajte deklaracije. Najvažnije je izbeći veštačke mirise i veliku količinu parabena.

Iskustvo drugih korisnica može biti od pomoći! Čitajući različite forume pored deklaracija izabrali smo i isprobali  nekoliko krema. Izdvajamo najbolje za vas!

Deluju po principu hidriranja kože lica i to najčešće hijaluronskom kiselinom. Sastavni je deo naše kože ali se prilikom razvoja infekcija i smanjenja elastičnosti kože lica, odnosno starenja, gubi. Nadoknadite je pravim izborom kreme!

Prirodna krema za rupice od bubuljica prodire unutar pora, dolazi do dubljih slojeva kože i podstiče stvaranje kolagena. Problemi sa kožom lica blede i dobijamo željeni, ujednačen ten.

Aknolin set

 

Aknolin koristi pažljivo odabrane sastojke za efikasno rešavanje problema akni i sprečavanje nastanka rupica od akni.

Ekstrakt ploda mandarine umiruje kožu i normalizuje proizvodnju sebuma, ključan faktor u formiranju akni. Ulje čajevog drveta dubinski čisti pore, uklanjajući višak sebuma i nečistoće koje dovode do upala. Zinc PCA deluje umirujuće i čisti kožu, a Panthenyl Triacetate, derivat vitamina B5, podstiče obnavljanje kože, što može pomoći u smanjenju vidljivosti rupica od akni. Ovi sastojci zajedno stvaraju moćnu formulu koja ne samo da tretira postojeće akne, već i sprečava nove, doprinoseći zdravom i ravnomernom izgledu kože. Kada sprečite akne, onda ni rupice od akni nemaju šanse.

Contractubex krema

 

Pomalo čudan naziv ne treba da vas odvrati od ove prirodne kreme. Dolazi nam iz inostranstva, tačnije prirodne sastojke mešali su Nemački stručnjaci. Pronalazimo je u većim drogerijama i apotekama. Uspešno nas je rešila problematične kože lica, ujednačavaći ten!

Alantoin iz kreme pospešuje zarastanje bubuljica, ukoliko se ponovo pojave na vašem licu. Tako da krema može biti odlična prevetiva i sprečiti nastanak dubokih rupa na koži. Heparin omekšava strukturu tkiva, što je važno imajući u vidu da su T zone sa rupicama od akni suve i dehidrirane. Ekstrakt crnog luka izbeljuje kožu i deluje antibakterijski.

Krema je jačeg mirisa, nanosi se jednom dnevno najbolje pred spavanje. U toku noći koža se regeneriše i čitavo telo odmara!

Dobro, bićemo iskreni!

Ništa od navedenih sastojaka u kremama nije čarobno. Rešiće vas problema ukoliko ih redovno i pravilno primenjujete na koži lica.

Šta raditi u toku procesa nestajanja problema? Ne želimo rupice od akni na prvom dejtu ili važnom poslovnom sastanku! Vreme je da naučite da ih pravilno prekrijete.

Kako prekriti rupice od akni?

 

rupice od bubuljica

Prekrivanje nije trajno rešenje problema. Jaka šminka šteti koži lica ukoliko se koristi prekomerno. Prilikom korišćenja imajte na umu važnost skidanja šminke pred odlazak u krevet. Zajedno sa korektorom za bubuljice koji efikasno prikriva rupice nabavite prirodni losion za skidanje šminke. Sprečiće stvaranje nove infekcije i pružiće vam miran san.

Korektore za bubuljice pronaćićete u svakoj drogeriji. Pokušajte da pronaćete prirodnu marku korektora. Odnosno, korektor sa što manje konzervansa. Ukoliko imate suvu kožu lica najbolje će vam odgovarati korektori na bazi ulja. Vešto i dobro prikrivaju rupice od akni na nekoliko sati. Nakon njega  obično lice konturišemo hajlajterom koji odaje odmoran i svež izgled.

Saznajte kako pravilno konturisati lice.

Ovog puta smo temeljni! Znamo koliko je ovaj problem ozbiljan i da u odabiru prirodnog sredstva za uklanjanje rupica od bubuljica može pomoći iskustvo drugih korisnica.

Rupice od bubuljica iskustva

 

Čitali smo forume, razgovarali sa bliskim prijateljima. Uverili smo se da nije fraza, da se zaista svako od nas u jednom periodu života susreo sa ovakvim problemom.

Kako rupice ne bi ostale zauvek tu korisnice navode prednosti prirodne kreme za lice. Hidrira lice i možete je nositi svugde sa sobom. Ipak, kažu da nije bila od presudnog značaja.  Upornost je bitna.

Uspeli ste da izlečite bubuljice, zašto se onda ne bi izborili sa rupicama od akni? Nema opravdanja! Krenite u akciju!

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *