COG niti
Bore

COG niti – cena, iskustva i još mnogo toga!

Čuli ste da postoje COG koje brišu godine sa lica ali pitate se koja je cena i da li su iskustva pozitivna? Prenosimo vam baš sve o COG nitima u ovom tekstu!

Šta je lifting COG nitima?

 

Ako vam je ovo sve nepoznanica kao što je i meni bila, spremite se za iznenađujuća saznanja o napretku korektivne medicine, i čudima koje estetska hirurgija plasira gotovo svakodnevno!

COG niti su proizvedene niti od polidiaksanona, koji je zapravo bio samo-razgrađujući medicinski konac, sada je unapređen i koristi se za lifting lica, vrata i tela. 

Mezoniti ili POD niti su te koje su upgrade-ovani medicinski konac, a mezoniti sa zupcima su još bolje, dugotrajnije i potrebno ih je mnogo manje da se postigne željeni izgled. Obe vrste niti se podjednako koriste i daju brze i dobre rezultate.

Bez operacija i opasnih zahvata, kao što je klasičan fejslifting

Dakle ako se odlučite na ovakav tretman naoružajte se znanjem i obavezno pronađite licenciranog doktora koji obavlja tretman.

COG niti se plasiraju u kožu lica ili vrata specijalnim kanilama koje ne oštećuju krvne sudove. Kada se niti postave povlače se i zatežu kožu tretirane regije u pravcu u kojem želite ili doktor odredi.

Efekti su vidljivi odmah, a najuočljiviji su nakon pet do osam nedelja.

Oporavak traje između dva i pet dana u zavisnosti od vaših godina i generalnog stanja organizma.

Sam tretman liftinga COG nitima je brz, traje svega dvadeset minuta do pola sata. Radi se pod lokalnim anestetikom koji se nanosi u obliku kreme.

Zategnutost i ispeglano lice je i dosta trajno, čak do tri godine nakon tretmana rezultati su i dalje vidljivi.

Materijal od kog se niti sastoje je bio-stimulišući i potencira stvaranje prirodnih gradivnih materija u koži, zbog čega je efekat tretmana dugotrajniji. Niti se pod kožom razgrađuju i apsorbuju i potpuno su bezbedne i bez neželjenih dejstava.

Za sam tretman nije potrebna posebna priprema osim konsultacija, zdravog lica bez velikih upala i vaša namera da se taj tretman uradi!

Kome je COG lifting namenjen i kakvi su efekti?

 

COG niti su namenjene svakome ko želi da podmladi svoje lice ili vrat, ali i da ga preoblikuje.

Ovaj tretman se najčešće koristi za rešavanje problema sa izgledom vilice,  jer se nitima povlači višak kože na viličnim kostima dajući im definisan i izražen izgled. Tako se i podbradak smanjuje i dobijate generalno mlađi i zategnutiji izgled!

Ako vas muče podočnjaci, i tu se nitima uspešno rešavaju te muke. Nitima se podižu jagodice i tako se podočnjaci smanjuju bez filera. Kada se povlače jagodice umanjuju se i okoloočne bore. 

Uz COG lifting jagodica obično se rade i obrazi pa tako dobijamo efekat brisanja nazolabijalnih bora, bora oko očiju, pa čak i umanjivanja marionetskih bora, mada za njih moraju da se zatežu i niti duž vilice.

Kada se zatežu i peglaju bora sa čela, lekar prvo utvrđuje njihovu dubinu i pravac a zatim plasira niti i rešava taj problem.

Generalno zatezanje celokupnog lica i podmlađivanje ovim tretmanom je dostupno svakome ko misli da mu je potrebno, bez određenih ograničenja u godinama. Naravno uz konsultacije sa stručnim licima.

Ako ipak poželite neku “običniju” varijantu, pokušajte kao Vesna, da pronađete spas u prirodi.

Ona je bila užasno nezadovoljna svojim licem, što zbog bora što zbog podočnjaka i fleka.  Nije bila spremna da se upusti u tretmane koji podrazumevaju provlačenje niti kroz kožu, a i oduvek se plašila igala. Već je bila spremna na odustajanje kada je slučajno otkrila tajnu mnogih mladolikih lepotica. Sada je napokon srećna i zadovoljna jer je skinula godine i umor sa svog lica i izgleda fantastično, a sve to prirodno i bezbolno! Zanima vas ta opcija? Pročitajte njeno lično iskustvo na ovom linku:https://lepolice.com/moje-iskustvo-prirodno-sam-obrisala-bore-sa-lica/ 

Kako se radi tretman COG nitima?

 

COG lifting

 

Saznajte o tome baš sve pre nego što donesete odluku o načinu na koji ćete podmladiti svoje lice! Pomenuli smo već da se radi o relativno jednostavnom tretmanu koji traje oko pola sata, a sada ćemo da objasnimo postupak do tančina!

Dakle prvo pronađete stručno i licencirano lice koje će vas voditi kroz postupak. 

Na tretman dolazite bez šminke i čistog lica.

Pre tretmana se nanosi anestetik u vidu kreme koji će osigurati da tretman prođe neosetno.

Kada anestetik počne da deluje, posebnim kanilama koje imaju posebno oblikovan vrh se COG niti postavljaju pod kožu lica i vrata.

Dužina kao i oblik niti se biraju na osnovu tretirane regije, količine bora, oblika lica. Ako se koriste duže niti trebaće ih manje ukupno, ali je sam zahvat mrvicu komplikovaniji nego kod apliciranja više manjih niti. COG niti mogu biti i nazubljene pa im je efekat dugotrajniji i jači.

Kada se niti postave na ciljana mesta zatežu se i tako podižu i značajno zatežu lice, brišući bore i nesavršenosti sa kože!

Kasnije u toku zaceljivanja i oporavka niti se razgrađuju i apsorbuju i nemaju neželjena dejstva.

Jedino što može da se desi nakon ovog zahvata jeste da se stvori podliv ili manja “kvrga” pod kožom dok se niti ne apsorbuju što bude relativno brzo, do dve nedelje nakon tretmana.

Čitav oporavak traje između 2 do 5 dana od plasiranja niti, i celokupan oporavak sa apsorbovanjem niti do mesec dana. 

Rezultati su vidljivi odmah po završetku tretmana, ali najbolje se vide nakon dva meseca i traju više godina.

Koliko je COG niti potrebno za tretman?

 

Kao što smo već pomenuli, količina kao i dužina niti zavisi od vaše kože ali i od lekara koji radi intervenciju.

Lekar odlučuje o tome na osnovu opšte slike vašeg lica i željenog krajnjeg rezultata.

Neki lekari koriste duge niti koje su dužine i do devet centimetara koje postavljaju i uvijaju kroz kožu dok ne dobiju ciljani izgled. Jedna nit te dužine zamenjuje pet niti kraćih dimenzija.

Ali neki lekari koriste više kraćih niti jer se lakše postavljaju i tretman se brže obavlja. Oba postupka su jednako delotvorna, jedino je sam postupak malo drugačiji.

Ako se koriste duže niti potrebno je između deset i petnaest niti za celo lice.

Niti koje su kraće variraju u broju kada se postavljaju ali neki prosek je između trideset i čak pedeset niti.

Broj COG niti nije presudan za uspeh tretmana.

Jako je važno da tretman obavlja stručno i licencirano lice koje će pravilno proceniti šta je i kako je najbolje obaviti proceduru za vaše lice!

Koliko traje procedura postavljanja COG niti?

 

COG lifting se radi brzo i traje svega dvadeset minuta do pola sata. 

Kada stručno lice obavlja tretman to je brzo i bez propratnih negativnih efekata kao što su podlivi ili modrice.

Nakon obavljene procedure COG liftinga lekar daje instrukcije kako da negujete svoje lice i na šta da posebno obratite pažnju da bu rezultati bili najbolji mogući!

Cat eye tehnika liftinga

 

Ova tehnika je super popularna u svetu i među poznatim ličnostima.

Cog nitima se oči preoblikuju u bademast oblik i podiže se zadnji deo odnosno kraj obrve pa dobijete karakteristični oblik- mačije oči! 

Niti se pomoću kanile plasiraju oko očiju i predela oko krajeva obrva i zatežu ka gore, čime se dobija podignut, blago kos, bademast oblik oka koji je zastupljen u trendovima lepote već par godina u nazad.

Pored toga što dobijate željeni oblik i izgled očiju, ovim postupkom se i umanjuju i koriguju bore oko očiju.

Sama Cat eye procedura traje petnaestak minuta i rezultati su odmah vidljivi a traju i do dve godine!

Ako ste mislili da ne možete imati oči kao svetske lepotice Điđi Hadid ili Kajli Džener- naravno da možete – samo potražite pravog stručnjaka!

COG niti za lifting vrata

 

Procedura zatezanja mezonitima ili cog lifting ima veoma pozitivne rezultate što se tiče zatezanja vrata. Niti se postavljaju na određene delove vrata i povlače dok se sa vrata ne izbrišu tragovi starenja.

Procedura traje oko dvadesetak minuta, vidljiva je odmah i traje najmanje dve godina.

Kako je vrat nezgodna regija koja se stalno ugiba i zateže potezima glave, stavljaju se niti različitih dužina i obično nazubljene mezoniti koje daju najbolji rezultat.

Vrat će izgledati mlađe i zategnutije a vi ćete biti zadovoljni.

Razlika između COG niti i mezoniti

 

Kroz tekst ste videli da postoji nekoliko vrsta niti i spominjali smo različite nazive, ali zapravo između tih niti nema velike razlike.

Sve vrste niti su napravljene od istog materijala koji je rastvoriv u organizmu i lako se apsorbuje.

Jedina razlika između COG niti i mezoniti je što se apliciraju na različitim regijama tela. COG niti se mogu aplicirati osobama bilo kog životnog doba, služi i za redefinisanje linija i crta lica. 

Mezoniti se apliciraju češće na vrat i osobama koje žele da zategnu predele na telu.

Sve vrste niti se razlikuju po dužini i obliku, odnosno neke su nazubljene, neke su spiralne..

Svaki oblik niti je namenjen za zatezanje lica i tela, lekar odlučuje koje će biti najbolje da se koriste na osnovu celokupnog izgleda pacijenta.

Oporavak nakon postavljanja COG niti

 

Naravno da uvek postoji određeni period oporavka i zaceljivanja, jer i ako nije u pitanju operacija, ipak se koriste igle, i niti vam se ugrađuju pod kožu.

Zvuči baš ozbiljno kada se ovako kaže, ali nije tako strašno.

Kako je sam postupak brz ni oporavak nije dug.

Dva do pet dana je potrebno da se zacele ranice od kanila, i eventualno da se povuku modrice ako se stvore. Oko mesec dana je potrebno da sve sedne na svoje mesto, a čak i do šest meseci da se mezoniti potpuno razgrade i apsorbuju u organizam.

Nakon tretmana nega lica ili obrađene regije je ona koju lekar savetuje.

U fazi oporavka nakon ove procedure trebalo bi izbegavati naprezanja, i generalno opterećenje organizma. 

Vežbanje odnosno trening je zabranjen berem nedelju dana, najbolje i do dve nedelje da pauzirate sa vežbanjem.

Slobodno možete koristiti lekove protiv bolova, ukoliko budete osetili takve tegobe.

Trebalo bi izbegavati vruću kao i hladnu vodu pri kupanju i umivanju.

Uz redovne kontrole i savete lekara, sve bi trebalo da bude kako treba nakon uspešno obavljenog COG liftinga!

Komplikacije nakon liftinga COG nitima? Ima li toga?

 

Komplikacije uvek mogu da se dese kao i neželjene reakcije, ali u ovom slučaju su veoma retke. Kada tretman radi stručno i licencirano lice, sve se obavlja brzo i teče glatko bez problema.

Neke od retkih nuspojava liftinga mezonitima su podlivi, modrice ili kvrge koje se mogu javiti nakon postavljanja niti. Svaki od nabrojanih neželjenih efekata se brzo sanira i prolazi za najduže nedelju dana.

Svakako da je važno slušati savete i smernice stručnjaka koji je obavio tretman da bi rezultati bili najbolji mogući.

Koliko traju rezultati COG liftinga?

 

lifting COG nitima

 

Rezultati ovakvog tretmana podmlađivanja traju i po više godina. Između dve i četiri godine sigurno, a neretko i duže od četiri godine.

Naravno kao i procedura, oporavak, tako i dugotrajnost rezultata zavisi od celokupnog stanja organizma i zdravlja kao i godina osobe koja radi COG lifting.

Ukoliko nakon liftinga pravilno negujete lice i telo, vodite računa da koristite pravilne i dobre preparate za zdrav izgled, i rezultati će biti dugotrajniji!

Da li lifting COG nitima može da se kombinuje sa drugim tretmanima?

 

Ako ste se pitali da li je ovo moguće, odgovor je DA!

Može se kombinovati sa različitim tretmanima posebno sa dermalnim filerima. Kako nakon COG liftinga mimika lica ostaje nepromenjena, prirodnost izgleda je stopostotan, mnogi tretmani se mogu kombinovati uz ovaj lifting. Ako se kombinuje na primer sa hijaluronskim filerima kranji rezultat će biti fenomenalan! Niti zategnu i preoblikuju kožu tretirane regije, a hijaluronska kiselina dovrši sve finese i eto ga, podmlađeni, sveži i vitalni u tren oka!

Još jedna prednost je i ta što kada se niti razgrade stimulišu kožu lica da proizvodi vezivna tkiva i kolagen samostalno vraćajući čvrstinu i jedrost koži!

Cena COG niti i iskustva

 

Cene se razlikuju od površine i mesta zahvata. Na primer cat eye tretman košta između 450-700 eura.

Takođe se cene formiraju na pojedinačnoj niti pa je cena niti od deset do dvadeset eura.

Ako se tako računa, deset niti za recimo bore na čelu su oko hiljadu eura.

Sve zavisi od stručnjaka, željene regije za tretman kao i vaših godina i izgleda kože pre tretmana.

Svakako da ako se odlučite za ovakav tretman morate izdvojiti solidnu sumu novca!

Iskustva osoba koje su se podmladile COG nitima su različita.

Naime svako negativno iskustvo koje postoji je upravo zbog nestručnosti lica koje je obavljalo proceduru. Desi se da nit izviri pa je potrebno dodatno podešavanje. Dešavaju se kvrge ispod kože jer je nit previše zategnuta. Dešava se namerno ugrađivanje ogromnog broja niti jer se naplaćuju po komadu, a potpuno su bespotrebne u tolikom broju.

Dakle obavezno kod proverenog stručnjaka sa licencom!

Pozitivna iskustva su brojna, posebno zbog pre i posle efekta koji je vidljiv odmah nakon tretmana.

Potpuno oduševljenje vlada nakon par meseci kada se lice potpuno revitalizuje i praktično podmlađuje samo sebe stvarajući nove količine kolagena i vezivnog tkiva koje daje čvrstinu i zategnutost licu!

Dakle, oprez i istraživanje pre delovanja!

Svakako da postoje razni tretmani za očuvanje mladosti i zategnutog izgleda, na vama je samo da izaberete pravi za vas.

Kada sakupite dovoljno informacija i znanja onda se upustite u donošenje odluke, da ne bi dospeli u situaciju da se kasnije kajete.

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *