povidon jod za bubuljice
Bubuljice

Povidon jod za bubuljice kao rešenje za vaše čisto lice ! 

Povidon jod za bubuljice? Zvuči čudno, ali na pravom ste mestu. Otkrićemo vam blagodeti koje povidon jod pruža u borbi protiv upornih bubuljica.

Čišćenje kože je prvi korak u očuvanju zdravog izgleda vašeg lica. Spoljni uticaji (vetar, vazduh, pršina) kao i vaše navike ( agresivna sredstva za čišćenje lica, lekovi, stres, loše navike u ishrani), sve se to odražava na vašu kožu. Zato se moraju preduzeti određeni koraci u očuvanju lepog lica.

Povidon  jod ima neiritantno antiseptičko dejstvo koje postepeno oslobađa jod u koži i uništava sve bakterije koje upalno deluju na našu kožu i izazivaju pojavu bubuljica. 

Povidon jod sa svojim čudotvornim dejstvom pomaže u regeneraciji kože. Ovo rezultira podmlađivanjem kože, kose i noktiju, što nama drage žene izuzetno prija i vraća samopouzdanje.

Povidon jod za lice i njegove prednosti

 

Možemo reći da je jod jedan od najstarijih antiseptika i da se upotrebljava u obliku vodenog rastvora. Koristi se kao antiseptik za kožu, sluzokožu, opekotine, rane i u bolnicama pri hirurškim intervencijama.

Njegovo dejstvo smanjuje upale, poboljšava proces oporavka upaljenih delova kože, čisti površinu kože od štetnih materija i sprečava pojavu bubuljica.

Ono što je nezgodno pri primeni ovog leka jeste što boji i kožu i odeću i potrebno je oprezno rukovanje.

Iako je primena topikalna, može da dođe do izvesne apsorpcije joda i njegovog sistemskog delovanja prvenstveno na štitastu žlezdu! U dodiru s kožom jod se polako oslobađa i ne uzrokuje peckanje, niti iriraciju kao alkoholni ratsvori.

Jod se ne primenjuje samo kao antiseptik, nego i kao pomoćno sredstvo za kožne bolesti kao što su psorijaza i dermatitis. Zbog svog keratolitičkog dejstva on svoju primenu nalazi u proizvodnji raznih medicinskih sapuna. Keratolitičko dejstvo joda pomaže u ljuštenju i odstranjivanju odumrlih stanica epiderma, tj. površinskog sloja kože. Samim tim, jod sprečava nastanak upornih bubuljica koje mogu biti posledica prekomernog gomilanja mrtvih ćelija kože u porama.

Povidon jod za bubuljice

 

povidon jod za akne

 

Jod je komponenta za koju ste sigurno čuli! Sigurno vam nije palo na pamet koliko je efikasan u otkljanjanju bubuljica i koliko delotvorno deluje na našu kožu. Ali, za razliku od vitamina i minerala, jod se uvek zanemaruje. Nikada svesno ne mislimo da „Oh, trebalo bi da unesem dnevnu dozu joda“, kao što razmišljamo o vitaminima.

Ali pogodite šta? Trebalo bi!

Jod je neophodan za funkcionisanje našeg organizma, čak i naše kože.

Povidon jod za bubuljice, možda vam zvuči pomalo neobicno, ali pomaže vašoj koži da stvarno bude čista.

Najbolji efekat ima kada se povidon jod za bubuljice nanese na kožu u maloj količini pre spavanja.

Očistiće vašu kožu od viška sebuma, mrtvih ćelija kože i drugih nečistoća. Na taj način sprečava da se napune pore, a samim tim sprečava i nastanak bubuljica.

Mislili ste da se akne pojavljuju samo u tinejđžerskim danima kao pubertetske bubuljice?

Varate se!

One mogu predstavljati ozbiljan problem kod odraslih. Recimo, ženama se često javljaju akne u menopauzi. Sigurno znate nekog ko se borio sa tim problemima, isprobavao različite preparate, ali nije bilo nikakvog rezultata. Odgovor vam je možda pred očima: “Povidon jod za bubuljice i akne” .

Nanosi se u maloj količini na tupfer, na prethodno isprano lice mlakom vodom. Ništa jednostavnije, a za mesec dana rezultati su očigledni.

Jovana je imala problema sa licem. Pokušavala je svašta, ali nije mogla da reši problem zbog kojeg se osećala očajno.Slučajno je saznala od prijateljice njenu tajnu za čisto lice. Uspela je.  Na njenom licu nema više bubuljica i mitisera, a što je najbitnije vratila je svoje samopouzdanje. Ako i vi želite čisto lice, probajte njen trik. O čemu se radi,saznajte iz njene lične priče. Kliknite na sledeći link: https://lepolice.com/bubuljice-su-bile-uporne-ali-ima-resenja/ .

Topikalna primena joda za akne

 

Najbolji način za upotrebu povidon joda je tako jednostavan: primenite ga kao tretman preko noći.

 Za ovo vam treba rastvor joda od 10%

Direktna primena joda za bubuljice

 

Pre svega, očistite lice od šminke, operite lice mlakom vodom i pokupite višak vode laganim pokretima peškira. Nanesite jod na kozmetički tupfer, vatu ili na štapić za uši i stavite na bubuljice koje zapravo možete videti, kao i one koje osećate kako se gnoje ispod površine kože. Izbegavati delove oko očiju i usta, kako ne bi došlo do peckanja, jer je koža osetljiva na tim mestima.

Povidon jod će zaceliti infekciju na površini i čak uništiti bakterije koje stvaraju akne omogućavajući brzo zarastanje ranica od bubuljica bez ostavljanja ožiljka.

Maska sa jodom za bubuljice

 

Napravite masku za bubuljice od samo dva sastojka i rešite se upornih bubuljica:

Dovoljna je jedna kašika jogurta i par kapi joda. Ostavite da odstoji 15 min.na licu i isperite mlakom vodom.  Osim što smanjuje upalne procese, ova maska vašem licu daje potrebnu svežinu.

Pročitajte više o upotrebi jogurta za lice.

Interna primerna joda za akne 

 

Sad kada znamo sve blagodeti koje nam povidon jod za bubuljice pruža, evo i načina kako da povećamo dnevni unos ovog elementa kroz namirnice koje su bogate jodom:

  • Brusnice – odličan izvor joda. Odlučite se za sveže, organske brusnice, nikako za prerađene proizvode koji su puni šećera i konzervanasa.
  • Proizvodi na bazi mleka i mlečnih prerađevina sa domaćih farmi. Svakako ih treba uvrstiti u svakodnevnu rutinu, jer su bogat izvor joda.
  • Jaja –  sa domaćih farmi, organski gajena, kuvana, poširana, bez dodataka masti, jer nezdravi način ishrane se ispoljva na našem licu.
  • Riba i morski plodovi – Bakalar, tuna, sardina, brancin, losos i druga morska riba mogu da obogate organizam neophodnim količinama joda, kao i kalijuma, natrijuma i bakra, dok slatkovodna riba sadrži mnogo manje ovih elemenata. Stoga se preporučuje da riba bude na jelovniku bar dva puta nedeljno. Od svih morskih plodova se izdvajaju smeđe alge po količini joda. Verovali ili ne jedna kašika ovih algi sadrži dnevnu potrebnu količinu joda.
  • Pečen krompir – svakako će se ljubitelji krompira obradovati. Krompir u ljusci je bogat izvor joda.
  • Jodirana so – Sa 400 mcg joda u jednoj kašičici, jodirana kuhinjska so predstavlja najznačajniji izvor joda. Zato je i dodajemo ishrani, ali ne treba preterivati.

Unos dovoljne količine vitamina je neophodan za normalno funkcionisanje celokupnog organizma. Pored joda potrebno je voditi računa i o unosu vitamina B1 i B6, vitamina C, D, E koji su takođe jako bitni za našu kožu.

Koža je naš najveći organ, naše lice je izloženo svim faktorima, koža pamti! Zato je potrebno da joj obezbedimo sve uslove da zablista.

Povidon jod za cistične akne? 

 

Svi koji su se susreli sa cističnim aknama znaju koliko je to muka! Cista koja se nalazi ispod površine kože koja raste poput balona, zvuči zastrašujuće. Možete zamisliti kakve ožiljke još ostavlja? Tu je rešenje! Povidon jod za akne je spas. Njegova antibakterijska moć čini ga odličnim sredstvom za ublažavanje upala i smanjenje cističnih akni.

Jod protiv ožiljaka od akni! 

 

Povidon jod za bubuljice je jedan od proizvoda koji je zanemaren, ali njegovo delovanje nije.

Prema nekim podacima koje su vršena na određenim pacijentima sa različitim kliničkim povredama, jod se pokazao znatno bolji od drugih antiseptičkih sredstava. Tok lečenja I oporavak je znatno brži u odnosu na druge, stoga na vama je da proverite koje blagodeti vama povidon jod za bubuljice pruža.

Na osnovu tih ispitivanja dokazano je da jod efikasno ubrzava zarastanje rana od bubuljica i stvaranja ožiljaka. 

Život sa aknama može biti jako težak, jer ostavljaju veliki problem na koži i uništavaju samopouzdanje. Ne dozvolite da rošavo lice bude vaša slika. Sprečite nastanak rošavog lica i lečite akne na vreme.

Može li jod izazvati bubuljice ?

 

Svakako, kao i u svemu što koristimo ne treba preterivati.Povidon jod, ako se koristi u odredjenom periodu ne može ostaviti štetne posledice. Osobe sa izuzetno osetljivom kožom bi trebalo da koriste razblaženi jod, kako ne bi došlo do otvaranja pora i stvaranje akni I bubuljica.

Usled nedostatka joda, može nastati perutanje i suva kože tako da obratite pažnju na unos dnevne potrebne doze za vaš organizam. Kada se konzumira jod ,se apsorbuje u organizmu i raspoređuje se kroz krvotok do štitne žlezde.

U adolecentskom dobu, trudnoći može doći do povećenja količine joda koji ne može da se iskoristi i on se izbacuje kroz znojne žlezde. Tu može da nastane problem sa aknama. Izlučivanjem joda dolazi do iritacije pora i nastanka akni. Poseban problem se javlja kod osoba sa osetljivom kožom sklonoj aknama. Velike količine joda mogu da aktiviraju akne na koži koja je potpuno čista. 

Da li je jod za lice bezbedan ?

 

Osobe koje su alergične ili imaju određena oboljenja trebalo bi da se posavetuju sa doktorom pre primene ovog leka.

  • kod poznate preosetljivost na povidon jod
  • kod hipertireoidizma ili kod drugih potvrđenih oboljenja tireoidne žlezde
  • pre i nakon primene radioaktivnog joda

Koliko dugo koristiti povidon jod za bubuljice?

 

povidon jod za lice

 

Što se tiče ovog pitanja, svako ponaosob bi trebalo da prati potrebe svog tela. Nema odredjeno kad se koristi. Povidon jod 10% koristi se lokalno, razblažen ili nerezblažen. Može se razblažiti sa običnom vodom.

Razblaženi rastvori moraju uvek biti sveže pripremljeni i moraju se odmah upotrebiti.

Jod je svakako privremeno rešenje za lečenje akni. Nije nešto što treba da koristite stalno.  Potrebno je uključiti losion i gel za redovnu negu lica. Kvalitetna nega lica će vašoj koži pružiti sjajnu zaštitu i brz oporavak. Pružiće vašoj koži sjaj i mekoću na dodir, bez akni – pa jod za bubuljice neće biti predmet razmatranja,.

Povidon jod za bubuljice: iskustva 

 

Iskustva korisnika su zaista pozitivna. 

Pa da ih čujemo!

Milovan 30 godina „Od pubertetskih dana imam probleme sa aknama toliko da je postalo iscrpljujuće tražiti rešenja. Od ceđenja i stiskanja sam dobio ožiljke, a ništa nije pomagalo. Da ne govorim šta sve nisam probao. Međutim u jednoj priči sa prijateljicom sa čuo da je povidon jod za bubuljice dobar. Odličio sam da probam, nisam imao ništa da izgubim. Nanosio sam u tankom sloju jod, na prethodno oprano lice. Nakon toga sam isprao i naneo odgovarajuću kremu. Posle mesec dana su se mogli videti rezultati. Stvarno sam bio iznenađen, tako jednostavno, da ne poveruješ. Smanjile su se akne, a nove nisu izlazile. Lice mi je bilo čistije i sveže. Stvarno sam zadovoljan.

Isidora 21 godina. „Problem sa bubuljicama imam već dosta dugo. Jod koristim već duže vreme, ali ono što mi zaista smeta jesu žute fleke na licu. A da je samo lice… Koliko mi je samo puta kapnulo na odeću. Pokušaću da nađem neko drugo rešenje, neki drugi losion ili kremu koja mi neće praviti dodatni posao i fleke.“

Povidon jod za bubuljice je rešenje kojem treba da date šansu. Da li pomaže ili ne – znaćete najbolje ako probate!

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *