krema sa koenzimom q 10
Bore, Kozmetika za lice

Krema sa koenzimom Q10 obećava blistavu kožu lica!

Saznajte zašto je krema sa koenzimom Q 10 tajni adut svih dama koje izgledaju dobro i mnogo kasnije u životu. Ako ste već zašli u određene godine, a i dalje želite blistavu kožu lica, onda bi krema sa koenzimom Q 10 bila dobro rešenje za vas. 

Čujemo često na reklamama da je koenzim Q 10 naš saveznik za lepu i zdravu kožu lica, ali i tela. Nema proizvoda za negu kože u kome se on ne nalazi. Ako ste se nekada zapitali šta je koenzim Q 10 i koje su sve njegove vrednosti i prednosti za redovnu negu kože lica, sledi objašnjenje. Hajde da se najpre upoznamo sa ovim neophodnim sastojkom svake dobre kreme za lice.

Šta je koenzim Q 10?

 

Koenzim Q 10 je prirodni antioksidans koji ljudsko telo samo proizvodi.

Znamo da su antioksidansi naši saborci protiv uništavanja slobodnih radikala i generalno propadanja organizma. Pošto je prirodni antioksidans, jasno vam je da se radi o supstanci joj treba dati na posebnoj važnosti. Mnogi naučnici ga porede sa vitaminima, prvenstveno sa vitaminom E upravo zbog antioksidativnih svojstava.

Za razliku od vitamina E, koenzim Q 10 se rastvara u mastima i kao takav ima značajnu ulogu u stvaranju energije u ćelijama organizma. Učestvuje u mnogobrojnim procesima. Na  prvom mestu, aktivno učestvuje u cirkulaciji krvnih sudova i generalno protoku svih telesnih tečnosti u telu. Značajnu ulogu ima u borbi organizma sa infekcijama. Neophodan je za dobar rad imunuloškog sistema.

Nalazi se u velikoj količini u koži i to prvenstveno u površinskom sloju kože- epidermu. Kao takav, iz organizma se jako brzo troši.

Epiderm predstavlja našu prvu barijeru protiv svih štetnih uticaja okoline. Zato koenzim Q 10 u koži treba redovno nadoknađivati, a to je moguće učiniti uz pomoć hrane, suplemanata ili preparata koji sadrže koenzim Q 10.  

Koenzim Q10 za kožu lica

 

Koža lica predstavlja najosetljiviji deo tela, jer je stalno izložena uticaju slobodnih radikala odgovornih za starenje. Pod slobodnim radikalima podrazumevamo sve one štetne uticaje poput ultra-violetnog zračenja Sunca, izduvnih gasova u vidu smoga i drugih toksina ( npr. duvanskog dima).

 

 

Sposobnost ćelija kože da se brane od štetnih uticaja okoline naglo pada oko tridesete godine života. Mnogi tada počinju da koriste preparate sa aktivnim sastojcima, jer je tada idealno vreme da počnete svojoju aktivnu negu kože lica. Tada je samo potrebno pomoći organizmu da zadrži sve svoje prirodne kapacitete koji se bore protiv nastajanja mrlja i fleka na koži, a kasnije i bora. To su na prvom mestu  hijaluronska kiselina i koenzim Q 10, ali nisu jedini. Lila nam je ispričala kako se ona rešila bora, fleka, podočnjaka i svega onoga što čini izgled kože starijim. Birala je prirodnu opciju, efikasnu i bezbolnu. Uspela je i oduševljena je kako joj koža sada izgleda. O čemu se radi, pogledajte i vi na ovom linku: https://lepolice.com/dobila-sam-bitku-sa-borama/

Unošenje koenzima Q 10 hranom je vrlo spor i neefikasan način za očuvanje mladolikosti kože lica. Zato je preporučljivo da koenzim Q 10 nadoknadite direktnim nanošenjem na kožu.

U ovom tekstu ćete saznati šta krema sa koenzimom Q10 može da učini za vaše lice.

Krema sa koenzimom Q10 

 

koenzim q 10

 

Ako ste rešile da objavite rat borama na licu, krema sa koenzimom Q 10 je neizostavan deo vaše kozmetike. Vraćanjem energije ćelijama kože, pomoći ćete koži da se regeneriše. Uspešno ćete se rešiti nepravilnosti na koži i ublažiti prve tragove godina koje neizbežno prolaze.

Ove kreme su uglavnom nežne teksture, idealne za sve tipove kože. Obogaćene vitaminima, uljem badema i ši buterom omogućavaju dubinsku hidrataciju koži i efikasnu negu. To za posledicu ima sjajniju i zategnutiju kožu lica. Ako želite da se rešite bora na licu i vratu, krema sa koenzimom Q 10 je vaš saveznik.

Kolagen i koenzim Q10 su prirodni sastojci površinskog sloja kože. Krema obogaćena ovim sastojcima pomoći će vam da aktivirate prirodne mehanizme kože i stimulišete stvaranje ovih supstanci. Mnogi proizvođači u svom programu imaju dnevne i noćne kreme sa koenzimom Q10 za negu lica, kao i kreme za predeo oko očiju.

Kako se dobar deo regeneracije kože odvija i noću dok spavamo, bilo bi dobro da potražite svoje pakovanje noćne kreme sa koenzimom Q10.

Za razliku od kreme za dnevnu negu, noćne kreme su dodatno obogaćene koenzimom Q 10, u nekim slučajevima ga sadrže i do deset puta više.

Ništa lakše nego da dok spavate, u isto vreme radite i na regeneraciji kože lica. Dermatolozi tvrde da ćete biti prijatno iznenađeni nakon redovne upotrebe noćnih preparata za negu lica. Ono što možete da primetite nakon izvesnog perioda je da su bore oko usana i očiju vidno ublažene.

Ovde saznajte kako ukoniti bore oko očiju.

Kako se koristi krema sa koenzimom Q10?

 

Krema sa koenzimom Q 10 se nanosi na čistu kožu lica. Vrlo je važno da kožu redovno čistite bilo losionom za lice ili penama za umivanje da bi efekat krema za lice bio potpun. Ponekad možete i da odradite nezaobilazni piling lica.

Bilo da koristite dnevnu ili noćnu kremu, uvek je koristite nakon obavljenog čišćenja lica. Nije vam potrebna velika količina kreme. Dovoljno je da na kožu nanesete kremu u tankom sloju, da bi koža primila sve delotvorne sastojke, uključujući i koenzim Q 10.

Kada ste kremu naneli na lice, nežno je umasirajte i ostavite da deluje. Nastavite da mažete i vrat. Koža vrata je takođe jako osetljiva i na njoj posledice starenja dolaze do izražaja možda više nego na licu. Neka od sada vaša rutina bude da uz negu lica, negujete i kožu vrata. Ovo je jedna vrlo praktična, ali i korisna navika ako ne želite da u kasnijim godinama skrivate vrat rolkama ili maramama.

Isti postupak primenjujte i na osetljivoj koži oko očiju. Kada ste nabavili svoje pakovanje antirid kreme koja u sebi sadrži koenzim Q10, blago utapkajte malu količinu kreme. Efekat hlađenja koji ove kreme imaju služi da smanji nadutost podočnjaka. Ne samo da će vas osloboditi tamnih kesica ispod očiju, već će vas rešiti i sitnih bora u osetljivom okoloočnom delu.

Ovde možete pročitati više o tome kako nastaju podočnjaci.

Kome su namenjeni preparati sa koenzimom Q 10

 

Većina krema za lice i telo sadrži koenzim Q 10, a da to niste i znali. On je jednostavno pod obavezno u kremama za lice. Ono što vas je zbunjivalo do sada je da u sadržaju preparata ne možete da nađete koenzim Q 10. 

U mnogim preparatima koenzim Q 10 nalazi pod nazivom ubihinon.

Zbog njegove sposobnosti da zaštiti kožu od slobodnih radikala čije dejstvo je izazvano ultra-violetnim zračenjem, koenzim Q 10 ćete naći i u kremama za zaštitu od sunca. I ne samo u kremama, već u svim preparatima za negu kože za vreme i nakon sunčanja kao što su ulja, sprejevi ili mleko za telo. 

Kao što vidite, upotreba koenzima Q 10 je višestruka i ne upotrebljava se samo za negu kože starijih dama. Naprotiv, nanošenje koenzima Q 10 na lice i telo, sprečiće pojavu hiperpigmentacija i drugih nepravilnosti na koži.

Uz preparate koji sadrže ovaj sastojak odložićete poslediće starenja na što kasnije moguće.

Zvuči li vam ovo dovoljno ubedljivo da odmah nabavite svoje pakovanje kreme sa koenzimom Q 10? Ako se pitate koliko novca treba da izdvojite za jednu ovakvu kremu, evo šta smo mi saznali o tome.

Koja je cena krema sa koenzimom Q 10?

 

Kreme za kožu lica obogaćene koenzimom Q 10, bilo da se radi o dnevnoj ili noćnoj kremi, svakako je preparat u koji vredi uložiti određenu količinu novca. Ako sagledamo korist od ovih proizvoda, isplatiće vam se višestruko.

Ako potražite svoje pakovanje kreme u apoteci ili drogeriji, koštaće vas do 1500 dinara. Cena zavisi od veličine pakovanja, proizvođača i koncentracije koenzima Q 10. U svakom slučaju, to i nije puno ako znamo koje sve blagodeti ima za našu kožu.

Oni koji koriste preparate sa koenzimom Q10  treba da prepoznaju razliku između proizvoda koji imaju manje ili više koncentracije ovog važnog antioksidansa.

Krema sa koenzimom Q 10- iskustva

 

krema sa koenzimom q 10

 

Mnogi korisnici krema za bore koji obiluju ovim sastojkom kažu da primećuju značajnu razliku od kada koriste proizvode obogaćene koenzimom Q10. Nema razloga da ne probate i vi neku od poznatih marki krema sa koenzimom Q 10.  Popularni proizvođači poput Nivea, Eucerin, Vishy ili Sebamed u svojoj ponudi imaju i dnevne i noćne kreme.

 

 

Kompanija Nivea u svojoj ponudi čak ima čitavu kolekciju proizvoda za negu lica i tela koja je obogaćena upravo koenzimom Q 10. Ako želite da svojoj koži pružite maksimalni tretman, možete potražiti neke od ovih preparata u obližnjoj radnji ili apoteci.

Ako smatrate da je sve ovo preagresivno za vašu kožu, možda biste mogli da se okrenete kremama koje obiluju prirodnim sastojcima. Oni su dovoljno nežni za kožu, a ipak i dovoljno neutralni da nemaju neželjenih efekata. Iskustva pokazuju da su prirodni preparati vrlo delotvorni kod uklanjanja gotovo svih nepravilnosti na koži, uključujući i uporne bore. 

Iskustva ljudi koji su imali problem sa hiperpigmentacijama i borama na licu, a koji su koristili kreme sa koenzimom Q 10 su uglavnom pozitivna. Da čujemo neke od njih:

Biljana

Za nekog ko ima dvadeset i sedam godina, koža lica mi je izgledala poprilično loše. Nisam znala kako da joj vratim blistavost i svežinu koju je imala ranije. Ono što me je iznenadilo je i pojava prvih bore oko očiju. Uplašila sam se, jer sam ipak još uvek mlada za bore i shvatila da mi treba brzo podmlađivanje lica. Rešila sam da pronađem odgovarajuću kremu za lice.

Dobila sam u apoteci preporuku za Sebamed Q 10 kremu za lice, koja ide u paru sa antirid kremom od istog proizvođača. Objašnjeno mi je da cu redovnom upotrebom za mesec dana videti prve rezultate. Istina je da sam već nakon nekoliko dana primetila svežiji i zdraviji izgled kože. Po prvi put, moja koža je bila dovoljno hidrirana i negovana. Nastavljam sa redovnom primenom ovih fantastičnih preparata.

Ljubica

Da sam pravila veliku grešku što ne koristim kreme sa odgovarajućim zaštitnim faktorom, shvatila sam kada su se posledice videle na mojoj koži. Ono što sam primećivala su proširene pore, fleke i sitne bore. Kao ljubitelj prirodnih proizvoda, prvo sam pravila prirodne maske za lice protiv bora, a nakon njih nanosila kremu.

Moram priznati da mi se koža značajno regenerisala i oporavila otkad vodim računa šta stavljam na lice, ali i šta unosim u telo. Da napomenem, da su sada kreme sa visokim SPF koje obiluju koenzimom Q 10 obavezan deo moje redovne nege lica tokom cele godine.

Namirnice bogate koenzimom Q 10

 

Ako imate srčanih smetnji, problem sa alergijama ili možda dijabetes, nemojte da se iznenadite ako vam lekar preporuči da uzimate dodatke koenzima Q 10 u vidu tableta.

Dokazano je da ovaj preparat može da vas reši simptoma slabosti i umora za vreme i posle najmanjih fizičkih aktivnosti. Ako počnete da unosite tablete Q 10, popravićete imunitet i imati više energije.

To može da se odrazi generalno na vaš izgled, kao i na kožu lica. Zato, ne zanemarujte količinu unetog koenzima Q 10 i oralnim putem. Ako niste ljubitelji suplemenata, jer neki od njih mogu nakon duže upotrebe da imaju i neka neželjena dejstva, postarajte se da ishranom unosite dovoljne količine ovog važnog antioksidanta.

Da vidimo, šta bi trebalo da se nalazi na vašem meniju da do nedostatka koenzima Q 10 ne bi došlo.

Možemo da obradujemo sve one koji vole posnu hranu, jer ovim prirodnim antioksidansom obiluju morske i rečne ribe. Trudite se da šaran, skuša, losos, ili čak sardina i tuna na vašem jelovniku bar jednom nedeljno. Tako ćete izbeći nedostatak koenzima Q 10 i nećete se susresti sa njegovim nedostatkom u organizmu.

Ljubitelji piletine mogu da odahnu, jer i uvođenjem iste u ishranu, obezbedićete dovoljne količine Q 10. Dobra vest za sve vegeterijance je da se koenzim Q 10 ne nalazi u hrani životinjskog porekla. Svoje dnevne potrebe za njim možete zadovoljiti i ako koristite u ishrani orahe, bademe, pirinčane ili pšenične mekinje. Njih možete kombinovati sa sojinim ili nekim ribljim uljem.

Ovo su samo neke od namirnica koje vam mogu obezbediti zdravlje, ali i lepu kožu. Ne kaže se bez razloga da se sve bolesti vide na licu. Zato, ne dozvolite da bilo šta naruši vaš fizički izgled. Negujte se i spolja i iznutra.

Kada kupujete kozmetiku za lice, neka krema sa koenzimom Q10 bude na vašem spisku. Zahvaljujući ovom važnom preparatu, imaćete kožu lica kaku ste oduvek želeli. Nadam se da ste se uverili da su koenzim Q 10 i preparati na bazi istog vaš saveznik u borbi protiv bora. Krenite već danas! 

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *