bore na vratu
Bore

Kako smanjiti bore na vratu već danas! 

Bore na vratu nestaće ako primenjujete ove savete! Uložite malo slobodnog vremena i zategnite kožu vrata i dekoltea koliko danas.

Posebno je bolan pogled u ogledalo u kom vidite duboke bore na vratu i dekolteu. Nekako se na licu daju prekriti, ali ovu regiju jedino možete ukrasiti ešarpom. Zanimljiv i orginalan način prikrivanja, sve dok ne dođe leto!

Nema potrebe da prokuvate na visokim temepraturama, kako bi izgledali mladoliko i sveže. Pred vama su prijatnija i dugoročnija rešenja koja će vas relaksirati i ukloniti nekoliko godina sa vaše kože.

Uzrok bora na vratu

 

Na nastanak ovog problema utiču endogeni i egzogeni faktori. 

Endogeni faktori – na koje ne možemo mnogo uticati

 

Uzrok nastanaka bora na vratu svakako jeste prirodan proces starenja kože.

Počinje u dvedesetim i delom zavisi od vaše genetike. Nekim damama bore na vratu pojavljuju se u pedesetim, dok se druga grupa susreće sa prvim promenama početkom tridesetih. Relevantan odgovor na pitanje kada će se pojaviti daće vam vaše majke ili bake. Ukoliko izgledaju mladoliko i sveže, bez obzira na godine vi ste prave srećnice!

E sad, ukoliko je pojava prvih bora na vratu vidljiva, genetika i priroda odradile su svoje i smanjile produktivnost ćelija. Usporeni procesi u unutrašnjosti kože lica, dovode do slabije mreže proteina. Površinski sloj kože sve manje je otporan na spoljašnje uticaje i brže opada volumen pa nastaju pomenute promene.

Kada kažemo „spoljašnji uticaji“, mislimo na vaš način života.

Egzogeni faktori – na koje možemo uticati

 

  • Pušenje i alkohol na duge staze isušuju unutrašnje slojeve kože lica, tako da oni teže zadržavaju čestice vode.Dehidratacija kože ogleda se u perutanju i svrabu, koji nestaje za par sati. Ipak, nikotin i alkohol deluju dubinski. Oštećuju drugi sloj kože vrata, odnosno ćelije kolagena i elastina. Pojavljuju se duboke bore na vratu i dekolteu, za koje većina nas poželi da odmah nestanu!
  • Ishrana . Odgovorite iskreno na naredno pitanje! Odolevate li slatkim đakonijama, kakva je vaša ishrana? Previše ugljenih hidrata i šećera u ishrani dovodi do glikacije kože.

Nepravilna ishrana čini kožu vrata tanjom i suvljom, pa će se ranije pojaviti bore na vratu.

  • Spavanje. Dodajte ovim promenama gore svakodnevno spavanje na sintetičkim posteljinama i držanje vrata u nepravilnim položajima. Nepravilan položaj tokom sna, čine vaš vrat stegnutim i lome kožu tako da dolazi do prerane pojave svih vrsta bora na vratu. A to je tek jedna vrsta bora od spavanja.

Vrsta bora? Da, da – ima ih više, a o tome u nastavku!

Horizontalne bore na vratu

 

horizontalne bore na vratu

 

Horizontalnim borama nazivaju se sve prave, horizontalne linije, koje gužvaju vaš vrat i dodaju godine celokupnom licu.

Ove bore danas imaju i vrlo mlade osobe. Nazivaju se još i tech neck, a posledica su savijanja glave na dole ( usled gledanja u telefone recimo). I one nastaju kao deformitet proteina unutar ćelija čije strukture slabe. Rastežu se preostale čestice kolagena i elastina, pa se koža lagano savija.

U nastanaku ovakvih bora veliku ulogu ima vaša fizička aktivnost.

Kada je vaš vrat nagnut ka napred mišići trpe opterećenje. Celokupna koža oseti napetost, savijajući se ka malim ekranima. Pola sata do sat vremena dnevno neće napraviti ozbiljne probleme, ali svakodnevno nepravilno sedenje  pospešiće nastanak horizontalnih bora na vratu. Mogu se pojaviti već krajem dvedesetih i to su prve bore koje ćete možda dobiti.

Nepravilno sedenje i napetost u mišićima utiče na stvaranje, takozvane guščije kože vrata. U nastavku objašnjavam o čemu se zaista radi!

Opuštena koža na vratu

 

Guščija koža vrata koja visi ka dole, pa čak i podbradak karakteristični su za pedeste godine života.

Do opuštanja kože na vratu dolazi usled slabljenja mišića vrata.

Kako se sitne strukture mišića opuštanju, slabi i cirkulacija tako da manje vitamina i minerala dolazi do kože. Naravno, dolazi vam i manje kiseonika pa je proces stvaranja proteina dodatno usporen. Najbolje je biti svestan na vreme da će se vrat opustiti i svakodnevno tegliti mišiće laganim vežbama!

Sturčnjaci navode da je potrebno dvadeset minuta za lagano istezanje čitavog tela koje pokreće cirkulaciju. U suportnom brže dolazi do visećih delova kože ispod ušiju i po sredini vrata.

opuštena koža na vratu

Opušten vrat izgleda kao višak kože koji treba odstraniti. Ali pre nego što odete pod nož ili na neko drastično operativno zatezanje vrata koje nude stručnjaci plastične rekonstruktivne estetske hirurgije pročitajte naredni deo teksta! Nudimo vam jednostavnija i prirodnija rešenja koja vraćaju mladalački izgled!

Vesna je uspela je da ih se reši na jednostavan i prirodan način. Ona sada blista od zadovoljstva,  izgleda sveže i odmorno. Njen vrat ne odaje njene godine, a ni lice!  Isto  možete i vi! Pogledajte celokupno njeno lično iskustvo na sledećem linku: https://lepolice.com/moje-iskustvo-prirodno-sam-obrisala-bore-sa-lica/.

Koža vrata i dekoltea može još imati i ove nabore…

Vertikalne bore na vratu

 

Ove bore produžuju se tokom godina, prateći liniju od kraja ušne resice do samog dekoltea. Mogu se javiti i na samom dekolteu.

Na vratu, pojavljuju se sa strane, tako da ih trenutno možete prektiti kosom! Na dekolteu ih možete prikriti samo majicama bez otvora.Ovakve bore dodatno pospešujete spavanjem na stranu na tvrdim i grubim posteljinama, koje lome kožu vrata. Pored toga, treba se posvetiti pravilnoj ishrani i izbegavati nikotin.

Jasno je zbog čega nastaju ove vrste bora. Kako sada sprovesti podmlađivanje vrata i dekoltea i je li to uopšte moguće?

Uklanjanje bora na vratu

 

Zatezanje kože na vratu treba raditi postepeno, procesom za koji vam nije potrebno više od petneastak minuta dnevno. To odrazumeva pravilnu negu i tu se većina žena susreće sa svojom greškom koja je izazvala problem. Koža vašeg vrata je izrazito tanka i na njoj se nakupljaju prljavštine iz spoljašnje sredine.

Kako bi izravnali bore morate sprečiti prodor slobodnih radikala u drugi sloj kože i dodatno starenje lica.

Zato od sada nanosite nekoliko kapi prirodnog losiona za lice na tupfer i prelazite celokupan vrat i dekolte. Kada kažem nanosite, iskreno mislim potrošite nekoliko kapi više, jer će se isplatiti. Prirodan preparat nahraniće vaše lice neophodnim vitaminima i ojačati površinu epitela. Daće vam svež izgled i sprečiti nastanak dubokih bora na vratu.

Pored prirodnih losiona koji uklanjaju nečistoće i hrane kožu vrata, potrebno je skinuti sve mrtve ćelije. Višak sebuma, znoj i ostaci mrtvih ćelija mešaju se u porama pa koža vrata teško diše i ubrzano stari. Pilinzi će vas rešiti ovakve smese i podstaći cirkulaciju. Lagano izmasirajte vrat i lice pilingom od šećera i meda. Osećaćete se sveže i odmorno, dok će med pospešiti regeneraciju ćelija kože. Sve to nije dovoljno. Treba vam i ovo!

Krema za bore na vratu

 

Krema za bore namenjena je koži vašeg lica, vrata i dekoltea. Jednim pakovanjem možete umanjiti vidljivost dubokih bora i ukloniti godine sa celokupnog lica!

krema za bore na vratu

Postupak samog nanošenja kao i pravilan izbor kreme ključni su prilikom nestanka nabora sa kože vrata.

Kako bi podstakli stvaranje proteina unutar ćelija potrebni su vam antioksidansi. Prodiru u dublje slojeve kože lica čineći je zategnutijom i zaštićenom od spoljašnjih uticaja. Na samoj površini epitela ostavljaju prijatan osećaj mekoće. Tu su neophodni vitamini iz prirodnih krema za bore koji će ujednačiti ten i sprečiti nastanak novih sitnih bora na vratu. Kroz nekoliko nedelja  izgledaćete mlađe !

Trenutni efekat kreme jeste popunjavanje sitnih bora.  Bukvalno će ući među fine linije i zategnuti bore bez korišćenja korektivne kozmetike!

Postupak nanošenja kreme za bore treba da bude svestan, kako bi vitamini i minerali brže dospeli do samih ćelija. Nanosite ih na prethodno očišćenu kožu jer su pore tada otvorene i spremne za upijanje aktivnih supstanci.

Trik je u tome da laganim, kružnim pokretima pospešite cirkulaciju vrata. Unutar kože doći će veća količina krvi, pa će proces regeneracije i smanjivanja bora na vratu biti brži.

Možete masirati vrat, od ključne kosti ka ušima i od brade ka ramenima. Petominutna masaža opušta čitavo telo i utiče na smanjenje hormona stresa i sprečava nastanak novih vertikalnih i horizontalnih bora na vratu!

Nemojte preterivati, pet minuta je zaista dovoljno vremena jer se masaža mora izvoditi dok krema ne upije kako bi prsti lepo klizeli po epidermu. Nije preporučljivo raditi  masažu na suvoj podlozi, jer možete irtirati osetljivu kožu vrata.

Kremu za bore možete nanositi dva puta dnevno, a pred sam odlazak u krevet izdvojte još par minuta za sledeće…

Vežbe za bore na vratu

 

Kako bi potpuno izgladili bore na vratu i sprečili opuštanje kože koja će u narednim godinama početi da visi sa vrata, uradite nekoliko jednostavnih vežbi. Budite istrajni i neka naredne vežbice postanu deo dnevne rutine koja će održati tonus  i sprečiti nastanak guščije kože.

Nije samo prevetivno, vežbanjem ćete smanjiti duboke bore na vratu i aktivirati sitne mišiće. Lako ćete se pokretati i imaćete ujednačen ten, zahvaljujući dobroj cirkulaciji!

1. Vežba – Razmrdavanje

 

Prvom vežbom lagano razmrdajte čitav vrat. Izvodi se klasično i sigurno ste je kao klinci svakodnevno radili u školi na času fizičkog. Pomerajte glavu kružno, tako da dotičete ramena, grudi i početak leđa. Razbuđujete mišiće vrata i teglite kožu, sprečavajući nastanak dubokih vertikalnih bora! Potrebno je tri do pet krugova, u jednom a zatim u drugu stranu!

Univerzalna vežba, nakon koje sledi nešto lakši deo!

2. vežba – istezanje

 

Okrenite glavu na desno i zatim jezikom dodirujte desni obraz iz unutra. Osetićete da se levi deo vrata potpuno isteže i da ovakav položaj jezika zateže celokupan levi obraz, uho i regiju ispod. Zadržite se u ovom položaju trideset sekundi i zatim sve ponovite drugom stranom lica.

A, šta je sa podbratkom i borama tik ispod brade?

3. vežba – zatezanje

 

Kako bi sprečili pojavu podbratka i sitnih bora po sredini vrata, koje najviše utiču na samopouzdanje izdvojte par sekundi za treću vežbu. Potrebno je uvući donju usnu i lagano zabaciti glavu u nazad. Zategnuće se podbradak i osetićete aktivnost mišića od ušiju pa sve do deokltea. Vežba je jakog intenziteta pa nemojte preterivati, deset sekundi dnevno sasvim je dovoljno za smanjivanje bora na vratu!

Navedeni koraci su provereno rešenje kojim ćete potpuno prirodno skinuti godine sa vašeg vrata i dekoltea.

Ipak, imamo u vidu nestrpljivost nekih od vas! Ukoliko želite da se trenutno rešite bora na vratu jednim tretmanom biće vam potrebno nešto više novca. Ne treba da bude presudan, jer su rezultati očaravajući!

Brze tehnike za podmlađivanje vrata

 

podmlađivanje vrata

 

Kada kažem brze tehnike, podrazumevam procedure nakon kojih će vaš vrat izgledati mlado i zavodljivo. Inovativne metode smanjuju bore na vratu na duži vremenski period pa su odlično rešenje za nestrpljive. Ipak, morate biti pažljivi jer se na tržištu pojavilo više vrsta tretmana, a ne odgovara svaki vašem tipu kože. Osnovinim pregledom dermatolog će utvrditi i preporučiti tretman u skladu sa godinama i tipom kože lica!

Hemijski piling vrata

 

Hemijskim pilingom stručnjaci će pokrenuti unutrašnjost kože, pa će ćelije povratiti svežinu i jačinu proizvodeći više proteina. U zavisnosti od tipa kože vašeg lica, izabraće voćnu kiselinu koja ima dvostruku ulogu. Nahraniće vaše ćelije vitaminom C koji jača njihovu membranu i čini vrat zategnutim i mladim. Sa druge strane, pokupiće nečistoće sa površine epitela omogućivši prostor za nastanak novih zdravih i jakih ćelija.

Nakon adekvatno urađenog hemijskog pilinga cirkulacija će biti pospešena, pa će vrat izgledati sveže. Kažem adekvatnog, jer pogrešan izbor kiseline i jačine tretmana može dovesti do crvenila i osipa kože vrata i dekoltea. Zato birajte proverene salone i ne prepuštajte stvari slučaju!

Ovakav način čišćenja lica damama prija jer se opuštaju u okruženju salona, pa je dar za čitav organizam. Takoreći, vreme samo za vas! Koliko god da vam se svidi ne sme se izvoditi često .

Botoks za bore na vratu

 

Stručnjaci ubrzgavaju u unutrašnje slojeve kože vrata protein botoksa, koji sprečava kontrakcije mišića. Učvršćuje same mišiće pod kožom, samim tim dajuči zategnut i mladalački izgled koži vrata i deokltea. Popularna je metoda, naziva se još i Nefertiti lift.

Njegova popularnost rasla je prošlih desetak godina, ali mu se danas zamera neprirodan izgled koji ostavlja za sobom. Otežava gestikulaciju i ponekad daje plastičan izgled, koje dame žele da izbegnu!

Ukoliko se plašite igli i po svaku cenu želite da izgledate prirodno, evo rešenja.

Podmlađivanje vrata laserom

 

Laser za bore na vratu je tretman namenjen  pripadnicama lepšeg pola, ali i muškarcima, koji žele da se opuste i uživaju u samom tretmanu. Ukoliko ne želite celokupan tretman lica, mogu vam manjim laserom prelaziti regiju vrata i dekoltea. Bore će biti manje vidljive nakon pola sata pod lampama, a dva do tri tretmana potpuno će vratiti mladalački izgled vašoj koži!

Stručnjaci preporučuju ponavljanje tretmana laserom na svakih godinu dana, kako bi ostali zadovoljni izgledom svoje kože. Nema rezova i igli, ali sami laseri i dalje nisu zastupljeni u svakom kozmetičkom salonu. Još jedan novitet prilikom prirodnog trajnog zatezanja kože na vratu, ušao je na velika vrata  našeg tržišta!

Mezoniti

 

Mezoniti su tanke vlasi koje su biorazgradive, odnosno potpuno prirodne i ne utiču na mimiku lica niti smanjuju produktivnost mišića na vratu. Stručnjaci ih smatraju pouzdanom metodom zatezanja jer se mezoniti koriste u hiruškim intervencijama na srcu.

Saznajte sve o 3D tehnici zatezanja mezonitima!

Nema bolnih ranica, niti dugoročnog oporavka nakon intervencije smanjivanja bora na vratu. Stvara se mreža mezonita u unutrašnjosti kože na koju se lepe kolagenska vlakna. Pošto imamo jaku strukturu ćelije stvaraju dodatne količine kolagena i elastina, tako da izgledate mlado i odmorno! Obično su nakon svakog tretmana rezultati vidljivi dva do tri meseca, dok je sa mezonitima drugačije.

Primetićete potpuni efekat i zategnutost vrata tek nakon tri meseca  i mogu ostati postojani godinama!

Osvojile su vas postojane strukture? Ispratite naredni deo teksta.

Hijaluroski i dermalni fileri

 

Hijaluronska kiselina nalazi se unutar vaše kože, kako bi održala njenu vlažnost. Akekvatna količina hijalurona omogućava mladalački izgled, odnosno stvaranje dovoljno proteina. Koža je jaka i zdrava, otporna na spoljašnje uticaje. Sa godinama gubimo neophodnu kiselinu iz kože i kostiju tako da primećujete dehidrataciju. Nakon dehidratacije dolazi do nastanaka bora na licu i vratu što treba sprečiti hijaluronskim filerima!

Stručnjaci ubrizgavaju tankim iglama dodatne količine hijalurona pomešanog sa drugim vitaminima. Rade to pametno, prethodno odredivši mesta koja treba popuniti tako da vrati izgleda zategnuto, ali prirodno sveže i bez bora! Možete biti potpuno opušteni jer se hijaluron razgrađuje u telu u narednim godinama, ne ostavljajući negativne efekte za sobom. Dame navode da je prijatan i da je nakon dodatka filera koža meka i nežna na dodir.

Injekciona lipoliza vrata

 

Lipoliza je tretman koji se koristi prilikom uklanjanja, tj topljenja masnih naslaga na telu. Pravljenjem tačno određenog lipoliznog koktela stručnjak može umanjiti viseće jastučiće na vratu i smanjiti vidljivost umorne, guščije kože vrata. Zidovi se tankim iglama, odnosno injekcijama koje ubrizgavaju koktel u tikivo. Ne preporučuje se ukoliko imate problema sa zdravljem ili ste izrazito mršavi.

Injekcionu lipolizu vrata rade doktori koji će adekvatno proceniti opšte stanje čitavog organizma i prema tome odraditi tretman. Rezultati su dugoročni, ali je uklanjanje viška masti i smanjenje vidljivosti viseće kože najviše što možete da očekujete od ovog tretmana. Neće u potpunosti ukloniti bore na vratu, već samo smanjtii njihovu vidljivost. Imajte na umu da je ovde neophodno izdvojiti nekoliko dana za oporavak i regeneraciju lica nakon tretmana.

Teško je odlučiti u trenutku i zato od presudnog značaja mogu biti iskustva drugih korisnica!

Iskustva u smanjivanju bora na vratu

 

Znajući da vam je dosta prekrivanja ostarelog vrata kosom, trudili smo se da izdvojimo relevantna iskustva koja će vam biti od koristi. Zaslužili ste da uživate u svakodnevnim aktivnostima, zdravi, zategnuti i sigurni u sebe!

Mirjana (56) : ‘’  Bore na vratu nisam primećivala ili bolje rečeno nisam želela da primetim pred ogledalom sve dok delovi kože ispod donje vilice nisu počeli da vise. U naredne dve godine koža vrata se potpuno opustila, tako da sam imala duboke bore od ušiju ka dekolteu. Ravna linija koja je takođe počinjala da visi, a pod prstima je bila kao višak kože. Tretman hijaluronskom kiselinom vratio je moj vrat nekoliko godina u nazad. Koža je bila sveža i zategnutija. Bore su i dalje vidljive, ali nisu toliko duboke. Kako bi održala dobijene rezultate dva puta dnevno nanosim prirodnu kremu za bore. Hrani kožu tako da biva mekana na dodir i zaglađuje bore koje su ostale na vratu, tako da dobijam dodatne pohvale! Sada zračim pozitivnom energijom i sve češće dobijam laskave komplimente kako izgledam poput devojčice.    ‘’

Bojana (48) : ‘’ Kao fitnes instruktor od kad znam za sebe vodim zdrav način života. Gazirani sokovi, alohol i cigarete su za mene neprihvatiljivi i oduvek se ponosim time. Mislila sam zbog toga zaštićena od suvoće kože i bora na licu i vratu. Ipak one su se pojavile! Kako i dalje nisu duboke odlučila sam se za prirodan način nege. Dve do tri vežbice, čišćenje lica kao i masaža kremom dale su rezultate. Koža mog vrata je jedra, a za nekoliko nedelja bore su postale gotovo nevidljive. To mi je važno, jer na trenizima moram imati podignutu kosu i zdrav, mladalački izgled lica, vrata i dekoltea! ‘’

Ne prihvatamo opravdanja, sada je pravi trenutak u kom treba da se posvetite pravilnoj nezi kako bi smanjili vidljivost bora na vratu. Zablistajte!

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *