pušačke bore
Bore

Otkrijte kako da pušačke bore KONAČNO nestanu!

Pušačke bore su stvarne i vrlo uporne, ali ne brinite ima rešenja i za njih! Prepoznajte ih, uklonite ali i naučite kako da im stanete na put.

Sigurno svi znate i čuli ste za štetnost nikotinskog dima i pušenja po zdravlje, a znate da uz to ima i izuzetno negativno dejstvo na lepotu i zategnutost kože!

Međutim i ako ste pušači, ne brinite jer postoje neki trikovi kako da umanjite pušačke bore.

Nećemo stavljati dodatni akcenat na to da treba prestati sa korišćenjem cigareta, ali ako možete, uradite to!  Ako ne želite, pročitajte kako da pokušate da umanjite njihovo dejstvo na kožu vašeg lica i stvaranje bora!

Kako nastaju pušačke bore?

 

Sama logika daje odgovor na ovo.

Uzrok pojave je upravo pušenje odnosno nikotinski dim.

Štetne materije koje se ispuštaju prilikom pušenja se lepe na spoljašnji sloj kože, postepeno pojačavajući brzinu starenja kože. Iste te štetne materije koje udišete prilikom pušenja, zadržavaju se u organizmu i kruže kroz telo stvarajući eroziju kože i iznutra.

Takva dejstva štetnih elemenata iz cigarete, deluju sa dva fronta na to da se bore brže stvaraju, budu izraženije i teže se uklanjaju.

Pušačke bore su najizraženije oko usana, ali se ponekada pojavljuju i na bradi, čelu, oko očiju.

Sam položaj usana tokom trošenja cigarete je takav da isteže i sakuplja kožu, mnogo češće nego što se ti pokreti stvaraju kod nepušača, a to je još jedan razlog brže pojave bora oko usana.

Ali ne berite brigu, jer i one se mogu umanjiti uz malo truda i pravih preparata, samo nastavite da čitate da saznate kako!

Lile zna šta je i koliki problem može biti starenje kože. Dugo je tražila rešenje i pokušavala da smanji bore i zategne svoje lice, ali bezuspešno. Izgledala je starije nego što jeste! A onda je pronašla prirodno rešenje za svoj problem! Za kratko vreme je drastično smanjila bore na svom licu i zategnula ga. Koliko je lako! I vi možete da podmladite svoje lice i ispeglate bore, a saznajte kako iz njene priče koja je na ovom linku:https://lepolice.com/dobila-sam-bitku-sa-borama/

Ako ste u nedoumici da li su baš cigarete krivac za problem sa borama, pogledajte sledeće.

Kako izgledaju i gde se javljaju pušačke bore?

 

Tokom godina se svakako na licu pojavljuju bore, neke su sitnije, neke budu duboke bore, ali su svakako neminovne!Iako su bore redovna i prirodna pojava, kod pušača se pojavljuju ranije i često bivaju izraženije.

Pušačke bore se najčešće javljaju oko usana u vidu vertikalnih linija i nabora iznad usana.Javljaju se i oko očiju u vidu izraženijih sitnih linija koje uokviruju spoljnji ugao oka!

Ono što je specifično za pušačke bore, jeste da su rezervisane samo za žene.To je zbog kombinacije uticaja nikotina na estrogen, ženski hormon, koji još više opada i tako dolazi do nastanka pušačkih bora.

Kod muškaraca se one gotovo uopšte ne javljaju, jer pored toga što nemaju estrogen koji utiče na elastičnost kože, imaju i čvršće mišiće lica koji ne dozvoljavaju da se pušačke bore pojave tek tako. 

Već smo spomenuli da se pušačke bore najčešće pojavljuju oko usana i oko očiju, ali evo još reč-dve pobliže o tome!

Pušačke bore oko usana

 

bore od pušenja cigarete

 

Koža iznad gornje usne je jako tanka i ima izrazito malo potkožnog potpornog masnog tkiva. Manjak potpore i ekscesivna upotreba mišića usta dovode do preranog stvaranja mimičkih bora oko usana odnosno do stvaranja pušačkih bora.

Kada se tome doda i opadanje hormona i kolagena koji se staraju da koža bude zategnuta i glatka, dobijamo rezultat u vidu nabora oko usana . Ove vertiklane bore oko usana nazivaju se često i barcode bore. 

Šta možemo učiniti?

 

Nije da odmet shvatiti vezu hormona i izgleda kože i saznati kako se neguje koža u menopauzi.

Ako se bore jave i pre, kedan od saveta za to šta možete učiniti na svakodnevnom nivou je da pokušate da kombinujete različite tehnike za smanjivanje bora.

To znači da možete da praktikujete masažu za bore uz neko dobro prirodno ulje za bore. Možete sve to kombinovati sa redovnim korišćenjem kapi sa kolagenom ili preparate koji sadrže neodermyl!

Pušačke bore oko očiju

 

Koža oko očiju je izuzetno tanka i osetljiva i kada su u pitanju bore ona je prva na udaru.Prve bore se pojavljuju najčešće baš na području oko očiju, pa se tako i ove od cigareta.

Pušačke bore oko očiju su raspoređene u svim pravcima, i često čine da se na kapcima stvori onaj višak kože koji karakterističniji za osobe zrelog doba.

Nikotin podstiče razgradnju elastina u koži i to rezultira pojavom pušačkih bora u predelu očiju.

Takođe se može dogoditi i da se pojave tamni podočnjaci kao posledica konzumiranja cigareta!

Šta možemo učiniti?

 

I ovde pomaže kombinacija tehnika.To u ovom slučaju podrazumeva na primer limfnu drenažu lica kroz masažu kao i korišćenje seruma za bore.

Dobro je i da imate neku dobru anti rid kremu koju ćete nanositi redovno u kombinaciji sa prirodnim dobrim kremama za bore i podočnjake!

Svakako da je potrebno uložiti vreme i trud da se pušačke bore umanje i da se spreči njihovo širenje, ali isplati se. 

Uticaj pušenja na starenje kože

 

Pušenje je štetno po ceo organizam. To se ponavlja iznova i iznova i istina je! I ne samo da šteti i za vašu lepotu i mladolikost nego značajno ubrzava proces starenja!

Pored toga što pospešuje nastanak bora, nikotin i katran iz cigarete uzrokuju veće produbljivanje već postojećih bora.

Osobe koje puše cigarete imaju i do 73% veće šanse da dobiju marionetske bore koje su karakteristične za zrelije doba.

Kada se postave dve slike žene koja koristi cigarete i ona koja ne koristi, razlika je vidljiva upravo u pojačanim i više izraženim borama oko usana i očiju, ali i bore na čelu su često izraženije kao i nazolabijalne bore!

Nikotin i katran, uz ostale štetne elemente dima, iz cigarete deluju i na spoljašnji sloj kože ali deluju i iz dubine jer se zadržavaju u organizmu i talože kao plak na sama vezivna tkiva koja održavaju tonus kože.

Mlade osobe koje puše, bez obzira na genetiku i dobre predispozicije za manje bora, razviće prve bore i sve one druge vrste bora brže nego osoba istih godina koja je ne pušač.

Ono što je zanimljivo jeste da osoba koja je bila pušač duže od 10 godina i uspe da ostavi cigarete, ipak će nastaviti da razvija bore na koži lica i vrata brže nego osobe koje nisu nikada koristile cigarete.

Uzrok tome je što je u toku korišćenja cigareta nivo elastina, estrogena i kolagena u koži drastično opao u toku tih deset godina, i teško se može nadomestiti prirodno u organizmu. 

Uticaj pušenja na organizam je loš i mnogostruk, a na izgled i starenje kože je praktično destruktivan, jer uništava sve ono dobro što koža radi da bi održala svežinu i zategnutost!

Kako ukloniti pušačke bore?

 

Bez obzira što su ove bore uporne i vrlo nezgodne za uklanjanje ima leka i za njih!

Prvo što možete da radite jeste da se dobro informišete i počnete sa kombinacijom različitih tretmana i preparata koji bi trebalo da imaju uspeha i umanje pušačke bore!

Zatim je važno da u vašu rutinu nege uvedete:

Piling

 

Jednom nedeljno bi bilo dobro da napravite piling kod kuće koji će pomoći da se ukloni sav štetan talog od duvanskog dima koji se nakuplja na spoljnjem sloju kože!

Taj piling može biti na primer od:

  • Kesica sode bikarbone
  • kašika meda
  • kašika jogurta
  • malo soka od limuna

Sve ove sastojke sjedinite u kompaktnu i srednje gustu smesu. 

Na čisto lice nanesite ovaj piling i utrljavajte ga nežno kružnim pokretima po celom licu oko 3 minuta.Zatim ostavite da deluje još 5 minuta pa isperite lice mlakom vodom i osušite lice čistim peškirom.Nakon toga nanesite dobru hidratantnu kremu!

Soda bikarbona i limun će se postarati da se uklone svi štetni elementi i nečistoće sa kože  zajedno sa slojem mrtvih ćelija koje začepljuju pore.

Jogurt i med će delovati antioksidativno i pomoći će da se svi toksini izbace iz kože.

Hidratantna krema će koži vratiti količinu vlage koja joj je potrebna i stimulisaće ćelije da se regenerišu!

Ovakav piling će pomoći koži da se bori od uticaja duvanskog dima, i umanjiće produbljivanje pušačkih bora.

Uz ovaj kućni piling dobro je i barem jednom mesečno uraditi neki hemijski piling u kozmetičkom salonu!

Maske protiv pušačkih bora

 

Sledeća stvar koju možete da uradite jeste da ubacite i maske za lice koje čiste nečistoće iz kože.To su na primer maske koje sadrže sledeće sastojke:

  • Kaolin 10 gr
  • kokosovo ulje
  • dve kašike mineralne vode
  • dve kašike meda

Sve sastojke treba pomešati dobro sjediniti. Dobijenu masku treba naneti na lice i držati oko 15 minuta kada će se ona delimično osušiti.Nakon toga treba masku isprati sa lica mlakom vodom.

Glina za lice ima izuzetno dejstvo jer i čisti kožu od štetnih materija i sužava pore sprečavajući da se u njima zadržavaju štetni elementi.

Kokosovo ulje je jak prirodni antioksidant, a uz to i nutritivno obogaćuje kožu lica oporavljajući je dubinski.

Ovakve maske pomoći će koži da se bore protiv naslaga koje ostaju na koži od duvanskog dima. Imaće efekat i na umanjivanje pušačkih bora, jer vraćaju koži glatkoću i jedrinu!

Dobre kreme za bore!

 

Ovo je ključni element za borbu protiv svih bora, a pogotovo ovih od cigareta! Kako da znate koja je krema dobra za pušačke bore?

Vrlo lako!

Pratite deklaracije i tražite sastojke koji stvarno deluju kao što su:

Hijaluronska kiselina koja će podstaći ćelije da stvaraju kolagen i elastin i obnavljaju vezivna potporna tkiva kože. Na taj način ćelije kože čine da lice samo sebe podmlađuje!

Neodermyl koji radi kao kolagen u koži i popunjava bore iz dubine na molekularnom nivou. On se lako implementira u kožu i brzo deluje tako što čini bore manje izraženim i licu vraća mladolikost i svežinu!

Vitaminska ulja biljaka hrane kožu, neguju je i pomažu da se izbori sa tragovima prolaznosti vremena. Hidriraju kožu pomažući joj da zadrži vlagu unutar ćelija i tako joj omogućava duži vek i trajanje koje za rezultat daje zategnut izgled bez bora!

Važno je da ovakve kreme koristite redovno, najmanje dva puta dnevno. 

Takođe je važno da znate da je krema prirodnog porekla i sa dobrim prirodnim elementima. Štetni kozmetički elementi koji su sintetički se vezuju za nikotin koji je u sastavu pušačkih bora i samo ih još više produbljuje!

Ovo su samo od nekih načina na koje možete ukloniti pušačke bore! 

Tu su još naravno i popularni kozmetički tretmani koji su invazivni poput filera botoksom ili fejslifting metoda. Postoje i zatezanje lica COG nitima ili klasično zatezanje lica!

Ovo su opcije za one sa dubljim džepom i bez straha od igala i skalpela, i efikasne su, ali nisu dugoročne, jer ih je potrebno ponavljati svakih par meseci.Posebno ako se ne odričete cigareta.

Koliko je koži potrebno da se oporavi od pušenja?

 

bore od cigareta

 

Verovali ili ne koža i organizam se nikada ne oporave od pušenja.

Delovanje štetnih materija iz cigarete je toliko destruktivno da se ne može reverzovati i jako teško se popravlja. 

Svako ko je pušač zna kolika je to zavisnost i koliko je volje potrebno samo pokušati prekinuti tu naviku, a kamoli uspeti u tome i ostaviti cigarete. Koža je organ koji se regeneriše, ali čak i ako ostavite cigarete , uticaj koje su izvršile na kožu je toliki da se ne može popraviti bez adekvatne pomoći dobrih preparata i njihove redovne primene. 

Zato pokušajte da ostavite cigarete, ali ako ne uspevate u tome ili ne želite, spremite živce i budite uporni u tretiranju pušačkih bora.

Uz dobar preparat i jaku volju i njih je moguće smanjiti i popraviti!

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *