lepak za trepavice
Oči

Lepak za trepavice – spisak najboljih 5!

Kako se koristi lepak za trepavice i da li je uopšte u redu stavljati ga na oči? Ovaj lepak potrebno je pravilno izabrati, a onda neće biti greške. Evo o čemu se radi!

Mišljenja o upotrebi veštačkih trepavica su različita. Ja se od kraja puberteta pa do ranih dvadesetih nisam odvajala od njih. Prijateljice su me hvalile kao glavnog stručnjaka u društvu koji ih lepkom učvršćuje pred žurku ili dejt. Ipak, danas sam umerena i sagledala sam dobre i loše strane bujnog pogleda usled nošenja veštačkih trepavica na lepak!

Nanošenje lepka za trepavice nekad zna da bude zaguljeno. Nakon ovog teksta, trepavice   vam se više neće odlepljivati i visiti na pola kapka, ili još gore otpasti i pokvariti celokupnu šminku.

Želela sam da budem realna i upoznam vas šire sa lepkom za trepavice, različitim vrstama ali i manama i prednostima istog!

Šta je lepak za trepavice?

 

Lepak za trepavice jasno je pripremljena smesa koja drži veštačke trepavice na vašim kapcima.

Veštačke vlasi usled svoje težine ne mogu da stoje bez lepka i čine pogled savršenim, osim ukoliko ne izaberete trepavice na magnet.

Nećemo se dugo baviti samom definicijom šta je, jer ukoliko ste kupili veštačke trepavice znate da vam je i on potreban! Naravno, većinu ljudi koji brinu o svom zdravlju i nezi lica zanima kakva je njegova struktura.

Na malom pakovanju lepka pronaćićete deklaraciju koja često nije opsežna. Stavili su na minimum, bez objašnjenja, tako da kada prvi put dame pogledaju pakovanje nije im baš sve najjasnije. Osnova jeste lepilo, ali ne ono koje koristimo za papir ili cipele! Reč je o jasno pripremljenoj strukturi potpuno razblaženog lepka prilagođenog osetljivoj koži očiju.

E sad, pored tog specifičnog lepka koji je prošao istraživanja i analize stručnjaka kako bi se našao u prodaji pronalaze se i formaldehidi. U hemiji naziva se metanal i rastvara u vodi.  Neophodni su u nekim od lepkova kako bi ih održali na koži lica,  ali nije prirodan pa vas može irtirati!

Nemojte odustati od daljeg čitanja!

Danas postoje lepkovi za trepavice  koji ne sadrže formaldehide. Zato vam ovo i pričam, kako bi bili oprezni i zaštitili svoje oči od iritacija čutajući deklaracije lepka za trepavice.

Maji je dosadilo da stalno lepi trepavice i upada zbog njih u neprijatne situacije. No, iako je odustala od lepka , nije i od želje da ima guste i duge trepavice. Zapravo, ta želja joj se jako brzo i ostvarila. Na vrlo jednostavan način, pomogla je svojim trepavicama da porastu. Zanima vas kako? Pročitajte njeno lično iskustvo na ovom linku: https://lepolice.com/vestacke-trepavice-zamenila-prirodnim-i-gustim/

Dakle, precizno pripremljena formula treba da ulepša sveopšti izgled lica. Na koji tačno način?

Čemu služi? 

 

Jedina svrha lepka za trepavice jeste da ih održi na vašim kapcima, nekoliko sati ili dana u zavinosti od vrste veštačkih trepavica koju birate. Poenta je naneti ga na trepavicu i zatim prisloniti uz kapak. Ne uz samu ivicu oka, ili još gore direktno na vaše prirodne trepavice!

Više o načinima nanošenja lepka za trepavice otkrićemo kasnije. Najpre izaberite pravi!

Vrste lepka za trepavice

 

Lepak za trepavice treba birati u skladu sa šminkom. To je na prvi pogled zbunjujuće, jer većina dama šminka se u skladu sa tim da li ide na poslovni sastanak ili u noćni izlazak. Najbolje je sagledati realno događaje u nazad i izgled svog lica. Da li se češće šminkate upečatljivo, nanoseći crveni karmin i tamne senke na oči? Volite li natural izgled lica?

Možete sebi priuštiti dve različite vrste lepka za trepavice, jer njihova cena neće preterano oštetiti novčanik.

Beli lepak za trepavice

 

Beli lepak  je bukvalno beo kada se nanosi na veštačku trepavicu ali i nakon sušenja na kapku ostavlja beličast trag. Kada su počeli da se proizvode najpre je izašao beli lepak za trepavice, koji je postao tradicija.

Danas se sve manje koristi, jer ukoliko ga nevešto nanesete ostavlja vidljiv trag za sobom! Niko ne želi da izgleda neuredno, pa zato dame sve češće biraju druge vrste lepka za trepavice.

Crni lepak za trepavice

 

Ova vrsta lepka za trepavice odlična je ukoliko obožavate mačiji pogled. Šminkeri preporučuju korišćenje crnog lepka za trepavice kada poželite da izvučete crnu liniju ajlajnerom. Mačiji pogled precizno iscrtan senkom, takođe zahteva korišćenje crnog lepka za trepavice kako bi se stopio. Odnosno, kako bi veštačke trepavice delovale prirodnije i kako se ne bi videla ivica lepljenja istih!

Pa koji onda iskorisiti za dnevnu varijatu šminke?

Providni lepak za trepavice

 

Providni lepak  nije providan kada ga istresete iz pakovanja. Naprotiv  obično su bele boje. Kako se suši u dodiru sa kožom kapaka dobija postaje providan. Preporučuje se za dnevnu varijantu šminke koja treba da naglasi oči i osveži celokupno lice, prikrivajući nedostatke i dajući poletan izgled, bez tragova umora.

Čitajući saznajem da dame obožavaju veštačke trepavice tokom dana jer skreću pažnju sa podočnjaka. Naravno, možete iste prekriti korektorima za podočnjake ali ispod istog naziru senaduvene kesice. Ukoliko ste se odlučili za veštačke trepavice u dnevnoj varijati potreban vam je providni lepak za nanošenje istih. Pronalazim ga na policama drogerija, ali dešavalo mi se da pogrešim i kupim bel. Zato čitajte natpisima na kutijama lepka za trepavice  i neka vas ne ponese sama boja pakovanja!

Dobro, upoznali smo se sa osnovnom podelom . Međutim treba biti svestan druge strane medalje i izbeći štetne sastojke unutar samog proizvoda. Izbeći, koliko je moguće!

Najbolji lepak za trepavice

 

lepak za veštačke trepavice

 

Negujete svoje trepavice prirodnim serumom , ali potreban vam je trenutan ‘’vau izgled’’ za večerašnji sastanak?

Evo isprobanih lepkova za trepavice, koji mogu biti sigurna varijanta za vaše oči. Napominjem da je važno razumeti da je svako telo drugačije pa tako vrste  lepka za trepavice koje odgovaraju većini dama mogu iritirati vašu, osetljivu kožu lica.

Aura lepak za trepavice

 

Aura je prepoznatljiv brend koji proizvodi više vrsta lepkova za trepavice. Pronaći ćete ih u svim bojama i specijalizovanoj tubi koja pomaže prilikom aplikacije. Ima izdužen vrh, tako da neće iscureti prevelika količina lepka za trepavice! Ima ih u Liliju i DM -u.

NYX lepak za veštačke trepavice

 

NYX  profesionali brend šminke toliko je popularan da se njegove replike pronalaze u kineskim prodavnicama. Držite se drogerija kako bi bili sigurni u sastav lepka za trepavice. Imaju čitavu liniju veštačkih trepavica i lepka, a čak možete birati i militražu istog. Dame ga obožavaju!

Želite da igrate na sigurno?

Medicinski lepak

 

Medicinski lepak za trepavice ima blažu formulu, tako da može odgovarati osetljivoj koži lica. Pronalazim ga u većim apotekama, po pristupačnoj ceni od 300 dinara pa na više. Razlikuje se po dizajnu jer ga ne proizvode velike kozmetičke kuće, tako da vas šarena ambalaža ne mora osvojiti. Ali, kvalitet je tu!

Još nekoliko proizvođača po sličnoj ceni su pred vama!

Depend lepak

 

Depend lepak je karakterističan po providnom pakovanju. Pakuju se po dva lepka za trepavice. Ima karakterističan čep, koji je na svojim krajevima poput pravougaonika. Lako ćete ga odvrnuti, što može biti vrlo praktično!

Duo lepak za trepavice

 

Duo lepak  možete kupiti u obliku trake. Tačnije ima aplikator koji vam omogućava direktno nanošenje na veštačku trepavicu. Potrebno je sačekati tridesetak sekundi da postane nešto čvrši, pa  aplikacija  može biti znatno lakša.

Lepak za trepavice bez formaldehida

 

Određene količine formaldehida koriste se u izradi lekova i dezinfikacijensa, ali stručnjaci su ih u tom slučaju procenili bezbednim.

Srećom postoje lepkovi za trepavice bez formaldehida, čija baza nije toliko agresivna.

Obratite pažnju na pakovanje i izbegavajte nazive kao što je imidazolidinil urea, formalin i formalit.

Sve su to u osnovi formaldehidi, pronađite blažu varijatu lepka za trepavice!

Osetljivoj koži lica samo odsustvo formaldehida nije dovoljno!

Antialergijski lepak za trepavice

 

Namenjen je osetljivoj koži lica, ali to nije nužno. Ponekad dame sa normalnom kožom lica nanesu lepak  i začude se kada izazove crvenilo. Zato ukoliko koriste prvi put ovaj pomoćni proizvod u korektivnoj kozmetici, birajte antialergijski.

Šansa za nastanak alergije neće nestati, ali će biti znatno umanjena – navode kozmetolozi. Struktura samog lepka za trepavice je nešto blaža, što je lepa vest.

Da li je lepak za trepavice uopšte  bezbedan? 

 

Kako ovaj lepak nije napravljen od prirodnih sastojaka, može izazvati kontraindikacije na vašoj koži.

Dobro je najpre ga isprobati na ruci, ali imajte u vidu da je koža oko očiju duplo osetljivija!

Može se javiti sledeće:

  • Alergija na lepak za trepavice.Formalini mogu izazivati alergijsku reakciju vaših kapaka, kao i samo lepilo unutar lepka za trepavice. Pripadnice lepšeg pola govore da su najpre osetile peckanje, a zatim i oticanje kapaka. Mogu se pojaviti crvenilo i svrab, pa je tada potrebno skinuti veštake trepavice i detaljno ukloniti lepak sa kože oko očiju.Ukoliko se alergijska reakcija ne povlači za nekoliko minuta, najbolje je posetiti lekara.

Pomenut svrab očiju ili oticanje kapaka je najčešće trenutno, nešto trajniji jeste konjuktivitis i oštećena oka. Izvazvaćete ga ukoliko ne adekvatno nanesete lepak za  trepavice, potrebna je puna pažnja!

Ono što je mene, lično, nateralo da prekinem sa korišćenjem lepka za trepavice i veštačkih trepavica svakodnevno jeste sledeće.  Potpuno me je izludeo, a čitajući saznajem da nisam jedina!

  • Opadanje trepavica. Svakodnevnim korišćenjem lepka za trepavice ali i usled same težine veštačkih trepavica, prirodne vlasi se oštećuju. Lagano mogu izgubiti formu i oblik i otpasti.U zavinosti od izbora veštačkih trepavica dešava se opadanje vaših prirodnih vlasi. Ukoliko birajte pojedinačne veštačke trepavice, one direktno oštećuju prirodne vlasi. Agresivno čupanje i svakodnevno nanošenje, oštetiće kvalitet trepavica toliko da otpadaju vidljivo, ostavljajući za sobom rupe. Važno je shvatiti na vreme ozbiljnost problema! Evo kako povratiti sjajan izgled i sprečiti opadanje prirodnih trepavica!

Naravno, u tom periodu regeneracije zaboravite na nanošenje lepka za trepavice i samih veštačkih trepavica na lice!

Pomenula sam da postoje dve vrste veštačkih trepavica, pa se tako i odabir lepka  razlikuje!

Lepak za veštačke trepavice

 

Klasične veštačke trepavice, povezane u celinu lukom – premazuju se lepkom. Tačnije, imaju ivicu na koju se nanosi lepka i prislanja uz kapak. Pronaćićete veliki izbor lepkova za klasične veštake trepavice u svakoj drogeriji.

Odlučili ste se za profesionalni tretman?

Lepak za svilene trepavice

 

lepak za svilene trepavice

 

Svilene trepavice rade se po principu jedan na jedan, što znači da tik uz vašu vlas kozmetičar lepi veštačku svilenu. Kao rezultat višesatnog procesa dobijate zanosan pogled, koji može trajati dve do tri nedelje.

Lepak za svilene trepavice je izdržvljivije strukture i može se naći u većin drogerijama. Imakaraterističnu naznaku na kutiji, stavljajući akcenat da se za profesionalnu upotrebu!

Ukoliko želite sami da lepite pojedinačne trepavice iz klasičnog pakovanja, odnosno one koje nisu svilene možete koristiti klasičan lepak. Ipak, sa jačim strukturama lepka za trepavice ne treba se igrati već prepustiti kozmetičaru da ih precizno prilepi za kapak!

Kako napraviti lepak za trepavice?

 

Lepak za veštačke trepavice možete napraviti kod kuće, saznajem čitajući, što je prednost, jer unutar njega ima i prirodnih sastojaka. Koliko će biti postojan, ne mogu da vam obećam, ali u proseku izdrži dve do tri sata na vašem licu

Potrebna je jedna kašika šećera koja se meša sa medom, tako da dobijete gustu strukturu. Zatim se dodaju dve kašike vode i jedna kap netoksičnog lepka. Smesu je potrebno ostaviti nekoliko sati da se zgusne, saznajem čitajući i zatim je naneti na veštake trepavice.

Preporučujem vam da ga najpre isprobate na manjem delu kožem. Ukoliko primetite prilikom nanošenja na kapke da vas smesa  peče odmah je isperite sa lica!

Kako čitav trud ne bi pao u vodu, važno je pravilno naneti lepak na rub veštačkih trepavica!

Kako se koristi lepak za veštačke trepavice?

 

Malu količinu lepka iscedite na plastičnu površinu. U suštini možete ga iscediti na pakovanje veštačkih trepavica koje ćete kasnije baciti. Zatim ga ostavite tridesetak sekundi na vazduhu kao bi postao čvršći.

Potrebno je uzeti čačkalicu i njome naneti malu količinu lepka na površinu za lepljenje veštačke trepavice. Videćete jasnu liniju po kojoj ga možete razmazati.

Nemojte ga nanositi u debelom sloju, jer kada ga prislonite uz kapaka može iscureti i upasti vam u oko. U slučaju da se to dogadi odmah isperite oči vodom i posetite lekara!

Zatim veštačku trepavicu treba prilepiti malo iznad ruba vaših trepavica, tako da ne oštećujete prirodne vlasi. Možete lepiti od kraja oka ka nosu ili obrnuto kako vam odgovara. Pridržavajte veštačku trepavicu uz kapak desetak sekundi kako bi je učvrstili.  Uživajte u željenom izgledu lica!

Nakon nekoliko sati zajedno sa drugom šminkom skinite je sa lica i dezinfikujte lice prirodnim losionom. Pitate se kako to izvesti?

Kako skinuti lepak za trepavice? 

 

Važno je biti mudar i ispoštovati čitav proces lepljenja trepavica.

Ostaci lepka na kapcima mogu privući bakterije i gljivice, stvarajući infekciju oka. Zato uz veštačke trepavice i lepak priuštite sebi skidač lepka za trepavice.

Reč je o losionu namenjenom za uklanjanje ostataka lepka, tako da ne iritira oko. Pronalazim ga u svim većim drogerijama, po povoljnim cenama. Dugo traje, jer je potrebno svega nekoliko kapi naneti na tupfer!

Savet plus: Čitajući iskustva dama saznajem da osušeni lepak sa kapka pažljivo uklanjaju maslinovim uljem. Ukoliko trenutno nemate posebno pripremljen losion za skidanje trepavica, možete isprobati ovu metodu. Budite izuzetno oprezni jer ulje može iritirati sluzokožu, a dodatni problemi i odlazak kod lekara nisu vam potrebni!

Koja je zamena za lepak za trepavice?

 

Danas su sve popularnije veštačke trepavice na magnete. Širom sveta zamenile su nanošenje lepka za trepavice, ali takođe mogu oštetiti oko. Mogu stvoriti ozbiljne probleme sa vidom ukoliko se magneti pomere ili ih nepravilno postavite. Zato se ja nikada nisam usudila da ih isprobam. Ipak, dame ih hvale!

Ukoliko ih izaberete imajte u vidu da efekat nije dugoročan.

Zato je zdravije negovati prirodne trepavice, koje uz adekvatan serum za rast trepavica mogu postati jednako bujne. Svakodnevnim nanošenjem seruma nahranićete kožu kapaka i pružiti trepavicama snagu za rast i regeneraciju.

U svakom slučaju veštački lepak oštećuje vaše vlasi, pa će vam regeneracija biti neophodna!

Kada dame  sagledaju stvari iz više uglova, većinom odluče da neguju lice pravilno i dovedu svoje trepavice do savršenstva vitaminima iz seruma.

 

I dalje ste neodlučni?

Iskustva sa lepkom za trepavice

 

Većina dama složila  se u jednom: Lepak je odličan kada su u žurbi, a važno im je da izgledaju sveže i zanosno!

Nakon par sati od nanošenja entuzijazam opada. Često  se prilikom skidanja  čupa nekoliko vlasi prirodnih trepavica što je frustrirajuće. Lepak za trepavice iritirao je izrazito osetljivu kožu lica.

Kako ne bi napravio pometnju na vašoj koži najbolje je biti umeren i nahraniti prirodne vlasi trepavica ubrzavajući njihov rast. Zdrava ishrana će takođe pomoći. Učiniće vaše lice svežim i odmornim, a vlasi trepavica jakim, tako da blistate u svim prilikama i bez lepka za veštačke trepavice!

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *