volumen lica
Nega kože

Povećajte volumen lica i sprečite njegov gubitak!

Možete povećati volumen lica bez obzira na godine uz par jednostavnih trikova. Krajnje je vreme da uzmete stvari u svoje ruke i povratite mladalački sjaj kože lica! 

U čemu se ogleda volumen lica?

 

Volumen lica se ogleda u zdravoj, zategnutoj koži, odnosno, punom i mekanom izgledu obraza i zategnutoj pravilnoj liniji uz viličnu kost.

Kada pogledate svoje čelo koža je zategnuta čak i ispod obrva, kapci su prirodno podignuti dok su sve konture lica jasno naglašene. Sa druge strane tu su jedre usne koje prati jasna linija kupidonovog luka. Sve navedeno, jeste zavodljivo. Zahvalite dobrom volumenu kože lica!

Do sada ste se upoznali sa elastičnošću lica, čije se opadanje ogleda na koži u čestredesetim godina. Sa volumenom kože lica nešto je drugačije. Mnogo je osetljiviji i njegov pad možete primetiti već u ranim tridesetim. Jasno je da smo i dalje mlade i da ćemo uraditi sve potrebno da tako i ostane! Zato treba znati ovo!

Šta se to zbiva u unutrašnjim slojevima kože pa se menja volumen vašeg lica!

 

Stručnjaci navode da su unutrašnji slojevi kože, između ostalog, sačinjeni od mreže lipida i proteina, odnosno, ćelija kože zbijenih jednu uz drugu koje pupe u svom punom sjaju! Kada kažem „pupe“, mislim da sadrže dovoljnu količinu vitamina, minerala i pomenutih lipida. Vremenom se gube blagotvorne materije i volumen ćelija se ispumpava, tako da gusta mreža lica trpi promene! Postaje ređa, jer se proteini unutar ćelija gube.

Dakle, volumen lica se može predstaviti kao zdrava mreža ćelija koje drže vaše lice zategnutim i mladalačkim.

Lila je, kao i mnogi od vas, primetila da se njen volumen lica promenio, naglo je opadao, pa su pored bora njeni obrazi počeli da vise ka dole. Ovako opisano zvuči pomalo smešno, ali Lila je bila očajna. Nije se predala.Uspela je da vrati volumen i mladolikost licu, brzo i jednostavno – prirodnim putem.  Pogledajte celokupnu njenu priču na sledećem linku: https://lepolice.com/dobila-sam-bitku-sa-borama/.

Zašto je bitan volumen lica?

 

Vaša koža počinje da stari već u tridesetim, pa možete primetiti sitne bore oko očiju. Normalna i masna koža lica mogu postati suvlje i početi da se perutaju, posebno u toku zime. Dakle, događa se nešto čudno, na šta ranije ne bi ni pomislili i povezano je sa gubitkom volumena lica. To su prve promene usled nedostatka zdravih i jakih ćelija. 

Nešto kasnije, imunitet lica može oslabiti jer se mreža sačinjena od zdravih ćelija praktično tegli. Opada i tonus lica. U zavisnosti od genetike istegljene delove može popuniti masno tkivo. Rezultat ovog procesa jeste dupla brada, koja izgleda kao višak kože uz liniju vilice. Slično se dešava sa kožom ispod očiju, a tačno između slepoočnice i obraza! Volumen kože lica u ovom predelu najbrže nestaje pa dobijamo ‘’višak kože’’ popunjen masnoćama. U zrelim godinama ovaj deo lica bukvalno može visiti, stvaraju se kesice ispod očiju i to se teško pokriva šminkom.

Najvažnije je biti svestan da se sve dešava postepeno!

Šta uzrokuje gubitak volumena lica?

 

Volumen kože lica u punom je jeku u dvadesetim godinama, kada smo blistavi bez obzira na neprospavane noći ili brzu hranu. Baš u tom periodu, alkohol i nezdrava ishrana isušuju kožu lica, usporavajući stvaranje proteina unutar ćelija. Sunčanje je popularan trend koji retko ko izbegne tokom puberteta i mladosti! Ponovo je na udaru koža koja troši lipide i proteine da bi se odbranila od štetnog UV zračenja. Proizvodi veliku količinu melanina kako bi se zaštitila, ali postaje umorna i lagano gubimo volumen lica.

Korišćenjem kreme sa zaštitnim faktorom, sprečićete oštećenja kože u toku leta i dehidrataciju. Ipak, ne zaboravite da je telu neophodno 6 do 8 čaša vode dnevno kako bi se koža izgledala sveže i odmorno.

Još jedna stavka koja uzrokuje gubitak volumena lica jeste nepravilna nega.

 

bolji volumen lica

 

Zanemarujemo kožu dok god ona izgleda zategnuto pred ogledalom, jednostavno neke od vas mrzi da nanose hidratantnu kremu. Ipak, pravila nega u dvadesetim ogledaće se na vašem licu čitav život! Minerali i vitamini iz prirodnih krema su neophodni, dok veštački mirisi i boje mogu dodatno naglasiti nedostatke.

Najbolje je ponašati se odgovorno i negovati volumen svog lica kako bi se održao tokom godina!

Zato, saznajte kako pravilno negovati lice u dvadesetim.

Kako sprečiti gubitak volumena lica?

 

Kada sa površine kože uklanjate mrtve ćelije, sprečavate zapušenje pora i osećate se lagano i poletno. Ujedno ćete održati svoju kožu mladom i zadržati zavidan volumen lica. Danas je u drogerijama raznolik izbor pilinga za lice, koji uklanjanju mrtve ćelije i višak sebuma.

Laganim kružnim pokretima i aktivnim sastojcima iz maske skinućete mrtve ćelije sa epiderma i ostaviti prostor za stvaranje novih, prepunih proteina i minerala.

 

E sad, piling lica ne treba raditi svakodnevno. Kako bi uklonili tragove šminke i svakodnevne nečistoće, poslužite se ružinom vodicom. Deluje blago na unutrašnje slojeve kože, plus odlazite čistog lica u krevet. Ukoliko čitate deklaracije prirodni losioni mogu ujednačiti ten lica i sprečiti opadanje volumena kože.

Zdrava ishrana kao i redovna fizička aktivnost neophodni su.

Pospešiće cirkulaciju pa će vitamini i minerali brže dospevati do ćelija kože, pružajući vam zategnut izgled i zdrav ten.

 

Vežbe za održavanje volumena lica

 

Kako bi zadržali jasne ivice, odnosno konture lica i sprečili gubitak volumena neophodne su vežbe za lice. Stručnjaci širom sveta preporučuju uvođenje osnovnih i jednostavnih vežbi, koje podstiču cirkulaciju i održavaju vaše lice gibkim i mladim. Potrebno je raditi ih u kontinuititetu kako bi ostali sveži.

Imam radosnu vest! Vežbe ne traju duže od 15 minuta i prvenstveno treba da prijaju vašem licu. Dakle, nema prevelikog naprezanja a usput će vas i razbuditi! Takozvani fejsbilding aktivira postpeno svaku regiju lica u svega desetak koraka.

Zato, naučite da izvodite vežbe za lice pravilno!

Ukoliko ste u žurbi, masaža obraza i čela jagodicama prstiju može biti od pomoći.

Bitno je osećati toplinu, koja je znak pospešene cirkulacije.

Bukvalno je možete izvoditi na putu do posla, recimo dok čekate u kolima zeleno svetlo na semaforu. Sprečiće gubitak volumena lica i omogućiti vam mladolik izgled u tridesetim.

Sada znate šta raditi u najboljim tridesetim godinama, ali šta na dalje? Kako kada priroda u narednom periodu čini svoje i godine počinju da se ogledaju na licu, dekolteu pa čak i šakama? Kako tada održati volumen kože lica?

Kako povećati volumen lica?

 

Metode povećanja volumena lica birajte na osnovu ličnog strpljenja. Da, bukvalno strpljenja! Prirodne metode povećanja pružaju vidljive rezultate i omekšavaju vašu kožu.  Ipak, morate biti temeljni i strpljivi jer će se volumen lica popravljati kroz mesec do dva korišćenja.

Maske za volumen lica

 

Maske za volumen lica su prve na listi prirodnih tretmana za nežan i mladalački izgled kože. Potrebno vam je osvežavajuće sredstvo koje dubinski hrani kožu lica, vraćajući joj volumen. Možete je pripremiti u kućnim uslovima, mešajući ceđeni sok od šargarepe sa kašikom do dve pavlake.

Pavlaka sadrži probiotske bakterije koje jačaju zaštitnu barijeru kože. Ubijaju bakterije i slobodne radikale sa lica, regulišući Ph vrednost kože.

Često narušena ravnoteža na površini epitela ubrzava potrošnju vitamina i lipida iz unutrašnjih slojeva kože lica!

Šargarepa ima veliku nutritivnu vrednosti, koja se ogleda u vitaminima B grupe, vitaminu A kao i neizbežnom vitaminu C.  Upravo ona deluje blago na kožu lica i može vratiti volumen vašoj koži!

Ovako pripremljenu masku možete utrljati i ostaviti da odstoji desetak minuta na vašem licu. Deluje osvežavajuće i možete je isprobati bez obzira na tip kože.

Naravno, tu su maske za volumen kože lica iz drogerija i apoteka koje su obogaćene česticama kolagena i hijaluronske kiseline. Kada ih nanesemo na čistu kožu, zadržavaju čestice vode unutar ćelija i sprečavaju dehidrataciju. Tada lice može da uživa u dodatnoj količini vode i ubrza procese regeneracije i rasta novih i jakih ćelija. Možete ih nanositi jednom u dve nedelje na kožu lica, nisu namenjene za svakodnevnu upotrebu. Nema ni potrebe!

Krema za volumen lica

 

Kreme za volumen lica mogu se nanositi dva puta dnevno na kožu. Naravno, pre samom nanošenja treba očistiti lice prirodnim losionom. On nam mogućava otvorene i čiste pore, spremne za upijanje aktivnih sastojaka!

Većina dama kremu za volumen lica nanosi ujtru pre šminkanja i uveče, tik pred spavanje. Obično su koncetrovane, ali kada se nanesu na kožu lica deluju osvežavajuće i lagano.

Podstiču stvaranje novih proteina unutar kože.

i. U toku letnjih dana klasičnu kremu za volumen lica zamenite sa onom koja ima SPF zaštitu kako bi zaobišli fleke od sunca.

Za nekoliko nedelja primetićete da je lice nežno na dodir i sprečićete poputno opuštanje kože i gubitak volumena lica. Za brze, odmah vidljive rezultate pročitajte naredni deo teksta!

Fileri za volumen lica

 

povećanje volumena lica

 

Fileri su u većini slučajeva sačinjeni od hijaluronske kiseline. Ubrizgavaju se direktno u drugi sloj kože, na mestima sklonim promeni. Ukoliko su se obrazi opustili i višak masti se taloži zbog gubitka volumena, špricem će vam stručnjaci ubrizgati hijaluron. Kako ga svakako imamo u telu, potpuno će se stopiti sa kožom. Prirodan je aktivni sastojak koji čuva vlažnost, čineći ćelije jakim a lice zategnutim!

Rezultati su vidljivi odmah nakon prvog tretmana, ali nisu dugoročni. Hijauronska kiselina se troši, pa ćete za dve do tri godine morati da posetite dermatologa ili kozmetologa ponovo! Za vas koji se ne plašite igli tu je još inovativniji način povećavanja volumena kože lica.

PRP tretman za volumen lica

 

PRP tretman lica podrazumeva uzimanje vaše krvne plazme i pripremanje blagotovnorog seruma za kožu. Kada se iglama ubrzga u drugi sloj kože , podstiče stvaranje proteina!

Za svega dva do tri tretmana primoraćete ćelije da se ubrzaju i ojačaju kolagensku strukturu. Volumen lica će se vratiti i izgledaćete mladoliko! Tretman za volumen lica postao je poznat jer se vrši  vašom krvnom plazmom, što znači da nema spoljašnjih sastojaka koji vas mogu irtirati. Kontraidikacije  su svedene  na minumom kod ovog vampirskog tretmana.

Jedino vas cena može poljuljati prilikom odabira. Ukoliko želite povoljniju i blažu varijatnu povećanja volumena lica uživaćete u 5D podmlađivanju.

4D i 5D tretman za povećanje volumena lica

 

Ovog puta je na vama da izaberete provereni salon i legnete, opuštajući se na udobnom krevetu. Stručnjaci će prema tipu vaše kože izabrati petodimenzionu lasersku svetlost koja razbuđuje čestice kolagena. Vaši obrazi delovaće punije, dok će linija brade biti jasna i lepo naglašena.

Nešto blaža varijanta jeste korišćenje 4D lasera koji smanjuje vidljivost finih bora i unapređuje kvalitet kože pre samog gubljenja volumena lica!

Poznati se nekoliko godina u nazad hvale zahtevnim izmenama kože, a sve u cilju vraćanja volumena lica.

Korekcije lica protiv opadanja volumena

 

Korekcije lica izvode se ubrizgavanjem veštačkog materijala u obraze, koji je u obliku jastučića. Tretman je trajan, ali niko vam ne može garantovati da vaše telo neće poželeti da izbaci veštačku tvorevinu iz sebe. Samim tim mogu se desiti kontraindikacije! Ukoliko ih izbegnete imaćete pune i rumene obraze, bez obzira na godine!

Ostatak lica i dalje će izgledati umorno ali se može izvršiti korekcija botoksom. Vratiće iznenada volumen vašem licu. Loša strana je otežana mimika. Zaboravite na podizanje obrva i glasan smeh!

Koji god tretman da izaberete, nemojte zaboraviti da je svakodnevna nega kože najvažnija. Dubinsko čišćenje kože i uklanjanje šminke pred odlazak u krevet, sprečiće potpuni gubitak volumena vašeg lica! Dobrom kremom za volumen i ponekom vežbom za lice ćete ga i očuvati! Možete izgledati mladoliko ukoliko svakodnevno posvetite  barem petnestak minuta  nege vašoj koži.

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *