kreme sa hijaluronom
Bore, Nega kože

Najbolje kreme sa hijaluronom – top lista!

Otkrijte koje su najbolje kreme sa hijaluronom. One su s razlogom popularne, ali se kombinuju na više načina. Nađite pravu za vas uz ovaj vodič.

Ako bolje oslušnete dva vrapca na grani čak i oni razgovaraju( bar u pauzama ogovaranja drugih vrabaca) a o čemu drugom nego o hijaluronskoj kiselini. Kako onda ja da vam kažem bilo šta na temu a da ne ispadnem smrtno dosadna i oteram vas iz svoje priče.

Znam, nećete otići jer se u mojoj priči krije možda još po neka životinjka, kritika svega postojećeg ili druga šarmantna ludost.

Istovremeno, znamo i vi i ja da ću temi izvrnuti džepove dok sve ne poispada na gomilu tu pred vašim očima. Evo svežih, sažetih i vrlo korisnih znanja o kremama za lice sa hijaluronom koje će vam zaista pomoći da izaberete samo najbolje za svoju lepotu.

Kreme sa hijaluronom i način njihovog dejstva

 

Hijaluronska kiselina je pre svega prirodni sastojak ljudskog tela.

U hemijskom smislu predstavlja polisaharid, veliki i složen ugljeni hidrat. Još složeije, to je glikozaminoglikan koji se prirodno nalazi u vezivnim tkivima ljudskog tela. U kozmetičkom smislu, ovde nama primarnom, znamo je kao hijaluron, bezbojnu gelastu tečnost bez mirisa koja se ubrizgava u usne i obraze, nanosi u vidu seruma ili čuči u našoj kremi za lice.

Zajedno sa kolagenom i elastinom, hijaluronska kiselina je jedna od glavnih komponenti vezivnih tkiva koja okružuju ćelije kože. Koži daje vlažnost i čvrstinu.

50% ukupnog hijalurona nalazi se u kožnom tkivu a to je svega oko 7 grama. Ipak njen nedostatak itekako se vidi na licu koje stari.

 

 

Mlada i zdrava koža sadrži puno hijalurona u sebi. Starenjem, količina proizvedenog hijalurona u koži se smanjuje, a postojeće rezerve se troše. Nedostatak hijalurona u kožnom tkivu je jednan od uzroka gubitka mladalačke čvrstine, vlažnosti i sjaja. Lice osiromašeno ovom kiselinom lako i brzo se bora.

E, iz tog razloga smo kreme sa hijaluronom usvojili kao preparat bez koga se ne može.

Pogledajmo sada kako deluju.

Hijaluronska kiselina ima jednu jako korisnu osobinu: sposobna je da veže za sebe neverovatnu količinu vode reda veličina svoje težine pomnoženo sa 1000.

Održavanje optimalne vlažnosti je ključ zdrave kože. Bez odgovarajuće količine vode koža postaje suva, njena zaštitna barijera postaje neefikasna. Suva koža je sklona starenju, crvenilu i perutanju, gubi elastičnost, bez sjaja je i beživotna i bez volumena.

Kreme za lice sa hijaluronom bi trebalo da spreče ili ublaže sve ove gore pobrojane grozne simptome nastale samo, na oko bezazlenom, dehidriranošću kože.

Ali, nisu sve kreme iste…

Tri tipa hijalurona u kremi za lice

 

Na deklaraciji ćete je obično naći pod imenom sodium hyaluronate

Hijaluronska kiselina može imati različitu molekulsku masu tako da su neke formulacije efikasnije u nezi kože od drugih. Dakle, nije dovoljno da krema sadrži ovaj sastojak već da on efikasno deluje na potrebe kože.

 

hijaluron u kremama

 

Postoje 3 tipa hijalurona koji se najčešće ugrađuju u kreme za lice i druge proizvode za negu kože.

  • Visokomolekularna hijaluronska kiselina poznata još i kao hijaluron dugog lanca. Molekuli su joj isuviše krupni da bi ih koža apsorbovala. Ovaj hijaluron ostaje na površini kože i hidrira površinski sloj kože tamo gde nastaju bore i fine linije
  • Hijaluron srednjeg lanca koji ima nešto sitnije molekule i deluje slično kao i prvi tip.
  • Niskomolekularni hijaluron kratkog lanca čiji su molekuli 40 puta sitniji od prvog tipa hijaluronske kiseline. Ona prodire lako u dublje slojeve kože i tamo stimuliše prirodnu proizvodnju hijaluronske kiseline i hidrira taj sloj kože u kome nastaju duboke bore.

Kome su namenjene hijaluronske kremme i kada početi sa njima?

 

Budući prirodna materija iz ljudskog tela, hijaluron odgovara svim tipovima kože. Ipak, najefikasnija je i najpotrebnija po prirodi suvoj koži, zatim koži  koja je postala suva usled starenja ili licu osoba koje dugo borave u prostorijama ili na otvorenom gde je vazduh izuzetno suv.

Ovaj sastojak u sastavu kreme za lice treba da potraže i osobe koje imaju potrebu za ublažavanjem bora. Zrela koža na kojoj su vidljivi znakovi starenja odlično reaguje na hijaluron u sastavu kreme.

Ove kreme treba koristiti od 25. godine života. To je vreme kada rast tela prestaje nakon čega polako počinje smanivanje količine prirodnog hijalurona u telu i koži.

Koriste se kao prevencija starenja i kao vid nege za ublažavanje znakova starenja i suvoće kože.

Vrste i mešavine hijaluron krema – koju odabrati?

 

Hijaluronska kiselina je sastojak krema koji se odlično kombinuje sa drugim važnim komponentama. Na taj način se postiže multifunkcionalnost kreme za lice.

Naime, pored čuvanja vlažnosti ona može biti namenjena popravljanju stanja bubuljica na licu, regeneraciji kože i slično.

Evo koje su najčešće i najefikasnije kombinacije:

Krema sa hijaluronom i kolagenom

 

Evo zlatne kombinacije za lice sa koga je potrebno obrisati znakove starenja.Ovo je moćna formula koja ujedinjuje optimalnu hidriranost kože sa redukcijom vidljivih znakova starenja.

Ovakva jedna krema trebalo bi da ublaži gubitak volumena lica koji se javlja sa godinama.

Biljne kreme sa hijaluronom i neodermylom

 

Neodermyl je novootkriveni kozmetički sastojak koji podmlađuje kožu na specifičan način. Stručnjaci kažu da u roku od 2 nedelje daje licu iste rezultate kao injekcija kolagena. Ova bioaktivna materija podmlađuje ostarele fibroblaste i reaktivira sintezu kolagena i elastina.

Nalazi se u kremama za podmlađivanje, uklanjanje dubokih bora.

Kada se ovaj par aktivnih materija nađe biljnoj kremi za lice čiji sastav neće ni na koji način loše uticati na kožu znajte da ste pronašli dobitnu kombinaciju za svoju anti age negu lica..

Ovakva krema spasila je Ljiljanu koja je je mnogo lutala u potrazi za savršenom kremom za negu lica na kome su se pojavili znakovi starenja u vidu bora, podočnjaka, umorne i opuštete kože.  Da, moguće je vratiti biološki sat unazad, makar izgledom. Njeno lice sada je podmlađeno prirodnim putem – bez bora, podočnjaka i fleka. To što je njoj pomoglo, može pomoći i vama. O čemu je reč, saznajte iz njene lične priče na ovom linku: https://lepolice.com/moja-prica-godine-su-za-mene-samo-broj/

Pored toga, postoje i sledeće kombinacije koje su bolje za mlađu kožu nego za zrelu.

Pantenol krema sa hijaluronom

 

Ova kombincija je pogodna za suvu i osetljivu kožu.

Pantenol je derivat vitamina B5. Ima regenerativna i protivupalna svojstva. Koži pomaže da izgradi zaštitnu barijeru. On kao i hijaluron ima sposobnost privlačenja vode u kožu.

Ova dva sastojka spojena u jednu kremu trebalo bi da značajno poprave stanje suve i osetljive kože.

Oba sastojka popravljaju stanje hidriranosti.

Pantenol protiv bora deluje jer vraća koži elastičnost i glatkoću. Povoljno deluje na crvenilo na licu, upaljene bubuljice, ožiljke od bubuljica.

Krema sa pantenolom i hijaluronom je dobar izbor za negu lica nakon sunčanja kao i za osobe sklone ekcemu.

Ovo je blaga, prijatna formulacija koja ne zapušava pore.

Apotekarske kreme sa hijaluronom

 

Mnoge poznate apoteke nude sopstvene kreme sa hijaluronskom kiselinom. Tako možete pronaći preparate za svaki tiplica i specifičnu potrebu.

Oko ovog tipa krema koje se spremaju u samoj apoteci, po nekad i po porudžbini, uvek vlada neka fama.

Skoro svako od nas ima drugaricu koja se kune u čudotvornost neke kreme iz apoteke na uglu. Posebno su popularne antirid kremice za predeo oko očiju, kreme za ruke, kreme za bore.

Ove kreme su jeftinije od drugih onih brendiranih stoga se lakše odlučujemo da ih isprobamo.

Uglavnom nema ničega problematičnog u njima.  Stručno napravljena apotekarska krema je kao odelo skrojeno po meri. Ovo sve pod uslovom da imamo dermatologa koji će precizno odrediti stanje potreba našeg lica i na osnovu toga da vam u apoteci naprave kremu za lice.

Važno je da hijaluronska kiselina bude niskomolekularna kako bi koža mogla da je apsorbuje. Pitajte svog apotekara. Ako primetite da se ponaša kao da mu pričate o španskim selima, potražite svoju kremu na drugom mestu.

Krema sa hijaluronom i vitaminom C

 

Najbolje bi bilo kada bi se mogli pomešati svi moćni sastojci u jednu kremu.

To nije moguće jer pojedini sastojci se ne mogu mešati.

Hijaluron i vitamin C se mogu kombinovati. Šta više predstavljaju veoma moćan spoj.Ova dva sastojka pojačavaju dejstvo onog drugog i dajući gotovo trenutan i dugotrajan efekat u anti age kremama za lice.  Vitamin C u ovakvoj jednoj kremi štiti od štetnog dejstva UV zraka, štiti kožu od oksidativnog stresa, podstiče sintezu kolagena i elastina, smanjuje hiperpigmentacije i ujednačuje ten.

Kreme koje sadrže C vitamin su namenjene noćnoj nezi jer Vitamin C izaziva fotosenzitivnost kože.

Kreme sa retinolom i hijaluronom

 

Retinol i hijaluronska kiselina se mogu kombinovati u istoj kremi za lice.

Retinol može izazvati suvoću kože. Hijaluron ublažava sporedne efekte njegovog dejstva na kožu kao što su crvenilo, svrab, ljuštenje i ekstremna suvoća. Retinol je sastojak kreme sa neverovatnim efektima. On popravlja teksturu i podmlađuje kožu ali rekla bih, na veoma grub način. Hijaluronska kiselina je sastojak koji ublažava agresivnost delovanja retinola.

Kako se koristi hijaluron krema?

 

Uobičajeno je da imamo dnevnu i noćnu kremu za lice. Ovo je standard ali ne mora biti pravilo. Noćne kreme su teže, masnije, jače i ima žena kojima prosto ne odgovaraju.

Hijaluronska kiselina je sastojak koji je dobar i u dnevnoj i u noćnoj kremi.

Ono na šta treba da obratite pažnju su dodatni sastojci. Recimo krema sa hijaluronom i vitaminom C je za noćnu negu jer ovaj vitamin kožu čini osetljivomna sunce.

Obratite pažnju na pripremu kože pre nanošenja hijaluronske kreme za lice.Poenta je da pore budu što prohodnije jer ova aktivna materija teško prodire u dublje slojeve kože.

Redovan piling za uklanjanje mrtvih ćelija sa površine kože, parenje lica pre nanošenja kreme i pre svega temeljno čišćenje kože pre svakog nanošenja kreme obezbediće efikasnost preparata.

U suprotnom vaša doza hijalurona će ostati na površini i njena efikasnost neće doći do izražaja.

Najbolje kreme za lice sa hijaluronom

 

Kako biste izabrali najbolju ujedinite sva svoja znanja, pažljivo čitanje sastojaka na pakovanju i gledajte da krema bude što prirodnija.

 

hijaluron kreme

 

Kombinaciju drugih aktivnih sastojaka birajte prema svojim potrebama. Evo naše top liste!

Neborela

 

Razlozi da ovoj kremi sa hijaluronom dodelim prvo mesto su sledeći:

Prirodna je, ne sadrži veštačke boje, mirise, agresivne hemikalije i parabene.

Pored hijalurona sadrži neodermyl, sastojak koji jača kožu i usporava njeno opuštanje i nalazi se na listi najcenjenijih sastojaka anti age proizvoda za negu lica.

Sadrži najveći broj drugih prirodnih aktivnih materija u jednoj kremi.

Njenom upotrebom licu ćete priuštiti multifunkcionalnu negu usmerenu na prevenciju i uklanjanje znakova starenja, uklanjanje tamnih podočnjaka i fleka na licu.

Neborela je krema za lice sa hijaluronom koja je namenjena svim tipovima kože, ne zapušava pore i može se koristiti i kao dnevna i kao noćna krema. Naručuje se samo online, a možete je naći na istoimenom sajtu.

Bioten 3D dnevna krema za lice sa hijaluronom

 

Ovo je krema protiv bora. Sadrži hijaluronsku kiselinu male moleulske mase koja lako prodire u dublje slojeve kože i hijaluron filere.Uz to sadrži i stimulator koji u dermisu aktivira proizvodnju prirodnog hijalurona.

Formulisana je na bazi 80% prirodnih sastojaka.

Pozitivni efekti na kožu lica vidljivi su nakon mesec dana korišćenja u vidu zaglađene kože i ublaženih bora.

Mixa Hyalurogel Light

 

Namenjena je normalnoj do suvoj i osetljivoj koži. Obezbeđuje hidrataciju kože do 24 sata. Gelaste je lagane strukture koja ne zapušava pore. Koža je lako i brzo upija. Hijaluron iz ove kreme dubinski hidrira kožu. Sadrži i biljni glicerin. Može se koristiti kao dnevna ili krema za noć

Sebamed Visio active hydro gel

 

Hidrirajući gel za jako suvu i osetljivu kožu. Prija osobama koje imaju atopijski dermatitis.  Takođe prija i osobama sa masnom kožom sklonom aknama.

Sadrži inkapsuliran shea puter i hijaluronsku kiselinu. Sastojci se polako odpuštaju u dublje slojeve kože koju regenerišu. Sadrži aloju, pantenol i alantoin.

Deluje umirujuće i regenerišuće na osetljivu kožu.

Afrodita skin specialist hyaluron

 

Pored hijalurona sadrži sok krastavca. Koži lica pruža intenzivnu hidrataciju i anti age zaštitu. Ne masti kožu. Pogodna je za sve tipove lica. Ne sadrži parafine i silikone. Većina sastojaka su prirodnog porekla.

Eucerin

 

Ovaj brend je formulisao čitavu paletu anti age krema za lice sa hijaluronom. Dok su jedne fokusirane na vraćanje volumena licu, druge peglaju bore a treće vraćaju elastičnost.

U zavisnosti od stepena starenja kod Eucerina možete izabrati svoju hijaluron kremu.

Proizvođač kaže da njegove kreme smanjuju propadanje prirodnog hijalurona, hidrira, popunjava bore, štiti od slobodnih radikala.Pored hijalurona dugog i kratkog lanca, ove kreme sadrže saponine koji stimulišu proizvodnju hijaluronske kiseline u ćelijama i enoksolon.

Eucerin ima i dnevne i noćne kreme sa hijaluronom. Dnevne imaju ugrađen SPF 15 ili 30

Eveline Hyaluron Clinic dnevna i noćna krema 60+

 

Već po oznaci 60+ vidimo da je ovo krema za lice za zrelu kožu. Namenjena je suvoj i osetljivoj koži i popunjavanju bora.

Formulisana je na bazi provitamina B5 i čak 5 oblika hijalurona.

Ova krema treba da obezbedi intenzivnu  vlažnosti i mekani svilenkast izgled liva. Pored ove dve aktivne materije sadrži još ferulinsku kiselinu namenjenu zaštiti od fotostarenja kože, plavi kolagen od koga lice postaje glatko, pro retinol za podmlađivanje.

Alergija na kreme sa hijaluronom

 

Ovaj prirodni sastojak preparata za negu ne izaziva alergije. Mogu ga koristiti osobe svih životnih dobi sa bilo kojim tipom kože.

Prateći sastojci u nekoj kremi sa hijaluronom bi mogli biti problematični. Proverite pažljivo sastav pre kupovine kreme. Veštački mirisi, silikoni, parabeni, mineralna ulja i slično mogu izazvati alergiju. Izaberite prirodnu kremu za lice sa hijaluronskom kiselinom i sigurno nećete imati nikakav neželjeni efekat.

Krema sa hijaluronom – iskustva

 

Milena: Isprobala sam više brendiranih krema sa hijaluronskom kiselinom. Neke su mi bile prejake. Tek sam kasnije naučila da su ostali sastojci u kremi problem a ne hijaluron. Sada se trudim da kupujem prirodne kreme bez hemikalija, a sa ovim sastojkom.

 

 

Angelina: Nedavno sam počela da koristim hijaluron kremu sa retinolom. Bolja je od drugih krema ove vrste jer mi se lice manje suši.

Zara: Mislila sam da je hijaluron u mnogim kremama precenjen jer ne može da prodre u kožu. Ostaje samo na površini. Sada sam našla savršenu prirodnu kremu sa hijaluronom i već vidim razliku. Koža mi je čvršća, zategnutija i bore su počele da se ublažavaju.

Hijaluron je odličan sastojak  krema posebno kada zagazimo u “neke” godine.

Ukoliko ne upadnete u zamku da svu brigu oko nege lica stavite samo na jednu kartu, ova aktivna materija u kremi za lice će vam svakako biti od koristi za očuvanje mladolikosti i svežine.

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *