korektor za bubuljice
Bubuljice, Kozmetika za lice

6 najboljih korektora za bubuljice po oceni korisnika!

Korektor za bubuljice je odlično sredstvo za trenutno prikirivanje problematične regije lica – bubuljica, fleka na licu i crvenila. Ovo je spisak najboljih.

U drogerijama se susrećemo sa nebrojano mnogo paleta korektora, pudera i drugih sredstava ta prekrivanje problematične kože lica. Ipak, nije sve jednako delotvorno! Izabrali smo korektor za bubuljice jer se najpostojaniji. Kako deluje i sa kojim se sve problemima bori tj. uspešno ih prirkiva? Pripremili smo sve odgovore!

Šta je korektor za bubuljice?

 

Na prvi pogled ovo pitanje zvuči smešno ‘’Šta je korektor za bubuljice? ‘’

Naš odgovor je glasio ‘’ Pa, on prekriva bubuljice!’’.

prekrivanje bubuljica korektorom

Da, da brzoplet odgovor sa obzirom da ne znamo ništa o njegovoj postojanosti i drugim pogodnostima.

Korektor za bubuljice predstavlja brzo i pouzdano rešenje u prikrivanju upalnih procesa na koži lica.

Naravno, ne može biti rešenje problema ! Ipak, kada nam se žuri na posao ili se spremamo za večernji izlazak želimo trenutno čisto lice i besprekoran ten. U tim trenucima nema potrebe za panikom, šta god se dešava sa vašim licem prekrićete to korektorom za bubuljice.

Kažemo „šta god“, jer pored toga što dobro prikriva bubuljice uspešno se bori sa crvenilom i flekama na licu. Ukoliko ga pravilno koristimo može postati naš omiljeni komad šminke. Naredno, svakako logično pitanje je ‘’Šteti li koži lica ukoliko se svakodnevno nanosi? ‘’ ili ‘’ Kako će moja koža izgledati nakon skidanja šminke, odnosno korektora za bubuljice? ‘’

Jovanino lice nije moglo da ga podnese. Sakrivanje bubuljica nije bilo opcija jer su njeni obrazi bukvalno bili pod upalom. Svaka šminka činila je da stvari postanu još gore. Morala je da nađe način da se obračuna sa njima. Izabrala je da to bude nešto prirodno. Napravila je izbor na koji je ponosna! Njeno lice je opet čisto, bez akni, bubuljica, mitisera. Šta je bio njen izbor, pitate se? Otkrijte u njenoj priči koja se nalazi na ovom linku: https://lepolice.com/bubuljice-su-bile-uporne-ali-ima-resenja/

Da li je dobar korektor za bubuljice?

 

Svaki proizvod, pogotovo šminka, je dobar i korisan ukoliko služi svojoj nameni!

Ne treba preterivati! Promene na koži treba lečiti i ne možemo ih zauvek prekrivati.

Korektor za bubuljice nije štetan, neće dodatno pogoršati stanje kože ukoliko ga nanosite na par sati, odnosno prikrivate nedostatke.

Najvažnije je pravilno skinuti korektor sa lica,  očistiti lice od šminke. Bubuljice na licu ne trpe agresivan piling. Blaga sredstva za skidanje šminke poput rukavice za lice biće od koristi. Rukavicu za skidanje šminke koristimo svakodnevno jer u jednom potezu uklanja nečistoće.

Dakle, dok god pravilno skidamo šminku ostavljajući koži prostora za regeneraciju korektor za akne nam neće naštetiti.

Pogledajte  savete o pravilnom skidanju šminke sa lica.

Problem sa infekcijama treba rešiti u korenu! Kada stignemo kući nakon skidanja šminke na lice nanosimo prirodni losion protiv akni. Losion za lice isušuje bubuljice, smanjuje infekciju i hrani kožu lica. Dakle, omogućiće vam čisto lice i smanjiti upotrebu korektora za bubuljice!

Odlučili ste  da poslušate naš savet i isprobate losione za lice?

Birajte losion koji je prirodan. Naš izbor je Aknolin koji u sebi sadrži aloe veru, odmah pri nanošenju smanjuje crvenilo lica. Alantoin je još jedan sastojak ovog losiona. Pospešuje protok limfe i čini lice svežim i odmornim. Derivati vitamina B omogućavaju zarastanje kože i nestanak bubuljica. Redovnom primenom sprečili smo dalji nastanak bubuljica i širenje infekcije.

Ne možemo zauvek nanositi korektor i hvaliti se njegovom postojanošću i moći prikrivanja. Uzrok potkoznih bubuljica može ležati u nepravilno ishrani ili hormonima. Posetite dermatologa koji će vam dati jasne savete i prepisati neophodnu terapiju.

Otkrijte kako ishranom protiv bubuljica.

Mislite da će fleke ostati zauvek na licu? Nećete morati večno da ih prikrivate korektorom za akne. Rešenje je u prirodnim uljima.

Dakle, korektor za bubuljice odličan je za trenutno prikrivanje problematičnih regija, ali je važno da se uhvatite u koštac sa samim uzrokom problema!

Ipak, možete se razočarati ukoliko ga ne koristite pravilno. Neće potpuno prikriti bubuljice!

Zato, pogledajte kako pravilno koristiti korektor.

Kako se koristi korektor za bubuljice

 

Korektor za bubuljice nanosimo direktno na problematičnu regiju, tačnije bubuljicu, fleku na licu ili crvenilo.

Pre nanošenja važno je dezinfikovati ruke kako ne bi došlo do pogoršanja infekcije usled mikroba. Usput, različite vrste bakterija utiču na nastanak cističnih akni.

Proverite koje su to bakterije.

Pa dobro, nisu nam ruke umazane blatom!

Nisu, ali se na prstima sakupljaju nevidljive bakterije koje jedva čekaju da napadnu kožu lica. Operite ruke neutralnim, najbolje dečijim sapunom i obrišite o čist peškir. Zatim aplicirajte kap do dve korektora na dlan i nanesite ih četkicom na bubuljicu. Možete lagano korektor za akne utapkati prstima na problematičnu regiju. Nikako ga ne utrljavajte, nema potrebe. Nakon primene korektora sledi nanošenje pudera koji će ujednačiti ten lica.  

Primena korektora je jednostavna i potrebno je izdvojiti par minuta. Ono što je nama oduzelo vreme jeste kupovina adekvatnog koretora.

Susreli smo se sa više vrsta korektora za bubuljice. Nisu svi isti! Neki su namenjeni masnoj koži lica, neki su posebno napravljeni za ožiljke od bubuljica ili muškarce. U čemu je njihova tajna?

Korektor za bubuljice za masnu kožu lica

 

Susrećemo se sa osnovim izborom: korektor u stiku ili tečni korektor za bubuljice?

Imam suvu kožu lica pa je za mene idealan tečni korektor za bubuljice. Pruža mojoj koži dodatan sjaj i prekriva problematičnu regiju. Ukoliko ga izaberete, a imate masnu kožu napravili ste sebi dodatan problem! Pokupiće masnoće sa lica i doprineti sjajnom, neprirodnom izgledu kože.Pored toga, zapušiće pore što može izazvati nove sitne bubuljice. Izgledaćete odbojno i veštački što svakako nije cilj.

Masnoj koži lica namenjen je korektor u stiku.

Zanimljivo pakovanje, poput ruža za usne, omogućava vam da ga nosite svugde sa sobom.

Kada sam se prvi put srela sa njim pomislila sam ‘’Hah, idealno pakovanje mogu ga aplicirati direktno na bubuljicu! ‘’. To je odličan način za širenje infekcije!!!

Ne morate ga nanositi na ruku, možete tankom četkicom uzeti mali grumen korektora direktno iz stika i naneti na bubuljicu.

Ukoliko su bubuljice crvene, vidljivost crvenila smanjiće žuti korektor za bubuljice.

Kupili smo korektor za bubuljice u vidu palete, jer za malo više novca dobijamo boju potrebnu za prikrivanje pubertetskih bubuljica (crvenih), gnojnih bubulljica i fleka na koži lica. Zašto da ne?

Korektor za ožiljke od bubuljica

 

Ožiljke od bubuljica prikrivamo ljubičastim korektorom za bubuljice. Nakon njega obavezno nanosimo puder na lice.

Vrlo je postojan ali je važno izabrati pravu nijansu ljubičaste. Imate tamniji ten kože lica? Birajte tamno ljubičastu boju korektora, u suprotnom će ostaviti tragove i izgledaćete smešno. Svetla koža lica zahteva svetlo ljubičastu boju korektora.

Nismo zaboravili na jači pol. Potrebno im je sredstvo koje će prekriti bubuljice, ali opet koje ne zahteva dodatne slojeve šminke. Kakve korektore za akne u tom slučaju birati?

Korektor za akne namenjen muškarcima

 

Korektor za bubuljice za muškarce savršen je za prikrivnja dosadnih bubuljica koje su nastale usled delovanja mikroba jer ste, na primer, bili nervozni i rukama dotakli kožu lica. Nema potrebe da krišom uzimate ženski korektor u kupatilu! U najbližoj drogeriji ili apoteci pronaćićete korektor na čijem je pakovanju naglašeno ‘’for man’’.

Da se razumemo ništa ga ne razliku od drugih korektora sem palete boja. Korektor za bubuljice namenjen muškarcima pronaćićete u tamnijoj i svetloj boji. Namenjen preplanulom ili svetlom tonu kože lica.

Ima jednaku moć prekrivanja kao i drugi korektori ali ne iziskuje dodatne slojeve šminke.

Ali to nije sve!

Imamo lepe vesti danas su sve zastupljeniji korektori koji u sebi sadrže lekovite, prirodne sastojke. Imaju moć isušivanja bubuljica i drže infekciju pod kontrolom ispod slojeva šminke. Isprobali smo ih jer deluju kao najsigurnija varijanta. Zadovoljni smo njihovim dejstvo, lepo prikivaju problematične regije i zato vam predstavljamo neke od njih!

Korektor za akne sa salicilnom kiselinom

 

Salicilna kiselina pripada grupi beta hidroksilnih kiselina koje su agresivne. Ipak,  spakovana u korektor za bubuljice deluje blago na kožu lica. Predstavlja biljni sastojak koji isušuje bubuljice i smanjuje upalu. Posebno se preporučuje za masnu kožu lica jer smanjuje lučenje sebuma.

Dakle, čitajte deklaraciju korektora za bubuljice. Ukoliko već kupujemo korektor za masnu kožu lica dodatak salicilne kiseline može biti pun pogodak!

Korektor za akne sa cinkom

 

Prethodno pomenuti korektor namenjen je isključivo prekrivanju akni.

Korektor za akne sa dodatkom cinka može smanjiti crvenilo lica i fleke na licu.

Cink deluje univerzalno umanjujući probleme sa kožom lica, jačajući zaštitinu barijeru kože. Dopire do dubljih slojeva, hrani ćelije i ubrzava proces regeneracije. Mnogo bolje dejstvo ima ukoliko ga unosite u vidu suplemenata ali kao dodatak korektoru svakako će sprečiti širenje infekcije pod slojevima šminke.

Pogledajte sve o cinku za kožu lica.

Imate suvu kožu lica? Korektor za akne sa cinkom će sprečiti dodatno isušivanje kože i prekriti nedostatke!

Korektor za akne sa sumporom

 

Sumpor ima lekovita antibakterijska svojstva i svoju primenu može pronaći u lečenju hormonskih bubuljica na koži lica. Naravno, ne možemo ga direktno primenjivati na lice! Zato je sastavni deo nekih prirodnih krema za lice i korektora za bubuljice. Jedina mana ovakog proizvoda jeste neprijatan miris.

Sam sumpor miriše poput pokvarenih jaja, ali je u korektoru za bubuljice nešto blaži. Dodatno ovakav miris mogu suzbiti eterična ulja, tako da nemate razloga za brigu. Kada smo već kod ulja, ulje čajevca u korektoru za bubuljice može biti od koristi!

Korektor za akne sa uljem čajevca

 

Ulje čajevca prepoznaje bakterije i suzbija ih u korenu. Iznedila nas je njegova struktura jer nije razmaziv kao ostala ulja. Vrlo je koncentrovan i svega par kapi čajevca iz korektora za akne sprečiće prodor bakterija do dubljih slojeva kože i nastanak novih dubokih potkožnih bubuljica.

Korektor za akne sa uljem čajevca odgovara svim tipovima kože lica i to je još jedan razloga da ga isprobate što pre!

Najbolji korektori za bubuljice

 

Birajte pametno!

Verujemo da i vi čitate različite komentare korisnica na forumima. Neke od njih su zadovoljne određenom markom korektora za bubuljice dok su druge očajne jer ne prekriva crvenilo lica. U svakom od komentara ima po malo istine.

korektor za akne

Ipak, izgubili smo dosta vremena na forume i odlučili da krenemo u akciju. Isprobali smo različite korektore za akne i izdvajamo najbolje! Nadamo se da će vam biti od koristi.

Eucerin DermoPure korektor za bubuljice

 

Eucerin korektor za bubuljice uglavnom pronalazimo u apotekama. Što se tiče sastava, odlikuje se salicilnom kiselinom kao sastavnim delom. Namenjen je masnoj i problematičnoj koži lica. Proizvodi se u vidu stika. Ima dvostruku ulogu pa pored prikrivanja bubuljica smanjuje lučenje sebuma pružajući koži svež izgled bez veštačkog sjaja.

Potpuno je prirodan, što znači da ga možete koristiti u toku trudnoće. Značajno je smanjio vidljivost gnojnih bubuljica na koži lica. Cena mu je oko 1200 rsd.

Puzzle korektor za bubuljice

 

Puzzle korektor je nešto povoljnija varijanta korektora za bubuljice. Pronalazimo ga po ceni od 200 do 300 dinara. Dokazuje da cena nije merilo kvaliteta! U Puzzle korektoru za akne specijalisti su spojili cink i sumpor kao idealnu kombinaciju. Nije za prikikrivanje, nego za zasušivanje akni pa imajte to na umu.

Sebamed Clear Face tonirana krema protiv akni

 

Sebamed korektor za bubuljice oduševio nas je svojom strukturom. Potpuno je kremast pa se lako nanosi na problematičnu regiju, takozvanu T zonu lica. Uspešno prekriva crvenilo i fleke na licu pored bubuljica. Namenjen je svim tipovima kože lica i u svom sastavu sadrži fitosterole, shea buter, ulje jojobe,  pantenol i vitamin E. Zajedno podstiču regeneraciju kože pružajući osećaj svežine. Cena mu je 550 rsd

Oriflame Love Nature korektor za bubuljice

 

Moramo biti iskreni, teško je odlučiti se za kupovinu preko kataloga! Ovog puta budite sigurni. Oriflame korektor za bubuljice sadrži ulje čajevca i limetu. Nešto se teže razmazuje ali je najpostojaniji. Nije za prekrivanje bubuljica, nego za zasušivanje.  Antibakterijska svojstva čajevca sprečiće dodatno crvenilo lica! Cena mu je oko 750 rsd

 

Alverde 2u1 korektor za prekrivanje bubuljica je sertifikovana prirodna kozmetika koja je posebno formulirana da ciljano deluje protiv bubuljica. Ovaj proizvod kombinuje serum i tečnost za prekrivanje na savršen način, pružajući pouzdano prekrivanje nepravilnosti na koži.

Serum je providan i sadrži ekstrakt vrbine kore, salicilnu kiselinu, cink i voćne kiseline koji su posebno odabrani zbog svojih blagotvornih dejstava na kožu sklonoj nepravilnostima. Ovi sastojci deluju ciljano na bubuljice i nepravilnosti, pomažući da se smanje i spreče njihov nastanak.

Tekstura za prekrivanje korektora je obogaćena ekstraktom kamilice i uljem čajevca. Ovi sastojci pomažu u prekrivanju crvenila, bubuljica i tamnih podočnjaka, pružajući ravnomeran i blistav ten. Cena mu je oko 400 rsd.

 

Balea Hautrein korektor u stiku u nijansi 20 je proizvod koji pruža precizno prekrivanje bubuljica i crvenila na koži. Ova formula kombinuje salicilnu kiselinu i cink oksid kako bi imala antibakterijski efekat na fleke na koži.

Redovna upotreba ovog korektora omogućava postizanje optimalnih rezultata. On je posebno formulisan da matira kožu i pruži hranljivu negu. Njegova formula ne sadrži mikroplastiku niti čisto sintetičke polimere rastvorljive u vodi.

Balea Hautrein korektor u stiku ima ujednačavajući efekat na ten, čineći ga blistavim i bez nepravilnosti. Njegova praktična stik forma omogućava precizno nanošenje na željena područja kože. Ovaj proizvod je pogodan za sve one koji žele efikasno i diskretno prekriti nepravilnosti na koži, uz istovremeno pružanje nege i zaštite. Cena mu je 250 rsd.

Korektor za bubuljice kao kozmetički proizvod je postao popularan jer je primena laka, a pakovanje krajnje praktično.

Nosimo ga svuda sa sobom i popravljamo šminku. Da, ukoliko se postojanost pudera pokvari na lice možete naneti tanak sloj korektora (odnosno na problematičnu regiju). Omogućiće vam besprekoran ten na još par sati.

Isprobajte ga što pre!

 

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *