fileri za usne
Usne

Fileri za usne – cene i iskustva

Fileri  za usne su za čas osvojili svet, ali da li znate baš sve o njima? Evo kakve su cene i iskustva sa različitim filerima za usne:

Uvećanje usana, njihovo konturisanje i oblikovanje, jedan je od najtraženijih estetskih zahvata kod nas, ali i u čitavom svetu. Fileri za usne obećavaju pune i jedre usne, ali važno je da znate kako izgleda tretman, koliko košta i koja vrsta filera je za vas! Zato, da počnemo:

Šta su fileri za usne?

 

Završni potezi prilikom šminkanja najčešće su upravo oni koji će nam naglasiti usne. Ako je jedna tanja, a druga deblja, nisu srazmerne, potrebno je dosta muke da izgledaju baš onako kako smo zamislili. Čak i kada smo u žurbi, stavićemo na njih samo balzam ili sjaj, ali usne moraju biti negovane i lepe.

Asimetrija usana, njihova neproporcionalnost, ali i jednostavno, želja da one budu još punije i naglašenije, sve su to razlozi koji nas mogu navesti da poželimo filere u usnama. A šta oni predstavljaju?

Od engleske reči „fill“ koja znači popunjavanje, u bukvalnom prevodu, fileri bi značili popunjavanje usana.

Odnosno, radi se o tehnikama njihovog  povećanja, konturisanja, oblikovanja, definisanja.

Reč je o privremenom rešenju, jer fileri zahtevaju korekciju nakon određenog vremena. Dakle, ne ostaju trajno u našim usnama, već se vremnom razgrađuju, organizam ih resorbuje i postignuti efekat je manje vidljiv.

Radi se o različitim materijalima koje se ubrizgavaju u usne pod strogo kontrolisanim uslovima, a zahvat mogu obavljati isključivo obučeni lekari, specijalisti plastične i estetske hirurgije.

 

fileri za povećanje usana

 

Čemu služe fileri za usne?

 

Tokom godina, naše usne će izgubiti volumen i jedrinu, koža oko njih će se opustiti, pojaviće se bore oko usana. Usne mogu postati isušene i beživotne, kao što je i ostatak kože podložan dehidrataciji.

Žene, ali i muškarci, koji razmišljaju o povećanju volumena ili korigovanju oblika usana, najčešće muči nešto od ovoga:

 • Imaju veoma tanke usne;
 • Konture usana nisu naglašene, nemaju definiciju;
 • Čest problem je tanka gornja usna, dok je donja punijeg volumena, pa usne deluju nesrazmerno;
 • Postoje bore oko usana, najčešće su to “pušačke bore”;
 • Oko usana se nalaze mali ožiljci;
 • Potrebna je korekcija prethodno ubrizganih filera.

Ukoliko je vaše samopouzdanje poljuljano zbog nečega od navedenog, a želite da se osećate poželjnije i ženstvenije, fileri vam mogu pružiti sledeće:

 • Korigovanje asimetrije usana, tako da su su one sve bliže savršenom kupidonovom luku;
 • Definisanje kontura usana;
 • Naglašavanje i uvećanje jedne ili obe usne;
 • Blago podizanje uglova usana kako one ne bi bile spuštene;
 • Uklanjanje borica, najčešće iznad gornje usne. Osim pušačkih, to su i  nazolabijlne bore.

Važno, ukoliko bolujete od herpesa ili imate problem sa zgrušavanjem krvi, tada korekcija usana nije dobra ideja.

Da li su fileri za usne isto što i implanti?

 

Ne. Reč je o potpuno različitim tehnikama korigovanja usana. Koriste se potpuno drugačiji materijali.

Za razliku od filera koji se ubrizgavaju injekcijama, implanti su mekani silikonski jastučići koji će ubacuju u samu usnu .

Dok je pacijent pod lokalnom ili totalnom anestezijom lekar će napraviti rezove na ivicama ili krajevima usana. U taj prostor ubacuju se implanti, a usne se preoblikuju, uvećavaju, definišu.

Dakle, ubacivanje silikona u usne je operativni zahvat, dok se fileri ubrizgavaju u usne bez sečenja, dok smo budni.

Korekcija filera najčešće se obavlja na godinu dana, a u slučaju implanta, rezultati su trajni i često nema potrebe za korekcijom. To bi praktično značilo da do kraja života ne morate da obavljate ovaj estetski zahvat, pod uslovom da ste zadovoljni kako je ugradnja implanta prošla.

Većina pacijenata se sada ipak najčešće odlučuje za privremene filere, dok je ranije ugradnja silikona bila mnogo popularnija.  Sada, kada su dostupne različite opcije privremenog povećanja usana, žene su mnogo opuštenije i češće se odlučuju na ovaj estetski zahvat.

Ipak, bez obzira na sve raspoložive tehnike njihovog uvećavanja, većina nas bi svakako volela da na prirodan način poveća usne, da ih malko definiše. Jer prirodno je uvek najbolje.

Da je to itekako moguće, potvrđuje nam Tamara. Dve tanke blede crte, to su nekada bile njene usne. I stalno se pitala:mogu li da budu malo veće? Na sreću, pronašla je potpuno prirodno i efikasno rešenje, pomoću kojeg su njene usne sada pune i senzualne. O filerima ni ne razmišlja!

Svoje iskustvo podelila je sa nama, kao i kako su njene usne izgledale pre, a kako zavodljivo i seksi izgledaju sada. Takve mogu biti vaše usne, malo je potrebno za to. Samo treba probati njenu metodu. O čemu se radi, saznajte na ovon linku:   https://lepolice.com/moje-usne-su-sada-senzualne-i-pune/

Ako ipak i dalje želite filere u usnama, čitajte dalje. Važno je da znate sa čim imate posla.

Vrste filera za usne 

 

Na raspolaganju su nam različite vrste filera, pa je potrebno da baratate svim činjenicama pre nego što odaberete onaj koji želite u svojim usnama.

 

fileri za usne rezultati

 

Hijaluronski fileri

 

Svi smo čuli za njih, jer su ovi fileri daleko najpoznatiji i ubedljivo najčešće se koriste.

Reč je o takozvanim resorptivnim filerima, biološkog porekla. Potpuno su bezbedni, ispitani i dozvoljeni za upotrebu.

Hijaluronska kiselina nalazi se u vezivnom tkivu kože, čini je lepšom, obezbeđuje joj elastičnost i mladolikost. Zato su hijaluronski fileri oni koji imaju biološko, prirodno poreklo. I upravo zato što već postoji u našem organizmu, vezuju se za vodu, a organizam ih resorbuje i razgrađuje.

Zato je izuzetno je retko da telo odbacuje i ne prihvata ovu vrstu filera.

 • Cilj ovakvog tretmana jeste da nadoknadi koži usana količinu hijaluronske kiseline koja je vremenom nestala, ali i da filerima dodatno nadomestimo određene nedostatke;
 • Sam zahvat traje oko 15 minuta, izvodi se pod lokalnom anestezijom, tako da je bol minimalan. Fileri se ubrzgavaju malim iglama na određena mesta, a rezultat je odmah vidljiv. Usne dobijaju svoju pravu formu nakon nekoliko dana, kada hijaluron poveže vodu i slegne se;
 • Nakon tretmana usne će biti blago crvene, uz male modrice na mestima uboda, a 12 sati nije dozvoljeno šminkanje;
 • Efekti hijaluronskih filera traju od šest meseci do godinu dana, ali nekada i duže. To će zavisiti od količine ubrizgane supstance, ali i od brzine kojom naš organizam resporbuje i razgrađuje hijaluron.

Hijaluronskom kiselinom se mogu tretirati ne samo usne, već i različite vrste bora, ožiljci na licu. Na ovaj način uklanjaju se podočnjaci, radi se i podizanje jagodica, brade, podmlađivanje vrata, dekoltea.

Ovo su hijaluron fileri koji se najčešće primenjuju za oblikovanje usana:

 • Juvederm fileri predstavljaju zlatni standard za popunjavanje usana. Njihova glavna prednost jeste u tome što vezuju za sebe manju količinu vode iz tkiva kože. Na taj način sprečava se predimezioniran oblik usana i one nepoželjne “patkaste usne”;
 • Restylane fileri označeni su kao fileri poslednje generacije i obezbeđuju potpuno prirodan izgled nakon tretmana. Često se koriste jer su kompatibilni sa tkivom, biološki su razgradivi i jednostavni za upotrebu. Među sastojcima ovih filera je i anestetik Lidokain, što tretman čini komfornijim i bezbolnim;
 • Teosyal Kiss fileri namenjeni su upravo za popunjavanje usana.

Aqua fileri za usne

 

Aqua fileri su noviji trend kod nas, a reč je o gelastoj supstanci na bazi vode.

Reč je o hidrofilnom gelu koji se sačinjen od 98 odsto vode i 2 odsto poliamida.

Važno je da su i ovi fileri biokompatibilni sa ljudskim tkivom, a sporije se razgrađuju. Zato efekti mogu trajati po nekoliko godina.

Prednost je i ta što blokiraju slobodne radikale i smanjuju starenje kože. Koristi se za korigovaje usana i različitih nesavršenosti na licu. Ipak, najčešće se primenjuju za povećanje grudi.

Kolagenski fileri za usne

 

Jedan od najvažnijih gradivnih elemenata našeg tela je upravo protein kolagen. Kolagenski fileri su zato jedno od rešenja koje će definsati usne, vratiti im punoću i volumen.  Ovi fileri podmlađuju usne i privremenog su karaktera. Zato je potrebno redovno raditi korekcije.

Masni fileri za usne

 

Ovaj zahvat poznat je i kao popunjavanje usana sopstvenim masnim tkivom. Stručno, naziva se lipofiling ili liposkulpura. Kao što i sam naziv kaže, predstavlja izvlačenje masnih naslaga iz, na primer, zadnjice ili bokova, i njihovo ubrizgavanje u željeni deo lica. U ovom slučaju, u usne.

Procedura traje oko sat vremena, nema sečenja niti ožiljaka. Na ovaj način se popunjava volumen usana, ali se i koriguju neravnine, ožiljci, peglaju se borice. Uz pomoć mikro igala tkivo se  ubrizgava u rubove usana, pa zatim u same usne. Potrebno je od nedelju do dve dana kako bi otok splasnuo i tada se vide konačni rezultati.

Eventualna korekcija se radi nakon mesec dana, a efekti mogu trajati do nekoliko godina.

Privremeni fileri za usne

 

U zavisnosti od toga da li određeni fileri ostaju neko vreme ili za stalno u našim usnama, razlikujemo privremene i trajne filere.

 

polutrajni fileri za usne

 

Prethodno nabrojani, hijaluron, aqua fileri, kolagen, pa čak i fileri masnog tkiva, predstavljaju privremeno rešenje. Njih će organizam vremenom resorbovati, razgradiće se i ukoliko želimo, možemo ih ponovo ubrizgati.

Trajni fileri za usne

 

Kao trajni filer najčešće se spominje silikon, odnosno, silikonski implanti. Međutim, veoma su podeljena mišljenja i među samim estetskih hirurzima o ugradnji silikona, pa se na različitim stranicma mogu naći potpuno oprečna mišljenja.

Dok jedni tvrde da trajne filere treba izbegavati u širokom luku, drugi navode kako nema nikakve bojazni ako se odlučite na ovaj korak. Naime, trajni fileri ostaju trajno u tkivu i zbog svoje zapremine i težine, vremenom mogu pasti i povući usne na dole. Često se i gomilaju na sredini usana.

Ipak, silikonski fileri izrađeni prema najnovijim tehnologijama su neporozni, otporni na udarce, a daju usnama potpuno prirodan izgled. Naravno, ukoliko pacijent nije zadovoljan izgledom nakon ugradnje silikona, on se može izvaditi i nakon toga ugrađuje se novi.

Ranije se usne jesu često popunjavale silikonom ili metakrilom, ali ipak, danas se žene sve češće odlučuju za privremene filere. U svakom slučaju, važno je da budete dobro informisani pre nego što odlučite da svoje usne podvrgnete bilo kojem zahvatu. Svakako ne želite da se kajete kasnije.

Da li su fileri za usne bezbedni?

 

Prvo i najvažnije jeste da svoje usne poverite iskusnom timu, da ne odete u prvi neprovereni kozmetički salon i tamo napunite usne hijaluronom. Lekar tokom konsultacija treba da vam pruži sve informacije koje vas zanimaju. Kako će usne izgledati nakon tretmana, kako traje oporavak, koji mogu biti nus efekti filera.

U specijalnim bolnicama i na klinikama koje se bave estetskom i plastičnom hirurgijom do grešaka ne bi smelo da dođe. Svi oni koriste filere proizvedene po najnovijim standardima i tehnologijama, koji su jednostavni za upotrebu i retko dovode do nus pojava. Ipak, u određenim slučajevima i do toga može doći.

Neželjeni rezultati filera za usne

 

Crvenilo, oticanje usana i modrice na mestima ubrizgavanja filera sastavni su deo ovakvih estetskih zahvata. Tako da, na to morate biti spremni. Obično se konačni rezultati vide nakon nekoliko dana, kada otoci splasnu.

 

Ipak, postoje i oni neželjeni efekti koji se mogu javiti, ali ređe.

 • Predimenzionirane usne koje nisu srazmerne sa ostatkom lica i ne deluju nimalo prirodno mogu nastati ubrizgavanjem više filera nego što je neophodno. Takve usne iz profila deluju poput pačijeg kljuna, prevelike su i ne izgledaju nimalo lepo.Nekada do ovoga dovodi želja pacijentkinje da se ubrizga više filera nego što je zaista neophodno. Zato je važno da lekar bude glas zdravog razuma i da ne pristane na takav zahvat. Svakako je pametnije ubrizgati manju količinu, pa kasnije dodati još filera ukoliko smatrate da je to potrebno;
 • Velike modrice javiće se ukoliko dođe do povrede nekih krvnh sudova;
 • Inficiranje tkiva je moguće ako se zahvat ne radi po pravilima, u potpuno sterilnoj sredini;
 • Alergije, kašljanje, kijanje, gušenje, moguće su u retkim situacijama, a tada se obavezno javite lekaru;
 • Filer može da iscuri ukoliko nije ubrizgan kako treba, ali ovo je izuzetno retko.

Kada je reč o trajnim filerima, moguće je da će organizam odbacivati supstancu, usne mogu dobiti potpuno drugačiji izgled od željenog. Bol i oticanje usana se javljaju uvek nakon ovakvih tretmana.

Fileri za usne u trudnoći

 

Ubrizgavanje bilo kakvih filera u usne nije preporučljivo u periodu trudnoće, kao ni u periodu dojenja.

I ne samo to, bilo koji estetski tretmani na koži koji podrazumevaju upotrebu određenih kiselina i različitih supstanci, nikako se ne savetuju budućim majkama i porodiljama.

Preko kože i krvi, svaka supstanca stiže do posteljice, a u periodu dojenja preko mleka može stići do bebe.

Drugi problem je ukoliko nešto krene po zlu, pa je potrebno lečiti problem jakim lekovima i antibioticima, a to nijednoj trudnici nije potrebno. Tako da, ukoliko i maštate o korekciji usana, bolje probajte da ih uvećate prirodnim putem. To će biti najsigurnija opcija.

Najprirodniji fileri za usne

 

Cilj ne treba da nam budu  velike  i prenapumpane usne, to se uvek može postići i uraditi. Bar je to danas lako. Ukoliko i želite da ih korigujete i povećate, one treba da zadrže svoj prirodan izgled, da budu prirodno rumene i jedre. Možda vi i želite usne kao što ima Anđelina Džoli, ali šta ako na vašem licu to neće izgledati ni lepo ni ženstveno?

Često to deluje potpuno neprirodno i nakon ugradnje mnogo kubika filera, žene dobijaju onaj patkast izgled usana. A to, teško da je definicija lepote.

Lekar je taj koji treba veoma precizno da razmotri vaš oblik, punoću i konture usana, kao i proporcije lica, pa tek onda da donese odluku šta je u vašem slučaju najprikladnije rešenje. Kod svake osobe, u zavisnosti od estetskog problema koji treba rešiti, lekar će koristiti različite tehnike ubrizgavanja, različite igle, kao i vrste filera za usne.

Nakon opširne konsultacije i razmatranja situacije, odlučuje se koji fileri su za vas najbolja opcija, koju količinu treba aplikovati u usne.  Saglasni smo, što prirodnije, to bolje.

Na primer, serumi koji prirodno povećavaju i definišu usne postaju sve popularniji i traženiji proizvod. Bez igle, uboda i bilo kakvih komplikacija, serum za usne pomaže nam da ih istaknemo i maksimalno naglasimo. Nema rizika, nema neželjenih posledica.

Baš zato jer postoji alternativa, naredni redovi govore o njoj.

Fileri za usne bez igle

 

Večito pitanje: kako povećati usne prirodno, bez igle, silikona… To bismo svi želeli, ali da li je izvodljivo?

I te kako jeste.

Pravilna nega usana je najvažnija ukoliko želimo da one što duže budu meke, rumene i zavodljive. Ako vam ne pada na pamet da ubrizgavate filere ili silikon, onda treba da razmislite o drugim, prirodnijim opcijama. Možda ste čuli da cimet povećava usne? Ili vas zanima kako da usne povećate uz pomoć šminke?

Sve to možete učiniti, a možete izabrati i proizvode koji u sebi imaju prirodne supstance koje će vašim usnama dati volumen i punoću.

 • Serum za usne jedan je od takvih preparata. On sadrži mnoštvo aktivnih sastojaka koji prirodno i lepo definišu i uvećavaju usne. To su u prvom redu hijaluronska kiselina, ali i prirodne komponente kao što su biber, ljuta papričica, mentol, cimet.

Ovakvi serumi  obogaćeni su uljem jojobe, maslinovim uljem, kokosovim uljem… Sprečavaju dehidrataciju usana, poboljšavaju prokrvljenost usana, one postaju nežne i glatke;

 • Sjaj za povećanje usana izgleda kao i svaki drugi sjaj za usne, ali sa tom razlikom što će nam omogućiti da brzo dostignemo njihov željen oblik i punoću. Nema nus pojava, otoka ni bolova, sve što ćete osetiti kada ga nanesete jeste blago peckanje i zatezanje.Ono dolazi od koncentrovanih komponenti koje imaju ulogu da nadraže osetljive receptore na koži usana i da ih vizuelno uvećaju. Osnova im je naješće kakao buter ili šea maslac, a tu je nezaobilazna hijaluronska kiselina, kapsicin iz ljutih paprika, mentol…Mana ovakvih sjajeva je ta što ostavljaju masan sloj na površini usana, što može uticati na to da tada slabije deluju, da manje aktivnih sastojaka prodire u kožu. Zato glas dajemo serumu u stiku koji se i lakše nanosi, ali ga i koža usana brže i bolje apsorbuje.

Fileri za usne – cena?

 

Uglavnom je najvažnije pitanje koliko filera treba staviti u usne da bi se postigao željeni efekat? Lekar i vi ćete nakon razgovora o tome odlučiti. Nije isto da li želite samo da povećate usne ili uz to želite i da ih konturišete, definišete. To znači da cena filera zavisi od količine koju ćete ubrizgati ali i vrste koju želite!

Recimo, fileri hijalurona su uglavnom pakovani od po 1mililitar. Nekada će to biti sasvim dovoljno za ubrizgavanje u usne, a u drugom slučaju efekat će se postići sa 2 ml.

Nisu ni svi fileri isti, različiti proizvođači prave filere različite koncentracije, gustine, dodaju različite komponente. Sve to utiče na efekte koje će lekar postići njihovim ubrizgavanjem.

Na primer, kafena kašičica ima 5ml, pa otprilike sada imate predstavu koliko je to količinski.

Kada su u pitanju najtraženiji hijaluronski fileri, cene su različite u zavisnosti od vrste, proizvođača. Tako na određenim klinikama 1ml hijalurona košta oko 200 evra. Dok, na primer 0,7ml filera Teosyal Kiss košta oko 150 evra. Ovakvi fileri zahtevaju korekcije, pa je uvek potrebno dodatno izdvojiti toliko ili nešto manje novca.

Sa druge strane, intervencija uvećanja usana masnim tkivom košta od 1.000 do 1.500 evra.

Fileri za usne – iskustva

 

Što se iskustava tiče, ona su različita. Neka govore u korist ovih tretmana dok drugi i nisu baš zadovoljni. Na primer Najbolje recenzije imaju dobri stari i popularni hijaluronski fileri! Osobe koje ih imaju su zadovoljne zbog toga što su postigle volumen koje su želele, i vremenom kada on opadne, mogu ga ponovo dopuniti.

Međutim, nezadovoljstvo dolazi od onih koji su tretman radili na neproverenom mestu. Često se filer zgruša i usne dobiju nejednak, kvrgav izgled. Primera ima i među poznatim damama, čije usne izgledaju nakrivljene i čudne poput onih od Kloi Kardašijan.

Znači, dobro se raspitajte gde i kod koga ćete zakazati ovakav tretman, jer nekada cena nije indikator kvaliteta!

Takođe, pozitivna iskustva imamo od osoba koje imaju fizičke nedostatke i nesavršenosti usled nekih nezgoda. Nekada plastična hirurgija ne može da nadomesti baš sve, pa fileri za usne mogu da dopune izgled.

 

Ako ste se i dvoumili da li su fileri za usne za vas, verujemo da smo uspeli da razrešimo neke nedoumice. U svakom slučaju, dok ne budete potpuno sigurne da ovo želite, uvek možete pružiti svojim usnama najbolju prirodnu negu i povećati ih prirodnim putem. A za filere nikada nije kasno!

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *