sauna za lice
Nega kože

Sauna za lice – najpraktičniji način da otvorite pore!

Ako još niste čuli šta je sauna za lice, onda je ovo pravi tekst za vas jer smo saznali šta je, kako radi i koliko je praktična! Otkrijte!

Kozmetička industrija i tehnologija napreduju iz dana u dan i stvaraju nova čudesa za održavanje lepote i nege lica. Sauna za parenje lice je među njima!

Šta je to sauna za lice?

 

Da se odmah pozabavimo najvažnijim pitanjem.

Sauna za lice je aparat koji je namenjen za parenje lica.

Kao što se u redovnoj sauni postiže veća temperatura vodenom parom da bi se izbacili toksini iz tela, tako i sauna za lice funkcioniše. Razlika je u tome što je ovo mali aparat posebno prilagođen samo za lice!

Parenjem lica se uklanjaju nečistoće sa kože lica, izbacuju se nakupljeni toksini i održava kožu gipkom i negovanom!

Svrha saune za lice jeste da olakša čišćenje lica jer širi pore, tako da se lakše možete boriti sa aknama i bubuljicama. 

Ukoliko vas zanima kome je sve namenjena i kako tačno deluje na kožu lica, nastavite da čitate!

Kome je namenjena sauna za parenje lica?

 

Sauna za lice namenjena svima koji žele da na ovaj način vode računa o svojoj koži!

U skoro svakom kozmetičkom salonu se sada nude tretmani sa saunom za lice zato što je odlični pripremni korak za dalje tretmane poput dubinskog čišćenja lica.

Odlična su priprema i za tretmane uklanjanja bubuljica, a posebno mitisera!

Kada se sve ovo uzme u obzir, prosto je jasno da saunu za lice mogu da koriste sve osobe koje žele, jedino ukoliko ne postoje medicinski razlozi koji to zabranjuju.

Medicinski problemi kože lica koji ne trpe korišćenje saune za lice su rozacea, jaki ekcemi ili nekim drugi problemi i upale na koži.

U tom slučaju obavezno se prvo posavetovati sa lekarom i stručnim licem!

Kako izgleda sauna za lice?

 

sauna za lice uređaj

 

Sauna za lice je ergonomski napravljena baš da odgovara obliku lica. To znači da postoji deo koji služi da stavite svoje lice u njega i naslonite se tako da vam je udobno.Taj deo je sasvim dovoljno dubok da para bude dovoljno jaka da radi svoj posao, a dovoljno blaga da ne dođe do crvenila.

Ispod posebno konstruisane posude na koju naslonite lice postoji stimer, odnosno mesto gde se uliva voda koja isparava.

Sauna za lice je kompleksno kozmetičko pomagalo koje je dizajnirano tako da olakša parenje lica i pruži potpuni užitak tom tretmanu.

Kod nekih sauna za parenje lica postoje i dodaci u vidu inhalatora, pa može poslužiti i kao medicinsko pomagalo.

Ti dodaci su posebne “kapice” za nos kao maske, kroz njih je moguća inhalacija disajnih puteva kada je to potrebno.

Saune za parenje lica su efikasne i relativno male, lako se odlažu i održavaju. Odlično otpušavaju pore i pomažu uklanjanje sitnih bubuljica kao i mitisera a i podstiču kožu na regeneraciju! Zamenjuju sve one šrepice i činijice sa vodom koje su potrebne za tradicionalno čišćenje lica vodenom parom!

Jovana je imala problema sa svim vrstama bubuljica koje su bile uporne i uvek se iznova pojavljivale na njenom licu. Mislila  je da se nikada neće rešiti akni, ali našla je rešenje! Prirodno je i jednostavno! Sada ona ima lepo i čisto lice bez bubuljica koje ponosno pokazuje svima! I vaše lice može biti takvo ako probate njen trik.Pogledajte kakvo je to rešenje koje može i vama obezbediti čisto lice bez bubuljica! Sve o tome pronađite na ovom linku: https://lepolice.com/bubuljice-su-bile-uporne-ali-ima-resenja/ 

Kako se koristi sauna za parenje lica?

 

Sigurno vas zanima kako se koristi ova spravica koja je toliko popularna u kozmetičkim krugovima, pa hajde da vidimo!

  • Prvo je potrebno uliti određenu količinu vode u stimer, ne više od 50ml, mada je to naznačeno na aparatu.
  • Zatim se može dodati i neko esencijalno ulje po želji na primer od lavande. Kada je voda koja isparava obogaćena nekim od blagotvornih ulja za lice onda ima duplo dejstvo. Deluje kao svojevrsni čistač kroz paru i neguje lice parom iz ulja.
  • Zatim se uključuje sauna za lice i sačeka se par sekundi da počne da greje i isparava voda.Tada namestite svoje lice na posebno konstruisano postolje za lice i otpočnite parenje lica!

Nije potrebno dodatno prekrivati glavu peškirima, jer kada smestite lice u posudu para neće izlaziti sa strane.

Parenje lica na ovaj način ne bi trebalo da traje duže od desetak minuta, mada možete praviti pauze u toku tretmana ako vam postane zagušljivo.

Osobe sa suvom ili osetljivom kožom ne bi trebale da pare lice duže od 5 minuta!

Para nekada može izazvati crvenilo i preosetljivost kože, pogotovo na dodir nakon korišćenja saune za lice.

Na ovaj način se lice temeljno čisti, uklanjaju se nečistoće koje su uzroci stvaranja akni, čak se opuštaju i mrtve ćelije kože koje se kasnije lakše uklanjaju!

Nakon parenja lica može se odraditi neki piling, ili nanošenje neke maske za bubuljice, može se čak odraditi i ceđenje mitisera.  Topla para iz saune za lice raširi pore i ukloni sve blokade iz pora pa se bubuljice, a pogotovo mitiseri lakše cede. 

Ako imate problematičnu kožu lica sklonu bubuljicama onda je nakon parenja lica najbolje koristiti neki prirodan preparat za akne i bubuljice, jer će imati odličan učinak!

Ono što je obavezno nakon svih tretmana jeste dobra hidratantna krema! Kako vruća para širi pore i izbacuje toksine iz kože lica znojenjem, onda se i prirodna vlaga ponekada poremeti i potrebno ju je nadomestiti. Svakako, kada su pore otvorene parenjem svaki preparat će se brže upijati i mati jače dejstvo, pa i hidratantna krema!

Saunom za lice možete da se koristite do dva puta nedeljno, mada je jedan put u nedelji sasvim dovoljan da se postignu rezultati a to su čista i negovana koža lica!

Jasno da kada ste već izdvojili novac da kupite aparat za parenje lica imate želju da ga koristite često, ali više od dva puta nedeljno nije preporučljivo. Kako je para topla previše korišćenja može izazvati pojačano crvenilo lica usled velike prokrvljenosti ćelija kože.

Zato pre kupovine prvo razmislite o drugim rešenjima za čišćenje lica i negu, na primer neki prirodni preparat za lice, a da deluje i na bubuljice!

Prednosti saune za lice u odnosu na tradicionalno parenje lica

 

Da bi smo uporedili ova dva načina parenja lica, potrebno je da znamo kako oba funkcionišu!

Gore u tekstu je objašnjeno funkcionisanje saune za lice, pa sad reč dve o tradicionalnom parenju lica.

Tokom tradicionalnog parenja lica potrebne su vam šerpa, voda i peškir.

Prvo u šerpu odokativno ulijete vodu, zatim stavite da se kuva do ključanja. Kada voda proključa možete dodati neka ulja za negu lica, i tada namestite lice iznad pare.

Mora se voditi računa koliko će lice biti udaljeno od pare .Kada se namestite iznad šerpe sa isparavanjem, potrebno je pokriti glavu i šerpu većim peškirom da se para ne bi rasipala naokolo.

Tradicionalno parenje ima isti efekat kao i parenje lica saunom za lice, ali je mnogo komplikovanjije!

Parenje lica saunom je mnogo jednostavnije, praktičnije i brže.

Rezultati su vidljiviji nakon saune za lice nego nakon parenja nad šerpom, ali ni kod šerpice rezultat neće izostati.

Kako odabrati najbolju saunu za lice?

 

sauna za parenje lica

 

Svakako da izbor pri odabiru saune za lice nije lak jer ih ima više vrsta i od raznih proizvođača. 

Prvo je važno da znate da postoje sauna za lice bez napajanja i sauna za lice sa inhalatorom, pa evo i reč dve o tome:

Sauna za lice bez napajanja

 

Sauna za lice bez napajanja funkcioniše na osnovu infrared zraka, pa se naziva i infrared sauna. Kod nas nije baš zastupljena, odnosno teže ju je pronaći. Ona stvara toplotu iz infra crevene svetlosti i tako stvara paru baz napajanja. I sami infra crveni zraci imaju neka pozitivna dejstva no kožu.

Važno je napomenuti da se ovakva sauna za parenje lica možda čini efikasnijom ili ekonomičnijom, ali zapravo ne postoji razlika u efektima na lice.

Čisti i održava kožu lica zdravom, zategnutom i vraća elastičnost!

Sauna za lice sa inhalatorom

 

Sauna za parenje lica sa inhalatorom je možda i najbolja opcija jer je ona i kozmetičko i medicinsko sredstvo.

Inhalacija je od velike pomoći kada su disajni putevi blokirani, i odlična je za primenu lekova kroz paru, pogotovo kod male dece.

Ona uz redovni aparat saune ima i posebnu masku za nos i usta kroz koju se vrši inhalacija.

Čisti i neguje kožu lica, a kada zatreba i disajne puteve!

Najbolje saune za lice

 

Kako je popularnost sauna za parenje lica rasla tako su se i na tržištu pojavljivale u većem broju i od raznih proizvođača pa evo nekih od njih:

Ardes sauna za lice sa inhalatorom

 

Sauna za lice i inhalator Ardes proizvođača u jednom proizvodu objedinjuje brigu o zdravlju i lepotu.Omogućava dubinsko čišćenje pora, i negu lica i dubinsku hidrataciju. Sauna za lice sa inhalatorom Ardes ima nastavak za inhaliranje koje olakšava disanje kad ste bolesni ili vam smeta suv vazduh u prostorijama u kojim boravite.

Poseduje dve temperature isparavanja, i mogu se dodavati esencijalna ulja.

Cena je oko 2500 dinara i može se naći u prodavnicama kućne opreme i aparata.

Beurer sauna za lice

 

Sauna za lice Beurer je dizajnirana sa posebnim dodatkom za aromatična ulja, ima podesivu jačinu isparavanja. Cena joj je oko 3000 dinara, i može se naći u prodavnicama kućne tehnike . 

Ima efikasna dejstva, čisti kožu lica i ujednačava ten, poboljšava elastičnost i zdravlje kože.

Lako se koristi i vrlo je laka za održavanje i odlaganje.

Benice sauna za lice

 

Benice sauna za lice je među jeftinijima i košta oko 1500 dinara. Malo je manja ali jednako efikasna. Nema poseban dodatak za esencijalna ulja, ali uvek se par kapi može dodati u spremnik za vodu. Ima više jačina ispuštanja pare, brzo zagreva i stvara paru.

Može se koristiti i kao inhalator, mada joj je osnovna namena za parenje lica i u kozmetičke svrhe!

Mr. Mist ionic sauna za lice

 

Ova sauna za lice je malo drugačije konstrukcije. Ona nema posebnu posudu za lice već samo stimer odnosno naparivač. To znači da ispušta paru kroz stimer i morali bi se približiti i možda ogrnuti nekim peškirom za bolji učinak.

Obogaćena je jonskom tehnologijom, pa na kožu kroz paru deluju i aktivni joni. Trebalo bi da čisti lice i daje zategnut izgled kože.

Cena je oko 2500dinara, može se naći u prodavnicama kućne tehnike.

Iskustva korisnika saune za lice

 

Iskustva korisnika sa saunom za lice su mahom pozitivna, jer stvarno otvara pore i čini dalje tretmane lica efikasnijim.Oni koji se muče sa problematičnom kožom lica, kažu da su im prirodni preparati za akne super delovali kada su ih nanosili nakon parenja lica.

Čak se i hidratacija kože popravila kada se nakon parenja nanosi dobra hidratantna krema.

Jedina negativna iskustva su vezana za one korisnike ovakve saune koji su očekivali manje bora zbog pare. Sama para ne može umanjiti bore,ali dobra krema na prirodnoj bazi to svakako može i efikasnija je nakon upotrebe saune za lice jer su pore otvorene i koža bolje upija!

Dakle iskustva su mahom pozitivna, tako da parenje lica može da bude dobra stvar i pred tretman za lice. A da li ćete kupiti saunu za lice ili ćete se pariti izned šerpice na tradicionalni način, to je samo vaš izbor!

Možda će Vam se svideti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *