rupice od akni
Bubuljice

Rupice od akni nisu bauk! Uklonite ih uz ove savete!

Možda niste znali ali rupice od akni zaista možete ukloniti uz par jednostavnih trikova. Nakon ovog teksta vratićete svom licu svežinu i smanjiti vidljivost rupica od akni na prirodan, bezazlen način !

Danas se i muškarci i žene susreću sa upalim ožiljcima na licu, odnosno rupicama od akni. Pre nego što pomislite da ste jedini na svetu kome su ostali ožiljci od bubuljica pogledajte slike slavnih ličnosti. Ne mislimo na fotošopirane selfije sa Instagrama! Sigurno će negde preteći slika nekog novinara recimo dok prati slavnog pri izlazu iz marketa. Imaju rupice od akni? O da, svi se susrećemo sa aknama u nekom periodu života. Vrlo često ostaju rupice koji ruše samopouzdanje.

Uzrok nastanka rupica od akni

 

Na samom početku priče moramo krenuti od same suštine problema odnosno bubuljica.

Većina nas se susrela sa nekom vrstom bubuljica!

Ukoliko ste srećnik kog su zaobišle pubertetske bubuljice usled rasta i razvoja čitavog organizma i većeg nivoa hormona, budite zahvalni. Bilo bi sjajno da se ovde završi celokupna priča o ovim napastima, ali u dvadesetim godinama usled stresa, najčešće nepravilne ishrane i smanjenje fizičke aktivnosti dolazi do pojave gnojnih bubuljica.

Gnojne bubuljice su čest problem mladih i nekako do dvadeset i pete , s obzirom da se telo i dalje razvija i raste, brže nestaju. Neke od nas prate tokom celog života. Jovana je imala baš takav problem. Njene bubuljice su bile toliko uporne da su je dovodile do očaja. Nije ih se rešila sve dok nije pronašla prirodno rešenje koje joj je bukvalno spasilo lice. Koža joj je sada čista. Nema ni traga od bubuljica i nove se ne pojavljuju. Kako je to postigla, saznajte na ovom linku: https://lepolice.com/bubuljice-su-bile-uporne-ali-ima-resenja/

Dobro, prirodnim načinima lečenja možemo se osloboditi bubuljica sa lica.  Potrebno je strpljenje i trud. Pored toga nedostaje odlična preventiva u vidu redovnog pilinga lica i konzumiranja dovoljno tečnosti. Stručnjaci navode da se pomenutim postupcima na pravilan način rešavamo bubuljica, odnosno sprečavamo nastanak ožiljaka i fleka na licu. Znači li to da je svako drugo ponašanje rizično?

Zapravo, jedino rizično ponašanje jeste nepravilno ceđenje bubuljica!

Glavni i odgovorni krivac za nastanak rupica od akni jeste nasilno ceđenje bubuljica!

Potkožne bubuljice su crvene i bolne na dodir. Najčešća pomisao je da se unutar takve bubuljica nalazi gnoj. Šta drugo nego iscediti ga? Eto greške, ključne za nastanak rupica od akni. Potkožna bubuljica je upaljena žlezda unutar kože koju pritiskanjem još više irtiramo. Upala se širi na okolno tkivo pa se stvari dodatno komplikuju. Ne bi bilo toliko strašno da se upala širi po površini kože. Na žalost, ona se širi i ka unutrašnjosti. Prodire dublje kroz tkivo sprečavajući stvaranje kolagena. Potkožna bubuljica teže zarasta i iza sebe može ostaviti rupu u koži.

Kako ne bi došlo do ožiljaka na licu, pogledajte kada je dozvoljeno i kako pravilno cediti bubuljice.

Pitali smo se ‘’Šta je sa gnojnim bubuljicama, zašto nam nakon njih ostaju rupice na licu? ‘’

Pravilnim skidanjem šminke i čišćenjem lica sprečićemo nastanak gnojnih bubuljica. Višak prljavštine pomešan sa sebumom i uljima dovodi do začepljenja pora unutar kože lica. Ponekad pomešana smesa ode duboko unutar pore, stvarajući infekciju. Kao rezultat procesa imamo gnojne bubuljice po licu.

U ovom slučaju nasilno ceđenje gnojne bubuljice ne mora biti uzrok nastanku rupice. Gnojna bubuljica može sama od sebe da pukne, na koži ostaje rana koja vremenom zarasta. U zavisnosti od količine kolagena koja se stvara u našoj koži zavisi i sam proces zarastanje rane.

Smanjena količina kolagena usporava zarastanje i ostavlja za sobom duboke rupice od bubuljica.

Uvek najbolje tretirati gnojne bubuljice prirodnim preparatima kako bi se sasušile i nestale. Imajte u vidu ulje čajevca, dobro se pokazalo u borbi sa bubuljicama na licu!

Važan uzrok rupica na koži lica je pogrešno zarastanje bubuljica.

Prirodno je da organizam želi što pre da zaceli ranu. Kolagen regeneriše kožu , ali ukoliko ga je malo (što smo već spomenuli) dolazi do nepravilnog zarastanja. Ostaju udubljenja u koži . Pored toga što izgledaju ružno, na takvim mestima nema lojnih žlezda. Koža je suva i gruba na dodir što doprinosi gubljenu samopouzdanja. Jedina i sasvim opravdana želja u tom trenutku  je – osloboditi se rupica na licu!

Kako ukloniti rupice od bubuljica?

 

rupice od akni na licu

 

Rupice od akni koje nisu previše duboke nestaju za par meseci. Sa druge strane, neke od njih ostaju i vas  celog života!

Trajni ožiljci ostaju na obrazima i slepoočnici ali napokon ćete im stati na put!

  • Hemijski piling lica je popularan trend u borbi sa pomenutim problemom. Deluje dubinski uklanjajući prvi sloj kože. Ne u bukvalnom smislu. Otklanja nečistoće i oštećene ćelije čuvajući zaštitnu barijeru kože lica. Pripremaju se voćne kiseline koje se tačno određenim redosledom stavljaju na koži. Prodiru duboko unutar pora i vraćaju nam ujednačen ten, uklanjajući ožiljke i rupice od akni.

Stručnjaci navode da hemijski piling nije blag. Zapravo, predstavlja agresivnu metodu koja nam omoćuva željeni izgled lica. Ne izaziva uvek kontraindikacije, ipak izbegavajte ga ukoliko imate osetljivu kožu.

  • Pored hemijskog pilinga tu je još jedna, nešto skuplja ali moderna metoda- uklanjanje rupica od akni laserom. Odlazi se u proverene salone gde nam stručnjaci najpre čiste lice blagim pilingom. Laserom prelaze problematičnu regiju lica i praktično zracima umrtve oštećene ćelije. Nakon nekoliko tretmana one otpadaju sa lica. Stvaraju se nove zdrave ćelije i rupice od bubuljica su manje vidljive.

Navedeni tretmani mogu biti bolni i stvoriti kontraindikacije. Pitali smo se zašto se izlagati riziku kada su nam prirodne metode na dohvat ruke?

Prirodno uklanjanje rupica od akni 

 

Prirodne metode bile su naš izbor jer u retkim slučajevima izazivaju negativne efekte. Pored toga, ujedno hrane kožu lica štiteći je od dehidratacije i spoljašnjih uticaja. Začudićete se,  jer sastojke iz narednog dela teksta imate u kući. Da, da oduvek su vam bili na dohvat ruke!

Uklanjanje rupica od akni limunom

 

Limun je prirodni antioksidans koji ubija bakterija i pruža koži lica svežinu. Preporučuje se masnoj koži lica, jer će pokupiti višak sebuma i time sprečiti dalji nastanak bubuljica. Limunska kiselina deluje direktno na rupice od akni i fleke na koži lica.

Pospešuje stvaranje kolagena, polako ubija stare oštećene ćelije kože izjednačavajući ten lica.

Za razliku od hemijskog pilinga koji u sebi sadrži limunsku kiselinu ali deluje agresivno ovde imamo vitamin C. Limunska kiselina sa vitaminom C deluje nežno na kožu lica ujedno je hraneći.

Limun izbeljuje lice i uklanja rupice od bubuljica ali nemojte preterivati!

Iscedili smo pola limuna i natopili tupfere u sok. Lagano tupferima prelazimo problematičnu regiju lica, mesta sa ožiljcima od akni i ostavljamo limun da deluje. Nakon što se sok limuna potpuno osuši, lice ispiramo toplom vodom i nanosimo hidratantnu kremu. Nanošenje kreme je bitan potez, jer koža lica nakon upijanja limuna može biti suva i gruba na dodir.

Spremili smo za vas još nekoliko prirodnih načina koji će rešiti pomenuti problem sa kožom lica. Slede blage, prirodne metode koji ujedno hidriraju kožu!

Uklanjanje rupica od bubuljica kokosovim uljem

 

Kokosovo ulje dobija se ceđenjem i fermentacijom ploda palme kokosa. Unutar sebe sadrži pregršt masnih kiselina koje su zaslužne za regeneraciju kože lica. Guste je strukture, prodire unutar pora i trenutno čini lice glatkim. Može smanjiti vidljivost prvih bora, ipak najbolje se pokazalo pri uklanjaju rupica od akni. Preporučljivo je za suvu i normalnu kožu lica. Nanosi se u maloj količini na celo lice, poput prirodne kreme. Potrebno mu je par sati da potpuno upije i dopre do dubljih slojeva kože lica. Zato ga nanosimo uveče pred spavanje.

Pored mlečnih kiselina u kokosovo ulju nalazi se vitamin E.

Pogledajte više o kokosovom ulju za lice! 

Imate problematičnu kožu lica? Želite prirodnu metodu koja neće biti agresivna? Isprobajte aloe veru za lice.

Uklanjanje rupica od akni aloe verom

 

Aloe vera je čudotvorna biljka koja je našla svakodnevnu primenu u različitim tretmanima lepote. Pored lepog mirisa, gel aloe vere pruža nam hidrataciju čuvajući čestice vode unutar kože. Možete ga nanositi direktno na rupice od akni. Laganom masažom lica doprinećete boljoj apsorpciji hranjivih materija. Nama je kao idealno sredstvo za masažu poslužio roler od žada!

Dovoljno je da gel aloe vere odstoji 15 minuta na našem licu. Nanosimo ga svakodnevno, ponekad ostavljajući da potpuno upije.

Upoznajte se sa svim blagodetima aloe vere.

Nakon nekog vremena dosadilo nam je stalno ceđenje i pravljenje. Pokušali smo da napravimo maske za uklanjanje rupica od bubuljica, mešajući limun sa aloe verom. Redovnom primenom ten postaje lepši i rupice od akni manje vidljive. Ipak, nemamo toliko strpljenja! Želeli smo brže rezultate, a opet prirodan proizvod.

A ovo je rešenje!

Krema za rupice od bubuljica

 

Krema za rupice od bubuljica bila je naš izbor jer ne moramo da pravimo masku od prirodnih sastojaka. Stručnjaci su uradili to umesto nas, sastavivši kremu. Kako bi bili sigurni da je krema odgovarajuća čitali smo deklaracije. Najvažnije je izbeći veštačke mirise i veliku količinu konzervansa. Iskustvo drugih korisnica može biti od pomoći! Čitajući različite forume pored deklaracija izabrali smo i isprobali  nekoliko krema. Izdvajamo najbolje za vas!

Deluju po principu hidriranja kože lica i to najčešće hijaluronskom kiselinom. Sastavni je deo naše kože ali se prilikom razvoja infekcija i smanjenja elastičnosti kože lica, odnosno starenja, gubi. Nadoknadite je pravim izborom kreme!

Prirodna krema za rupice od bubuljica prodire unutar pora, dolazi do dubljih slojeva kože i podstiče stvaranje kolagena. Problemi sa kožom lica blede i dobijamo željeni, ujednačen ten.

Contractubex krema

 

Pomalo čudan naziv ne treba da vas odvrati od ove prirodne kreme. Dolazi nam iz inostranstva, tačnije prirodne sastojke mešali su Nemački stručnjaci. Pronalazimo je u većim drogerijama i apotekama. Uspešno nas je rešila problematične kože lica, ujednačavaći ten!

Alantoin iz kreme pospešuje zarastanje bubuljica, ukoliko se ponovo pojave na vašem licu. Tako da krema može biti odlična prevetiva i sprečiti nastanak dubokih rupa na koži. Heparin omekšava strukturu tkiva, što je važno imajući u vidu da su T zone sa rupicama od akni suve i dehidrirane. Ekstrakt crnog luka izbeljuje kožu i deluje antibakterijski.

Krema je jačeg mirisa, nanosi se jednom dnevno najbolje pred spavanje. U toku noći koža se regeneriše i čitavo telo odmara!

Dobro, bićemo iskreni!

Ništa od navedenih sastojaka u kremama nije čarobno. Rešiće vas problema ukoliko ih redovno i pravilno primenjujete na koži lica.

Šta raditi u toku procesa nestajanja problema? Ne želimo rupice od akni na prvom dejtu ili važnom poslovnom sastanku! Vreme je da naučite da ih pravilno prekrijete.

Kako prekriti rupice od akni?

 

rupice od bubuljica

Prekrivanje nije trajno rešenje problema. Jaka šminka šteti koži lica ukoliko se koristi prekomerno. Prilikom korišćenja imajte na umu važnost skidanja šminke pred odlazak u krevet. Zajedno sa korektorom za bubuljice koji efikasno prikriva rupice nabavite prirodni losion za skidanje šminke. Srečiće stvaranje nove infekcije i pružiće vam miran san.

Korektore za bubuljice pronaćićete u svakoj drogeriji. Pokušajte da pronaćete prirodnu marku korektora. Odnosno, korektor sa što manje konzervansa. Ukoliko imate suvu kožu lica najbolje će vam odgovarati korektori na bazi ulja. Vešto i dobro prikrivaju rupice od akni na nekoliko sati. Nakon njega  obično lice konturišemo prajmerom koji odaje odmoran i svež izgled.

Saznajte kako pravilno konturisati lice.

Ovog puta smo temeljni! Znamo koliko je ovaj problem ozbiljan i da u odabiru prirodnog sredstva za uklanjanje rupica od bubuljica može pomoći iskustvo drugih korisnica.

Rupice od bubuljica iskustva

 

Čitali smo forume, razgovarali sa bliskim prijateljima. Uverili smo se da nije fraza, da se zaista svako od nas u jednom periodu života susreo sa ovakvim problemom.

Kako rupice ne bi ostale zauvek tu korisnice navode prednosti prirodne kreme za lice. Hidrira lice i možete je nositi svugde sa sobom. Ipak, kažu da nije bila od presudnog značaja. Većina njih naglašava važnost pravilne masaže lica prilikom nanošenja kreme. Jedna od brzih masaža koja će pospešiti upijanje kreme i stvaranje kolagena je – masaža lica kašikama.

Upornost je još jedna stavka koju ponavljaju. Ni jedna od njih, uključujući i mene, problem sa rupicama od akni nije rešila preko noći! Pravilna ishrana doprineće rumenom izgledu lica i bržoj regeneraciju kože.

Budite ponosni na sebe, volite svoje lice! Uspeli ste da izlečite bubuljice, zašto se onda ne bi izborili sa rupicama od akni? Nema opravdanja! Krenite u akciju!

 

 

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *