trepavice na magnet
Oči

Trepavice na magnet – spisak NAJBOLJIH!

Trepavice na magnet u HIT jer vam ne treba lepak! Ali gde da ih kupite i kako da ih stavite? Saznajte baš ovde!

Većina žena posebnu pažnju posveti šminkanju očiju, ne bi li ih nekako povećala i učinila lepšim i zavodljivijim. Nisu svi u mogućnosti da svakodnevno plate profesionalno šminkanje, već moraju da se snalaze sami. Samo maskara ne može da učini čuda kada su prirodno kratke trepavice u pitanju, a rezultat nikada nije isti kao kada nalepite veštačke trepavice ili npr. ugradite ekstenzije. Osim što su ove varijante poprilično skupe, često ni njima ne budemo skroz zadovoljni.

Ako je i vama dosadilo da prečesto lepite veštačke trepavice i time dodatno oštećujete svoje prirodne dlačice , ne očajavajte, jer možda niste razmotrili sve opcije. 

U jednom se slažemo, a to je da ne bi trebalo da odustanete od želje za lepšim trepavicama.

Veštačke trepavice ostavite za specijalne prilike, a za svaki dan (umesto njih) probajte popularne magnetne trepavice.

Da li to lepak polako odlazi u zaborav ili ipak ne? 

Ana se odavno pozdravila sa njim i sa svim oblicima veštačkih trepavica i nacrtanih obrva. Ona je uspela svoje prirodne obrve i trepavice da dovede do savršenstva na vrlo jednostavan način. Ni šminka joj ne treba, a ona je presrećna. O čemu se radi, saznajte iz njene priče na ovom linku:https://lepolice.com/tanke-trepavice-i-obrve-pretvorila-sam-u-guste/

Šta su i kako ,,rade’’ trepavice na magnet?

 

Ako se prvi put susrećete sa pojmom trepavica na magnet, možete u početku biti skeptični prema njima. Magneti pored očiju ne zvuče kao najbolja ideja? Ni lepak za trepavice nije skroz bez štetnih sastojaka, samo je njihova količina u njemu vrlo mala i kao takva prihvatljiva. Magneti su svakako prirodnija opcija. 

Radi se o trepavicama sa prirodnom ili veštačkom dlakom koje na početku imaju magnete i uz njihovu pomoć stoje pričvršćene za vaše prirodne trepavice.

Uostalom, oni su toliko mali da se jedva vide golim okom. Smešteni su u korenu svake trepavice ponaosob i vrlo se lako lepe, što znači da su jaki i postojani. To znači da će i trepavice stajati mirno na očima, kako ih postavite, sve dok ne rešite da ih skinete.

Obično dolaze u paru, što ume da zbuni većinu devojaka.

Dobićete četiri magnetne trepavice u pakovanju, po dve za oba oka.

Možete pomisliti da su namenjene i gornjim i donjim kapcima, ali u ozbiljnoj ste zabludi. Po dve magnetne trepavice su vam potrebne samo za gornji kapak.

magnetne trepavice

Sada kada smo razbili glavnu dilemu u vezi sa njima, ostaje da vidimo kako se pravilno stavljaju ove trepavice, jer nije retkost da poprilično mogu da vas namuče u početku.

Kako se stavljaju trepavice na megnet?

 

Žene mahom odustaju od upotrebe magnetnih trepavica, samo zato što im se nanošenje čini komplikovanim, a zapravo nije kada upoznate kako funkcioniše.

Pre nego stavite trepavice na magnet, potrudite se da vam kapak bude suv i bez suvišnih masnoća. Čišćenje lica uljem tik pred stavljanje veštačkih trepavica nije dobra ideja, jer trepavice mogu da klize, a to oteža sam proces njihovog nanošenja. 

Pre nego prinesete prvu trepavicu na gornji kapak, krajeve magnetnih trepavica savijte na dole. One obično stoje u pakovanju skroz pravo, pa ih malo prilagodite svom obliku oka. Procenite da li je potrebno da dužinu malo skratite, pa po potrebi to učinite. 

Drugu trepavicu iz para obavezno isecite na tri dela. Ovako isečena trepavica je lakša za nanošenje, a videćete i zašto.

Prinesite dužu trepavicu i namestite je na gornji kapak, kao da želite da je zalepite lepkom. Možete koristiti pincetu (poželjno je da bude plastična, jer će metalna da privlači trepavicu ka sebi). Može se desiti da uz svoje magnetne trepavice dobijete i pravi aplikator za njih. On liči na plastičnu pincetu, samo su dimenzije prilagođene širini trepavica.

Zatim, uzmite i parče isečene trepavice i stavite ga ispod gornje trepavice na samom kraju. To će blago pričvrstiti trepavicu koju ste već naneli, pa možete lepo da je namestite. Pincetom ili aplikatorom pažljivo dodajte i ostala dva dela (oba idu ispod gornjih trepavica). 

Dve trepavice na magnet treba da namestite na jednom gornjem kapku tako da dlake vaših prirodnih trepavica budu u sredini, tj. popularno rečeno ,,u sendviču’’. 

Isti postupak ponovite i sa drugim okom. To je sve što se tiče njihovog nanošenja.

Da li smete da koristite šminku na očima pre ili nakon stavljanja magnetnih trepavica?

Trepavice na magnet i maskara

 

Šminka se obično preporučuje pre njihovog nanošenja.

Kao uostalom i kada koristite druge veštačke trepavice, njihovo stavljanje bi trebalo da bude završni korak u šminkanju.

Ono što bi trebalo da zapamtite je da nikada ne stavljate maskaru nakon postavljanja magnetnih trepavica. Maskara je dobra i poželjna pre njihovog nanošenja. Jedan do dva sloja maskare će omogućiti njihovo bolje pričvršćivanje i smanjiti mogućnost ,,klizanja’’ po prirodnim trepavicama. Ista stvar je i sa alajnerom.

Magnetne trepavice i alajner

 

Može se desiti da postavite svoje trepavice nešto dalje od linije kapka. To jednostavno, a efektno možete ispraviti ajlajnerom.

Ajlajnerom možete prekriti liniju gde počinju veštačke trepavice. Naravno da je bolje da ih postavite što bliže korenu prirodnih trepavica, ali čak ni to nije problem ako pogrešite. Po želji, na kapku možete nanositi i senke za oči nakon stavljanja trepavica, ali je bolje da sve to odradite pre. Jedino ajlajner prepravite na kraju. 

Možda se plašite da skidanje ovih trepavica utiče na pojačano opadanje prirodnih?

Uz sve mere opreza, ovo ne bi trebalo da vas muči.

Da li su magnetne trepavice bezbedne?

 

Skidanje ovih trepavica podrazumeva da blago pridržite prirodne trepavice, pa da ih polako povučete nadole. Pomeranjem prstima, magnet će brzo da popusti.

Trebalo bi da ovo imate na umu i da se suzdržite od trljanja očiju dok ih imate na sebi. 

Ako se brinete za izgled svojih trepavica nakon skidanja veštačkih, dobar način da ih oporavite je da uveče pred spavanje mažete neko od ulja za trepavice.

Drugih mera upozorenja nema, što znači da su trepavice na magnet savršeno bezbedne za upotrebu.

Neke žene se žale da osećaju neki vid tereta na očima kada ih imaju, što je naravno subjektivno. Ako ste nosili dioptrijska sočiva, setite se osećaja kada ste ih prvi put stavili. Sa trepavicama na magnet imaćete isti osećaj. Možete ih naravno kombinovati uz naočare i sočiva, jer nema posebnih indikacija kada je njihovo nošenje u pitanju. 

Jedna od prednosti u odnosu na trepavice na lepak je i ova:

Trepavice na magnet bolje podnose vlagu.

Sa tim u vezi:

Da li su trepavice na magnet vodootporne?

 

Na nekim forumima se vodila diskusija o izdržljivosti magnetnih trepavica, pa su čak i mnoge blogerke testirale kako one reaguju na vodu i druge tečnosti. Budite bez brige, ako pustite koju suzu ili slučajno pokisnete, vaše magnetne trepavice neće otpasti. 

Sa druge strane, pri kupanju sa ovim trepavica, može se desiti da ih težina vode iskrivi ili pomeri, pa svakako izbegavajte da ih nosite na godišnjem odmoru.

Ima li razlike među trepavicama na magnet koje su kod nas u prodaji i kako odabrati pravi model za svoje oči?

Najbolje magnetne trepavice

 

magnetne trepavice rezultati

 

Pravo pitanje je najpre odlučiti kakav efekat želite na očima. Za nešto prirodnije varijante, tu su trepavice sa prirodnom dlakom, dok za ,,mačkaste oči’’ možete naći i one sa veštačkom

Što se dimenzija tiče, to morate otprilike sami odrediti prema veličini oka. U prodaji ih ima sa tri ili četiri magneta. Ako imate sitnije oči, izaberite manje trepavice (sa tri magneta), dok za krupne oči, tu su veće sa četiri. Već smo napomenuli da ako promašite dužinu, uvek možete da ih skratite. 

U našoj zemlji, prodavci će vam ponuditi magnetne trepavice sledećih firmi:

Essence trepavice 

 

 Otkad su se pojavile 2018. godine, pobrale su simpatije brojnih dama širom sveta, prvenstveno zbog zanimljivog dizajna. Ima ih raznih veličina i dužina, a najpopularnije su za sada ekstra dugačke magnetne trepavice pod imenom Drama lashes, a odmah za njima Cat eye lashes.

Ardell trepavice na magnet

 

 Ove trepavice od 100 % prirodne dlake sadrže u sebi po četiri magnetića za savršeno prijanjanje na postojeće trepavice. Na pakovanju je naglašeno da vam nije potreban lepak za njihovo nanošenje i da su jako dugotrajne, pod uslovom da se odmah po skidanju vrate u orginalnu kutiju. 

Intervion trepavice

 

Ovaj tip magnetnih trepavica je najpopularniji kod nas, jer ih možete naći u DM i Lilly drogerijama. Lako se nanose i lepo prijanjaju na kapcima. Efekat je suptilan, jer su mahom izrađene od prirodne dlake. Možete izabrati i model Wispies, za nešto duže trepavice i upečatljiviji pogled. 

Iako vrlo popularne, da li su magnetne trepavice potpuno zamenile veštačke trepavice na lepak?

Trepavice na magnet ili na lepak?

 

Iako su magnetne trepavice praktičnije za nanošenje, a samim tim i ekonomičnije, veštačke trepavice na lepak nisu potpuno potisnute u drugi plan.

Zašto?

Zato što je efekat bolji i jači sa lepljivim trepavicama. Zbog toga je njihovo stavljanje i dalje broj jedan izbor kada su u pitanju posebni datumi i svečanosti.

Trepavice na magnet mogu da posluže u te svrhe, ali njihovo korišćenje je prvenstveno prilagođeno dnevnim varijantama. One su pravljene da se često i svakodnevno nose, pa imajte to na umu kada ih kupujete.

Da li to znači da treba da zapostavite negu svojih prirodnih trepavica?

Naravno da ne, jer prirodno je uvek najbolje! U te svrhe, mažite ih serumom za rast trepavica kad god ste u prilici. 

Magnetne trepavice su samo mali vid pomoći kako biste nadogradite svoj izgled.

Dobra stvar je da se iznova i iznova mogu nositi, pa su i vrlo ekonomične.

Cena trepavica na magnet i gde ih možete kupiti

 

Nekada je jedini način da dođete do svojih magnetnih trepavica bio da ih naručite online. Sada ih ima u svim bolje snabdevenim drogerijama, pomenuli smo Lilly i DM. Pokušajte i u parfimerijama, kao i radnjama koje prodaju šminku i drugu kozmetičku opremu.

Za svoje trepavice na magnet treba da izdvojite oko 10 evra, a to je oko 1200 dinara. To je regularna cena, a ako ispratite akcije možete ih naći i za nekih 700 dinara.

Cena ne zavisi od dimenzija trepavice, pa proći ćete isto, bez obzira da li koristite one sa tri ili četiri magneta.

Verovali ili ne, veštačke trepavice na magnetiće uštedeće vam ogromnu količinu novca, jer možete da ih nosite neograničen broj puta. Koliko će vam potrajati, najviše zavisi od toga kako ih čuvate. Dokle god to izgleda dobro na očima, neće vam biti potrebne nove. Prilično ekonomično, zar ne?

Trepavice na magnet – iskustva

 

Iskustva sa magnetnim trepavicama su podeljena. Ima onih koji su na prvu loptu oduševljeni i rado ih koriste i onih koje osećaju otpor prema njima.

Bojazan najviše postoji zbog narušavanja prirodnih trepavica, a nema mnogo razloga za to. Uz toliko prirodnih načina za pojačavanje rasta trepavica, možete biti sigurni da će moći da izdrže pritisak magneta i proći neoštećeno. Poslušajmo neke od njih:

Milica, 34

,,Kad imate slabe i kratke trepavice kao ja, rešenje tražite neprestano. Slučajno sam naišla na oglas za trepavice na magnet i odmah su mi privukle pažnju. Rešila sam da ih naručim i mogu vam reći da sam oduševljena. Jeste da vas malo namuče ujutru dok ih stavite, ali onda ste mirni i ne razmišljate više o stavljanju maskare gde god da krenete. Baš su mi praktične i nosim ih tokom čitavog dana.’

Ana, 22

,,Kao neko ko šminka druge, htela sam odmah da probam magnetne trepavice i ubacim ih u svoju rad i po tome budem prepoznatljiva. Međutim, par puta sam ih testirala na sebi i sama nisam bila zadovoljna. Kao prvo, nemaju dovoljnu dužinu kao lepljive veštačke trepavice. Više me podsećaju na prirodne, lepo našminkane trepavice. Uz to, postoji i mogućnost i da se magnetić pomeri. Ko dolazi kod mene na šminkanje, verujem da očekuje wow- efekat na očima. Plašila sam se da ne izgubim mušterije zbog ovih manjkavosti, pa ipak prednost u radu dajem trepavicama na lepak. Kad ja to zalepim, tu sigurno nema pomeranja.’’

Deo žena koji voli da eksperimentiše i preuzima stvari u svoje ruke kada su nega i šminka u pitanju, ove trepavice obožava. Ovo je prava stvar posebno za one koji vole povremeno sebe da počaste lepšim izgledom. Ništa praktičnije i lakše nego da u kućnim uslovima dobijete trepavice po svojoj meri. Ako su i vas odavno kupile, obavezno nam javite vaše utiske!

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *