štapić za mitisere
Bubuljice

Komedokvečer – štapić za mitisere i njegova upotreba

Štapić za mitisere je jednostavan pribor koji će ukloniti crne bubuljice i učiniti vaše lice čistim. Vreme je da naučite kako se koristi!

U zavisnosti od tipa vaše kože, mitiseri se mogu pojaviti svuda na licu. Teško se sami uklanjaju pa ih – cedimo. U toj aktivnosti obično samo napravimo infekciju.

Dosta je bilo!

Stručnjaci su izumeli zanimljivu spravicu zvanu komedokvečer i sada je na vama da iskoristite njene prednosti!

Vreme je da saznate!

Šta je štapić za mitisere?

 

Štapić za uklanjanje mitisera realtivno je nov na našem tržištu. Ipak, ukoliko pratite svetske blogere saznaćete da oni neizmerno se zahvaljuju ovoj spravici.

Prepoznaćete ga lako. Od metala je. Na jednom kraju nalazi se kružić sa rupicom u sredini. Okrenite drugu stranu.Tu je isto rupica, ali nešto veća. Primetićete veću površinu, odnosno prazninu unutar kruga koja je namenjena za izvlačenje tamnih i izrazito vidljivih crnih bubuljica.

Metalna struktura omogućava dugo trajanje proizvoda.

Štapić za mitesere možete koristiti nebrojano puta i praktično ga ne morate menjati.

Ipak, to nije prava svrha metalne strukture. Tu je kako bi mogli pravilno da ga dezinfikujete U suprotnom, samo ćete omogućiti nastajanje bubuljica na licu.

Opisala sam vam osnovni štapić za uklanjanje mitisera, koji vam je na početku sasvim dovoljan. Kada uđete u štos i postanete same svoj majstor, možete kupiti čitav komplet.

Komplet štapića podrazumeva ih najmanje tri. Najveći i osnovni koriste za klasične mitisere, dok su mali i uzani štapići namenjeni za problematičnije crne akne.

Neki od njih imaju oštar vrh koji vam omogućava lakši pristup u unutrašnjost pora.  Najpre se koristi deo koji ima veću površinu, jer se njime uklanjaju nečistoće. Kada pređete čitavu T zonu, ukoliko primetite poneku tačkicu tu je kraj sa manjom površinom. Očistiće najdublje pore i učiniti lice savršenim.

Pre nego što otrčite do drogerije ili poručite putem interneta, saznajte i ovo! Možda vam se ovaj način za uklanjanje mitisera više svidi.

Marija je podelila njeno iskustvo sa mitiserima i masnom kožom lica. Ne samo da su ružili njeno lice, nego su nakon njih ostajali i ožiljci. Rešila je da tome stane na put. U mnoštvu stvari i stvarčica protiv mitisera, najbolje se pokazalo ono što je najjednostavnije! Ona se prirodnim putem rešila bubuljica, mitisera i masne kože, a detaljno o tom njenom načinu, pročitajte na ovom linku: https://lepolice.com/nemam-vise-bubuljice-na-licu/

Kome je namenjen štapić za mitisere?

 

Štapić za uklanjanje mitesera preporučuje se normalnoj koži lica, koja nije sklona alergijama. Odnosno, nije izrazito suva i podložna crvenilu lica.

Imajte to na umu pre nego što odete u kupovinu, jer treba da vam pruži lep ten, a ne dodatne probleme sa kožom!

Mitiseri se pojavljuju na vašem licu bez obzira na tip kože i zato ćemo vam otkriti još neke načine uklanjanja.  To je naporna i dosadna vrsta bubuljica, koja srećom nema veće komplikacije. Kada se stvori, može da stoji na vašem licu dugo. Retko se sama upali i pretvori gnojnu bubuljicu, sem ukoliko je sami pogrešno ne iscedite!

Crne akne nastaju kao posledica nepravilnog čišćenja lica. Svima od nas se nekad čini da je puder spao sam od sebe i da nema potrebe da ga skidamo na kraju dana. Ipak, korektivna kozmetika sadrži ulja i druge sastojke koji dospevaju unutar pora. Deluje teško na lice i usporava proces regeneracije kože. Unutar pora, ti sastojci mešaju se sa sebumom i nečistoćama iz spoljašnje sredine. Ne tako divna smesa, koja može stvoriti mitisere.

Zapušena pora usled izlaganja kiseoniku oksidra, postaje vidljiva i to je zapravo crna tačkica na površini vašeg lica. Prijateljica me je pitala zašto baš mitiseri napadaju nos, a nikada obraze. Verujem da se neki od vas pitaju isto!

Naime, pojavljuju se na T zoni vašeg lica, predelu koje luči više sebuma i koji je generalno problematičniji.  To se dešava i suprotnom polu. Muškarci kao i žene mogu isprobati štapić za mitisere, mislim da im je to i lakše. Retko ko od jačeg pola ima živaca za pravljenje prirodnih maski za mitisere!

Kako se koristi štapić za mitisere?

 

Nema razloga da budete nesigurni. Možda čarobni štapić čudno izgleda, ali čišćenje mitisera je krajnje jednostavno! Približiću vam ga i otkriti kako to najspretniji rade, korak po korak.

 

štapić za mitisere upotreba

KORAK PRVI:

 

Prvi korak zahteva vaše strpljenje. Kada stignete kući poželećete da otvorite pakovanje i iscedite najveći i najcrnji mitiser na nosu. Tu se zaustavite jer pre samog postupka morate pravilno očistiti lice.

Pravilno čišćenje lica zahteva nekoliko minuta vašeg vremena. Prirodnim losionom skinite ostatke dnevne šminke i višak sebuma sa kože. Nanesite ga na tupfer i lagano pređite regiju čitavog lica. Nemojte zaboraviti liniju kose i linije tik između, odnosno do nosa.

Izborom prirodnog losiona za čišćenje lica, na bazi ekstrakta biljaka ujednačićete ten. Pružićete koži lagani tretman uklanjanja prljavština koje ujedno pruža hidrataciju. Vitamini će nahraniti ćelije i pospešiti stvaranje kolagenam, a jači  imunitet kože lica, odnosno velika količina proteina sprečava pojavu novih crnih bubuljica.

KORAK DRUGI:

 

Ovde je da kako bi vam olakšao sam proces izvlačenja mitisera štapićem. Podrazumeva otvaranje pora, parenjem lica .

Nekoliko minuta nad vrelom vodom ili čajem od kamilice pružiće vam relaksaciju. Osećaćete se sveže i odmorni i najvažnije, otvoriti sitne pore. Ako nemate saunu za lice, onda u šerpi ostavite vodu da provri i zatim nagnite lice nad nju. Nemojte preterivati, između šerpe i vaše kože mora postojati minimalno rastojanje od pola metra. Sve drugo može stvoriti iritaciju i jednostavno biti prevruće!

Kamilica je odličan izbor, ubacite kesice čaja i uživajte u mirisu. Isparenja će ekstrakt biljke dovesti na površinu epitela. Deluje antibakterijski i trenutno osvežava lica.

Saznajte više o čarobnoj kamilici za kožu vašeg lica!

Pripremite na stolu svoj štapić za uklanjanje mitisera, maramicu i ogledalo!

KORAK TREĆI:

 

Nemojte prislanjati na lice odstranjivač mitisera koji nije dezinfikovan.

Kada stoji na njemu se nakupljaju bakterije i čestice prljavštine koje nisu potrebne vašoj koži. Klasičan dezinfikacioni alkohol pronaćićete u najbližoj apoteci. Cene su minimalne i trajaće vam po nekoliko meseci. Natopite tupfer alkoholom i temeljno prebrišite spravicu.

Imajte u vidu da je ovaj način dezinfikacije kućna varijatna. U salonima obično potapaju sve istrumente u sredstvo za dezinfikaciju, sprovodeći propisane protokole!

Kada se osuši spremni ste za uklanjanje mitisera!

KORAK ČETVRTI:

 

Kada prislonite štapić za mitisere uz nos, zamislite liniju po sredini. Važno je vući štapić za uklanjanje mitisera pravilno, od sredine nosa ka dole. Kada kažemo ka dole, to podrazumeva početak obraza. Na taj način ćete izvući mitisere u celosti čak i sa problematičnog udubljenja koje je formirano izbeđu obraza i nosa.

Postoji jednostavan trik koji će vam olakšati proces! Zategnite kožu lica drugom rukom i zatim pređite lagano štapićem.

Prljavštine će se nagomilati na samom proizvodu pa je pravo vreme da ga obrišete o prethodno pripremljenu maramicu.

Imate mitisere na bradi?

Biće pomalo komplikovano zatezanje kože u predelu brade. Nije vam ni potrebno, jednostavno uvucite donju usnu. Zategnuće se koža i omogući vam lakše izvlačenje nečistoća iz dubokih pora. Potrebno vam je nekoliko minuta, jer je štapić za mitisere delotovoran, što znači da nema potrebe da nekoliko puta prelazite istu regiju lica. Imajte jasne linije i na taj način izbegnite kontraindikacije.

Budite realni i nemojte nasilno pritiskati ovaj čarobni štapić. Samo prislanjanje i lagani pokreti biće dovoljni, dok će svaki veći pritisak ošetiti epitel i izvati crvenilo .

Pet do deset minuta biće dovoljno i omogućiće vam čistu kožu. Ali, ne i završetak čitavog procesa!

KORAK PETI:

 

Uklonjeni mitiseri sada se nalaze unutar maramice, ali neke od nečistoća zadržale su se na površini štapića za mitisere. Dezinfikujte ga ponovo alkoholom i odložite u neseser.

Primetićete blago crvenilo lica, bez obzira na tip kože. Lagano umivanje hladnom vodom, pružiće vam trenutno olakšanje.

Nakon toga lice treba hidrirati i za to vam trebaju pravi proizvodi. Najbolje da to bude prirodna krema koja će zadržati vodu unutar ćelija i zaštiti kožu od spoljašnjih uticaja!

Pomenuli smo kontraindikacije. Verujem da ova reč odzvanja u glavi nekih od vas, sada kada razumete čitav proces korišćenja štapića za mitisere.

Da li je štapić za uklanjanje mitisera bezbedan?

 

Otvarajući proizvod primetićete jasno uputstvo, nešto kraće, ali svakako označeno po koracima. To predstavlja jedan od dokaza da je štapić za mitisere bezbedan ukoliko ga koristite pravilno.

Previše grubim stiskom uz kožu rizikujete dubinska oštećenja. Crvenilo će proći za nekoliko dana ali mogu se stvoriti krastice koje ne izgledaju lepo. Zato, budite nežni!

Čitajući forume saznala sam da se dame žale da je ponekad upotreba štapića bolna. Isprobala sam ga i moje iskustvo je slično.

Stručnjaci ga iz tog razloga ne preporučuju osetljivoj koži lica i izrazito suvoj koži. Nisu im potrebni nadržaji, već nešto blaže metode otklanjanja crnih bubuljica.

Šta još pomaže pri otklanjanju mitisera?

 

Blaže metode otklanjanja mitisera podrazumevaju u sebi aktivni ugalj. Čestice aktivnog uglja imaju moć prikupljanja nečistoća. Kada zavirite u njihovu površinu pod mikroskopom primetićete ogroman prostor za skladištenje sebuma pomešanog sa štetnim česticama šminke i bakterijama. Privlači ih poput magneta i možete ga koristiti čistog.

Nešto jednostavnije, jeste kupovina crne maske za lice! Nju nanesite na T zonu vašeg lica i ostavite joj desetak minuta da deluje. Privućiće mitisere i očistiti pore. Kada se osuši lagano je svucite sa kože i uživajte u čistom licu bez iritacije!

Još jednostavniji vid nanošenja i temeljnog uklanjanja mitisera jesu trake za crne bubuljice. Ili će vas možda osvojiti neke nova peel off maska za lice?

Aparati vam mogu pomoći da uklonite mitisere. Ovde konkretno mislimo na vakum aparat za lice. No, sigurno najbolji i najbezbolniji način je upotreba krema.

Pročitajte: Krema protiv mitisera za čisto lice bez ceđenja i bola!

Nemate aktivni ugalj pri ruci, a kamoli crnu masku?

Nanošenjem sode bikarbone i laganom masažom lica, izvućićete mitisere na površinu. Metoda jeste delotvorna, ali nije temeljna. U dubljim slojevima kože ostaće sitne nečistoće pa ju je potrebno ponavljati nekoliko puta u toku nedelje.

Za odvažne su tu iskustva drugih korsnica sa štapićem za uklanjanje mitisera!

Najbolji štapići za mitisere prema iskustvima korisnica

 

Iskustva korisnica, bez obzira na godine, govore da je ovaj proizvod vrlo primamljiv.

štapić za uklanjanje mitisera

Dugotrajan je pa je samim tim ekonomičan i staje u svaku tašnicu. Kada se uvežbate biće vam potrebno svega par minuta za postizanje ujednačenog tena.

Najvažnije je navode dame, izabrati metalni štapić za uklanjanje mitisera.

Nemojte rizikovati i naručivati putem stranih sajtova, a da pre toga pažljivo ne iščitate opis proizvoda. Dame se uglavnom opredeljuju za lakše dostupne brendove sa našeg tržišta!

  • Avon Clearskin štapić za mitisere. Metalna struktura, a posredini guma kako vam ne bi klizao iz ruku je prednost.
  • Oriflame odstranjivač mitisera

Manje više, svi su slični i možete ih naći u drogerijama kao što su Dm, Lilly, Sephora ili Alexandar cosmetics.

A sada, možda i najvažnije pitanje!

Gde kupiti štapić za mitisere i koja je njegova cena?

 

Pronaći ćete ga u drogerijama i dobro opremljenim apotekama. Kako je kupovina od kuće danas postala omiljena, tu su kataloške prodaje i online prodavnice.

Cena štapića za uklanjanje mitisera kreće se od 300 dinara pa na više. Ne bi trebala da pređe trocifrene brojke osim ukoliko nije reč o celokupnom setu.

Sada je pravo vreme da oprezno iskoristite njegove prednosti. A kada probate, javite nam: Da li vam je štapić za mitisere postao omiljen u borbi sa ujednačen ten?

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *