ulje čajevca za bubuljice
Bubuljice

3 načina da koristite ulje čajevca za bubuljice!

Ulje čajevca za bubuljice je toliko moćno da ga jednostavno morate probati. Još niste? Ne potcenjujte ga!Zaslužili ste čisto lice i besprekoran ten!  

Ulje čajveca namenjeno je isključivo za površinsku primenu, ne pije se i ne unosi direktno u organizam. Dakle,  isključivo je namenjeno nezi kože. Najbolje se pokazalo u borbi sa upalama na licu, odnosno bubuljicama.

Pitali smo se po čemu je tako posebno? Šta to sadrži ulje čajevca za bubuljice?

Sastavni deo čajevca su takozvani terpeni. Terpeni su velika grupa organskih jedinjenja koja pronalazimo u smoli drveća. Ipak, njihova koncetracija u smoli je mala i jedino čajno drvo sadrži veliku koncetraciju terpena. Oni predstavljaju svojevrstan gradivni materijal, pa ih stručnjaci slikovito nazivaju ‘’gradivnim blokom ćelije’’. Dakle, zahvaljujući njima, ulje čajevca regeneriše kožu lica i pruža neophodnu svežinu.

Na prvi pogled ulje čajevca je gusto i teško se razmazuje. Za to je zaslužna pomenuta, visoka koncetracija. Prvo što smo pomislili je ‘’Kako naneti tako, hajde da kažemo „suvo ulje“ na kožu lica’’?

Kasnije su nam pojasnili da je to pravo pitanje, jer se pomenuto sredstvo ne koristi čisto.

Zbog svoje jake koncetracije aktivnih supstanci moramo ga razblažiti.

Zato je neophodno znati kako pravilno koristiti ulje čajevca i ukloniti bubuljice sa lica!

Ulje čajevca za bubuljice upotreba

 

ulje čajevca za akne

Preporučujemo vam da pre nanošenja na lice ulje isprobate na podlaktici. Nema dugoročnih negativnih efekata, kao ni jedan prirodan proizvod. Ipak, našoj prijateljici nije godilo. Koža ju je peckala i pocrvenela. Dakle, ukoliko u roku od pola sata do sat vremena nema pomenutih simptoma, spremni ste  za tretman i uporebu ulja čajevca za bubuljice.

Kažemo tretman jer je ulje čajevca potrebno razblažiti.

Pravimo rastvor od dve vrste ulja. Drugo ulje treba da bude hidratantno.

Mi smo koristili kokosovo ulje. Ukoliko imate normalnu ili suvu kožu lica kokos će biti pravi izbor, hidriraće je i pružiće vam osećaj svežine. Sa druge strane, kokosovo ulje ne prija masnoj koži i deluje poput maske koja zapušava pore. Imate masnu kožu?  Bademovo ulje je spas!

Dakle, kada prema tipu kože lica odlučite sa kojim uljem mešate ulje čajevca za bubuljice. Treba precizno izmeriti sastojke. U jednu kašiku hidratantnog ulja dodajte do pet kapi čajevca. Najlakše nam je da supenom kašikom zahvatimo kokosovo ulje i dodamo kapljice.

Pomešanu smesu nanosite na čisto lice u tankom sloju. Dok je nanosite, možete raditi blagu masažu lica i pospešiti cirkulaciju.

Ovako pripremljeno ulje čajevca možemo nanositi na celo lice, jednom dnevno. Pruža nam osećaj trenutne svežine i upala se polako smiruje.

Nemate vremena za svakodnevno, gore navedeno, pripremanje i mešanje ulja?

Imamo rešenje!

Jovana nam je ispričala kako se ona rešila bubuljica . Na vrlo jednostavan način, potpuno je očistila svoje lice i presrećna je zbog toga. Ne krije o čemu se radi! Šta joj je pomoglo, saznajte iz njene priče: https://lepolice.com/bubuljice-su-bile-uporne-ali-ima-resenja/

Drugo rešenje je ovo!

Sačuvajte praznu bočicu nekog prirodnog preparata, poput losiona za lice (bitno je da ima prskalicu). Zatim, pomešajte čajevac sa vodom. Neka to bude pola šolje vode (do 150ml) i tri do četri kapi čajevca. Pomešani rastvor sipajte u bočicu i naprskajte na čisto, dezinfikovano lice. Nakon dvadesetak minuta koža će potpuno upiti rastvor. Ostavljali smo koži lica prostora za regeneraciju i nakon primene nismo nanosili druge preparate za negu!

Ovakva primena je odlična ukoliko ste u žurbi. Nemojte praviti preteranu količinu rastvora, imajte na umu da mora biti svež. Možete ga držati dan do dva u frižideru.

Koristili smo ulje čajevca za bubuljice duže vreme i kada smo bili sigurni da ne izaziva iritaciju odnosno da potpuno prija koži lica promenili smo način primene. Želeli smo da ga nanesemo direktno na bubuljice.

U ovom slučaju birajte ulje čajevca koje razblaženo u apoteci. Natopite štapić za uši i prislonite na bubuljicu. Nikako nemojte razmazivati čist čajevac (recimo po obrazima) ukoliko imate više bubuljica u blizini. Budite strpljivi, ovakva primena čajevca zaista to zahteva od vas! Tretirajte svaku bubuljicu ponaosob. Primetite li da vas koža pecka ili se oko bubuljice pojavljuje crvenilo isperite lice vodom.

Ulje čajevca pri ovakvom nanošenju brže deluje i smanjuje infekciju.

Ipak, ulje čajevca za bubuljice nije magično.

Koristite ga nekoliko dana, a ukoliko ne vidite rezultate ili se infekcija širi prekinite sa korišćenjem!

Posetite dermatloga koji će vam preporučiti adekvatnu terapiju za bubuljice.

Posle primene ulja čajevca primetićete da je koža suvlja nego inače. Kao što smo već napomenuli, vrlo je koncetrovano i isušuje bubuljice smanjujući infekciju ali dok to čini izvlači sebum iz kože. Kako ne bi nastali novi problemi, poput pucanja i ljuštenja kože lica koristite prirodne kreme. Ne tik posle nanošenja ulja čajevca! Prirodnu kremu nanosili smo ujutru, a ulje čajevca uveče na kožu lica.

Pametno birajte kremu, nisu vam potrebni konzervansi već prirodni sastojci koji će umiriti kožu lica. Hijaluronska kiselina i shea buter su nam omiljeni! Pogledajte sve blagodeti hijaluronske kiseline za lice. Pružaju koži osećaj svežine i neophodnu hidrataciju.

Zanimalo nas je i ovo! Ako je ulje čajevca tako dobro kao što se priča, može li pomoći i kod malo težih akni?

Ulje čajevca za potkožne bubuljice

 

Pre nego što upotrebite ulje čajevca za potkožne bubuljice važno je odrediti stadijum infekcije. Sitne potkožne bubuljice u  regiji čela i obraza možete tretirati uljem čajevca pomešanim sa uljem za hidrataciju. Na taj način, neće delovati agresivno, a opet će smanjiti infekciju. Ukoliko sitne potkožne bubuljice nisu tretirane pravilno prerastaju u čvrste, velike potkožne bubuljice.

Ovog puta nanosili smo čajevac direktno na bubuljicu. Moramo biti iskreni, jeste smanjio infekciju, ali nije potpuno nestala.

Ulje čajevca koristili smo dva do tri puta nedeljno. Imalo je ključnu ulogu u lečenju jer se zahvaljujući njemu infekcija nije širila. Svakog dana nanosili smo na lice prirodni losion koji je isušio već postojeće  bubuljice.

Odlučili ste se da krenete istim putem? Birajte losione koji u sebi sadrže derivate vitamina B, jer će pomoći zaceljivanju rana i bržem zarastanju bubuljica. Aloe vera sprečava crvenilo i nastanak fleka na licu, tako da može postati omiljeni sastojak losiona!

Razlozi nastanka potkožnih bubuljica su različiti. Dolazi do promene nivoa hormona zbog PMS-a, puberteta ili u toku trudnoće. Pripadate poslednjoj grupi?

To su divne vesti ali obratite panju na naredni deo teksta!

Da li je bezbedno ulje čajevca za bubuljice u trudnoći?

 

Eterična ulja prodiru do dubljih slojeva kože i tu se susreću sa različitim tečnostima. Odnosno, mogu lakše dopseti u krvotok, a samim tim i do bebe. Ulja jake koncetracije poput čajevca, mogu oštetiti placentu i izazvati menstruaciju odnosno krvarenje u toku trudnoće, navode stručnjaci. Zašto rizikovati?

Izbegavajte uklanjanje potkožnih bubuljica uljem čajevca u ovom periodu. Birajte prirodne losione za lice!

Naš cilj nije da vas uplašimo, najbolje bi bilo porazgovarati sa lekarom i poslušati njegovove savete.

Pa, dobro! Rešili smo se bubuljica i taman kad smo pomislili da će nam lice biti čisto i nežno na dodir susreli smo se sa flekama od bubuljica na licu.

Ulje čajevca za fleke od bubuljica

 

Fleke od bubuljica nastaju jer koža u procesu lečenja proizvodi više melanina. Melanin se nagomilava u ćelijama i pojavljuju se fleke.

Ulje čajevca se ovde ponaša pametno i prepoznaje različite ćelije sa viškom pomenute supstance isterujući ih na površinu.

Ostavlja koži prostora za stvaranje novih ćelija i ujednačava ten lica.

Kako ne bi delovalo agresivno i isušilo lice, možete se posvetiti pravljenju maske od ulja čajevca.

Kako?

Nastavite da čitate, imamo super recepte za vas!

Maska od ulja čajevca za fleke od bubuljica

 

Pre pripreme maske neophodno je uraditi piling lica. Aktivni sastojci maske jednostavno ne mogu da prodru do dubljih slojeva kože ako na površini imamo pregršt mrtvih ćelija.

Za pripremu maske potrebno vam je ulje čajevca i dve kašike meda.

Med deluje hidrirajuće na kožu lica dok čajevac izbeljuje fleke. Zato, u manji sud sipajte pomenutu količinu meda i pet kapi čajevca. Smesu lagano promešajte, tako da med postane potpuno tečan. Nanesite masku na celo lice, kružnim pokretima. Nakon 10 do 15 minuta odlazimo na umivanje i skidamo ostatke maske toplom vodom. Lice je sveže, odmorno i ten je lepši!

Ovde pročitajte kako još koristiti med u maskama za lice!

Gore pomenutom maskom rešićete se fleka, ali šta ako imate bubuljice?

Ima li za to neka maska?

Ima, naravno!

Maska od ulja čajevca za bubuljice

 

ulje čajevca protiv bubuljica

 

Imamo ulje čajevca koje je bogato terpenima, ali potrebni su nam još neki aktivni sastojci koji bi ubrzali proces zarastanja bubuljica i regeneracije kože lica.

Zelena glina bogata je selenom, magnezijumom, bakrom i kalcijumom. Izvućiće sve nečistoće iz kože i regulisati lučenje sebuma. Što znači da će sprečiti nastanak novih potkožnih bubuljica. Ulje čajevca sa druge strane, zahvaljujući svom antimikotičnom dejstvu smanjuje infekciju i upalu. Bububljice se smiruju i redovnom upotrebom masnke mogu se potpuno isušiti i nestati.

Pogledajte sve o zelenoj glini za lice.

Zelelna glina je preporučljiva za masnu i kombinovanu kožu lica. Što je i logično jer se gnojne bubuljice kao i potkožne retko pojavljuju na suvoj koži lica.

Za pripremu maske potrebna nam je zelena glina koju stavljamo u manju posudu i prelivamo toplom vodom (pola šolje, recimo 150 ml). Zatim , dodajemo deset kapi ulja čajevca. Ovog put staljamo više čajevca jer je maska vrlo gusta. Naravno, veća koncetracija čajevca ne sme se držati na licu više od 10 minuta.

Izbegavajte nanošenje maske na predeo oko očiju. Koža oko očiju je posebno osetljiva, čak je i sam čajevac (nanesen bez gline) može iritirati!

Nakon kratkog predaha od desetak minuta uz masku od ulja čajevca i zelene gline lice ispiramo toplom vodom. Zaista koža lica je zategnutija, čistija i bubuljice se mogu isušiti! Odličan način da napokon prestanete sa ceđenjem bubuljica i rešite problem iz korena. Zar ne?

Cena i iskustva sa uljem čajevca za bubuljice

 

Pronaći ćete ga u maloj, slatkoj bočici najčešće u apotekama. Kada smo kupovali prvi put ulje čajevca za akne iznenadila nas je njegova cena, koja se kreće od 230 do 300 dinara. Kako je koncetrovano i potrebno nam je sveka par kapi za primenu traje nam dugo.

Bićemo iskreni, nismo tek tako rešili da isprobamo ulje ove čarobne biljke! Čuli smo Jasminino iskustvo koje je bilo presudno pri odabiru. Pristala je da ga podeli sa vama, pogledajte:

‘’ Želim da vam kažem da se ne zavaravate, moje lice nije uvek bilo čisto. Naprotiv, sa 16 godina susrela sam se sa pubertetskim bubuljica. Bile su to prave napasti. Možda bi se povukle da nisam nanosila brdo teške šminke pokušavajući da ih prekrijem. Pravilno čišćenje lica pred odlazak u krevet, odnosno pravilno skidanje šminke presudno je u sprečavanju infekcije!

Pubertetetskih bubuljica rešila sam se prirodnim losionima za lice i redovnom posetom dermatologu. Ostalo je par fleka, protiv kojih sam se uljem čajevca. Danas, koristim preventivno ulje čajevca za bubuljice i nanosim ga štapićem za uši direktno na aknu. Smanjuje upalu i pomaže mi da se rešim potkožnih bubuljica kojih srećom danas nije mnogo! ‘’

Ulje čajevca za akne je trenutno rešilo probleme na koži  lica, smanjilo infekciju i nastanak novih bubuljica. Pored toga odlična je preventiva u vidu maske za lice i može regulisati Ph vrednost kože lica.

Budite precizni i odgovorni pri korišćenju ulja čajevca za bubuljice!

Isprobali ste ga?

Želimo da čujemo vaše iskustvo, pišite nam što pre.

 

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *