korugi masaža lica
Nega kože

Korugi masaža lica: mladolikost u 7 poteza!

Da li znate šta je korugi masaža lica? Ona zateže mišiće lica, pa čak i namešta kosti, a rezultat je – mladolik izgled lica i kože.

Šta je korugi masaža lica?

 

Ova masaža lica vodi poreklo iz Japana. Čovek koji se bavio izučavanjem masaža i zahvaljujući kom ova masaža i postoji jeste Čijo Hajaši. On je pronašao način kako da se na licu aktiviraju mišići zaduženi za zategnut i mladalački izgled. Impresivno.

Da li ste znali da na licu postoji 38 mišića?

Neophodno je da ih redovno aktivirate kako bi ostali u formi, baš kao što je reč i sa drugim mišićima na telu. Ova je osnova fejsbildinga.

U mladosti koža je lepa, bez bora, sve je na svom mestu. Međutim, kako godine odmiču, mišići slabe, a “salo” koje se nalazi na licu akumulira se u određenim oblastima. Kao posledica ovog procesa dobija se drugačiji izraz lica, odnosno obrazi postaju opušteniji, pojavljuju se bore, a i pomisao: “O ne, starim!”. Tada je neophodno preduzeti određene korake kako bi se znaci starosti odagnali. Verujte da ako na vreme reagujete, dugo ćete još imati mladalački izgled lica.

Korugi masaža može biti Vaš saveznik u održavanju optimalne funkcije mišića na licu.

Ukoliko želite lice bez bora, osim masaže koja može biti pomoćno sredstvo, potrebno je da nađete još nekog proverenog saveznika, da ne kažemo nešto u borbi protiv znakova starenja. To “nešto” postoji, a o tome nam svedoči i Vesnino iskustvo. Naime, ona je imala problem sa borama i beživotnim izgledom lica zbog čega je bila očajna sve dok nije naišla na efikasno rešenje. Veoma brzo svoj problem je rešila i sada je zadovoljna, jer ima lice bez bora, a koža joj je elastičnija i mekša. Ako i Vi imate isti problem, znajte da to što je pomoglo Vesni, može pomoći i Vama, zato pročitajte njeno iskustvo: https://lepolice.com/moje-iskustvo-prirodno-sam-obrisala-bore-sa-lica/

Zajedno uz Korugi masažu, godine se neće videti na vašem licu.

Prednosti korugi masaže lica

 

Kada je reč o prednostima, važno je naglasiti da ovu masažu možete izvesti sami kod kuće. Divna vest, zar ne?

Sve što Vam je potrebno je omiljeno ulje koje ćete naneti na kožu i Vaše ruke! Ne morate da odlazite u posebne salone, uštedećete vreme i novac, a naučićete korisnu stvar koju možete da primenjujete kad god poželite.

Kako se izvodi korugi masaža lica?

 

Ova masaža lica izvodi se u 7 koraka! Pre svega operite ruke, uzmite ulje koje ćete koristiti prilikom masiranja lica i stavite ogledalo ispred sebe kako biste pravilno izveli svaki pokret.

Udobno se smestite i počinjemo!

1.korak

 

Stisnite šake u pesnicu, a laktove postavite na sto. Pesnice stavite ispod jagodica tako da su prsti okrenuti ka Vama. Opustite mišiće na licu, pa ih pritisnite zglobovima prstiju. Ostanite u ovom položaju pet sekundi.

Pritisak treba biti jači, ali pazite da ne bude bolan!

2. korak

 

Podignite glavu i blago je zabacite unazad. Šake ponovo savijte u pesnicu i prelazite preko čela uz deo gde Vam počinje kosa, zatim preko slepoočnica, a onda i pored ušne školjke. Pesnicama zatim prelazite preko vrata sve do ključne kosti.

3. korak

 

Sklopite šake tako da vam se prsti prepliću, a palčevi ostanu ispruženi. Vrh desnog palca stavite ispod unutrašnje strane levog oka, pored nosa. Pritisnite i prevucite ka uhu, a zatim na dole ka vratu do ključne kosti. Ovaj postupak ponovite dva do tri puta. Zatim ovo isto ponovite i na desnoj strani lica koristeći vrh levog palca.

4. korak

 

Sklopite šake u pesnicu tako da su prsti okrenuti ka Vama. Zglobove prstiju postavite iznad obrva, blago pritisnite i prevucite ih na gore sve do linije kose. Zatim ponovo postavite pesnice iznad obrva, ali neka budu blago razdvojene jedna od druge i opet ih prevucite na gore. Ponovite postupak praveći još veći razmak između pesnica. Na ovaj način “ispeglaćete” celo čelo.

5. korak

 

Ponovo formirajte pesnicu i postavite zglobove kažiprsta i srednjeg prsta na početak obrve, a zatim povucite do kraja obrve.

6. korak

Skupite šaku u pesnicu tako da Vam 2 prsta vire, baš kao što ste uradili u koraku broj pet. Opustite lice, posebno vilicu i postavite šaku ispod ugla usana. Gurajte kožu sve do slepoočnica. Ponovite ovaj postupak sedam do osam puta. Obratite pažnju da prilikom pritiska ne nanese bol.

7. korak

 

Ovo je završni postupak kojim ćete opustiti svoje lice i gde nema nikakvog pritiska za razliku od prethodnih koraka. Naime sve što je potrebno da sada uradite je da ispružite dlanove i postavite ih na lice tako da se vrhovi prstiju jedne i druge šake dodiruju na čelu. Nežno pređite dlanovima preko slepoočnica ka vratu, sve do ključne kosti. Ponovite postupak dok ne osetite olakšanje na svom licu. Ovim postupkom masaža je završena.

Ako vam je lakše da pratite video, evo kako to treba da izgleda:

 

Priznajte da se osećate svežije i da Vam je prijalo!

Ne zaboravite da redovno primenjujete ovih sedam koraka i videćete rezultat.

Rezultati koji se mogu očekivati

 

Nije ni čudo da žene od davnina praktikuju masiranje tela i lica jer se upravo tim postupkom mogu postići zadivljujući rezultati. Samo treba biti uporan!

Evo šta će se desiti Vašem licu ukoliko ga redovno masirate japanskom metodom:

  • Da li ste znali da ako praktikujete ovu masažu bar jednom nedeljno možete postići mladalački izgled lica?! Ojačaćete mišiće na licu, a ujedno ćete i preraspodeliti masnoću koja se nalazi ispod kože, a koja se s godinama nakuplja u određenim delovima.
  • Takođe, kosti lica se sa godinama pomeraju i kako starite one idu ka dole. Ovom masažom možete ih vratiti na njihovu početnu poziciju! Zvuči ludo, zar ne?
  • Lice pre upražnjavanja japanske masaže ima podočnjake, odlikuju ga otečenost i nadutost, a posle masiranja je sveže i podmlađeno. Ovo se dešava jer se masiranjem pomera limfa i dolazi do lepšeg izgleda kože!
  • Takođe, povećava se protok krvi na licu zahvaljujući kom lice dobija lepu roze boju i izgleda zdravo, a osim toga dobija i neophodne vitamine i hranljive materije.
  • Korugi masažom lica rešićete bore i podstaknuti proizvodnju kolagena koji je poznat po tome da pruža koži elastičnost.
  • Redovnim upražnjavanjem ove masaže možete promeniti oblik Vašeg lica. Starenjem mišići postaju opušteni, a uz masažu oni postaju aktivni i počinju da rade za Vas i Vašu lepotu. Redovnom masažom možete izbeći ovalni oblik lica, karakterističan za starenje, a dobićete “V oblik” lica.Ukoliko brinete o svom licu ono neće imati efekat obrnutog trougla koji je karakterističan za kožu u godinama.

Ipak, ne zaboravite na svakodnevnu negu u vidu dnevne kreme!

 

korugi masaža rezultati

Iako ćete masažom učiniti dobru stvar za kožu i ciljano delovati na bore, uvek koristite i kremu za tu namenu koja će osim smanjenja bora ujedno i pružiti koži hidrataciju. Jedino tako se mogu postići najbolji rezultati!

Ima li Korugi masaža lica neželjene posledice?

 

Pre svega, ovo što ćete sada pročitati ne spada u posledice već se može reći da je trenutna reakcija na masažu, a to je bol u predelu glave koji možete osetiti. To se dešava iz prostog razloga jer mišići dugo nisu bili aktivni, a sad ste ih odjednom razbudili. Baš kao što dobijete upalu mišića kada nakon dužeg vremena odete na trening, isto to se može desiti nakon korugi masaže. Dakle, prolazno je i nije ništa strašno.

Ipak, važno je istaći da se ova japanska masaža preporučuje isključivo zdravim ljudima. Nikako je ne smeju praktikovati osobe koje imaju ORL probleme, bilo kakve poremećaje limfnog sistema, hronične probleme kože ili rane na licu!

Korugi masaža ili zogan masaža – šta je bolje i u čemu je razlika?

 

Sada kada smo saznali dosta o korugi masaži, red je da kažemo ponešto i o zogan masaži.

Naime, ova masaža takođe vodi poreklo iz Japana. Nije ni čudo zašto su ove masaže popularne među tamošnjim ženama, ako samo pomislite na njihova lica na kojima se ne mogu pročitati godine! Te žene znaju kako da na jednostavan način, koji ne iziskuje mnogo vremena, neguju svoje lice i redovno ga praktikuju.

Pa da vidimo…

Zogan masažu izmislila je Jukuko Tanaka, poznata japanska šminkerka i stručnjak za lepotu. Kao što su kod korugi masaže potrebni samo prsti, isto je i kod zogan masaže. Možete je izvesti u toplini svog doma i oduzeće Vam desetak minuta vremena.

Šta je desetak minuta u poređenju sa lepotom koju će Vam doneti?! Ništa apsolutno!

Tanaka navodi da će rezultati biti vidljivi već nakon dve nedelje svakodnevne masaže!

Kakve rezultate možete da očekujete od ove masaže, pitate se? Pre svega to je smanjenje bora. Zogan masažu odlikuju pokreti prstiju zahvaljujući kojima se potiskuju bore, a koža deluje ispeglano.

Takođe, određenim pokretima deluje se na kesice ispod očiju tako da one postanu manje vidljive, a Vaše lice postaje odmorno i sveže!

Zogan masaža vraća licu elastičnost. Omogućava bolji protok limfe i poboljšava protok krvi na licu čime se dobija svež, jedar izgled.

Ova masaža jeste nežnija u odnosu na korugi masažu.

Pokreti ruku su blagi i nežni, ne izazivaju nikakav pritisak na kožu i stoga se može praktikovati na licu bez prethodnog nanošenja kreme ili ulja. Ipak, ukoliko želite, uvek možete naneti neki preparat kako biste upotpunili ugođaj prilikom masiranja. Jukuko Tanaka predlaže upotrebu ulja od semenki pamuka koje je poznato po svojoj laganoj teksturi, odlično je za suvu i dehidriranu kožu i brzo se upija.

Naglasila bih da ni ovu masažu ne smete primenjivati ako imate ikakvih problema sa limfnim sistemom, ORL probleme ili ako imate bilo kakvih problema dermatološke prirode na licu.

Kao što možete da primetite, sve dobrobiti zogan masaže imamo i kada je reč o korugi masaži.

Ono što ih razlikuje je stepen jačine pritiska na kožu gde možemo reći da korugi masažu odlikuje jači pritisak na mišiće, dok je zogan masaža blaža.

Iskustva sa korugi masažom

 

Iskustva su pozitivna. Masaža je pravi način da se opustimo, a ujedno i delujemo na ciljano područje koje želimo da aktiviramo.

Evo šta kažu žene koje su iskusile japansku masažu lica:

Natalija (45) kaže da je sasvim slučajno pre nekog vremena naišla na video o korugi masaži i da je od tada praktikuje svakog dana. Nakon masaže oseća se osveženo, odmorno, nema podočnjake, a lice joj se podmladilo. Doslovno sija i blista. Voli da koristi kokosovo ulje prilikom masiranja.

Milena (49) godinama praktikuje korugi masažu, kao i zogan masažu. I jedna i druga zauzimaju važno mesto u njenoj svakodnevnoj nezi lica. S obzirom da se bavi poslom na televiziji, svom licu posvećuje dosta pažnje i nege, što bi trebalo svaka žena da radi. Obavezno svakog dana kao deo večernje rutine nakon čišćenja lica praktikuje masažu. Iako ima skoro pedeset godina, njeno lice je bez bora i podočnjaka, sveže i podmlađeno. Takođe koristi preparate koji su namenjeni borbi protiv bora, a još su i na prirodnoj osnovi. Kombinacija redovnog masiranja i upotrebe specijalno formulisanih krema protiv dubokih bora čine njeno lice lepim i negovanim tako da joj niko ne bi dao godine koje ima.

Tijana (30) ima poneku sitnu boru na licu. Od kozmetičarke koja ima besprekoran ten čula je za korugi masažu i počela da je primenjuje. Ne stiže da to čini svakodnevno, ali jednom nedeljno napravi spa trenutak kod kuće i počasti svoje lice opuštajućim masiranjem. Nakon masaže oseća se sveže, a lice poprimi odmoran izgled, bez podočnjaka.

Koliko god obaveza da imate, nemojte zaboraviti na sebe. Posvetite svom licu malo vremena svakoga dana i videćete kako ćete na taj način dobiti prelep izgled.

Ogromna prednost je što sve to možete uraditi kod kuće. Pa, šta čekate?

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *