nadogradnja obrva
Oči

Saznajte sve o nadogradnji obrva i budite u trendu!

Ekstenzije na obrvama? Zašto da ne! Saznajte kako se radi nadogradnja obrva, koliko traju i da li je to rešenje za savršeno oblikovane obrve.

Šta je to nadogradnja obrva?

 

Ako ste, kao i ja, potpuno iznenađeni idejom o nadogradnji obrva onda je ovo definitivno tekst za vas!

Čuli ste za trajnu šminku i za tetoviranje obrva, za famoznu japansku tehniku iscrtavanja obrva koje su veeeoooma trajne, da ne kažemo doživotne. Pri tome mogu biti i pomalo neugodne, jer se rade iglicama i nožićima. Čuli ste i za ekstenzije trepavica koje su sada potpuni hit, pa se tu koriste dlačice od nerca, ekstremno guste za ruski volumen i još svašta. Sada postoji i nadogradnja obrva i obećava pune lepe obrve u Kardašijan stilu.. ili bilo kom stilu koji želite.

Ova tehnika dograđivanja obrva ne samo da može da ih popuni već može i da promeni oblik obrva u koji god želite.

Ako ste skeptični prema ovom trendu kao ja, čitajte dalje- možda se razuverite!

Dakle, nadogradnja ili ekstenzije obrva podrazumeva dodavanje individualnih dlačica, prirodnih ili sintetičkih, na vaše dlačice uz pomoć lepka. 

Da da, zalepe vam dlačice na vaše već postojeće i tako dobijete gustinu ili dužinu i lep oblik obrva! Važno je da napomenuti da lepak nije bilo koji već poseban antialergijski koji je namenjen baš za to. Sličan je lepku za trepavice, kojim se vrši nadogradnja trepavica.

Postoje i različite tehnike nadogradnje obrva to su 3D building tehnika, jedan na jedan odnosno dlaka po dlaka i klasične ekstenzije obrva.

Nakon nadogradnje obrva postignut efekat traje oko dve nedelje nakon čega je potrebno ponavljanje postupka.

Sam tretman je neinvanzivan, bez bola i traje između sat vremena i dva i po sata ukoliko su obrve baš slabe i retke.

Trendovi nose guste i debele obrve, trenutno je i čupavi oblik obrva hit, tako da je i ova grana kozmetičkih tretmana procvetala i ima svašta da ponudi. 

Ako i vama kao i meni, na spomen ekstenzija obrva na pamet pada hajduk sa obrvama do pola čela, budite sigurni da nije tako već je u pitanju moderni i negovani, trendi izgled obrva. Ali ako želite hajduk look može i to, ukusi su različiti!

Ana je samo htela svoje prirodne obrve nazad. Preterano čupkanje i neki drugačiji trendovi doveli su do toga da njene obrve prestanu da rastu. A onda se trend promenio. Crtanje joj je dosadilo, pa je tražila način da ojača svoje obrve i trepavice. Bila je uporna i posle par nedelja počela je da primećuje kako se bliži cilju. Njene obrve i trepavice sada su pune i guste, savršeno oblikovane i bez šminke. Kako? Pročitajte njenu priču, jer to što je njoj pomoglo, može pomoći i vama. Nalazi se na ovom linku: https://lepolice.com/tanke-trepavice-i-obrve-pretvorila-sam-u-guste/

Kome su namenjene ekstenzije obrva?

 

Ovaj kozmetički tretman može da koristi svako ko želi, bilo da su njegove obrve tanke i slabe ili guste ali želi drugačiji oblik. 

Osobe koje imaju retke i slabe obrve nadogradnjom mogu dobiti popunjene obrve lepog i zdravog izgleda. Oni koji imaju gušće obrve mogu dobiti izmenjen oblik u kakav god su zamislili.

Za one sa slabim obrvama i strahom od igle ili nožića i trajnih rešenja ovo je sjajan način da dobiju željeni izgled i oblik obrva. 

Veoma je važno da tretman radi stručno i obučeno lice da bi se izbegle neugodnosti i opadanje dlačica nakon par dana.

Ovim ekstenzijama mogu se dopuniti nedostaci obrva. Ukoliko je reč o slabim i tankim obrvama, dužina trajanja tretmana je do dva sata. Pojedini tretmani mogu trajati i dosta kraće, oko sat vremena.

Ova tehnika je nova na našim prostorima i brzo postaje sve popularnija. Potpuno bezbolna, ne ostavlja crvenilo niti bilo kakve druge posledice.

Odlična je i za one koje gotovo da nemaju dlačice na obrvama ali uz prethodne konsultacije. Nekakva dlaka ipak treba da postoji, da bi se na nju nalepila druga. Ako ih baš nema, onda je bolji izbor presađivanje obrva.

Ovako dobijene obrve traju dve do četiri nedelje, i korekcije rade po potrebi.

Metode nadogradnje obrva

 

nadograđivanje obrva jedan na jedan

 

Već smo spomenuli da postoji više metoda ekstenzija obrva i one zavise od vaših želja kao i od kvaliteta vaših prirodnih obrva.

Klasična nadogradnja obrva

 

Klasična nadogradnja obrva podrazumeva da se na vaše dlačice lepe posebne dlačice sintetičke ili od prirodne dlake.

Prvo se odradi temeljno čišćenje obrva i kože ispod vlasi, a zatim se specijalnim pincetama odvaja po jedna dlaka na koju se lepi veštačka.Koristi se lepak koji ne izaziva alergije i iritacije. 

Kada se dlačice zalepe, prelazi se na sledeću i tako redom dok se ne popune sve rupe i nedostaci i ne dostigne željeni izgled.

Tretman traje između sat vremena i dva i po sata.

Jedan na jedan ili dlaka po dlaka nadogradnja

 

Ova metoda nadogradnje je veoma zastupljena posebno što se može lepiti dlaka i direktno na samu kožu ispod obrva.

Radi se specijalnim prirodnim antialergo lepkom, postavljanjem pojedinačnih dlačica na kožu obrve. Odlična je za osobe sa veoma slabim obrvama. 

Trajanje ove nadogradnje je oko dve nedelje, nekada i do tri nedelje, nakon toga se rade korekcije gde se uklanjaju nalepljene dlačice i koža se čisti zatim se ponavlja tretman.

Ekstenzije dolaze u više  boja, tako da je lako naći željenu nijansu i birate oblik kao i dužinu dlačica!

Ovaj tretman traje oko dva sata.

3D brow building nadogradnja obrva

 

Ovakvom tehnikom nadogradnje obrva ćete dobiti prirodan izgled koji se ni po čemu ne razlikuje od prirodnih obrva.

 Koriste se 3D dlačice koje se nanose jedna po jedna i daju utisak presijavanja kao vaša dlaka. 

Prvo se odabere oblik i željeni izgled obrva, zatim nijanse ekstenzija koje vam odgovaraju i tretman može da počne. Traje oko sat vremena u zavisnosti od stanja vaših prirodnih obrva. 

Dlačice se lepe posebnim lepkom, tretman je neinvazivan i bez bola.

Trajanje 3D building nadogradnje je oko mesec dana nakon čega se radi korekcija odnosno ponovni tretman.

Svaka od ovih metoda nadogradnje obrva je vodootporna, odnosno umivate se i kupate normalno, samo bez trljanja obrva i jakih preparata za umivanje.

Svaka od njih nema neželjene efekte jedino se može dogoditi da ekstenzije ranije počnu da opadaju.

Ne postoji dugotrajna nadogradnja obrva, jer trajanje zavisi od jačine lepka, a najjača dozvoljena jačina je ova koja se koristi i on drži između dve i četiri nedelje. 

Ukoliko ipak želite nešto trajnije od ovoga onda proučite presađivanje obrva ili neke od popularnih tehnika trajnog iscrtavanja.

Alternativa nadogradnji obrva

 

Kao i za sve do sada i za ovaj slučaj smo spremili i neke alternative koje mogu pomoći da imate lepe i guste obrve. Kardašijan ili Selma Hajek stil ili koji god da poželite ali na malo drugačiji način. 

Na primer pomozite i pospešite rast svojih obrva

Ništa nije bolje i trajnije od sopstvenih dlaka u ovom slučaju, pa da kažemo nešto i o tome.

Postoje serumi i kreme pa čak i maskare za obrve koje im pomažu da rastu.

Serumi za rast obrva i trepavica su  veliki hit i veoma su lako dostupni. Važno je da sadrže obilje aktivnih prirodnih sastojaka koji stimulišu dlačice na rast i regeneraciju

Ovakvi preparati deluju na molekularnom nivou i obnavljaju obrve dajući im zdrav i lep izgled.

Ako mislite da je to bezveze, razmislite opet – jeste da treba čekati da obrve narastu prirodno i popune oblik, ali kada to dočekate onda ih samo održavate i vaše su do kraja života!

Eto trajnog rešenja bez igala, boja, lepkova i čudesa. 

Pored toga, serumi i preparati za rast obrva i trepavica su znatno jeftiniji od tretmana.

Svakako predstavljaju mogućnost koju bi valjalo isprobati!

A postoji i par prirodnih varijanti koje bi mogli sami da smućkate kod kuće!

Potrebno vam je:

  • korica jednog limuna
  • ricinusovo ulje (dvadeset mililitara)

Ricinusovo ulje je odlično za stimulaciju korena i rasta dlačica na obrvama ili trepavicama. Toliko je blagotvorno da možete i samo njega da nanosite na obrve i rezultat će brzo biti vidljiv. Hrani dlaku dubinski pospešujući njen rast i regeneraciju.

Limun je već poznat po svojim pozitivnim dejstvima na zdravlje, pa tako deluje i na obrve. Pored vitaminske infuzije koju unosi u koren dlake, stimuliše obnovu folikula da bi se ponovo formirala dlačica!

Vrlo jednostavno zar ne?

Koricu limuna usitnite maksimalno i osušite na sobnoj temperaturi par sati. Zatim dodajte dvadeset mililitara ricinusovog ulja i sjedinite. Ostavite da serum odstoji jedan ili još bolje dva dana. Posle tog vremenskog perioda vaš serum za rast trepavica i obrva je spreman za korišćenje.

Prvo temeljno i dubinski očistite kožu lica i zatim nežno utrljavajte serum na obrve. 

Najbolje pred spavanje da se u toku noći potpuno upije.

Rezultati će biti vidljivi već nakon nekoliko nedelja!

Naravno postoji i alternativa koja podrazumeva presađivanje obrva. To je zahvat u kojem se dlaka uzima sa drugog dela tela, najčešće kose, i presađuje na predeo obrva. Te dlake bi trebalo da se prime na regiji obrva i da nastave da rastu dajući obrvama punoću i gustinu. 

Gde uraditi nadogradnju obrva?

 

ekstenzija obrva

 

Tretman je vrlo popularan pa se stoga može uraditi u većini kozmetičkih salona. Svakako morate voditi računa da je lice koje vam radi tretman licencirano i stručno u tom poslu.Ako malo istražite po netu videćete koji sve saloni nude tretman ekstenzija obrva i gde se nalaze.

Cene ovih tretmana su između tri i četiri hiljade dinara, dok su korekcije nešto jeftinije.

Istražite dobro sve opcije, pre nego što se odlučite na nadogradnju obrva, možda nađete nešto što će vam pomoći a da je pristupačnije ili dugoročnije.

Iskustva govore da nadogradnja obrva nema neželjena dejstva, da su korisnici oduševljeni rezultatom.

Rezultat i željeni izgled se dobija brzo kroz svega par sati trajanja tretmana.

Osobe sa veoma slabim obrvama sa puno praznina i rupa u obrvama su prezadovoljni nadogradnjom jer za svega dva sata imaju popunjene i lepe obrve. Kako se ovim postupkom može redefinisati oblik obrva i dobiti tačno zamišljan oblik, i osobe koje su nadogradile obrve u te svrhe su zadovoljne.

Jedini problem koji se navodi jeste trajanje. Nakon dve do četiri nedelje dlačice počinju da opadaju i potrebna je korekcija. 

Nažalost ovo nije trajno rešenje i može izgledati poprilično čudno dok se ne odradi korekcija.

Dakle brzo rešenje, ali kratkotrajno.

Svi mi želimo da sve na licu bude savršeno i u simetriji. 

Obrve su često upravo ono što nam ne štima na licu i čime nismo zadovoljni. Nekada su prirodno slabije i čudnog oblika, a nekada i mi sami previše čupnemo ovde ili onde, pa obrve više ni ne mogu da rastu..

 Bilo kako bilo, koji god da je uzrok nezadovoljstvom izgleda obrva, uvek postoji rešenje. 

U današnje vreme kada je izgled obrva promovisan na svakom portalu, na svakoj društvenoj mreži, na celom netu i rešenja za dostizanje određenog izgleda su brojna.

Trajna šminka, japansko iscrtavanje obrva, puder obrve, nadogradnja obrva… Za šta god da se odlučite dobićete željeni rezultat – pune i lepe obrve, negovane i oblikovane po poslednjim trendovima.

Ja sam ipak uvek za neinvazivne varijante! Još ako su prirodne i lako dostupne, i trajne – nema dileme!

A vi?

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *