Usne

Biopolimer za usne – šta sve treba znati?

Ako razmišljate o korekciji usana, biopolimer za usne može biti jedna od opcija. Ipak, budući da je trajna, treba lepo razmisliti o svim detaljima. Evo ih.

Trend povećanja usana nije nov. Štaviše, redovno izlaze novi i novi načini za povećanje usana, od bizarnih u kojima se čaša uvlači u usta, preko precrtavanja usana, do injektivnih metoda koje se veoma brzo realizuju.

Zapravo, bilo koji od zahvata povećanja usana realizuje se brzo i u lokalnoj anesteziji. Za veoma kratko vreme se ubacuje odabrani materijal, ali usnama treba nekada i po malo duže da dobiju onaj oblik koji smo želeli.

Najtrajniji način povećanja usana među njima svakako je pomoću biopolimera.

Šta je biopolimer?

 

Biopolimer je materijal za povećanje usana koji se sastoji od nekih vrsta ulja, pre svega sintetičkog ulja i silikona. Poistovećuje se sa tečnim silikonom.

 

 

U nekim zemljama Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država ova supstanca je zabranjena jer je telo može odbaciti. Samim tim će stvoriti ozbiljnu infekciju u telu koja može biti i opasna po zdravlje.

Popularnost biopolimera za povećanje usana potiče od toga što spada u jeftine i smatra se trajnom metodom. Većina ostalih metoda se mora obnavljati, a on onako kako se unese, više se ne menja. Upravo u tome leže i njegovi nedostaci.

Kako se koristi biopolimer za povećanje usana?

 

Biopolimer ili silikonski filer je veštačka supstanca. Ona se aplikuje u usne i onda se oblikuje u željeni oblik. Jednom kada postane deo usana, taj se materijal stvrdnjava i dolazi do njegovog trajnog nastanjivanja u vašem telu. On je strano telo.

Nekada se ne održi na pravi način. Suštinski , sve što je trajno na licu na neki način je nezgodno jer nikada ne znate da li će vam se sviđati da imate iste te usne i za nekoliko godina, kamoli decenija.

Ono što je takođe opasno, tiče se menjanja tela, lica, pa i usana tokom godina. Silikon koji se injektira ostaje u obliku u kome jeste, a oblik usana se prirodno menja. Naravno da se sve to da ispraviti, ali ponekad popravke mogu biti mnogo komplikovanije od same intervencije.

Zbog toga informisanost, a naročito slike pre i posle treba da budu nešto što ćete pogledati kako biste bili u potpunosti sigurni da želite baš takve usne da imate. Potrebno je suočiti se i sa svim potencijalnim nedostacima, o kojima će u nastavku biti reči, kako ne bi bilo nikakvih iznenađenja.

Mnoge žene ne vole te trajne promene i nisu spremne da se sa njima nose. Takva je i naša Tamara. Nije bila zadovoljna volumenom svojih usana, ali nije imala hrabrosti trajno da ih menja. Zato se odlučila za potpuno bezbolnu i nehiruršku metodu zahvaljujući kojoj su joj usne negovane i punije taman toliko da ne mora da ih precrtava olovkom za usne.

Prezadovoljna je rezultatima. Zato sada rado preporučuje ovo sredstvo koje je njoj pomoglo da ima punije usne. O čemu je reč, saznajte iz njene lične priče na sledećem linku:

Sjajno! Moje usne su sada senzualne i pune, a bez filera!

Ako je polimer i dalje nešto o čemu razmišljate, hajde sada prvo da vidimo njegove prednosti.

Prednosti biopolimera za usne

 

Krenućemo od one prednosti koja mnoge žene i najpre podstakne da njihov izbor za povećanje padne baš na biopolimer za usne, a to je cena.

Ova intervencija ne spada u jeftine, ali spada u jeftinije ako se uzme u obzir ceo paket.

Naime, sve druge metode, hijaluron, laser, podrazumevaju ograničeno vreme trajanja rezultata te intervencije. Nekome se rezultati vide četiri meseca, a nekome i do godinu dana.

 

 

U svakom slučaju neophodna je dopuna i svaki put se podrazumeva novo plaćenje. Kada se sve sabere, to iznese popriličnu sumu novca.

Druga važna stvar zbog koje se žene odlučuju je upravo trajnost. Iako je to mač sa dve oštrice, mnogi žele trajno rešenje koje će ih poštedeti stalnog odlaska na korekcije. Nekada to iziskuje trud, nekada vreme, a svakako iziskuje dodatan novac.

Biopolimer kada stavite u usne, on traje neograničeno dugo, osim ako ne izazove neke promene ili se jave neke nuspojave zbog kojih je nekada neophodno i vađenje.

To su dva najčešće razloga koje možemo navesti.

Nedostaci biopolimera za usne

 

Mogu se pojaviti brojni problemi zbog kojih je, pomenuli smo, biopolimer na crnoj listi u mnogim zemljama, ali ne i kod nas.

Bol

 

Pošto je biopolimer strano telo u organizmu, jedna od reakcija može biti bol, naročito prilikom dodirivanja. Ta bol može poticati od infekcije koja se dešava unutra. Spolja se infekcija može pokazati i u vidu otoka, odnosno, bubrenja usana, ali i u vidu rana na usnama. Otok na početku je nešto uobičajeno, ali ako se javi posle dužeg vremena, nikako ga ne treba zanemariti.

Ovde je reč o nekim zaista ozbiljnim stanjima koje nikako ne treba ignorisati. Nikako ne trpeti da bol traje danima, već se obratiti lekaru. Vađenje biopolimera se ne preporučuje dok se sva bolna stanja ne reše. Vađenje jedino nije moguće, tačnije, vrlo je komplikovano, kada su ugrožene neurovaskularne strukture. Tada može skidanje trajati dugo vremena i biti u nekoliko faza.

 Stvrdnjavanje materijala

 

Jedna od čestih pojava jeste stvrdnjavanje, zacementiravanje materijala. Jeste da biopolimer treba da se učvrsti, međutim, on nikako ne sme da bude totalno tvrd. Vremenom se može desiti da ne bude tvrda čitava masa usana, već da se izdvoje neke grudvice i da se one osećaju na dodir, neretko i da se vide golim okom.

Ovakve pojave su neprijatne i trebalo bi ih korigovati.

Deformacije

 

Može se dogoditi, a to nije retko, asimetrija usana upravo zbog toga što se biopolimer pomerio. Najčešće asimetrija podrazumeva pomeranje jednog dela usana, izdizanje ili spuštanje.

Naravno, derormacije mogu biti i mnogo ozbiljnije, u smislu menjanja oblika usana, uvlačenja ili spuštanja usana sa obe strane. To može biti poprilično bolno i traumatično iskustvo za bilo koju osobu.

Hijaluron ili biopolimer – šta je bolje?

 

Nezahvalno je određivati se jer su svačije potrebe drugačije. Samim tim, što odgovara jednome, ne mora nužno odgovarati drugome.

Mi ćemo napraviti neko poređenje ne osnovu koga ćete sami moći da se odlučite za jednu od opcija koja vam se čini boljom. Krenimo od materijala.

  • Dok je biopolimer strano telo, hijaluronski filer za usne  je sastojak koji se već nalazi u telu čoveka i ne predstavlja strano telo za njega. Naravno, hijalurona je raznih, ima nekih koji su veoma nekvalitetni, do nekih koji su vrhunski. O tome svakako treba voditi računa.
  • Proces aplikovanja u mnogome je sličan, tu nema velike razlike. Oporavak takođe. Očekivan je otok koji može trajati određeno vreme, ali se posle povlači.
  • Hijaluron se ne zadržava trajno u usnama. On može biti u njima određeno vreme, a kasnije se gubi iz organizma i usne se vraćaju u, takoreći, prvobitni položaj. Naravno da ima blagog oblikovanja koje hijaluron ostavi za sobom. Ipak, kada biste se odlučili da ga više nikada ne upotrebite, gotovo da se razlika ne bi ni primetila.

Ako ste zadovoljni rezultatom, onda ima stalnog dopunjavanja. Količine su male i nema velikog menjanja ličnog opisa, bar ne odjedanput. Ukoliko posle određenog vremena odlučite ada povećate mililitražu, promene mogu biti ozbiljnije.

  • Bipolimer najčešće rade one žene koje žele veliku promenu, da se vidi. Usne dobijaju potpuno novi oblik, zluradi bi rekli patkast. To ne možete tek tako promeniti. Moguće je hirurškom intervencijom izvaditi biopolimer iz usana. Ponekad to može biti malo komplikovanija procedura, ali se da izvesti.

Sada, na svakome je izbor, da li želi trajne promene ili ne.

Mogu li se usne povećati bezbolno?

 

Sve navedene metode podrazumevaju određenu vrstu bola. Naravno, koriste se lokalne anestezije kako bi proces bio bezbolniji, ali ubod iglom postoji.

Zbog toga želimo da kažemo i nekoliko reči o potpuno bezbolnim metodama koje se mogu primenjivati za fantastične rezultate oblikovanja i povećavanja usana. Mislimo na serume za povećanje i negu usana.

Postoje preparati na bazi hijaluronske kiseline koji se nanose spolja, na usne, kako bi one izgledale punije i kako bi bile lepše. Da, ako niste znali, to je zaista moguće. Mi imamo posebnu preporuku u koju verujemo, napravljenu od sastojaka na prirodnoj bazi.

U pitanju je Lipolea balzam za usne.

Samo neki od odličnih sastojaka koje poseduje ovaj serum, pored hijaluronske kiseline PrimalHyal Gold inovativne formule su: gliceridi masline, ši buter i pčelinji vosak, koji neguju i hrane. Zaista su fantastični i veoma ih je korisno imati u proizvodima.

Kaprilni gliceridi iz primalhyal gold iz kokosa pomažu da usne budu mekane, a evercool skin specifična formula hladi usne, poboljšava prokrvljenost i daje im lepu, ružičastu boju. Mnoga pozitivna iskustva govore u njegovu korist, potražite ih i uverite se.

Kako se stavlja biopolimer u usne?

 

Procedura stavljanja biopolimera u usne je slična drugim injektivnim metodama.

Veoma je važno da koža usana bude čista i da lekaru lepo objasnite šta želite. Na kožu se prvo nanosi krema koja ima ulogu lokalne anestezije.

Proces nije bolan i traje kratko, ali ćete verovatno osetiti ubadanje igle u usne. Dakle, lekar ubrizgava biopolimer u usne i on je u tečnom stanju. Uboda ima nekoliko, sa jedne i druge strane usana, sve u zavisnosti kakav oblik usana želite i da li povećavate gornju i donju usnu.

Kada se biopolimer ubrizga, onda lekar prstima pritiska i raspoređuje sve to po usnama, dok se ne učvrsti masa. Usne su upaljene tog trenutka i malo natečene. Da vas ne bi uplašilo, usne će malo splasnuti, neće biti tako natečene.

Postoji protokol koji morate pratiti narednih nekoliko dana, kako bi usne bile lepe.

Nega i oporavak nakon procedure

 

Narednih nekoliko dana, čak do 5 dana, dok usne ne legnu na svoje i dok se biopolimer ne oblikuje u usnama, trebalo bi izbegavati cigarete, ako ste pušač jer se zbog njih usne pomeraju tako da biopolimer može loše da se oblikuje.

Izbegavati generalno sve takve pokrete usnama, kao što je recimo i pijenje na slamčicu.

Hrana bi trebalo da bude čvrsta i „na viljušku“ ne kašiku.  Pritiskanje prstima je preporučljivo, ali nežno i blago, kako bi se usne lepo oblikovale. Ipak, nemojte biti opterećeni i stalno ih dirati.

Izlazak na sunce, kao i solarijum, trebalo bi izbegavati narednih desetak dana, kako ne bi došlo do iritacija. Inače, i pre intervencije trebalo bi izbegavati sunčanje jer može izazvati iritacije na koži.

Solarijum generalno izaziva starenje kože i treba izbegavati, ne preporučujemo ga ni inače ako želite zdravu kožu.

Koliko traje biopolimer u usnama?

 

Biopolimer je tretman koji traje godinama. Zapravo, ne postoji vremensko ograničenje, on se nikada ne odstranjuje iz tela. Ipak, iskustva kažu da se često desi neka reakcija na biopolimer, tako da se mora proveriti i rešiti problem ako se pojavi.

 

 

Posle dužeg vremenskog perioda dese se asimetrije koje morate korigovati. U svakom slučaju, trajno je. Zapamtite da neki lekari kažu da biopolimer mora proraditi. Koliko god bilo trajno, nikada se ne zna kada može biti promene.

Cena biopolimera za usne

 

Tretman biopolimerom zaista ne nudi mnogo klinika jer danas postoje metode koje se smatraju manje invazivnima i malo preporučljivijima od samog biopolimera. Ipak, ako želite da ga uradite, platićete između 1200 i 1500 evra.

Alternativni tretmani za povećanje usana

 

Pored gore pomenutog bezbolnog povećanja nanošenje balzama i pored hijalurona za usne, u ove svrhe se mogu primeniti i druge metode:

Iskustva sa biopolimerom za usne

 

Ima naših čitateljki koje imaju posredno ili neposredno iskustvo sa biopolimerom za usne, pa će vam i one reči svoje mišljenje o tome.

 

 

Irena

Uradila sam usme koristeći biopolimer i moram reći da sam prezadovoljna. Oduvek sam želela deblja usta i sada ih konačno imam. Nije bilo komplikacija i ja se nadam da ih neće ni biti.

Sena

Nažalost, ja čekam uklanjanje biopolimera iz usana i mogu reći da je to jedna od najgorih odluka koje sam donela. Ogradiću se time da ga moje usne nisu prihvatile jer ima žena kojima sasvim dobro stoji i nisu imate problema. Meni su se usne inficirale, a nakon određenog vremena i deformisale. Kada se rešim tog problema, zaista ću biti srećna.

Maja

Moja sestra je povučena trendovima uradila biopolimer još pre 7-8 godina i kaže da sada ne bi ponovila. Znam koliko je problema imala sa bolom, čestim otocima i generalnom lošim osećajem u usnama. Plaši je vađenje, iako bi rado to uradila.

Ako nas pitate, mi smo zagovornici prirodnih preparata, tako da bismo vam najpre preporučili neku neinvazivnu metodu. Čak su i neke privremene metode dobre jer tada možete vremenom da se odlučite da li vam nešto prija ili ne.

Kada je nešto trajno, kao biopolimer za usne, onda nije lako ukloniti ga, a nismo sigurni da li će nam se zauvek dopadati i da li će nam uvek dobro stajati.

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *