tonus kože lica
Bore

Povratite tonus kože lica i izbegnite prevremeno starenje

Saznajte zašto opada tonus kože lica i povratite ga što pre! Efikasni saveti koji čine vaše lica nekoliko godina mlađim su pred vama!

Često padamo u očaj kada se pojave kesice ispod očiju i izgubimo volumen usana. Da ne pominjem prve bore na čelu i opuštene obraze! Sve što se događa i što vidite na površini kože rezultat je dubinskih promena i procesa u unutrašnjim slojevima. Ovakve promene grupno nazivamo gubljenjem tonusa kože lica i vreme je da mu stanete na put!

Šta je tačno tonus lica?

 

Na našem licu nalaze se neophodni mišići koji nam omogućavaju gestikulaciju i pomeranje usana. Kreću se od brade, do uglova usana kako bi mogli da pričamo, jedemo i smejemo se. Zatim, su tu mišići obraza koji ih čine podignutim, onda neizostavni kapci i cela mišićna konstrukcija između obrva kao i čelo.  Dakle, mišići prekrivaju celokpno lice i kao takvi utiču na naš izgled!

Tonus lica predstavlja zategnute mišiće ispod površine vaše kože.

Naime, u dvadesetim godinama mišići lica dostižu pun kapacitet! Zato koža izgleda sveže i odmorno, bez obzira na naprospavane noći. Mišići su zategnuti,  pa je lice mlado i elastično.

Zato je od ključno značaja pravilno negovati kožu lica u dvadesetim godinama!

Nakon četrdesete godine života lagano se opuštaju, odnosno gube svoj tonus. Izgledamo umorno i koža počinje da se opušta Većina vas i dalje ne obraća pažnju i teši se da se duboke bore još uvek neće pojaviti. Sve dok ne ustanemo iz kreveta i najednom primetimo da je gravitacija učinila svoje. Došlo je do takozvanog obrtanja lica ka dole, pa izgledate umorno i tužno!

Poznato?

Ukoliko vam je tonus mišića lica opao nemojte očajavati!

Vesni se desilo to isto, a ni ona nije jedina. Bitno je da znate da ima rešenja.

Ona je uspela na prirodan način da povrati tonus i čvrstinu svog lica. Ne samo prirodno, nego i bezbolno i krajnje jednostavno. Prezadovoljna je jer joj je koža lica drastično čvršća i bore su se zategle. Jedan od načina da i vi povratite tonus lica jeste da probate to što je i ona. O tome detaljno pročitajte u njenom iskustvu koje se nalazi na ovom linku. Ovo je zapravo studija slučaja, ali iz njenog ličnog uglahttps://lepolice.com/moje-iskustvo-prirodno-sam-obrisala-bore-sa-lica/

Vreme je da saznate zašto se to desilo i kako na prirodan način povratiti mladolikost.

Zašto opada tonus lica?

 

povratiti tonus kože lica

Neću vam govoriti da je starenje normalan proces, to znaju i ptice na grani.

Tonus lica opada postepeno kao rezultat gubljenja proteina iz ćelija.

Proteini su glavni pokretač pozitivnih procesa u našoj koži . Elastin i kolagen su glavni proteini i čuvaju elastičnost kože. Dok ih imamo u normalnoj, dovoljnoj količini, lice se neće „rastegliti“ . Ipak, kada se njihova količina smanji lagano se menja oblik našeg lica. To direktno utiče na mišiće koji postaju opušteni i slikovito može da kažemo da su razvučeni.

Nivo kolagena i elastina raste do 25 godine našeg života, zajedno sa ostatkom tela. Kada se taj period rasta završi mi smo i dalje u punoj snazi. Možemo se susresti sa problematičnom kožom  sklonom svim vrstama bubuljica, sa ponekom finom linijom.  Ipak, još uvek ne i sa dubokim borama!

Stručnjaci u istraživanjima navode da nakon 25. godine,  na godinu do dve dana izgubimo 1% kolagena iz kože. To je normalna i prihvatljiva količina, ukoliko pravilno negujemo lice. Nepravilna nega i brz tempo života dovode do loše zaštitne barijere kože lica. Slobodni radikali iz spoljašnje sredine napadaju kožu i uništavaju proteine.

Dakle, delom ste vi krivi za opadanje tonusa kože lica!

Ishrana i opadanje tonusa lica

 

Danas postaje trend jesti zdravo i propagira se ishrana prepuna proteina. Na kakav god životni stil da ste navikli, važno je biti umeren. Loša ishrana podrazumeva svakodnevno unošenje brze hrane iz kisoka prepune masti. Izdvojte vreme i pripremite zdrav obrok kod kuće.

Proteini iz jaja i crvenog mesa su namirnice bogate gvožđem, vitaminima B grupe i aminokiselinama. Kao takvi čuvaju zaštitnu barijeru kože od slobodnih radikala. Tu je i neizostavno zeleno povrće, limun i crveno voće. Vitamin C preventivno je bitan faktor stvaranja kolagena u koži.

Sa druge strane, smanjite unos slatkiša. Previše ugljenih hidrata dovodi do pojave koja se naziva glikacija – a koja se suštinski propadanje kolagena i elastina.

Kada jedemo zdravo telo je jače i usmereno je na stvaranje proteina u koži kao našem najvećem organu.

Prvi znaci pada imunitet ogledaju se na koži lica u vidu pojave akni i gljivica a u kasnijim godinama opadanja tonusa kože.

A šta radite nakon dobrog obroka?

Pušenje i opadanje tonusa lica

 

Unutar jedne cigarete nalazi se na hiljade štetnih supstanci i određena količina nikotina.

Kada čestice nikotina dospeju u vaš krvotok stižu do kože i sužavaju pore. Samim tim usporavaju cirkulaciju lica i umanjuju dotok kiseonika.

Bez obzira na pušački staž i dnevnu količinu ispaljenih cigareta primetićete dehidriranost.

U dvadesetim dehidriranost lica možete suzbiti prirodnim kremama. Nanošenjem hidratantne kreme izgledaćete sveže i zaštitni kožu od vetra i hladnoće. Ipak, kako starimo dehidratacija usled nikotina ostavlja dublje posledice. Pojavlju se pušačke bore, najčešće oko usana i to usled uvlačenja dima.

Koža gubi elastičnost jer aktivni sastojci iz cigarete godinama slabe kolagen i elastin.

Tonus vašeg lica opada zbog ove štetne navike, pa je krajnje vreme da je se odreknete!

Ukoliko ste strastveni pušač, unosite što veću količinu vode. Nije rešenje za dobar tonus kože lica, ali može ublažiti dehidriranost.

To nije sve!

Nepravilna nega lica

 

Nepravilna nega direktno utiče na dublje slojeve kože pa opada tonus mišića lica. Podrazumeva sve trenutke u kojima ste legli u krevet sa ostacima maskare i pudera. Štetni sastojci korektivne kozmetike nakupljaju se unutar pora i mešaju sa prirodnim uljima, znojem i bakterijama iz spoljašnje sredine. Takva smesa remeti Ph vrednost lica, koža ne može da diše i postaje sklona infekcijama. Kako bi se izborilo sa kozmetičkim aknama troši veliku količinu proteina.

Izmorena površina kože, utiče na prevremeno gubljenje elastičnosti  i samog tonusa kože.

Sledeća greška jeste nepravilno skidanje šminke. Ukoliko izaberete sredstvo na bazi alkohola isušićete kožu. Skinuće nečistoće, ali neće nahraniti lice neophodnim vitaminima i mineralima. Zato mudro birajte proizvode i izdvojte nešto više novca. Prirodna strukutra losiona za čišćenje lica sa ekstraktima biljaka pospešiće stvaranje kolagena. Pored toga, nemojte zaboraviti da pravilno očistite četkice za šminkanje koje vremenom postaju leglo bakterija!

Jeste li ljubitelj šešira i kačketa u toku leta? Kako štitite kožu lica?

Prekomerno sunčanje

 

Štetni UV zraci se probijaju kroz površinu epitela i razaraju unutrašnjost ćelija. Kao rezultat borbe lica sa ovim napastima dobijamo preplanuli ten. Ćelije kože proizvode više melanina dok kolagen i elastin bivaju razbijeni. Pored fleka na licu od prekomernog sunčanja javljaju se duboke bore na čelu. Opušteni obrazi jesu još jedan razlog za nanošenje prirodne kreme sa zaštitnim faktorom. Generalno, mišići se opuštaju i dolazi do preranog gubljenja tonusa kože lica.

Ekspresivni pokreti lica i hormonalne promene igraju značajnu ulogu u promenama na koži i tonusu lica. Evo kako oni utiču na izgled lica:

Ekspresivni pokreti lica

 

Ponavljajući ekspresivni pokreti, kao što su smejanje, podizanje obrva i izražavanje različitih emocija, doprinose formiranju bora i opuštanju mišića na određenim delovima lica. Na primer, često podizanje obrva može dovesti do pojave horizontalnih bora na čelu, dok često smejanje može uzrokovati fine linije oko očiju, poznate kao  „bore smejalice“. Ovakvi ponavljajući pokreti izazivaju stvaranje bora jer koža postaje podložnija savijanju na mestima gde se mišići često kontrahuju. Kako starimo, koža gubi svoju prirodnu elastičnost, pa se ovi znakovi starenja postaju sve vidljiviji. Tako nastaju mimičke bore.

Hormonalne promene

 

Hormonske promene, kao što su one koje se dešavaju tokom menopauze, mogu znatno uticati na strukturu i elastičnost kože. Tokom menopauze, nivoi estrogena opadaju, što dovodi do smanjenja proizvodnje kolagena i elastina, proteina koji održavaju kožu čvrstom i elastičnom. Kao rezultat toga, koža postaje tanja, suvlja i sklonija stvaranju bora. Hormonske promene takođe mogu uzrokovati promene u pigmentaciji kože i doprineti pojavi mrlja ili neujednačenog tena.

Pročitajte: Da koža u menopauzi ne ostari, pratite ove savete!

Gubitak masnog tkiva ispod kože

 

I ovaj faktor igra važnu ulogu u promenama koje se dešavaju s licem tokom starenja. Masno tkivo ispod kože čini lice punijim i toniranim. S godinama, ono se postepeno smanjuje, a to dovodi do gubitka volumena na određenim područjima lica, kao što su jagodice, obrazi i usne. Kako masno tkivo nestaje, lice može izgledati iscrpljeno i izgubiti svoju nekadašnju punoću. Ovo može promeniti konture lica. Na primer, obrazi mogu izgubiti svoj zaobljeni izgled i postati manje izražajni. Takođe, ovo može dovesti do pojave dubljih bora i linija na licu. Kada masno tkivo opada, mišići mogu izgubiti deo svoje podrške, što može uzrokovati opuštanje lica i padanje kože. Takođe, to će rezultirati većom vidljivošću kostiju lica, kao što su jagodične kosti i vilica. Bez dovoljno masnog tkiva, koža postaje tanja i podložnija stvaranju finih linija i bora.

Kako bi se kompenzirao gubitak masnog tkiva i očuvao puniji izgled lica, neki ljudi se odlučuju za tretmane kao što su dermalni fileri, koji se koriste za dodavanje volumena na određenim područjima lica.

Tonus kože lica gubi se postepeno! Zato ako na vreme reagujete u velikoj meri možete sprečiti problem.

Znaci da opada tonus mišića lica

 

Prvi znaci opadanja tonusa mišića lica ogledaju se na čelu i predelu između obrva. Glavni razlog jeste mrštenje koje može izazvati prve bore na čelu. Pored toga, čelo predstavlja najčešći deo t zone  na kojoj se pojavljuju bubuljice. Troši se znatna količina kolagena i elastina, pa brže i lakše gubimo tonus lica.

Nakon četrdesete godine primetićete da gravitacija čini svoje i da se kapci spuštaju ka dole. Oči dobijaju umoran izgled i pojavljuju se sitne bore. Često ih prate tamni podočnjaci i kesice ispod očiju tik što ustanete iz kreveta. Ne brinite, ovu regiju je možda i najlakše povratiti, otkrićemo vam kako u narednom delu teksta! Ali, ne pre nego što naglasimo da se na samom kraju gubi volumen usana i tonus mišića obraza.

Kupidnov luk na gornjem rubu usana spušta se prateći liniju brade. Tu dolazi na naplatu svaka zapaljena cigareta, koja pravi dodatne bore na uglovima usana. Zategnutost obraza opada postepeno, prateći liniju jagodične kosti. Dobijate ispijen izgled lica, kao da vam fali koji kilogram!

Kako podignuti tonus lica?

 

Tonus lica možete povratiti ukoliko ste hrabri botoksom ili ubrizgavanjem hijaluronske kiseline.

Botoks je tretman koji će, govorim slikovito, praktično zamrznuti mišiće lica i učiniti tonus kože čvrstim. Može izgledati neprirodno pa je danas sve manje popularan.

Hijaluronska kiselina je potpuno prirodna, imamo je u kostima i koži ali se gubi tokom godina. Tu je da sačuva mladalački izgled lica i zadrži čestice vode u ćelijama, sprečavajući dehidrataciju. Unosi se iglama direktno u unutrašnje slojeve kože.

Ukoliko ne volite da vas bockaju možete je pronaći u sledećem:

Krema za tonus lica

 

Krema  jeste najjednostavniji način za vraćanje tonusa koži lica. Važno je biti mudar i napraviti dobar izbor kreme , koja će odgovarati vašem tipu kože.

 

krema za tonus kože lica

Birajte prirodne aktivne supstance jer prodiru do drugog sloja kože i utiču na regeneraciju. Podstiču ćelije da brže stvaraju nove količine kolagena i elastina .

Nisu magične, potrebno ih je koristiti svakodnevno dva do tri meseca kako bi povratili tonus celokupnog lica. Lep miris i hidratacija su još jedan razlog da se bacite na istraživanje aktivnih sastojaka krema i izabranu nanesete na epitel!

 Neborela krema za tonus lica

 

Najbolja krema za vraćanje tonusu lica je, po iskustvima korisnika, Neborela krema.

Prvo, sadrži prirodne sastojke pa je u tom smislu pogodna za redovnu negu – nema štetnih materija.

Drugo, ti njeni sastojci iskombinovani su tako da odmah pružaju zatezanje kože lica. Neodermyl deluje tako što aktivira stvaranje kolagena u koži, dok ekstrakti Acacia i Rhizobian gume stvaraju na koži neprimetan film koji zateže lice. Tu je i maksimalna koncentracija hijaluronske kiseline koja koži daje punoću i volumen.

Krema sa vitaminom E za tonus lica

 

Vitamin E regeneriše kožu lica pružajući ćelijama potrebno vreme za odmor. Kada ga nanesete na kožu u vidu kreme, stvara zaštitnu barijeru i ubija slobodne radikale. Ne dopušta im da prodru do drugog sloja kože  i na taj način unište kolagen. Super vest, jer napokon ćelije imaju dovoljno vremena da se regenerišu i pripreme nova kolagenska vlakna.

Počeli smo priču o neophodni antioksidansima pa vam predstavljamo još jedan, jednako bitan!

Krema sa koenzimom Q10 vraća tonus licu

 

To je antioksidans koji se teško nadoknađuje zdravom ishranom. Naravno da treba jesti voće i povrće, ali ćete mnogo brže povratit tonus kože lica nanošenjem kreme sa koenzimom Q10. Specifične su po svom sastavu i tome što prijaju svakom tipu kože lica. Zašto je to tako?

Koža lica svakog od nas sadrži ovaj antioksidanas na samoj površini epitela. Štiti nas od hladnoće i vetra u toku zime i svakodnevno od bakterija iz spoljašnje sredine. Prvi je na udaru, već početkom tridesetih godina gubimo znatne količine konezima Q10. Potrebno ga je nadoknaditi, jer jača imunitet lica i sprečava gubljenje tonusa kože. Ovakve kreme imaju laganu strukturu i hijaluronsku podlogu. Često im aloe vera ili shea buter daje svežinu i prijatan miris, kao i laganu teksturu za nanošenje. Kao što vidite, nije vam potreban veštački dodatak mirisa i boje u kremi za lice!

Krema sa retinolom

 

Retinol je drugi naziv za vitamin A koji smanjuje vidljovost bora i redovnom primenom vraća tonus koži vašeg lica. Stručnjaci ga predstavljaju odličnim izborom jer podstiče stvaranje novog kolagena, ali ujedno štiti stari od oštećenja i potpunog gubljenja. Može ubrzati stvaranje novih ćelija kože.

Pored vraćana tonusa koži, ukoliko kremu koristite dva do tri meseca, primetićete da izgleda sveže i odmorno. Dobra prokrvljenost uticaće na nadute i tamne podočnjake, koji polako nestaju.

Sigurna sam da su neki od vas čuli za koncetrovane proizvode koji se nanose jednom do dva puta nedeljno na kožu lica. O čemu se tačno radi i kako utiče na tonus kože, otkrivamo vam u narednim redovima!

Kolagen kapi za tonus lica

 

Kolagen kapi, jasno vam je po nazivu, u svom sastavu imaju kolagenska vlakna pomešana sa hijaluronskom kiselinom. Na taj način se brže i lakše vezuju za unutrašnjost kože lica u poređenju sa prirodnim kremama. Korisnice navode da nakon desetak nanošenja vide prve rezulate u vidu elastičnije kože i manje vidljivosti bora na čelu.

Kada pođete u kupovinu u želji za vraćanjem tonusa koži lica primetićete dve vrste kolagen kapi. Reč je o takozvanim morskim kolagen kapima koje u sebi sadrže hidrosipolin. Druga vrsta ima rasveratol glavni sastojak semenki grožđa. Nanosi se svega dve do tri kapljice i ravnomerno ih raspoređujete po koži dekoltea, vrata i lica. Reč je o koncetrovanom proizvodu koji je najbolje najpre isprobati na koži podlaktice!

Još jedna bombastična struktura, stiže nam u zanimljivom pakovanju!

Ampule za vraćanje tonusa koži lica

 

Ampule za lice su zapakovane  u mala pakovanja. Možete ih naći u setu od deset ili pet ampula, ali vam preporučujem da ih prvo kupujete na komad. To je najbezbolnije za vaš novčanik sve dok ne pronađete odgovarajućeg proizvođača.

Važnije pitanje jeste struktura ampule  koja će povratit tonus koži. Najsličnija je prirodnim serumima za lice jer u sebi sadrže vitamine i minerale. Najčešće je tu vitamin C koji jača imunitet lica i sprečava nastanak bubuljica, osvežavajući kožu. U njima možete pronaći i vitamin E koji regeneriše kožu pomešan sa retinolom ili hijaluronskom kiselinom.

Dakle, slično kao krema ali se ne sme nanositi svakodnevno na kožu. Najbolje ih je koristiti uveče na prethodno očišćenoj koži lica, najviše jednom nedeljno.

Pogledajte najbolje vrste ampula za lice!

Osetljivoj koži lica ne mora prijati koncetrovana strukutura ampule pa se prirodne kreme bolji izbor.

Jeste li hrabri? Imate li vremena i volje da u kuhinji pripremite mirišljavu smesu za vraćanje tonusa koži lica?

Maska za tonus lica

 

Prirodnu masku za tonus lica možete napraviti za nekoliko minuta u kuhinji. Potrebno je pravilno izabrati prirodne sastojke koji sadrže neophodne vitamine i minerale i naneti ih na lice. Evo nekih!

Prirodna maska od belanaca za oporavak tonusa lice

 

Maska od belanaca karakteristična je po sastavu ali i jednostavnoj pripremi. Razbijte sveže jaje i odvojte u dve činije belance od žumanceta. Zatim nanesite beličastu masku kružnim pokretima na kožu lica. Nakon desetak minuta, maska od belanaca će se osušiti i možete je ukloniti toplom vodom. Preporučuje se za vraćanje tonusa koži lica jer je prepuno proteina.Dok se unutrašnji slojevi kože regenerišu uz pomoć fosfora, selena i magnezijuma belance će ujednačiti ten lica. Može izbrisati fleke sa kože i izgledaćete odmorno.

Prirodna maska od kvasca za tonus kože lica

 

Kvasac sadrži nebrojano vitamina B koji podstiču ćelije na rast i regeneraciju. Ukoliko nanosite prirodnu masku od kvasca nekoliko puta mesečno na kožu primetićete da je tonus mišića lica bolji i da su znaci starenja manje vidljivi.

Imam zanimljivo pitanje za vas!

Da li ste ikada zavideli kineskinjama koje gotovo uvek izgledaju kao da im je dvadeset godina?

Prirodna maska od pirinča za tonus kože lica

 

Pirinač se koristi u Aziji u velikoj količini, ma praktično je neizostavni deo obroka! Jedan od razloga za svakodnevno konzumiranje leži u tome da ne gubi svoje aktivni sastojke prilikom kuvanja. Pravo čudo i kao takav odličan je za pripremu prirodnih maski za lice

Antioksidansi iz pirinča zajedno sa vitamin C jačaju zaštitnu barijeru kože i pospešuju stvaranje proteina. Alantoin čini kožu elastičnijom sprečavajući gubitak vode, odnosno dehidriranost. Možete ga pronaći u prirodnim losionima za čišćenje lica i ovoj prirodnoj maski! Još jedna draž ovakve maske jeste neutralan miris. Dodajte nekoliko kapi ulja prema tipu kože lica i pospešiti tonus kože!

Saznajte sve načine pripreme maske od pirinča!

Maska sa dodatkom prirodnih ulja za tonus lica

 

Prirodna ulja se uspešno bore sa borama i osvežavaju površinski sloj kože. To je posebno važno, ukoliko imate problematičnu kožu lica. Dodavajući nekoliko kapi prirodnog ulja za lice regulisaćete Ph vrednost kože i sprečiti infekcije! Kolagen i elastin stvaraće se brže unutar ćelija ukoliko je na površini epitela sve u redu. Usput, su vrlo isplativa jer će vam jedna bočica trajati više meseci!

Kokosovo ulje za tonus lica

 

Kokosovo ulje namenjeno je suvoj i osetljivoj koži lica. Možete ga dodavati u gotovo sve maske za lice ali gledajte da bude nerafinisano. Sadrži unutar sebe mlečne kiseline koje umanjuju vidljivost bora. Stvaraju zaštitni sloj na epitelu i sprečavaju prodor slobodnih radikala i bakterija unutar kože. Dihidrirana koža lica gubi vodu i upravo je kašika kokosovog ulja može spasiti. Vremenom će postati nežnija na dodir i neće se ljuštiti usled vetra i hladnoće.

Masnoj koži lica neće prijati kokos. Nudimo vam drugo rešenje!

Ricinusovo ulje za tonus lica

 

Ricinusovo ulje ubija bakterije sa površine kože, pa će vas rešiti dosadnih potkožnih ili pubertetskih bubuljica. Vratiće Ph vrednost lica i umanjiti lučenje sebuma! Kada prodre do dubljih slojeva kože zajedno sa drugim sastojcima maske ubrzaće stvaranje proteina i vremenom povrati tonus kože lica

Kako bi efekti postali očigledni pomozite koži i ubrzajte upijanje aktivnih sastojaka!

Masaža za tonus kože lica

 

Nakon nanošenja prirodne maske za lice ili kreme, laganom masažom pospešićete cirkulaciju. Kada je unutrašnja cirkulacija dobra krv brzo struji i upija vitamine i minerale. Potrebno vam je desetak minuta za pravilnu masažu lica i redovnom primenom primetićete da se vraća tonus kože lica. Odložiće pojavu dubokih bora i aktivirati mišiće u unutrašnjosti kože.

Ukoliko imate slobodnog vremena i želite da se posvetite masaži, isprobajte kašike. Naime masaža lica kašikama, nakon nanošenja prirodne kreme ili maske na lice oduševila je većinu korisnica! Sa druge strane, za sve vas koji ste u žurbi tu je roler od žada!

Pomenute masaže su vrlo delotvorne ali ih ne možete izvoditi bez masne podloge. Ukoliko danas niste naneli prirodnu kremu ili masku za tonus kože lica uradite par jednostavnih vežbi!

Vežbe za tonus lica

 

Vežbe za lice možete izvoditi svakodnevno. Potrebno vam je pet do deset minuta i pospešićete cirkulaciju. Obrazi će biti sveži i rumeni i osećaćete se lepše. Ujedno mogu sprečiti nadutost lica i podočnjaka. Nakon desetak dana konstanog vežbanja primetićete da lice izgleda zategnutije i da vam se vraća elastičnost. Tonus mišića se pospešuje i oni praktično postaju čvršći!

Usput, potpuno su besplatne. Kako bi dobili brze rezultate treba ih izvoditi pravilno! Pogledajte kako aktivirati mišiće lica fejsbildingom!

Pratite li trendove?

Alati za tonus lica

 

Kada kažemo „alati“  mislimo na pomoćna sredstva koja će vam olakšati masažu lica.

Korisnice kojima vežbe nisu omiljeni način podizanja tonusa kože kao ni klasična masaža zavolele su ove proizvode.

Jastuče za masažu lica

 

Jastuče za masažu lica je mekano i nežno na dodir. Može biti od sunđera ali je najčešće gumene strukture. Pronaćićete ga u najbližoj drogeriji i prepoznati po nežnim bojama i okruglom obliku. Na poleđini ima drškicu koja će vam omogućiti lakše korišćenje. Prednja strana jastučića ima tanke izbočine koje masiraju lice.

Karakterističan je po tome što možete naneti prirodnu masku ili kremu za tonus kože lica i zatim izmasirati dekolte, vrati i lice jastučićem. Koristi se za piling lica . Podstiče unutrašnju cirkulaciju i primorava mišiće lica da se pokrenu, delujući nežno na vašu kožu. Budite pažljivi prilikom korišćenja i nemojte jako pritiskati proizvod . Nakon korišćenja jastučića dezinfikujte ga i odložite u kutiju.

Jastučić je našao široku primenu na našem tržištu i postao jedan od omiljenih proizvoda. Na stranim sajtovima poput aliekspresa možete poručiti naredne alate za masažu i vraćanje tonusa mišićima lica!

Vibrirajući masažeri

 

Proizvode više hiljada vibracija u sekundi, aktivirajući sve mišiće lica. Vrlo su delotvorni pa rezultate možete videti nakon desetak dana. Rade po jednostavnom principu, uglavnom na baterije. Preporučuju se svim tipovima kože a pogotovo nakon pedesete godine života.

Budite umereni na početku kako ne bi stvorili upalu. Jednostavno je licu potrebno vremena da se navikne na vibracije.

Predugo korišćenje može izazvati bol. Krenite sa mažom od dva do tri minuta, kako bi lagano stigli do 10 do 15 minuta produktivne vibrirajuće masaže.

Ukoliko niste lenji, evo zanimljivog načina za vraćanje tonusa mišića lica!

PAO fitnes za lice

 

Iz istočnih zemalje stigao nam je novi trend, takozvana PAO fitnes spravica za tonus lica. Osnovni deo alata u obliku je cucle. Bukvalno ga uhvatite usnama i držite. To i nije tako loše jer aktivirate sve mišićne strukture oko usana i vraćate im volumen. Na ‘’cuclu’’ nadovezuju se dva krila. Zatim pokrećete glavu gore dole i izazivate vibraciju krila. Izgleda pomalo smešno ali zaista aktivra sve mišiće lica i vraća tonus koži.

Nešto jednostavnija varijanta PAO fitnesa jeste loptica koju pritiskate usnama i koja nema ‘’krila’’ kao nastavke.

Ovde je posebno važno biti umeren jer su vežbe jake i mogu stvoriti bol u obrazima i usnama!

Tretmani za tonus lica

 

Postoji niz različitih tretmana koji se koriste za poboljšanje tonusa lica i očuvanje mladalačkog izgleda kože. Evo nekoliko popularnih tretmana:

Mezoterapija

 

Ovo  je nehirurški tretman koji uključuje injekcije koktela hranljivih materija, vitamina, minerala i hijaluronske kiseline direktno u srednji sloj kože. Ovaj tretman može poboljšati hidrataciju, stimulisati proizvodnju kolagena i elastina, i pomoći da koža izgleda svežije i čvršće. Mezoterapija je posebno korisna za revitalizaciju kože na licu, vratu i dekolteu.

Laseri

 

Različiti tipovi laserskih tretmana mogu se koristiti za poboljšanje tonusa lica. Laserska terapija može ciljano tretirati fine linije, bore, fleke, i oštećenja na koži. Laserski tretmani potpomažu regeneraciju kože i stimulišu produkciju kolagena, što može rezultirati čvršćom i elastičnijom kožom.

Biorevitalizacija lica

 

Ovaj tretman uključuje ubrizgavanje specijalnih pripravaka sa hijaluronskom kiselinom i drugim hranljivim sastojcima u kožu. Hijaluronska kiselina hidrira kožu, a ostali sastojci stimulišu prirodne procese obnove kože. Rezultat biorevitalizacije je poboljšanje teksture kože, hidratacija, i povećanje tonusa.

Lifting podbratka

 

Podbradak je vidljiv primer da koža gubi tonus. Lifting podbratka je hirurški ili nehirurški tretman usmeren na uklanjanje viška kože i masnog tkiva ispod brade i donje vilice. Neinvazivni tretmani, poput tretmana radiofrekvencijom ili tretmana uz upotrebu niti za podizanje, mogu pomoći u stezanju podbratka i oblikovanju linija vilice bez potrebe za operacijom.

Hijaluronski fileri

 

Ovi dermalni fileri se koriste za popunjavanje bora i linija na licu, kao i za oblikovanje i povećanje volumena usana i drugih delova lica. Ovi fileri sadrže hijaluronsku kiselinu, koja privlači vodu i daje koži punoću. To može rezultirati značajnim poboljšanjem tonusa lica i izgleda kože.

Važno je napomenuti da izbor određenog tretmana zavisi od individualnih potreba i ciljeva svake osobe, kao i od saveta lekara ili stručnjaka za kožu. Takođe, tretmani se često mogu kombinovati kako bi se postigli najbolji rezultati i očuvala mladalačka pojava kože lica.

Svako od nas je različit i ima jedinstvene potrebe za negom kože lica. Ako se borite sa gubitkom tonusa lica i želite da poboljšate elastičnost i izgled kože, preporučujem da se konsultujete sa dermatologom ili stručnjakom za negu kože.

Zapamtite da je važno da se informišete i obavite temeljno istraživanje pre nego što se odlučite za bilo koji tretman za negu lica. Krema za lice je bezbedno,jednostavno rešenje koje uvek možete primeniti bez velikih troškova, zakazivanja tretmana i čekanja na red. Zapravo, redovna nega daje bolje rezultate od povremenih korekcija. To je prvi korak koji možete odmah uraditi.

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *