biorevitalizacija lica
Bore

Biorevitalizacija lica vraća kožu u život

Suva beživotna koža lica, znakovi starenja i hiperpigmentacije se relativno lako daju popraviti biorevitalizacijom lica. Šta je to i kako pomaže? Otkrijte!

Ljudsko telo obavijeno kožom kao najvećim organom je savršena mašina u kojoj svaka ćelija ima svoju tačno određenu funkciju. Ustrojeno je za besprekorno funkcionisanje i samoregeneraciju. Međutim, svom telu nismo kadri da obezbedimo savršene uslove za život. U te naše nesavršenosti uplete se i normalan proces starenja u kome koža malo po malo gubi svoju sposobnost samoodržanja.

Vremenom koža gubi elastin i kolagen, gubi snagu da zadrži vlažnost i svežinu. Hormona rasta je sve manje u telu. Ćelije se sve sporije obnavljaju. Nikotin, pregrejane prostorije, zagađenja i pogrešna rutina nege… sve to čini da koža gubi svoju svežinu, blistavost i volumen.

Suva, dehidrirana koža je sklonija pojavi bora i drugih nedostataka. U svakom slučaju ne izgleda lepo.

Dermatolozi su odavno shvatili da površinska nega kremama za lice, serumima i ostalim preparatima jeste nezamenljiva ali da je koži povremeno potrebna dubinska regeneracija.

Napredna dermatološka dostignuća iznedrila su kozmetičku proceduru pod imenom biorevitalizacija.

Šta je biorevitalizacija lica?

 

Biorevitalizacija je kozmetička procedura koja uz pomoć aktivnih supstanci koje se i prirodno nalaze u telu vraća koži živost.

U nekim godinama svakoj ženi je potreban tretman koji će na takav jedan neškodljiv način vratiti u život kožu lica, vrata, dekoltea. Kada primetimo da svežina i mladalačka lepota počnu da se gase, tu bi biorevitalizacija lica mogla uskočiti kao odličan saveznik.

biorevitalizacija lica postupak

Biorevitalizacija je minimalno invazivni kozmetički tretman za popravljanje stanja kože kada na licu postoji umor, znakovi starenja, suvoća i hiperpigmentacije.

Izvodi se ubrizgavanjem hijaluronske kiseline, vitamina, minerala i antioksidanata  površinski sloj kože.

Aktivne materije stimulišu proizvodnju kolagena i elastina bez čijeg prisustva u koži nema mladolikog izgleda. Ćelije fibroblasti nalaze se u dermisu kože i odgovorne su za proizvodnju kolagena. Sa godinama, one postaju neaktivne i proizvode manje ovog važnog proteina.

Hijaluronska kiselina budi ćelije kože dajući im signal da intenziviraju sintezu kolagena.

Redovnim periodičnim tretmanima biorevitalizacije zaista je moguće zavrteti biološki sat unazad – makar što se izgleda tiče.

Kome je namenjena biorevitalizacija lica?

 

Ovo je jedan bezbedan i efikasan tretman pogodan za sve tipove kože.

Bez obzira da li vam je lice masno, suvo, problematično, svako ko primeti neželjene znakove starenja i propadanja svog izgleda može se podrvrgnuti biorevitalizaciji lica.

Moja poznanica Ljiljana je iskusila pojavu znakova starenja. Prošla je kroz patnju u nesigurnost.  Budući da nije bila spremna na invazivne metode nije odustala dok nije pronašla prirodni način za brisanje znakova starenja sa lica.  Njen tajni kec iz rukava je sasvim jednostavno rešenje koje i vašem licu može vratiti blistavost. Videćete da nema ništa lakše od toga. Kako i na koji način saznajte iz Ljiljanine priče na sledećem linku:https://lepolice.com/moja-prica-godine-su-za-mene-samo-broj/

Brojni su faktori koji će odrediti kada će jednom licu zatrebati biorevitalizacija. Ovo zavisi i od genetike i načina života i načina nege.

Može se desiti da baš pravilno brinete o svom licu, ali ste prosto izašli iz teškog perioda, bolesti, umora, stresa. Sve se to prvo primeti na licu. Biorevitalizacija i ovde može biti dobar način da povratite vitalnost koži i nastavite dalje bez vidljivih šteta po svoj izgled.

Generalno svakome može zatrebati i svakome biti od koristi.

Usled primene anestetik kreme tokom tretmana, ne preporučuje se trudnicama i dojiljama.

Kako se izvodi biorevitalizacija lica?

 

Dermatolog bi prvo trebalo da proceni stanje vašeg lica, da odredi koje su mu potrebe i napravi plan tretmana koji će najbolje zadovoljiti vaše potrebe.

Nakon toga pristupa se praksi.

 • Koža se prvo temeljno očisti
 • Na lice se zatim nanosi anestetik krema kako ne biste trpeli bol od ubadanja iglicama tokom tretmana. Krema se ostavlja da deluje na koži lica oko 20 minuta.
 • Po isteku vremena koža se ponovo čisti i tretman može da počne.

Može se osetiti blago peckanje, ali ne bi trebalo da bude bolno.

Sam tretman traje oko 20 minuta.

Za to vreme se injekcijama u epidermis ili dermis ubacuje čista hijaluronska kiselina. Ovo je materija koja se prirodno nalazi u ljudskom telu. Specifična je po svojoj sposobnosti da veže za sebe mnogo veću zapreminu vode od sopstvene zapremine.

Hijaluronska kiselina koja se ubrizgava u svrhu biorevitalizacije lica ima manju molekulsku masu od one primenjene u mezoterapiji. To znači da se lakše apsorbuje u onaj sloj kože gde je najpotrebnije.

Dodatne aktivne materije koje se ubrizgavaju u kožu su aminokiseline, antioksidanti, minerali, vitamini. Svi oni dodatno podstiču regeneraciju i pravilno funkcionisanje ćelija kože.

Na kraju tretmana na lice se nanosi umirujuća krema, a u boljim salonima se koristi i LED maska za lice.

3-5 dana nakon tretmana trebalo bi lice negovati samo jednostavnim hidrirajućim proizvodima i koristiti obavezno kremu za lice za sunčanje kako bi se osetljivo lice nakon tretmana zaštitilo od UV zraka.

Koja je razlika između mezoterapije i biorevitalizacije?

 

Na izgled dva vrlo slična kozmetička tretmana. U oba slučaja naša koža će dobiti hijaluronsku kiselinu, vitamine, minerale i druge važne nutritijente.

Oba tretmana podrazumevaju prolazak važnih aktivnih materija kroz spoljašnju barijeru do dubljih slojeva kože. Oba su osvedočeno odlični načini za uklanjanje znakova starenja, umora i dehidratacije.

 • U mezoterapiji se u kožu ubrizgava hijaluronska kiselina sa koktelom vitamina,, minerala, biljnih ekstrakata i amino kiselina.I ovde se postupak izvodi mikroiglicama.
 • Biorevitalizacijski tretman sadrži čistu hijaluronsku kiselinu pomešanu sa vitaminima i enzimima bez ikakvih aditiva.

Materijal koji se ubrizgava u proceduri revitalizacije je viskozniji što znači da on manje puni, a više obnavlja kožu.

Drugim rečima mezoterapija se više ponaša kao blagi filer a biorevitalizacija više podstiče samoobnavljanje.

Ni jedan ni drugi tretman ne koriste ništa od materija što bi na bilo koji način narušilo strukturu kože ili uticalo na kontrolu mišića, kao što to čini botoks.

Mezoterapija je pogodnija za mlađu kožu. Ukoliko krenete dovoljno rano ona prevenira starenje.

Biorevitalizacija je efikasnija kod osoba 30+ ili onih koje imaju izražene znakove starenja. Preporučuje se istovremeni tretman lica, vrata i ruku za kompletan podmlađen izgled.

Rezultati biorevitalizacije lica

 

Prve rezultate videćete odmah nakon tretmana. Mnogi pacijenti kažu da im je koža odmah glađa i jedrija.

Međutim, ovaj tretman je takav da ćete postepeno uočavati rezultate biorevitalizacije. Koža će vam duže ostajati hidrirana, biće blistavija, pore dosta manje, bore i fine linije manje vidljive.

Zarad održavanja rezultata biće vam potrebno 3-6 tretmana godišnje na otprilike svaka 3 meseca po jedan.

Hijaluronska kiselina i drugi busteri ubrizgani mikroiglicama u vaše lice, potpuno se razlože za otprilike mesec dana. Zato je kontinuitet tretmana neophodan.

Budući da biorevitalizacija podstiče proizvodnju kolagena možda će vam vremenom biti potrebno manje tretmana u toku jedne godine.

Prednosti biorevitaliazacije lica

 

Ukoliko bi trebalo da izaberete jednu proceduru ova bi svakako bila među favoritima evo i zašto:

 • Minimalno je invazivna jer se izvodi mikroiglicama koje prave mikro povrede na koži.
 • U kožu se ubrizgavaju prirodne aktivne materije.
 • Period oporavka je kratak.
 • Manje sporednih efekata u poređenju sa nekim drugim procedurama.
 • Odmah vidljivi rezultati.
 • Manja mogućnost lošeg ishoda intervencije.

Kome nije preporučljiva?

 

U sklopu pripreme za ovu kozmetičku proceduru važno je da se dermatolog podrobno upozna sa opštim stanjem klijenta.

injekcije za biorevitalizaciju lica

Aktivne materije biorevitalizacije mogu da odreaguju sa nekim lekovima, suplementima i proizvodima za negu lica. Pre biorevitalizacije ne bi trebalo koristiti aspirin.lekove za razređivanje krvi, Ginko bilobu, ginseng, Ibuprofen, omega -3 masne kiseline, anti age preparate na bazi vitamina E., retinoide, glikolnu kiselinu.

Osobe koje već imaju filere u licu ili implante ne bi trebalo da se podvrgavaju biorevitalizaciji lica.

Isto važi i za osobe alergične na hijaluronsku kiselinu.

Oporavak posle biorevitalizacije lica

 

Nakon biorevitalizacije lica vašoj koži će biti neophodan kraći odmor. Za to vreme morate se pridržavati sledećih instrukcija:

 • Najmanje 12 sati nakon tretmana ne smete se šminkati
 • Biće vam potrebno najmanje nedelju dana za potpuni oporavak kože. Ovo valja da znate ako se pripremate za važan događaj
 • Izbegavajte alkohol, e vitamin i aspirin najmanje 24 sata
 • Izbegavajte druge kozmetičke tretmane poput pilinga, lasera, depilacije najmanje 24 sata
 • Izbegavajte naporne treninge, saune i parne sobe najmanje 24 sata
 • Klonite se sunca dok crvenilo i otok potpuno ne prođu.
 • Imajte na umu da prirodna sposobnost kože da se zaštiti od sunca je slabija nekoliko nedelja nakon tretmana. Zato vaša koža mora biti zaštićena preparatom SPF 50.
 • Ukoliko je osećaj nakon biorevitalizacije lica neprijatan, olakšajte sebi hladnim oblogama.

Nedostaci

 

Iako minimalno invazivna tehnika oporavka umorne kože, nakon biorevitalizacije možete imati neke sporedne efekte.

Crvenilo, sitni čvorići od tečnosti koja je ubrizgana u kožu, a moguće su i manje modrice.Crvenilo i čvorići obično nestaju do sledećeg dana. Modrice se mogu duže zadržati.

Ipak, najveći broj osoba se odmah narednog dana može vratiti svojim redovnim poslovnim i socijalnim obavezama.

Nedostatkom smatram i izdvajanje vremena, novca i živaca da podnesete ubadanje iglom za tretman čiji rezultati optimalno traju 3-4 nedelje.

Igla kao alat kojim se izvodi biorevitalizacija je dovoljan nedostatak za veliku većinu žena.

Nedostatak je i relativna kratkotrajnost rezultata. Ovo je tretman koji se mora ponavljati svaka 3 meseca.

Iako se biorevitalizacija smatra procedurom nakon koje se odmah vraćamo redovnim aktivnostima, u praksi shvatimo da ima puno ograničenja koja sam navela u delu o oporavku nakon tretmana.

Ovde se osećam dužnom da vam ponudim alternativu iz najmanje dva razloga. Prvi je što vam je rešenje svakako potrebno u suprotnom ne biste kliknuli na ovaj tekst. Najzad, zaslužili ste da na kraju ove priče naučite jednu vrlo jednostavnu a ipak revolucionarnu caku za održanje svežine lica bez igle.

Reč je o usvajanju dobre rutine svakodnevne nege.

Dobra nega podrazumeva svakodnevno bavljenje svojim licem na mnogo načina.

Pre svega to je izbor najboljih preparata za kožu lica. Nakon mnogo godina istarživanja dermatolozi su zaključili da su prirodne kreme za lice koje sadrže bioaktivne materije najbolji vid anti age nege.

Pored toga što odlažu pojavu znakova starenja one saniraju bore, fine linije, podočnjake i fleke na licu. Dobro negovana koža čuva čvrstinu i elastičnost i otporna je na isušivanje.

Pravilna anti age nega je i dovoljno sna i dovoljno vode i ishrana bogata nutritijentima. To je i zaštita od sunca i fizička aktivnost , kao i odustajanje od duvana i alkohola.

Ukoliko se ovako odnosite prema svom licu svi su izgledi da vam mučenje u vidu igala u licu neće biti potrebno.

Cena biorevitalizacije i iskustva

 

Neke klinike nude iscrpan cenovnik usluga.

Biorevitalizacija se može raditi sa nekih 4-5 različitih brendova preparata. Cena zavisi od izabranog preparata i veličine regije koja se tretira. Uglavnom suma novca koju treba izdvojiti kreće se u rasponu od 10-20.000 dinara.

Kao i u slučaju drugih tema, koliko ljudi toliko ćudi. Ovo su neke od izjava na forumima:

“Radila sam biorevitalizaciju i naglasila da želim pre svega da uklonim podočnjake. Mogu reći da sam samo bacila novac. Ne vidim nikakav specijalan rezultat.”

“Meni je lice bilo super tek pošto je prošlo 7 dana od tretmana. Nekako je bilo jedrije i svežije. Na žalost rezultati kratko traju. Smeta mi što mora redovno da se održava.”

“Mnogo je popularna metoda ali ja se bojim igle. Negujem se predano kako ne bih morala da se podvrgavam ovakvim tretmanima. Za sada sam zadovoljna rezultatima.”

Savremena estetska medicina nudi zaista mnogo različitih mogućnosti. Svaki tretman se reklamira kao bolji od prethodnog i veoma čudotvoran.

Kada malo zavirimo u pozadinu svega vidimo da ipak ne postoje čarobna rešenja, da su pri tom prilično skupa, mučna i ne nude trajno rešenje.

Jedini način za očuvanje lepote lica je svakodnevna predana nega i briga koja kožu čuva u dobroj kondiciji. Zdrava i dobro negovana koža ostaje dugo mlada i bez skupih i mučnih zahvata.

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *