prp tretman lica
Nega kože

PRP tretman lica, podmlađivanje vlastitom krvlju

PRP tretman lica, poznat je još i kao vampirski tretman lica. Uz pomoć krvi izgledaćete mladoliko. O čemu je reč? Saznajte da li je strašno ili sjajno!

PRP je skraćenica za Platelet rich plasma odnosno plazma bogata trombocitima.

U suštini i nije neki novitet, u svetu se koristi još od 2005. godine. Ovaj tretman ušao je na velika vrata u kozmetičke salone i dermatološke ordinacije sa naših prostora i stručnjaci tvrde da će spasiti kožu vašeg lica!

Kako izgleda kao i do kakvih nas rezultata dovodi? Da saznate, pratite naredni deo teksta.

Šta je PRP vampirski tretmanlica?

 

U pitanju je tretman krvnom plazmom od koje stručnjaci prave serum za lice.

Praktično, odvaju iz vaše krvi crvena i bela krvna zrnca. Proces odvajanja vrši se kroz filtraciju u specijalizovanoj mašini. Produkt koji dobijamo jeste plazma bogata trombocitima. Tačnije, ovo su trombociti koji u sebi imaju alfa granule koje aktiviraju matične ćelije kože i podstiču njihov rast.

 

tretman lica krvnom plazmom

 

Tu proces ne prestaje. Ovako napravljenom serumu dodaju se sastojci koji pospešuju regenerativnu moć i zatim se tretira koža lica. Proces se radi kao i mezoterapija – direktno se unose iglama u unutrašnji sloj kože i tu pospešuju regeneraciju ćelija. Plazma na ovaj način daje signal matičnim ćelijama da prave više proteina (kolagena i elastina) !

Kada uzmemo sve u ozbir, znači da je imunitet kože lica ojačan. Vaša koža će biti hidrirana, čuvaće vodu unutar sebe bez obzira na vremenske okolnosti. To ujedno predstavlja i prvi efekat PRP tretmana lica koji ćete primetiti nakon dva do tri dana.

U još dubljim slojevima kože, vampirski tretman lica regeneriše oštećena tkiva. Deluje dubinski i ublažava vidljivost fleka i ožiljaka od akni. To je posebno važno kod težih oblika ožiljaka i rupica od bubuljica. Koža je na mestima oštećenja tvrda i tkivo nije klasične strukture. PRP tretman daje snagu ćelijama i one se obnavljaju! Mesta sa ožiljcima postaju mekša i vremenom dobijamo željeni ujednačeni ten lica.

Koliko je PRP tretman lica ozbiljan govori vam činjenica da se najpre koristio u lečenju i regenerisanju tkiva kod sportskih povreda, ligamenta, zglobova i kože celokupnog tela!

Ne sviđa vam se ideja podmlađivanja sopstvenom krvlju?

Ne brinite, ima još načina da zategnete lice i to bezbolnih i krajnje jednostavnih. Lila nam je ispričala njeno iskustvo. Ona je na sasvim prirodan način uspela da vrati mladolikost svom licu, smanji bore, zategne kožu, smanji podočnjake i fleke na licu. Možete i vi probati njenu metodu. O čemu se radi, pročitajte u njenoj priči koja se nalazi na ovom linku: https://lepolice.com/dobila-sam-bitku-sa-borama/

Dehidriranu kožu lica možemo oporaviti prirodnim kremama i svakodnevnom pravilnom negom. To nam govori da je vampirski tretman lica postao poznat iz sasvim drugog razloga!

Ova procedura podmlađuje kožu vašeg lica, vrata i dekoltea.

Ne samo da odlaže pojavu prvih bora na licu kao prirodne maske. Naprotiv. Bori se i sa dubokim borama, odlažući spuštanje lica ka dole . Vraća volumen vašim obrazima, podižući jagodice, kapke i umanjujući vidljivost bora na čelu.

Znamo da zvuči kao magija, ali šta je u stvari?!

Kako krvna plazma utiče na podmlađivanje lica?

 

Kada se krv iscentrifugira određenim aparatom u njoj ima 4 do 5 puta više krvnih pločica nego u krvi u našem organizmu.

Zato kažemo da dobijamo serum za lice koji podmlađuje kožu! Naime čestice krvi prodiru u ćeliju i stvaraju proteine. Velika količina kolagena i elastina, vraća elastičnost i sjaj koži lica.

Usput se pospešuje cirkulacija tkiva i koža izgleda sveže i odmorno. Rastegljena koža lica se skuplja i zateže usled velike količine krvnih pločica. Vaše lice postaje ponovo elastično i nakon tretmana izgledaćete podmlađeno.

PRP tretman lica pogotovo je važan za kožu oko očiju, koja je tanka i osetljiva. Ona ne može biti izložena hemijskim pilinzima i ne prija joj svaka biljka za bore i maska za lice, već samo antirid kreme. Same po sebi imaju svojstvo hidratacije ali ne mogu dubinski podmladiti kožu i suzbiti bore oko očiju. Zato je tu ova Drakula terapija lica, koja za početak pospešuje cirkulaciju tanke kože ispod očiju.

Za nekoliko dana nestaju tamni podočnjaci i podižu se kapci. Velika količina elastina i osnažene ćelije smanjiće vidljive znakove starenja i bore u uglovima očiju!

Volumen usana se nakon četrdesete godine opušta. Uglovi se lagano spuštaju ka bradi i daju nam tužan izgled lica. Delovanjem krvne plazme ovaj deo kože se zateže na prirodan način i usne dobijaju crvenkast, svež i mladalački izgled! Nestaju bore na uglovima i iznad usana.

Stoga vam je jasno da se  tretman lica krvnom plazmom preporučuje svim damama koje su prešle četrdesetu godinu života i uviđaju na svom licu itekako vidljive i duboke bore!

Da li baš svaka od vas može da ga iskoristi? Ima li neželjenih efekata?

Kome je namenjen tretman krvnom plazmom?

 

Stručnjaci PRP tretman lica preporučuju svim ljudima koje muče ožiljci na koži lica, podočnjaci, imaju vidljive tragove starenja i jednostavno žele da vrate koži hidriranost i sjaj.

Dakle, može osvežiti vaše lice bez obzira na godine. Potpuno je prirodan pa ovog puta broj godina nije važan. Odlučujući faktor jeste opšte stanje vašeg organizma.

Kako bi dobili informaciju o opštem stanju organizma, stručnjaci će vam izvaditi krv. To nije strašno, jer je vađenje krvi svakako neophodno, kako bi došli do krvne plazme za tretman. Nameće vam se logičan zaključak:

Morate imati dobru krvnu sliku i dovoljnu količinu crvenih krvnih zrnaca da bi PRP tretman lica bio uspešan.

Ukoliko ste imali operaciju, maligno oboljenje ili neki ozbiljniji zdravstveni problem poput problema sa bubrezima tretman uglavnom nije moguće izvršiti!

PRP metoda podmlađivanja lica: priprema

 

Zašto je bitan pregled i ne možete odmah pod iglu?

Dve do tri nedelje pre početka koža ne treba da bude tretirana kortikosteroidima, kao i sredstvima sa salicilnom kiselinom! Ukoliko koristite ovakve produkte morate naglasiti lekaru.

Pre samog početka tretmana izbegavajte alkohol i unosite što veću količinu vode u organizam. Dobićete jasno uputstvo za pravilno ponašanje i postupanje  koje se mora poštovati dva do tri dana pre vampirskog tretmana lica. Sve to kako bi vaša krv bila što boljeg kvaliteta i povratila licu svežinu i sjaj!

Nakon ovolikih upozorenja, vreme je da saznate sve detalje koji vas čekaju po ulasku u ordinaciju!

Kako se izvodi PRP tretman i koliko često?

 

Tretman lica krvnom plazmom izvodi se u specijalizovanim ustanovama u kojima rade dermatolozi, lekari opšte prakse.

Dakle, ne možete otići u bilo koji salon lepote i ulepšati kožu na ovoj način. Treba znati šta sme da radi kozmetičar, a šta dermatolog.

Pre svega, potrebno je vađenje krvi pacijenta kako bi dobili serum za lice. Krv se izvlači klasičnom metodom, iz vene vaše ruke. Nakon vađenja krvi, stručnjaci kapljice stavljaju i  specializovanu mašinu koja odvaja potrebne produkte i zatim otpočinje procedura!

plazma tretman lica

Pre nego što se uputite ka izabranoj dermatološkoj ordinaciji nemojte se šminkati. Jedan od uslova za početak tretmana jeste čista koža lica. Najčešće se ne preporučuje ni dnevna krema, već lice možete očistiti prirodnim losionom.

Kada se pripremi serum od vaših trombocita on se ubrizgava u kožu. Nemojte paničiti!

U pitanju su specijalne, tanke igle koje prodiru do drugog sloja kože i na taj način ubrzavaju apsorpciju aktivnih sastojaka.

Koliko traje PRP tretman?

 

PRP tretman lica traje od 15 do 30 minuta.  Vremenski interval zavisi od vašeg izbora, odnosno da li tretirate samo lice ili i regiju vrata i dekoltea.

A koliko je tretmana potrebno?

 

Dermatolog će odrediti broj tretmana na osnovu tipa kože vašeg lica i željenih rezultata. U proseku možete raditi 3-4 PRP tretmana lica godišnje, a već nakon prvog primetićete vidljive rezultate.

A sada, odgovor na pitanje koje vas sigurno zanima!

Da li je vampirski tretman lica bolan?

 

Rekla sam da se izvodi ubrizgavanjem seruma plazme u unutrašnje slojeve kože, ali neće vam izazvati bol.

Naime, stručno lice će vam preporučiti da dođete u ordinaciju dvadeset do trideset minuta ranije pre tretmana. Sve to kako bi mogli da vam namažu na kožu lokalni anestetik u vidu kreme.

Alergični ste na sastojke lokalnog anestetika?

Određene ustanove nude vam drugačiji način apsorpcije aktivnih sastojaka u vašu kožu. Ne podrazumeva igle, već direktno nanošenje seruma od krvne plazme na lice. Laički se doživljava kao nanošenje bilo koje prirodne kreme za lice i potrebno je nešto duže vremena da upije. Ovakav način nanošenja može se kombinovati sa LED maskom za lice. Pre nanošenja seruma koža se dezinfikuje led svetlošću i na taj način ubrzava upijanje aktivnih sastojaka iz  vampirskog tretmana lica. Ovo se može raditi i laserom. Tada imamo laserski PRP tretman i ako to želite, onda tako naglasite.

Odlučili ste se da budete hrabri?

Evo šta možete da očekujete!

Rezultati PRP tretmana lica

 

Pri ubrizgavanju krvne plazme, ćelije kože lica praktično rastu, odnosno, raste njihova moć odbrane od spoljašnjih uticaja.

Pre tretmana koža lica bila je umorna i oštećena a nakon PRP tretmana lica povratiće svežinu, a sve zahvaljujući dobroj prokrvljenosti i hidranosti lica. Zaština barijera nakon tretmana jača i koža će biti otpornija na bakterije iz spoljašnje sredine, što znači da preventivno možete sprečiti uzroke nastanka bubuljica.

To je još jedna pogodnost tretmana, koju do sada nismo pomenuli!

Nakon nekoliko ubrzgavanja krvne plazme povratićete prvobitnu formu i oblik lica pa će obrazi biti puni i mekani na dodir. Duboke bore na čelu više nećete pokušavati da prekrijete korektorima i šiškama!

No treba da znate i ovo. Odmah nakon tretmana koža će vam neminovno biti crvena i bolna. Oni rezultati po koje ste došli zapravo dolaze tek nakon 7-10 dana, jer za to vreme ubrizgane materije otpuštaju faktore rasta i stimulišu stvaranje novog kolagena.

Kako bi pomenuti efekti bili dugotrojni morate pravilno negovati kožu lica.

Kako negovati lice nakon vampirskog tretmana? Oporavak uključuje sledeće:

 

Nakon tretmana koža vašeg lica biće crvena i verovatno blago otečena. To je normalna reakcija, jer je unutar nje ubrizgana dodatna količina trombocita. Rumeni obrazi i čelo proćiće u roku od 24h sata ili najviše dva do tri dana. Ono što je važno, kako bi dobili potpune efekte jeste nega lica po izlasku iz ordinacije!

Odabrani dermatolog ili lekar opšte prakse daće vam jasne savete za naredna dva tri dana prema tipu vaše kože. Jedno je sigurno:

Nipošto se nemojte tuširati i umivati lice vrelom vodom.

Ukoliko uživate u toplim kupkama izbegavajte ih jer će dodatno nadražiti lice. Brzo tuširanje od nekoliko minuta mlakom vodom osvežiće celokupno telo!

Pored tuširanja, prijaće vam specijalizovana voda sa dodatkom minerala i vitamina. Zato, pogledajte sve o termalnoj vodi za lice!

Bilo kakvi napori i treninzi u teretani nisu preporučljivi, jer znoj može pospešiti otok lica.

Pored toga, preterano lučenje znoja može izazvati takozvane znojne bubuljice pa je prethodni tretman totalno besmislen. Dopustite licu da se odmorni, pripremite kafu, omiljenu knjigu ili pustite seriju!

Potpuni efekti tretmana vidljivu su nakon nedelju do dve dana.

Kako bi zadržali elastičnost lica i tonus kože potrebna vam je pravilna nega. I dalje ne smete da nanosite grube maske za lice, radite jake pilinge jer će irtirati kožu. Zato su se najbolje pokazale prirodne kreme za lice. Nanosite svakodnevno kremu koja ima prirodnu vodenu ili hijaluronsku podlogu. Možete iskoristiti prirodnu kremu sa aloe verom, jer će pružiti koži svežinu i sjaj. Cilj je da zadržite čestice vode u unutrašnjosti lica i izbegnete ponovnu dehidrataciju.

Lice je osetljivo. Nemojte se izlagati suncu, a ni solarijumu.

Predstavili smo vam tretman lica krvnom plazmom idealnim, rekavši kako vas određene supstance iz običnih maski za lice mogu irtirati! To jeste istina, kada pripremate prirodnu masku za lice obavezno je nanesite na kožu podlaktice. Na taj način proveravate da li ste alergični na neki od sastojaka.

Zvuči dosadno?

Verujem da ponekad jeste i zato je vampirski tretman lica omiljen među damama ali i muškarcima! Ipak, sa sobom može doneti i određene mane.

Nedostatak tretmana lica krvnom plazmom

 

Osetljivoj koži lica PRP tretman ne mora prijati. Može ostaviti posledice u vidu fleka na licu ili izazvati jak otok, za koji je potrebno stručno lečenje i savetovanje.

Ipak, kontraindikacije su retke, jer dermatolog zna da proceni da li je vaša koža spremna za ovakav vid nege.

Takođe, nedostaci tretmana ogledaju se na koži sklonoj aknama. Ukoliko imate bubuljice najčešće ih prvo morate izlečiti . Tek kada se lice pročisti možete pospešiti regeneraciju modernim tretmanom. Nije preporučljiv za kožu pod upalom što je jedan od glavnih nedostataka!

Hijaluronski fileri ili prp tretman? Šta izabrati?

 

Na ovo pitanje će vam najbolje odgovoriti dermatolog nakon detaljnog pregleda vaše kože. I jedno i drugo uključuje bockanje, pa ako gledate sa strane šta je prijatnije – slično je. U suštini, za neke dublje bore kojima je potrebno popunjavanje – bolji su izbor hijaluronski fileri jer se njima bukvalno mogu popuniti nabori. Eventualno face lifting – koji je ozbiljan hirurški zahvat. Za to uvek vremena i neka to bude poslednja opcija, ako uopšte i rešite da bude nešto čemu biste se podvrgnuli.

Za osvežavanje lica i aktivaciju kože, bolja je PRP metoda podmlađvanja. Kod nje se neće videti da je nešto rađeno na licu

Zanima li vas kako će se provesti vaš novčanik tokom procesa regeneracije lica?

Cena  i iskustva sa PRP tretmanom lica

 

vampirski tretman lica

 

Cenovnik kaže da je iznos koji ćete platiti za izvođenje vampirskog tretmana lica od 150e pa na više.

Čitajući forume došla sam do iskustva sa PRP tretmanom lica , koje može biti presudno za neke od vas.

Jovana (32 godina):  „Bilo mi je potrebno dosta vremena da se odlučim na tretman, jer je nešto skuplji u poređenju sa drugim načinima nege lica. Otišla sam da se posavetujem sa doktorom koji mi je objasnio da je najbolje kožu regenerisati prirodno, odnosno, ne unositi strane materije već svojom krvlju dostići lični ideal lepote. Nakon dve nedelje od vampirskog tretmana lica podočnjaci su nestali, kao i fleke od prekomernog sunčanja.

To je bila moja želja, tako da nije bilo potrebe da nastavljam sa tretmanima. Bila sam zadovoljna efektima i kako bi ih održala svakodnevno nanosim prirodnu kremu na lice. Podstiče cirkulaciju, pruža obrazima mekoću i meni najvažnije sprečava ponovan nastanak kesica ispod očiju! Mislim da ću  ponovo na tretman kada tonus mog lica počne da opada, jer sam sigurna da je odličan u borbi sa dubokim borama nakon pedesete godine života.“

Ana (56godina) : „Na PRP tretman lica otišla sam sa prijateljicom, jer imam  strah od igli. Došla sam uplašena, ali bez potrebe! Ono što želim da vam poručim, potpuno je bezbolno! Doktor mi je rekao da se trenutno može pojaviti crvenilo lica i otok. Da ih u bilo kom trenutku mogu pozvati ukoliko primetim kontraindikacije.

Srećom, ništa od navedenog nije se dogodilo! Blago crvenilo nestalo je na putu do kuće i bezbrižno sam čekala rezultate. Želela sam povratim tonus lica i vratim volumen usana. Bilo mi je potrebno godinu dana tj. nekoliko tretmana, ali sam uspela, Usluga je izvanredna i mislim da vredi svaku paru!“

A ako vi imate iskustva sa ovim tretmanom, podelite ih u komentaru sa našim čitaocima.

 

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *