antirid krema
Kozmetika za lice

Antirid krema za lice, jedina koja sme blizu vaših očiju!

Da li ste znali da je Antirid krema za lice jedina koja sme blizu vaših očiju? Ali zašto je to tako? Vreme je da saznamo sve o antirid kremama!

Šta je antirid krema?

 

Antirid krema za lice je mešavina koncetrovanih sastojaka neophodnih koži lica.

Kada kažemo neophodnih mislimo bukvalno, neophodnih ukoliko želite zategnutu kožu bez bora u predelu oko očiju! Vesna ju je želela više nego išta. Bore su joj baš smetale i htela je nazad svoje mladoliko, zategnuto lice. Uspela je u tome. Rešila se bora prirodnim putem i zadovoljna je svojim izgledom. Njeno iskustvo i vama može pomoći. O čemu se radi, pročitajte na ovom linku; https://lepolice.com/moje-iskustvo-prirodno-sam-obrisala-bore-sa-lica/

Glavna odlika antirid krema za lice je hidratacija kože. Dopiru do dubljih slojeva kože i sprečavaju gubljenje vode. Ipak, sačuvati vodu nije dovoljno. Krema o kojoj govorimo hrani ćelije, podstičući stvaranje kolagena. Na taj način koža je hidrirana i zategnuta!

Zašto izabrati kremu iz grupe antirid krema za lice? Po čemu su posebne?

Pre svega po tome što su posebno napravljene za osetljiv predeo oko očiju!

Koža oko očiju je tanka i nežna. Svaki jači sastojak kreme može izazvati irtiaciju i crvenilo.

Ali to nije slučaj i sa antirid kremom za lice. Namenjene su popunjavaju bora u uglovima očiju, sprečavaju dalje ubrzano starenje kože i hidriraju lice. Bilo je krajnje vreme da se pojavi takva krema. Zaista, bore oko očiju su među privim bora koje se pojavljuju na licu.

Hajde da sada odgovorim na pitanje koje neke od vas sigurno kopka ‘’Pa, šta se to nalazi u antirid kremama?’’.

Sastojci antirid kreme za lice

 

Baza ovakve kreme trebalo bi da bude hijaluronska kiselina. Kažemo „trebalo bi“, jer danas na tržištu postoji pregršt antirid krema. Naravno, svaki proizvođač nosi sa sobom svoje prednosti i mane.

Najsigurnije je čitati uputsvo prilikom odabira. Većina drogerija i apoteka ima uzorke, pa antirid kremu možete isprobati pre kupovine!

Dakle, vratimo se na hijaluronsku kiselinu. Sastavni je deo našeg organizma i imamo je unutar kože i kostiju. Kako starimo njena količina opada, a telo je dalje ne proizvodi u dovoljnim količinama. Potrebna nam je veća količina hijalurosnke kiseline kako bi povratili elastičnost kože lica. Nema boljeg od direktnog nanošenja hijalurona u vidu antirid kreme na kožu.

Jeste li znali da vas antirid krema za lice može rešiti nadutih podočnjaka?

Zahvalnost dugujete vitaminu C. Podstiče regeneraciju kože lica, vraćajući joj sjaj. Sa druge strane pospešuje unutrašnju cirkulaciju, pa bolni otok i kesice ispod očiju nestaju redovnom primenom.

Ostale sastojke antirid kreme otkrićemo vam usput, u narednom delu teksta.

Zašto?

Zato što antirid kremu treba birati u zavisnosti od godina.

Ne, ne treba dama u četrdesetim da koristi iste sastojke antirid kreme kao dama u dvadesetim.

Tačnije, treba joj dodatni prirodni sastojak koji će joj pružiti vitalnost.

Pratite nas!

Kome je potrebna ova krema?

 

Malopre smo laički objasnili kako je potreban još neki sastojak ukoliko ste u najboljim godinama.

Mladi ste?

Potrebna vam je antirid krema, ali sa manjom koncetracijom aktivnih sastojaka.

Kako je i zašto koristiti u kom životnom dobu? Odgovori slede.

 

antirid krema za predeo oko očiju

Antirid krema za lice u dvadesetim

 

Antirid krema za lice u dvadesetim namenjena je prvenstveno suvoj koži lica. Suvoj jer ukoliko je koža dehidrirana bore se javljaju ranije. Pored sitnih bora oko očiju, ovaj predeo lica nas može svrbeti zimi. Kažemo zimi, jer je tada koža podložna oštećenjima usled hladnoće i vetra. Češanje i takozvano trljanje očiju stvara crvenilo i u krajnjoj liniji rane. Bolje sprečiti nego lečiti!

Pogledajte kako pravilno negovati lice u toku zime.

Koristite antirid kremu redovno, nanosite je direktno na predeo oko očiju pred odlazak u krevet.

Pošto u dvadesetim kremu nanosimo direktno na problematičnu regiju lica birajte antirid kremu sa aplikatorom.

Na taj način ćete brzo istisnuti dovoljnu količinu kreme i razmati je lagano prstima. Zaštitiće kožu od spoljašnjih uticaja, hidrirati je i popuniti sitne bore.

Nešto kasnije u tridesetim elastičnost kože lica opada.

Kakvu antirid kremu tada birati?

Antirid krema za lice  u tridesetim

 

Elastičnost kože lica opada, stvara se manje kolagena i elastina u drugom sloju kože. Potrebna nam je nešto koncetrovanija antirid krema koja će podstaći stvaranje kolagena.

Specifično i preporučljivo za lice u ovom periodu života jeste masaža antirid kremom.

Aktivni sastojci zahvaljujući masaži lica prodiru u dublje slojeve kože i sprečavaju spuštanje linije usana i obraza ka dole.

Možete uštedeti vreme i lagano masirati lice antirid kremom. Tačnije, neke od njih imaju roler kroz koji se krema aplicira na kožu. Slobodno je nanesite na bore oko usana koje postaju vidljive u tridesetim.

Želite brže rezultate? Masaža rolerom od žada, nakon nanošenja antirid kreme za lice, može biti pravi izbor!

U jednom trenutku moramo zavoleti sebe potpuno i prihvatiti starenje kao normalan proces. Kada je pravo vreme ako ne u četrdesetim?

Treba biti dovoljno lukav i prihvatiti starenje ali mu se ne prepustiti potpuno!

Antirid krema za lice u četrdesetim

 

Četrdesete godine su specifične, neki ih nazivaju drugom mladošću. Jedno je sigurno – stručnjaci navode promenu hormona kao odgovornu za brzo gubljenje elastičnosti kože lica. Pojavljuju se duboke bore koje su izražene na čelu. Celokupno lice, tačnije trougao lepote lica, spušta se na dole ka bradi. Dobijamo upale obraze, a usled dehidratacije mogu se pojaviti podočnjaci.

Kako bi sprečili pomenute promene, odnosno ublažili vidljivost dubokih bora, otečenosti lica i vratili koži sjaj potrebne su nam antirid kreme.

Nemojte trošiti novac na mala pakovanja u vidu krema sa aplikatorom ili rolerom.

Potrebna vam je prirodna krema u većem pakovanju koju možete nanositi prstima na celo lice.

Evo još saveta kako birati kremu u 40-tim.

Masaža je i dalje dobar izbor! Isprobajte masažu lica kašikama.

Na vama je da se odlučite za antirid kremu prema tipu kože lica i godinama.

Ukoliko je vaša koža problematična prijaće vam kreme u gelu. Suvoj i normalnoj koži lica prija krema na bazi ulja. Antirid kremu možete birati prema dodatnim prirodnim sastojcima u zavisnosti od željenog efekta i problema sa borama.

Vrste antirid krema

 

Predstavljamo vam najčešće i isprobane, odnosno sigurne, antirid kreme za lice.

Kada je na kremi naznačen određeni sastojak znači da je njegova koncetracija veća.

Susreli smo se sa sledećim:

Antirid krema sa retinolom

 

Retinol je vitamin A. Redovnim nanošenjem antirid kreme sa retinolom ojačaćemo zaštitnu barijeru kože i zaštiti je od spoljašnjih uticaja. Koža je hidrirana i meka na dodir pa samim tim duže ostaje mlada. Prvi znakovi starenja se pojavljuju malo kasnije.

Antirid krema sa kolagenom

 

Kolagen je odgovoran za vitalnost naše kože, što do sada znaju i ptice na gradi. Šalu na stranu, proteini se vremenom gube odnosno razrede unutar kože lica. Epiderm postaje opušteniji u tridesetim i kako bi sprečili dalje produbljivanje bora potreban nam je kolagen. Nanosimo ga direktno na kožu lica u vidu antirid kreme.

Verovatno ste čuli za kapi kolagena za kožu lica. Ipak, u antirid kremi je povezano više prirodnih sastojaka pa će imati višestruko dejstvo. Štiti kožu od oštećenja i ujednačava ten lica.

Antirid krema sa koenzimom Q10

 

Koenzim Q10 je prirodni antioksidans koji se nalazi tik uz samo površinu kože lica. Jasno nam je da se kao takav brzo troši. Sprečava prodor slobodnih radikala i bakterija u dublje slojeve kože. Deluje zaštitnički i zahvaljujući njemu Ph vrednost kože lica je ujednačena.

Važno je krenuti na vreme sa antirid kremama sa koenzimom Q10 i sprečiti propadanje kože lica. Nakon nanošenja ovakve kreme primetili smo da je ten lepši, odnosno lice deluje svežije. Redovnom primenom smanjićete vidljivost bora i usporiti starenje kože, navode stručnjaci.

Kada smo krenuli da se raspitujemo o antirid kremama u uglu apoteke, preko apotekarskog stakla, ugledali smo i njihovu takozvanu anrig kremu iz apoteke. Kažemo „njihovu“ jer se pravi u samoj apoteci. Upoznajte se sa njenim blagodetima!

Antirid krema iz apoteke

 

Antirid kremu iz apoteke prepoznaćete po belom pakovanju, bez ukrasa i etikete.

Ponekad je na nekoj od njih naznačeno da je posebno namenjena za regiju oko očiju ili usana ali uglavnom su univerzalne. Čitali smo forume, korisnice navode nedostatake antirid kreme iz apoteke, ali gotovo sve imaju masnu kožu lica. Pišu kako je krema teška i o tome kako su želele laganu kremu koja brže upija.

Ukoliko imate suvu kožu lica baza ove kreme, koja je najčešće uljana, ne može da vam šteti. Odgovaraće vam većina antirid krema iz apoteke i slobodno ih možete isprobati.

Nakon kupovine ili u toku primetićete da nemaju naznačene sastojke od kojih su proizvedene. Javio nam se alarm u glavi: “ Aha! Zato se njena cena kreće od 100 do 300 dinara! Zato, baš zato što ko zna šta stavljaju u nju.“

Danas nam je smešna ovakva pomisao. Antird kreme iz apoteke kao bazu najčešće imaju ulje i vazelin. Dodati su im vitamini direktno iz amplue. Vrlo je verovatno da se u vašoj kremi nalazi vitamin E kao jedan od glavnih sastojaka.

Najbolje je pitati odnosno posavetovati se sa farmaceutom prilikom kupovine antirid kreme iz apoteke!

Antirid krema za predeo oko očiju

 

Ponovo smo se nasmejali! Ma kako oko očiju ?! Svaka antirid krema namenjena je za celo lice.

Greška!

Ukoliko je na pakovanju naznačeno da je to antirid krema za predeo oko očiju onda je zaista tako.

Naime, deluje blago i najčešće nema negativne efekte u vidu crvenila. Pošto je nanosimo na predeo oko očiju gde je koža izrazito tanka uradite pre korišćenja kratak test. Nanesite antirid kremu za predeo oko očiju na podlakticu i sačekate dva do tri sata. Nema crvenila? Odlično možete je svakodnevno nanositi i smanjiti bore oko očiju i podočnjake.

Antirid kreme za predeo oko očiju odličan su izbor u dvadesetim kada nemate bore na čelu ili u uglovima usana. Jednostavno, odličan izbor jer nema potrebe da nanosite antirid kremu na celo lice!

Javljaju se prvi ozbiljniji znakovi starenja?

Ništa zato, postoji nekoliko  tipova starenja lica. Sprečićete dalje produbljivanje bora i gubljenje elastičnosti nanošenjem prirodne kreme na celo lice!

 

antirid krema za lice

Prirodna antirid krema

 

Odlaskom u drogeriju susreli smo se sa različitim proizvođačima antirid krema.

Važno je izbeći konzervanse i jake, veštačke mirise. Prirodni sastojci su pravi izbor, pre svega zbog izostanka mogućih negativnih efekata na koži lica.

Dakle, mogućnost negativnih efekata svedena je na minimum!

Kada smo se upustili u pustolovinu biranja antirid kreme znali smo da treba da sadrži veliku koncetraciju hijaluronske kiseline. Na kraju smo pronašli i zadržali se na kremi koja pored hijalurona sadrži ekstrakte biljaka koji zatežu lice i smanjuju vidljivost sitnih bora. Aktivni sastojci biljaka i amino kiseline će sprečiti prodor slobodnih radikala i bespotrebno gubljenje vode usled spoljašnjih agresivnih uticaja (vetar, hladnoća).

Nanosimo je celo  lice svakodnevno, dva puta dnevno!

Ne morate se opredeliti za kupovinu antirid kreme. Ukoliko ste dovoljno vešti, možete je napraviti kod kuće!

Antirid krema recept

 

Čitajući forume, a volimo da ih čitamo što smo već pomenuli, naišli smo na različite recepte. Važno je pravilno mešati sastojke i isprobati pripremljenu kremu na podlaktici. Uglavnom se dodaju vitamini koju ne mogu da štete koži. Ipak, nikad se ne zna kako će ko delovati na određenu količinu aktivnih sastojaka.

Za nas je i dalje pravi izbor kupovina prirodne kreme, ali nudimo vam i recept za samostalnu pripremu.

Potrebni su vam sledeći sastojci:

  • 2 kašike kokosovog ulja
  • Kapsula vitamina E

Pomenute sastojke sjedinite u činiji i nanesite na čisto lice. Pre nanošenja možete uraditi blagi piling, zahvaljujući kom ćete pospešiti cirkulaciju. Nakon njega koža će upiti hranjive sastojke kokosovog ulja i vitamin E.

Pitate se šta je to tako posebno u pomenutom ulju?

Saznajte sve blagodeti ulja od kokosa za lice.

Budite pažljivi – kokosovo ulje odgovara suvoj i normalnoj koži lica. Ukoliko imate masnu kožu delovaće poput zida i neće dopustiti koži da diše.

Zato kažemo da je sigurnije kupiti antirid kremu.

Hajde da se upoznamo sa cenama antirid krema i možda najvažnije iskustvima korisnica.

Cene antirid krema i iskustva

 

Cena antirid krema za lice zavisi od proizvođača i ona će varirati od 1000 dinara pa na više. Svakako su najpovoljnije apotekarske antirid kreme sa već pomenutom cenom do 300 dinara.

Pitali smo dame različitih godina koju antirid kremu koriste i kako su zadovoljne rezulatima. Prenosimo vam najpre lošu osobinu antirid kreme. Dame su bile iskrene i kažu da su često birale pogrešnu antirid kremu, koja nije prijala njihovom tipu kože. Bila je suviše masna i teško se upijala. Kasnije, uglavnom svaka od njih pronađe svoju omiljenu kremu i ne razdvaja se od nje.

Jednostavan način apliciranja, mogućnost kupovine kreme u roleru ili aplikatoru samo je još jedna od navedenih prednosti pored brzo vidljivih rezultata.

Da, da vidljivost bora oko očiju i usana se brzo smanjila! Koža izgleda lepše i mekše na dodir!

Antirid kreme opravdale su svoje postojanje.

Krajnje je vreme da ih isprobate!

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.