limfna drenaža lica
Nega kože

Limfna drenaža lica: kako, zašto i da li pomaže lepoti vašeg lica?

Čuli ste da limfna drenaža lica može da preporodi vaše lice i učini ga lepim i svežim? Dobro ste čuli! –  Mi smo saznali sve od A do Š o ovom tretmanu i kako on radi u korist lepote!

Šta je to limfna drenaža?

 

Prvo i najvažnije jeste da saznamo šta je to limfna drenaža lica uopšte?

Da rasvetlimo prvo pitanje:

To je način da se vaše lice otarasi nakupljene vode, otoka i štetnih materija kroz stimulaciju limfnih čvorova na licu i vratu!

Zvuči komplikovano, ali nije baš u potpunosti tako.

Naše telo sadrži limfni sistem koji podrazumeva čitavu mrežu žlezda i čvorića koji služe za regulisanje toka tečnosti kroz organizam i čišćenje od nakupljenih štetnih materija.Na licu se nalazi veći broj ovih limfnih čvorova i kada se stimulišu na rad one izbace sve što ne treba, a pomognu cirkulaciju i dobijete svež i negovan izgled lica!

To je limfna drenaža lica u najkraćem i najdirktnijem mogućem objašnjenju!

Kome je limfna drenaža namenjena?

 

Nega lica ali i tela limfnom drenažom je namenjena svima koji žele da probaju ovako nešto.Ne postoji granica u vidu godina ili tako nečega. 

Jedino ne smeju da je koriste osobe koje imaju neku akutnu bolest limfnog sistema. Osim toga, svi mogu da uživaju u blagodetima limfne drenaže lica, pogotovo što je se ona zapravo izvodi masiranjem lica.

Znači masaža lica i vrata koja otvara limfne čvorove i stimuliše čišćenje toksina iz organizma?! Zašto da ne! Svašta radimo za lepotu pa zašto ne bismo i uživali u relaksirajućoj masaži koja će rezultirati limfnom drenažom lica i negovanim izgledom!

Koje su sve prednosti limfne drenaže lica?

 

limfna masaža lica

 

Naravno da vas zanima koje su prednosti ovakvog tretmana pa da odmah naglasimo da su mnogobrojne!

Pored otpuštanja toksina iz tela i lica što je izuzetno važno za zdravlje celog organizma, limfna drenaža pomaže u otklanjanju otoka i viška vode!

Dešava se svima da se probude podbuli i otekli, da se na licu nakupilo viška vode , podočnjaci su prosto buknuli. Limfnom drenažom lica ne samo da ćete smanjiti sve te pojave trenutno, nego ćete preduhitriti svako sledeće oticanje lica.

Dakle ukoliko budete praktikovali ovakav tretman, uspećete da pospešite limfni sistem da radi svoj posao bolje i bez prestanka čime ćete osigurati manju pojavu nadutosti lica, podočnjaka, i čišćenje organizma. Takođe ćete i podstaći cirkulaciju lica pa će ćelije kože biti pune kiseonika, brže se regenerisati i dati dobar tonus lica, manje bora i negovan izgled!

Vesna je imala problema sa podočnjacima, flekama na licu i borama. Pokušala je na toliko načina da umanji ove probleme ali bezuspešno. Već je bila spremna da se pomiri da nema leka za njene muke, kada je slučajno saznala za rešenje, za tajnu mnogih poznatih osoba koje se hvale svojim mladalačkim izgledom! Ona više nema bore, o podočnjacima ni ne razmišlja, jer su prošlost! Isto to rešenje može biti i vaše. Sve o tajni njenog uspeha pročitajte klikom na link: https://lepolice.com/moje-iskustvo-prirodno-sam-obrisala-bore-sa-lica/

Kako se izvodi limfna drenaža lica?

 

Zanima vas kako se ovo sve sprovodi u delo? Samo čitajte dalje i saznaćete sve detalje procedure limfne drenaže lica!

Da bi se odradila pravilna i dobra masaža koja podstiče limfni sistem na rad mora se znati gde se nalaze limfni otvori, odnosno tačke koje treba stimulisati.

Na licu i vratu postoji veliki broj limfnih čvorova i to u predelu oko očiju i ušiju, ispod vilice u predelu podbratka pa dalje na vratu do ključnih kostiju.

Kada se radi masaža za limfnu drenažu lica treba vršiti blag pritisak koji se kreće putanjom ka dole prema ključnim kostima. Tako se limfni kapilari stimulišu za slanje viška tečnosti i toksina ka limfnim čvorovima koji će to sve nepotrebno izlučiti iz organizma.

Kada se izvodi limfna drenaža lica pokreti treba da su blago kružeći, usmereni ka dole, ne preteranog pritiska. 

Svi pokreti svakog dela lica se ponavljaju između tri i pet puta.

Postoji više etapa masaže za limfnu drenažu:

  • Limfna drenaža očnog predela
  • Limfna drenaža centralnog dela lica
  • Limfna drenaža predela oko usana i brade
  • limfna drenaža vilice, podbratka i vrata

Pokreti koji se izvode ciljaju stimulaciju limfnih čvorova na licu i vratu, a kada se izvode profesionalno onda uključuju i potiljačni predeo koji je pun centara limfnog sistema.

Svakako da je važno da znate da pored opuštajućih efekata ovakvi tretmani imaju povoljna dejstva na celokupno zdravlje organizma, za oslobađanje od toksina i negu lica. Takođe umanjuje probleme poput rozacee i fleka na licu.

Kada se ova vrsta masaže radi, budite sigurni da će se toksini i višak tečnosti izbaciti i da će lice biti zategnutije, sveže i vrlo relaksirano!

Limfna drenaža lica kod kuće

 

Pitate se da li možete ovako nešto da uradite sami i u udobnosti svog doma? Odgovor je potvrdan! Možete, a evo i kako!

Prvo morate da znate da se radi u etapama i da se potezi ponavljaju po više puta, a evo i koje su etape i kako se izvode:

Limfna drenaža očnog predela

 

Pre svega je potrebno da vaše lice bude dubinski očišćeno i osušeno. 

Za ovu masažu nije potrebno nanositi losion ili neko posebno ulje za rad, ali ukoliko želite može da posluži vitaminsko ulje, ili bademovo ulje.

Počinje se tako što se prstima prelazi preko luka obrva zatim do preko slepoočnica na dole pored ušiju.Takođe se može raditi od podočnjaka gde se prsti povlače od korena nosa preko podočnjaka do slepoočnice pa dalje do ušiju i dalje na dole ka ključnim kostima.

Budite sigurni da ne samo da ćete se osećati relaksirano već će vaše lice biti svežije, zategnutije i vidno smanjene nadutosti.

Limfna drenaža obraza i centralnog dela lica

 

Ovde pokreti počinju kao i za podočnjake od korena nosa. Povlačite prste dalje preko jagodičnih kostiju do vrha uha i zatim na dole preko vrata do ključnih kostiju.

Ovim pokretima stimulisaćete i tonus mišića obraza pa će se popraviti opšti izgled lica.

Takođe cirkulacija će biti podstaknuta pa će se umanjiti preterano rumenilo na obrazima ukoliko ga neko ima.

Za masažu nosa, postavite prste na koren nosa i povlačite ih ka dole do vrha nosa pa ispod jagodičnih kostiju do uha i dalje na dole ka ključnim kostima.

Ovim pokretima možete i umanjiti nezolabijalne bore.

Limfna drenaža predela oko usana i brade

 

Kod ovog predela lica su pokreti malo blaži, jer su usne osetljive. Postavite prste na gornju usnu i nausnice i zatim prevlačite preko obraza do ušiju pa na dole kao i svaki prethodni put.

Zatim postavite prste na donju usnu i bradu i povlačite prema kraju vilične kosti pa niz vrat ka ključnim kostima.

Ovim ne samo da ćete se rešiti toksina sa lica nego možete pospešiti smanjivanje bora oko usana i marionetskih bora.

Limfna drenaža vilice, podbratka i vrata

 

Ovaj deo tretmana limfne drenaže je ujedno i poslednji u nizu. On se izvodi malo drugačije.

Za pokrete masaže se koriste zglobovi prstiju i dlanovi.

Dakle kažiprst i srednji prst savijte na sredini i blago raširite. Kao kad hoćete da štipnete dete za obraščić, znate ono „bući bući“, e tako postavite prste! Tako postavljene prste postavite na bradu sa obe strane lica, kao da obuhvatite viličnu kost. 

Kada ste postavili prste povlačite ih do kraja vilične kosti i ponovite odmah samo taj pokret tri puta.Zatim dlanovima prevlačite preko podbratka do kraja vilične kosti pa na niže preko vrata do ključne kosti. i to ponovite tri puta!

Na ovaj način možete smanjiti podbradak, zategnuti opuštenu kožu ispod brade i tonirati svoj vrat!

Ovakvom masažom ćete postići limfnu drenažu lica i osloboditi se stresa za kratko vreme.

Iako deluje vrlo komplikovano, kada prvi put pohvatate poteze činiće vam se jako jednostavno. Još kada budete uživali u svim benefitima ove limfne drenaže lica, bićete oduševljeni!

Profesionalna limfna drenaža lica

 

Ako vam se ne mili da sami istražujete i masirate svoje lice, svakako možete prepustiti svoje lice profesionalcima u kozmetičkim salonima!

Limfna drenaža lica izgleda malo drugačije kada je radi profesionalac.Prvo što postoji više vrsta masaža koje spadaju u drenažne – najpoznatije su zogan masaža ili gua ša masaža koja se radi posebnim strugalicama ili rolerima od žada i drugog dragog i poludragog kamenja.

Pre same masaže se prvo lice čisti i maže određenim preparatima a zatim se počinje sa potezima koji pokreću limfni sistem, podstiču izbacivanje toksina i viška vode.

Kako su limfni čvorovi raspoređeni na licu tako i masaža teče, od čela niže ušiju preko vrata do ključnih kostiju. Po završetku frontalnog dela masaže u profesionalnim tretmanima se pažnja posvećuje i zadnjem delu glave, odnosno potiljačnim limfnim čvorovima!

Tretman traje oko pola sata i bićete opušteni i relaksirani, i vidno svežijeg izgleda!

Vaše je da se opustite dok profesionalci rade svoj posao i smanjuju kesice ispod očiju, otoke, i izbacuju štetne materije sa vašeg lica!

Limfna drenaža lica rolerima

 

Kao što smo spomenuli postoji i ova varijanta masaže koja podstiče limfnu drenažu lica i vrlo je popularna i efikasna.Razlika je što se ne radi prstima već specijalnim spravama koje imaju rolere odnosno valjčiće od različitih materijala. Najpoznatiji je roler od žada koji ima veoma pozitivna dejstva na negu lica!

Ovakvim rolerom se masaža počinje na čeonoj regiji, vukući roler gore dole i zatim niz lice pored ušiju niže vrata do ključnih kostiju. 

Zatim se prebacujete na predeo oko očiju. Obično roleri imaju jedan uži roler na jednom kraju i širi na drugom. Taj uži roler se koristi za predeo oko očiju i za podočnjake.

Pokreti su slični kao i za masažu rukama, dakle potezi su bazirani na mesta na koži lica gde se nalaze limfni čvorovi.

Nakon očne regije, rolerima se prelazi nos i obrazi a zatim i brada i vlična kost pa sve niz vrat do ključnih kostiju.

Posebnu prednost imaju roleri sa dve kuglice na jednom kraju jer su izuzetno pogodni za regije vilične kosti i brade.

Rolerima se stimuliše limfna drenaža lica ali i deluju na smanjenje bora i ostalih nesavršenosti na licu. Ako kremu za bore nanosite ovakvim rolerima, onda imate dva u jedan i limfnu drenažu lica i umanjivanje bora! Sjajno zar ne?

Manuelna masaža za limfnu drenažu lica

 

limfna drenaža lica postupak

 

Pod ovim pojmom manuelne masaže se podrazumeva da se masaža radi isključivo rukama, odnosno prstima.

Ruke se zagreju, namažu određenim uljem ili još bolje preparatom protiv bora i fleka na licu i masaža može da počne.Stimulišu se delovi lica u kojima se nalaze limfni čvorovi i tako se potiče cirkulisanje tečnosti kroz lice i izbacivanje štetnih materija koji se nakupljaju u koži.

Da li ste znali da vi već svakodnevno izvodite manuelnu limfnu drenažu lica svaki dan?

Da!

Svaki put kada nanosite hidratantnu kremu, ili kremu za bore, vi je utrljavate u lice pri tom stimulišući cirkulaciju i limfni sistem vašeg lica.

Ako još dodate ovaj osnovni pokret od slepoočnica do ušiju pa niz vrat do ključne kosti- eto ga potpun tretman uz kreme i limfnu drenažu!

Koliko često limfna drenaža lica sme da se radi?

 

Ovakav tretman ne bi trebalo da se radi više od dva puta mesečno ukoliko imate česta nakupljanja vode u licu i otoke. A kasnije umanjiti na jednom mesečno jer ipak limfni sistem ima svoj određen tempo funkcionisanja i ne treba ga preterano remetiti i požurivati.

Postoje osobe koje tvrde da dva puta nedeljno primenjivanje ovakvih masaža za limfnu drenažu lica garantuje mladolikost i zdravlje, ali stručnjaci to nisu potvrdili i zato je bolje biti umeren!

Ako želite super rezultate a da pri tom ne narušite svoje zdravlje, najbolje je da u dnevnu rutinu uvedete prirodne kreme protiv podočnjaka i bora a pri tome dva puta mesečno odradite limfnu drenažu lica!

Rezultati će biti zagarantovani!

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *