šminka za punije usne
Usne

Kako usne učiniti punijim uz pomoć šminke!

Kako učiniti usne punijim uz pomoć šminke? Evo odličnih trikova i saveta koji će vam sigurno pomoći da vizuelno dodate volumen usnama!

Žene sa lepo oblikovanim usnama verovatno sebi nikada nisu postavile ovo pitanje. Ovo muči one dame koje imaju tanke, jedva primetne usne. Samo one znaju na koje sve načine se dovijaju i snalaze kako bi bar povremeno učinile svoje usne većim.

Šminka je, istini za volju, jedan od najlakših načina da dobijete punije usne. Potrebno je samo malo znanja o njihovoj pravilnoj nezi, umeće pri njihovom šminkanju i kupovina pravih kozmetičkih preparata da biste u svemu tome uspeli. Sada kada smo sve ovo pobrojali, ne zvuči nimalo jednostavno! Zato, da pređemo odmah na stvar!

Treba da znate da je šminkanje suvih, ispucalih usana prava noćna mora, pa ukoliko imate takve usne, prvo ih dovedite u red, pa tek onda razmišljajte kako učiniti usne punijim uz pomoć šminke. Sa tim u vezi…

Nega usana – pre svega!

 

Usne spadaju u izložen deo tela, poput čitave kože lica. To znači da spoljašnji faktori dosta utiču na njihov izgled, što ste više puta mogli da testirate. Ako ste kojim slučajem prošetali po vetrovitom vremenu, svedočili ste suvim, ispucalim usnama, kojima je bilo potrebno par dana nakon toga da se oporave. Nikakva tu šminka ne pomaže, već samo pravovremena zaštita.

Usne bi trebalo svakodnevno negovati i štititi, kako bi u svakom trenutku bile hidrirane, sočne i meke. U tome ćete uspeti, ukoliko uvek pri ruci imate grožđanu mast za usne ili labelo.

Zaštitni sloj koji ostavljaju masti ili balzmi za usne, od neprocenjivog su značaja za njihovo zdravlje i dobar izgled. Kao uostalom i sa kožom, ukoliko ne namažete hidratantnu kremu za lice preko dana, ostajete nakon toga sa suvom ispucalom kožom.

Redovno mazanje usana štiti i od ranica na usnama, a pomaže i zarastanje groznice na usni.

Nekada ni adekvatna krema za usne ne bude dovoljna, pa je potrebno odraditi piling usana! Pre šminkanja, on je izuzetno važan, a evo i zašto…

Piling usana utiče na njihovo povećanje! 

 

Jedan od najbržih načina da dovedete usne u red i vizuelno ih povećate je da odradite piling. On ima brojna pozitivna svojstva. Najpre, brzinski uklanja viškove mrtvih ćelija sluzokože koji su se na njima nagomilali. Sa njima odlaze i suvišne prljavštine, odnosno masnoće i bakterije kojih na ovoj regiji lica uvek ima.

Nakon pilinga, usne ostaju jedre, meke i glatke.

Ukoliko ste nekada odradili ovaj tretman, primetili ste i da su usne malo crvenije, odnosno jače boje. To je zbog pojačane cirkulacije u krvnim sudovima koji ih izgrađuju. Iz ovog razloga nam se često čini da su usne veće. Zapravo, one par minuta i budu jedrije i punije, ali efekat nije dugotrajan.

Tada je potrebno namazati labelo ili još bolje hranljivi serum za usne. Pre šminkanja usana, ne zaboravite na njihovu zaštitu, jer i pored šminke na njima, usne mogu da ispucaju.

Serum za usne pre šminke  

 

Mazanje hranljivog seruma za usne pre šminkanja, pravi je pogodak kada je nega usana u pitanju. Ukoliko se do sada niste upoznali sa ovom vrstom kozmetičkog preparata za usne, krajnje je vreme da to učinite. Oni su pravljeni tako da, osim što su odlični za održavanje usana zdravim, daju dobar efekat i kada je njihovo povećanje u pitanju.

Deluju tako što blago peckaju usne, dodatno pojačavajući cirkulaciju u njima. Pažljivo odabrani sastojci pružaju dodatni volumen usnama, ostavljajući ih savršeno hidriranim i mekim. Usne su nahranjene i snabdevene sastojcima koji sprečavaju pucanje i stvaranje ranica na usnama.

Serum za usne predstavlja odličnu podlogu pre šminkanja usana.

Tamara je tražila prirodno rešenje za povećanje usana. Bila je nezadovoljna njihovom veličinom, a nije želela da ide na ugradnju silikona, a ni povećanje usana masnim tkivom nije dolazilo u obzir. Takođe, svakodnevno šminkanje usana da bi izgledale veće ju je sve više opterećivalo. Gotovo da se bila pomirila sa svojom sudbinom, a onda se sve promenilo. Sada više ne mora da gubi vreme na često šminkanje usana, jer je pronašla idealno rešenje za sebe. Usne su joj punije, imaju veći volumen i prezadovoljna je! I vaše usne mogu biti takve ako probate isto što i ona. O čemu se radi, saznajte na sledećem linku:  https://lepolice.com/moje-usne-su-sada-senzualne-i-pune/.

Zahvaljujući serumu, labelu ili grožđanoj masti, usne su potpuno zaštićene i spremne za šminkanje. Nakon ovog koraka, nanosi se korektor ili tečni puder.

Iznenađeni?

Puder na usnama da bi izgledale veće – zašto?

 

Trik je u tome da sačekate da usne upiju serum, pa nanesete samo malu količinu pudera ili korektora na njih. Njihova boja će odmah postati svetlija, te će se nijansa ruža za usne bolje primiti i uočiti.

Uostalom…

Puder zadržava postojanost karmina, pa je to još jedan od razloga zašto se koristi.

Dalje, biće vam potrebna čitava paleta proizvoda koji se koriste za konturisanje lica. Spremite malo bronzera ili hajlajtera.

Bronzer i hajlajter kao trik kako usne učiniti punijim uz pomoć šminke!

 

karmin za punije usne

 

Ukoliko ste pomislili da ćemo nijansirati usne šminkom za kožu lica, prevarili ste se. Samo ćemo malo naglasiti kožu oko usana i to na sledeči način:

  • Bronzer ćete naneti ispod ivice donje usne. To je inače mesto gde se stvara blaga senka. Bronzerom je treba samo malo pojačati.

Ovaj trik vizuelno povećava donju usnu, što nažalost ne možemo reći za gornju.

  • Na gornjoj usni koristimo hajlajter. Tik iznad ivice gornje usne, potrebno je naneti malo hajlajtera.

Svetlucavost hajlajtera će dodatno naglasiti ovaj deo lica, što vizuelno stvara utisak veće gornje usne.

Sa puderom, odnosno korektorom, bronzerom i hajlajterom ne treba preterivati, kao i generalno sa šminkanjem oko regije usana, jer možete izazvati suprotan efekat. Naime, uvek postoji mogućnost da previše naglasite linije i bore oko usana, pa da izgledate starije nego što zapravo jeste. Dakle, samo blagi potezi četkicom i vrlo male količine kozmetičkih preparata.

Sada kada su ivice usana iznijansirane i dodatno naglašene, pristupa se pravom iscrtavanju usana.

Kako učiniti usne većim uz pomoć olovke?

 

Olovka za usne je obavezna ukoliko želite da usne izgledaju veće.

Birajte olovku nijanse ruža koji planirate da nanesete ili za nijansu tamniju.

Odmah na početku da se razumemo, crnu olovku zaboravite! Njeno vreme je prošlo devedesetih i to sada ne izgleda lepo, pogotovo ukoliko planirate da koristite svetliji karmin.

Olovkom za usne uokvirite spoljašnju ivicu usana. To će je dodatno naglasiti, pa će usne izgledati veće. Pazite da ne preterate, jer efekat duplih usana nije lep, a i nema potrebe za tim. Mala promena koju ćete izazvati olovkom, već će vam staviti osmeh na lice. Posebno ako se potrudite oko kupidonovog luka. Istaknite ga, jer kažu da on oduvek predstavlja simbol ženstvenosti.

Kako da usne izgledaju punije uz pomoć karmina?

 

Usne same po sebi izgledaju punije zahvaljujući boji karmina. Pri nanošenju karmina u stiku, gledajte da lepo razmazujete karmin, odnosno da prekrijete čitavu površinu usana. Najbolje je da karmin ide do ivica, odnosno olovke koju ste prethodno iscrtali, a možda malo i preko.

Ovaj korak je važan, jer olovka ne sme ostati netaknuta.

Najbolje je naneti karmin preko, što će prekriti olovku. Sa karminima koji imaju četkice je dosta lakše, jer četkicom možete utapkati olovku, tako da se uopšte na prvi pogled ne vidi. Na kraju šminkanja treba da ostane samo blagi odraz olovke.

Sada po sredini donje usne možete dodati malo hajlajtera. Posvetljivanje boje karmina će takođe vizuelno povećati usne, što bi valjalo iskoristiti.

Kako izabrati boju karmina?

 

U poslednje vreme su dosta popularniji karmini sa mat efektom, iz razloga što su postojaniji. Većina dama nema vremena za česte prepravke karmina, pa je ovo idealan način da izgledaju lepo što duže.

Mat ruževi nisu najbolji izbor ukoliko imate mala i tanka usta. Vama više pristaju tečni, svetlucavi karmini.

Karmini sa četkicom su obično takvi, dok oni u stiku se brže suše i na usnama skore.

Ništa gore od ispucalog karmina na usnama. Znate ono kad se karmin skupi na uglovima usana ili po sredini? Da bi se to sprečilo, mažete iznova i iznova nove količine karmina, a možete iskoristiti i sjaj za usne.

Većina dama završava šminkanje usana karminom.

Ukoliko imate mala usta, nakon ruža obavezno namažite i ovo…

Sjaj za povećanje usana

 

Ovo je jedan od onih preparata koji je namenski napravljen za wow efekat na usnama. Sjaj za povećanje usana je ono što vam fali, ukoliko imate izrazito male usne. Možete ga koristiti i samostalno, a obično se koristi na kraju šminkanja kao finalni proizvod.

Kako našminkati usne učiniti punijim uz pomoć sjaja?

Nanesite malo providnog sjaja po sredini gornje i donje usne i gledajte kako i najtanja usta postaju sočna i spremna za poljupce. Ovo je super trik za sve one koji ipak ne žele previše da se sjaje, već žele samo suptilno da naglase usne. Možete ga naneti i na čitavu površinu usana, pogotovo ako su vam usne izrazito tanke.

Pre par godina, sjajevi za usne su bili potpuni bum, ali sada su nepravedno u drugom planu. Istina je da nisu previše praktični, ali u svečanim prilikama i onda kada želite da sjajite i svetlucate, svakako ih je poželjno naneti.

Ovo bi bilo uopšteno kada je povećanje usana šminkom u pitanju.

Kako postupiti kada je šminkanje konkretnog oblika usana u pitanju i izvući maksimum? Onda kada se gornja i donja usna drastično razlikuju, šminkanje usana zahteva još par dodatnih smernica.

Kako našminkati različit oblik usana da izgledaju punije?

 

Pri šminkanju lica, obično težimo proporcionalnosti i pokušavamo da neke svoje nepravilnosti ispravimo. Tako je i sa usnama. Koliko god želeli da ih povećamo, ne treba preterivati i odlaziti u ekstreme, već ih treba ujednačiti da izgledaju skladno.

Ovo se posebno odnosi na nejednak oblik usana, odnosno nejednaku gornju i donju usnu.

Ukoliko vam je gornja usna izrazito tanja od donje, mnogo više pažnje njoj treba posvetiti kako biste je vizuelno povećali i uskladili je sa donjom usnom. Osim velike količine hajlajtera i pažljivo iscrtane olovke, jedan od trikova je i da na sredini gornje usne iskoristite za nijansu svetliji ruž. Ko je uopšte rekao da se ruževi ne kombinuju? Upravo, korišćenjem više od jedne nijanse ruža, dobijate bolji efekat.

Dakle, na donjoj usni namažite tamniju nijansu, dok na gornjoj usni ide svetlija.

Sve naravno fino stopite četkicom (ruževe i olovku za usne). Obavezno nakon ovog koraka očistite četkice za šminku.

Ukoliko je suprotno, odnosno gornja usna vam je deblja od donje, cilj je šminkom povećati samo donju usnu. To ćete postići tako što ćete iskoristiti belu olovku.

Pre nanošenja karmina, po sredini donje usne ostavite deblji sloj bele olovke. To će dodatno naglasiti donju usnu i vizuelno je povećati. Sada za nijansu svetliji karmin namažite na donju usnu, u odnosu na gornju.

Tamniji ruž na gornjoj usni će je vizuelno smanjiti, dok će svetlija nijansa karmina povećati donju usnu.

Još neki trikovi kako usne učiniti punijim uz pomoć šminke

 

šminkanje usana da izgledaju punije

 

Kozmetika za usne, uključujući i šminku, proveren je način da učinite usne većim. Ipak, većina žena traži malo dugotrajnije rešenje od nekoliko sati, koliko kvalitetna šminka usana može da potraje. Mahom svi teže prirodnim rešenjima, jer postoji toliko načina za prirodno povećanje usana.

Neki od trikova uključuju i domaće pravljene kozmetičke preparate za usne od tucane ljute papričice sa kokosovim uljem ili preparate na bazi cimeta. Ipak, sve ovo je kratkog daha, jer entuzijazam za pravljenje ovih preparata brzo opadne.

Jedno od dugotrajnijih rešenja je kupovina kvalitetnog, a neškodljivog seruma za usne, poput Lipolea seruma , koji daje vrlo suptilne rezultate kada je povećanje usana u pitanju.

Ovaj preparat u sebi sadrže izvesnu količinu hijaluronske kiseline, gliceride masline, shea buter, pčelinji vosak, mentu i mnoštvo drugih pažljivo odabranih sastojaka. To vam je nešto poput povećanja usana hijaluronskim filerima, samo mnogo nežnije i suptilnije, jer postepeno dodajete hijaluronsku kiselinu. U prvo vreme nećete ni primetiti da se nešto dešava sa usnama, ali nakon dve nedelje korišćenja, rezultati su tu. Vaše usne su jedrije, punije, zdravije i lepše. Takve usne je zadovoljstvo šminkati i nisu vam ni potrebni saveti kako usne učiniti punijim uz pomoć šminke. Ona vam tada i ne treba!

Evo, konačno rešenja i za muškarce koji sigurno imaju ovaj problem, a ne mogu svakodnevno da koriste šminku na usnama.  Šalu na stranu, šminka i proizvodi za usne su danas moćan način za generalno prolepšavanje lica.

Koliko često pribegavate ovim trikovima i pada li vam teško šminkanje usana sa ciljem njihovog povećanja?

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *