zogan masaža lica
Nega kože

Zogan masaža – korak po korak do podmlađenog lica

Recite borama zbogom! Zogan masaža lica je tu da vam pomogne! Drevna japanska tehnika masaže i još super saveznik u borbi protiv bora? 

Da! Postoji takva čarolija!

Priuštite sebi ovo opuštajuće čudo – Zogan masažu za zatezanje i poboljšanje tonusa kože lica. Obećavamo vam da je iskustvo neverovatno!

Šta je to ZOGAN masaža lica?

 

Zogan masaža lica je drevna japanska tehnika masiranja lica koja ima mnogostruke povoljne uticaje na lepotu vašeg lica!

Ova masaža lica se još naziva i Tanaka masaža lica jer ju je proslavila japanska šminkerka Jukuko Tanaka koja u zrelom dobu ima prelepu i zategnutu kožu lica kao rezultat primenjivanja ove masaže.

Pored opuštajućeg uticaja na lice, Zogan masaža blagotvorno deluje na lepotu i zategnutost lica odnosno na umanjivanje bora. Takođe deluje i na limfne žlezde u licu i tako podstiče organizam da se otarasi svih štetnih materija.

Pogodnosti Zogan masaže se ogledaju i u umanjivanju podočnjaka i nadutosti lica, kao i ujednačavanju tena.

U današnje vreme koje je ispunjeno stresom i kada je naše vreme rastegnuto na toliko strana da ne stižemo da se posvetimo sebi onoliko koliko je potrebno, Zogan masaža je baš ono što nam treba.

Za nju potrebno svega desetak minuta i možemo je obavljati sami!

Prednosti Zogan masaže za lice

 

zogan masaža lica protiv bora

 

O Zogan masaži za lice se uvek govori u pozitivnom smislu. Ova japanska tehnika masiranja lica će koži osigurati lepotu ako se primenjuje na pravi način.

Umanjivanje prvih bora kao i sprečavanje i usporavanje nastanka bora uopšte jesu glavni benefiti Zogan ili Tanaka masaže!

Pokretima koji se rade u toku Zogan masaže lica koži se vraća elastičnost gipkost i čvrstina. 

Tonus kože se pojačava samim tim čineći bore na prirodan način manje vidljivim a kožu lica glatkom i sjajnom.

Prednost  japanske masaže je i u tome što se primenjuje na sve delove lica, obuhvatajući tako sve regije koje su sklone stvaranju bora. Pokretima Zogan masaže se stimulišu mišići koji su bliži površini kože lica pa su rezultati vidljivi gotovo odmah, a kako stimulišu i dubinske mišiće lica onda su rezultati i dugoročni!

Limfni sistem koji se proteže kroz kožu lica se uz ovu masažu pokreće i otvara otpuštajući štetne materije iz organizma čineći kožu lica zdravom!

Pospešujući cirkulaciju u licu, ova masaža garantuje gotovo trenutni sjaj kože .

Borba protiv bora je nekada velika muka i može da bude strašno opterećujuća ako se ne služimo pravim sredstvima protiv njih. Naša čitateljka Lile je bila očajna pokušavajući da dobije tu bitku protiv bora! Našla je pravog saveznika  u potpuno prirodnom načinu koji joj je definitivno doneo pobedu nad borama!  Lice joj se zatgenulo, bore su se ispeglale i podočnjaci se smanjili. Više o tome kako je to uspela pročitajte iz njenog ličnog iskustva klikom na ovaj link: https://lepolice.com/dobila-sam-bitku-sa-borama/

Kako se izvodi zogan masaža lica?

 

Sada kada smo videli sve benefite Zogan masaže vreme je i da naučimo kako se izvodi. U par koraka, Japanskih drevnih tajni lepote, do zdrave i lepe kože lica bez bora:

Priprema lica

 

Pre nego što započnete sa masažom temeljno i dubinski očistite kožu lica, najbolje nekim prirodnim pilingom za lice.

Kada završite čišćenje lica, uzmite hidratantnu kremu za lice koju koristite ili još bolje neko ulje za lice – maslinovo ulje, kokosovo ulje, može i čisti shea buter. Naravno uzećete onaj preparat koji najbolje odgovara vašem tipu kože! 

Obavezno je da se koristi neki preparat od navedenih u toku masaže da bi se umanjio nastanak trenja i sprečilo oštećenje kože ili iritacija!

Osnovni korak 1

 

Kada ste naneli ulje koje će pomoći u izvođenju pokreta Zogan masaže, a u isto vreme će delovati hranljivo na vaše lice, vreme je za prvi pokret:

Stavite jagodice prstiju sa obe strane lica na slepoočnice u nivou ušiju.Vršeći neprekidan blagi pritisak povlačite prste na niže ka vilici pa sve do vaših ključnih kostiju!

Ovaj pokret otvara limfni sistem i stimuliše ga, pa će se organizam na taj način osloboditi toksina.

Korak 1 Zogan masaže se ponavlja tri puta, i ponavlja se još par puta u toku trajanja masaže.

Korak 2 – čelo

 

Posle osnovnog koraka prelazimo na čeonu regiju. Na sredinu čela stavite uzdužno prste obe ruke da se sastaju u sredini. U cik cak pokretima povlačite prste preko čela do slepoočnice neprekidno vršeći blag pritisak. 

Kada dođete do slepoočnica povežite osnovni korak i produžite prstima niz lice do ključne kosti.

Ovaj pokret takođe ponavljate tri puta.

Odličan način da se rešite bora koje se pojavljuju na čelu!

korak 3 – Oči

 

Sada se prebacujemo na predeo oko očiju koji je toliko delotvoran da posle nekoliko ponavljanja smanjuje podočnjake i kesice ispod očiju!

Jagodice srednjih prstiju postavite na spoljašnje uglove očiju.Povlačite prste duž donjih kapaka, preko podočnjaka, sve do unutarnjih uglova očiju.Od unutarnjih uglova oka, prevlačite prste na gore duž luka obrve dok ne stignete do slepoočnica.

Kad ste stigli do slepoočnica nadovežite osnovni pokret prevlačenja prstiju sve do ključnih kostiju!

Ovaj pokret zogan masaže koji se vrši u predelu oka se ponavlja od tri do pet puta, a rezultati su zagarantovani vrlo brzo.

Korak 4 – usne

 

Predeo oko usana se takođe tretira zogan masažom.

Postavite prste obe ruke, uzdužno, na sredinu brade.Laganim kružnim pokretima povlačite prste ka gore prema nosnicama praveći luk oko usana.Dalje se kružnim pokretima nastavlja uz nos do korena nosa.Od korena nosa se prsti povlače ka obrazima sve do ušiju.

Ovaj pokret se ponavlja između tri i pet puta i odličan je za tretiranje bora oko usana i nosa.

Ima izuzetno povoljno dejstvo na smanjenje marionetskih bora koje često mogu da budu veoma izražene!

Korak 5 – obrazi

 

Vrlo jednostavan potez koji oslobađa od napetosti izvodi se tako što vrhove prstiju postavite na bradu i povlačite ih na gore preko obraza do slepoočnica odakle nadovezujete osnovni pokret izvlačenja ka ključnim kostima!

Pokret se ponavlja tri puta.

Korak 6 – konture

 

Ovaj deo zogan masaže se obavlja duž viličnih kostiju i ima odlično dejstvo na zatezanje lica i umanjivanja bore.

Levi dlan položite na levu stranu lica duž vilične kosti.Desni dlan na desnu stranu.Dok je levi dlan fiksiran, desni dlan povlačite ukoso na gore ka slepoočnicama, odakle ga ponovo vodite na dole do ključne kosti.

Zatim se isti pokreti ponavljaju na suprotnoj strani lica!

Nakon vilice prelazimo na konture jagodične kosti.

Spojimo prste kod korena nosa i prevlačimo preko jagodica do slepoočnica.

Sve završavamo osnovnim pokretom.

Korak 7 – Brada i podbradak

 

Sada se potezi obavljaju dlanovima ne prstima i pritisak treba da je blag. Ovo su Izuzetni potezi zogan masaže za umanjivanje podbratka ako imate muke sa tim delom vašeg lica:

Dlanove stavite ispod brade, na podbradak

Povlačite na gore razvlačeći podbradak i kožu brade sve do ušiju i zatim ponovo vucite ka dole prema ključnim kostima.

Postupak ponavljajte i do sedam puta.

Pročitajte više o načinima da smanjite i uklonite podbradak.

Zogan masaža se završava osnovnim korakom ali se kreće od čela.

Stavite dlanove na čelo i povlačite ih na dole sve do ključnih kostiju!

Kada naučimo sve ove korake i poteze koji predstavljaju Zogan masažu u našim rukama je odlično sredstvo za postizanje lepe, zategnute kože lica bez bora koja će biti i zdrava i sjajna!

Deluje komplikovano, ali svaki trud se isplati! Videćete da je lako i jednostavno i brzo! Što je najvažnije daje odlične rezultate!

Kada Zogan masaža nije preporučljiva?

 

Zogan masažu ipak ne bi trebalo da primenjuju osobe koje imaju problem sa limfnim sistemom organizma. Nije pogodno ni da je koriste oni koji imaju iritacije na koži lica jer bi potezi masaže mogli da budu previše grubi za takvu kožu!

Ako uz čitanje koraka ne uspete da savladate japansku drevnu veštinu Zogan masaže potražite i snimak na you tube-u!

Rezultati zogan masaže lica

 

japanska masaža lica

 

Magija ovog svojevrsnog opuštajućeg tretmana za lice leži u njegovoj sveobuhvatnosti!

Postoji korak za svaku regiju na licu čime se bude svi mišići u koži. To rezultira jačinom i čvrstoćom kože, pojačanim tonusom lica i umanjenim borama.

Pospešuje se cirkulacija i prokrvljenost lica čime dobijamo dubinski nahranjene ćelije kože koje su regenerisane i rade svoj posao za lepotu lica!

Kako se pospešuje rad limfnih žlezda, ova masaža za lice predstavlja svojevrsnu drenažu toksina i svih štetnih materija iz organizma.

Bore će biti umanjene na svim regijama lica, od onih malih i jedva primetnih do dubokih bora!

Zogan masaža za lice je odlično rešenje za otečene i tamne podočnjake, jer zbog učinka drenaže viška vode i štetnih materija, podočnjaci splašnjavaju, a podstaknuta cirkulacija ujednačava ten u toj regiji!

Nakon  masaže možete naneti neku masku za lice protiv bora ili hranljivu kremu jer je koža stimulisana i bolje će reagovati na bilo koji tretman za lepotu kože lica! Primenjivanjem Zogan masaže svakog dana, i najbolje u isto vreme, uspećete da dobijete sjajne rezultate.

Zvuči neverovatno zar ne?

Ko bi rekao da masaža može da pomogne u borbi sa ovim narušiteljima lepote?!

Ali verujte! Stvarno vredi probati jer su iskustva neverovatna!

Zogan masaža lica i kontraefekti

 

Japanska masaža lica u principu nema kontraefekte ni neželjena dejstva, ali postoje mere opreza u smislu ko sme da ih koristi!

Dakle ako želite da pokušate sa ovom masažom morate biti sigurni da:

  • Nemate problem sa limfnim sistemom, jer ova masaža podstiče rad limfnih žlezda i stoga ako postoji neki problem sa radom vašeg limfnog sistema, najbolje preskočite ovu masažu!
  • Važno je da na koži lica nemate rane, izražene ekceme, velike iritacije, jer u tom slučaju ne samo Zogan masaža, nego bilo koja masaža ili tretman za lice nije dobra. Može samo još više oštetiti kožu i izazvati nelagodu!

Izuzetno je važno da i preparate koje koristite u toku masaže koristite na osnovu svog tipa kože!

Jako retka iskustva, osoba koje su probale Zogan masažu, govore da su se nakon nekoliko ponavljanja, duboke bore još više izrazile. To se dešava jako retko ali svakako treba razumeti da Zogan masaža nije lek za bore već pomoćno sredstvo.

Kao i uvek i u svemu prevencija je ključ svakog problema, pa tako i Zogan masaža treba da bude preventivno sredstvo koje će pomoći u sprečavanju stvaranja bora.

Zogan masaža za podmlađivanje – iskustva

 

Kada čujete reč masaža znate da je u pitanju opuštanje! A kada uz to opuštanje imate još i zatezanje lica i smanjenje podbratka i podočnjaka? Pa iskustva moraju biti pozitivna – što i jeste slučaj!

Prirodan način da prstima ispeglate svoje bore i sprečite nastanak drugih znakova starenja na licu. Pa zašto da ne pokušate sa ovom japanskom masažom kada su rezultati sigurni?

Prokrvljenost lica, izbacivanje toksina, sjajna i zategnuta koža.. pogodnosti su brojne i samo se nižu. Par minuta vašeg vremena i jednostavni koraci izvođenja ove masaže osiguraće vam brzo opuštanje i otklanjanje stresa, i još dodatno poboljšati tonus lica i radi u svrhu vaše lepote. 

Neki korisnici Zogan masaže tvrde da može da skloni deset godina sa vašeg lica, ako se se svakodnevno primenjuje.

Znamo da se protiv vremena ne može, ali ako možemo na prirodan i pristupačan načina da ublažimo tragove koje vreme ostavlja na našem licu, zašto to ne bismo i pokušali?

Sve što je potrebno je desetak minuta i vaši prsti. Čudesno zar ne?

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *