hidrogen peroksid za lice
Nega kože

Hidrogen peroksid za lice? Dobra stvar, ali uz oprez!

Hidrogen peroksid za lice pruža olakšanje upaljenim bubuljicama i ubrzava zarastanje akni. Može da izbeli fleke na licu, ali morate biti pažljivi.

Koji hidrogen sme da se koristi za lice?

 

Pre nego što pomešate hidrogen sa drugim sastojcima, važno je da izaberete pravu jačinu. U  obližnjoj apoteci ćete pronaći 3% hidrogen za ispiranje kože. Napomenite da želite da ga koristite na svom licu, apotekari će vam dati odgovarajući rastvor.

Tropostotni hidrogen se koristi i prilikom ispiranja rana u ambulantama i imate ga u paketu prve pomoći u svom automobilu. Kao što vidite reč je o klasičnom medicinskom rastvoru i sve što je jače od njega može prouzrokovati ozbiljna oštećenja na vašem licu.

Pa da li ga onda koristiti?

Hidrogen peroksid za lice prednosti

 

hidrogen peroksid za bubuljice

 

Glavna prednost hidrogen peroksida za lice jeste njegovo svojstvo dezinfikovanja kože, tako da na njoj nema bakterija koje stvaraju infekciju. Odgovara svim tipovima kože lica i zaisigurno će vas osloboditi mikroorganizama koji stvaraju bubuljice, ali može i ubrzati zarastanje akni.

U medicini se hidrogen peroksid koristi kako bi se očistile rane i ubrzalo njihovo zarastanje, odnosno stvaranje kraste. Ukoliko se vaša potkožna bubuljica raspukne i stvori otvorena ranica na koži spasiće vas hidrogen peroksid. Očistiće ranicu od bubuljice i ubrzati stvaranje ranice od akne.

Navela sam njegove prednosti, ali to ne znači da ga treba nasuti na lice direktno iz bočice.

Sa ovim najjednostavnijim peroksidom treba biti oprezan jer u velikoj količini neće pospešiti regeneraciju. Naprotiv, može potpuno isušiti vašu kožu!

U nekim slučajevima je neophodno mešanje sa drugim sastojcima, kako bi se naneo na kožu. Saznaćete na šta tačno mislimo u narednim redovima.

Pre toga želim da vam kažem da pozitivna strana hidrogen peroksida svakako preovladava jer ima jako antimikrobno dejstvo i kao što sam rekla zaceljuje rane, bubuljice, čisti kožu lica i može izvući duboke mitisere.

Kako se koristi hidrogen peroksid za čišćenje lica?

 

Natopite tupfer hidrogen peroksidom i zatim prebrišite lice. Nakon brisanja odmah isperite kožu, jer je na njoj čista supstanca. Kako nije u mešavini sa drugim sastojcima, odnosno nije reč o prirodnoj maski, ne držite ga dugo na koži. Na tupferu će ostati nečistoće i vi isperite lice toplom vodom.

Imajte na umu da hidrogen uklanja nečistoće i višak sebuma, ali da nije zamena za prirodan losion. Unutar losiona imamo hranjive sastojke koji jačaju imunitet kože i ujedno čiste pore. Hidrogen peroksid za lice nema hranjivih sastojaka i može isušiti lice, ali ukoliko nemate šta drugo može vam poslužiti.

Kako se koristi hidrogen za bubuljice i ranice od bubuljica?

 

Hidrogen peroksid će zahvaljujući kiseoniku ubrzati sazrevanje bubuljica i stvaranje krastice od akni na površini vaše kože. Ipak, pre nego što ga nensete, treba biti svestan da sam ne može potpuno sanirati infekciju. On je tu da ukloni bakterije sa površine kože i ubrza stvaranje krastice, kiseonikom. Može se desiti da bubuljice sazre i nestanu sa kože ali ona ostane suva, zato je uz njega  potrebno nanositi prirodan preparat za bubuljice.

Jovana je koristila hidrogen peroksid kako bi trenutno smirila svoju kožu pod infekcijom. On je nije potpuno rešio akni, ali nije ni odustala u borbi sa njima. Pronašla je prirodno rešenje, koje je negovalo njenu kožu i sada ima blistav ten! I vama može pomoći njen trik. Pogledajte kako je ona uspela da se reši bubuljica na sledećem linku: https://lepolice.com/bubuljice-su-bile-uporne-ali-ima-resenja/ .

Ako se ipak odlučite za hidrogen, treba da uradite sledeće:

Najpre pomešajte jednu kašičicu hidrogen peroksida sa kašičicom mineralizovane vode. To je mešavina koja može prijati koži. Zatim se u nju natapa vata ili bolje natopite štapić za uši, jer je precizniji. Prislonite ga uz bubuljicu ili ranicu od iste. Mešavinu treba ostaviti na licu nekih pet minuta i zatim temeljno isprati kožu vodom.

Mesta pod infekcijom sada su spremna za vitamine i minerale koji će im dati snagu za regeneraciju. Nekoliko kapi prirodnog gela za akne takođe direktno nanesite na bubuljice i ostavite da se osuši. Aktivni sastojci će ojačati imunitet lica i bubuljice će nestati u rekordnom roku!

Čemu još služi hidrogen peroksid za lice?

 

Hidrogen peroksid ima jaku moć izbeljivanja, tako da možete izbeći čupanje tamnih dlaka sa kože lica.

Ukoliko ga pravilno nanesete na kožu on će izbeliti dlačice u rekordnom roku. Slično je i sa flekama usled hiperpigmentacije, staračkim pegama i flekama koje ostaju iza bubuljica!

Hidrogen za fleke na licu

 

Kako bi dostigli ujednačen ten, pomešajte hidrogen sa nekim od narednih sastojaka.

Hidrogen peroksid i belo brašno za fleke na licu

 

Potrebno je mešati sastojke tako da dobijete mekanu smesu, koja se lepo nanosi na lice. Nanosi se direktno na fleke i staračke pege.

Brašno će delovati poput pilinga dok će hidrogen izbledeti kožu lica.

Brašno unutar sebe zadržava čestice hidrogena, tako da on deluje izbeljujuće svih pet minuta. Nemojte ga držati na koži duže od pet minuta, jer sve preko toga može irtirati kožu vašeg lica.

Već nakon prvog nanošenja primetićete da su fleke izbledele. Obavezno temeljno isperite lice i nanesite hidratantnu kremu, kako bi koži povratili snagu i održali je vitalnom.

Imate osetljivo lice i plašite se da će brašno i hidrogen biti suviše jaki za vašu kožu?

Hidrogen peroksid, pavlaka i kvasac za fleke na licu

 

Tridesetak grama svežeg kvasca pomešajte sa jednom kašikom hidrogena. Mešajte ih sve dok ne dobijete penastu smesu. Zatim dodajte kašiku pavlake i lagano promešajte masku za lice.

Hidrogen će delovati izbeljujuće na fleke na licu, dok će pavlaka i kvasac nahraniti kožu.

Ova maska je namenjena osetljivoj koži lica, koja se bori sa tamnim flekama. Kvasac i pavlaka će održati kožu vlažnom dok hidrogen izbeljuje, tako da izbegnete dubinska oštećenja. Možete je držati dvadesetak minuta na flekama i zatim temeljno isprati.

Hidrogen za izbeljivanje dlačica na licu

 

Kada izbeljujete dlačice na licu potrebna je posebna pažnja! Nipošto nemojte mazati ovu jaku supstancu u blizini očiju.

Najčešće se koristi prilikom izbeljivanja dlačica na nausnicama ili dlačica na vratu koje mogu postati primetne usled hormonskog disbalansa.

Hidrogen i soda bikarbona za lice izbeljuju neželjene dlačice

 

Mešavina hidrogena i sode bikarbone je prava bomba za izbeljvanje neželjenih dlačica na licu, i to za svega nekoliko minuta. Potrebno je nakvasiti sodu bikarbonu hidrogenom ali tako da ne bude suviše vlažna.

Na jednu kašiku sode bikarbone, potrebna je jedna kašika hidrogen peroksida.

Nanosi se direktno na nausnice ili deo lice na kom želite da izbelite dlačice u debljem sloju tako da potpuno prekrije kožu. Dovoljno je držati ih na licu 5 minuta i zatim temeljno isprati.

Nemojte preterivati, ukoliko masku držite duže od pet do šest minuta na licu ona za sobom može ostaviti crvenilo i bol.

Uz pravilno nanošenje ona će trajno izbeliti dlačice, tako da ne morate da ih depilirate. Što je pravo olakšanje! Bez depilacije, nema ni fleka na nausnicama.

Ukoliko imate suvu kožu lica, soda bikarbona i hidrogen peroksid mogu izazvati svrab i crvenilo lica, pa ih je najbolje izbegavati. Umesto njih u drogerijama kupite kremu za izbeljivanje dlačica, koja je blaže strukture.

Da li je bezbedan hidrogen peroksid za lice i koliko često sme da se koristi?

 

hidrogen za lice

 

Tropostotni hidrogen peroksid je bezbedan za kožu lica, ukoliko ga nanosite pravilno.Ipak, on sa svim svojim prednostima ne može zamenite losion za čišćenje lica, serume protiv akni i prirodne kreme. Predstavlja prvu pomoć u trenutku kada vaše lice bukne i vi niste kod kuće ili jednostavno kod sebe nemate prirodan proizvod za negu kože.

Kada su fleke u pitanju on će ih trajno izbrisati sa vaših obraza i čela, ali konstantnom upotrebom može potpuno dehidrirati kožu. Zato je najbolje biti umeren i koristiti ga samo kada vam gori pod nogama.

Redovnom i pravilnom negom lica ćete nahraniti kožu i sanirati trenutne probleme, bez rizika. Vaše lice će uz prirodne proizvode koji u sebi sadrže vitamine i minerale biti mekano na dodir, vitalno i sveže, dok ga velika količina i prečesta upotreba hidrogena čine suvim i ispijenim, dodajući godine vašoj koži!

Hoću da vam kažem da izmorena koža deluje starije i onda čitav trud oko bubuljica i fleka pada u vodu.

Da li je istina da je hidrogen peroksid jedno vreme u svetu bio zabranjen?

 

Čitajući saznajem da je hidrogen peroksid u nekim evropskim zemljama bio zabranjen tokom 2012. godine. Kako navode on može potpuno isušiti kožu, a njoj je potrebna hidratacija i hranjivi sastojci kako bi se regenerisala.

Ponovo je vraćen i danas se koristi, ali pod oprezom! Nemojte se igrati sa ovom supstancom i razmislite dva puta i pored navedenih prednosti. Obavezno uz njega koristite prirodnu kozmetiku kako bi doveli svoje lice do savršenstva.

Iskustva sa hidrogen peroksidom za lice

 

Kako je hidrogen peroksid mač sa dve oštrice za vas sam pripremila iskustva korisnica. Istraživala sam kako je uticao na kožu lica drugih dama, kako bih došla do relevantnog zaključka ko treba da se čuva ovog proizvoda i ko može da se opusti i potpuno uživa u njemu. Evo šta kažu dame:

Jovana (23godine) : ‘’ Moje lice je problematično, konstantno se masti i to mi je tokom puberteta jako nerviralo. Borila sam se sa potkožnim bubuljicama sve dok nisam naučila svoju lekciju. Shvatila sam da je pravilna nega neophodna i da ne smem da odlazim u krevet sa šminkom. Počela sam pravilno da čistim lice prirodnim losionom i stanje moje kože se lagano popravljalo!

Losion mi je neophodan svake večeri, kako se ne bih probudila sa novim aknama. Na žalost često ga zaboravim, a moj posao zahteva česta putovanja. Kako nisam po nekoliko dana kod kuće, ja u gradu u kom sam odsela skoknem po hidrogen peroksid. On prija mojoj masnoj koži, uklanja višak sebuma i druge nečistoće. Malom količinom očistim svoju kožu i zatim nanesem hidratantnu kremu!

Jasno je da on nije deo moje svakodnevne nege, biram ga samo u posebnim slučajevima. Spašava moje lica od nove infekcije ali ja svaki put jedva čekam da se vratim kući i nanesem svoj omiljeni losion. Pre nekoliko dana sam obećala sebi da ću biti odgovornija i nositi ga svugde sa sobom. Ali kako ste me pitali da li mi odgovara hidrogen, morala sam vam ispričati svoju anegdotu i oktiriti koliko sam nemarna.

Da zaključim. Moj odgovor je – pomaže u hitnim slučajevima! ‘’

Lea (36 godina) : ‘’ Imam flekice od bubuljica po čelu i konstantno sam ih prekrivali puderom. U letnjim mesecima moja koža ne trpi puder, počinjem da se znojim i stvaraju se sitne bubuljice. Zato sam guglajući pokušala da pronađem trajno rešenje za moje fleke.

Čitala sam o hidrogen peroksidu rešila da ga isprobam na koži svog lica. Izbledeo je fleke od bubuljica i one sada nisu upadljive. Nanela sam ga svega dva puta na kožu i mešala sa belim brašnom. Kako bi se potpuno oslobodila fleka i učinila ten ujednačenim sada nanosim prirodnu kremu za fleke na koži koja čini kožu mekom i nežnom na dodir. Nadam se da ću napokon postići željeni izgled lica i biti ponosna na sebe‘’

Budite pažljivi i pišite nam kako je hidrogen peroksid rešio probleme sa kožom vašeg lica?

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *