3D mezoniti na licu
Bore

3D mezoniti kao efikasna tehnika za zatezanje lica

3D mezoniti su možda rešenje koje ste tražili za zatezanje lica i podmlađivanje. Ovaj nehirurški lifting postupak daje sjajne rezultate, a evo i kako.

Da se razumemo, ovde se radi o jednoj novijoj tehnici podmlađivanja lica koja se uglavnom preporučuje ženama nakon pedesete godine života, odnosno u periodu menopauze. Tada je kod žena primetno opuštanje kože lica i blagi gubitak tonusa mišića obraza i nega kože u klimaksu može biti zahtevna.Nije greška ni ako se podvrgnete ovom tretmanu nešto ranije, jer i nešto mlađe žene žele zategnut tzv. trougao lepote na licu.

Što pre počnete sa uklanjanjem opuštene kože, posledice starenja će biti manje uočljive. Uostalom, radi se o vrlo efikasnoj metodi zatezanja lica, sa odličnim rezultatima. Što je najvažnije, nećete nakon tretmana izgledati veštački, baš naprotiv.

Prirodan izgled lica, jedna je od glavnih prednosti ove metode.

Ali, da biste mogli da shvatite kako izgleda sama intervencija, hajde da se najpre upoznamo više sa 3D mezonitima i dobijemo odgovore na pitanja od kada se koriste za negu i podmlađivanje lica.

Šta su i kako funckionišu 3D mezoniti ?

 

Mezoniti su materijal koji se odavno koristi u hirurgiji.. U pitanju je potpuno bezbedna supstanca. Niti su izrađene od materijala PDO (polideoksanon), koji se koristi u medicinskim šavovima. PDO je namenjen tome da podstakne stvaranje kolagena ispod kože na mestima gde se ubaci. Kada se postave ispod kože, ove „mreže“ niti deluju kao „okvir“ koji pomaže koži da se održi protiv dejstva gravitacije. To rezultira podizanjem i oblikovanjem kože, dajući joj osvežen izgled.

 

3D mezoniti

 

Ove niti se vremenom potpuno razgrade i apsorbuju u organizmu za 4-6 meseci, ali njihov efekat na kožu traje od 16 do 26 meseci.

3D mezoniti su vlaknasti materijal koji vrlo brzo apsorbuje u koži. Već za nekih četiri do osam meseci potpuno se stapaju sa kožom.

Na mestu ugradnje, odmah po tretmanu, počinje stvaranje i proizvodnja kolagena u koži. Potpuno nov kolagen vraća koži zategnutost i elastičnost. Rezultati nisu napadni, a traju i do dve godine, kada se preporučuje korekcija.

Ima onih koji se plaše ovakvih zahvata i deluju im strašno. Ne brinite, ima rešenja i za to!

Vesna nam je posvedočila da je moguće dobiti zategnut izgled lica i prirodnim putem. Ona je uspela u tome za kratko vreme i sasvim bezbolno. O čemu se radi, saznajte na ovom linku: https://lepolice.com/moje-iskustvo-prirodno-sam-obrisala-bore-sa-lica/

Šta je osnovna prednost 3D mezoniti?

 

Činjenica da se mogu postavljati u više pravaca, a i na svakom od nivoa kože, govori o efikasnosti ove metode. Zahvaljujući moćnim 3D mezonitima, na licu se pravi čvrsta potporna mreža na samoj koži, koja se vrlo lako sama prilagođava i stapa sa okolnim tkivom. Ovo je jedan od najefikasnijih anti-age tretmana za lice, a sve to bez prave operacije. Pri tom, ovde se ne radi lifting celog lica, nego se mogu korigovati samo određene regije.

Recimo:

Ove niti mogu se postavljati u svim pravcima, ali je, naravno, pre svega potreban pregled stručnjaka koji će proceniti kako i u kojim pravcima ih provući. Zato, birajte proverene klinike za ovaj neoperativni lifting lica.

 

 

Iako je u pitanju nehiruška intervencija na licu, pre samog tretmana, potrebno je da se informišete da li ste baš vi dobar kandidat za ovu metodu. To će vam objasniti lekar – specijalista plastične hirurgije koji će u razgovoru i pri stručnom pregledu saznati malo više informacija o stanju vaše kože.

Alternativa 3D mezonitima

 

Postoji dosta načina za zatezanje lica i podmlađivanje koje daju vidljiv efekat. No, ne moraju sve da budu bolne. Nekad same sebi možete pružiti profi tretman kod kuće i to sasvim bezbolno.

Najznačajniji faktor lica bez bora je – pravovremena i adekvatna nega.

Ukoliko na vreme počnete da koristite kremu za lice koja sprečava pojavu znakova starenja na licu, možete odložiti pojavu bora i potpuno ih sprečiti i 3d mezoniti i slični tretmani neće vam ni trebati. Malo šta daje tako dobre rezultate koji dugo traju – kao upornost. Redovna nega podrazumeva upravo to. Pritom, važan je i izbor kreme i šta nanosite na svoje lice. Ako želite da omogućite regeneraciju kože, neka krema koju koristite bude na bazi biljnih aktivnih sastojaka i hijaluorona, neodermyla i prirodnih biljnih ulja. Izbegavajte kreme koje nisu na prirodnoj osnovi i olakšate svojoj koži borbu sa znacima starenja.

A kako izgleda sam tretman 3D mezonitima, saznaćete u nastavku teksta.

Kako se radi zatezanje lica 3D nitima?

 

Ako se ispostavi da je baš ova metoda za vas, u dogovoru sa lekarom, odredićete koja količina niti je potrebna da biste postigli željene rezultate. Za početak, vaš lekar će verovatno ubaciti nešto manju količinu 3D mezoniti, kako bi ispratio kako koža prihvata ovu metodu i kako ne biste preterali, pa se korekcije mogu vršiti naknadno.

Sam postupak započinje davanjem lokalne anestezije, kako bi sama procedura bila što bezbolnija. Obično se koristi anestetik u obliku kreme. Potrebno je određeno vreme kako bi anestezija delovala, ali nakon petnaestak-dvadeset minuta, pristupa se nanošenju niti.

Za njihovo nanošenje koriste se vrlo male igle od svega par centimetara i njima se ugrađuju vlakna u kožu u vidu mreže. Gotovo kao da vam rade neki vez. Sam tretman traje nekih tridesetak minuta, a nakon tog vremena, možete se vratiti svojim uobičajenim aktivnostima.

Oporavak nakon tretmana mezonitima

 

Nije retkost pojava modrica na licu nakon tretmana. To ne bi trebalo da vas brine, jer one vrlo vrzo prolaze. Uostalom, kao i svaka druga modrica na koži. Da je oporavak brz, govori i činjenica da možete koristiti neki drugi tretman na licu, već nakon deset dana.

Ako dosad niste, ovde se informišite se o mezoterapiji lica.

Od lekara možete dobiti par saveta kojih treba da se pridržavate, kao bi oporavak nakon metode 3D mezonitima prošao što bezbolnije. Pa, da vidimo o čemu se radi.

  • Kao i nakon bilo koje druge lekarske intervencije, preporučuje se odmor i mirovanje. Odmah nakon tretmana, trebalo bi da izbegavate naporne aktivnosti i naprezanje. Zaboravite na bavljenje sportom bar jedno sedam dana.
  • Ono što lekari preporučuju je i izbegavanje alkoholnih pića i cigareta bar narednih dva sata nakon intervencije. Uostalom, ako budete imali potrebu za nekom tabletom za bolove, na alkohol bi trebalo da zaboravite dok se ne oporavite.
  • Kada spominjemo tablete za eliminisanje bola, u ovom slučaju, trebalo bi da izbegavate upotrebu lekove na bazi acetil-salicilne kiseline i tablete protiv alergija – antihistaminike. Acetil- salicilna kiselina se ne preporučuje, jer ona može dovesti do razređivanja krvi i krvarenja, što u ovom trenutku želimo da izbegnemo. Alergijski lekovi bi dodatno zakomplikovali oporavak, pa i na njih zaboravite ako se podvrgnete ovom tretmanu.
  • Ono što bi prvih sedam dana nakon tretmana trebalo da izbegavate je i odlazak na bazen i generalno izlaganje sunčevim zracima, kao i odlazak u solarijum, saunu, pa čak i zatvorene bazene sa toplom vodom.
  • Prvih nekoliko dana nakon tretmana, potrebno je da izbegavate vruće kupke, te neka vaš izbor za tuširanje i umivanje bude, ako ne hladna, onda bar mlaka voda.

Ima razlike u vrsti mezoniti koja se ostavlja u nešto mlađoj koži i kada je u pitanju zrela koža lica. U nastavku slede razlike između 3D mezolita i osnovnim vrstama.

Koje vrste mezoniti postoje?

 

Ako razmišljate da li je ova metoda za vas, treba da znate da je donja granica za godine kada možete pristupiti ovom tretmanu trideset i pet godina.

Tada je velika verovatnoća da ćete dobiti linearne 3D mezoniti. Oni su namenjeni koži lica, vrata ili dekoltea sa nešto manjim i ne tako dubokim borama. Njihovim ugrađivanjem utiče se na to da se u koži stvara novi kolagen čime dolazi do poboljšanja kvaliteta kože .

 

3d mezo niti

 

Već smo napomenuli da je postavljanje niti nešto ranije dobra preventiva za nastanak dubljih bora na licu. Ipak, mnogo je jednostavnije u smislu preventive posvetiti se adekvatnoj nezi lica i koristiti dobru kremu protiv bora.

Za nešto starije dame i osobe kod kojih već postoji određen stepen opuštanja kože,  postoje spiralni 3D mezoniti sa nešto jačim efektom. Ova vrsta može da se postavi u svim pravcima na licu i vratu, pa je možda i najkorišćenija od svih vrsta niti.

Ako imate baš duboke bore na licu, postoji vrsta niti pod nazivom cog mezoniti. Za njih je karakteristično da imaju zupčasta krila na samom vlaknu. To omogućava lakše postavljanje i baš čvrsto fiksiranje, a i imaju nešto jači efekat. Količina proizvedenog kolagena je veća. Međutim, i sa njima, teško da ćete postići klasično peglanje bora. Efekat je malo suptilniji.

Sve ove vrste mezonita možete ubaciti u kožu lica, vrata, dekoltea, ali i na samom telu. Nije retkost zatezanje kolena ili nadlaktice putem 3D mezoniti koje koristimo i na licu.

Mere opreza kod upotrebe ove metode zatezanja kože lica

 

Trebalo bi da znate da ova metoda nije za svakoga.

Pri razgovoru sa plastičnim hirurgom, pomenite sve informacije o dosadašnjim bolestima i lekovima koje koristite ili ste koristili. Osobe koje boluju od autoimunih bolesti, treba da izbegavaju ovu metodu.  Samo neka od tih oboljenja su: multipla skleroza, dijabetes, lupus, celijakija, vitiligo i mnoge druge. Budite iskreni, jer možete raditi na svoju štetu.

Upale i infekcije na koži lica mogu biti ometajući faktor za izvođenje ove metode podmlađivanja. Na to će vas i sam lekar upozoriti. Otežavajuća okolnost su i kožna oboljenja, poput psorijaze, ekcema ili prisustvo rozacee na licu. Zaboravite na ovu metodu ako imate problematičnu kožu lica.

Osobe sa poremećajem u koagulaciji krvi ne bi trebalo da se podvrgavaju ovoj metodi. Donekle smo se ovoga dotakli kada smo spominjali lekove na bazi acetil-salicilne kiseline, poput aspirina, andola i zabrani njihove upotrebe. Svaki poremećaj u cirkulaciji krvi može loše da se odrazi na samu intervenciju i zakomplikuje je. Iako je sama intervencija poprilično bezbedna, morate biti odličnog zdravstvenog stanja da biste bili pravi kandidat za istu.

Uostalom, ako niste ljubitelj igala i ne volite lekarske ordinacije, možete probati nešto jednostavnije rešenje sa sličnim efektom. U pitanju je krema za lice na bazi biopolimera . Zajedno sa akacija gumom, ona pravi tanku mrežu na koži lica i vrata, poput 3D mezonita. Biopolimer je moćan sastojak koji se skuplja i ispoljava efekat zatezanja na koži odmah po nanošenju. Takva krema je Neborela.

Pored toga, bacite pogled i na to kako možete zategnuti lice prirodnim putem.

Ako se ne plašite igle, za vas smo ispitali kakva su iskustva sa 3D mezonitima. Lično iskustvo je ipak najbolja preporuka, a rezultati na koži najbolja reklama. Pa, da vidimo šta smo ovom prilikom saznali.

3D mezoniti – iskustva

 

Podmlađivanje lica hijaluronskom kiselinom je nešto popularnija metoda u ordinacijama plastične hirurgije, nego tretman 3D nitima, ali je i sfera na koju deluju dosta drugačija. Hijaluronski fileri se koriste za popunjavanje bora, a za zatezanje lica sa prirodnim efektima, od lekara ćete najverovatnije dobiti preporuku za 3D niti.

Ono što možete očekivati su rezultati koji su odmah uočljivi, a bivaju i sve bolji kako vreme odmiče.

Istraživanja su pokazala da su iskustva ljudi sa 3D nitima su mahom pozitivna ili neutralna. Nema negativnih iskustava, što znači da u najgorem slučaju, nećete primetiti ništa drugačije na licu. Ovo je isto važno, jer ne želite da narušite izgled svog lica. Uostalom, to može da bude znak da vama ova metoda jednostavno ne odgovara i da bi trebalo da probate nešto drugo. Možda to bude liposkulptura lica?

Da vidimo šta kažu oni koji su probali tretman 3D mezonitima, koliko su zadovoljni i ima li razlike pre i posle tretmana.

Ema, 52

„Oduvek sam bila dobro informisana o novitetima kada je estetska hirurgija u pitanju, ali me je bilo strah da sve to isprobam na svojoj koži. Kada sam prešla pedesetu godinu, shvatila sam da je vrag odneo šalu i da moram nešto da promenim na sebi, ako želim da izgledam dobro. Odlučila sam se za tretman 3D nitima, jer mi je delovao najbezbolnije, sa zadovoljavajućim rezultatima. Ono što sam tražila je i dalje prirodan izgled lica. Sam tretman je bio malo neprijatan, uporedila bih to sa odlaskom kod stomatologa. Iako dobijete anesteziju, svesni ste da se tu nešto dešava. Međutim,ogledalo je učinilo da brzo zaboravim na svu neprijatnost. Odmah nakon tretmana sam videla rezultate. Neke sitne bore su nestale, a i lice mi je bilo svežije. Doktorka me je uverila da će rezultati biti još bolji i bila je u pravu!“

Marta, 43

„Odlučila sam se za tretman 3D nitima, jer mi je problematičan čitav predeo brade, vrata i usana. Učinilo mi se da bih mogla da rešim više problema na taj način, ali glavno je bilo da ukonim bore oko usana, ali da to ne bude uočljivo, već vrlo suptilno. Iako sam tretman nije bio bolan, moram priznati da kod mene nema nikakvih poboljšanja. Iako ih ima, vrlo su mala i neznatna. Razočarala sam se u ovu metodu. Mogu slobodno reći da sam bacila pare, jer problem nije rešen. Razmisliću nekim drugim metodama“.

Raznolikost iskustava znači samo jedno, a to je da odluka mora biti samo vaša. Kako će vaša koža prihvatiti ovu metodu i da li ćete biti zadovoljni rezultatima, ostaje na pretpostavci. Ako ste hrabri i dovoljno uporni, verujemo da ćete naći najbolje rešenje.

Da li je cena tretmana jedan od presudnih faktora pri odlučivanju? Razmišljate li uopšte o parama, kada je nega lica u pitanju ili samo o željenim rezultatima? Ako je odgovor da, otkrivamo vam koliko novca treba da izdvojite za jedan tretman 3D nitima.

Cena tretmana 3D nitima

 

Situacija stoji ovako: jedna nit se kreće od 10 – 15 €. Linearne niti su jeftinije, dok spiralne i cog niti će vas koštati nešto skuplje, mada to zavisi i od ordinacije.

Po tretmanu, ugrađuje se od dvadeset do trideset niti, pa ako odlučite da sredite lice 3D mezonitima, trebalo  bi da spremite nekih 200- 300 €. Mnoge ordinacije daju popuste i akcijske cene, pa bi bilo dobro da pratite sajtove ordinacija on-line, kako biste ostvarili dodatni popust. Ako živite u našoj zemlji, ova informacija vam može dosta značiti, jer nije zanemarljivo uštedeti na već skupim estetskim tretmanima.

To je jedan od razlog zašto prosečna žena kod nas bira redovnu negu, kako bi što duže odložila odlazak kod estetskog hirurga. Lepo i negovano lice je i dalje u modi, ali masovni trend u vidu podvrgavanja estetskim operacijama polako opada. Ostaje samo želja za lepim i što prirodnijim izgledom. Plastika odavno nije in! U tom slučaju, neka 3D mezoliti budu jedna od opcija – ako ste slučajno zakasnili sa negom i preventivom pa su bore sada duboke i koža opuštena.

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *