vakum za mitisere
Bubuljice

Vakum za mitisere je aparat koji isisava nečistoće sa lica!

Da li vakum za mitisere uvlači u sebe sve nečistoće iz pora i ostavlja kožu savršeno glatkom? Istraživali smo kako radi ovaj aparatić za lice i šta možete da očekujete ako nabavite ovu spravicu!

Možda vas zabrinjavaju crne, tačkaste bubuljice na licu, ali nema potrebe za tim. Smatra se da ste dobro prošli, ako su vaš problem samo mitiseri. To je najbezazlenija vrsta bubuljica, jer ih po pravilu retko prati upala i retko kada bole.

Svejedno, ružni su, čine kožu lica hrapavom na dodir i generalno narušavaju izgled kože. Logično je da hoćete što pre da ih se rešite, iako ne prave većih problema na koži lica. 

Samostalno ceđenje bubuljica se retko kada preporučuje, jer uvek nešto može da krene po zlu. Na primer, često može da se završi infekcijom i stvaranjem novih, ozbiljnijih bubuljica, što je još veći problem od samih mitisera. Upravo ovo je dovelo do masovne proizvodnje aparata za njihovo uklanjanje.

Jedan od njih je i vakum za mitisere, jer naizgled ovaj princip rada predstavlja dobar način da se pore iščiste, a koža bude ponovo glatka i lepa. O kakvom se konkretno aparatu radi, vrlo brzo će vam postati jasno.

Šta je vakum za mitisere?

 

Radi se o odstranjivaču mitisera koji radi na principu vakuma.

Vrlo je lak za samostalno korišćenje, jer nije glomazan, već zgodan i praktičan. On je zapravo svojevrstan aparat za čišćenje lica, koji usisava sve nečistoće.

Sastoji se od valjkaste osnove i nekoliko većih i manjih nastavaka. Obično su okruglog ili ovalnog oblika i imaju otvor na vrhu. Svaki od njih, namenjen je konkretnoj regiji na licu. Manji nastavci su za regiju nosa i brade, dok nešto veći za čelo i obraze. 

Na valjkastom delu se nalaze dugmići za uključivanje i gašenje uređaja. Ova spravica obično ima pet brzina, kao i dugme za vlaženje kože, koje možete, ali i ne morate iskoristiti. Da biste pravilno iskoristili vakum za mitisere, potrebno je da odredite svoj tip kože lica

  • Najslabija jačina aparata namenjena je suvoj i osetljivoj koži lica, jer ona poprilično loše reaguje na ovu vrstu stimulacije i pritiska.
  • Srednje usisavanje, tipa jačina pod brojevima dva i tri, odgovara normalnoj, tačnije koži lica koja nije problematična, a sadrži mitisere.
  • Visoka jačina usisavanja, jačine četiri i pet su za masnu kožu lica ili onu koju nazivamo mešovitom kožom sa izraženim porama. 

Naravno,ima i onih kojima ovakav tretman ne prija. Marija je zato rešila da potraži neko drugo rešenje. Dobro što je tako, jer je njeno lice sada savršeno čisto. Ona je mitisere i bubuljice uklonila najjednostavnijim putem. Uz pomoć čega? Pročitajte njeno lično iskustvo na ovom linku: https://lepolice.com/nemam-vise-bubuljice-na-licu/

Kako funkcioniše vakum za mitisere?

 

vakuum protiv mitisera

 

Aparat za uvlačenje mitisera radi po principu face cupping-a, odnosno masaže lica čašicama, ako ste imali prilike da je probate do sada. On bukvalno ,,usisava’’ površinu kože koja je pod njim. Na taj način, stvara se pritisak i vid manje upale na koži, sve u cilju bezbednog izvlačenja mitisera. 

Dakle, bez direktnog kontakta ruku i kože lica, koža lica pod vakum aparatom biva povučena na gore. Ovako stimulisana koža bi trebalo da lako oslobodi mitiser iz svog ležišta, kao i sve ostalo nakupljeno u proširenim porama. 

Nije loše da znate kako zatvoriti proširene pore, kako biste smanjili verovatnoću za nastanak mitisera.

Činjenica je da je ovaj aparat jako popularan među mladima i onima koji se bore sa pubertetskim bubuljicama. Jedan od razloga je što je upotreba vakuma za mitisere vrlo jednostavna. 

Kako se koristi ovaj aparat za mitisere?

 

Pre nego pristupite samom uklanjanju mitisera, bilo bi dobro da na neki način osvežite i omekšate kožu lica, kako bi tretman prošao bez većih posledica. Možete da probate čišćenje lica parom, jer otvara pore i omogućava lakše uklanjanje nečistoća iz njih. 

Ako nemate vremena za tako nešto, istuširajte se toplom vodom ili stavite parče zagrejane tkanine na lice, što je više nego dovoljno. Neki vakum aparati za uklanjanje mitisera imaju i dodatak za prskanje i osvežavanje kože lica baš u ove svrhe.

Kada je koža spremna, možete da pristupite uklanjanju bubuljica. Jednostavno prislonite na deo lica gde primećujete mitisere i gledajte kako vakum izvlači nečistoće. 

U samom uputstvu preparata je označeno koliko dugo sme da se drži vakum aparat na jednom mestu na koži. Ako nemate uputstvo, tri sekunde je neki maksimum koji bi trebalo da ispoštujete. Ovaj vremenski period je dovoljan da mitiser izađe iz svog ležišta. Sve preko toga može ostaviti negativne posledice na vašoj koži, o čemu će biti reči malo kasnije.

Ceđenje mitisera vakum aparatom – šta očekivati?

 

Najpre, važno je da podesite aparat na pravu jačinu. Već smo napomenuli da za svaki deo lica postoji preporučena jačina, pa ako to ispoštujete, trebalo bi da se pozdravite sa svojim bubuljicama i kao rezultat očekujete savršeno čistu kožu.

Međutim…

Često vakum za mitisere zakaže, pa ne izvuče sve mitisere iz pora. Nekada nije ni do jačine aparata, već jednostavno do dubine samog mitisera. Vakum za mitisere savršeno uklanja višak sebuma na koži, izumrle ćelije i druge prljavštine, ali neke crne bubuljice ostaju nepromenjene.

 Ovo često dovodi do razočarenja kod ljudi, jer efekat nije odličan kao što se predstavlja.

Da li vakum za mitisere može da pomogne u borbi sa bubuljicama?

Da, ali ne očekujte da vam vakum bukvalno obriše bubuljice, jer se to neće desiti.

Da li je vakum za mitisere bezbedan?

 

Ako preduzmete sve mere opreza, a to podrazumeva pravilnu pripremu kože lica za sam tretman i adekvatnu primenu, od ovog aparata možete imati samo koristi. Posebno je važno je da ga ne zadržavate dugo na jednom mestu na licu i to bude svega tri sekunde. 

Uz sve mere opreza, na koži lica se često pojavljuje crvenilo, ali srećom ono vrlo brzo prolazi. Za nekih četrdeset pet minuta, neće biti nikakvih posledica vakum tretmana na licu. 

Dakle, pod uslovom da ga pravilno koristite, vakum za mitisere je savršeno bezbedan.

Ako na neki način preterate sa upotrebom ovog preparata, može doći do negativnih posledica njegove primene. To su najčešće modrice i izraženi kapilari, kao vid nagnječenja kože lica. 

Da biste izbegli popularne ,,šljive’’ na licu i da ne biste morali da ih posle nedeljama krijete šminkom, potrudite se da savršeno ovladate vakumom za lice. Možete i da ga testirate na koži ruke, da biste otprilike znali kojom jačinom će usisavati kožu lica. Uvek je bolje početi sa slabijom jačinom, pa kasnije prilagoditi aparat svom tipu kože lica. 

Koliko često možete raditi tretman vakumom za mitisere?

 

Možda vam se svidi, pa imate potrebu stalno da čistite lice na ovaj način, ali treba da znate sledeće:

Vakumski čistač mitisera nikako ne bi trebalo koristiti svakodnevno, jer je to za kožu lica naporno i agresivno.

Imajte u vidu da mogu ostati negativne posledice na koži, pa vodite računa o tome.

Jednom do dva puta nedeljno je sasvim dovoljno da biste imali konkretne rezultate.

Neki su zaista oduševljeni ovim aparatom i inače ga koriste za dubinsko čišćenje lica, bez obzira da li imaju bubuljice ili ne. Ako ste među njima, verujem da se pitate:

Gde kupiti vakum za mitisere i po kojoj ceni?

 

Vakum aparati kod nas mahom potiču sa azijskog tržišta, ali to ne znači da su slabog kvaliteta, iako se radi se o kineskoj proizvodnji. Da li ima razlike među proizvođačima, nije nam poznato i za to morate da ih testirate na svojoj koži, jer mahom svi rade po istom principu.

Logika nalaže da nešto skuplji preparati bi trebalo da potraju duže, pa ako imate nameru da ga koristite često, razmišljajte u tom pravcu. Za jedan solidan vakum aparat za mitisere biće potrebno da izdvojite od 1000, pa do 3500 hiljada dinara.

Kod nas ih ima u elektro-radnjama,  poput Win win i Tehnomanije, ali i u drogerijama kao što su Lilly i DM. Uvek postoji i opcija da ih nađete on line.

Neki od ovih aparata rade na baterije, dok su neki na struju. Da li to govori nešto o njihovom kvalitetu? Ne mora da znači, mada kod nas je verovanje da su aparati na struju nešto izdržljiviji. Mi vam za početak predstavljamo jedan vakum za mitisere koji radi na baterije.

Najbolji vakum za mitisere

 

ProClean je čistač mitisera koji garantuje čistu kožu bez suvišnih nečistoća i masnoća. Njegova prednost je što je bezbolan kada se primeni na koži lica, a izuzetno efikasan i nemilosrdan prema mitiserima. Iskustva sa ovom spravicom za mitisere govore da je ima podjednako dobar učinak kao peel off maske za lice.

Find Back aparat za čišćenje mitisera radi na struju. Mali je, praktičan i odgovara na sve probleme mladalačke kože lica. Lako se podešava i još lakše koristi, jer je dizajniran tako da njegova primena bude savršeno udobna. Podjednako ga vole i muškarci i žene, mlađi i stariji.

To je zato što vakumski čistači mitisera na struju često imaju dodatke za stimulaciju kože lica, odnosno poboljšavanje cirkulacije i hranljivih materija, pa mogu da posluže i u borbi protiv bora.

Mnogo se polemike povelo među aparatima za mitisere na tržištu. Pitanje koje većinu muči je i sledeće:

Aparat za čišćenje lica ili štapić za mitisere?

 

Ako imate ozbiljnih problema sa kožom lica, a to znači da su vam bubuljice baš izražene i ima ih puno, vakum za mitisere je možda brža i lakša opcija.

On je pogodan za velike površine zahvaćene mitiserima.

Sa druge strane, ako je vaša koža sklona tu u tamo ponekom mitiseru, možete odabrati i štapić za mitisere. Nema potrebe da stresirate kožu vakum tretmanom, jer alternativa postoji. 

Uostalom, štapić za mitisere je takođe vrlo praktičan, možda malo bezbedniji za upotrebu, upravo zbog odsustva tog vakumskog pritiska na kožu, pa je malo komfornije rešenje.

Da li se ove spravice dovoljne u borbi protiv bubuljica, konkretno mitisera? Odgovor je ne, jer će vam za to biti potrebni kozmetički preparati koji će redukovati preveliku količinu masnoća i svega ostalog u porama. To mogu da učine dobra krema ili gel za bubuljice.

Vakum ili krema za mitisere?

 

vakum aparat za lice

 

Stvari stoje ovako: Bez dobre kreme za bubuljice, suludo je započinjati bilo kakvo ceđenje mitisera.

Vakumski aparat je sredstvo za uklanjanje mitisera, dok kreme, masti ili gelovi neguju kožu pre i nakon tretmana jednim ovakvim aparatom. 

Za rešavanje problema sa mitiserima je definitivno najbolje da kombinujete vakum za mitisere i kozmetiku. Adekvatnim kozmetičkim preparatima ćete sprečiti njihov nastanak i pomoći njihovo izlečenje (npr. losionom za bubuljice), dok vakum za služi za finalni korak – izvlačenje mitisera napolje. 

Stvari stoje isto i kada je štapić za mitisere u pitanju. Samo uz pravilno održavanje kože lica, on će dati rezultate. Kao što primećujete, kozmetika tu igra ključnu ulogu i bez nje se ne može.

Dakle, prednost moramo dati kozmetičkim preparatima, jer nekada je za čišćenje lica od mitisera dovoljna adekvatna i pravilna nega koncentrovanim kremama ili gelovima. Konkretno, preparati sa dodatkom voćnih kiselina za lice su se pokazale kao odlično sredstvo za njihovo uklanjanje.

Koliko su ljudi koji su koristili vakumski čistač mitisera zadovoljni njime? Evo šta kažu oni koji su probali.

Vakum aparat za mitisere – iskustva

 

Većina njih bi vam savetovala da probate, pogotovo ako imate baš mnogo mitisera. Kao i kada su drugi kozmetički preparati, a i aparati u pitanju, važno je biti realan i shvatiti na vreme šta ovaj aparatić može. Ono što on provereno može je da očisti vaše lice od masnoća, tragova mrtvih ćelija, čestica prašine. To je dovoljan razlog da mu pružite šansu, ne samo protiv mitisera, već i ostalih vrsta bubuljica

Slede iskustva koje smo vam obećali:

Mira, 29

,,Kupila sam aparatić na akciji u DM-u, iako mi zaista nije bio neophodan. Ipak, dobro je da sam to učinila, jer sam probala i vrlo sam zadovoljna kako radi. Bila sam jako iznenađena kada sam prvi put skinula nastavak i videla šta je sve tu izašlo. Iako koža nije izgledala mnogo čistije, aparatić je bukvalno u sebe skupio sve što se na koži lica u tom trenutku našlo. Nećete verovati koliko ima mitisera koji se golim okom ne vide. Ono što ostane nakon tretmana je čista i glatka koža, što me je moram priznati kupilo i nastaviću sa njegovom primenom. ’’

Ena, 22

,,Probala sam vakum za mitisere i nije dobio moje simpatije. Kao prvo, sam tretman me je strašno boleo, iako sam koristila najmanju brzinu. Mitisere na nosu i oko očiju je bilo nemoguće tretirati, jer sam imala utisak da bukvalno kidam svoju kožu. Na bradi i čelu je bila nešto bolja situacija, bilo je moguće proći kožu njime, ali bih nakon toga bila strašno crvena i upaljena. To me je, moram priznati, uplašilo. Odustala sam od ovog načina rešavanja problema sa mitiserima, po cenu i da ih se nikada ne rešim.’’

Šta vi kažete? Dopada li vam se vakum za mitisere? Slobodno podelite sa nama u komentarima.

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *